Zoja83
|
Dela, zdej pa hitro pisat... ursonok vse najboljše za kristusova ! homeopatija jst sem malo zmedena-kateri zdej pošljemo denar in naslov? zunanji obrat-ena, ki ga je dala čez Jst sem bila pri prvem. Do 36. tedna se ni obrnil in v 37. tednu sem šla v LJ porodnišnico. Tam ne dobiš ničesar (v Kranju si nekaj časa notri, pa dobiš neka zdravila, da je bolj znosno). Takrat smo bile tri tisti dan in samo pri meni ni uspel, drugima dvema so obrnili. Zgleda pa nekak tako, da imaš najprej CTG, pol te konkretno pregleda z UZ. Potem, če imaš srečo kot jaz, povabi ginekolog zraven gručo študentov, ki buljijo v vsak gib, ki ga naredi zdravnik. Ta svojo roko potisne pod ritko (dejansko čez trebuh), drugo roko drži pri glavici in poskuša obrniti plod. Meni je potisnil roko med rito in medenico, pa je bil mali preveč zasidran in ga ni mogel dvigniti. Probal pa je dvakrat. Od tega nisem bila nič plava, sem bila pa še cel dan razbolela (mislim, da nasl. dan tudi). Jaz sem si res želela naravnega poroda (sej vem, da se ponavljam), zato mi ta bolečina ni bila tak bavbav. Je pa itak odvisno od vsake ženske posebej... Če bi se morala še enkrat odločiti, bi se enako. Tiste, ki preveč skrbi, pa bi vseeno šle, pa vam priporočam, da greste v Kranj, tam je bolj na easy vse. (http://www.bolnisnica-kranj.si/si/vsebina/14/Ginekolo%C5%A1ki_oddelek.html je en filmček spodaj) pregledi jst sem jih imela na 4 tedne, od 29. tedna naprej na 14 dni, potem 35. teden pa na en teden (CTG vsak teden, pregled na 14 dni). Moja G je bila lani G leta, pa ženska je res carica, si vzame čas za vsako posebej. Res pa je, da se vedno načakaš. Jst raje čakam, pa vem, da je pregled kvaliteten, kot pa da sem takoj na vrsti, pa takoj ven. Imam bolj mirno vest. Jst sem pa čist fertik... Prav depresivna al kaj. Včeraj sem vse balkonske rože presadila in itak me je križ bolel, no, ni še nehal... V tem tednu me je razneslo, tk da dvojcica preklicujem, da imam mali trebuh. Prav racat sem začela! Prej sem se hvalila, kako sem se v enem mesecu zredila samo za 20 dag, zdaj pa v enem tednu 1,5 kg!!! Pol pa me domači ogledujejo, češ da lepo vzhajam in da zdej se pa res pozna. Od včeraj me brca tako, da me dejansko moti. V spodnjem delu trebuha sploh ne vem, ali se obrača ali so krči/popadki, ne ločim! Ker me prav pritisne dol in zaboli, pa drži. Po moje je to itak posledica, da ne znam počivat, pa šiv od CR, ko oža ni tolk elastična, mal živcev in nastane panika... Zadnjič sem se pogovarjala tudi s kolegico junijko 2013, pa mi je rekla, koliko si upam, ker se nisem šla po tistem izcedku (3-4cm živo rumenem) pokazat. Pa če ne vem, itak skoz brca, pol je že v redu... Zaključujem svoj roman, pa obljubim, da pridem naslednjič boljše volje!
< Sporočilo je popravil Zoja83 -- 22.4.2013 18:59:35 >
|