|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
23.11.2012 20:32:01   
mateyka
aja, če kera rabi - ko glih o tem; tukaj je en kup simple eksperimentov user posted image

http://www.stevespanglerscience.com/experiments

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
23.11.2012 20:38:27   
Paštetka
Moj mali ma eno škatlo za eksperimente. Že dolgo nismo nič delali. Lahko pa pogledam in navodila prepišem za kaj, če katero zanima.
Samo danes ne več. user posted image
Bubu bibi, hvala boljše. Zgleda, da ali se je udaril ali pa raste, ker zdaj mi je par dni spet jokal, da ga kolki bolijo in ni mogel hoditi.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 23.11.2012 20:41:11 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
24.11.2012 11:21:54   
chezAnA

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Sicer pa mislim (nisem 100%), da so jo lazarji imeli, pa jim je zakrnela, ker je pač niso rabili (se gibljejo tam, kjer se lahko skrijejo, niso tako na udaru, mogoče niso tako okusni, so težji za pojest?).

Lahko zatrdno potrdim, da so veliko bolj zoprni za pojesti. Imamo kure in te imajo strašno rade polže. Ampak une z lupinami. Lazarje pa lahko poje vsaka samo enega ali največ dva, potem pa se jih niti pritaknejo več ne. Imajo namreč tako zoprno lepljivo sluz, ki se jim prilepi na kljune in imajo potem velike probleme, ko jo poskušajo spraviti dol. (naj niti ne omenjam, kakšen hec je šele, če bos stopiš na to ogabo. Gre sluz dol samo z žičnato gobico. Je edini način. Bljak) Kako je pa z gozdnimi lazarji pa ne vem. Tisti so "naši", tele tardeče pa imamo uvožene od sem-že-pozabila-od-kod in v bistvu nimajo naravnih sovražnikov pri nas. (a vam povem eno ogabno stvar? Eni jih nabirajo in jih pripravijo tako kot smrekove vršičke, torej polži, sladkor, polži, sladkor. Potem pa tisto tekočino pijejo. Naj bi pomagala pri napadih žolča.user posted image user posted image user posted image user posted image )

Aha, ronja, ena taka mrena je torej vmes, predvidevam, da po njej prehajajo snovi, ki so potrebe za rast hišice. Hvala. (Pri nohtu ne gre kar iz prsta v noht, je vmes nohtna posteljica, ali kako se že rečeuser posted image ) Speštani polži pa so malo preveč podobni taki izbruhani polžji palačinki in se nič kaj ne razloči, sem že gledala.
Ja, polžje hišice imajo včasih kar velike luknje in tisto mi je jasno, kako to gre, ampak včasih pa imajo takšno majhno luknjico, da mi res ni jasno, kako je šel polž ven. Je pa res, da so tudi Egipčani dobili možgane ven skozi nos. Kakorkoli skregano s prostorsko predstavo (in še s čem) je že to.user posted image

Ja, nisem mislila, da imajo rakovice pljuča, no. Mislila sem tisto, da morajo biti mokre, ker imajo v površini telesa kaj, s čemer si lahko zunaj pomagajo pri dihanju. Nekje v ozadju možgan imam nekaj o enih cevkah? Kaj pa vem. Aha, torej v bistvu ne dihajo, dokler so zunaj?"Zajamejo sapo", pridejo ven in potem, ko ne morejo več, grejo nazaj v vodo? Fino. Imaš kakšno idejo, koliko časa zdržijo zunaj?

Glede mačke, ki kaka kavo, pa ne vem nič. Razen tega, da vem, da obstaja. In da ne bi niti pod razno pila takšne kave. user posted image Mislim pa, da eno sorto kave dajejo tudi slonom? Če se ne motim ...

Nič, gremo delati plastelin. Gre tastarejši popoldan na en rojstni dan, pa se deklica zelo rada igra s plastelinom in zelo rada riše. Dobi torej plastelin, ene dobre barvice, kvaliteten papir za risanje pa home-made pobarvanko. Eto, polna kapa dela. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
26.11.2012 10:30:02   
pomlad08
Nimam veliko cajta, samo vprašanje za Ronjo ali ostale, ki imate kaj izkušenj z izdelovanjem pinjate:
torej, rada bi naredila pinjato, ampak se bojim, da bo A) pretrdna in se je nikakor ne bo dalo raztreščit ali B)premalo trdna in se bo raztreščila ža ob prvem udarcu. Torej? Kakšen nasvet, da bo glih prav?

Hvala!
Zdaj gremo pa belit sobo od fantov, ena stena bo oranžna, da bosta spala v vulkanskem kraterju. Wish me luck, da ne bo cel stanvanje oranžen čež 1 uro :)

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
26.11.2012 10:34:18   
skuštrana
Jaz samo sebe lovim tele dni - javite mi kaj je s tatamiji....

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
26.11.2012 10:41:27   
Paštetka
Nimam veliko cajta, samo vprašanje za Ronjo ali ostale, ki imate kaj izkušenj z izdelovanjem pinjate:
torej, rada bi naredila pinjato, ampak se bojim, da bo A) pretrdna in se je nikakor ne bo dalo raztreščit ali B)premalo trdna in se bo raztreščila ža ob prvem udarcu. Torej? Kakšen nasvet, da bo glih prav?

ČE ti lahko jaz odgovorim, ker sem jo ravno 3 tedne nazaj delala user posted image
Jaz sem 1. dan nalepila cca 3 plasti. Drugi dan še kakšni 2 plasti, in tretji dan še kakšni 2-3 plasti.
Delala sem žogo. Ker je nisem imela kje obesiti (ja, smešno.., ampak, ja, žal) sem jo držala v roki obešeno na vrvice, da so jo deca z rokami tolkli. No, kaj kmalu sem obupala, ker je letelo tudi po meni. POtem sem jo pa vrgla na tla, da so jo brcali in tako raztreščili. Palic jim nisem upala dati v roke, ker jih je bilo preveč (15 komadov). Ta moja varianta debeline, bi šla raztreščiti s palicami.
JE pa nastal drug problem... Moka oz. pesek od moke in časopisa je bil v milijontih koščih po sobi user posted image . Sem jih naterala v drugo sobo se igrat, da sem hitro posesala user posted image user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
26.11.2012 10:57:15   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Hvala!
Zdaj gremo pa belit sobo od fantov, ena stena bo oranžna, da bosta spala v vulkanskem kraterju. Wish me luck, da ne bo cel stanvanje oranžen čež 1 uro :)

metulj333 jo je delala - ona bi vedla povedat iz prve roke..

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
26.11.2012 11:11:38   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

ČE ti lahko jaz odgovorim, ker sem jo ravno 3 tedne nazaj delala user posted image
Jaz sem 1. dan nalepila cca 3 plasti. Drugi dan še kakšni 2 plasti, in tretji dan še kakšni 2-3 plasti.

Hvala! Se pravi tole pride kar fejst trdno, a ne? Sem videla tvojo žogo, krasna je, čestitam! Okej, ja, in definitivno jo moramo it sesut nekam na prosto, hvala za tole tvojo izkušnjo :) Mogoče kar na igrišče (smo v bloku ...), Ronja, kje jih vi tolčete?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
26.11.2012 11:37:51   
ronja

Na blogu imaš navodila za izdelavo, kar se pa trdnosti tiče pa: več plasti je, bolj trdna je. koliko mora bit trdna, je seveda odvisno od moči tistega, ki tolče, torej od starosti otrok - starejši otroci, več plasti;). Sicer pa če se takoj raztrešči, tudi navadno najprej samo poči in se bo dalo še parkrat udarit, če pa se noče pa noče, jo pa snameš dol, pa jo otroci raztrgajjo na tleh -tako smo mi 1. naredili, pa se mi zdi, da so s tem meli še več veselja kot z udarjanjem s palico, kjer je smel samo en naenkrat udrihat, tu so pa lahko vsi planili ko mladi levi:D.
Tako da - recimo 2 plasti za tamale je nakek ok, če hočeš, da jim rata tamalčkom s palco razturit. Jaz dam sicer navadno več plasti, samo kot rečeno, včasih potem drugače raztrgajo. Praviloma naredim prej pretrdo kot premalo trdno. Večinoma zdaj pazim, da je res samo 2-3 plasti za tamale. Pa nič ne sušim vmes, nimamo cajta:D.

jaz ne delam s škrobnim lepilom, sem delala z lepilom za tapete, ki je tudi precej nedolžno, pa potem ni problemov s svinjarijo:) (živimo v malem stanovanju;)

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
26.11.2012 11:40:33   
ronja
Ronja, kje jih vi tolčete?

R. praznuje svoj rd pred blokom, ker je srečka rojena poleti in si to lahko privoščiuser posted image , obesimo na bližnje drevo ali grm na zelenici.
L. pa je do zdaj praznovala samo 3. rd s prjateljčki in pinjato in smo jo meli doma, obesila pa sem zadevo kar na vratca od omariceuser posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
26.11.2012 11:51:05   
ronja
mateyka, fuuuuul dober link! Všeč mi je strawberry dna extraction, hehe:)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
26.11.2012 11:58:24   
mateyka
ej stara moja - jaz bom ful enih stvari s tega linka probala, ko se preselimo; je še men noro zanimivo user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
26.11.2012 14:05:13   
ronja
ej stara moja - jaz bom ful enih stvari s tega linka probala, ko se preselimo; je še men noro zanimivo

podpis. sploh pod boldanouser posted image

Mi danes: zjutraj sem jima dala Pepelkino skrivnostno škatlo in sta bili kar navdušeni. Zdaj sem jima hotela dat za delat ogrlice iz bučnic, kar je bilo na eni od srečk, ki jo je R. že zadnjič spraskala, pa še nismo naredile... Pa se R. boji šivanke...user posted image Ja, vem, panik moj mali:D. Zdaj germo delat lutke iz paprinatih vrečk, to je pa L. potegnila.

Zadnjič smo delale pa prstne iz kartona. pa na knjižnem sejmu smo bili. Pa na predstavi Pepelka in ustvarjalnih delavnicah v sklopu le te. Pa precej enih vaj na žogi delamo, ker je zunaj bolj grdo za zdivjat se - gremo 1x na dan, samo to je mojim mal premalo za zdivjat se:D (so po nama, hehe:D)...

< Sporočilo je popravil ronja -- 26.11.2012 14:08:35 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
26.11.2012 14:15:46   
uškinamama
Ja, vem, panik moj mali

user posted image  ampak res. Jokati zaradi nečesa, kar bi se lahko v prihodnosti zgodilo, ob pogojih , da se bo nekdo mogoče nekako obnašal - to je lahko samo Ronja user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
26.11.2012 14:52:30   
ronja
ampak res. Jokati zaradi nečesa, kar bi se lahko v prihodnosti zgodilo, ob pogojih , da se bo nekdo mogoče nekako obnašal - to je lahko samo Ronja

user posted image Haha, res je (tale panika je sicer čisto praktična v prometu pa pri kakih nevarnih zadevah, ampak orto nepraktična pri takih nedolžnih...). Zadnjič se je skor zjokala, ker sem mislila, da sem zgubila SVOJO elastiko za laseuser posted image . Rečem, kje pa je, o, sranje, a sem jo zgubla? Tamala pa malodane v jok, pa joooooj, mamiiii, kaj če je ne najdemo,... itd... Pa ko da bi bila ne vem kaka reč... Pa to za vsako stvar! Po drugi strani ti pa včasih vzame 3 pare rokavic s sabo in se 5% ne sekira, da obstaja precejšnja možnost, da jih RES zgubi... Pa bodi pameten pri etm frocku:D...
ČUdovito je zmešala gene svojih starih staršev: po mojem očetu (in delno po meni, ampak ne v to smer) ima možnost predvidevanja najraznovrstnejših mogočih in nemogočih scenarijev (moj oče vidi bolj črne, jaz bolj tapisane;), po babicah obeh strani pa je podedovala to paniko za vsak drek... In dobiš to, da se otrok boji šivanke! Ja, seveda sem ji že rekla, da naj pazi, da se ne piči, ko je bila MALA, taka ko Svit! Seveda me je že videla, kako sem pred tamalim umikala vse špičasto... Ampak ona ni več 1 leto starauser posted image . Potem sva šli skup s šivanko po moji rokici, da vidi, da se to ne pičiš kar tako... Ok, to ej še šlo... Do njene roke pa še nisva prišli, drugič, hehe. NIsem hotela silit, pa glede na to, da je medtem L. že sama začela delat zadevo... sem rajši gledala v tisto smer (ker tamala je pa glih obratna - ona predvidi SAMO talepe scenarije, njej se ne more nikoli nič zgodit (ne vem, po kom ma to:D), vse proba in ničesar se ne boji... saj je luškano, ampak ful nepraktično:D)

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
26.11.2012 14:57:07   
uškinamama
Joj , veš berem kar si napisala in se režim zraven ( sploh za  elastiko je  user posted image ) samo - uboga mala princeska - si misliš kako  je čustvena, da jo to prizadane.user posted image . Mislim , ona v sebi resnično skrbi za tvojo elastiko.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
26.11.2012 16:36:18   
ronja
Mislim , ona v sebi resnično skrbi za tvojo elastiko.

Ja, to je najhujše! Pa veš, da nisva neka frika na red in disciplino, da bi delala tak halo, če se kaj zgubi ali uniči...user posted image Se včasih počutim ko pošast, ko se tako zasekira za eno brezveznost - ko da ji bo kdo zato kaj rekel...
Pa ne veš več kako reagirat... Sva se ravno včeraj pogovarjala... Grozno je, da njo res vse tako hitro prizadane, hkrati pa bi jo človek včasih najrajši nekam poslal s tem njenim paničarjenjem.user posted image Pa lubi pravi, da talepo sva že probala, pa ni obrodilo sadov, da je za probat, če bi bilo to kaj boljšuser posted image . Samo je ne morem glih nekam poslat, če se pa res zasekira...
Pa VSE, kar reče recimo vzgojiteljica ali kdo z avtoriteto (na srečo ima res super vzgojiteljice, tako da to ni problem, samo kaj pa če v šoli dobi kako blesavo učiteljico - let's face it - niso vse glih zlateuser posted image ? Se bo sekirala za vsako opazko ali kaj?)... Če samo omeni nekdo nekaj, da je treba, ona to ultra resno vzame in kot rečeno, recimo ko so začeli z bralno značko, je hotela it vsakič, VSAK DAN s pripravljano zgodbico/pesmico v vrtec. pa ji razlagam, da ni treba, da je vsak dan, pa da ni panike, če se kaj zmoti, pa da tudi če bi morala met, pa nima, da to ni konec sveta, se pač zmotimo, pozabimo, karkoli... Pa takrat ji je vse jasno, potem ko pa pride do tega, je pa spet vsa zelena... Pa dala sva ji ime Ronjauser posted image ... Pa racionalno ji je vse jasno, še pove, da to ni noben tak problem (kadar se to ne dogaja:D)... piška moja mala...

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 17:36:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1143
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 17:40:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1144
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 17:44:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu chezAnA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1145
26.11.2012 19:07:09   
bubu_bibi

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA
Glede mačke, ki kaka kavo, pa ne vem nič.

http://www.bigpicture.si/archives/18295

joj, cibetovke, a so to potem sploh mačke?

samo one potem dejansko jejo samo to... a ni to nevarno zanje? saj sem se (in vas) že prej spraševala, samo sem še verjela, da mogoče potem še kaj dobijo. samo res: saj ta kava ne zori non stop. kaj pa jejo potem, ko zrn ni? jih spustijo ven in potem nalovijo nove, ali kako?

pa še vprašanje: kakšne božično-novoletne voščilnice ste/boste delale z 1,5, letniki? in kako so/bodo sodelovali? jaz sem mislila narisat smreko s svinčnikom in čez dat roko od Mačlka pobarvano s prstno barvo (tj. bi jo on aktivno in samovoljno odtisnil), samo ne vem, a je to dovolj fensi?

Pričakala sva! :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
26.11.2012 20:01:13   
ronja
joj, cibetovke, a so to potem sploh mačke?
Ne, niso mačke, spadajo pa v podred mačkam podobnih zveri, niso pa v družini mačk, ampak cibetovk.
Kadar ni kave, pa jejo verjetno to, kar sicer: žuže in drugo (torej to, kar ni kava, ne to, kar ni žuža;) rastlinsko hrano.

Voščilnice: ja, seveda je dovolj fensi, saj ne boš angleški kraljici pošiljala:D.

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
   [Brisano sporočilo]
26.11.2012 20:44:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bubu_bibi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1148
27.11.2012 6:08:00   
lily32
user posted image user posted image matekyka in metulj333, hvala za krasne spletne povezave.  Mateyka tebi hvala še za tiste sličice doma narejene kartonaste kuhinje za male, ki si jih pripopala na enem drugem forumu. Sem šla v akcijo in zdaj mali uživata sto na uro. Ko bo Miklavž prinesel še nekaj dodatkov, bo pa še bolje.user posted image

Sem malo pobrskala po tej strani, ki jo je prilepila metuljčicauser posted image in našla tole. Kot nalašč za začetek veselega decembra.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
27.11.2012 10:14:11   
pomlad08
Hvala vsem za temeljite nasvete glede pinjate! Wiiii, že komaj čakam, da jo naredimo (naši rojstni dnevi so sicer še daleč, ampak jo bo dobila najljubša sestrična).

Danes sta fanta v varstvu, luksuz :)

Lep dan vsem.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?