Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 11:26:45
|
|
|
|
Night
|
IZVIRNO SPOROČILO: GregUr kje pa si dobila utrogestan? v naši lekarni ga nimajo, mam veze pa sem že vprašala. in kašna je razlika med dabrostonom? aja pa kaj pomeni bioidentični hormon? sori, ampak pojma nimam o teh stvareh in me zato zanima če ne za drugo, da tut jutri pri G vem kaj več vprašat... Utrogestan je bioidentični hormon, kar pomeni, da je enak tvojemu hormonu, mislim, da ga delajo iz rastlinskih izvlečkov, še vedno je to hormon narejen v laboratoriju, ampak ni tako kot dabroston, ki je pač kemija. Ga pa jemlješ vaginalno, posledično imaš manj stranskih učinkov. Dobiš ga na beli recept, je plačljiv, dobi pa se ga samo v določenih lekarnah. Jaz sem ga kupila v lekarni v Murglah. Meni so se že včeraj spet začeli izcedki (6 dni po ovulaciji), temperatura je še vedno povišana, sem se pa hotela naročiti na pregled, ker me ti izcedki že motijo in me je naročila za FEBRUAR. Pa sem vprašala, če je možno prit prej, glede na to, da imam težave in zgodovino endometrioze. Meni se zdi tko neumno vse skupaj. Drugače me pa skoz zvija nekaj po trebuhu, slabo mi je, zjutraj se zbujam, sem brez energije, utrujena in to mi res ni podobno. Poleg tega sem pa ves čas tako grozno žejna, da samo pijem.
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 12:12:01
|
|
|
|
ta*mala
|
A ktera ve (če je slučajno ), a je normalno, če te vsake tok tko mal šraufa - nekak podoben feeling k krči, ampak res podoben ne isti, tak na easy...
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 12:37:20
|
|
|
|
curly
|
IZVIRNO SPOROČILO: LittleSun witch jaz sem si prvih par dni ves čas govorila, da je tak fino če sem lačna in sem se nekako prepričala, da je to dober očutek Meni je pa res fajn takšen občutek. Zvečer lažje zaspim, kot pa s polnim želodcem. Jaz sem se odločila, da po 18.00 uri ne jem. Včasih se pregrešim, ampak 19.30 je pa res zadnja meja.
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 13:20:06
|
|
|
|
LittleSun
|
curly tudi meni je boljše zvečer bit bolj lačna kot sita, uro imam pa jaz tud nekako tako naravnano.
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 13:20:36
|
|
|
|
mamica deklicam
|
IZVIRNO SPOROČILO: Night IZVIRNO SPOROČILO: GregUr kje pa si dobila utrogestan? v naši lekarni ga nimajo, mam veze pa sem že vprašala. in kašna je razlika med dabrostonom? aja pa kaj pomeni bioidentični hormon? sori, ampak pojma nimam o teh stvareh in me zato zanima če ne za drugo, da tut jutri pri G vem kaj več vprašat... Utrogestan je bioidentični hormon, kar pomeni, da je enak tvojemu hormonu, mislim, da ga delajo iz rastlinskih izvlečkov, še vedno je to hormon narejen v laboratoriju, ampak ni tako kot dabroston, ki je pač kemija. Ga pa jemlješ vaginalno, posledično imaš manj stranskih učinkov. Dobiš ga na beli recept, je plačljiv, dobi pa se ga samo v določenih lekarnah. Jaz sem ga kupila v lekarni v Murglah. jaz sem ga dobila pri svoji G, tako da ti mogoče ne bo treba niti v lekarno.
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 14:14:01
|
|
|
|
GregUr
|
Night hvala ti kakšne so pa cene tega? no sej jutri tak čas bom že vedla pri čem sem, itak sem kar določla da bom dobila recept, pa sploh ni rečeno... pa še neki. ko si to vaginalno vstavljaš noter, imaš pol tist neprijeten izcedek kot ga nekatere opisujejo po svečkah? k se topijo pa ven teče? joj, to pa res nemogoče da si dobila datum šele Februarja?! res ne moreš bit prej na vrsti? probi še mal pošraufat, mogoče ti pa rata, mogoče omeniš sestri da je nujno, itak ne bo vedla čez 14 dni da si bla ti tista, kaj boš pa pri zdravnici govorila, pa itak ne bo vedla ta*mala ja, to bo to! itak da si noseča, ne vem kaj še vedno dvomiš. pač je bla črtica rahla! krči so pa itak prisotni, seveda ob izostanku in nekatere še par mescov v nosečnosti čutijo kdaj bi morale imet čeprav je nimajo. so pa to itak iste bolečine za vse. za pms, za , za širjenje maternice, za krčenje maternice, za popadke... to je vse isti šit sej kaj bi pa blo da bi vse te stvari vsaka imela svojo bolečino?! curly, LS evo, jst sem tut nehala po 6 uri jest, edino kakšen sokec iz sveže stisnjene pomaranče še spijem kasneje. pa je tut bolš filing pa tut fajn načrt za vzdrževanje teže mamica deklicam upam da bo pri meni tut tako, če bom že recept dobila. hvala za info!
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 14:51:26
|
|
|
|
Nessika18
|
O punce kak fain ste se razpisale :) LS ta*mala to čist diši po in strinjam se s tabo to je najlepše darilo za rojstni dan za tvojega witch tudi jaz sem - če se katera mogoče spomni - prejšnji mesec obljubila da bom delala na tem da bodo kg šle dol, in ja sicer ni veliko ampak uspelo mi je -3kg mogoče se komu ne zdi to veliko ampak meni to ogromno pomeni glede na to da bi vsaj -30kg mogla imet ... spremenila pa sem edino to da ne jem več sladkega, in zvečer ne preveč, direkt kake ure pa si res nisem postavila, jem ko sem lačna ampak v mejah normale ne pa tisto do konca da umiram od bolečin v želodcu..edino kaj mi manjka je mogoče kaka družba za gibanje - morem rečt da je naš kuža preleni da bi hodil z mano na sprehode Držim pesti da bo vsem uspelo zmanjšat kg kere ste si zadale z mano vred, samo počasi je treba 3kg mesečno je čist dovolj
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 15:00:00
|
|
|
|
mamica deklicam
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nessika18 witch tudi jaz sem - če se katera mogoče spomni - prejšnji mesec obljubila da bom delala na tem da bodo kg šle dol, in ja sicer ni veliko ampak uspelo mi je -3kg mogoče se komu ne zdi to veliko ampak meni to ogromno pomeni glede na to da bi vsaj -30kg mogla imet ... spremenila pa sem edino to da ne jem več sladkega, in zvečer ne preveč, direkt kake ure pa si res nisem postavila, jem ko sem lačna ampak v mejah normale ne pa tisto do konca da umiram od bolečin v želodcu..edino kaj mi manjka je mogoče kaka družba za gibanje - morem rečt da je naš kuža preleni da bi hodil z mano na sprehode Držim pesti da bo vsem uspelo zmanjšat kg kere ste si zadale z mano vred, samo počasi je treba 3kg mesečno je čist dovolj lahko se nam pridružiš na forumu fit nosečnica/mamica - hujšanje : hujšanje na dolgi rok 2012. nas je tam kar nekaj gor, ki imamo enake težave in dobiš malo vzpodbude, ko vidiš, da nisi edina ki ji gre/ne gre v boju s kilogrami. Čestitke za dosežene - kilograme. Sem ena izmed tistih, ki dobro ve, kako je potrebno matranje, da gre kakšen dol.
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 15:02:34
|
|
|
|
mamica deklicam
|
gregUr če te zanima cena Utrogestana. Sama sem dala za eno škatlo tablet 9 eurov. Notri jih je 30kom. Tako, da ti vsak cikel ostane nekaj tablet viška
< Sporočilo je popravil mamica deklicam -- 15.11.2012 15:03:21 >
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 15:07:09
|
|
|
|
ta*mala
|
Ja, sm v dvomih, pač, ane in še kr letam na wc če je kej rdečga... pa zaenkrat - trkam - ni Mogoče je pa kej pomagal, k je štroma zmanjkal prejšn mesc da sva lohk v miru... šla spat ob sedmih važn da mam js še dva testa fs za pokurt pa še cb sm kupla za takrat, k se mi bo zdela črtica na fs dost očitna. Glede hrane ste vse tok pridne... js se bom pa očitn zdj res mogla v roke vzet... cel dopoldne mi ne gre nič, mi že prej ni šlo... k pridem dam pa same ****rije... in ****rije bi kr jedla pa jedla... pa vrjetn bo treba nehat tok kave pit... pa še najpomembnejši del, nehat kadit. vem, da je pozno, ampak bol zdj k nikol, ane. bi rabla pa kako brco v rit za vse to
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 15:24:13
|
|
|
|
Nessika18
|
mamica deklicam hvala, sem se vam pridružila .. ta*mala saj če pogledaš baby boom-e so vsi bli takrat ko ni blo elektrike to skoz moja mami pravi.. Saj če si bodo pa itak cigareti in kava šli na stran, tak da nič bat držim pesti Jaz pa imam še 7 dni do in nobenih znakov da bi se napovedovala - nič ... mogoče se je pa spet spomnila da bo prišla namesto 29 - 30 dan, kar 60 dan.. groza no bomo vidli.
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 17:18:12
|
|
|
|
ta*mala
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nessika18 Saj če si bodo pa itak cigareti in kava šli na stran, tak da nič bat držim pesti Ja, sj če je je že, kr je, ane sam men nč kava ne smrdi... pa čiki... preventivno probam obojga mal men...sam je kr težko, če ti diši...
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 19:57:03
|
|
|
|
GregUr
|
no ta*mala kr hitr te packaste stvari stran od sebe! mislm kaj ti še ni jasn, zamuja ti že pet dni, ti pa še vedno ugotavlaš pa toplo vodo odkrivaš mislm
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 20:13:16
|
|
|
|
Night
|
IZVIRNO SPOROČILO: GregUr kakšne so pa cene tega? no sej jutri tak čas bom že vedla pri čem sem, itak sem kar določla da bom dobila recept, pa sploh ni rečeno... pa še neki. ko si to vaginalno vstavljaš noter, imaš pol tist neprijeten izcedek kot ga nekatere opisujejo po svečkah? k se topijo pa ven teče? joj, to pa res nemogoče da si dobila datum šele Februarja?! res ne moreš bit prej na vrsti? probi še mal pošraufat, mogoče ti pa rata, mogoče omeniš sestri da je nujno, itak ne bo vedla čez 14 dni da si bla ti tista, kaj boš pa pri zdravnici govorila, pa itak ne bo vedla Cena mislim, da je bla okol 11 evrov za škatlico. Ja, boš videla, če boš sploh prvo recept dobila, pol pa itak vprašaj pri G za podrobna navodila. Jaz sem dobila navodilo, da jih jemljem od 21. do 28. dne. Ker meni pri izcedkih ni kaj dosti pomagal, nisem potem nadaljevala, mislim, da sem ga jemala samo 2 cikla. Teklo ti bo ven sigurno, ker to se v nožnici raztopi in mora nekam it. Saj niso ne vem kako velike količine, ni pa ravno prijetno. Mene tudi danes nekaj šraufa, začelo se je v bistvu že predvčerajšnjim. Podobno kot menstruacijski krči, le da zelo blagi. Samo vprašanje, ali me v resnici ne daje prebava, ker je to zlo podobno včasih. Joj, zakaj se ukvarjamo s temi znaki? Sama sebi grem že prav na živce
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 15.11.2012 21:14:48
|
|
|
|
mamica deklicam
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nessika18 mamica deklicam hvala, sem se vam pridružila .. tam boš lažje debatirala o problemih glede teže in seveda dobrodošla. Januarja pa verjetno odpremo novo temo z novejšo letnico ali ne
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 16.11.2012 7:32:25
|
|
|
|
ta*mala
|
Js bom kr znorela en dan... v sredo sem naredila fs zjutraj pa je bila švohna črtica, danes sem še enkrat naredila fs pa je še kr isto švoh... kaj to pomeni? a neki ni ok to, a me zajebava ta test? je lohk lažno pozitiven pa zakaj?
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 16.11.2012 7:53:59
|
|
|
|
LittleSun
|
ta*mala švoh ali ne, črtica je, FS itak ni najboj zanesljiv. Pojdi po CB, pa čestitke, črtica je črtica Pri meni se je končno ulilo. Boli ko , ampak vsaj ne zeza me več. Gremo v nove boje. Peeeteeeek je. curly kakšno je pa stanje pri tebi?? Kdaj bi morala ti dobit ?? witch kako gre pri hrani? Jaz sem hepi hepi, imam ponavadi na prvi dan M celo kg več, danes pa neeee, je celo manj kot včeraj jupijeeee
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 16.11.2012 8:01:10
|
|
|
|
ta*mala
|
Glede na to da je CB manj občutljiv kot Fs moram še kak dan počakat? Al bo jutri zjutraj že ok? a pa bo rezultat drug teden še viden, če ne bom še počakala s testom
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 16.11.2012 8:03:47
|
|
|
|
LittleSun
|
IZVIRNO SPOROČILO: ta*mala Glede na to da je CB manj občutljiv kot Fs moram še kak dan počakat? Al bo jutri zjutraj že ok? a pa bo rezultat drug teden še viden, če ne bom še počakala s testom Predvidevam, da ne gre toliko za občutljivost testa. Jaz sem v prvi nosečnosti tudi naredila FS in je bila črtica tako bleda, da nisem verjela, da je, ker pa mi ni dalo miru sem si šla kar takoj v lekarno po CB in je sredi dneva pokazal zelo močen plus in to v sekundi. Poslikaj test in prilepi slikico, se spomnim, da je Helenčica tudi imela šibko črtico na testeku, pa bo kmalu dobila sončka.
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 16.11.2012 8:21:14
|
|
|
|
curly
|
ta*mala, poslušaj LS, ima prav! Čestitke za dve črtici! Sem ti rekla, da boš hitro šla na drug forum! LS, pošiljam in ti želim, da bolečine hitro minejo! Pri meni je pa stanje tako, da imam po novem urejene cikle in si informativno vodim vse preko telefona (če se spomnim zapišem znakce pred, med in po O - to sem še posebej pridna, ko sem v postopku) in glede na to aplikacijo, bi morala imeti včeraj O, ampak znakci so bili pa med nedeljo in torkom. V glavnem, tu nekje sem, takoj po O. Projekt baby je zdaj mogoče malo na stranskem tiru, ker itak veva, da naju čaka umetna oploditev drugo leto; je res, da bi bila ful vesela, če nama ne bi bilo treba it, ampak, če v skoraj 3h letih ni uspelo naravno, niti z IUI... Pač, nimam veliko upanja, zato se raje posvečam izgubi kg. Vsaj ena stvar, ki mi trenutno uspeva... To, da bi pa čisto odklopila pa pri meni ne gre, ne morem si pomagati pač je želja tako močna. Sem si želela pred 25. letom imeti otroka pa iz te moke ne bo kruha! Upam, da mi bo vsaj uspelo pred 30. letom...
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 16.11.2012 8:23:43
|
|
|
|
LittleSun
|
curly kaj imaš za eno aplikacijo?
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 16.11.2012 8:27:24
|
|
|
|
ta*mala
|
Ja punce, hvala k me poskušate pomirit Mogoče bo pa res tko... bom probala še cb. Mislite da je po 5ih dneh izostanka že ok tud na popoldanski urin? ... sploh k nism lih pridna za pit... Jst moram zdj kupt folno kislino? ...ker jo prej nisem jedla, ker pač nisem vedla, da bo ratal, ane. A pa bo kej narobe, če jo prej nisem in jo začnem zdj? Pa tud tuhtam a bi šla h svojmu g. oz a sem se pripravljena dokaj pogosto vozit domov (cca 35km v eno smer) ali je bolš da že v štartu zamenjam in si izberem enega bližje? Sicer ga kr hvaljo, ampak vseen se mi zdi da bi blo bolš če ga maš bližje ali pač? tud glede na to, da imam službo pa pridem dokaj pozno domov... pa da bi se letala še domov tuširat pa h g... navem če bi sploh zneslo
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 16.11.2012 8:32:25
|
|
|
|
ta*mala
|
A vam povem eno foro? U službi pač jaz delam različne stvari za naše punce in grem lih neki talat pa vse tm na kupu in js tko js bom tud na sestanku zravn kaj pa mate? Pa prav šefica, da se menjo da gremo vse na porodniško, k je tak kaos pr ns... pa js tko aja? In kera bo prva? pa prav ja ti... js pa sam tistm hm... mogoče sm kej barve spreminjala ampak ok... kero naključje ane
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 16.11.2012 8:35:14
|
|
|
|
curly
|
Imam Period Calendar/Tracker. Super je, ker ima tudi možnost, da si beležiš BT ali telesno težno. No, to drugo tudi uporabljam, ker se mi potem izriše tako lep graf in se lepo vidi, kako se telesna teža manjša!
|
|
|
|
RE: II pricakujemo NOVEMBRA 16.11.2012 8:51:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ta*mala IZVIRNO SPOROČILO: Nessika18 Saj če si bodo pa itak cigareti in kava šli na stran, tak da nič bat držim pesti Ja, sj če je je že, kr je, ane sam men nč kava ne smrdi... pa čiki... preventivno probam obojga mal men...sam je kr težko, če ti diši... ne drži vedno ... kolegici je med nosečnostjo oboje tok pasal, da se ji je mešal ... se včasih ni mogla zadržat in skadila tut celo škatlco ... je rekla da ji tok paše da bi jih pojedla. Anonimna
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Isto ime?Jaka RRSam sem razmišljal, da bi imel otrok isto ime kot jaz. (ga nima ;)) Kaj meniš ti?Jasno. Janko III. vedno užge ;) (
6%)
Ne. Totalno nekreativno. (
90%)
Če je istega spola. (
4%)
Število vseh glasov: 353Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!