Bluegirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: lili25 paradižniki: kaj jih dosti zalivate? če se preveč zalivajo, nočejo zoret, le grm vedno bolj in bolj raste... sem jih zadnjič preveč zalila in sedaj so skoraj za pol večji grmi, polno cvetijo in so plodki že gor. sedaj jih pa imam na kratko in ne dobijo nič vode vsaj do sobote. potem nehajo rast in le zorijo. ne vem, kako je pri vas, meni jih je ta vročina prav zamorila. je kar stagniralo vse. razen črešnjevcev! ti so pa super! so ravno tako mali da hitro dozorijo in če je voda, delajo kot zmešani. drugo leto imam namen dat pol pol. jih imaš pokrite? naj bodo čim bolj na soncu, pokrij jih le na noč, da jih ne prime rosa. in nikar jih ne zalivaj po vrhu, le po zemlji naj teče voda. in vrhove stran trgaj. imajo težnjo, da delajo vedno nove vrhove in več kot jih je, manj delajo plodove. če še sedaj cvetijo, kar bo novega, vse stran, tako je konec avgusta in vprašanje, če bo to uspelo dozoret. le bo le oslabilo ostale. varčevanje: imam grozno željo, a brez dohodkov, mi prav ne uspe še varčevati. ker smo tako nestabilni in so banke tako v riti, ne vem, kaj ti svetovat. midva sva se že hecala, da bi imela kar sef. je vsaj denar zagotovo najin. tiste obresti so na koncu, če ni ravno vezava, tako majhne, na koncu ti pa vsaj denar ostane.. pred 5 leti bi drugače govorila, danes pa nimam več zaupanja. toliko denarja se zdeva vanje, pa še vedno ni in ni dovolj. ta legalna kraja me tudi prav podžge! in še so vsi tiho! potem pa vidiš propadanje ljudi, saj je vedno huje, vedno več je revnih in vedno manj je služb... ne vem, kam vodi to. ok, sem zašla... lili25: Ti si pa prava mala zakladnica znanja - super Sama imam iste pomisleke glede bank (najraje bi imela doma v štunfu stvari), po drugi strani sem pa jezna, ker paničarim. Saj meni se ne gre, da bi obogatela z varčevanjem, sploh ne, tudi če nimam nič obresti. Samo nekam bi rada (sedaj, ko imam službo in je možnost) dala tisto, kar ostane od plač, kadar ostane - zlato rezervo za takrat, ko službe ne bo ali pa bo prišlo kaj nepričakovanega. Prej pa tudi nisem nič razmišljala o tem; saj dokler nimaš dohodkov, ne gre. Imajo kar prav, ko pravijo: varčuj, ko imaš; ko nimaš, nimaš.