|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
21.5.2013 15:28:54   
dvojčica6
hehe m se zdaj narezala user posted image dansas, vrhunska tale z orto user posted image pa ful mas lepe copatke, lahko bi prodajala user posted image

kako drugace? nobena ne rojeva? user posted image meni zelo pase magnezij in krci so kar malo nehali, tako da bom povecano pac sumecke pila, ker res ne bi bila rada prezgodnja... pa za spremembo bi rakca mela, tavelika je namrec za las ujela dvojcke, tamala je vodnarka...ostja, bomo sama zracna znamenja meli! no, ce bomo lepo do roka zdrzali, dobimo rakca user posted image aja, dansas, moji cebeli sta mladi....ta velika bo 21.6. mela tri leta, tamala pa ima 15 mesecev... eh, ze tri leta ne vem zase, ma kaj cmo, sami smo krivi user posted image

majcica...cesnje in jagode, moja najljubsa sadeza!! a moras take skomine delat....sicer gremo za vikend k mami k ma cesnje samo to je sele v nedeljooooo...

ursika...ne kupuj 50, je cisto brezveze po mojih izkusnjah...tudi ce bo manjsi, bo 56 v redu... pa hvala za seznamcek, sej ni blo nobene zamere, samo hecno se mi je zdelo user posted image

ok, s temi cunjami in pospravljanjem ste me kar malo motivirale, mogoce pa bi morala pocasi kej zacet migat... pa se mi kar ne da... pa vem da casa po rojstvu ne bo, tako da bo kar treba eno udarnisko user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
21.5.2013 15:36:35   
ursonok
Saša,
lepo, da si še tu user posted image Tvoja malica zveni zelo okusno - no, razen poli salame user posted image

Mi bomo danes za otroke delali suši - no, Abel upam, da bo pripravljen jesti samo riž z zelenjavo (ne v obliki sušija), sicer se bo s tistimi algami še zadavil. user posted image Ampak ziher bo hotel probat, drekec pekec mali ...

UZ
jza ga imam jutri zjutraj ob 9h - kontrola na rok, ali je vse ok user posted image . Sem kar malo paranoična, da ne bodo iskali raznih premalo/preveč plodovnice itd itd. Jaz VEM, da je vse ok in naj me pustijo ... Eh, upam, da so moje paranoje povsem neutemeljene in da ti Španci ne razmišljajo po poljsko ...

Dvojčica,
jah, nosečniški ementaler pač - imam v spominu, da jih imaš okoli 26 user posted image Tako da ok, res lahko malo pojamraš user posted image

Ta nova - ne morem si zapomniti nika
dobrodošla, in ja, res si mlada ... Študiraš, delaš ali kaj tretjega?

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3052
21.5.2013 17:59:27   
niinii
Hej hej,

Midve z Lili sva bile spet par dni v P, ker zlatenica nikakor ni hotela popustit, danes so naju končno spet spustili domov. Ne morem verjet, da je že 10.dni stara.
Drugače pa za seznamček, teža je bila 3240, ne 3420 ;)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
21.5.2013 19:50:40   
cokolada
Živjo junijke!!

Še ena junijka se javlja, ki vas je do danes samo bralauser posted image Me je bilo preveč strah se prej javit, ker sem bila tudi lani junijka in se je ravno na dan, ko sem se spravila za računalnik, da se vključim v "klub junijk 2012" slabo končalouser posted image . Hudo je bilo... Ampak očitno je moj najljubši mesec junij res moj mesec, ker mi ga je ponovno uspelo ujeti user posted image in res je že blizu. Rok imam zadnjega junija.

Počutje super, trebuh kar precej velik. Uživam v teh neskončno lepih trenutkih, ko v meni raste malo bitjece. To je res neprecenljivo.

Vse lepo želim vsaki posebej. Uživajte v teh trenutkihuser posted image .

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
21.5.2013 20:00:36   
sonce987
hej...se javljam na hitro,da vas pozdravim... dober dan user posted image in dobrodošle vse nove nosečke...več nas je, bolje se imamouser posted image user posted image

majčiča take skomine si mi naredila s hrustavkami, da je joj....poveš iz kje so in koliko je kila trenutno? jaz sem danes kupila lubenico in je odlična, veliko boljša kot npr. pred 2 tednoma.

sedaj imamo pa skoz preglede, se je res začelo dogajat, držim pesti za same dobre novičke....

(odgovor članu cokolada)
Neposredna povezava do sporočila: 3055
21.5.2013 20:04:22   
kitkat17
OI so user posted image :)

da se še jaz malo oglasim.. =) počutje super,plodovne vode sicer malo manj,ampak ni panike,zdržimo še teh 14 dni in veselo na delo =) baje bo kar CR,ker se user posted image noče in noče obrnit.. =)

zanima me če katera ve kako je s porodniškami,je res da je prve 3 mesece po novem samo 80%, potem dalje pa po 70% ?

LP,in hvala za odgovore.. =)

(odgovor članu Ajedat)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
21.5.2013 20:06:48   
Tija01
Pozdravljene souser posted image in ostale!

Dansas: IIIIII kako lepi copateki, vsaka ti čast, da jih sama delaš. Saj nekdaj v preteklosti sem tudi jaz kvačkala in štrikala vendar je zdaj že minilo toliko časa, da ne vem kako bi bilo če bi spet pričela s temuser posted image zdaj tako ali tako ne, ker me preveč krči in mravljinčenje grabijo v rokeuser posted image

Pozdrav novim dvema cokoladi in k93i. k93i boš pa res zelo mlada mamica v tem času. Zanimivo, da si se tako hitro odločila za user posted image .

Pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
21.5.2013 20:23:02   
majčica1508
sonce987....Hrustavke so Italijanske,kupila sem jih v Žalcu,k je en striček z sadjem in zelenjavo vedno tam...KG 12€.....Drugače pa vedno pokličem nekoga iz Vipavskega konca in povprašam,če bojo kaj okoli češnje razvažali in ponavadi jih do LJ vedno,tam mi pa potem soseda prevzame in pripelje...Tam je pa cena domačih 6€,sam še niso hrustavke....Za borovnice isto delam tako,njih pa več uzamem tisti,ki je pač najugodnejši in jih potem dam v skrinjo in jih po zimi potem dam ven,pa mal sladkorčka gor...mmmmm,kok paše v tistem mrazu....

Novinke dobrodošle......

Niinii...boš videla kako čas bežiuser posted image

Grem v kopalnico na generalkouser posted image

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
21.5.2013 20:58:58   
Peeby
ursonok: no tale vaš Abel je pa prav posrečen otrok, glede hrane in da vse poskusi. Midva z M sva rekla, da bi tudi takega imela, ki se ne zmrduje pa pač vse proba in nima problemov z izbirčnostjo user posted image .
Aja... je pa lulanje starejše verjetno res povezano s prihodom novega člana. Sploh otroci, ki že dojemajo več (niso več "dojenčki") se dostikrat vrnejo za nekaj časa na ta nivo. Moj M je nekaj časa delal v vrtcu in je ravno ta vikend razlagal, kaj vse to počnejo user posted image user posted image user posted image .

porodni načrt: sama si ga ne bom pripravila, ker si nisem zamislila nobenih specifičnih stvari pri porodu. Je pa ena stvar, ki ne vem, kako je mogoča v praksi. Ima katera mogoče izkušnje, da je imela željo, da ji niso takoj ob sprejemu vstavili nastavka za infuzijo na roko (metuljčka)? Vem, da je potrebna ob nujnih primeru in če se stvari zakomplicirajo (mi jo lahko dajo kasneje, temu ne oporekam), vednar jaz ne prenesem, ko vidim zapičeno iglo v svojem telesu in me resnično nervira.
Kakšne izkušnje?

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
21.5.2013 21:34:13   
ursonok
Ojla,

joj, danes je bil potem kar dober dan - sem popoldne malo odspala (ne veliko, uro in pol), me sicer še vedno glava boli, a počutim se kar dobro - bi šla lahko kar rodit! Tudi otroka sta bila znosna, tako da je šlo brez kričanja in izgredov. user posted image

Smo bili pa v dveh trgovinah, nabavili še eno (poceni) prenosno posteljo - Abel je še premajhen za na pograd (spodaj), se kotali na sredo sobe. Pa nekaj cunjic - jaz kupujem že kar 62, bo itak takoj zraslo to dete, po enem mesecu so 56 za na odpad. user posted image

Peeby
ja, naši otroci so ultra dobri jedci (kar se pozna na proračunu user posted image ), a tavelika zaradi alergij precej stvari ni smela oziroma ne sme jesti, tako da je bila previdna. In je tudi ni zanimalo - je jedla tisto, kar si ji dal (ti si se pa lahko zraven s kolači basal user posted image ). Zdaj že malo bolj teži.
Abel je pa odklop - on pa hoče pojesti vse, čisto vse, kar vidi... jedel je že tudi olive in raznorazno "čudno" zelenjavo ... user posted image Sicer pa ima ful rad suho sadje, sploh datlje, pa domač kruh, pa namaze - avokado, humus, pa ribe in zelenjavo - najbolje "grill" varianta, da lahko kose prime v roko in si jih nosi v usta user posted image . Aja, pa kremaste zelenjavne juhe - te sem morala pozimi kuhati vsak dan, je šlo vse v promet. Skratka, zelo neproblematičen tip, kar se tega tiče. Edini problem je ta, da je tudi smeti oziroma vse, kar najde na tleh user posted image

Tudi jaz sem bašem z lubenico, mmm, odlična je. Smo pa prejle nabavili še melono - se hladi user posted image

Niinii
lepo, da sta končno doma! Kako se pa kaj počutiš - fizično in psihično? Si že okrevala po porodu? Pa hormoni? mene to vedno najbolj zdeluje prve tedne ...

NIč, babe, lepo se imejte, držite pesti, da bo današnja noč boljša (Abel je danes že ok kakal, pa tudi volje je bil prav židane, tako da upamo na pozitivno spremembo)!

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
21.5.2013 22:17:03   
ursonok
Aja, še to ...

Porodni načrt (Peeby)
ne, ne bom ga imela, bom pa zavrnila tisti nastavek za infuzijo, vsekakor! To je obup, pri Abelu so mi ga sto let nastavljali, bolelo ko svinja - za brezveze. In sploh ne štekam, v bistvu te ful demotivira, dodatna bolečina, dodatne cevke. Ni šans.
Ma vse bom zavrnila!! user posted image Jaz vam povem - če bi prej začela o tem razmišjat, bi rodila doma. Ampak se moraš baje odločit in vse urediti pred 30. tednom. Tako da smo prepozni.
Ful mi gredo na jetra vse te bolnice in posegi - infuzija, ležanje, CTG, rezanje presredka, ne-vem-kaj-še-vse. Razmišljanje v stilu, da "kaj, če bo šlo kaj narobe", je fino, da si med zdravniki - to mi je tuje. Itak ne bo šlo nič narobe - če pa slučajno bo, pa ne živimo v puščavi in smo lahko takoj v bolnici.

Mah, sem se spet malo razživela - ponovno gledam film The Business of being Born (you tube). user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
22.5.2013 6:31:43   
ursika_ursi
Anon2012- iskrene čestitke, jeeeeejuser posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da ne zameriš, ker sem te s tem malo izdala, ampak vem, da bo ursonok ful veselauser posted image Pa se nisem mogla zadržatuser posted image user posted image

Drugače pa se počasi pripravljam- lase oprat, spodaj porihtat- ker imam danes G, potem pa v šoping naprej- jao, če bi to lahko šel kdo drug namesto meneuser posted image Nisem ravno prava babnca v tem smislu, da grem rada po trgovinahuser posted image user posted image Bom verjetno v Tosami pustila celo premoženje, potem še v h&m po stvari, ki mi še manjkajo (kapice, 1 par rokavičk, 1 par bodi dolg rokav) in v Pikapolonico po nepremočljivo podlogo za na jogi. Groza, kolko se enih stvari nabere, čeprav sem od marca naprej vsak mesec nekaj malega nabavla. Sem se hotla ravno izogbit taki situaciji, ko pol trr pustiš v trgovini, ampak očitno mi vseeno ne uide.

Kolcanje user posted image - a vaši malčki tudi dost kolcajo? Moj vsaj ene 4x -5x na danuser posted image Obvezno takoj zjutraj, ko se zbudim, tu je do minutke natančen, potem pa še 2x popoldan, 1x zvečer in 1x pooooozno zvečer.

Ah nič, grem jest pa se do konca poštimat, bodite v cvetjuuser posted image

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image

2. 6. 
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image
ninika89, Mb, 23

3. 6.
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 22.4. user posted image

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
majcica1508, 36, 4user posted image , 2user posted image , NP 19.4. user posted image

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

11. 6.
Zoja83, Lj, 2user posted image , 1user posted image
Storžica 81, gorenjski konec

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image
dansas, 3user posted image , 2user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image
lina3, 34let, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

RODILE SO:

- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm
- ajnas6; 5.5.2013 (PDP 24.6.2013), DOMEN in ROK
- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 22.5.2013 6:34:30 >

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
22.5.2013 7:53:43   
dvojčica6
Ja Anon je dobila parček user posted image user posted image Čestitkeeee!!!

uh, js pa sem danes zjutraj dobila en tak strah pred porodom...a gre kjira namesto mene? user posted image Je še tolk sveže v spominu zadnji porod in moja 4-kilska babnca, da brrrr user posted image Evo, danes začnem resne psihične priprave, prvi korak, do knjižnice in po uno knjigo od Ine May...

Pa tečna sem se zbudila, ker zaspat nismo upale s tavečjo...in smo motile ena drugo...obe sta se stiskali k meni, jaz pa z enga boka na drugega...a je še kjira opazila, da ji paše na desnem boku spat? Js drugače sploh ne morem user posted image Naj bo dan boljši!

ursika_ursi, fajn odpravi danes, poročaj! Js mam jutri, sem pa tudi sveto delo že orpavila včeraj, ko sem probala goščavo uredit user posted image Na koncu sem še dobro opravila, ampak samo zato, ker me je na sredi zmotila tamala, sem morala z banje in pol sem šla dokončat delo...hm, mogoče bi vedno morala v dveh etapah to delat, ker rezultat je res dober user posted image

porodni načrt... ma v to P, kamor grem... no, brezveze zgubljat živce in besede, konec koncev bi lahko šla v eno drugo, samo ta je 5 min proč in bom lahko mela moji miški na obisku vsak dan user posted image Metuljčku pa se težko izogneš po moje...če vas pa res ful moti, dajte težit... sej to je ja takoj narejeno, če res rabijo kake umetne dozirat...

ursonok, za hormone je menda dobro,da poješ posteljico po porodu user posted image user posted image sem glih za "dobro jutro" brala članek o tem... ma kaj vse... Ma glej, sej smo vse take po porodu, ne vem, kdo si je izmislil, da moramo bit takoj po porodu vse vesele, poskočne in najsrečnejše na svetu... ko te še vse boli, čišča odpodaj, pa prerez presredka, boleče bradavice... js ponavadi odvečno slabo voljo na taščo stresam user posted image user posted image ma je taka zlata tašča, da vse presliši user posted image

kolcanje...je kar dnevno na sporedu ja...samo manj kot moji čebelici, se mi zdi...sploh pri ta prvi mi je trebuh nonstop kar skakal..

Lep dan punce, js grem zdej tzatziki delat, danes mamo meso na sporedu pa fuuuul paše zraven user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
22.5.2013 8:50:58   
lina3
Dobro jutro

najprej en velik user posted image user posted image Anon za parček.
Potem pa še user posted image doborodšle vse nove so user posted image .

Jaz ravno zajtarkujem. Včeraj je bil kar naporen, ampak učinkovit danuser posted image . Smo sinčku sobico pobelili in jo ustrezno urediliuser posted image user posted image . Hvala babi in dediuser posted image .
Zdaj pa lahko počasi pripravimo kotiček za novega družinskega člana.

Pol sem bila pa še zjutraj na masaži za nosečnice. Uf...kolk je pasal. Priporočamuser posted image user posted image .

kitkat17

OI so user posted image :)

da se še jaz malo oglasim.. =) počutje super,plodovne vode sicer malo manj,ampak ni panike,zdržimo še teh 14 dni in veselo na delo =) baje bo kar CR,ker se user posted image noče in noče obrnit.. =)
IZVI

zanima me če katera ve kako je s porodniškami,je res da je prve 3 mesece po novem samo 80%, potem dalje pa po 70% ?

LP,in hvala za odgovore.. =)

Prve tri mesece je 100%, potem pa 90%.

Danes nimam nobenih posebnih planov. Mal pospravljat, pav knjižnico it. Jutri se greva s tamalim vpisat v 1. razred.

Zdaj pa grem in vas bom bralauser posted image . Vsem, ki imate pregled pa veliko srečeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
22.5.2013 9:05:30   
Saša33
Dobro jutro,

jst sem se končno po dveh tednih naspalauser posted image user posted image user posted image . Sem šla že ob 9h spat. 3x na wc, ampak glavno da se počutim skoraj na 80% ok in, da sem odspala 6h skupaj v kosu...JUpiii, grem lahko takoj rodit.

Včeraj pop se mi je začelo tako na uro od popka navzdol bolečina, kot menstrualni krči. A se nisem pustila zmotit, sem rekla, da samo še eno noč prespim pa bo... No zdej sem tudi to tako da čakam..

Tamala spi, jst sem potelovadla, sokca spila, posparvila. In sedaj kuham domačo špinačko, ker potem pride koloegica in greva na en kafe v civilizacijo. Samo, da je tole čudno stanje mimo. In imam vsaj malo energije, čeprav fizično sem pa kar švoh.

Ursonok: Dons dobro opravi. Pa, da ti še odgovorim meni so prvič sprožili porod, ker ni bilo mojega gin. Malo manj plodovnice, pa spodnji pritisk povišan, pa je bila cela panika. Sdedaj sem sitna in vedno težim za mojega, sestre me ne morejo videt a kaj čem. Dobim to kar hočem.

Porodni načrt: Ga tudi sama ne bom imela, ker preprosto ne vem kako bo. Metuljček me ne moti. Meni je bistveno, da lahko stojim dokler se da. Da imam svoj cd ali radio, samo  da se lahko na nekaj skoncentriram. To je vse. Ostalo pa koker bo, bo.

Anon 2012: Ja čestitke, dve muhi na en mah. Fajn se rihtejte.

Ursika-ursi. Jst sem imela tudi včeraj sečnjo. Spodaj me je pa kar moj sfriziral z brivskim aparatom. Še noge sem si komaj sama:). Moj je kar precej kolcal. Sedaj niti ne več 1-2x na dan. Je pa res smešno ko kar odmeva notri po trebuhu.

dvojčica6, ha ha tole kar si napisala včeraj, da bi posteljco pojedla. Ne hvala, naj jo je kdor hoče. Lahko tudi mož.:)

Aja, pa še nekaj je kar se mi močno gabi, pa mogoče je kateri res čudno a meni to ne gre. Še dobro, da sem pred porodom povedala možu, da ni šans da mi reče da pobožam glavico ko je vzunaj. Ni šans, da mi jo kdo pokaže tako. Tega preprosto ne morem. Se mi obrne samo, da pomislim. Evo to je še ena stvar ki jo morm povedat še enkart možu.

NIč, tamala se je zbudla....

Fajn opravite dans

pa lep dan

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
22.5.2013 9:19:52   
Valery83
Dobro jutro vse user posted image

Najprej čestitke ANON2012, za njena sončka,  user posted image !!!
In dobrodošle tudi iz moje strani vse nove user posted image

dansas - kako lepi copatki. Meni so take stvari in izdelke zelo všeč.
Prav tako Peeby - zgleda ful dobro, vsaka čast tistim ki znate šivat.
Jaz sem tud mesec dni nazaj imela manijo, in začela z kvačkanjem in pletenjem, a me je sedaj malo minilo. Razlog je v tem da je več drugega dela, in ker se mi je moj smejal, da sem kot kaka Nona.. Sem pa naredila copatke, štrikan komplet (jopica + hlače), pulover, in kapica. Sedaj pa že od takrat ko kvačkam odejico, a pojma nimam kdaj bo končana, sem nekako zgubila voljo..

Zgledajo pa zadeve nekako takole (se opravičujem za slabo kvaliteto slik):
user posted image
user posted image
user posted image

Niinii - lepo da sta doma in da je vse ok. Jaz si porodnega načrta ne bom delala, ker dvomim da ga v tej P kaj preveč upoštevajo, tako sem vsaj slišala od punc, ki so tukaj rodile. Oz je tako kot je verjetno povsod drugje po P, da je vse odvisno od osebja, ki je tisti čas tam. Ko sem imela v pon. CTG sem bila sicer nad njimi zelo pozitivno presenečena, nad celotno ekipo osebja ki je bila takrat tam, a dvomim da bom imela tako srečo ko se bo bližala ura poroda..

Sadje - sadje in še enkrat sadje. Vidim da smo vse iste. Jaz že v življenju nisem imela takih napadov po bananah in lubenicah, kot imam sedaj. Češnje me nekako do sedaj še niso prepričale, mogoče še nisem naletela na dobre, a vse ostalo je pa svetovno.
Da seveda ne govorim o tem kak napad na sladko imam zadnje dni - spet. To je bilo celo tako močno, da sem se sama spravla pečt. pojma nisem imela kaj bom pekla, samo začela sem, in na koncu je ratala torta (ravno včeraj sem imela nenormalno voljo do kuhanja in pečenja) - in to sadna torta, za katero je moj rekel da je ena izmed boljših kar jih je kdaj jedel. In ker je njegova mati na teh področjih taka da jo je težko dohitet, sem si to štela res v pohvalo, in sem z veseljem zmazala še en kos.
No in potem se jaz čudim nad kg ki sem jih pridelala..

Še malo pa bomo rešene naših bušijev.. sploh v tej vročini.. Saj je lepo bit noseč, a tud mene zadnji teden grabi malo panika, kako in kaj, bo vse ok, bom znala.. se vidi da je to moj prvi user posted image , kljub starosti..

Vse ki imate preglede, dobro opravite.. in hkrati vsem lep dan..

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
22.5.2013 9:46:31   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Včeraj me je ene 2x malo špiknilo tam spodaj, približno tako kot bi imel popadke in sem že začela malo razmišljat da mogoče se bo pa začelo...no pa potem ni bilo nič iz tega user posted image ...čepra moram rečt da še nisem čisto ready- danes me čaka še likanje tetra plenic, pa prekuhat moram dudo in nastavke za dojenje, ki jih bom vzela s seboj v porodnišnico, pa par cotk mi še manjka, pa posteljnino moram še oprat, pa torbo za P pripravit....hm vidim da moram še vsaj par dni ostat 2v1 da vse to zrihtam user posted image

dansas in valery83 - zelo lepi copatki...so še meni všeč, pa sicer nisem ravno pristaš štrikanih/kvačkanih stvari user posted image

ursonok - to kar si delam za jest, sem vedela da je neka dieta, kao proti raku...povedala mi je zato ene prijateljica, ki je imela raka...no jaz to jem bolj zaradi tega ker mi je preprosto dobro - če je pa zraven še dobro oz. preprečuje raka pa še toliko boljše user posted image user posted image ...nisem sploh vedela da se temu reče budwigova dieta (sem si šla zdajle malo pogledat kaj sploh to je user posted image )

Sicer pa moje počutje kar ok, odkar ne jem čokolade me zgaga praktično ne matra več, poskušam vsak dan spit vsaj en malinov čaj, masaža presredka mi pa ne gre ravno najbolje user posted image

saša33 - sem se pa prav smejat začela ko si napisala da nočeš pobožat glavice ko pride ven (medtem ko je preostanek dojenčka še noter)....pri meni je to tudi ena redkih želj, ki jih imam pri porodu user posted image user posted image Meni se niti ne gabi, ampak je bolj to, da ko je glavica zunaj vem da sem samo še 1-2 potiska do tega da bo otrok rojen, tako da tudi prvič je bilo tako da je bila glavica zunaj in reče babica: "Glavica je zunaj- a jo boste pobožali?" in potem sem v svoji (od smejalnega plinčka fajn zadeti glavi user posted image user posted image ) razmišljala, da zdaj bodo pa mislili kaka mama sem če bom rekla ja in sem torej rekla da bom, ampak potem itak nisem mogla z roko prit do tja in sem se kar nazaj ulegla...v resnici sem si pa mislila:"Pa spravite mi najprej otroka ven, ga bom že potem božala!!!!!!!!" user posted image user posted image Tako da ko grem rodit sta moji dve želji da naj mi ne režejo presredka (razen če bo res nujno) in naj me ne vprašajo če bom pobožala glavico - ostalo se pa prepuščam zdravstvenemu osebju user posted image

Lepo se imejte, uživajte še v sončku danes!! user posted image

(odgovor članu Valery83)
Neposredna povezava do sporočila: 3067
22.5.2013 10:51:31   
dansas
Hej, hoj!

Anon: Čestitke! In to dvojne user posted image user posted image !!

Ko nas takole poslušam, kake nosečniške težave prestajamo (krči, bolečine v križu in hrbtu, razna vnetja, mravljinčaste roke, ... da o hormonskih spremembah ne govorim in obilnemu :) trebuhu ter bolečih brcah in neskončnemu tiščanju na WC), mi ni jasno, kako za user posted image je mogoče, da katera rodi ne da bi vedela, da je bila noseča ???!!! Par mesecev nazaj, ko sem bila še v službi, se spomnim, da smo s sodelavkami ravno brale en članek na to temo, kako je ena britanska vojakinja rodila sredi puščave in reva sploh ni vedla, da je noseča user posted image . Ajd, recimo, da ji trebuh ni zrastel tako, da bi zgledalo kot da je lubenico pojedla (nenarezanouser posted image ); ampak kako lahko akrobatiko in kolcanje v trebuhu spregledaš, mi pa ni jasno?!
Sva se na to temo včeraj z mojim smejala pa mi je povedal njihovo družinsko anekdoto: ko je bil njegov bratranec star 17 let, sta s 16 letno punco zanosila. Seveda sta še v šolo hodila in sta se doma bala povedat za nastalo situacijo. Sta pa že skupaj pri njegovih starših živela. In ko je prišel čas za rodit, sta se odpravila v porodnišnico, njegovi mami pa sta pustila listek na mizi, kjer je pisalo: "Voda odtekla. Šla sva v bolnico." Ko je njegova mami zagledala sporočilo, je mislila, da je enenu od njiju spodrsnilo na luži, ker nekje v hiši voda pušča in je šla najprej gledat v kopalnico, kje je cev počila, da bi po tleh pobrisala user posted image .

metuljček v žilo: ko sem šla jaz rodit, mi ni nihče niti omenil kakega metuljčka, hvala bogu! No v drugo itak ni bilo časa za nič drugega kot otroka lovit user posted image . Ampak če bi mi ga kdo ponudil, bi ga gladko zavrnila - to se mi zdi pa res nesmisel - sej ti ga lahko potem naštimajo gor, če se izkaže, da se ga rabi user posted image . Jaz sem kar se teh preventivnih stvari tiče, čist odklonilna. Ne maram nobene stvari za vsak slučaj. Samo še kaj prikličeš s tem.
Tud CTG med pregledi v nosečnosti sem zavrnila, ker res ne vidim smisla v tem, da mi merijo popadke (če je otrok že donošen in ni nobenih problemov). So mi ga naredili, ko sem bila prvič noseča in se mi je zdelo tistih 20 min tako stran vržen čas. Seveda ni bilo nič konkretnega zaznanega, to bi jim tudi jaz lahko povedala, ker pač nisem še nič popadkov čutila. V drugi nosečnosti sem ga zavrnila - v materinsko pa so mi napisali: ZAVRAČA CTG. Zdaj me je pa samo še vprašala, če še vedno zavračam CTG user posted image . UZ se mi zdi čisto druga pesem - tam se nekaj vidi oz. izmeri, kar sama ne čutim.

Jaz sem pa hotela pri drugi pobožat jo po glavi, ko se ji je glavica okronala, pa me je babica po roki krcnila in me stran odrinla user posted image , tako da sem mislila, da načeloma nikogar k čemu takemu ne spodbujajo. Neverjetno kako različne prakse imajo po porodnišnicah znotraj iste države user posted image .

Hvala za vse komplimente za copatke user posted image .

pa pa

< Sporočilo je popravil dansas -- 22.5.2013 10:56:53 >

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
22.5.2013 10:58:32   
ursonok
Ojla

user posted image user posted image user posted image
Nič ne dogaja - imela CTG in UZ, popadkov nič, tamala večinoma spala, UZ super, posteljica ok, pretoki ok, plodovnice ok. Ima malo več kot 3100gr (kolikor so te meritve ok). Skratka, nič ne kaže, da bi hotela ven user posted image

Naslednji pregled imam 31. maja, spet CTG in UZ, potem pa se kao menimo za sporžanje user posted image . Ker tu sprožajo v 42. tednu. Glede na rok po UZ bo res že 42. teden, glede na zadnjo M pa šele 41. In oba moja otroka sta se rodila ful po obeh rokih. Ampak to dohtarjem dopovedat ...
Ma sem slabe volje. Meni se zdi, da bo ta otrok še celo večnost notr. Sploh ne vem, kaj naj. Naročila se bom na akupunkturo. Baje naj bi delovalo pri pospeševanju vsega skupaj user posted image .

Spali dobro, Abel se ni zbujal, zjutraj sem bila ok, potem me pa ti ginekologi vedno v neko histerično stanje spravijo. Ne bodo mi sprožili ničesar!!! Grrrrr user posted image Saj vem, da je še deset dni do ponovnega UZ-ja, kao ful časa ... A pri teh mojih lenuhih to ni nič.

Pa zmanjkalo mi je granulk Caulophyllum. Treba po zajtrku v nabavo, nujno!

Anon,
čestitke!!! Super! A je šlo naravo? Pa fina imena!

Saša,
ja, ti kar teži, tako je treba, če ne, te itak obravnavajo kot nekega kretena.

Danes mi je delala UZ tista ženska, ki mi je na nuhalni rekla, da s srcem nekaj ni ok. Je zdaj tudi sama noseča. In še vedno nasikana ko ena driska user posted image

Uršika
Ja ja, kamor greš, povsod pustiš celo premoženje. In ko misliš, da imaš vse razen "parih malenkosti", se izkaže, da so te malenkosti ful drage user posted image

Ne vem, verjetno sem še kaj pozabila komentirat ... Sem precej čudna, lačna, malo iz tira vržena (nisem računala na CTG - stvar, ki mi gre strašno na jetra), skratka ... Grem delat, upam, da bo kmalu bolje!

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
22.5.2013 11:08:29   
helga7
Najprej cestitke vsem ki ze zibate.
Jaz si kncno urejam oblekice. V pon sem imela pregled, vse je ok mali zivahen, mi je rekla da bo v 14ih dneh, ceprav imam pdp 22.6. Bi mi bilo kar v redu ce bo okrog 10ega.
Prvic sem bila 10dni cez rok, so me iz P kar domov posiljali, bilo je sredi poletja in so imeli full polno - pa verjetno dopuste- men pa full muka cakat. Potem pa koncno ko pridem notri - zvecer (dopoldne so me pa domov poslal) naletim na eno smotano babico, ki je ocitno imela prevec dela oz. je hotela da v 5min rodis, sploh ni bla nic pri men, bla pa je ena studentka ki itak ni smela nic narest.no mali se je zataknil na medenici in ko so to ugotovili (po 7h urah) je bla pa akcija , prisla zdravnica naredila vakumski porod , meni je bilo ze vseeno samo da ga spravijo ven, potem je bilo z malim vse ok, mene so pa itak prerezali. Nad babico sem bila full razocarana' potem na oddelku pa je bilo vse ok - brez pripomb. Aja to je bla porodnisnica Ljubljana. No saj sedaj grem tudi v Lj, pa upam na vse najboljse in cimhitrejsi porod.
Lepo se imejte.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
22.5.2013 11:28:06   
majčica1508
CTG je bp,odprta 3cm,popadki prisotni ampak še nisem za v porodno,ker je mali z glavico visoko...Pri nas večrodkah se baje glavica začne spuščati,ko nam voda odteče....Kontrola cez 1 teden,če se pa ne vidiva pa srečno.....
Me je pa ponoči tok zvijalo,da nisem spala od 3h do 6h nič,pol sem pa že tako in tako ustala....
se je pa črvičenje malce umirilo....
Glede božanja glavice NE HVALA,pa se nimam nič za čudno....

ANON2012.....ISKRENE ČESTITKE ZA DVOJNO SREČO.....sem zelo vesela,da je že za teboj...Javi se,kaj........

Nič grem dati še en stroj oblačil v pranje.....Preverit,če imam vse prištimano...
V petek bom polnih 38 tednov(v 39 tednu)tako naj še malce počaka.....Joj pa še polna luna je v soboto...

(odgovor članu helga7)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
22.5.2013 11:33:19   
Valery83
Hej,

Girl79 - hvala za pohvale glede copatkov. Jaz tudi včasih nisem bila pristaš pleteno/kvačkanih zadev, ampak zgleda da se res ful spremeniš ko si noseča, in imaš neko povečano željo po ustvarjanju. Prej sem vedno kvačkala prte iz prejice, da imam občutek da so me bili že vsi sorodniki siti, ker so za vsako priložnost dobili kaj kvačkanega, a zdaj je mir s tem..

Mene še tudi čaka prekuhavanje, al pa steriliziranje flaške, dud in ostalega, ampak če ne bom danes, bom pa jutri. Zgleda da danes to sonce vpliva ful pozitivno na ljudi (in kar naj traja), ker je ful dela, naročil, tak da nisem utegnila še nič naredit kar se tiče gospodinjskih opravil.

Uršika - tud meni je poznano. Greš v trgovino, misliš da to kar moraš nakupit ni nek zalogaj, a te kar glava boli po dveh - treh takih obiskih trgovin. Jaz ko sem začela pripravljat stvari za malega, sem bila glasna, kak dobro da sem vse dobila od sestre, a sem si hitro premislila. Zdaj imam samo občutek kako bi bilo, če bi morala čisto vse kupit, ker že do zdaj sem zapravla celo premoženje, kaj bi le bilo če bi morala pa res nabavit vse.. a se tolažim s tem da dokler je mastercard, potem ni panike..problem bo, ko bo pokurjen limit..bom pa takrat menda že utrujena od vsega skakanja in nabavljanja.

Ursonok - kot si sama rekla, imaš še 10 dni do novega pregleda, in do takrat ne glede nato da so tvoji lenuhi, oz.zamujajo (spet sem se nasmejala tvojim izjavam), te mogoče tokrat pa vseeno preseneti.

Zdaj pa me spet čaka trgovina, zapravljanje, ... potem pa kuhanje... lepo bodite..

(odgovor članu helga7)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
22.5.2013 12:07:37   
andreja_p
Pozdravljene!
Dobrodošle vse ki ste se nam pridružile malo kasneje in čestitam vsem, ki ste že rodile. Nas pa to še čaka,kajne???? Za našo malo dojenčico je že vse pripravljeno, ta teden kupimo samo še voziček in spakiramo torbo za porodnišnico, potem pa čakanje na dan de. Mene spodaj že vse boli,ne vem če je to medenica ali kolki,mogoče vezi??? Telo se pripravlja na pomemben dogodek. Kako je pri vas s tem?
Naslednji teden 30.5 imam CTG, bom pa takrat v 37t, pa verjetno UZ.
porodni načrt: jaz ga ne bom pisala,bom pa sproti izrazila željo,ker tako ali tako v večini ne upoštevajo porodnice. Če bo potrebno da me prerežejo,me pač bodo ne glede na to kaj bom rekla. Upam na to, da se moj porod srečno konča,da bo z otrokom vse uredu, jaz se bom pa že porihtala čez čas. Če bo le mogoče, bom bila med popadki aktivna in ne priklenjena na posteljo,ker s tem se bom lažje sprostila. Naj vas malo potolažim,pa sebe tudi,user posted image še noben otrok ni ostal notri,vsi so prišli na svet tako ali drugače user posted image .
Kolcanje pri meni je tud kar pogosto, vsaj 4x na dan se to zgodi, potem pa začne brcati in se mi na desni strani trebuha naredi kar velika bula,tako da ne vem, če nima tukaj ritke, ker glava je že nekaj časa spodaj. Kako je pa pri vas?
Lep pozdrav

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
22.5.2013 12:48:04   
sover
Kako je luštno, ko se tukaj gor stalno nekaj dogaja! user posted image Se prav sprostim, ko vas malo berem.

Tudi jaz še 2v1, čeprav sem med prvimi na seznamu. Špika in zbada me že lep čas in vsakič, ko kaj začutim, si zaželim, da bi bil to začetek popadkov. Pa ni...še.

Noč je bila katastrofalna: tako me je bolela sramna kost na levi strani, da se še obrnit nisem mogla. user posted image Čisto sem bla paf, zbujala sem se na vsaki dve uri, vstala pa temu primerno povožena. Že cel dan se premikam kot raca, ki je požrla balon. O kakšni hitrosti da sploh ne sanjam. Vse je v slow motion. Še dobro, da se je moj M zmenil, da gre danes po mičkenega babica in bo poopldne preživel pri njej. M zdaj čisti novo hišo (so glih tlake končali) in okoli nje, jaz pa kuham na zalogo in pripravljam še stvari za bebico. V planu imam oblačenje košare za bebiko, tako da jo potem M samo na podstavek natakne, preden prideva midve domov. Pa še avtosedeže od starejšega moram malo osvežit, cunje sem oprala, likanje bo na vrsti jutri.

Zdaj čakam, da me pokličejo iz pralnice, kdaj bo avto gotov (enkrat letno ga damo na globinsko čiščenje), potem po par stvari v trgovino (sadje!!!!! user posted image ), ker moram še zložit lazanjo za jutri. Z M greva namreč v LJ zbirat ploščice za v klet, potem pa pridejo še moji na obisk. Bom lazanjo že zjutraj sestavila, tako da jo potem dam samo še pečt. ja, akcije več kot preveč, po drugi strani mi je pa všeč, da imam zapolnjen dan in čas hitreje mine.

Najprej čestitke ANON!!! user posted image user posted image user posted image

Majčica - potem si že v nizkem štartu?? Go, girl! Držim pesti, da si čimprej konc z najlepšim možnim rezultatom.

Metuljček v P - po pravici povedano se niti približno ne spomnim, kako je blo prvič. Najbrž so mi ga dali, ko sem prišla v porodno, ker so mi hkrati zašibali tudi EA. Pa mislim, da je pri EA metuljček neizogiben.Se pa spomnim, da me je po tistem še neka dni bolela roka.

Kolcanje - itak, čeprav mislim, da ga pri prvem nisem tolko čutila, ali pa je manjkrat kolcal.

Porodni načrt - ga nimam. Naj poskrbijo, da bo čimprej na čimlepši način konec user posted image

Moja pikica v trebuhu še vedno nori (kdo je že rekel, da se otrok v zadnjih tednih umiri?!?!?!?) Brca me strogo na desni strani in občutek imam, da si prav privošči, lumpa malauser posted image . In rito včasih tako ven porine, da imam trebuh kot stožec user posted image . Posledično imam zato na desni strani tudi več strij, ki HB ne segajo višje od popka. Sej načelom me to ne bedira kej dosti (strije mislim), nisem pa tudi nora nanje in raje vidim, da ostanje čimbolj diskretne.

Tako, šibam dalje v akcijo, ve tudi bodite pridne in javite še kakšno dobro novico!

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
22.5.2013 13:00:04   
vilincek
Zio punce,

Cestitke vsem novopecenim mamicam. Lepo e cartajte in uzivajte v otroskem joku.

Pri nas smo spet bolani. Neko bolezen dlani, stopal in ust je staknil, tako da sva doma. Vrocino je imel samo v petek. Hvalabogu. Upam,da je to zadnje bolezen preden grem rodit, da bom lahko malo naslednji teden malo pocivala. Sem bla zmenjena danes za prevzem posteljine, pa sem morala stornirat. Prav tako smo se dolocili se za pleskanje stanovanja. Pride 10.06. Bo kr malo tesno s casom, ampak skor mormo.Z Rokom bova seveda tiste 3 dni sla k mami.

Drugo smo nekako nakupili. Moz je zaradi bolezni Roka sam letel po jogi. Se dobro da sva vse prej ogledala. Pa enega bagerja sva izbrala za Roka. Dobil ga bo, ko pride dojencek. Nas Rok je namrec cist nor na avte, bagre in tovornjake.

Sicer je moj trebuh skos vecji. Sploh ne vem kako lahko se raste. Kolca kake 4x dnevno. Glede gibov moram pa kar bit pozorna, ker ima ocitno malo prostora. V pon imam CTG.
Porodniska je prvih 105 dni 100%, potem 90%.
Cunjice so oprane in ripravljene, torbi spakirani. Caka me se generalna kopalnice ter pecice. Moz je spucal okna, se rolete moram. Ostalo bom potem, ce mi bo zneslo. Se kako omaro bi rada pospravila.
Aja pa se tole. Moram v porodnisnico na pregled, ce bo potreben drugi CR, pa so rekli naj se oglsim sele zacetek junija.
O metuljcku prvic slisim. Meni so ga dali pri operaciji, sicer ga v porodni nisem imela. Ne vem zakaj bi te vnaprej matrali.

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?