|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
23.5.2013 15:06:55   
Lethe
Heeey.

Malecka24: ČESTITAM! Lepo, da je vse v redu in že uživate. Je pa ravno pravšnja, čez 3 tedne bi bila že precej večja verjetno user posted image Sta že doma ali gresta jutri?
Ko boš utegnila, pa na kratko opiši porodno zgodbouser posted image

Sonce987: user posted image za obrat user posted image

Dobrodošle vse nove članice, zdaj pa res ne sledim več vzdevkov user posted image

Danes sem spoznala dve forumašici in smo prav prijetno poklepetale. Upam, da še kdaj user posted image

Včeraj sem bila v šoli za starše, in sicer na predavanju pediatrinje in fizioterpevtke (razvojne). Je bilo zelo poučno in mi ni žal, da sem šla. Saj marsikaj že vem od prej, je pa drugače, če ti še kdo bolje razloži in utemelji, pokaže itd... Glede handlanja dojenčka bi pa sedaj rabila eno igračo za vajo user posted image Imam feeling, da bom precej štorasta user posted image

Nič, lepo se imejte in se beremo...

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
23.5.2013 15:22:15   
sisi79
tija- glede bolečih sklepov in zatekanja je meni moja g rekla da naj zjutraj in zvečer roke namakam v mlačni soljeni vodi. aja glede zatekanja pa jaz prakticiran koprivin čaj. ampak ga ne morem čistega piti, zato ga še s kakim drugim čajem zmešam.no lahko pa probaš s čajem kopriva miks. ne pozabit na dan spiti vsaj tri litre tekočine, izogibaj se slanim stvarem. ja saj vem, da so neslane stvari zanič ampak jaz sol nadomeščam s tem, da dosti začimb zmečen v juhe ali pa na meso. ja tudi donata ni priporočljivo piti, ker vsebuje veliko natrija.

drugače pa dobrodošli novi davkoplačevalci user posted image user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
23.5.2013 15:41:49   
Zoja83
Najprej pozdravljene vse nove in čestitam vsem, ki že veselo cartate.

Jst sem iz predpriprav na CR (LJ). Plodovnice praktično ni več, posteljica je tudi že zrela in imam napovedan CR danes teden v 38 2/7. Takle mamo... user posted image Kot da to ne bi bilo dovolj, mi G še, da bi ona mene že dva, tri dni prej dala, ampak imajo tako gužvo, da ne gre in da če se karkoli začne dogajat prej, naj nič ne kličem, ampak samo pridem. Aja, pa še, da če bi slučajno v četrtek bila intenzivna zelo zasedena, da sem jst na zadnjem mestu, da me prestavijo... Kao nimajo kaj šušmarit... Drugega ne vem, kaj naj napišem, sem itak čist izmučena (še najbolj psihično)...

Pridne bodite in se beremo

(odgovor članu sisi79)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
23.5.2013 16:20:36   
športnica
Malecka24 cestitke za Lejo. Kok lepooooooo, k je ze vse za vami ;)

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
23.5.2013 16:30:37   
ursonok
Ojla,

malecka,
čestitke! Velika babnica za svojo starost! user posted image Sem vesela, da je vse ok!

Tija in Tana
user posted image za sedenje na ritki. A ne obupat, mnogim se otrok obrne čisto na koncu, nikoli ni prepozno. Glede CR-ja se jaz ne bom preveč razpisala - sem ga imela prvič, urgentnega, okrevala hitro in brez zapletov, a mi kot način poroda nikakor ne ustreza in imam še zdaj travmo zaradi tega. Drugega sem rodila naravno in je ni primerjave. Povsem drugačna vez z otrokom, povsem drugi občutki ... Ampak to je verjetno odvisno tudi od ženske. Nekaterim je vseeno, ene imajo celo raje CR.
Tana - odnosa zdravniškega osebja tudi ne bi komentirala. Obup!!! Ne štekam, kako so lahko zdravniki tako nečloveški user posted image

Sonce
čestitke za obrat! user posted image

Zoja
drži se, verjamem, da si napsihirana user posted image

Jaz sem tudi čisto na koncu z živci - a ne zaradi nosečnosti, temveč zaradi birokracije user posted image

Jaz sem šla spet denar zapravljat user posted image - ne za bebico, ampak za vse nas: v eko štacunino, po datlje, suhe slive, rozine, kekse iz ovsene in kvinojine moke, brez sladkorja, pa po kamutovo moko in 4 vrste riža user posted image . Peš tja in nazaj, 2,5 uri hoje user posted image

Zdaj mi trebuh kar otrdeva, ampak sem prepričana, da se bo umirilo, ko se malo spočijem. Ne bi imela pa nič proti, če se ne bi user posted image

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3105
23.5.2013 17:37:20   
majčica1508
Malecka24.....čestitke za princeskouser posted image
Tana....Žal je tako,da si ti tista,ki se odločaš ali boš mela ZO ali ne in prav tako si ti tista,ki nosiš posledice...Žalostno ampak resnično...Jaz držim pesti,da se ti otroček lepo obrne in,da gre brez komplikacij vse...Poznam eno,ki je prvo punčko rodila z ritko naprej v LJ porod trajal 3,5h....
Ursonok....zdaj pa še 2,5 hoje pa ni vrag,da ne greš rodituser posted image ....Jaz vem,da bo 25.5 se odločila,da pride ven
Zoja.....Držim pesti,da bo vse ok,pa psiho na dopust pošlji..kar v eno smer

Otroke bo treba stuširat,oblečt,nahranit,pravljico moj prebere,pol pa spat.......
Smo ble takoj iz vrtca zunaj,ma vam povem da tako piha,pa mraz jeeeeee...brrrrrrrrr

Za ljubiteljice češenj v Mercatorju jih imajo po 1,99€(0,5kg)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
23.5.2013 18:13:40   
nincy*
Zdravouser posted image

Joj sploh ne vem kje naj zacnem...No na hitro je tako..
Na zacetku sem vas spremljala saj imam rok 5.6.2013ampak ker ni bilo časa sem sem maalo pozabila na rr. No zdaj je pa porodniška in je malo boljeuser posted image .

Vidim da je kar nekaj punc, ki imajo user posted image še na ritki... tudi jaz sem prvo punčko rodila v medenični vstavi.. v 37. Tednu sem šla na zunanji obrat v p lj. delal mi ga dr. Pušenjak ampak se mala ni hotela obrnit.. vprašala sem če to pomeni da bom imela cr pa mi je rekel da ne, ker ga ne delajo če je vse ok. No in cez teden dni mi je odtekla voda ob 8 zjutraj popadkov nisem imela. Pridev v p in me pregledajo in rečeje da sem odprta 8cm in tako sem šla brez klistirja v porodno sobo ura je bila 9.30. Ob 14.20 sem rodila Zalo.... porod je bil bp razen tega da sem imela 22 šivov in je rehabilitacija trajala malo dljeuser posted image ..

No zdaj bomo meli fantaka, ki pa je že obrnjen na glavouser posted image juhu..

Res sem se raspisala za naprej pa še za nazaj hihi.. lp Nina

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
23.5.2013 20:12:40   
kitkat17
Sonce987 - cestitke za obrat.. :) moj je se vedno v medenicni in ocitno misli tak.ostat.. kaj cmo.. :)

Aja,pa baje da ni se odpadu cep,ampak da je roza izcedek glivice..? Prvic slisim.. katera kaj ve o tem? Pa sem dobila neko zdravilo na C (canesten al neki tazga)
Poleg tega da mi je v danes curek useu par.minut po lulanju,in ga nisem mogla zadrzat,pa pravijo da to ni nc in me posljejo domou.. plodovne vode pa ze tko manj.. ze vejo.. :)

Malecka - cestitke.. user posted image

Ufff,sedaj nas pa je novih skor vec ko "starih" cvek.. :)

Lp vsem

(odgovor članu nincy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
23.5.2013 23:52:52   
Anjuškaaa
Hey souser posted image

Enkrat sem že hotla tukaj pisat pa sem se precej razpisala in na koncu mi napiše error..joj kar ugasnila sem laptop in šla ven..tak me je razjezilo user posted image

majčica rodit pa grem v SG kakor greš verjetno tudi ti..praviš, da bo 25.5. že pokukala na svet..na dobri poti si in vso srečo ko se bo začelo!

Tako sem se hvalila kako fajn spim in evo zadnje 3 dni katastrofa. Zvečer okoli ene ure lepo zaspim in zjutraj ob 6 se zbudim pa ne morem več nazaj zaspat. Danes mi je zjutraj nekako uspelo nazaj zaspat in zbudila ob 9. Ziher je ta polna luna kriva saj je včasih zelo vplivala name med spanjem..med nosečnostjo me pa samo zdaj..prej pa nič. Naj bo to mimo, da lahko spim v enem kosu..no vsako noč vstanem samo enkrat za wc in to je to.

Ursonok tebi pa želim, da se čimprej spraviš v Rim saj vem kako je..js bi že zdaj rada šla rodit, ker me moti samo ta velik trebuh. Mala je zlo aktivna in kolca jo po 3-4x na dan. Še vedno se vredu počutim in sem brez bolečin samo tišči me že vse v trebuhu, ker prostora več ni.

Sem pa zlo presrečna, da sem lepo zdržala glede na to, da mi je že 2x grozil prezgodnji porod. Jutri bo polnih 36 tednov in še 1 teden pa bomo donošeni. Brez veze sem pred 11 tedni dobila inekcijo za pljučka čeprav vem, da so to storili preventivno, ker je malo manjkalo, da bi rodila a so me hvala bogu rešili.

Vidim kako nekatere zlo muči mravljinčenje na rokah in zatekanje nog. Js sem mela ful težave s tem v februarju in odkar jem zdravo hrano s skoraj brez soli nimam čist nobeih teh težav več. Čist nič nisem zatečena in v 2 mesecih čist nič zredila. Pa še precej aktivna sem in veliko hodim. Punce treba bo soli se odpovedat saj ledvice trpijo, če zatekate in ni to vredu.

Porodni načrt mam napisan in to, da naj mi čuvajo presredek in v samo res nujnem primeru me lahko režejo. Ne psutim se obešanja na trebuh, ker so bili primeri smrti matere zaradi poškodb od pritiska in tudi poškodbe ter raznorazne okvare na otroku. Popkovnico lahko prerežejo le takrat ko preneha utripat in nič prej. Narava je tako nam naredila, da se praviloma razreže po prenehanju utripa. Ne želim prisotnosti študentov in ostalega nepotrebnega osebja. Zdaj v aprilu ko sem bila v bolnici je bil študent poleg ginekologinje in namesto, da bi buljil v ekran UZ je večkrat meni pokukal v mednožje. Vem, da nisoo vsi enaki ampak vseeno želim čim manj ljudi pa mir. To je to pa sem lahko ne vem kako hudobna za njih bom še besedno te zadeve zahtevala in vem kakšne pravice imam kot pacientka!

Včeraj pa na veliko zapravljala in nabavila do konca čist vse kar je potrebno za user posted image tako, da zdaj imam mir in je vse pripravljeno. Samo prenova stanovanja se mora dokončati in kar traja pa mislim, da še bo par tednov. Prenavlja se komplet čist celo stanovanje.

Tiste, ki se vam user posted image še ni obrnil v glavilno vstavno srčno upam, da se še obrne in da CR ne bo potreben. Moja kolegica je obakrat imela CR in res je okrevanje daljše in neprijetno. HB je moja mala že cela 2 meseca na glavi..zanimivo da ji tko paše user posted image

sisi79 js pijem donat več ko pol litra na dan že 5 mesecev in ni nič narobe pa to, da ima preveč natrija pa ni res, ker če ne bi me na to že G opozorili. Če je treba pit magnezij ga raje pijem z naravnim donatom kot pa tiste šumečke ki notri vsebuje še raznorazne konzervanse. V bolnici so mi hotli dat te šumečke pa sem zavrnila in jim povedala, da raje pijem donat pa so pogledali vrednost in rekli, da je vredu in da bi bilo pol litra na dan dovolj. Prej sem pila mal več kot pol litra in sem omejila na pol litra. Naredim par šlukov, če me zgaga hoče pečt in spet raje to popije kot pa kake tablete protii zgagii s polnimi kemikalijami. Čist logično.

Čestitke za vse, ki ste že rodile in sproti ko sem prebirala sem se z vami veselila user posted image

Lepo pozdravljene tudi vse nove, ki ste se pridružile in sedaj je še bolj veselo in aktivno juhu..več novic bo in čvekov user posted image

Ufff preveč sem se razpisala saj me nekaj časa ni bilo pa ste si toliko povedale..

Lahko in mirno noč

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3109
24.5.2013 6:54:28   
Tija01
Dobro jutro!

Malečka24
: Čestitke in lepo se cartajta, si se že rešila, bravo tiuser posted image

Sisi79: : Hvala za nasvet glede kopeli za otečene roke in noge, se pravi, da bi morala spet iti na morje in ostati kar v njem, da ne bi toliko otekalauser posted image Ja saj bi bilo prav prijetno, vendar je že morje premrzlo in se bojim, da to mojemu user posted image ne bi preveč pasalo, bi mu bilo premrzlouser posted image

Zoja83: Napisala si, da si imela predpriprave za CR, zanima me kako to poteka, saj jaz sem dobila že napotnico za porodnišnico pa sedaj ne vem, ali se naj prej kaj zglasim tam, še preden dobim popadke, saj je tudi moj user posted image v medenični legi in srčno upam, da se obrne čeprav je malo možnosti user posted image

Ursonok: Glede tvojega vprašanja in statusa bi se jaz pisno obrnila na davčno izpostavo, tam kjer imaš stalno prebivališče in ti naj pojasnijo kaj moraš storiti, saj so tudi zato pristojni in ti morajo dati odgovor, saj so le to specifične zadeve. Pa kar povej jim da si že visoko noseča in naj malo požurijo z odgovorom, da se ne boš preveč psihično obremenjevalauser posted image

Ostale nosečke pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3110
24.5.2013 7:05:13   
sover
Dobro jutro user posted image !

Malecka, čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image ! Uživajte s pikico... Zelo sam vam fovš, da se že cartate (ampak v najboljšem možnem smislu).

Handling - Lethe, na žalost igrača ne pomaga kaj dosti pri vaji, ker ni primerljiva. Je treba kar na pravem otročku potrenirat... Ne sekiraj se - imela boš dovolj priložnosti za to. Če boš v dvomih, greš pa lahko v vsakem primeru na posvet v razvojno.

Anjuška - kakšne poškodbe pa naj bi povzročalo obešanje na trebuh?

Pri nas še vedno vse tiho in mirno. Danes sem celo malo bolje spala. Zdaj sem si namreč vposteljo privlekla še eno odejo, ki jo potem nekak tlačim med kolena in iščem en spodoben položaj za spat. Nočnega lulanja to sicer ne prepreči, me pa vsaj kolki za piko manj bolijo. Včeraj mi je še malo otrdeval trebuh, potem me je pa ob pol devetih zmanjkalo in sem šla spat. Očitno je počitek "pomagal", ker je danes vse tiho in mirno. Čakam polno luno in njen učinek user posted image

V planu imam še pakiranje torbe za starejšega, ker ga bosta prišla iskat babi in dedi. Moj me je včeraj tako hvaležno pogledal, ko sem mu rekla, da bom to naredila, da mij e šlo kr na smeh. user posted image . Saj ve, kje so kakšne cotke, ampak je tako nesiguren, da ga bo "narobe" oblekel, da je kr hecno. Kkao bi ga pa lahko narobe oblekel? Morda ne bo glih skompletiran lepo, pa koga briga. Važno, da je suh in da ga ne zebe.

aja, danes sem sanjala, da imam majhno punčko, a sem morala že njen prvi dan biti cel dan od doma. Potem sem se pa proti večeru spomnila, da jo moram še nahranit in me je bilo groza, ker sem jo cel dan pustila samo. Domov me je pripeljal moj bivši (ki je ve resnici že par let pokojen), živela sem pa pri svojih starših. Sanje so bile tako žive, da sem zjutraj najprej potipala, ali imam še trebuh ali neuser posted image . No, še ga imam in tudi naša prava bejbika notri pridno brca. Pregled imam v ponedeljek, čepravse mi zdi kr malo brezveze hodit tja, če še ne čutim ničesar ...

Bodite pridne in javite se s še kako dobro novico!

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3111
24.5.2013 8:57:47   
Saša33
Dobro jutro čveke,

jutra so res zame bomba od energije. Ob 12h sem že na 50%, zvečer pa je vsak dan poglavje zase. Včeraj sem dop itak šla s tamalo dat urin v LJ. Prišle ob 12h nazaj. tamala ni hotla jest, Pol sem se matrala 45 min, da je zaspala. Mi je vse živce pokravžljala. Jst pa tako zmatrana, da bi spala v stoje. No ko je zaspala, in sem se po 16 min odplazila v splanico se je lumpa zbudila čz 40 min. Itak jst sem ravno v tem času zaspala sem bila ko avijon. Nisem vedla niti kje sem, kateri dan je. Pol se je driska drla do 4h. Odklop vam povem. Jst sem se itak znesla še nad možem, ni bil sicer nič kriv. A reku je, da pač življenje niso samo rožice...., ha ha mođški res ne znajo. Da tako pač je... Pa me zanima kako bi blo če bi bil on en teden pred rokom pa cel dan tamalo mel ko je sitna. Sam on je relist bi verjetno samo reku bo že... No jst sem padla v jok, sem hlipala ko kaki otrok,...., sem se smilila sama sebi da je kaj... No sedaj se temu smejim, a zvečer bo verjetno istouser posted image user posted image .

Dans čakam mami, da mi pride pomerkat Laro. Jst pa v LJ na ctg, uz..., kaj jst vem še kaj.  Smo zakurili spet danes. Tuki gor je ene 6c, zima res. Sem pripravila še enega pajacka če se tamali ravno v snegu rodi:)

Ursonok: A se kaj dogaja, dans se še nič nisi oglasila.Upam, mater jst sem že takoo sita tega trebuha. Pa mislim, da vse neki računamo na tega 25, pol bo pa res gožva v porodnišniciuser posted image user posted image .  Glede statusa je res sranje, jst pojma nimam, niti ne poznam nobenga kulturnika. Je pa res, da teh papirjev se ti res sedaj ne da rihtat, verjamem. Upam, da se ti še kaj da. Sem se pa včeraj napokala jabučkov, češenj, jagod. Danes me vsa koža srbi, itak k ne znam pravi cajt nehat, se jezim sama nase.

Zoja83: Ma sranje tole s plodovnico. Meni bodo merli danes kok jo je še. Samo glede na to, da je mali še dokaj aktiven ni take panike. Je pa res čudno če jo praktično kao ni, da ti takole čez en teden dajo CR.  Upam, da se začne kaj dogajat, drugče pa res najbolj kar v porodnišnico.  Samo nekaj za vsako klinčevo stavr je treba **** in težit pol te pa resno jemlejo. Ko si prijazen ne dobiš ničl, samo tok. Drži se....

Čestitkeuser posted image user posted image  vsem ki že pestvate, sem vam fouš, da je kaj....

Nič, grem se pripravit za v LJ, tamala še spi. Pa, da me ne prehiti.

Držite se, pa ne rojevat, zdej sva midve z Ursonok na prednostni listiuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3112
24.5.2013 9:16:48   
ursonok
Jutro!

Eeeh, jaz seveda še vedno strašim tukaj. Jutri rok, pa nič. Spala sem zelo dobro, nič ne boli, nespečnosti ni ... Tamala nas je enkrat zbudila z jokom (spet ni uspela do školjke priti user posted image ). No, pa enkrat wc. Skratka, super.

Nasploh imam zadnje dni spet več energije, večraj dopoldne delala, potem 2,5 ure sprehoda v mesto in nazaj, s polnim nahrbtnikom, doma otroci, smo pekli kolač itd. EDino zvečer sem šlaprej spat, že okoli 23h. Je pasalo. Ugasnit računalnik in brat knjigo. user posted image

Ja, valda, jaz tudi računam na luno. A po vseh pravilih naj bi začela delovat že kak dan-dva prej. No, pri meni še nič. Spim ok, otroci tudi zelo dobre volje. Bomo videli ...

Sover,
jaz sem pa danes o tebi sanjala. Da sta šla z Lenartom sama na počitnice nekam in si si ti omislila ljubimca user posted image . Cel teden sta se imela fino, potem si šla pa pač domov, kot da ni nič. To je vse, kar se spomnim.

Ne morem verjet, da se mi sanja o ljudeh s foruma user posted image user posted image user posted image (Aja, videti si bila pa kot tvoj avatar user posted image )

Anjuška,
ja, res si daleš prilezla, super! Škoda za tiste injkecije, a kaj češ ... Najbolj je, da se ne sekiraš za nazaj.

Saša,
ja, poznam to, jaz si itak ne predstavljam sama prenašati driskic ... user posted image Neprespanost je pa nekaj najhujšega, kar lahko človeka doleti ...Se kar bojim, kako bo po porodu - dojenček, pa potem nam jo Abel včasih zagode kar za par noči skupaj, potem se pa še tavelika tu in tam polula. Če se vse zgosti v eni noči, jo pomoje lahko kar prebedimo user posted image
Dobro opravi danes!

Pri nad tudi ni zelo vroče - danes bo 26, jutri pa baje dež, naslednji teden pa spet samo okoli 23-25 user posted image Jaz bi pravo poletje že enkrat!!!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
24.5.2013 9:22:06   
majčica1508
Jutro..........

Anjuškaaa....Ja v SG grem nevem kdaj bo pokukal,ampak moj pravi da bi bil 25.5 idealen datum...men je pa tko naj še malce počaka...mi je mlajša začela kašljat je pa res,da je produktiven kašelj......
To za poškodbe trebuha tudi meni ni jasno kako....
Za tistega študenta sem se prav nasmejala,jah to mu je bodoča služba...Pri meni pri obeh porodih je bila samo babica zraven na koncu me je prišla ginekologinja pogledat,če je vse ok...
Kaj pa veš mogoče se pa še srečava kje goruser posted image

Saša33...taki dnevi so mi znani...Srečno danes na pregledu

Če me bo danes kaj črvičilo me bood nenormalne količine češenj,zdaj čakam še kolegico,da skočiva na kavico...

Pa še mlajšo sem peljala 1h kasneje v vrtec,nisem vedla al naj bo doma z menoj al naj gre...Pa je vpila,da ona tudi gre v vrtec,pa sem si rekla,pa pejtuser posted image

Ursonok....sumljiva si ti meni danes,sicer je pa že zadnji čas....

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3114
24.5.2013 9:51:53   
Valery83
Dobro jutro vsem user posted image ,
seveda tudi tistim, ki so se trebuha že rešile  user posted image user posted image user posted image - in se že lahko cartajo, ter uživajo v vseh radostih z malim user posted image ..
Komaj čakam..

Dobrodošle tudi vse nove..

Pri nas je bilo danes zjutraj okrog 5 ure, ko sem bila na balkonu še čisto jasno vreme, še sonce se je kazalo na hribu, sedaj pa grmi in tud dežna ploha nas je že doletela.

Imam občutek, da počasi - čeprav pri nekaterih res počasi, se že kaj dogaja..
Pri meni je včeraj že bil spet pester popoldan (trd trebuh, špikanje na ledvenem predelu, bolečina v medeničnem delu), tako da sem komaj čakala da pridem k sebi, čeprav sem si po eni strani želela, da to le še ne bi bilo to, in takoj ko je bilo možno, sem spravla mojega pokonci, da sva šla na sprehod, da se razhodim, malo pozabim..

Ursonok  in Saša33 - upam da bo ta luna res kaj prinesla, tako da lahko gremo po vrstnem redu..

Kopeli nog in rok - meni tudi to pomaga. Vse dni ko sem preveč pokonci, začnem otekat, in takoj ko opazim si pripravim kopel in v roku pol ure, že čutim olajšanje, tako da dejansko pri nogah sploh ni več težav, razen malo še na rokah, predvsem zjutraj ko se zbudim.. Ampak ni neke panike..

Zadnje dni ko imam viška energije, dobivam non-stop neke čudne ideje. In tako sem se včeraj tudi zmenila, da bom za darila ob rojstvu, mojim in njegovim staršem, ter bratom -sestram (z družinami - bodočim tetam stricem), ko bodo prišli na obisk oz. ga pogledat, da dobijo torej darila - vsak svojo potiskano majico, no moj nečak dobi seveda dve. In s tem sem seznanla tud mojga ki se je z veseljem strinjal. Moram samo še ugotovit kako bom to spakirala..
Dobi pa seveda darila tudi moj - pravzaprav bo dobil mali bodije z napisi - namenjenimi atiju, a tega mu pa seveda nisem povedala, tako da sem imela zdaj 2dni kar nekaj dela z oblikovanjem tiska, izbiro majic..
Sem najprej hotela sicer šalice s potiskom, a sem si premislila, ker bom te uredila po rojstvu..

Sedaj pa se spravljam k likanju, upam da mi danes uspe zlikat vse kar sem oprala te dni..
Lepo bodite vse skupaj, tiste ki imate preglede fajn porihtajte, in božajte svoje bušije..

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
24.5.2013 9:59:25   
sover
user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako si me nasmejala, ursonok! Očitno luna pri nas vpliva bolj na sanje kot na rojevanje ... Pa da te neham strašit v obliki avatarja - tole sem jaz:

user posted image

Slikano je pred enim letom, vendar se od takrat nisem dosti spremenila (no, če odšteješ trebuh).
Pa kaj vse bi jaz dala, da je pri nas 26 stopinj! Nas je zajela hladna fronta in resno razmišljam o tem, da bom morala nabavit kak pajacek iz flisa, da jo oblečem za domov iz P.

Saša, še jaz se vama pridružujem na prednostni listi - koncev koncev imam še samo 9 dni do roka. Moj me že vsako jutro nadleguje, če gre v šiht ali v P. S spanjem malčkov je pa tako: ko sem sveto prerpičana, da bo spal vsaj uro in pol je po slabi uri že pokonci in obratno. In ko se zbudi siten, bi ga najraje kar k babici peljala do večera. Zdaj s trebuhom je pa tole še bolj naporno... No, še malo.

Drugače imam pa tudi jaz danes češnja žur, čeprav niso še tako okusne. Komaj čakam, da dozorijo doma. Eno drevo imamo ob stopnicah k vhodu in se jih nabutam, še preden odprem vrata user posted image

< Sporočilo je popravil sover -- 24.5.2013 10:00:14 >

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3116
24.5.2013 10:02:45   
lina3
En lep pozdrav še od meneuser posted image

brrr..joj kolk je mrzlo. Tudi jaz razmišljam, če mal centralno prižgem. Pri nas je zunaj 9 stopinj, ker pa je hiša starejša z debelimi stenami imamo tudi v stanovanju 19,5 stopinjuser posted image user posted image .

Včeraj sem bila s tamalim na delavnici za 1. razred. Je bilo prav luštno, ampak moj S se je na začetku kar jokal, pa skos sem morala zraven njega stat. Full je tak občutljivček oziroma potrebuje stalno pristonost mene ali M. Nikoli noče nič sam. pa ne da ne bi bil samostojen, ker pol, ko me vidi je vse ok, samo sam pa ne. A je imela še katera takšen primer? kakšna ideja kako se pogovorit in iti čez to fazo?user posted image Me kar skrbi kaj bo jeseni, ko bo šel v 1. rzared.

D v trebuhu zganja še vedno akrobacije. Včeraj se mi je tolk trebuh premikal, da je bilo kar hudo. nekateri pravijo, da imam majhen trebuh, meni se pa ne zdi. Koliko imate kaj obseg trebuha - jaz imam 107cm.

Danes imam še zobarja, pol pa še na kavico s sodelavkamiuser posted image - pa bo vikenduser posted image user posted image user posted image user posted image .

Jaz spim nekoliko bolje oziroma kolki me ne bolijo več tolk. Se pa zadnji dni kar zalotim, da se zbudim na hrbtuuser posted image .

ursonok...pojma nimam o urejanju tvoje birokracijeuser posted image . Po mojem bi bilo res najbolje, da daš uradno vprašanje na davčno.

Jaz moram v ponedeljek poklicat, da se dogovorim za UZ v prvem tednu junija...kontrola rasti. Upam, da bo vse ok in da mali pridobiva na teži in velikosti. V podzavesti me skos žre, če je vse ok.

CTG v Ljubljani v Leonišču...jaz naj bi prvega imela v prvem tednu junija. A katera ve, a to grem kar pred svetovanje in mi naredijo CTG - pred pregledom pri G?

Grem še mal "srfat" po netu, pol pa mal bratuser posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
24.5.2013 10:19:33   
ursika_ursi

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image
ninika89, Mb, 23

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 36, 4user posted image , 2user posted image , NP 19.4. user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image
Storžica 81, gorenjski konec

13. 6.
anush_86, 26, gorenjska, 1user posted image , 0user posted image

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image
dansas, 3user posted image , 2user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image
lina3, 34let, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

RODILE SO:

- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm
- ajnas6; 5.5.2013 (PDP 24.6.2013), DOMEN in ROK
- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA
- malečka24; 21.5.2013 (PDP ?), LEJA, 3400g, 52cm

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3118
24.5.2013 10:57:44   
Anjuškaaa
Dobro jutro punce user posted image

Tako lepo naspana in lepi so občutki ko se mala zbudi takrat kot jaz in začne že veselo brcat user posted image pa vidim zunaj dež in hladno. Pa vam povem po resnici bo pasalo malo takšno vreme, da se le spočijem drugače se pa preveč potepam in me ni nič doma user posted image

Športnica tudi midva sva se trudila 6 let in nama je uspelo v drugem poskusu. Veliko sreče ko pride čas težko pričakovanega vajinega sineka user posted image

sover nekatere babice malo pretiravajo in se premočno z veliko težo obesijo na trebuh in tako poškodujejo mater ter tako tudi lahko otroka. Babice vedo do katere mere se lahko obesijo vendar pa ne pretirano preveč kakor nekatere to storijo. Eni punci se je naredil manjši razpok aorte zaradi premočnega obešanja na trebuh in tako ji kri počasi iztekala v trebušno votlino. Počutila se je slabo pa niso mogli ugotoviti kaj se dogaja in tako v 2 dneh preminila. To se je zgodilo v sloveniji in zato tega ne dovolim. Včasih sploh ni bilo CR in obešanja pa je še vsaka rodila oz spravila otroka ven. Nočem vas strašit vendar za takšne poškodbe je verjetna možnost le za 1% saj babice so dobro poučene o tem. En novorojenček se je pa rodil z grozno obliko glave (ovalno) in tako se rodil slep ter gluh. Ker so ga silili čist prehitro z obešanjem, da se porodna pot ni dovolj raztegnila in tako prišlo do poškodb na otroku. Vsaka si sama presodi in pač sem se odločila, da tega ne dovolim. Če ne bii teh zgodb poslušala od profesorjev potem verjetno ne bi tega napisala v porodnem načrtu. Lepa slikica user posted image

majčica ja nikoli se ne ve user posted image čeprav mislim, da me boš prehitela saj imaš rok dosti prej kot js. Pri tebi se morda že kaj dogaja, pri meni pa še čisto nič. Pa nikoli se ne ve user posted image

Tud meni si ti ursonok malo sumljiva..navadno ko gre kaj na bolje je lahko znak začetka dogajanja user posted image

Jutri pa že porodniški dopust user posted image končno!

Kako je pa s tem magnezijem? Malo sem že pozabila in kdaj je že dobro prenehat zaradi krčev? Ve katera?

Lep dan še naprej user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
24.5.2013 11:23:41   
dansas
hej!

malečka24: čestitke celi družinici user posted image , najbolj pa seveda mamici user posted image !

Jaz sem tudi imela neke posebne sanje in sem si jih celo zapomnila in sicer, da bom rodila 18.06. (se pravi en dan po roku). Bom vidla, če so bile preroške user posted image ; jaz sem sicer računala na par dni prej, ampak niti nimam kaj preveč besede pri vsem skupaj user posted image .

O, sover, prav lušna sta. Mali, se mi zdi, ti je čist čez učke podoben. In ja, prav nič si nista s tvojim avatarjem podobna user posted image . Bi si bilo res lažje ljudi tukaj na forumu zapomnit (vsaj meni), če bi imeli zraven svoje prave slike pripete. Imam bolj vizualen tip spomina in mi nekateri vzdevki, še posebej tisti s številkami delajo probleme, v tem smislu, da mešam ljudi in kaj je katera napisala. No ampak pri taki količini podatkov, bi si verjetno tudi težko vse zapomnila, če bi imele vse prava imena in svoje slike pripete user posted image .
Dvojčica6, ko sem pa tvojega avatarja vidla, me je pa čist presenetlo kako podobne otroke imava. Mam eno sliko od tamale, na kateri je po moje čist identična kot tale tvoja pikica na avatarju!

vreme: sicer nisem pristaš nekih nizkih temperatur, ampak tale ohladitev mi pa kar paše - bom vsaj spala lahko. Mene namreč ponoči ne zbuja poven mehur, kot večino, ki vas tukaj berem, ampak valovi vročine.

Včeraj sem postorila še par zadnjih stvari na vrtu in me je potem cel dan tako križ in predel med lopaticami bolel, da sem se strumno naročila pri maserju. Itak mam še par darilnih bonov za pokurit, tako da bo prišlo ravno prav.

Aja, pa metanje po trebuhu: meni so se prvič in ker je mala potem s tako silo ven pritisnila, me je notri čist raztrgalo. Presredka nič, notri sem pa dobila kar nekaj šivov. V tistem trenutku se tega niti nisem kej preveč zavedala (mi je bilo tudi čist ok, le da se je pač porod končal), ampak če zdaj gledam za nazaj, se mi zdi pa vsako tako prehitevanje stvari brezveze. Kaj sem na koncu imela od tega? Samo raztganine, zaradi katerih imam danes rahlo inkontinenco. Aja, pa otroček ni bil v kaki striski, da bi bilo zaradi tega upravičeno. Samo zdravnik je prišel pogledat, nekaj zajamral, da se mu zdi, da se to že pošteno vleče user posted image in so se babice odločile vse skupaj pospešiti.

Lepo se mejte user posted image !

< Sporočilo je popravil dansas -- 24.5.2013 11:35:50 >

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
24.5.2013 12:05:21   
Lethe
Živjo.

Vas kaj zebe? Pri nas je (skoraj) zima. Dežuje na polno že od jutra. Marsikje po Sloveniji celo sneži.
Kranjska Gora
user posted image

Pokljuka
user posted image

Že nekaj mesecev čakam, da grem še zadnjič pred porodom na Veliko planino...prej se sneg kar ni stopil, potem je bilo zelo mrzlo (nimam več bunde, ki bi jo zapela), zdaj pa je ponovno takole
user posted image

Ok, saj ni treba, da je 30 stopinj, ampak sneg?!? Mora biti vsaj +20 user posted image

Tiste, ki bodo danes rodile, bodo imele res spomine na ta dan, poleg otroka še tole vreme...

Sicer sem pa dobro spala, 1x proti jutru grem ponavadi na wc, zbudim se še precej pogosto tudi na hrbtu - očitno mi paše...nič posebnega v glavnem.

Bom kar nehala pisat, ker nimam čisto nič pametnega povedatuser posted image

Lep vikend vam želim, čeprav hladen in deževen.

< Sporočilo je popravil Lethe -- 24.5.2013 12:06:30 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
24.5.2013 12:17:12   
Moljub
Nočem smetit vaše teme, ampak jaz sem takšno skupino fajn pogrešala med nosečnostjo...

Tako, da... Vabljene v skupino na FB, kjer se prodajajo/kupujejo rabljena nosečniška oblačila in ostala oprema (npr. angelsound,...)

https://www.facebook.com/groups/152441694935677/

Lepo nosečnost in čim hitrejši porod user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
24.5.2013 12:25:41   
ursonok
Lethe,
groooooozaaa!! user posted image user posted image user posted image

Safr totaln. NI šans, snega nočem sploh. Še par let ne. user posted image Ma res je čudno to vreme ... Tudi tukaj pravijo, da ni prave pomladi, moralo pa bi biti že skoraj poletje, saj bo kmalu junij!

Sover,
prav luštna sta user posted image No, zdaj bom vsaj vedela, kako si te predstavljat user posted image

Aja, a če ti gre na bolje, pomeni, da je porod blizu? Iz vaših ust v Božja ušesa! user posted image

Jaz sem se totalno napokala zajtrka, potem pa čez še tri kose kolača - ampak ni tako dober, poleg pirine sem dala še pol ajdove moke, pa je prišel malo trši in mi ni po godu user posted image (Sicer potem ne vem, zakaj sem morala zbasati tri ogromne kose, požeruhinja!)

Zdaj grem v mesto v vinjarnico po banane in breskve, če so ... Ali pa marelice user posted image Potem pa, upam, še malo delat, preden otročad pride domov.
Jutri bo pri nas baje dež user posted image

(odgovor članu Moljub)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
24.5.2013 15:44:48   
ursonok
user posted image user posted image user posted image

Jaz sem iz mesta, peš tja in nazaj, nazaj - v hrib, po soncu, sem doživela sončni udar user posted image Pa čist sem crknjena - za tja sem bila polna energije, kar laufala sem, zdaj pa ...
Nujno treba rodit, prenašat vso tole težo je res prevelik zalogaj.

No, imamo pa banane, marelice, breskve in češnje user posted image Zdajle pridejo otroci in gremo na eno sadno požrtijo na balkon (da nas še malo pregreje user posted image ).

Saša,
kako si ti opravila? ne mi rečt, da si rodila ...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
24.5.2013 17:12:27   
majčica1508
Bljak kako vreme za znoret,tudi malima se neda ven,sta rajši pred tv in gledata risanke,no mlajša še k meni
v pisarno pokuka,pa kakšen list papirja počečka..........

Anjuškaaa...Jaz imam pregled čez 1 teden v SG....dogaja se mi pa bolj malo....Kar naj bo še kakih 10 dni na toplem in naj nabira težo
Sover....luštkana sta....

Sem skuhala en velik vrč koprivinega čaja malce sladkala in obvezno limonca notri in zdaj vsi to pijemo,malima dvema je prav super čajuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?