|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
23.4.2013 10:11:39   
dansas
Pozdravljene souser posted image ,

sem še ena nova junijka, ki bi se vam rada pridružila na čvekuuser posted image . Smo v pričakovanju tretjega otročka. Doma imamo že dve punci, sedaj pa je na pohodu še tretja (moj pravi: sej ni problem poba naredit, samo punc se ti nabere user posted image ). No ja, pri nas bomo kar pri samih puncah ostali, ker smo z reprodukcijo zaključili user posted image .

Rok imam 17. junija, tako, da sem na 32t (kako čas beži - vsaka nosečnost gre hitreje mimo). Čeprav tole nosečnost pošteno čutim, medtem, ko sta prvi dve minili (načeloma) brez težav. Na začetku sem rahlo krvavela, potem sem imela jutranje (oz. v mojem primeru večerne) slabosti - zame nekaj novega, nakar sem fasala še vnetje, sedaj se pa otepam krčnih žil (v mednožju!!!) - do zdaj sploh nisem vedela, da je kaj takega sploh možno user posted image . Ampak na srečo, so to stvari, ki so samo meni v breme, niso pa nevarne za moje dete, ki me pridno brca in mi da vedeti, da je z njim vse v redu. Je obrnjena na glavo. To točno vem, ker se ji večkrat kolca (ravno danes ponoči je imela dve rundi kolcaškega maratona). In takrat ko kolca, njeno kolcanje čutim v spodnjem delu trebuha - včasih bolj na levo, včasih pa bolj na desno.

In za vse tiste, ki ste v skrbeh, da se vaši dragi user posted image še niso obrnili na glavo: Ko sem bila prvič noseča (tam nekje v 37t), je bilo moje drago dete že nekaj časa obrnjeno na glavo (potrjeno s stani UZ). Enkrat ponoči me je zbudilo njeno brcanje in tudi kolcanje, ki se je pojavljalo nekje v medenici. Nakar je začelo kolcanje potovati po skrajnem robu trebuha, dokler ga nisem čutila na vrhu trebuha. Po mojem paničnem prigovaranju, se je kolcanje spet premaknilo v spodnje prostore user posted image , tako, da sem si kar oddahnila. Ampak hočem povedati, da če takrat moja pikica ne bi ravno kolcala, jaz za ta obrat sploh ne bi vedela, ker ga sicer ni bilo čutiti. Sem do takrat mislila, da ko se enkrat obrne na glavo, da tam ostane in pika, da sploh nima prostora se obrnit, pa ni čisto tako. Moja kolegica je tudi bila naročena na CR, ker je bil njen fantek obrnjen na ritko, pa se ji je med popadki na glavo obrnil, ampak so vseeno CR naredili, ker je imela še druge težave.

No tako, dovolj dolgo klobaso sem sklobasala user posted image za prvič, zdaj pa letim na pregled - moj zadnji UZ, če se ne motim, po 32t mislim, da mi noben več ne pripada (pri prvi nosečnosti, mi je skoraj vsakič delala UZ, drugič že občutno manj, v tej nosečnosti pa čisto po protokolu user posted image )

Pa lep dan vam želim.

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
23.4.2013 10:33:28   
sover
Dober dan, junijke!

Sem nazaj od zobarja, ki pravi, da za bolečine ni kriv zob, ampak imam najbrž vnetje sinusov. Tega še nikoli nisem imela in nimam pojma, kako zgleda. Mene boli zob (no, očitno sinus), drugega pa nič. Je pa res, da imam gnojni izcedek iz nosa že lep čas (kak teden), voham nič in mokro kašljam. Moram zdaj poslat mail svojemu OZ, da vidim, ali so antibiotiki res nujni, ali pa se jim morda lahko izognem. Zdaj sem si naredila eno inhalacijo, pa popoldne bom še eno. Upam, da bo bolje.

Dansas, dobrodošla. A veš, da se meni zdi, da imam tud povečane žille v mednožju. Sem bila včeraj pri G, pa sem pozabila vprašat o tem. Me mora skrbet? SI ne predstavljam, kaj lahko naredim, da ublažim zadevo.

Šibam pregledat še zadnji dve škatli podarjenih cunj in do konca pripravit torbe za v P...

Uživajte v lepem dnevu.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
23.4.2013 10:37:48   
ursonok
Dober dan!

Uf, naša noč je bila čudna - otroka sta sicer lepo spala, ampak midva nisva mogla. Oba se zbudiva okoli 5h in se premetavava. Jaz mislim, da se zbudim zaradi mojega - ker je živčen in se premetava, pa kašlja in sploh. Ko se on umiri, lahko tudi jaz zaspim. Tako da je očitno za vse moje tegobe spet kriv on user posted image
Sem bila včeraj kar utrujena, kljub spancu čez dan. Me je glava bolela, si grem merit pritisk - 105/65. Nobena tragedija. Očitno je bil tak dan user posted image
Vrtce smo zjutraj seveda malo zamudili, a ni krize. Danes bo treba plavat, pa po zelenjavico ...

Šparglji
ma toliko se govori o njih, jaz sem jih samo enkrat nabavila, pa so bili taki "žilavi", jih sploh nisi mogel zgristi ... Smo vse ven iz rižote pometali. Od takrat jih nisem več kupovala ... A verjetno sem samo naletela na take olesenele? user posted image
Kje pa dobiš čemaž za juho? Jaz ga poznam samo v že narejeni obliki, kot nekakšen namaz ... user posted image

Aja, hvala za vse čestitke! user posted image Bad pri RD-jih v tej starosti je to, da več zapraviš za kakšno zabavico kot pa nabereš z darilci user posted image Vsi ti samo še voščijo (ali pa še to ne) in to je to. Ko si pa majhen/najstnik, se pa vsi konkretno razkeširajo. Ah ja, ta naš svet je čudno urejen ...user posted image

Niinii
ja, če ti boleče otrdeva, je zadeva lahko resna. Ampak jaz še vedno mislim, da boš zdražala še vsaj tri tedne user posted image . Meni so pri drugem rekli v 32. tednu, da je oh in sploh velik (2300gr) in da je MV krajši, češ da bom rodila pred rokom. Bla bla bla. Rodila 12 dni čez. Tako da zdaj sploh nikomur več nič ne verjamem. Potem so mi rekli, da je plodovnice premalo, napotnica za v P, tam so me pa samo gledali, češ da je vsega optimalno. user posted image

Bolezni
pa kaj zdaj sredi pomladi vsi zbolevajo? user posted image Meni se zdi, da je ta Slovenija nekaj posebnega glede otroških bolezni, sploh respiratornih virusov itd. Madona, berem včasih forum "neonatologija" - tam bi radi, da ko rodiš naslednjega, vse preostale otroke vzameš iz vrtca za x let. Pa najbolje, da ne greš nikamor ven, da ne pride nihče na obisk, da si roke namesto z vodo umivaš kar z razkužilom user posted image Saj vem, da zna biti problem, če je v hiši nedonošenček, sicer pa ... Sem pa tudi tukaj slišala, da je pred dvema leoma julija (!!!) razsajala virusna pljučnica. Saj ne vem, kaj naj si mislim. user posted image
Skratka, upam, da se vsi čimprej pozdravijo!! user posted image

Perilo
jaz nosim samo bombažno, tangic nikoli (še do danes nisem pštekala tega koncepta, ampak ok, jaz veliko stvari ne razumem user posted image ). Peremo pa? Hm, ne vem, mož pere. (Pravi, da na 40, kar vse skupaj, včasih, zelo redko, pa na 90.) Dokler nisem nosila bombažnih zadev, me je večkrat kaj srbelo tam spodaj user posted image

Dansas, pozdravljena! No, saj kar kapljajo še kakšne nove. Vam povem, to vse zaradi tortic, ki jih lepimo tu gor - mislijo, da bodo dobile kak košček user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
23.4.2013 10:40:09   
ursonok
Povečane žile v mednožju?! user posted image user posted image
kako pa je to videti? Boli? Svašta no, kaj vse se dogaja v N. POtem pa naj še rečejo, da je to "blaženo stanje" user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
23.4.2013 11:02:25   
mojci13
Ursonok

Vse naj naj....malo z zamudo

Povečane žile v mednožju

Meni je to omenila moja sestra. Ima nasploh težave s krčnimi žilami...te težave so se ji med nosečnostjo še povečale. V mednožju je nasploh žil veliko in med nosečnostjo izstopijo. Jaz pri sebi sem opazila, da imam spodaj vse skupaj malo povečano....no moj dragi je opazil user posted image . Mislim, da je pač to ena zadeva, ki spremlja nosečnost...ne bi rekla, da je težava.... sej podobno je s hemeroidi.

Kolcanje

Tudi jaz čutim kolcanje spodaj, pa ne vem če to pomeni, da je moj mali na glavici. Me na trenutke ima, da bi šla kar k svojem G, da naj preveri, če se je obrnil, da ne bi toliko skrbela.

lp

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
23.4.2013 11:24:14   
Natalija28
Dan bejbe.

Včeraj sem bila na pregledu (33 t 4/7). Tamala je ogroooooooomna: ocenjeno težo ima 2.860 kg. Je še G komentiral nekajkrat, da bo to ornk baba, tak da cotike št. 50 ne pridejo v poštev... sva se že dogovorila, da mi bo naslednjič vzel bris za streptokok. Dobila novo dozo sirupa za železo. Pridelala 2 kg od zadnjega pregleda- od tega bejba 1 kg. Skupno +12 kg. Brce moje lubike so tudi zelo aktivne! Pa ta sestra pri G je katastrofa! Ne zna mi žilr najt in pol mi celo pi... naredi. Me je pičila in ker ni kri pritekla je tako dolgo z iglo štorala notri, da je kri začela tečt! Mi je bilo cel dan slabo zaradi tega. Roke pa še danes ne morem premikat kot bi si želela. Krava nesposobna!
Prejšnji teden pa sem si s škarjami prepiknila prst in bila na šivanju ter cepljena proti tetanusu. v četrtek grem, da mi bodo šive ven vzeli.  
11.5. grem na dekliščino, 1.6. pa naj bi šli še na poroko - to bom pa še videla, če bomo v enem kosu. user posted image

Lep sončen dan vam želim

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2581
23.4.2013 12:08:29   
Ninika89
Natalija28 koliko pa bos placala ta test ze streptokok?

Prejsnji teden sem imela spet pregled. Sem bila 33+6. Tezki oz. lahki smo
2040g in obrnjeni smo na glavo. Zaenkrat vsaj :-)
Vzeli so mi tudi kri. Hemoglobin 125 kar mislim, da je kr ok in sladkor 4.2

V torek 30.4 pa imam prvi CTG in ze komaj cakam.

Vceraj sem se spravila pocistyit avto, da bo pripravljen za bebija in sem ugotovila,
da neznam pritrditi jajcke user posted image Se bom morala zapeljat do nekoga, da mi malo
pokaze kako to gre in se bomo varno prevazali naokrog.

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
23.4.2013 13:12:14   
andreja_p
Ojla!
Hvala vam za odgovore. Jaz ne vem,če se bi dala za to testirat.Res me je strah, da bo kaj narobe pri porodu z otrokom,takšni in drugačni zapleti. Mi je pa kar velik 35€. Kako ste se ve glede tega testiranja za streptokok odločile? V katerem tednu se to izvaja? Verjetno v vsakem primeru dobi porodnica antibiotik med porodom, ali ne?
Slavljenka vse najboljše za RD. Lepa torta in verjamem, da je bila tudi dobra. Jaz sem tudi sedaj postala sladkosnedna in bi pojedla vse kar imam doma,zato si večkrat ne kupim nič mi pa potem prinesejo drugi ko pridejo na obisk,čeprav jim prepovem. Me ne upoštevajo user posted image .
Kako ste pa urejale,tiste ki ste že, očetovski dopust? Jaz mojmu pravim, da bova kar vse skup oddala z mojo porodniško in potem ima samo obveznost, da po rojstvu odda podatke o otroku, kar se mi zdi lažje in ker bo imel še kup obveznosti. Pa seveda kar se tiče pomoči ob rojstu je bilo meni rečeno, da potem po rojstvu oddaš še podatek o otroku in nekje po treh mesecih dobiš denar, če si upravičen, do njega.
Včeraj sem opazila, da mi zatekajo noge, sicer ne veliko ampak je pa opazno, da nimam več vidne kosti na gležnju tako kot pred meseci. Zadeva ne boli in upam, da ne bo nič narobe, da bi morala več počivat.
Lep sončen dan user posted image

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2583
23.4.2013 13:19:37   
sover
Ursonok, kako so videti povečane žile v mednožju, ti ne znam povedat, ker je nisem že dolgo videla user posted image Je pa čutiti bulice, ko se umivam. Pa včasih se mi zdi, kot da je otočena, čeprav ni. Dobra stran tega (vsaj pr meni) je povečana občutljivost pri seksu. Aaauuu, je lušno user posted image user posted image user posted image !

Andrejap, pri nas očetovskega dopusta ne urejajo vnaprej, ampak šele po rojstvu (ker pač ni nujno, da ga koristiš takoj).

Streptokok - po pravici povedano sploh nisem vedela, da obstaja to testiranje, dokler se niste začele pogovarjati o njem. Jaz se ne bom testirala.

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
23.4.2013 14:24:09   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: Ninika89

Natalija28 koliko pa bos placala ta test ze streptok?

Nisem se še zanimala za ceno. Mislim pa, da je tu nekje 35 €. Glede na moja vnetja in res povečan beli tok v tej nosečnosti ne bom reskirala. V 1. nosečnosti nisem imela teh težav in o tem nisva niti govorila z G. Zdaj pa mi je rekel, da bi bilo fajn. Mu zaupam tak da... Moja kolegica pa ni rabila nič plačat pa so ji ga naredili - in je bris bil pozitiven. Ne vem kako je s tem... Kdaj plačaš in kdaj ne.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
23.4.2013 14:59:17   
vilincek
U kaksen soncek. Jaz sem danes se 1 uro v sluzbi, potem pa dopust in porodniska. Se ze veselim. Drugi teden gremo na morje, pa imam se cel kup opravkov.Med drugim tudi vloga na CSD. Za moza bova počakala še na zadnjo plačo, potem bo nesel sam. Prvič sva naredila tako,da je vlogo odnesel isti dan, ko sva z Rokom prisla iz porodnisnice.Glede pomoci ob rojstvu je sedaj cenzus isti kot pri otroskem dodatku, a ne?

Sover glede vnetja sinusov je takole: jaz sem imela vnetje 1 mesec nazaj. Dobila sem antibiotike, ker me je sicer tako bolela glava, da nisem zdrzala. Nos se mi je cistil se presnji teden. Mi pa je slo na glas in sedaj piskam. Inhalirala sem 2x dnevno, ampak sprej mi ni pomagal. Mama mi je prinesla morsko vodo. Ce imas koga na morju, ki ti lahko prinese plastenko, toplo priporocam. Lahko pa seveda gres na morje sama.

Ima katera podatek, na kateri telefon poklices za rezervacijo neke komore, ki pomaga pri odvajanju vode iz telesa (v stari porodnisnici v LJ). Jaz sicer ne zatekam, ampak je baje vseeno zelo priporočljivo za otroka.

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
23.4.2013 20:23:09   
sonce987
hej

se vam na hitro oglašam. zadnji mesec sem čist out...čez dan služba, potem takoj kosilo in letimo ven s tamalim, tako da ko ga ob osmih damo v posteljo samo še padem na kavču. Stopala me nenormalno pečejo vsak večer, noge so težke...

Nas je pa naš dvoletnik začel prav preizkušat. Vsako stvar najprej poskuša narediti po svoje in šele, ko se z M čist razjeziva naju uboga. Čisti lump!!!

Majčica in ostale, ki se vam krajša MV-počivat, počivat. Upam, da vsaj še nekaj tednov ne bomo brale o prezgodnjih porodov. No razen pri ursonok-ti si že čist na finishu, super....samo da je vse ok. Sem pa opazila, da se anjuškaaa že dolgo ni javila in glede na njene težave, me kar malo skrbi. Katera ve kako je z njo, morda katera,ki je hkrati tudi na fb?

No jaz grem sedaj po svoj 0,5l donata in na kavč. Si moram pa tudi jaz čim prej kupit koprivin čaj, ker imam noge popoldne kar močno otečene, sploh meča-pogled na njih res ni lep user posted image

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 2587
23.4.2013 21:28:14   
drugičudež
Pozdravljene!
Ursonok - čestitke!!user posted image

Dobrodošla Dansas!

Zunanji obrat - meni so v prvi nosečnosti rekli, da ZO ne delajo, če je posteljica spredaj, ker lahko odstopi. No, sem imela potem srečo in se je mala obrnila v 39. tednu (sama).

Streptokok - pri mojem G stane 15 EUR. Sem plačala prvič in bom tudi tokrat.

Vloga na CSD - jaz sem jo oddala danes. Mož jo mora prinesti po rojstvu. Prav tako vlogo za pomoč ob rojstvu.

Perilo - tudi jaz nosim samo bombažno. Perem na 60, občasno tudi na 95. Še nikoli v življenju nisem imela vaginalnega vnetja ali glivic. Je pa res, da ne hodim v bazene.

Naslednji teden se spravljamo malo na slovensko obalo. Za kakšne tri/štiri dni. Upam, da bomo dobili še kakšno sobo (gledam hotel Lucija v Porotorožu ali Salinera v Strunjanu). Nič še nismo rezervirali, ker mož še vedno ne ve, ali delajo v ponedeljek in torek. Malo me pa tudi skrbi, ker me kakšna daljša hoja (ali nakupovanje) precej zmatra. Me začne kar peči in boleti spodnji del trebuha (maternice). Dvakrat sem se že pošteno ustrašila, da bom šla kar rodit, tako me je začelo pritiskati dol in boleti. Na takšen dan se tudi otrok čisto umiri. Moram naslednji dan kar kakšno čokolado pojesti, da jo zbudim. Nimam pojma, kako dolg imam MV, ker mi ga G še nikoli ni meril.

No, včeraj sem imela rutinski pregled - tehtanje (teža še vedno stoji), pritisk, urin, srček. Naslednjič (sredina maja) pa imam UZ kontrolo rasti in pregled krvi.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 2588
23.4.2013 21:44:14   
Peeby
Sem hotela že tekom dneva kaj napisat, pa se ta RR nikakor ni hotel odpreti user posted image

Po bolniški sem ponovno v službi, ampak sem popoldan / zvečer tako zmatrana, da se samo sesedem na kavč in vegetiram. Včeraj in danes sem imela po službi še šolo za starše, tako da me je celodnevna odsotnost totalno izmozgala in upam, da si naberem energije do vikenda user posted image , da bo volja še za kaj sonca in kak sprehod.

Se mi pa pojavlja že nekaj časa taka čudna bolečina pod trebuhom, nekako pod sramno kostjo vse do nožnice. Na vsake toliko me špikne oziroma bolečina je podobna neprijetnemu žgeščanju, traja 2-3 sekunde in se prekine. Ne znam opisat, kako. Sem povedala svoji G o tem, ampak ni nič komentirala, zato nisem posebej posvečala pozornosti temu, je pa neprijetno. Ali se kateri dogaja to in kaj bi to bilo?

Streptokok: jaz tudi prej sploh nisem vedela, da obstaja ta nevarnost okužbe in se nisem imela namena it testirat. Sem pa sedaj prebrala par reči in pravijo, da se da tudi po rojstvu zdravit, če pride do okužbe. No, če bo G kaj posebej omenila / priporočila, bom pristala, sicer ne.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 2589
23.4.2013 22:05:41   
ursonok
Živijo,
joj, tale RR je res en user posted image

Jaz sem precej zdelana. Sem šla plavat, potem po zelenjavo in z dvema vrečama domov, popoldne/zvečer smo šli pa še na sprehod in na igrišče. Zdaj se nažiram z lubenico in se nekaj silim sedeti za računalnikom ...

Špikanje (Peeby)
ja, mene kar pogosto, sem prvič oziroma drugič (v drugi N) mislila, da to pomeni, da se MV odpira, pa so mi dohtarji rekli, da kje pa. Da se pač razne stvari tam širijo, kaj kam pritiska itd. In da je vse ok. Je pa neprijetno. Sploh ker se pogosto pojavi takrat, ko sem že tako utrujena in pretiravam z gibanjem/letanjem/dejavnostmi ...

Dol pa meni nič ne pritiska, ne poznam tega občutka, zdi se mi celo, da bližje ko sem terminu, višje je vse skupaj user posted image user posted image Zadnje dni me ful bopli želodec, tamala ima skoz noge tam zarite ...

Pa prejle mi je na igrišču prstan padel s prsta!!! Ne samo, da ne zatekam, očitno sem še "hujšat" začela - no, vsaj v prste user posted image

Drugičudež
hm, joj, jaz bi tudi kak hotelčič. user posted image Ampak da kuhajo "mojo" hrano. Pa da se kakšni služabniki ukvarjajo z otrokoma. Drugače bi pa še bazen in kakšno nosčeniško masažo.
Uživajte! user posted image

Sonce987
uf, to je šele začetek! Počakaj, ko pride "punt triletnika". To je šele zabavno. user posted image user posted image Naša je zdaj 4+, pa vsak dan zgubljam živce user posted image

Boge ste s temi sinusi user posted image A to je tudi kaj zaradi pomladanskih alergij na cvetni prah itd? Ali to nima veze user posted image

Uršika,
kje si pa ti kaj? Včasih si bila vsak dan gor, vsaj dvakrat, zadnje čase si pa čisto poniknila ... Upam, da je vse ok!

Pri Abelu je na pohodu druga štirica - zaspal je pred pol ure in se je ravnokar že prvič zbudil z jokom ...Pa slini se ful in škrta z zobmi ... revček user posted image . Se malo bojim, kako bomo spali ...

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2590
24.4.2013 6:39:14   
sover
Dobro jutro, soborke!

Za mano pestra noč - zbudila sem se ob pol dveh zjutraj s čudnim občutkom v trebuhu. Nekaj časa mi je otrdeval, po eni uri in pol sem pa imela vsega poln kufer in sem vzela Buscopan. Potem sem nekak zaspala do štirih, ko me je pokonci vrgel napad kašlja, s katerim sem skoraj zbudila mičkenega. user posted image Ja, tole kašljanje in smrkanje je prav nadležno. Zdaj sem štartala inhalacije in upam, da bo čez nekaj dni bolje. Ursonok, menda do tega pride zaradi nezdravljenega prehlada, ampak mi prehlada nismo nikoli posebej zdravili.

Tiščanje, špikanje and co.: mah, sem se že navadila na to, da me vsake toliko časa nekje zaboli, tišči, neprijetno pritiska. Če ne traja dlje časa, sploh ne trzam. Joj, to je ena izmed stvari, ki jih res ne bom pogrešala. Na splošno tokaj komaj čakam, da grem rodit, ker se veselim tega, da dobim svoje telo nazaj.

Uživajte.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2591
24.4.2013 7:35:56   
mojci13
Jutro nosečke.

Jaz že v službi. Še ta teden potem pa samo še pričakovanje. Včeraj sem kar šla do svojega G, čeprav nisem bila naročena. In kaj ugotovi??? Da je mj mali na glavici user posted image user posted image user posted image .

Jaz pa že bila vsa panična...upam, da tako ostane.

lp

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
24.4.2013 8:36:54   
majčica1508
Jutro!
Pri nas sonček,nebo brez oblačka...Zajtrk je tudi že v želodcih in zdaj greve z malo v nabavo,
pa na sončka kavico spit,potem pa ribe spečti in spet na sončka....user posted image

Mojca...user posted image super za obrat
Sover....mi je znano tole kašljanje,jaz še čist malce kašljam zjutraj...Pri takem vremenu kakor smo ga imeli nič čudnega.....

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2593
24.4.2013 8:56:35   
Saša33
Dobro jutro,

ma jst sem se danes koončno naspala:)user posted image user posted image . Res, da sem šla 2x na wc, ker sem zvečer spila 1,5 vode ob likanju in sem imela ob 5h zjutraj trebuh kot kamen. Se pa počutim res 1a.

Včeraj sem šla dat urin v LJ, mal v službo pogledat in v trgovino po nabavo. Sem prišla dam čist zmatrana, seveda sem Laro zraven vzela. Pa še zjutrej je že ob 6h vstala in je bila kot avijon brez spanja. Pop sva itak plezale in puzale okoli hiše. Pri nas je polno klopov, in res vsak večer tamalo pregledam. V enem tednu dva klopa, norouser posted image .

Ursonok: Ma naša ima že vse štirice in ni bilo neke panike. Nima pa trojk in dvojk spodaj. So rekli da ima svojevrstven način izraščanja. Meni je važen da ni neka sitnoba, je bilo edino sranje pri dvojkah zgoraj, ostalo smo dobro skozi prišli. Driugače pa hvala ker si spedenala homeopatijo, ko dobim pošljem dalje. Bom naredila vsaj eno dobro delo:)

Mojci: user posted image user posted image  super, da je mali na glavi. Sem tudi sama mislila, da bo še nekje prečno a narava dela svoje. Super, zdej si lahko mirna.

Sover: Mene je v prvi nosečnosti tako špikalo, direkt v vrat, kot bi nekdo z iglico trkal. Pa pritiskalo mi je doli. Sedaj nič, razen ko je ležal prečno me je sramnica in medenica bolela. Vrat je bil vedno zaprt, me je pa res bolelo kot da bo kaj ven padlo:) Na koncu so mi vse umetno sprožili. Tako, da ni panike, razen če bi kaj krvavela.

evo midve imava zajtrk, sokec in sadno solatko. Danes bo bojda vroče. Bova šli zdej dop v gozd še mal čemaža nabrat,  za juhico. Jutri pa spet v Lj na pregled. Upam, da bo še plodovnice dost.

papa pa lepo izkoristite dan 

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
24.4.2013 9:04:57   
ursonok
Jutro!

Mi smo imeli tudi grozno noč user posted image user posted image Otroci so spali, jaz sem pa ob polnoči spet dobila popadke, take kot pred tremi tedni. Na tri minute, točno kot urica, boleče, trajalo dve uri. Vmes šla dvakrat pod vroč tuš, delala, gledala Studio City, potem pa šla ležat, ker sem bila od paranoje in bolečin že čist konec. In se je začelo umirjati, najprej pogostnost, potem jakost .. In sem zaspala.
Zdaj je spet ok, malo razbolelo tam spodaj ...

Ne vem, kaj naj si mislim - tri tedne mi trebuh niti čez dan, ob naporih, nikoli ni otrdeval, nobenih popadkov, nobenega tiščanja navzdol. Tu in tam špikanje, ampak to je že celo N. Potem pa pride ena taka noč z rednimi popadki. Za znoret!
Zdaj bom cel dan paranoična, zvečer se ne bom upala iti spat. Jaz upam, da je bila to spet ena osamljena epizoda, da bo dva tedna mir, potem pa - juhuhu porodnišnica! user posted image

Sem pa tudi jaz začela malo smrkat in kihat - morda je povezano s tem. Pred tremi tedni me je tisto noč tudi mrzlica tresla.

Najhuje je, ker ne veš, kaj naj poješ/popiješ. Sover, ti imaš vsaj Buscopan, jaz še tega nimam. Tako da sem se nabasala z magnezijem (ki je, bodimo iksreno, bolj blažev žegen kot kaj drugega).

No, spala sem tako kakšnih 5 uric, pa še to me je zbujalo otrdevanje ... ali pa strahovi ...Bom šla po zajtrku malo nadoknadit.

Pa končno bi si lahko pripravila torbo za v P, kajne? user posted image

Mojci
super za obrat!!! user posted image

Majčica,
vam pa lep sončen dan! Pri nas je tudi fino ... Kako pa kaj tvoje stanje? Si pisala, da imaš tudi neke bolečine/otrdevanje ... Kot popadki? Kaj podobno moji zadevi?
Me prav zanima, kakšen imam MV, ampak verjetno ne bom izvedela ... user posted image Glede na to, da nimam nikakršnega izcedka, sem verjetno še zaprta.

Upam, da so bile noči preostalih bolj spokojne ... Pa lep dan vsem!

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
24.4.2013 9:15:29   
mojci13
Ojla,

Popadki

Meni trebuh tudi pogosto otrdeva, sedaj čutim pritisk tudi zadaj v križu...kot pri pravih popadkih, tistih v štartu. In sem včeraj G to povedala,... me je pogledal spodaj, sem še čisto zaprta, je pa rekel, naj pijem magnezij in malo več počivam, ker bi bilo dobro bit v enem kosu še nekaj tednov, trenutmo sem v 35...

Jaz bi najbrž ob takšnih popadkih kot jih opisuješ Ursonok že šla do porodnišnice...sem bolj panična po naravi. Ampak če se je umirilo, pol ni bilo najbrž nič. Tudi psiha dela svoje. Jaz sem imela podobno noč že nekaj tednov nazaj. In bolj ko sem razmišljala o zadevi, slabše je bilo. Potem sem si nek film naštimala in zaspala ob TV...naslednji dan pa vse ok.

Še malo zdržimo, pa bo. user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2596
24.4.2013 10:10:50   
dansas

IZVIRNO SPOROČILO: mojci13

Kolcanje

Tudi jaz čutim kolcanje spodaj, pa ne vem če to pomeni, da je moj mali na glavici. Me na trenutke ima, da bi šla kar k svojem G, da naj preveri, če se je obrnil, da ne bi toliko skrbela.

Kolcamo z usti - torej, kjer so usta, tam je glava ... še noben ni z ritko kolcal user posted image ... meni ni večjega zagotovila (brez aparatur), da je na glavi, če čutim kolcanje spodaj. Včeraj mi je na UZ moja G samo potrdila, kar sem že itak vedela - da je obrnjena na glavo (že kakšen teden se kolcanje samo spodaj pojavlja).

Je pa tudi uradno, da sem v 32t že presegla svojo težo ob porodu druge (težo ob porodu prve sem presegla že pri prejšnjem pregledu 4 tedne nazaj user posted image ); je pa res, da sem pri prvi tudi štartala z manj kilami (53) zdaj pa z 57. Ko bi mi potem višek šel vsaj v joške, ampak že vem, da se mi bo vse obesilo na trebuhuser posted image .

Včeraj sem si šla v knjižnico izposodit moje obvezno čtivo pred porodom. Na žalost ene knjige nisem dobila (ta glavne), sem jo pa kar rezervirala. Za vse, ki si želite naravnega poroda, pa vam ta knjiga še ni prišla pod roke: Ina May Gaskin "Modrost rojevanja". Zaradi te knjige sem drugič rodila tako kot sem: samozavestno, močno, tako, da sem verjela v zmožnosti svojega telesa in seveda čist natur, skratka, res toplo priporočam user posted image . Ostale knjige iz mojega seznama so: Ksenija Šoster Olmer "Dojenje in materinstvo iz srca" ter Frederick Leboyer "Rojstvo brez nasilja" - opisuje svoje izkušnje v porodništvu ter porod z vidika otroka. Ta, ta zadnja mi je dala res misliti, ker se ponavadi med porodom tako nase orientiramo, kaj se z nami materami dogaja, bolj malo pa se jih vpraša, kako porod doživlja dojenček.

Zdaj grem pa v akcijo (2.del user posted image ) presajanja rož. Se me loteva en močen občutek gnezdenja - bi rada čim prej vse postorila, ker bi rada preden rodim še malo sproščeno uživala in tudi vem, da ko bom imela dojenčka, mi bo škoda časa za taka domača opravila...

Pa lep dan vsem in uživajte na sončku user posted image

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2597
24.4.2013 14:07:07   
sonce987
Končno....okno za odgovor se mi je odpiralo več kot pol ure.

ursonok-mogoče pa imaš popadke ponoči zato, ker se končno malo umiriš in potem telo takole reagira,ker je verjetno od vseh naporov čez dan kar utrujeno...

Ursika se pa res že dolgo ni javila, upam da je vse bp....

Sem pa ravnokar pojedla en sladoled in mi tamalči take akrobacije sedaj zaradi sladkorja dela v trebuhu, da je joj. Revež ne more spati zaradi moje sladke razvade v toplejših dneh user posted image

Se je pa pri nas zgodil pravi mali čudež, že dva tedna sem na istih kg, kar je glede na rast kilaže do sedaj to res nekaj zanimivega...ampak itak, točno se vidi, ker sedaj zvečer večinoma po 18h uri res nisem nič jedla, so se kg ustavili...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2598
24.4.2013 14:35:33   
sonce987
sem hotla še napisat, glede lege otroka.

Pri aprilčicah je ravno sedaj ena rodila otroka v medenični ustavi in je rodila brez šiva-nisem vedla, da je to sploh možno...punčka je bila ob porodu težka in velika 3900g in 54cm, glavica 36,5-tako da tudi ravno majhna ni bila.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 2599
24.4.2013 22:07:52   
kitkat17
Zivjoo.. :)

Naj se vam pridruzim se jaz.. :) ze lep cas spremljam vase cvekanje na tem forumu in morem priznat,da ste super.. :)
Sem junijka in to sredinska..rok imam 15.junija in pricakujem prvega soncka.. ;) se vedno ga onikam,ker se pri33.tednu se vedno
sramezljivo skriva in potrpezljivo caka,da me preseneti s spolom.. :) seveda pa poleg vsega kraljuje na ritki,tako da me ze posteno
leva rebra bolijo od zaletavanja z glavico.. :) vceraj sem imela pregled in sem na slabih 6+kg.. zacela sem z 59.. :) edino.kar me muci
celo nosecnost je slabokrvnost,ostalo morem potrkat,vse super,brez jutranjih slabosti,utrujenosti,itd. :)

Upam da me sprejmete med sebe,pa kaksno cveknemo.. :)

Vsem pa se srecnih par tednou.. :)

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.