Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 27.8.2013 22:46:12
|
|
|
|
Cikacaka
|
Jaz pa jemljem clomid 3-7 dan...nimam pojma zakaj. A ce bi ga jemala 5-9 mas potem tud O pozneje?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 27.8.2013 23:06:14
|
|
|
|
Katte
|
Po mojem ja. O naj bi bila kakih 10 dni po zadnjem dnevu klomifena.
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 27.8.2013 23:09:45
|
|
|
|
Cikacaka
|
Tenks..to pa moram prav vpr.G ker meni bi to ful ustrezalo, da bi lahko lovila vikende ko je moj doma...zdaj zmeraj racunam kot nora kdaj bo in kaj nardit :)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 27.8.2013 23:58:51
|
|
|
|
mickybap
|
prosim vas,pomoččččččč zakaj vas klicaju na konzilij,imam urejeno zavarovanje in dopolno,a se plača postupek?????? lahko mi pisete na mail milica.knezevic.bps@gmail.com
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 6:59:14
|
|
|
|
Radenska_
|
Katte in Cika caka, ni pravila. Jaz sem ga enkrat jedla od 5- 9 in imela O na 13 dan, drugič pa od 3 - 7 in imela O na 15 dan.
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 8:23:39
|
|
|
|
zlatolasek
|
Jutro! Klomifen: včerej sm mal googlala in prišla do zaključka: 3-7 dan pomeni, da naj bi bilo več foliklov, a slabše "kvalitete" oz. naj bi ženske, ki že imajo svojo O dobile več možnosti za oploditev zaradi večjega števila foliklov; posledično je tudi lahko procent dvojčkov večji 5-9 dan se načeloma predpisuje ženskam, ki nimajo svojih O, ponavadi je bolj dominanten potem samo en folikel, ki naj bi bil "boljše" kakovosti, poslednično je manj možnosti za dvojčke... No, to sm jst našla, lahko da se motim. Zaenktat zgleda, da je so bili včerajšni krvavo/rjavi izcedki lažni alarm, in M še ne bo (bi bilo že čudno če bi bila tako hitro)....tako da zaenkrat še čakam....ko jo dobim, pa bom poklicala G za podrobnejše informacije. Joj kako zoprno je tole ker ne veš kdaj lahko pričakuješ M, ker so cikli takoooooooo zmešani
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 8:34:03
|
|
|
|
Čukica
|
Dobro jutroo:) jah o tem koliko si dejansko vzamejo zdravniki za prisluhnit in koliko se nam posvečajo bi se dalo odpret en čisto poseben forum za debate. Žal je tako, da imajo čisto premalo časa na razpolago za posaeznega pacienta in čisto preveč gužve v čakalnici. In zato prihaja do tega, da pedpisujejo kot po tekočem traku in po nekih standardnih okvirih. Poleg tega na njih pritiskajo še iz finančne plati in tako npr raje predpisujejo en antibiotik za drugim (in te uničujejo) kakor pa da bi te poslali na mikrobiološko preiskavo - ugotovili točnega pvzročitelja in predpisali za to primeren antibiotik. Tako pa za prišparat (čas in denar) pač vse po vrsti filajo s "standardnii" antibiotiki ala amoksiklav za angino in primotren za uroinfekt" ker te v večini primerov primejo. Če pa se znajdeš v uni na uni drugi stani, ko ti to ne prime pa...haha, se začne kalvarija zate. namreč angine/uroinfekti/kaj drugega se začne ponavljat po koncu jemanja... antibiogram po jemanju antibiotika (tudi ne pravega) ni več smiselen, ker prikrije realne rezultate...in tako ti dr predpiše drugi "najprimernejši" antibiotik "ki standardno" prime...in potem tretjega...itd. in potem imaš že tako uničeno črevesje da se ti not naseli že kaka druga nadloga bakterijska, ki luknja črevo...in imaš že 2 antibiotika - za uno prej in za to zdej... Skratka...to je samo en primer. In na žalost je tako tudi z drugim. Manj kot jih sprašuješ, manj kot jim težiš, po bolj "standardnem" postopku boš obravnavan. Konec koncev vsak UZ stane...in če te spremlja samo 1 od treh ciklov prišpara na tebi 66,6%, kar ni malo. Žal je v naši državi vedno več stvari naravnanih v smeri "šparanja" na navadnem človeku. Kmalu boste za klomifen že plačevale. pa za ostale postopke tudi. Saj ste gledale valda kaj poročila kako uvajajo postopno plačevanje zdravil? Samo vprašanje časa. Pa še malo optimizma: sm 5 DPO in sem si rkla da si ne bom kupla še novih testov ker jih bom vse pokurila pred 5.9.:)) sicer imam še enega doma in me je zjutraj že pošteno srbelo da bi ga polulala - vem da nima smisla še ampak te listki te kar obsedejo kot kaka droga:)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 8:58:36
|
|
|
|
Čukica
|
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 8:59:26
|
|
|
|
Čukica
|
iiiiiiiiiiiiiiiiiii kok nas je že veliko:)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 9:27:52
|
|
|
|
mamica deklicam
|
čukica Jaz sem imela dvakrat klomifen zastonj, v tretje sem morala iti v Italijo po Clomid, ker klomifena kot naj ne bi več delali. Pri nas pa predpisovali. To je bilo 2 leti nazaj. Ali ga sedaj dobiš pri nas v lekarni?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 9:32:50
|
|
|
|
sitka mala
|
Čukica A moraš pred postopkom IVF jest še kake tablete mogoče? Ker bi se rada Visanne znebila namreč ?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 9:38:10
|
|
|
|
Cikacaka
|
Mamica deklicam...clomid dobis v lekarni komot. Zlatolasek..to je pa cist mozno, ker je meni rekel da je moznost dvojckov. Cukica....bi blo bol fajn ce bi nas blo vec rozastih hehe... Lp punce..:)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 9:52:05
|
|
|
|
Čukica
|
mamica deklicam klomifen citrat je učinkovina...Clomid je ime zdravila. Tako kot je paracetamol učinkovina, lekadol pa ime zdravila. Kar pa še ne pomeni, da ne obstaja "lekadol" z drugim imenom... Enostavno: klomifen je v Clomidu. :) Ne bi vedla pa pod kakimi imeni vse ga dobiš v naših lekarnah. Najbrž pa bi stric google kej znal povedat;)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 10:56:33
|
|
|
|
tinncyka
|
Ojla! Danes sem imela izpt mah težka bo spet Drugače sem pa danes zjutraj imela malo roza na papirju ... hmmm sem mislila da je že tetka prišla ... pa si je očitno premislila za en teden Hehe Čukica - jaz imam doma celo zbirko testov BC, FS in BC mi je dragi nabavu, ja moškega poslati po en test domov pride pa z 3mi škatlami Za lulat je tak in tak prehitro, bi spet belino pokazalo ker imam en teden do M.
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 11:19:47
|
|
|
|
savanah
|
ojla punce! vidim da ste se zelo razpisale . dobrodošle vse nove! pri meni pa še 5 dni do testa , zakaj se tako vleče?? .Sem si obljubila da nič prej ne delam, čeprav mi tale vikend malo narobe hodi, ker bom šla po test v petek in ga bom imela cel vikend doma . kako bom zdržala, že zdaj me skrbi . drugače pa počutje kot pred vsako M, boloče joške, slabost proti večeru, malo vrtoglavic...kot bi bila noseča . ampak mislim da ni nič, samo en navaden PMS! Danes sem imela sanje, da sem se zjokala, ko sem izvedela da je ena spet noseča in bo šla delat splav, jaz pa v jok, kako da jaz pa ne morem imeti otrok! sem se zbudila vsa živčna . joj spet samo še o tem razmišljam, pa mi je šlo že na bolje . Tiste ki jemljete klomifen, kateri cikuklus je že?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 11:41:45
|
|
|
|
Cikacaka
|
Savanah...jaz sem v tretjem lih zdaj.. Aja..kupi test v ponedeljek...ziher je ziher :)) ce ga ni doma ga ne mores delat :) Tinncyka...drzim pesti za izpit pa tud plusek hehe..
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 11:45:21
|
|
|
|
savanah
|
Cikacaka upam da je 3 tvoja številke ja sem že razmišljala da bi ga kupila v ponedeljek, samo ga potem nebi delala s prvim jutranjim urinom, rada bi ga pa v ponedeljek, ker imam ta dan tudi G :) pa še dalj kot do ponedeljka sigurno ne bom zdržala aja še to..zasledila sem da si nekatere "merite", nevem kako naj se izrazim, maternični vrat. ko sem to prebrala sem probala še jaz , pa sploh ne vem kje in kaj tipat
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 12:25:16
|
|
|
|
Cikacaka
|
Hahaha Savanah tud jaz sem probala pa mi ni blo nic jasno Upam da gre v tretje rado hehehe... Baje ne rabis delat z jutranjim urinom...ce ne pa ga zakleni v avto in ne diraj do pon.zjutraj
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 12:31:46
|
|
|
|
savanah
|
heh se mi zdi da vse ki smo to prebrale, tudi probale upam da se javi kakšna z izkušnjami, da še nama to razloži ja nekaj bom mogla poštudirat, ali pa da mi ga dragi kam skrije , samo on je bolj pozabljiv, kaj če potem pozabi name zjutraj in gre v službo brez da mi test prinese?? . bom kar probala zdržat cikacaka koliko časa pa že delata na dojenčku?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 12:42:24
|
|
|
|
Valencia
|
ahhahahaaha....tudi jaz sem včeraj izvajala ˝meritve˝ do konca porineš in ga ne moreš zgrešit....moja izkušnja (če ˝merim˝ prav) je kot en gumbek nafilan s tekočino ali pa kot en velik žulj....sicer ne vem ali je visoko ali nizko, to vam pa javim v naslednjih dneh merjenja malo heca, da se sprostimo/te od čakanja na
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 12:50:21
|
|
|
|
savanah
|
hahaha grem probat pa poročam kakšne so "mere"
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 12:57:45
|
|
|
|
savanah
|
hja evo rezultati: s kazalcem zatipala mv (če je to to )...je pa šel cel prst notri (joj upam da ne izpadem malo nora) prst sem si pa izmerila je pa cca 7,5 cm . sedaj pa bom merila vsak dan, če sem prav razumela mora ostati dvignej?? (če sem slučajno zanosila)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:17:51
|
|
|
|
mamica deklicam
|
pa morate sedaj pri nas plačati klomifen ali je na zelen recept in zastonj? No saj če se bo G odločil, da še enkrat probamo z njim, ga bova tudi kupila. Ker meni je spomladi že obljubljal, da sem idealni kandidat za epruvetko . Samo jaz se tega verjetno ne bi šla. Ne bom rekla, da 100% ne a mi ta varianta ne diši.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:18:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Seveda se tudi jaz nisem mogla upret skušnjavi in sem si iskala maternični vrat Uselo mi je takoj in tudi jaz sem imela cel kazalec notri Sem pa takoj po "opravilu" imela sluz s parimi rdečimi nitkami. Sedaj so od tega že 4 ure, ampak nobenih nitk oz. krvi več. je možno, da sem si ga kaj poškodovala ali pa si pospešila M? Sem ravno 25. dan cikla, dobim jo pa vedno na 27. dan?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:26:28
|
|
|
|
savanah
|
mamica deklicam, jaz sem klomifen dobila pri nas na zelen recept. sem pa veliko brala da ga pri nas ni za dobit? anonimna mogoče si bila pa pri meritvah malce pregroba? ali pa si se z nohtom malce popraskala? si si sedaj prvič izvajala meritve ali že prej? ker sedaj nevem ali je to visoko ali ne ? joj sedaj imam pa še o tem za razbmišljat kot da ni že dosti iskanje znakov n
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?