|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 29.11.2012 8:10:55
|
|
|
|
chezAnA
|
hehe, knjižni sejem, ja. Sem hotela otroke poturiti ta čas sestri, ki živi v Lj, pa je bil mož proti. Da je tudi to kao del vzgoje bralcev. (Če pri naši hiši ne bojo ratali popolnoma zasvojeni bralci, potem pa tudi nič ne rečem. Tudi brez sejma bi bil tak rezultat). No, OK. Pa mu rečem, da naj potem vsaj voziček vzame v avto, da bo za vrečke s knjigami, pa da lahko tanajbolj utrujenega otroka damo not (vozička nič ne šparava, mi je čisto vseeno, tudi če najstarejši, ki je kar konkreten, sedi noter, če je tako utrujen, da ne gre več): KEr smo voziček nazadnje uporabljali kakšne pol leta nazaj, je bil seveda zametan z vsemi ostalimi rečmi, mož ga ni takoj našel, potem pa je pozabil nanj. To smo seveda ugotovili šele, ko smo se spravljali iz avta. No, Ok, dobro, da sem vsaj sling vzela s seboj (kje si, moj mai tai???? ) In potem gremo noter. Fanta sta pri tadrugem razstavnem prostoru povedala, da sta žejna, pa da je to dolgčas, mož pa se je kot tapravi zasvojeni bralec vrgel v listanje debelih knjig, ki bi pri meni prišle v poštev samo za delanje herbarija Kaj smo potem hoteli drugega, kot das smo se v vsakem razstavnem prostoru zavlekli v en kot, posedli po tleh (in šli vsem na živce, ker so se nas mogli izogibat), fanta sta mi nosila knjigice po njunem izboru, jaz sem jih pa brala. Takrat, ko sem srečala ronjo in njeno družinico, sem imela že tako suho grlo, da sem komaj govorila, fanta sta bila itak čisto fertik, tamali pa se je najbolj poznalo, da gremo ponavadi ene tri ure prej spat za čez dan. Izkupiček torej: Prebranih veliko /preveč/ pravljic, kar velik del med njimi je bil takšen, da sem naskrivaj navznoter zavijala z očmi. Prav poneumljajo otroke ene. Sploh tiste, taprinceskaste. Jojojoj. /ja, princeske so trenutno pri nas pri tastarejšemu in, ker so ponavadi ZALJUBLJENE/ Kupljenih nekaj knjig, vendar občutno manj, kot ponavadi. Pa še to večinoma za moža. Ni izbire. Kupili smo tisti veliki komplet didaktičnih iger od IZOLITA, ki sva ga gledala že lani, tastarejšemu je ful všeč, tudi tasrednji se že lahko igra nekaj igric. Poposanega pol A4 lista, katere knjige si bomo izposodili v knjižnici ali si jih bomo zaželeli za kakšno darilo.(ponavadi je bil A4 list popisan na obeh straneh) Srečala sem ronjo in jo pocukala za rokav, prepoznala pa nisem nje, ampak fantovski del družine (in mai tai ), potem sem šele videla njo. Nismo pa uspeli počvekati, ker je tastarejši (moj, da ne bo pomote) odtaval k avtomatu s pijačo in si je sam postregel, jaz sem ga pa ko blesava iskala povsod. Eto. Ko si me ravno za jezik vlekla, ronja, sem se pa izkašljala:)) Kaj bomo danes počeli ... Pa še ne vem. Bom poročala, ko ugotovimo.
|
|
|