Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: _sonček jp, svaljki = luleki = njoki Meni ni težko jih naredit, jaz jih naredim več in jih dam na pladnje in v skrinjo, ko so zmrznjeni jih pa poberem dol in v vrečko, tako mam zmeraj pri roki, ko rabim pa še radi jih imamo moj recept: krompir skuham v olupkih, ko je kuhan, ga olupim in ga pretlačim s stiskalnico z krompir, dodam moko, sol, maslo in jajca, vse skupaj zgnetem v kepo in potem na pomokani površini naredim dolge svaljke, to pa potem narežem na take male svaljke, njoke...tko delam jaz, sestavine pa po občutku, ponavadi dam kar ene 4-5 večjih krompirjev, ene 2 jajci, moko, sol in maslo pa po občutku, tako dam, da je "kompaktno testo" A veš jaz imam en zvezek z recepti od moje že preminule ome. No in ona je FUL dobro kuhala in pekla. Ampak cel zvezek je napisan na tak način, kot si ga podala zgoraj, da se mi nikoli ne sanja, koliko česa gre not - recimo napiše orehe zmešaš s kislo smetanco. O well, odlično, koliko orehov in koliko kisle smetance? Torej, jaz zadev ne bi zmrzovala, bi pa naredila tako količino za recimo 3 pridne jedce - dam 3 velike krompirje, pa 2 jajčki? pa koliko moke, masla, soli? Kolk kompaktno mora to bit?
|