|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
19.5.2013 9:05:41   
sonce987
joj tale rr včasih tako dolgo odpira, da imamo me več možnosti, da bomo prej rodile, kot pa dočakale okence za odgovor...

Mojca bravo...super, da je vse ok!!!!

CSD-OTROŠKI DODATEK-PLAČILO VRTCA-da spomnim tiste, ki imate že imate doma kakšnega nagajivca, da ko rodite, čim prej javite na csd spremembo-pridobitev novega člana, ker se vam bo po vsej verjetnosti višina plačila vrtca in otroškega dodatka spremenila, ker vas je več v družini.

ah moram nehat, mali me je našel za računalnikom in to je potem en velik boj za tipkovnico user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
19.5.2013 9:11:47   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Mojci13- čestitke za Miha! user posted image user posted image Lepo se cartajte!

Zdaj se je pa očitno res počasi začelo in bo vsakih par dni kakšna nova novička tukaj gor user posted image user posted image Upam da bom jaz tudi že čez kakšen teden ali največ dva med "novicami" user posted image user posted image

Evo, danes sem se še zadnjič reeeees naspala, ko je tamala na morju user posted image ...sva pa včeraj ugotovila da naju v bistvu to zelo drago pride, če sva sama doma, ker potem greva v kino, pa ven jest, pa v šoping pa.... še dobro da pride danes nazaj, bo drugače že zmanjkalo evrčkov user posted image user posted image Ja včeraj sva šla tudi midva v BTC v tajsko restavracijo na kosilo potem pa malo po trgovinah, pa malo sva vmes šla gledat street basket, pa na tortice, pa še malo po trgovinah.... ah, včasih je pa luštno it sam kam oziroma brez upirajočega se otroka user posted image user posted image

Moje počutje je sicer še vedno dobro, edino hrbat me začne boleti, če dlje časa ne počivam, s tem da sedenje ni čisto pravi počitek ampak se moram kar malo vležt....no se pa počutim kot en hrošček ko se moram pobrat iz kavča...ležim na hrbtu in moram potem malo pobrcat da se prevalim na bok in potem lahko vstanem user posted image user posted image

Sicer pa komaj čakam pregled + ctg jutri da vidimo kakšno je kaj stanje....upam da bo rekla da se je otrok že kaj dol spustil in da čez par dni lahko že kaj pričakujemo user posted image user posted image

Vrtec - ena je zadnjič spraševala če bi šli lahko v septembru za 14 dni na morje in bi potem uvajali v vrtec....po mojih izkušnjah imajo v vrtcu kar radi če kdo začne kaj kasneje, saj je lažje če ne uvajajo vseh otrok naenkrat....najbolje pa je da kar pokličeš in vprašaš kako je s tem...

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
19.5.2013 10:27:52   
Peeby
Čestitke Mojci13 za tvojega bikca!!! Še več nas je user posted image
Držim pesti, da se še kakšni začetni junijki pridruži mali bikec user posted image . Še par dni je časa... Sicer pa tudi dvojčki niso slabi imam enega doma in je prav fajn!!! Pač navadit se je treba samo njihove dvojne narave in lahko preživiš user posted image

Sem pa tudi jaz malo bolj resno začela s pripravami. Našla torbo za P, začela počasi nakupovat stvari zame za v P in ostale drobnarije ter nosit stvari od prijateljic na kup. No, jaz sem bolj zadnja na seznamu, dopolnila 34t, zato se mi (še) ne mudi in rabim še par tednov, da pripravim vse user posted image . Sem pa bila v četrtek na pregledu in je vse OK. Mali lepo raste in ima 2,2kg, čeprav mi je G premerila trebuh in rekla, da je trebuh malenkost manjši. Mali ima edino za kak teden večjo glavo (kar me je že začelo skrbet za porod user posted image user posted image , kako bo ven prilezel), ostalo telo pa primerno veliko tednom. Ali ima še katera podobne izkušnje, z veliko glavo?
Sicer pa moje počutje tako tako. Čisto sem brez energije, če se predolgo v nekem položaju me vse kosti bolijo, hodim - pardon kotalim se kot en slon, trebuh mi je pa zadnje par tedno začel nagajat in sem postala ful štorasta. No, držim pesti, da se v finišu vse izboljša, kakor opisuje Anjuškaaa.

dansas: jaz imam tudi previjalno mizo iz Ikee, ampak ono brez predalov - torej samo površina in poličke. In sem ugotovila, da ni prav veliko prostora za vodo in kakšno posodico imet zraven user posted image . Pa sem videla, da si kupila zraven še te posodice in me zanima, kako se pritrdijo? A na zunanji strani tvoje komode? In s kakšnimi šravfi? Misliš, da bi šli na mojo previjalno

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
19.5.2013 10:58:04   
dansas
Hej,

Peeby: mislim, da bi šle te posodice krasno na tvojo previjalno, ker ko sem kliknila na tvoj link, so se spodaj prikazale ravno te posodice, ki jih imamo pri nas, kot produkti, ki se ujemajo s tvojo previjalno (Prodotti complementari). Namestijo se pa s tistimi priloženimi hakeljčki - se obesijo na stranico previjalne.
Mimogrede, sem vidla, da se pri meni niso avtomatsko naredili linki (včasih se pa mi user posted image ) - ampak, kako se pa naredi link na besedo, pa ne najdem navodil. Se ti da mogoče razložit?

čau

< Sporočilo je popravil dansas -- 19.5.2013 10:59:53 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
19.5.2013 14:47:33   
Natalija28
Helo.

Jao kako gredo dnevi... Še 17 dni do PDP-ja. Sem imela v petek pregled: HB ni ful pridobila od zadnjega pregleda, tako, da ziher ne bo 4 kg. user posted image  Zdaj ima nekje 3.100 g. Vse je bp. Tako kot mora biti. Je rekel, da je zdaj že vse razvito in da lahko grem že ju3 rodit brez skrbi. Sem ga vprašala, če namiguje na kaj.user posted image  Pa je rekel, da ne. Pa laaaaaaaske ima. user posted image  Vzel mi je bris za streptokok, ki ga sedaj še nisem rabila plačat - do naslednjega pregleda bo dobil izvide in če so neg. je cena brisa 20 €, če pa je neg. pa 35 €, ker je potrebno narediti še dodatne preiskave. Tamala pa se mi je očitno na neki živec zasidrala - me v križ ful boli pa po desni nogi dol čutim bolečino, ko hodim. V trebuhu pa disco party - pa imam trebuh na levo izbočen, pa na desno, pa dol, pa gor... user posted image

mojci13 - čestitke za Mihca! Vse dobro vama želim. Upam, da porod ni bil prehud in da je hitro minil...

Jaz pa nas na veliko selim v zgornjo etažo. Bom znosila gor čimveč kar se da. Nama pridejo ta teden delat ograjo na stopnicah, da bo varno zame in za otročke. Pol pa selitvena čaga. Pa uvajanje tavelikega na svojo sobico in posteljico.user posted image  Upam, da ne bo prehudo... Uboščka čaka zdaj toliko sprememb...

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
19.5.2013 16:22:01   
ursika_ursi

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image
ninika89, Mb, 23

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 36, 4user posted image , 2user posted image , NP 19.4. user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image
Storžica 81, gorenjski konec

16. 6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image
dansas, 3user posted image , 2user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image
lina3, 34let, 2user posted image , 1user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

RODILE SO:

- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm
- ajnas6; 5.5.2013 (PDP 24.6.2013), DOMEN in ROK
- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3420g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 19.5.2013 16:24:12 >

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
19.5.2013 17:19:56   
dvojčica6
Evo, sem samo moj PDP popravila, ne vem, kako sem pod 22. 6. padla...sej itak ne bom točna, ma vseeno user posted image

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 

2. 6. 
ninika89, Mb, 23

3. 6.

6. 6.

7. 6.
majcica1508, 36, 4user posted image , 2user posted image , NP 19.4. user posted image

9. 6. 

10. 6.

11. 6.

16. 6.

17. 6. 

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 

21. 6. 

22. 6.

23.6. 

24.6. 

25.6.

26.6. 

28.6. 

30.6.

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
vloga S-1/1
priloga S-1
-
vloga S-1/2
-
Priznanje očetovstva
-

RODILE SO:

Neposredna povezava do sporočila: 3007
19.5.2013 17:35:09   
dvojčica6
No zdej pa cestitke mojciuser posted image user posted image lepo cartkanje vam.zelim..pa javi se kaj,da firbci izvemo, ce je slo hitro mimouser posted image meni je drgac super ta kilaza, takoj podpisem...sem se za ta drugo 4-kilsko kar posteno namatrala....sej se bojo zunaj redili user posted image

ursonok in sasa33 user posted image a kar tako se pustita prehitevat? user posted image

ursonok, pr nas sta tut tamali kot srsen zaradi vremena user posted image dobro, da je zdaj malo sonce pokukalo, smo jih dali na dvorisce in poklicali nono...ah..pase user posted image

previjanje...mam previjalno v nasem bivslnem prostoru, zravenposodico z vodo in vatke...obrisem s tetra plenicko, ki je na previjalni... ce je pa res kaka ekoloska katastrofa, so kje blizu uni ta mokri robcki, da malo olajsajo zadevo...

priprave...se zmeraj nekje v daljavi... sej mam se vec kot mesec dni do roka, tako da se ne se sekiram user posted image

ja ursika_ursi, zgleda da smo se hkrati spomnile na nas seznamcke...se mi zdi, da sva ze enkrat prej bili tako usklajeni user posted image user posted image

Zojo83 pa tut js pogresam...

sibam se kaj nardit, dokler ni malih cebelic okoli....

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
19.5.2013 19:00:23   
ursonok
Ojla,

za nami je strašaaaansko naporen vikend! No, v bistvu ga še ni konec - bomo videli, kakšen bo večer/noč. user posted image Čez dan nista hotela spat, Abel je bil popoldne že tako utrujen, da je samo še vreščal za vsako stvar, tamala je pa kinknila ob 17h, jo je bilo treba zbudit po eni uri - za jest, kopanje itd. In valda vreščanje, otepanje, da ne gre v banjo itd itd.
Abel je po svoji flaši omagal in že spi - a ne vem, koliko časa bo zdržal. user posted image Nekako dvomim, da bo spal 13h, čeprav moral! Tamala je šla pa zdajle spat - bomo videli, kaj se bo iz tega izcimilo ..
Skratka, če bi vedela, kakšen bo vikend, bi šla najraje v petek rodit in bi do jutri ostala tam user posted image

Pri nas seveda nič ne dogaja - razen volčjega apetita user posted image . Že celo popoldne se samo bašem, zdaj me pa od vsega skupaj še napenja.

Sem šla pa spet plavat danes user posted image . Ko sem jim povedala, da imam do roka 6 dni, so me samo gledali z odprtimi usti ... potem mi je pa reševalec rekel, da ok, samo da naj ne rodim v bazenu, ker se on ne spozna "na te zadeve" user posted image

Jaz sem resnično sita vsega - saj vem, da po porodu pridejo nove težave - totalna neprespanost, hormoni, safr z dojenjem, nihanje razpoloženja itd itd. A vseeno. Vsaj brez trebuha bom user posted image . In dvomim, da bom kaj slabše spala kot zdaj. Pa upam, da po parih tednih dobim nazaj svoje možgane!!! user posted image

Ja, kje ste kaj - Zoja, Saša itd.?
Upam, da je vse ok in da me ne prehitevate!!! user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
19.5.2013 20:27:34   
majčica1508
Ursonok....se ti pridružujem v klubu.....Ustala ob 3h zjutraj nisem mogla spat,moj je začel da ga grlo boli in je nekaj pokašljeval ob 5h sem mu šla čaj skuhat,k so ga že vse mišice bolele,je tudi zakuhal na 38.5...Mali dve sta že ob 6h ustale ob 7h sta pozajtrkovale,počajčkale,sem šla v trgovino v nabavo....Potem sem dala kuhat govejo juho,naredila ful dobro rižoto(ki je bila samo meni všečuser posted image )moji so sam juho jedli jim nič drugega ni pasalo..Moj mi je vse pomagal kljub vročini in bolečinam pospravit(srček zlati)kjer popoldan je pa starejša praznovala še z domačimi rojsti dan....HB so šli po 3h urah,je bilo prijetno...Potem sem pa mali dve skopala,mojmu čaja nakuhala in mali dve že od 18.30h spita,dragi pa gleda tv in počiva,jaz sem pa tudi že stuširana,lasi oprani,pižama na meni....Privoščila sem si še en kos torte,tole natipkam in bom šla v mižule...ž
Ja tudi sama sem rekla,da bi rajši šla rodit,ker sta bile neznosne obe,kar ima velika hoče mala in obratno...

Zoja je pomoje že rodila.....Saša upam,da počiva in si nabira moči.....

Anjuškaaaa..kje boš rodila MB ali SG

Srečno na pregledih in CTG-jih,pa čakam na lepe novice...
Čist sem zakomirana,sam še posteljo vidim......

< Sporočilo je popravil majčica1508 -- 19.5.2013 20:28:39 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
19.5.2013 20:30:02   
majčica1508
Ursonok.....obljubim,da te ne bom prehitela.....Imaš prednostuser posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
19.5.2013 21:47:58   
Peeby
Jaz začenjam predzanji teden v službi, juhuhu. Ubistvu imam še 9 delovnih dni za "oddelat" do porodniške in še od tega bi mogla 4 dni vzet dopusta... Še katera hodi v službo? Ali samo še jaz user posted image ?

dansas: hvala za obrazložitev, nisem opazila, da res skupaj paše tudi z mojo previjalko!! Druge rešitve, kako imeti kakšne posodice vode zraven, pa zaenkrat še nisem našla, tak da bo treba (spet) v Ikeo user posted image . Glede limanja linkov je pa tako, RR že v odgovoru na sporočilo da opcijo "Povezava" (kot npr opcija krepka pisava, poševno itd) - tako da samo označiš besedo, klikneš gumb "Povezava" in notri stisneš url link.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
20.5.2013 2:34:52   
ursonok
Mene spet muči nespečnost user posted image user posted image Iz dneva v dan je huje. Kaj naj? Sicer je malo kriv tudi Abel, ki je že trikrat jokal - preveč fižola, pa ga boli trebušček.
A vseeno. To je neznosno.

Ima katera kak nasvet? Pijem meliso, berem knjigo - nekaj o eshatologiji (teologija), ravno prav za takole stanje; se počutim kot v vesolju. user posted image
Za delo nisem sposobna, mejlov se mi ne da pisat.

Majčica,
upam, da sladko pančkaš.

peeby
jaz še delam, ampak delam doma, tako da to nikakor ni primerljivo. Da bi morala zjutraj vstat in it nekam v službo - dol padem sredi poti.

Do roka še 4 dni. Kako bom rodila, kronično neprespana? user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
20.5.2013 7:25:09   
Valery83
Dobro jutro vsem user posted image ..

Končno me je danes ta RR presenetil in mi odprl okno za pisanje. Sem res mislila včeraj da bom tud jaz rodila prej kot se bom uspela še kaj javit, vas pozdravit vse skupaj.. a vidim da vas je več imelo težave s tem, tako da se ne jezim več.

Verjamem da vam ni nič kaj prijetno, ko ne morete spat, se primerno spočit, pripravit na velik dogodek - ki nas bo vse skupaj - klepetulje tukaj mislim - doletel v prihodnjih dneh - ene malo prej ene kasneje.
Če se ne da počivat čez noč, upam da vam vsaj čez dan uspe kako urco po urco, da se res čim bolje pripravite na porod.

Čestitke Mojci13 - ob rojstvu user posted image .. sedaj pa čim več lepih trenutkov, cartanja, uživanja... Me veseli da je med nami še en bikec.

Torej pred nami je nov teden. Glede na seznam se približujemo datumom, ki so nam jih G dodelili kot uradne. Če gre katera prej, ali pa tud na rok, želim da uredite vse kot je prav, da bo za vse predvsem za vas in seveda vaše user posted image  čim manj stresno, in da bodo prišli samo še lepi trenutki. Bolečine ki bodo spremljale porod in trenutke do takrat ko nam naše user posted image  položijo v naročje, bodo itak takoj pozabljene. Saj ženske smo itak navajene, da za lepoto je treba potrpet..

Lep dan torej vsem, božajte svoje bušije ...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
20.5.2013 7:37:40   
Saša33
No končno je tudi meni odprlo tole sveto okence, včeraj sem prej obupala:)

Hvala za vse spodbudne besede. Jst sem ta vikend bila bolj ali manj v ležečem položaju. Sam vesela sem lahko,
da je moj bil doma in mi ni bilo treba na nič mislit. Sicer pa nisem bila kaj prida sposobna. Tole je bila res ena huda viroza. Ampak sem bila že včeraj vsaj za 20% boljša, sem bila brez lekadola. Pa še celo na en sprehod sem šla in zjutraj telovadbo naredila. Je pa res smešno en teden ne telovadim in sem se včeraj skuraj zlomila zjutraj, tako trda sem bila.

Danes sem vsaj polovico podobna sebi. Me še boli glava a mi ne piska v ušesih in vrti se mi ne, vročine ni,  križ me ne boli, Vrat pa je tudi mehak in dokaj gibljiv. Tako da juhuh..., sam da sem boljš. Lahko grem tud rodit. :)

Ursonok: Ma jst sem tudi ugotovila, da kera sramota obe imava rok maja. Meni so ga celo iz 15 na 31 prestavili a naja bodo vse prehitele:?user posted image user posted image , za crknit.  Zgleda, da se morava res naspati preden rodiva, jst bom šla tudi neprespana rodit. Se tolažim, da bom tri dni v porodnišnici, da se potem naspimuser posted image user posted image . Pa še kar sem pisala za članek čakam enga kretena, da mi odgovori na par vprašanj in zato vse skupaj stoji in me jezi,  ker me bodo potem morili ravno po porodu. Sam kaj vpliva na to nimam. Sem se že sprijaznila.

Sem pa opazila, da se je mali v trebuhu kar umiril, še malo brca a ne več kot 20x. Špika me ne, pritiska mi do l ne, krčev ni. Imam pa kar precej izcedka, nesmrdečega, kar je pomoje normalno.

zdej pa papam datelje pa pijem koprivin čaj. Ta teden sem nehala jemati vse podbujevalce poroda, ker preprosto nisem bila niti malo pripravljena rodit tako zj...., pa še apetit se mi je vrnil. Sem shujšala 2 kg v tem tednu. Sem komaj kaj dol spravila. Tako, da lahko sedaj nadoknadim.

Nič grem malo potelovadit in sokec nardit. Pa se še kaj slišimo. Vmes pa en lep ponedeljek. Ta konec tedna upam, da ne bo sneg pri nas. Sem mislila, kako mi bo vroče maja. Bom pa v bundi hodila kmalu:)

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
20.5.2013 7:40:10   
sover
Dobro jutro, nosečke!

Smilite se mi vse po vrsti, ki ponoči ne spite. user posted image Mene že dan tako sesuje, da si sploh ne predstavljam biti še neprespana. Jaz sem zdaj končno spet začela spat nazaj, ker je očitno tamičkena malo zrasla in me vsaj kolki ne bolijo tako zelo. Pa še trebuha mi ponočči ni treba več podlagat, ker je dovolj velik, da drži sam sebe.

Tudi pri nas je imel Lenart včeraj spalni "žur". Že po kosilu ni dovolj spal, ker smo bili pri babici in so se nam pridružili še Lenartovi bratranci (6 in 2,5), ki seveda v treh minutah pozabijo, da Lenart spi. Prav jezna sem bila na starše - ko so bili njihovi majhni, smo morali vsi po prstih hodit, zdaj so pa na hitro vse "pozabili". Popoldne je bilo primerno pomanjkanju spanca. Malo sva ga poskušala uspavat z vožnjo z avtom, a se ni dal. Zvečer je bil že tako utrujen, da je dobesedno padal po tleh. Potem pa ne in ne zaspat. Zmanjkalo ga je šele ob pol devetih (dobro uro kasneje kot ponavadi). Cel žur.

Danes imam v planu čiščenje jogija za tamičkeno. Kupili smo rabljeno posteljico, ki je drgač super, sam jogi je bil zdaj eno leto zavit v polivinil, pa bi ga rada malo osvežila in vsaj fino zluftala, preden ga bomo upoorabili. Ostalo pa vse u izi - kolikor utegnem oz. kolikor se mi ljubi. Zdaj res čim več počivam, ker bom potem rabila vse moči. Se pa zeloooo strinjam z ursonok: vem, da bo po porodu naporno, ampak rada bi se že znebila trebuha, ker me pošteno živcira.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
20.5.2013 9:31:53   
Zoja83
UUuuu, me pogrešate user posted image

Sem še 2v1, imamo pa celo štalo doma, pa se nisem nič javljala.
V sredo sem imela pregled in je plodovnice enako, mali se je malo zredil (za 100g), samo njegov trebušček ni nič zrastel user posted image . Ta teden sem naročena na predpriprave za CR, pretokov mi sploh ni gledala, zdaj je celo govorila o PDP-ju user posted image Vsakič imam drugačno G, ki vsaka drugače pove. Smo pa jutri donošeni!!! user posted image
V sredo je prišel tudi tavečji iz počitnic v Španiji in ga je babi direkt k zdravnici peljala in ima bolezen rok, nog in ust-izpuščaji, vročina je bila en dan (sta najhujše tašča in tasz pokasirala) je pa kužen in še cel teden ne more v vrtec. Moj je vzel bolniško in pomaga kolikor lahko.
Potem je pa še od moža dedi (tisti, ki sem ga še do konca februarja sama previjala in preoblačila) v domu in je včeraj dobil pljučnico in ni zdravnik nič optimističen. Pač imamo vse sranje na kupu in nisem imela energije še za RR. Brez zamere!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
20.5.2013 9:52:19   
ursonok
Zdravo,

Zoja,
ne sekiraj se, razumemo situacijo, samo bale smo se, da se kaj neprijetnega dogaja user posted image . No, smo veseli, da je vse ok. A CR zaradi medenične vstave?

Dedek in pljučnica - moj dedi je umrl na ta način. Je v bolnici staknil pljučnico, ker sredi zime niso zaprli oken, pa je potem zaradi tega umrl (no, saj bi tudi sicer, ker je bil zelo zelo slab, a vseeno). Držim pesti, da se pozdravi!

Jaz sem user posted image Sicer sem potem malo spala, a to ni to. Brni mi v glavi, slabo mi je, mala me skoz brca v želodec in rebra, sem ponoči kar javkala zaradi tega. Dogaja se pa seveda nič - očitno bo treba čakati rok in polno luno user posted image

Saša,
me veseli, da si bolje. A v prvo si tudi prenosila? Jaz sem se že sprijaznila s tem, da ne bomo imeli bikca user posted image . A trenutno mi je važno predvsem to, da se spravim k sebi in da kolikor toliko normalno izpeljem porod, da bo vse ok.
Verjetno bo treba čez dan malo spat ...

Pa še vedno je hladno, čeprav naj bi se počasi spet začelo dvigovat proti 30. Joj, pa sem tako upala, da bom rodila v hudi vročini user posted image

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
20.5.2013 9:55:33   
Lethe
Dobro jutro.

Punce, upam, da ste že kaj bolje. Vreme nam tudi ni najbolj naklonjeno in potem vse vpliva na razpoloženje, spanje...ah...

Zoja83: pri vas imate pa res pestro, niti najmanj zavidljiva situacija. Važno, da sta z user posted image še dobro in bo zdaj zdaj donošen. Vsaj ena skrb manj. Upam, da se od malega ne bosta še ti in M nalezla, res ne bi bil primeren čas.
V glavnem, držim pesti, da se čim bolje izteče.

Glede pljučnice: starejši ljudje, predvsem nepokretni, velikokrat umrejo zaradi nje. Zaradi vsega ležanja, ne nujno kakšnega prehladnega obolenja itd. Zato se je vsi tako bojijo oz. je vseh strah tega, da bi "obležali".
Tako je bilo tudi z mojim dedkom. Ko je zbolel, je obležal, so ga sprejeli na Golnik, ampak je bil tako nemočen, da se ni mogel dvignit in nič, pa že tako je prišel tja z blago obliko pljučnice. Prej je bil pa res fit gospod za svoja leta (skoraj 88). Potem se je pljučnica poslabšala, kljub tabletom, zaradi ležanja, zraven je dobil še sepso...
Aja, s tem nisem hotela nič strašiti, Zoja, upam, da bodo dedku lahko pomagali in mu bo šlo na bolje. Ni nujno najbolj črn scenarij pravi, optimizem velja user posted image

Mojci13: ČESTITAM!!! Veliko lepih trenutkov in mirnih noči vam želim user posted image

Pri nas pa se ne dogaja nič posebnega. Zaenkrat še dobro spim in tudi počutje je brez posebnosti. Sem lahko zelo zadovoljna. Mi vsi govorijo, da se nisem nič spremenila, le trebuh mi je zrastel. Hahaha.
Danes imava ponovno šolo za starše, tisto prvo predavanje, ki sva ga prejšnjič zamudila user posted image Ker sem rekla, da bova ponovno prišla, tudi bova. Itak se mi zdi dobro, da to slišim in vidim...prav tako tudi M. Njemu je vse tako normalno in ga nič ne skrbi, sveto je prepričan, da itak ne morem prej rodit, mislim, res enostavno vse skupaj. Hmmmm...ne vem...

Včeraj mi je še svakinja dala cel kup oblačil za user posted image in zdaj veselo perem. Počasi se mi dozdeva, da imam že vsega preveč in pojma nimam, kako se bom znašla med vsem tem. No, bolje preveč, samo, da ne zmanjka user posted image Še vedno mi manjka kakšna kapica (enostavno ne dobim najmanjših številk, ker so povsod pobrane?!) in stvari zame. To moram urediti v tem tednu, da bo potem mir.

Danes ali jutri dobiva žaluzije in jih bo oče zmontiral, prav tako v tem tednu pride omara za spalnico in bom selila večino oblačil. Tako bom spraznila omaro v moji bivši sobi in jo bom lahko izkoristila za stvari za user posted image in najina zimska oblačila. Ko bo to opravljeno, bo M lahko tudi pobarval sobo, ker končno ne bo izgledala kot neko skladišče. Sem rekla, da je bolje, da sedaj prebarva in ne sredi zime, ko bova, verjetno, user posted image tja selila... Kaj mislite?

Nič, zdaj grem pa še malo ven na sonce.

Lep dan vam želim, spočijte seuser posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 20.5.2013 10:04:55 >

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
20.5.2013 10:09:45   
malecka24
Lep pozdrav punce
Prvo naj povem sem ze naveličana te bolnice,povrh tega ne spim nic zaradi te srbečice,tko grozno me srbi da bi najraje si vso kožo pregrizla:(
No ma danes sem dala spet kri in če bodo izvidi spet pozitivni in če me bo se naprej tako srbelo'potem bom morala prej it rodit.Sam ne vem kaj bodo naredili ker je otrok v prečni legi oz.se še ni obrnila.Držite pesti da bo na koncu vse ok,ker me je kar strah pa čeprav je to moj tretji porod.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
20.5.2013 10:10:31   
Tija01
Pozdravljene souser posted image in ostale!

Ne spim že štiri dni, kronično utrujena in sama sebi sem že odveč. Joj noge imam preveč otečene, prave krofe imam okoli gležnjev, sedaj pred štirimi dnevi pa so mi začele še roke otekat, postajat mravljinčaste, krči me lovijo v rokah vso noč in še čez dan težko tipkam, kaj šele da bi kaj konkretnega naredila, za znoret. Ima katera kakšen predlog, da mi otekline minejo in krči in mravljinci v rokah zginejo????

Ursonok: Čestitke za status, zaslužila si si v polni meri!

Lethe, Valery83 : Opala to so pa res prave fotke lepotic in lepotcevuser posted image prav luštno jih je bilo pogledat, kaj šele da jih imaš pri hiši. Tudi pri nas doma imamo nemškega ovčarja že enajsto leto in se bo sedaj moral navaditi še na enega člana.

Ursika-ursi
: Daj prosim popravi moj PDP in sicer je pravilen 23.6. Hvala ti!

Pika89:
Ja kg res gredo v vesolje tudi pri meni je tako sem že na 18 kg plusa, zato verjetno tako tudi otekam in čutim posledice le-tega prenajedanja.

Mojci13: Čestitke za Miheca vse lepo vama želim in veliko cartanja!

Toliko bi to bilo za danes, roke me strašno bolijo, kar prste mi skup vleče, tako, da sem sedaj potrebovala kar precej časa, da sem to napisalauser posted image

Pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
20.5.2013 10:25:26   
sover
O, ta mati narava je res prefrigana! Na koncu se nosečnost spremeni v tak "suffer", da res že vse komaj čakamo, da gremo rodit: zatekanje, nespečnost, okornost, slabo razpoloženje ... Si nas najbrž večina samo še želi, da se to konča user posted image .

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
20.5.2013 11:10:11   
lina3
Živjo souser posted image

vas berem že cel dopoldne, ampak zdajle sem si vzela par minut, da še kaj napišemuser posted image .

Vidim, da imate nekatere res precej težav, čeprav moram rečt, da sem tudi jaz v prvo vse akupaj bolj na easy prenašalauser posted image . Mogoče so kriva letauser posted image user posted image , al pa to, da imam že enga korenjaka doma s katerim se je potrebno non stop ukvarjat. No, za dobro jutro sva se prerekala ali je dan za kratke hlače ali neuser posted image user posted image . Grozota. Nič se mu ne da dopovedat.

Jaz sem vikend bolj počitku namenila. Sem čim manj hodila, le en sprehod. Pa velik sedela, in probala tudi ležat. Upam, da bo vse to vplivalo na boljši razvojuser posted image .
Vsem, ki si želite čim prej rodit, pa srečnouser posted image user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
20.5.2013 11:17:42   
ursika_ursi

user posted image

1. 6. 

2. 6. 
ninika89, Mb, 23

3. 6.

6. 6.

7. 6.

9. 6. 

10. 6.

11. 6.

17. 6. 

19. 6. 

20. 6. 

21. 6. 

22. 6.

23.6.

24.6. 

25.6.

26.6. 

28.6. 

30.6.

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
vloga S-1/1
priloga S-1
-
vloga S-1/2
-
Priznanje očetovstva
-

RODILE SO:

Neposredna povezava do sporočila: 3024
20.5.2013 11:44:04   
dansas
Hej!

Peeby: hvala za obrazložitev kako se naredi link - jooj, se zdaj tako blond počutim, ko vidim kako je to simpl naredit user posted image .

Lepo slišat, da ste nekatere okrevale, za druge pa še držim pesti (malecka24).

Rodit pa ne misli nobena? user posted image - bi se vam lahko tistim z začetka junija že kaj dogajalo (mimogrede, ursonok, ti si pa konkretna majčica, če te prav razumem, da imaš rok čez 4 dni?)

Jaz sem uspela napisat porodni načrt, upam samo, da ga bojo upošteval. Sem s krepko pisavo in velikimi črkami napisala (med drugim), da si želim, da preščipnejo in prerežejo popkovnico šele, ko neha utripat. V naši P imajo tako rutino, da preščipnejo popkovnico takoj in nič ne čakajo, da še vsa tista kri iz posteljice priteče v malčka user posted image , pa tudi kisik se mu dovaja iz materinega telesa, dokler popkovnica še utripa, tako da mu ni tako stresno zadihat. Je na enem predavanju neka starejša babica povedala, da so včasih "molzli" popkovnico v smeri proti otročku, da bi se vsa kri k njemu iztekla, danes pa tako user posted image ...

Danes sem nastopila prvi dan porodniške user posted image pa sem šla vseeno v službo user posted image - se je izkazalo, da niso dobili odločbe o moji porodniški iz CSD, pa sem jim jo nesla, da bom dobila kaj dinarčkov user posted image . Kaj mi ve katera povedat (sem lena in se mi ne da po internetu brskat user posted image ) kako je s plačilom porodniške po preteku teh prvih 105 dni? Ti so plačani 100%, naprej, do izteka porodniške, pa je 90%? Niso uresničil tiste grožnje z 80% plačilom v zadnjih 3 mesecih, a ne? Ker to bi bla pa lumparija.

Mi je moja babi rekla včeraj, da sem OBILNA ... he, he, saj se sama sebi tudi zdim, samo jaz bi se raje izrazila: okorna user posted image
pa si same poglejte, kakšna sem z dopolnjenim 36 tednom :)

user posted image

pa špegel mam umazan, vidim user posted image

Ker končno znam pripet fotke user posted image (upam no, bom zdaj vidla; hvala Lethe, sem se ravnala po tvojih navodilih) pa še eno slikico od naše družine, izpod peresa (oziroma krede user posted image ) naše 4letnice:

user posted image

tale žirafa je naš ati user posted image

pa pa

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?