|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
15.7.2013 17:26:39   
katniss
Pozdravljene,

mi smo danes imeli posvetovalnico. V enem mesecu je zrastel 5cm! No, zdaj smo na 60cm in 5790g (starost 4.mesece), ce bo katera delala seznam.
Dobili smo se zadnjo rundo pikecov za naslednje pol leta. Do ene stirih popoldne je bil ok, sva se lepo igrala, pogovarjala... potem pa jok. Sem ga kr takoj nabasala v nosiliko in zdaj spi. Upam, da ne bo ponoci veselice, ker bi jaz vseeno rada spala.
Zadnja noc je bila ubijalska, ker so ga nekaj vetrovi mucili, jedel je na 3 ure, kar niti ni problematicno samo po sebi ampak sem komaj zakinkala, ko je moz zacel smrcati.. ali kasljati in sem bila spet budna. Nato sem sem zadremala in je ze bil cas za novo porcijo mleka. Moz pravi sicer, da si naj mleko iztisnem in dam v flasko, bo ze on porihtal... Hja, on spi ko klada in malega sploh ne slisi...
No kakorkoli, bo ze.

Dobili smo nasvet glede goste hrane. Pocakati, da otrok sam pokaze zanimanje, zaceti z zelenjavo, sadje naj bo zgolj kot prigrizek.
A tudi v Sloveniji povedo, da naj bi otroci od sestega meseca dalje pili ze vodo, caje, sok? Jaz se vedno mislim, da mora biti mleko tisti primarni vir za odzejanje, ostalo pa vecinoma res voda in nesladkan caj. Ne disijo mi prevec razni sokeci...

Rose Bay:
Ja midva se tudi na enem in istem mestu dojiva, samo mislim, da se bo treba v spalnico preselit. Je se najbolj nevtralni prostor v hisi... So mi pa danes svetovali, da naj ga ponovno poskusam pristavit kake pol urce kasneje. Mnja, danes je malce prevec jokav za kaj takega, bomo jutri probali.
Hecni so ja, ko jim je kr naenkrat nekaj vsec. Nas ze od drugega meseca dalje strmi vcasih v lucko na stopu. Ko zacaran je takrat.

abc123:
Nas se res da obraca s trebuha na hrbet ampak vcasih je to res namerno, vcasih pa mu glava v 'prav smer' zaniha in se prekucne. Takrat je cisto presenecenuser posted image .
Je pa res da zadnje dni ful nogice v luft tisci, se dotika kolen, tako da mislim, da ni vec dolgo, da bo odkril svoja stopala.
Postane pa zelo jezljiv, ce katere igracke ne doseze takoj. Mu kr pustim, da se malce jezi in godrnja zraven.

Trenutno mu je najljubsa ena ropotuljica, ki je pa priblizno tako velika ko ena pomaranca. Seveda si poskusa to v usta spravit.. user posted image Morem priznat, da je hecno to opazovati, ker je zelo odlocen, da mu bo to uspelo. Dudo ze zna iz ust in nazaj spravit, samo ni se pogruntal, da jo je treba spustit iz rok, ko je enkrat v ustih..
Drugace je pa tako fino, ko se smeji ampak tisto zares smeji. Res eden najlepsih zvokov na svetu, nekako ne pretiravajo s tem hehe. user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 201
16.7.2013 22:31:53   
Mamaja
Dober večer,

za nami je en malo težji dan. Ivo je očitno zvijalo v trebuščku in je cel dan jokala in bila zelo boga. Pa na trebušček se je stalno obračala, ker ji je, kot kaže, bolj pasalo ležat na trebuhu. Zdaj spi, bomo pa videli, kako bo ponoči.

Za nakup oblačil trenutno nimam nobene volje, ker je mala v le treh tednih praktično prerasla št. 62 in se mi zdi malo brezveze user posted image . Pa še jezi me, da imajo različni proizvajalci različne velikosti in je težko ugotovit, katera občlačila bodo še ok in katera ne, razen če oblečeš otroka. Tiste, ki ste že kupovale pri next in mothercare: kakšne številke imajo? je njihova 68 recimo približno enaka kot od H&M, je večja ali manjša?

Pa še ena prošnja: A je mogoče kateri od vaših user posted image že prerastel bel klobuček št. 62 oz. 41 in ga ne rabite več? jaz sem šla kupovat klobučke junija in nisem dobila nič drugega kot same roza, moja pupa je pa oblečena tudi v pisane "fantovske" barve in tisti roza klobuček sploh ne paše lepo zraven. Klobuček bi odkupila, lahko je pa bolj punčkast ali pa čist navaden uniseks. Važno je, da je bel. Če ga katera ne rabi več, naj mi prosim sporoči. Tudi št. 68 oz. 43 bo prišla prav, ko jo prerastete.

Laske oz. pričesko ima naša praktično enake kot ob rojstvu - temno rjave in srednje goste. So ji pa že malo zrasli.
Ji pa zelo hitro rastejo nohti - na rokah jih ji moram striči na štiri dni, da se ne popraska. A je še kje tako a je samo moje dete tako krempljasto?
Kaj pa barva oči? Že vidite, v katero smer bo šla?

Ozimnica: jaz jo delam zato, ker je tašča podivjala in pridela veliko več zelenjave, kot jo lahko sproti pojemo. Že nekaj let se upiram prevelikim količinam pridelkov, včasih pa tašča "izkoristi gužvo" in mi kaj podtakne. In tako je bilo prejšnji teden, ko sem dojila Ivo in se nam je mudilo naprej, tašča je pa spakirala in se lepo znebila vsega, kar ji je bilo odveč. Ta teden sem pa sprejela le grah in zdaj ko sem ga sprocesirala sem se odločila, da ga imamo za letošnjo zimo dovolj in da ga bomo jemali le še občasno za sproti. Verjetno bo zdaj na vrsti stročji fižol... Če gre tako postopoma, nekako gre, ker se z ozimnico ukvarjam izključno takrat, ko moja punčka spi. Prevelike količine so pa ravno zaradi tega prava muka.

Zaščita pred soncem: katniss moja ima tudi v košari vedno igračko, s katero se rada zamoti. Ampak ker je velika ljubiteljica cunj, jo v pavzi med igranjem z veseljem potegne dol in si jo tlači v usta. Lahko se pa tudi hkrati igra z igračko, pa z nogami vleče oz. zbrca dol pleničko. je bolj take aktivne sorte. Ni nič pri miru in tiho, razen kadar spi.

Izalina kako vama je šlo na telovadbi? Midve sva se tudi na eno vadbo prijavili, pa še nisva šli.

Lepo se imejte in crkljajte svoje sončke!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 202
16.7.2013 22:45:33   
leilla
Zdravo punce!

A se vaši otročki tudi obračajo na trebuh in tako spijo? Mene je malce strah, da se ne bosta obrnili glave na stran... Ampak če ju obrnem na hrbet oz. na bok sta v par sekundah nazaj na trebuhu, ker jima tako paše. Pa ju potem pustim, le vsakih par minutk hodim gledat...potem sem pa kot cunja :(

Oblačila iz mothercare - se mi zdi, da so malce manjša od npr. BC, so bolj H&M varianta. Ampak je tudi odvisno od modela. So pa fajn, ker se ne raztegnejo. BC bodije oblečeš 3x pa imajo rokave da spraviš notri dve rokici, ne ene. So mi še vedno najbolj všeč H&M ali C&A.

LP

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 203
17.7.2013 8:54:01   
Rose Bay
Dobro jutro

Mi smo kar lepo spali, dete pa še naprej spi tako da lahko jaz v miru zajtrk pojem, kaj pospravim. Kdaj imate ve največ časa zase? Jaz ga imam ravno zjutraj potem pa ne kaj preveč.
No če mi uspe da popoldne zaspi vsaj za 1 uro potem že.

katniss- kolikor sem jaz brala te smernice zdravega prehranjevanja za dojenčke piše, da naj bi se tekočino(vodo) dodajalo, ko je zunaj ali notri vroče in ko so bolni(vročina, bruhanje, driska). Po 6. mesecu pa priporočajo pitje tekočine ob vsakem obroku in med obroki. Priporočajo pa seveda vodo zato da se je navadi piti. Saj to je logično, če mu zdaj ponudim čaj ali sok, vode sigurno ne bo hotel piti.
Jaz mu zdaj, ko je vroče dam par žličk vode med obroki, samo to popije samo žličko ali dve, vse ostalo polijeva user posted image . Slinček je čisto moker pa žličko hoče sam držat potem si jo pa tlači v usta. Ne vem, jaz ga skoraj rajši malo pogosteje dojim, kot pa mu dajem vodo za piti, ker se mi zdi da sploh ni žejen. Ko ga pa dojim pa na začetku ful hitro in intenzivno pije. Pomoje se z dojenjem dovolj odžeja.

Mamaja- mi imamo tudi eno krempljasto dete user posted image . Neverjetno kako hitro mu zrastejo nohti pa še precej tanki so in se mu hitro zatrgajo. To je pa zoprno, ker se mu potem lahko zanohtnica naredi. Moram res pazit, da jih pravočasno postrižem.

nič, dete se je prebudilo, šibam

pa pa

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 204
17.7.2013 9:22:49   
abc123
Jutro,
no pa ga imamo.prvi prehlad z vročino user posted image Obe punci sta bolni, tavelika že ene dva dni smrka in kašlja, danes ponoči pa jezvilo še tamalo. Je pa križ s temi majhnimi noski, sem dala mal fiziološke not, pa mal s pumpico, ampak kaj veliko pa ne spravim ven... kako bi blo fajn, če bi že znala pihnit. Upam, da ne bo prehude vročine dobila in da ne bo potrebno k zdravniku. Je bila že včeraj mal drugačna z obnašanjem in se mi je kar zdelo, da se nekaj kuha. No upam, da čimhitreje mine.

Zdele spi upam da nekaj časa bo, čeprav s takim noskom.....

Leila naša se še nič ne obračauser posted image Jaz bi jo na tvojem mestu pustila tako kot ji paše, sploh podnevi.

Nohti - se je ravno včeraj tako po nosu opraskala, da je bla čist krvava. Se mi zdi, da nonstop nohte strižemo.

Zanimanje za hrano - če jo imam v naročju ko jem, tako gleda kaj nosim v usta, da mi je kar nerodno jest pred njo user posted image Čez dva dni bo 4 mesece, mal bom še počakala pol pa začnem. Si moram mal prebrat kakšen so zdaj smernice, ker je baje veliko sprememb odkar je bil tevelika majhna.

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 205
17.7.2013 9:45:53   
leilla
Rose Bay - če dojiš potem načeloma ni potrebe po dodatni količini (npr. voda, čaj), se otrok odžeja od mleka. Pri AM pa je priporočljivo da se mu dodaja tekočina - mi smo od 2 meseca samo na AM in od takrat dajem dodatno tekočino - najprej čaj, ko nista toliko popili, potem ko je bilo vroče sta pili samo vodo in to popijeta na dan tudi po 3 dc. Sedaj smo pili malo jabolčnega soka in tudi korenčkovega razredčenega z vodo. Jabolko je šlo kot za med, korenček pa jima ni bil najbolj všeč :)

Nohti so pa tudi pri nas poglavje zase - ena drugo popraskata :) Rastejo kot (kot pravijo) gobe po dežju.

lp

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 206
17.7.2013 11:20:43   
izalina
Hej,

no pa sva tudi midva opravila 4. posvetovalnico. Ker je bila kri ok, je bil cepljen...tulil je kot zmaj. Bošček mali. Seaj pa spančka. Tastarejša je po cepljenju vedno tisti dan cel dan prespala. Je pa težak 6920g, zredil se je za dobrih 300g, ampak ni nič kaj komplicirala....se ji je čudno zdelo, da ima tako malo kg glede na to kakšen konkreten fant je.
Z GH bomo počakali še en mesec, potem pa naj bi začeli z zelenjavo in kasneje dodali še riž in polento. Sadja pa še ne. Taka so bila navodila pediatrinje....kako bo pa pa ne vem.

Aja pa čudila se je kolikokrat ponoči še je. Ponoči se zbudi še 2x za hranjenje (ob 1h in 4h), kdaj pa spusti hranjenje ob 1h in je samo ob 4h ter potem ob 6.30. Me je vprašala kako to, pa sem ji rekla, da je pač lačen in da mi to ni problem. Pa ni več komplicirala. user posted image

Oblačila - Next in Mothercare imata podobne št. kot HM. Samo Mothercare ne pošilja v Slo, ker je tukaj njihova trgovina, ki pa ima cene noro zasoljene v primerjavi z njihovo spletno trgovino. Jaz sem lansko poletje v Londonu kupila hlače za 11 funtov (cca. 15€), v Slo so bile pa iste hlače 37€. Njihovi bodiji so drugače ful luštni in kvalitetni, so pa zelo debeli in za poleti čisto predebeli. Z Nextom se pa jaz zadovoljna, večkrat naročim pri njih. Mi jw fino, ker ne računajo poštnine in lahko večkrat po malo oz. po potrebi naročim, pa stvari dobiš res hitro, v roku 2 dneh oz. če naročiš do 10h dopoldne že naslednji dan. Jaz sem že ugotovila, da stvari od BC in Eno moram kupit eno št.večje kot ostalo.

Tekočina - ravno danes mi je pediatrinja rekla, naj mu dajem vodo, če je zunaj več kot 30°C, drugače ni potrebno. Sokov že tako ali tako ne kupujem in mu jih nimam namena dajat, teh kupljenih čajev v filter vrečkah pa tudi ne.

Telovadba - bilo je super. Sicer je med mlajšimi, nekateri se že kobacajo, ampak ni panike, je vaditeljica zelo fleksibilna in angažirana ter lepo vse folga. Pokazala je handling oz. sva ga osvežile, povedala mi je na kaj moram biti zelo pozorna ko pase kravice, ko ga obračam ter kaj pri tem dela Svit narobe ter kako naj to popraviva. Pa še sama je z njim naredila par korekcijskih vaj, da mi je pokazala kako naj jih izvajam doma. Imamo pa 1x tedensko, se prav veselim ponedeljkov. user posted image

Se prejšnji dan pisala, da se še nič ne obrača...sedaj se brez težav obrne na trebuh, predvsem takrat ko je v igralnem centru. Zgleda mu gredo te binglajoče igrače na živce. user posted image .

Abc123 - čim hitreje se pozdravite user posted image user posted image .

Barva oči - kaže se na modro...hčerka in ati sta modrooka. Kaj pa bo na koncu, bomo pa morali še počakat. Hčerki se je tam med 4 in 5 mesecem pokazalo in je potem tudi ostalo pri tej barvi. Nekaterim se pa barva še spremeni.

Nakupovanje oblačil - na srečo ne živimo v Lj oz. sem sestri za eno leto posodila moj avto ter tako ne morem ravno kadar se mi zazdi v šoping. user posted image . Na srečo za mojo denarnico. Preko spleta pa sama ne morem nakupovat, ker nimam kreditne kartice (MC) in moram mojem rečt za tapravo kartico. Spet en plus za mojo denarnico user posted image . Bi pa takoj lahko pol porodniške oz. celo zapravil za stvari, ki niso ravno potrebne.

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 207
17.7.2013 16:42:06   
leilla
Mothercare pošilja v slovenijo, le poštnina je malce dražja. Tako kot je izalina napisala, pa so njihove stvari malce debelejše. Za sedaj ko je vroče so meni odlične stvari oz Clara iz bambusa, le škoda, da so tako drage.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 208
17.7.2013 21:39:45   
izalina
Leila kaj si poskusila naročit v Slovenijo? Ker na njihovi strani piše, da k nam ne pošiljajo... Clar bambus so pa tudi meni zelo fini, samo cena ni prav nič fina user posted image .

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 209
18.7.2013 11:01:32   
Beba78
Zdravo!

Joj, od mojega zadnjega posta je zagotovo minilo ze 3 mesece. Pa se sedaj, ko sem se spravila nekaj napisat, mi ni objavilo posta.... grrrrr!
Ponavljam vajo ;-)...

Mamaja, berem, da isces bel klobucek za svojo soncico. Jaz imam enega od Sebastjana, ki mu postaja ze rahlo mali. Je od Obaibi, st. 41, se ga pa da nositi na obe strani, ena je bela, druga crtasta. Ce ga se isces, ti ga lahko dam, dokler ga ne preraste. Javi, ce se rabis.

Abc123, čimprej se pozdravite. Sebastjan je imel prejšnji teden tudi čisto smrkav nosek, pa k sreči ni bilo nič hujšega. Je imel pa do sedaj že 2x vnetje ušes. Je dobil AB, prvic pri 7t, drugic pa pri 12t. Sva se s pediatrinjo zmenili, da ga bo cepila proti streptokoku. Malo zamujamo s sistematiko pri treh mesecih, ker smo bili na morju. Jo ima šele v ponedeljek.

Lp.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 210
18.7.2013 17:57:21   
Mamaja
Ojla!

Kako ste?

Krči pri naši pupi so minili, očitno je šlo za muho enodnevnico user posted image

Beba78 dobrodošla po dolgem času user posted image . Pa hvala za ponudbo za klobuček. Ga še nimam, se pa bojim, da se mu bo kaj zgodilo, če si ga izposodim. Ti pošljem ZS.

Abc123 upam, da čim prej ozdravite. Je tako grozno, ko so bebice bolne...

Me pa veseli, da nohti ne rastejo tako brzinsko samo naši pikici ampak vsem

Čas zase običajno najdem šele po 22h, ko mala zaspi.

A še vse kopate otročke v malih banjicah? Naša tako maha in čofota, da se mi zdi banjica že kar malo majhna in razmišljam, da bi jo začela kopat v veliki banji....

Nič, šibam pospravit, dokler dete dremlje. Lepo crkljajte svoje sončke!

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 211
18.7.2013 18:24:52   
abc123
Hojla,
naš prehlad je danes že veliko bolje, ponoči je tudi lepo spala in danes je spet dobre volje. Tudi nos je že prehoden. user posted image

Naši je mala kad že premajhna in grem kar sama skupaj z njo v naročju v veliko banjo in se skupaj umijeva, mož jo pa potem ven vzame in zrihta, jaz se pa do konca umijem - dve muhi na en mah. Ko bo pa že bolj na ziher sedela bom pa spet kupila ist stolček, se je pri prvi fajn obnesel.

Zdej grem pa ven večerjat, je tolk fino imet letno kuhinjo zdaj koje vreme OK.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 212
19.7.2013 9:33:46   
leilla
izalina jaz sem naročevala že pri njih in sem paket dobila domov - le kot sem napisala, je bila poštnina kar visoka. bom malo pogledala na njihovo stran če so kaj slučajno spremenili - naročevala sem okrog dec-jan.

lp

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 213
19.7.2013 15:26:02   
katniss
Zdravo user posted image

Mi smo konkretno zajadrali v spremembe, ki jih prinasa cetrti mesec. Ravno zdaj se mi je prebudil v stajici in se pogovarja s svojim zajckom. Skoraj ze lahko slisim, kako tvori prave samoglasnike! Prav hecn je, ga kr pustim da uziva v 'pogovoru', tale njegov zajcek je ocitno zelo dober sogovornik,.
Malo se borimo s spanjem, ceprav sem ugotovila, da mu zelo pase na trebuscku. Ga odlagam tako podnevni, ponoci se pa se ne zna sam obrnit, tako da bom pocakala, da si bo ze sam izbral polozaj. Je pa res, da je se vedno pri nama v kosku (je se vedno dokaj majcken in se lepo pase noter hehe) in dobi ta vikend pravo posteljico (morava sicer se nabaviti ampak bo moz jutri sel v nakupe).
Drugace opazam, da se zdaj pa res konkretno ze trudi premikat. Kotali se vcasih, se je pa zacel tudi na trebuhu zibat sem in tja, hecno zgleda. Mu je ratal obrat za ene pol kroga prejle na gladkih tleh.

MI se se kopamo v mali banjici, je sicer ze tudi malo tesno ampak bo se zdrzal nekaj casa. Potem pa bomo se verjetno kar skupaj tusiral oziroma ga posadili v banjico, ko bo to seveda zmogel. Je pa res, da posprica vse naokoli!

Tudi nohtki so stalno v obdelavi, na nogah pa sele zdaj zacenjajo prav rast. Tudi fizioterapija se pri nas obrestuje, je ze dosti bolj mehak ceprav sele v primerjavi z drugimi dojencki vidim, kako robotosko zna delovati na trenutke.

abc123: Fino, da ste se resili prehlada. Mora biti kar tezko za te mickene, ko si ne znajo noska izpihat.

Narocevanje oblacil: sem malo gledala tale NEXT pa me zanima, kaksne so njihove stevilke. Imajo lepe jaknice za prehodni cas in te body warmerje... :) Pa se postnine ni.

Imejte lep vikend! :)

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 214
19.7.2013 16:23:17   
Mamaja
Ojla!

abc fino, da vam gre na bolje

ja, tudi pri nas se zadnje dni dogajajo same spremembe, tako kot pri vas, Katniss.
Naša pupa obožuje biti na trebuhu in se stalno obrača na trebuh, kjer preizkuša različne položaje, pa rada bi se plazila, a ne zna. Obrača se tudi s trebuha na hrbet, a manj navdušeno. Bingljajoče zverine v igralnem centru je ne zanimajo več, zdaj je bolj fino, če so igrače razmetane okoli nje, ona pa skuša prit do njih in jih cele poslinit. Ko ji uspe, vriska od navdušenja.

Včeraj je začela spuščat brbljajoče zvoke in se ji je zdelo nadvse imenitno. Zdaj seveda vztrajno vadi :).

Pa apetit se ji je povečal. Vsaj trikrat dnevno se doji več kot eno uro, in to brez pavz, zelo intenzivno. Ostala dojenja pa trajajo po pol ure, tako kot doslej. Še izmolzla me bo, madona user posted image . Ne vem, a je to posledica povečanega obsega gibanja a bo imela nov poskok v rasti.

A so vaši tudi začeli delat vse večjo razliko med vami in drugimi ljudmi? Najina pikica zdaj jasno pokaže, da sva ji midva najnaj, pri drugih ima pa tudi že hierarhično lestvico in se do znanih ljudi obnaša manj zadržano kot do neznancev.

Imejte lep vikend!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 215
21.7.2013 12:21:45   
Senait
Čao!
Samo na hitro...imamo prvi zobekuser posted image Prišel brez težav, sploh ne bi vedela če ga nebi zatipalauser posted image

Kaj več pa ko bo več časa..
Lepo se imejte!

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 216
21.7.2013 21:34:22   
ana88
ooo Senait čestitke za prvi zobek user posted image ...mi tudi čakamo...ampak čakamo že od 3. meseca, tako da bomo videli user posted image ..se že od takrat slini in če ji posvetiš z lučko v usta se vidita v dlesni dva zobka...ampak že od 3.meseca user posted image

No, mi smo bili v sredo drugič cepljeni...je malo bolj zajokala kot prvič ampak potem smo se pocartkali in je bilo vredu. Je pa potem zvečer dobila vročino 38,2 ..boga..ampak je potem kmalu padla in zjutraj je bila vredu. Smo pa v 4 tednih zrasli za 4cm ....tako ima naša punči že 67(!)cm in 7140g user posted image When did that happen??

Čebljanje - Prejšnji petek (12.7.) je odkrila črko ''b''. In je zdaj najbolj aktualna...je tako šikana ko usta našobi in reče b...no, zdaj smo že na ''baa'' ...sploh ko se zbudi je zelo zgovorna in zadnjič mi jo je uspelo posneti na diktafon ko je vadila ta svoj nežni ''baaa'' user posted image

Kopamo se mi še vedno v njeni banjici, ki pa ni tako zelo majhna...čeprav počasi postaja premajhna, ampak še imamo kakšen mesec, da jo prerastemo...no, potem bo najbrž že samostojno sedela in jo bomo lahko še naprej uporabljali v sedečem položaju. Si pa naštimam njeno banjico v veliko bano in jo tako kopam. Mi je še najlažje ker se lahko fajn naslonim na rob bane.

Nohti na rokah tudi nam zelo hitro rastejo...na nogah pa smo do zdaj strigli samo enkrat...ampak bomo mogli zdaj spet kmalu.

Barva oči zaenkrat ostaja modra...sicer pa veliko svetlejša modra kot ob rojstvu. Midva imava oba zelenkaste oči, tako da predvidevam, da bo tudi Lia zelenooka. Ni pa nujno, imata mami in tašča obe modre oči, tako da se še pustimo presenetit. Baje da se lahko barva oči spreminja do 2. leta. No, jaz sem se pred kakšnim mesecem pogledala v ogledalo in začudena ugotovila, da se je moji mešanici sivo-modro-zelene čisto na sredini pridružila še rjava, ki je pred kakšnim letom sigurno ni bilo user posted image Tako da ima naše dete dobre možnosti za karkoli user posted image

GH No, smo dobili zeleno luč za uvajanje...in smo začeli v četrtek s korenčkom...sva ga speštala z vilico pa ji ni bilo najbolj všeč...se je kremžila in davila... Sem si mislila, no to bo eno zbirčno dete. No, včeraj in danes sva lepo zmiksala s paličnim mešalnikom in je lepo pojedla...včeraj 3 žlice, danes 5...pa bi še, če bi ji dala...se je začela jezit ko sem nehala s korenčkom. No, jutri še dobi kakšnih 7 žlic korenčka, potem pa gremo na krompir. So rekli vsako hrano uvajat 4-5 dni, potem zamenjat in ponudit novo.

Naša miš pa zdaj že nekaj dni hodi spat ob 20.30. Nekako ne spravimo notri še tistega zadnjega dremeža in potem je že čisto utrujena in tako hitro zaspi. Čeprav se pa zdaj malo bolj zgodaj zbuja...ob 6ih. Nekaj časa se je okoli 7ih in sem se malo razvadila. Čeprav je imela prej obdobje, ko se je zbudila ob 6ih ne glede na to, kdaj je šla spat...in ponavadi je takrat zaspala šele ob 22ih...tako da od 20.30 do 6ih je dejansko zelo dobrodošla sprememba user posted image

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 217
22.7.2013 11:39:58   
izalina
Hej,

pa je vikend mimo in spet tukaj ponedeljek. Pri nas so ponedeljki najbolj pestri...pa ne vem zakaj. Vsi opravki so v ponedeljek...s starejšo sva bili že zjutraj v laboratoriju, da so ji vzeli kri. Potem sva šibale v vrtec, da sva bile do zajtrka tam. Ob 12h jo grem iskat, potem s Svitom na telovadbo, pa tastarejšo ob 17h na pregled pri treh letih peljat....pa bo ponedeljka hitro konec user posted image .

Senait user posted image za zobek. Jaz upam, da bomo sedaj z zobki tudi tako gladko šli čez kot pri starejši....pri dobrih štirih mesecih je hkrati dobila spodnji enki, potem pa pri 6m v roku 2 tednov 6 zobkov user posted image ...brez joka in neprespanih noči. Upam, da sedaj pri malemu ne bomo imeli dvojnih težav.

Pikec je pa danes odkril na igralnem loku tiste igračke, ki šumijo...je že 15minut tako zatopljen v raziskovanje le teh...na vsake toliko časa je slišati kakšen vrisk navdušenja. user posted image

Kopamo se tudi mi še kar v banjici, čeprav je že malo tesna. Za nekaj časa bo še morala zdržat...vsaj toliko, da bo dobro držal glavo in potem bova šla skupaj v banjo. Ja ta ideja o nakupu sedežka za v banjo se mi ne zdi slaba. Tako lahko vsaj oba skupaj skopam. Sedaj se starejša kopa v banji, istočasno pa jaz Svita v dnevni.

Mamaja naš pri nekaterih sploh ne želi biti in se takoj začne dret kot sraka...tak histerični jok. Pa je lahko prej zelo dobre volje in je vse ok, ko pa ga dam tej osebi pa takoj jok.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 218
22.7.2013 18:04:55   
katniss
Zdravo,

tudi nas bo skurilo tukaj. Danes sva pobegnila za par uric v senco v park, potem pa nazaj domov in sva kr oba omagala na kavcu. Vrocina naju kr oba zdeluje, danes zjutraj je mali do pol desetih potegnil. Se je poznalo, da je bila noc bolj nemirna zaradi vrocine.

SSenait: Wiii prvi zobek!user posted image Zdaj pa le pazit kaj (koga) ugrizne user posted image .

Mamaja: Wow, tole so pa maratonska dojenja. Pri nas opravimo v 5 do 10 minutah, je pa res da pa pije 10 do 12 krat na dan. Kolikorat pa Iva pije?
Pri nas je redkokdaj, da mineta dve uri med podoji (cez dan seveda).

Barva oci: Trenutno kaze na sivo oziroma svetlo modro. Od rojstva so se mu ze fejst spremenile, vendar res nisem pricakovala, da bo imel tako svetle. Jaz imam temno rjave oci, moz zelene, siva je sicer prisotna na obeh straneh v druzini ampak pocakajmo.

Brbljanje: Nas trenutno zelo rad dela 'brrrrrr' z usti, kot da vozi avto hehe. Mu pa ze vcasih rata kaki zlog, ce ga dobro poslusas (ali: ko se mami dozdeva da je pa zdaj res nekaj povedaluser posted image ), Drugace pa je zelo glasen, vedno vemo kaj zeli oziroma ko kaj ni vredu, se vec ne joce ampak se zacne zelo glasno pritozevat. Prav hecno je.

Novi ljudje: Hja, pri nas je bil prva zrtev opa. Je zacel vrescat, ko sraka, ko ga je enkrat samo pogledal! No, je bilo drugic bolje. Pa en sosed je tudi ze bil delezen huronskega joka.. ampak je bolj cudn, tako da me ni presenetilo haha.
Se moram pa jaz 'skrivati', ce imamo koga na obisku in zeli imeti Alekseja v narocju in se z njim 'pogovarjati'. Ce sem v njegovem vidnem polju, bo s pogledom sledil samo meni in drugih ne bo niti opazil. Moram malce pri tasci paziti, ko pride. user posted image

No, zdaj pa dalje vecer cakat in ohladitev.. Se bomo se nekaj dni kuhali, na sreco nocoj moz prinese vecerjo ker res nimam volje za kuhanje.
Imejte se lepo!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 219
23.7.2013 8:36:48   
drejcisu
Jutro...
Redno vas berem samo sploh ne pridem do časa da bi kaj napisala....zdj sm si pa rekla da je čas da si ga vzamem user posted image
Midve jeva približno na tri ure.....hranjenje pa traja max 15 min.
Zdj že dva tedna spimo od 21:30 do 7-8 zjutraj.
Zaenkrat se še mučimo s kopanjem v banjici...sam je že butanje z glavico, pluskanje,...kmal bo več vode okrog kot notr user posted image
Pogovarja se tolk da včasih sploh ne moreš verjet pa prav že ure določene ko ma debate :-) njen jezik sem kr hanščina poimenovala.user posted image
Drug teden bom probala s korenčkom da vidm če ji bo kj všeč...vsak dan po malo..
Komaj že čakam morje ...še en mesec bo treba počakat...no bo pa takrat pol lepše ....še prej pa me čaka en težek izpit tko da bo še pestro...ker odkar se hana tko zelo pogovarja in obrača...je kr težko se skoncentrirat na učenje...tko da vsak dan po mal pa bo...
Baje da nas čaka zelo vroč teden....tko da se lepo hladite z vašimi sončki v kaki senčki...
Pozdravček vsem...

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 220
23.7.2013 23:42:08   
ana88

7. 2.
Ana88: Lia (3150g, 50cm)
1 mesec: 3585g, 53cm
2 meseca: 4550g, 56,5cm
4 mesece: 6300g, 63cm
5 mesecev: 7140g, 67cm

11. 2.
Senait: Urban (2600g, 49cm)
2 meseca: 4600g, 58cm
3 mesece: 5500g, 60cm
4 mesece: 6500g, 65cm

12. 2.
Rose Bay: ???

2. 3.
Michelle12: Aleksander (3390g, 56cm)
1 mesec: 5250g, 63cm, OG 41,5cm
3 mesece: 6550g, 66cm

15. 3.
katniss: Aleksej (2520g)
1 mesec: 3410g
2 meseca: 4650g
3,5 meseca: 5420g, 57cm
4 mesece: 5790g, 60cm

19. 3.
abc123: Eva (3750g, 52cm)
1,5 meseca: 4930g, 55,5cm
2,5 meseca: 5940g
3,5 meseca: 6600g, 64cm

21. 3.
Mamaja: Iva (3290g, 53cm)
1 mesec: 4040g, 55cm

22. 3.
Drejcisu: Hana (4050g, 57cm)
1 mesec: 5500g
2 meseca: 6420g, 61,5cm
3,5 meseca: 7700g, 65cm

3. 4.
NiNiBo: Njal Pepijn (3720g)

6. 4.
Lepjedan: Bor

x. y.
rotty: ???
9. 5. - 2 meseca: 5760g, 60cm
30. 5.: 6310g
12. 6.: - 3 mesece: 6620g, 64cm
4. 7.: 7250g, 69cm

Ateya: Hana
3 mesece: 6160g, 62cm

izalina: Svit
2 meseca: 6000g, 58cm
2. 7.: 6600g, 62cm

Beba78: Sebastjan

leilla: ???

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 221
23.7.2013 23:46:35   
ana88
Evo, jaz sem zdaj naredila tale seznam...upam da vam je kolikor toliko všeč in da se nisem kje zmotila..če sem se, se opravičujem, pa popravite...oz. zapišite v komentar pa bom jaz popravila...
pa kjer manjkajo podatki, mi napišite in dopišem...

Zdaj pa grem vodoravno user posted image

Lepo se imejte! user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 222
24.7.2013 7:48:30   
abc123
Dobro jutro,
ana88 tole si pa odlično naredila. Se mi zdi fajn tak seznam da lahko pogledaš koliko so že stari, ker med enimi je skoraj 2 meseca razlike. Pa tudi težo in velikost je lušten mal primerjat, tko za zabavo user posted image

Brbrljanje - naše neki full ne brbla, čeprav glasove pa ves čas spušča inrada cvili. Aja, pa obrača se tudi še nič.....je bolj gospa user posted image

Tuji ljudje - pri nas to že kar očitno opazi in je tak jok, da je skoraj pomirit ne moreš. Podoben učinek imajo novi, predvsem temnejšiprostori. Je pa res, da imamo mi precej svetlo stanovanje.

Z GH sem rekla da bom začela po 10. avgustu.

Zdej pa šibam likat, pa še kaj postorit, dokler ne bo prevroče.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 223
24.7.2013 9:39:45   
Ateya
evo še podatki o Hani za seznamček. Rodila se je 21.2. tehtala je 3270g in bila velika 50cm, 1 mesec 4360g in 54cm, 2mesec 5075g in 58,5cm, 3mesec 6130g in 62cm, in 5 mesec 7800g in 68cm

Tko da Hana pridno raste, zaenkrat ji dajem samo riževo kašico, počasi pa bova začeli tudi s krompirčkom in ostalo zelenjavo.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 224
24.7.2013 9:52:40   
Senait
Oj!

Ana88 super za seznamuser posted image

No, prvi zobek je zunaj in zdi se mi da bo kmalu tudi drugi..je že čisto pred tem da se prebije skozi dlesen. Na srečo je prišel brez težav, nič joka, nič vročine edino kar sem opazila je bilo da je bolj pogosto dajal roke v usta.. In v istem trenutku, ko sem mu govorila da sedaj pa še sigurno ni zobek, sem čisto slučajno s prstom potipala po dlesni in glej ga, pa jeuser posted image

BArva oči-zdaj trenutno je bolj siva kot modra. Ko se je rodil je imel čisto temno modre. Za enkratkaže da bo barva oči po atiju, jaz imam namreč rjavo zelene.

Čebljanje-zdaj pa že skoz nekaj mrmlja pa čeblja, če ni nikogar polek njega se pogovarja kar s svojimi nogamiuser posted image Nogice skoz tišči v luft in jih opazuje pa prijema, še malo pa jih bo dal v ustauser posted image

Obračanje-tudi tu je zelo napredoval,levo, desno, na trebuh. Je včasih tako smešen ko se obrne na trebuh in mu katera rokica ostane pod trebuščkom in je ne more potegiti ven..to se tako razjeziuser posted image rad bi se plazil pa še ni dovolj močan v rokah in potem z nogami brca na vse strani, dviga ritko pa še vseeno nikamor ne gre..čez čas se utrudi da glavico dol in se zdi kot da razmišlja zakaj zdaj to nikamor ne greuser posted image

Nohti-zelo hiro rastejo, tako da jih strižemo na tri do štiri dni.
Tudi laski si začeli bolj  intenzivno rasti, tako ja je zdaj kot en mali ježekuser posted image

Tuji ljudje-se mi zdi da ni več tako zadržan do tistih ki jih ne pozna. Če mu kdo kaj reče ali se mu nasmeje pa je itak cel vesel in takoj v smehuuser posted image sem vesela tega, ker sem se pred časom že zbala da bomo imeli težave s tem, ker je kar naprej jokal ko je videl kak nov obraz.

GH-gre nama super, drug teden bova najverjetneje že zamenjala obrok. Je pravi jedec, prav nič izbirčen. Tudi prebava je vredu, pokakan je vsaj enkrat na dan, ponvadi pa dvakrat, tudi če je banano ali pa jabolko.

Skrivajte se v senčki, spet nam namreč obetajo vročino..
Čao

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?