|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
22.5.2013 13:27:47   
anush_86
Pozdravljene!

Že nekaj časa vas berem in sem se odločila, da še jaz kaj napišem.

Stara sem 26 let, prihajam iz Gorenjske in čakam prvega otroka. Trenutno se bližam koncu 36.tedna, rok pa imam 13.6. Spola (še) ne vem, ker shorty leži tako, da moja G ne more nič ziher povedat. Sramežljiv otrok :)

Moja nosečnost je bila res super, brez slabosti in bruhanja. Zdaj me pa ponoči nenormalno kolki bolijo. Sem poskusila vse - več gibanja, povšter med nogami, tisoč in ena krema, pa ni nič bolje. Se tolažim da bo po porodu minilo.

Vidim da večini ful sadje paše. Srečnice, meni pa sladkarije pašejo. Dobro da gre tole h koncu, drugače bi bila kot kituser posted image

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
22.5.2013 19:41:45   
dvojčica6
pozdravljene tanove čveke user posted image sej vas bo kmalu več kot starih bajt user posted image

ursonok, čestitke za pregled...kilaža glih ta prava, samo rodit se je težko spravit ne user posted image

ah no, že moram tečt, se javim kaj jutri, ko mam pregled...

(odgovor članu anush_86)
Neposredna povezava do sporočila: 3077
22.5.2013 19:51:45   
ursonok
Jaz precej crknjena, šla peš v mesto, nabavila banane in breskve, v eko gajbici dobili še pomaranče, doma hladna lubenica, mmmm. Cel dan se sadno-sladkam. user posted image

Nabavila tudi novo porcijo granulk, že pogoltnila dve dozi :)

V ponedeljek imam akupunkturo - za sprožanje poroda. Tip sicer pravi, da pozna tehniko, nima pa veliko izkušenj ... Bom zgleda njegov poskusni zajček user posted image

Za vikend grem(o pa peš na Alhambro. Pa še polna luna je ...

Ja, saj vem, saj vem, slaba tolažba. A upanje umre zadnje user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
22.5.2013 19:56:55   
sover
Hej, hej,

tako: avto čist, skuhano na zalogo, košara za dojenčico pripravljena, opran otroški sedež od tavelikega opran, cunje suhe (OK, niso šezlikane, ampak bodo- enkrat user posted image ). We are ready to go! In res sem imela danes en tak kvazi popadek - lepo iz križa tako kot je treba. A kaj, ko je bil samo eden... Čakam, da se namnožijo. Potem pa najprej pod tuš, da spedenam vse šavje tam spodaj in malo nižje (sicer sem čez en teden naročena pri kozmetičarki na voskanje, samo upam, da ne bom dočakala) in akcija!

Božanje oz. tipanje glavice - ej, vse lepo in prav, ampak raj jo cartam, ko pride cela ven. Ne gre za to, da se mi gravža, temveč za to, da se čimprej konča iztis. Jaz na primer tudi nimam nobene želje, da mi otročka dajo na trebuh takoj, ko se rodi. Naj ga prej očistijo, pregledajo in zavijejo, pol pa naj ga dajo meni, da se do nadaljnjega cartava. Prvič je blo tako in sem ga dobila k sebi par minut po iztisu. Mi ga je babica prklopla na joško in to je blo to! Let the fun beginuser posted image !

Ursonok, očitno tvoja pupa rabi še kak teden. Verjamem, da imaš poln kufer, pa kaj čmo. Važno, da je OK. TI še naprej vztrajaj pri svojih zahtevah v porodnem načrtu in vse bo OK. In nehaj mi prosim delat lušte po teh lubenicah, ker tvoje so sigurne lepe, rdeče in zrele, mene pa vhaldilniku čaka ena rozasta žalost iz Mercatorja. Aja, na polno luno pa tudi jaz polagam upe ...

Sasa33, daj mi prosim recept za spanje. Rabim nujno! user posted image

Majcica, pri meni je bil že prvi visoko in se ni hotel spustiti v kanal. Potem smo ga pa porinil dol user posted image ... Bomo videli, kaj bo tokrat.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3079
22.5.2013 20:00:50   
sover
Aja, pozabila sem:

dobrodošle anush_86, cokolada, k93i (in vse tiste, ki sem vas pozabila naštet). user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3080
22.5.2013 20:11:22   
majčica1508
Sitnobici spita se vidi,da se bliža polna luna.....Jesta pa tudi tolk sadja,da jaz sm gledam kam ga dasta....

Ursonok.....upam,da do ponedeljka rodiš in ne boš rabila biti poskusni zajček
Sover.....si bila pa pridna,pohvalnouser posted image Jaz sem samo en stroj zalaufala in obesila,ostalo smo bile pa punce zunaj,oči je pa počival.....A so se ti po trebuhu metali,da se je spustu dol..

Še čaj si skuham,nato sledi tuš,pižama in tv...pa upam,da bom lahko spala

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3081
22.5.2013 20:44:24   
sonce987
majčiča kako sem ti fovš, da si že sedaj odprta 3 cm, kaj bi dala, da bi bilo pri meni isto. to boš rodila kot raketa user posted image

kitkat17
-zakaj pa kar cr, ti g ni priporočila zunanjega obrata? Jaz imam jutri pregled in fulllllllll upam, da se je obrnil. Bom pa verjetno poskusila z zunanjim obratom, če se ne obrne, cr-ja ne bi.

sover-napisala si, da ste otročka porinili dol, ker se ni hotel spustiti v kanal. kaj pomeni to, da so ti ga porinili dol-tisto, ko se babica "vrže" na trebuh? jaz sem imela isti problem prvič, so me že skoraj odpeljali na cr.
Pri meni so naredili tako, da so me dali ležat v čisto vodoravni položaj in z brisačo zvito v klopčič pod rit + dvignili so moč umetnih popadkov....potem se je pa skoraj takoj spustil. Zanimiva metoda...

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
22.5.2013 22:28:04   
kitkat17
sonce987 - G je reku,da lahko grem na zunanji obrat,ce mam zeljo in da me bodo verjetno nagovarjali v P nanj,samo mi ga ne priporoca. Naj storim kar hocem. Ampak ze tko imam premalo plodovne vode,danes mi je cep sou. Tko da nimam veliko izbire.. Sicer mi je pa CR ok.. ceprav da ce bi biu na glavici bi najrajsi naravno.. popadki so bili.ze v petek belezeni. Bomo jutri na ctg vidla kaj se dogaja.. :) tako da ubistvu niti ne razmisljam o ZO.. :)

Upajmo na najboljse.. :)

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3083
22.5.2013 22:47:11   
sonce987
kitkat17-o, če ti je pa čep danes odpadel, si pa ti na vrsti. Ponavadi se porod v dveh dneh po izpadu čepa začne. Meni je prvič odpadel takoj na začetku popadkov. Držim pesti, da bo vse super!!! ti je mogoče g povedal zakaj ti ga odsvetuje?

(odgovor članu kitkat17)
Neposredna povezava do sporočila: 3084
23.5.2013 6:50:27   
sover
sonce, majcica - jp, po trebuhu so se mi metali. Zdravnik in babica sta se obesila na vrh trebuha in ga dobesedno porinila ven. Ni me bolelo (najbrž zaradi EA). Nobeden mi ni omenjal kak CR zaradi tega. Sicer ne vem, ali ima to kakšne veze, ampak moj sinček je imel kar veliko glavo (37,5) - morda se pa zaradi tega ni spuščal?

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
23.5.2013 7:02:47   
niinii
Sonce, jaz sem bla 3 cm odprta, k sem v P prišla. Tisto noč sem se odprla še za 2 cm, pol pa sem se do konca odprla šele čez 10 dni. Tko da to, da si 3 cm odprt ni ravno eno merilo, da boš takoj rodil.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3086
23.5.2013 7:24:06   
majčica1508
Jutro....

Moj je pelju mali v vrtec....Jaz pa takoj na RRuser posted image .........

Čep....nekaterim gre tudi 3 tedne do poroda....
Odprtost...Jih kar nekaj poznam,ki so hodle cel mesec 3cm odprte pa so pol čez rok rodile,no upam da jaz nebom med njimi.....

Niinii....kako se rihtate

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 3087
23.5.2013 7:42:29   
športnica
Zivjo, jaz bi se pa kar tule mal zasidrala. Ce lahko? user posted image

Spadam med majcice, sam tam je vse mrtvo, nic ne dogaja, vas klepetulje pa obcudujem kok ste aktivne. Jaz sem sicer danes en dan cez rok. To bo moj prvi otrok ( fantek ), uspelo je pa po 6 letih v 6. iVF postopku, tako da je zelo tezko pricakovan in komaj cakamo da ga spoznamo

Mene ze cel teden grabijo krci in mi na polno otrdeva trebuh, imam mocne menstrualne bolecine, predvsem ponoci, skeleco bolecino imam tudi v ledvenem delu hrbta,pa po 4x na dan grem na blato, ampak zgleda da telo le vadi in se se nic ne dogaja. Vse mam ze ready, vsak drug dan si perem glavo da me kaj ne preseneti ;))))) danes imam spet pregled, ki bo zdej na 2 do 3 dni. Zihr ne bo nc novga. Na koncu bo junijcek ;))))

Pa en lep dan vsem, sicer mal oblacno, pa ni panike ;)))

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3088
23.5.2013 8:46:56   
Saša33
Dobro jutro čveke,

pa še moj jutranji dopis. Včeraj se mi je pop zopet na 40 min pojavljali krči od popka navzol, vendar se mi zdi da to samo nakazuje, da bo kaj v naslednjem mesecu:) ha ha

Drugače počutje veliiko boljše, le še fizično sem bolj ošvohnela, pa seveda klasične nosečniške tegobe. Dopoldan mi še gre z Laro, ob 13h komaj čakam, da gre spat, jst ležat. POtem skuham in odštevam minute, da pride mož iz službe. Zopet počivam. Potem se pa prav moram pokonci spravit, ker drugače me vse boliuser posted image user posted image .

Včeraj sva zvečer naredile s triciklom ene 2km sprehod, čist upočasnjeno kot kakšen sodček sem se premikala. res za crknit od smeha.  A potem sem zvečer samo padla dol in spala, vmes 3x na wc, brez povštrov, desni bok je zakon:)user posted image user posted image

Tamala spi, čakam da se zbudi. POtem greva v LJ. Moram dat urin. Jutri pa imam ctg, uz, pa pregled. Sem že potelovadila mojo urco joge. No iz pol urce se je sedaj zavlekla v urco ker gre vse bolj počasi. A vam povem, da se po tem počutim 1a. Krči me ne grabijo, zatekam tudi ne. Sedaj pijem sokec (pomaranče, grenivkke, jabučki in korenček.user posted image , njami). Brez tega bi verjetno imela tako kot prejšnjo nosečnost težava z hemeroidi, tako pa res ni teh težav, sem vesela.

Športnica in vse ostale nove: Več nas je, bolj veselo je.. je pa res, da je sedaj bolj pestro tuki gor. Se dogaja pa porodniško, cajta dost. No tiste, ki že imamo otroke malo manj. A če izkoristiš tiste trenutke vmes imaš za vse cajt. Glede roka, ma jst imam zadnji rok v glavio 6.6. Zato, da se ne živciram cel cajt. Tok kot je lahko pred rokom je lahko tud čez. Bomo vidl. Upam, da tudi jst rodim maja, pdp je 31.5. Prestavljen iz 15.5.

Majčica: Sem zadnjič prebrala, da imaš tud ti bolj malo razliko med tamalimi. Svaka čast. Drugače je moja želja tako kot pri tebi. Bi imela tri, čimbolj skupaj. Ha ha, a bomo najprej tega spravili ven. Pa bom potem komentirala če mi bo še kaj pasalo. Bo pa 1a čez par let. Zdej bo pa veselica:)

Ursonok: Si mi naredila lušte s tem sadjem. Danes grem še na tržnico v LJ, pa da kupim kar mi zadiši in počim. Zadnje dva tedna res jem bolj na silo. Nič mi ne paše razen soka, sadja,  solate. Tudi sama računam, da bo kaj z lunouser posted image user posted image user posted image . Moj pa vedno teži, da bo 6.6. Piham kot ris ko ti slišim.

Nič lep  dan, grem tamalo pokonc vržt, morva bit ob 10h v LJ.

papa

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3089
23.5.2013 9:08:31   
ursonok
Ojla,

mi spali zelo user posted image Abelček celo noč niti pisnil ni, srček moj user posted image Samo moj se je že ob 7h zbudil in potem rovaril po postelji user posted image ...

Dogaja nič, trebuh kot goba, boli nič, skratka, dolga dolga je pot, ta tarararara ...

Pozdravljene vse nove - ve se kar zasidrajte tukaj, ampak potem kaj pišite, ne samo brat! Bomo začele računat! user posted image

Športnica,
6 let je pa kar dolga doba user posted image . Mah, vedno znova se čudim, kako je ta svet urejen, eni samo pomislimo na seks, pa smo že noseči, drugi morate pa take muke prestajati ...

Majčica
ja, tudi jaz sem user posted image od zavisti, ko berem o tvoji odprtosti in popadkičih ... Ampak se pomirim, ker vem, da ko se bo enkrat začelo, bo šlo hitro - le začne se naj že!!!

Sem v ponedeljek naročena na akupunkturo. Baje se to ne dela z iglicami, ampak z neko topoto itd. Skratka, bomo videli.

Saša
jaz bi tudi še maja rodila. Junij mi ni preveč všeč ... Sem pa včeraj dobila plahtico! user posted image A to pijem že zdaj ali po porodu? ma sem pozabila ...

Jaz imam pa en problem ... posloven, ali kako se temu reče user posted image - samozaposlenost, pogodba v tujini, davki itd. - se katera spozna?
Torej, od julija naprej bom imela status samozaposlenega v kulturi (s plačanimi prispevki iz proračuna). Potem pa se bomo na Poljskem grebli za (znanstveni) grant. Če ga dobimo, podpišem z Jagiellonsko Univerzo pogodbo - za določen čas, pač čas granta (verjetnio 2 leti). In zdaj jaz ne vem, kako to dvoje uskladiti.
Pogodbo v tujini za določeno obdobje granta lahko podpišem, a ne? Ampak kako je z izdajanjem računov (ki jih baje moram) in davki? A se kdo kaj spozna? Račun moram verjetno kljub pogodbi izdat? A glede davkov pa sporočim v tujino, da sem rezident Slovenije in da bom tam plačala davke (in prispevke) - da se izognem dvojnemu plačevanju? user posted image user posted image
Sploh ne vem, bom pozneje klicala na MInistrstvo za kulturo, a dvomim, da bodo tam vedeli. Morda na davčni urad? user posted image

Jaz se namreč bojim, da kot samozaposlena v Slo ne morem podpisovat pogodb drugje (razen avtorskih) - ampak to je verjetno neumnost, saj vsi sp-ji podpisujejo razne pogodbe o zaposlitvi (za določen čas), ne samo avtorskih. Avtorske za grant pa ne morem podpisat, ker grant ni avtorsko delo (kot recimo lektura ali prevod knjige), ampak je pač delo za določen čas.

Ma čisto sem zmedena. Poleg tega bom zdaj rodila in moram zaprosit za mirovanje statusa - da dobim "prodniško". A kdo ve, kako je z izdajanjem računov v tem času? Se to sploh lahko počne? Jaz moram namreč septembra izdat račun za prevod (ki je že skoraj narejen). Verjetno mi ni treba čakat do konca porodniške - in biti brez denarja?! user posted image

Toliko birokracije, kolikor smo jo dali čez v tem letu in kolikor me je še čaka v naslednjem .... ne vem, če sem v celem lajfu skupaj imela na glavi. Obup!

Tudi jaz sem zdajle na sokcu - kumare, zelena paprika, zelena, blitva in malo limone user posted image ćaka me budwigovski pred-zajtrk: sojin jogurt+zmiksana breskev+laneno sebe+med. Potem pa praaaavi zajtrk user posted image user posted image
Vmes pa še ena-dva Pu-Erha ...

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3090
23.5.2013 9:20:22   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Mene tudi še nič ne matra, spim ko bubica user posted image - tudi meni je desni bok zakon...se mi zdi da sem se končno navadila na bokih spat, prej sem zeeeeelo pogrešala spanje na trebuhu, no zdaj pa kar gre....čeprav v porodnišnici obvezno pade spanje na trebuhu - že komaj čakam user posted image user posted image

sasa33- joj si kar predstavljam da moraš zavijat z očmi, ko ti tvoj reče da boš 6.6. šele rodila user posted image ...jaz imam rok 9.6. pa se mi zdi da bi bil 6.6. čisto prepozno user posted image user posted image ...jaz bi kar 25.5. ali pa 1.6. ali pa 3.6.....no če pa do takrat ne pa ziiiiiher 6.6. user posted image ...no temu bi se reklo pobožne želje al kako že user posted image user posted image

Tudi meni še vedno paše sadje, tako da sem si privoščila mojo dozo sadja s skuto in ostalimi dodatki....za kosilo sem si pa že kar včeraj skuhala malo več bulgurja z zelenjavo in malo meska.....sem včeraj prvič kuhala bulgur in mi je prav dober user posted image user posted image

Za danes imam pa namen dat še posteljnino za zibelko oprat, pa mogoče bi bil pa reeees že čas da si torbo za porodnišnico pripravim kaj....mogoče mi pa danes le uspe user posted image

Sicer pa dobrodošle vse nove user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3091
23.5.2013 9:24:51   
dansas
Hej!

Dobrodošle vse nove. Športnica, jaz sem tudi opazila kake klepetulje smo junijke v primerjavi z majčicami. Verjetno FB naredi svoje user posted image .

čep: sem že 2x rodila pa sploh ne vem kako to zgleda? Hočem reči, ga nisem opazila, ko mi je padel ven. Ampak predvidevam, da odpade, ko se začne MV odpirat? Če hodiš 3 cm odprt naokrog (kot majčica1508:), ga verjetno več nimaš?

božanje glavice in verniks: jaz tudi nimam posebne želje božat glavice, bi si pa vseeno želela, da mi to omogočijo, če me bo taka želja prešinila med rojevanjem. Če se ti mečejo po trebuhu (meni so se tudi prvič), verjamem, da ni niti časa za kaj takega, ko sem pa drugič rojevala (in se mi niso po trebuhu metali) sem pa hotela videt (oz. občutit:) napredek in sem med čakanjem na nov popadek, ko naj bi se porodilo še ostalo telo, želela pobožat malo pikico. Saj je meni jasno, da nimamo vsi istih želja - enim se kaj takega gabi, drugi si pa ravno to želijo - samo, ko me je babica (dokaj grobo) odrinila, sem pa imela občutek, kot da sem za kaj kriva in sem hotela nevemkaj narobe naredit user posted image . Ni fajn, da se (še posebej) med porodom srečuješ z občutki obsojanja. Zato mi je presenetljivo, da ponekod kaj takega spodbujajo, ko v drugi P apriori zavračajo user posted image . Je pa verjetno res, da je veliko odvisno od tega, na koga naletiš.
Imam pa v porodnem načrtu napisano, da naj otročka ne umijejo takoj, ker je verniks strašno blagodejna snov in je zelo koristno, da se jo otročku vtre v kožo; namesto, da se ga umije in namaže z kako Nivea kremico.

pa pa

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3092
23.5.2013 9:34:15   
ursonok
Nivea user posted image user posted image

Meni ni nihče omenjal božanja glavice - pa to tudi ne bi bilo mogoče, ker je Abel med enim popadkom-iztisom cel poletel ven. Ni bilo tako, da bi najprej glavica, pri drugem popadku pa ostalo.
So ga pa na hitro vrgli v neko rjuho, malo otrli in mi ga golega dali na trebuh. Niso ga umivali. Potem je lezel po meni in jokal, dokler ni dobil joške user posted image . Pustili so naju nekaj časa, potem so ga pa odpeljali umivat itd., mene pa zašili.
Meni se božanje sicer ne bi gabilo, ne vem pa, ali bi med rojevanjem bila sposobna misliti na kaj drugega. Šele potem, ko je cel zunaj in bolečina mine, prej pa dvomim.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3093
23.5.2013 10:32:36   
niinii
Majcica midve sva fajn. Je ful pridno dete. Zbuja se na 3-4 ure, joka skor ne, edino, če se ful lačna zbudi, pol je ful smešna, k ma joško v ustih, pa jo spusti, pa kr neki cmevkat začne, pol pa spet joško zagrabi :D

Včeraj sva meli prvič obisk patronažne, pol stvari sploh ni rabla razlagat, ker sva bile včeraj stari že 11 dni in sva že skor vse čez dali, pač razen kopanja, k čakamo, da se popek čist zaceli.

Upam, da boste vse čimprej dočakale svoje otročke. :)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
23.5.2013 10:50:35   
ursika_ursi
No, mi je komaj zdaj uspelo prilezt do računalnika.
Najprej pozdravljene vse nove, če katere še nisem vpisala v seznam, mi naj kar javi podatke pa bom uredilauser posted image

Pregled- vse je vredu, MV še vedno nekje 4 cm, mali še vedno na glavici, vnetja nobenega, juhuhuhuuser posted image user posted image Sem se pa načakala ko budala, ker G zjutraj ponavadi ne pride točno na šiht in zamudi kakšno urco pa se posledično vse zamakneuser posted image Mislim, kje je pol logika naročevanja na urouser posted image Sem bla ful jezna, ker nisem bila sama in je bilo treba čakat 100 let, da se je vse porihtalo. Pol na koncu pa sem še kri dala in jo je bilo treba odnest v laboratorij pa čakat na izvide in izvide prinest nazaj pokazat h G- vglavnem, šle so 3 ure čist po nepotrebnem. AMpak ok, se tolažim s tem, da je vse ok, da je kri super, drugače bi itak bila še bolj tečnauser posted image
Aja, pa napotnici sem dobilauser posted image user posted image Za porod in za Ultivouser posted image user posted image

Tosama- imajo ful lepo urejeno mini trgovinico, založeni so z vsem, ni da niuser posted image Prodajalka ZELO prijazna, mi je malo pomagala, ker se pri določenih zadevah še lovim. Aja, modrc za dojenje je super, sem vzela kar njihovegauser posted image Super mehek in fajn raztegljivuser posted image Sem pa tam pustila 45euruser posted image

Preko Bolhe sem našla tisti ležalnik/gugalnik za tamale in na čudovito naključje so tile doma čisto pri Tosamiuser posted image Ni bilo treba spet v avto in se vozit 100 let pa še iskat for free parking, kar je itak misija nemogočeuser posted image Stolček ohranjen v nulo, zgleda kot bi ga ravno odpakirala iz original embalažeuser posted image Pa je šlo 15eur.

Oblačilca in kozmetika- v h&m sem vzela 2x bodi dolg rokav na preklop, 2x kapica in našla sem eno božansko jopico pa se ji itak nisem mogla upretuser posted image No, sem vzela 62 cifro, da mu bo še nekaj časa prav, upamuser posted image Izkupiček 20eur.
Potem v DMu nekaj drobnih ****rijic, lanolin, tiste blazinice za badavice, navadni robci v škatli itd- 20eur.
Torej 100eur, zdaj pa mislim, da je to res to, drugače bom obubožalauser posted image user posted image Na srečo pride konec meseca dohodnina, sredi junija pa porodniškauser posted image user posted image Bo dovolj da pokrijem nastali minus pa še za v šparovček bom dala- za krstuser posted image

Sva pa včeraj dobila vabilo za poroko, ki bo v sredini avgusta. Nekak nisem lih navdušena, to so bolj znanci od mojega, jaz več kot od Kako si? in Jutri bo pa res lepo vreme!, še nisem prišlauser posted image Imata 2 fantka in sta nama včeraj v eni uri čisto razturila celo stanovanjeuser posted image user posted image Pa še mačice so bile čisto živčne, ker sta skos silila v njihuser posted image user posted image No, vglavnem, vztrajata, da moremo nujno prit na poroko, da takrat bo mali itak že 2 meseca star, ampak sem jaz mojemu že zdaj povedala, da naju s tamalim skor ziher ne bo, njega pa lahko komot jaz peljem in potem pridem po njega, če želi. Pa se še ni čisto odločil.

Tipanje glavice- hmm, kaj pa vem, če imam sploh dovolj dolge roke, da bi segla do tja doluser posted image user posted image Se še pa nisem čisto opredelila kaj si o tem mislim. Verjetno bom takrat na tisti porodni postli čisto drugače razmišljala kot zdaj in si ga bom samo želela čimprej ven spravit, božali in cartali se bomo pa kasnejeuser posted image

sover- joooj, jaz pa prav nočem, da se mi mečejo po trebuhuuser posted image A je kakšna šansa, da te upoštevajo, ali jim gre skozi eno uho not, skozi drugo pa ven?user posted image No, drugo je, če je dojenček v nevarnosti, ampak sem brala, da ti na tak način lahko kar ornk poškodujejo nekaj, ampak se ne spomnim kajuser posted image

športnica, ja, me smo prave čvekeuser posted image user posted image user posted image Mi je pa žalostno brat kakšne probleme ste imele nekatere, da ste sploh zanosile in koliko časa vam je to pobralouser posted image Jaz si tega namreč sploh ne predstavljam in tudi nočem nikoli vedet.. 6 let je dolga doba, malčici je pa očitno tako super notri na toplem, da se je odločila malo podaljšat dopustuser posted image Glavno, da bo vse vredu in želim ti čimlepšo porodno izkušnjouser posted image

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image
ninika89, Mb, 23

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 36, 4user posted image , 2user posted image , NP 19.4. user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image
Storžica 81, gorenjski konec

13. 6.
anush_86, 26, gorenjska, 1user posted image , 0user posted image

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image
dansas, 3user posted image , 2user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image
lina3, 34let, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

RODILE SO:

- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm
- ajnas6; 5.5.2013 (PDP 24.6.2013), DOMEN in ROK
- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 23.5.2013 10:52:14 >

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
23.5.2013 12:14:02   
sonce987
ursonok o teh tvojih poslovnih stavreh nimam pojma....

nisem vedela, da ti lahko čep odpade in še toliko časa ne rodiš. Sem mislila, da se potem v dveh dneh začne dogajat...zanimivo.

No jaz sem s pregleda in objavljam veselo novico, da se je naš fant končno obrnil na glavo...sedaj samo upam, da bo tam tudi ostal user posted image Sem pa dobila sirup za železo, ker sem slabokrvna-hemoglobina imam 108, kar se meni niti ne zdi tako tragično user posted image

Dobrodošle vse nove nosečke srečke.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3096
23.5.2013 13:23:29   
Tija01
Pozdravljene souser posted image in ostale!

Včeraj bila na pregledu, opravili so mi UZ, vendar se še moj user posted image še vedno ni obrniluser posted image po mnenju G obstaja mala verjetnost, da se bo obrnil z glavico navzdol. Še vedno je v medenični legi. Napisala mi je tudi napotnico in na napotnici da ne želim ZO, temveč mi naj naredijo CR. Ne vem sicer kakšne izkušnje imate z ZO moja G je rekla, da če sem se odločila za CR naj potem tudi tako bo. Pač dalj časa okrevaš po operaciji kot pa pri navadnem porodu. Kakšne so vaše izkušnje kaj?

Še dalje imam neslano dieto, koliko mi pač to uspevauser posted image otekam še vedno nenormalo, krči v rokah ponoči so katastrofa vendar bom že preživela še tej par tednov saj bo potem boljše.

Pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3097
23.5.2013 14:06:12   
sover
Evo me nazaj iz LJ. Izbirali ploščice, izbrali nič user posted image Po pričakovanjih ...

Drugače mi pa danes precej otrdeva trebuh. Upam, da to pomeni, da se bo počasi začelo. Sicer drugih znakov nimam (nobenih krčev, bolečin v križu), ampak upam pa lahko, kajne?

Ursika - ne vem, kako je s tem skakanjem po trebuhu. Meni so samo rekli, da bodo pomagali in to je blo to. Saj parvim - zame ni bilo to nič groznega, pa tudi poškodovana nisem bila.

sonce - čestitke za "pravo" lego! user posted image user posted image user posted image Zdaj pa res lahko brez skrbi počakaš dan D.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
23.5.2013 14:23:51   
tana01
Pozdravljene!

En cajt se nisem javljala-odkar sem spraševala za mnenje glede tistih čudnih popadkov. No, vmes sem šla do pekla in nazaj zaradi teh naših čudovitih zdravnikov. Ni bilo tako hudo, no, ko gledam nazaj, samo sem se presekirala še pa še brez potrebe.

Tisti dan so ta krčenja oz popadki zvečer minili, drugo jutro pa mi je nekaj tekočine steklo ven. Sem imela čisto mokre gate. Ok, brez panike pokličem v P, povejo da se pridem pokazat vsaj. Nek šesti čut mi je pravil, da ni še to to, ampak ok. Me pogleda, sem imela neko fajn bakterijsko vnetje, drugače vse ok (MV zaprt, popadkov ni bilo).
Naredi še UZ, ugotovi, da je user posted image še vedno na riti in pove naj grem čimprej k svojemu G po napotnico za zunanji obrat in se vrnem v P. In pol doda: "Če se tako odločite". Kaj??? Če se jaz tako odločim? In ženska gre stran! Sem ostala ko ena nevemkaj... Nič o zunanjem obratu - tveganje, izkušnje do zdej, karkoli... Naj se jaz odločim. Jaz, ki imam narejenih 5 faxov iz medicine in še 3 iz branja misli. Ma halo!!

Vrglo mne je iz tira to, da nisem utegnila teh stvari vprašat. Kot da imam v trebuhu krompir namesto otroka. Zanimalo me je tudi kako se nadalje odločajo - CR ali vaginalni porod, niso vse P enake. Kaj sploh lahko pričakujem torej. To je bil petek. Ni mi bilo do tega da sprašujem kogarkoli kot zdravnika, ki tam dela. Sicer sem se hitro odločila kako in kaj - na obrat ne grem in k svojemu G grem kot sem naročena (sredi tedna, ne v pon). Kljub temu mi je skozi viselo nad glavo če sem se prav odločla, al delam več škode kot koristi za otroka.

Za ta famozni obrat se pri nas torej odločiš SAM in seveda tudi sam nosiš posledice. Logično, ne? Mojemu G sem povedala, da nimam zaupanja v ta poseg in je rekel ok, v tem primeru je CR. Ne izvajajo vaginalni porod. Sem tudi prvič noseča.. To je pa blo res ful zaj za povedat.
Šlo se je za P Izola, kjer imam dobre izkušnje z G, razen s to gospo zdravnico,...

V glavnem si želim, da gre vse skupaj čimprej mimo. Nisem pričakovala, da bi me to vrglo iz tira, ker se mi ne zdi tako huda stvar. Amapak način obravnave pa...nimam besed.

Še vedno upam da se obrne itak.

Tija01, lih sem prebrala tvoj post, da si na istem

Sonce987, sem ful vesela zate!

Sem vas prebralirala kar nekaj cajta - akcije ne manjka na tem forumu!user posted image

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 3099
23.5.2013 14:46:54   
malecka24
No punce da vam povem kaj je novega.21.5.ob 18:30 smo dobili prelepo puncko z imenom Leja.Ima 52cm,3400kg.PRESREČNI SMO.
Ceprav je 3tedne prej,nič hudega.Važno da je vse v redu:):):):)

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?