|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 24.11.2012 11:21:54
|
|
|
|
chezAnA
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Sicer pa mislim (nisem 100%), da so jo lazarji imeli, pa jim je zakrnela, ker je pač niso rabili (se gibljejo tam, kjer se lahko skrijejo, niso tako na udaru, mogoče niso tako okusni, so težji za pojest?). Lahko zatrdno potrdim, da so veliko bolj zoprni za pojesti. Imamo kure in te imajo strašno rade polže. Ampak une z lupinami. Lazarje pa lahko poje vsaka samo enega ali največ dva, potem pa se jih niti pritaknejo več ne. Imajo namreč tako zoprno lepljivo sluz, ki se jim prilepi na kljune in imajo potem velike probleme, ko jo poskušajo spraviti dol. (naj niti ne omenjam, kakšen hec je šele, če bos stopiš na to ogabo. Gre sluz dol samo z žičnato gobico. Je edini način. Bljak) Kako je pa z gozdnimi lazarji pa ne vem. Tisti so "naši", tele tardeče pa imamo uvožene od sem-že-pozabila-od-kod in v bistvu nimajo naravnih sovražnikov pri nas. (a vam povem eno ogabno stvar? Eni jih nabirajo in jih pripravijo tako kot smrekove vršičke, torej polži, sladkor, polži, sladkor. Potem pa tisto tekočino pijejo. Naj bi pomagala pri napadih žolča. ) Aha, ronja, ena taka mrena je torej vmes, predvidevam, da po njej prehajajo snovi, ki so potrebe za rast hišice. Hvala. (Pri nohtu ne gre kar iz prsta v noht, je vmes nohtna posteljica, ali kako se že reče ) Speštani polži pa so malo preveč podobni taki izbruhani polžji palačinki in se nič kaj ne razloči, sem že gledala. Ja, polžje hišice imajo včasih kar velike luknje in tisto mi je jasno, kako to gre, ampak včasih pa imajo takšno majhno luknjico, da mi res ni jasno, kako je šel polž ven. Je pa res, da so tudi Egipčani dobili možgane ven skozi nos. Kakorkoli skregano s prostorsko predstavo (in še s čem) je že to. Ja, nisem mislila, da imajo rakovice pljuča, no. Mislila sem tisto, da morajo biti mokre, ker imajo v površini telesa kaj, s čemer si lahko zunaj pomagajo pri dihanju. Nekje v ozadju možgan imam nekaj o enih cevkah? Kaj pa vem. Aha, torej v bistvu ne dihajo, dokler so zunaj?"Zajamejo sapo", pridejo ven in potem, ko ne morejo več, grejo nazaj v vodo? Fino. Imaš kakšno idejo, koliko časa zdržijo zunaj? Glede mačke, ki kaka kavo, pa ne vem nič. Razen tega, da vem, da obstaja. In da ne bi niti pod razno pila takšne kave. Mislim pa, da eno sorto kave dajejo tudi slonom? Če se ne motim ... Nič, gremo delati plastelin. Gre tastarejši popoldan na en rojstni dan, pa se deklica zelo rada igra s plastelinom in zelo rada riše. Dobi torej plastelin, ene dobre barvice, kvaliteten papir za risanje pa home-made pobarvanko. Eto, polna kapa dela.
|
|
|