|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
21.8.2012 10:09:46   
kokica25
Jaz sme poklicala v porodnišnico Lj, pa so mi vse povedal kaj rabim imet s sabo na dan posega. Nč nisem prej nosila/pošiljala... Sem dobila seznam kje vse opravljala ac in se odločila za lj, ker mi je najbližje. Še pred posegom pa naj bi šla na genetski posvet, jaz sem bila 3 dni prej. Sej to ti povejo tam, kjer se naročiš za ac.

Držim pesti in lpuser posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 851
22.8.2012 10:56:21   
lejca
pozdravljene, že dolgo časa se nisem oglasila, ker so bili tudi dopusti vmes. Sedaj bom imela več časa za pisanje, na fb ne grem ker se mi zdi brezveze...torej tiste ki ste še tukaj, upam da se kej pišemo.
Danes sem vstopila v 17.teden, malega čutim že kr dva tedna:)) vsake tolk časa me mal rukne:))) , oblačil nisem še nič kupovala ,ker imamo že dovolj stvari od prvega:))) morda kupim kakšno malenkost...obvezno.
V ponedeljek imam tudi jaz AC in me je že zdej strah...sej vem da ne boli ampak vseeno strah da bi bilo kaj narobe:((

kako ste kaj v tej vročini??

Nihce ni tako velik, da ne bi potreboval pomoci –
in nihce ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.
(kralj Salomon)

(odgovor članu kokica25)
Neposredna povezava do sporočila: 852
22.8.2012 11:31:09   
Mala BB
Hej lejca, tudi jaz sem raje tu, na tem forumu. Začel se je 20. teden, malega čutim od prejšnjega, čeprav vem da to še ni to. Je pa lepo. Z mano je tudi vse ok, vrtoglavica se je nekako umirila imam pa zatečene roke. Kakšen nasvet, kakšne vaje? Nisem še nič kupila, sem pa redno na vseh straneh vseh možnih prodajalcev. Ve, izkušene mamice, nam bi lahko dale kakšne nasvete kje gledati in kaj kupiti. Glede AC pa nikar se ne boj (čeprav...ja, lepo je biti pameten zdaj, ko je za mano),poseg je res neboleč, malce smotani so dnevi čakanja. Ampak razmišljaj totalno pozitivno, jaz sem ti kar naprej govorila, da bo vse ok in je bilo. Držim pesti! Lep pozdrav vsem!user posted image

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 853
22.8.2012 12:47:33   
Bijoux
Tudi jaz sem ena tistih, ki se ni pridružila na FB user posted image Se mi zdi, da se lahko čisto vse zmenimo tu, na fb pa tudi nimam časa ves čas viset, tako da je to čisto ok.

Mene pa še nekaj zanima. Ali jemljete kakšne dodatne vitamine za nosečnice? Jaz sem takoj, ko sem izvedela za nosečnost, pričela jemati folno kislino, potem pa kmalu zamenjala in pričela jemati Elevit, ker imam že tako sama po sebi slabši imunski sistem, hitro poberem viruske in sem takrat tudi zbolela, pa sem rajši kupila kar vitamine. Jemala sem jih do pred kakšnim tednom, zdaj pa mi jih je zmanjkalo in razmišljam, a bi si jih šla spet kupit ali ne. Po eni strani se mi tudi zdi, da so Elevit tablete precej močne in se bojim, da ne bom pretiravala z vsemi vitamini..ker vseeno pojem tudi precej sadja in zelenjave.
Pravijo, da v drugem tromesečju dodatne folne kisline ni potrebno več jemati, moj ginekolog pa tudi ne dela posebne reklame za dodatne vitamine, pravi da se lahko veliko doseže z uravnoteženo prehrano.
Torej kakšne izkušnje imate ve? Ali je katera, ki skozi celotno nosečnost je še dodatne vitamine? Ali v glavnem le pazite na uravnoteženo prehrano?

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 854
22.8.2012 15:03:17   
fjonda
Moram priznati, da moja prehrana zaradi divjega tempa in maaaalo lenobe ni vedno 100% uravnotežena in ker mi je ginekolog že pri prvi nosečnosti omenil, da mi lahko vitamini samo koristijo, sem si ponovno vzela FidiVitMami folno kislino+ vitamini in minerali (ista varjanta kot Elevit, samo enkrat cenejše so), čeprav je šlo prvo 3mesečje že mimo. Je pa tudi res, da tu pa tam kakšno pozabim vzet, tako da do presežka vitaminiv ne bi smelo priti. user posted image

Danes opravljen pregled v 18t... vse BP! user posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 855
22.8.2012 15:33:50   
elenn
Jaz sem na začetku jemala tifol....pol pa elevit in jih še imam....sedaj pa ne vem če jih bom še kupila...saj bo že 5 mesecev mimo:)))) nism pa še sigurna....imam namreč probleme s pomankanjem kalcija, vidim po nohtih..in ne vem pol kaj naj jemljem...v lekarni so mi najprej ponudili kalcij tablete pol pa so rekli da za nosečnice je boljši elevit...mogoče zato ker je dražji...ne vem......mogoče pa bom naprej jemala eno na dva dni.....

(odgovor članu fjonda)
Neposredna povezava do sporočila: 856
22.8.2012 16:06:11   
lejca
jst jemljem še vedno vitamine in minerale, mi je tak priporočil moj g ker sem negativna na toksoplazmo in moram vse prekuhavat in zelenjava ko se skuha zgubi vse vitamine:((((
elenn, v nohtih je samo 0,03% kalcija:)))))
lp

Nihce ni tako velik, da ne bi potreboval pomoci –
in nihce ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.
(kralj Salomon)

(odgovor članu elenn)
Neposredna povezava do sporočila: 857
22.8.2012 18:57:18   
elenn
vem da je v nohtih zeloooo malo kalcija, sem samo hotela povedati da imam sedaj veliko slabše nohte kot pred nosečnostjo! katere vitamine in minerale pa jemlješ, ali mogoče tiste šumečke? ker jaz bi rada kaj takega jemala, pa teh šumečk moj želodec ne prenese.....ali jemlje katea kakšne v obliki tablet??
drugače pa.....verjetno smo si vse odahnile,ker napovedujejo ohladitevuser posted image

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 858
23.8.2012 8:54:18   
Buska
no, kar se tice FB ne rabis skoz gor viset, je podobno kot na forumih .... je bolj osebno, vec debate in boljsi zaporedje cveka ... pa se fajle si lahko dajemo gor, da si med seboj pomagamo ..... ce primerjas casovno, so na istem user posted image user posted image

jaz vas pridno berem 1x/teden, da vidim, kako ste pridne in kako busiji pridno rastejo user posted image user posted image

nas soncek Jaka nas je obiskal 8.1.2013
...............
http://lb1f.lilypie.com/U0qmp1.png

(odgovor članu elenn)
Neposredna povezava do sporočila: 859
23.8.2012 11:58:08   
Mala BB
Glede vitaminov, jemljem Elevit od nekje 4. tedna dalje. Bom kar do konca. Vsak dan popijem tudi tableto magnezija (Magnesol in ne tiste močnejše). Magnezij so mi svetovali tudi v bolnici in po amnio. In če bi ga bilo slučajno preveč, ga telo samo izloči. Poskušam jesti raznoliko hrano, veliko sadja in zelenjavo, čeprav....ne gre brez sladkarij, pa tu in tam majoneze, kakšne gazirane pijače....ne pretiravam sicer ampak, ko mi zapaše...

Drugače pa sem v fazi "ogledovanja vozičkov" in imam vsak dan drugega favorita. Kakšen vozek imate? Zdaj razmišljam, da ne bi imela tistega 3 v enem, ampak samo košaro in lupinico oz. avtosedež.

lp vsem!

(odgovor članu Buska)
Neposredna povezava do sporočila: 860
23.8.2012 13:08:32   
julij82
jaz sem nabavila Quinnya, lupinco, košaro in športni del, take odpičene trukizne barve :) in primerno bo za oba, ker ne vemo kaj bo. Sem pa skoraj diplomirala iz vozička...sedaj pa čaka na podstrehi lepo zapakiran. Sedaj pa iščem previjalno mizo, skupaj z omaro, da bo za v otroško sobico.
Kar se vitaminov tiče pijem sam magnezij in redko vzamem folno ker je za porabit...

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 861
24.8.2012 13:08:02   
Anonimen
drage moje bivše sonosečke... spremljam vas veš čas,
tudi po tem, ko sem se pred kratkim žal poslovila od vas...
...moram povedati, da sem danes ponovno zagledala magični user posted image .
sem zelo vesela user posted image in v user posted image ...
po drugi strani pa malo zaskrbljena da se nebi ponovil ss..
moj dragi mi je kot prvič ves čas govoril da sem noseča ampak mu do danes nisem verjela user posted image
ko bom izven "nevarnih tednov" pa ne bom več anonimna user posted image .
vsem januarkam pa čimveč uživanja v teh dneh, ko se napoveduje ponovna ohladitev user posted image

(odgovor članu julij82)
  Neposredna povezava do sporočila: 862
24.8.2012 14:47:26   
ančka27
Pozdravljene, tudi mi pričakujemo januarja in sicer 14.1.Zame je to prva nosečnost stara sem pa 27.Do sedaj je vse potekalo gladko in normalno brez večjih težav.Danes pa sem zaradi otrdelosti trebuščka poklicala svojega gineologa in me je sestra naročila na pregled v ponedeljek.nočem biti panična ampak ker se otročka zelo veseliva me vseenno malo skrbi da nebi bilo kaj narobe.zanima če ima katera ali je imela kdaj podobne težave???otrdelost sicer ne traja non stop ampak le vsake toliko časa.sestra mi je po tel nekaj omenila da bi lahko šlo tudi za popatke.boli me sicer ne ampak je tak neprijeten občutek. Hvala vsem mamicam za ogovore lep dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 863
24.8.2012 16:55:43   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: ančka27

Pozdravljene, tudi mi pričakujemo januarja in sicer 14.1.Zame je to prva nosečnost stara sem pa 27.Do sedaj je vse potekalo gladko in normalno brez večjih težav.Danes pa sem zaradi otrdelosti trebuščka poklicala svojega gineologa in me je sestra naročila na pregled v ponedeljek.nočem biti panična ampak ker se otročka zelo veseliva me vseenno malo skrbi da nebi bilo kaj narobe.zanima če ima katera ali je imela kdaj podobne težave???otrdelost sicer ne traja non stop ampak le vsake toliko časa.sestra mi je po tel nekaj omenila da bi lahko šlo tudi za popatke.boli me sicer ne ampak je tak neprijeten občutek. Hvala vsem mamicam za ogovore lep dan

Js sm take tezave mela v prvi nosecnosti. Drugega kot pit magnezij, ni. Razen ce cutis tut bolecine, kot pr menstri. To so pravi popadki. sicer gre za lazne In niso nevarni. Kupi sumece magnezij tebletke in pij po tri na dan al kaj takega. Ce bo prevec mg, ga telo tk samo izloci. Ni panike ;)

(odgovor članu ančka27)
Neposredna povezava do sporočila: 864
24.8.2012 19:56:00   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: julij82

jaz sem nabavila Quinnya, lupinco, košaro in športni del, take odpičene trukizne barve :) in primerno bo za oba, ker ne vemo kaj bo. Sem pa skoraj diplomirala iz vozička...sedaj pa čaka na podstrehi lepo zapakiran. Sedaj pa iščem previjalno mizo, skupaj z omaro, da bo za v otroško sobico.
Kar se vitaminov tiče pijem sam magnezij in redko vzamem folno ker je za porabit...

Kterga quinnya si pa kupila? Prlimi kak link barve. Sm firbec. Turkizna je zakon! :)

Js mam lupinico se od Brina-maxi cosi cabrio. Bomo ponucali. Vozicek mam pa narocen, ga pricakujem konc septembra. Ga je ful za cakat. Mamo pa narocenga tem o sivega bugaboo cameleon. Strehico sma pa ze kupla in sicer svetlo zeleno. Pomoje bo fajn kombinacija.

Smo pa na morju. Pr moji teti v Kopru. Kopat se pa horimo pod klife v Strunjan. Na divjo plazo. Zakon!

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 865
25.8.2012 6:13:38   
kokica25
Pozdravljene punce!

Žal se od vas z zelo težkim srcem poslavljam... prejela sem izvide od ac, ki pa so pokazali okvaro, ki ni združljiva z življenjem... tako moram počakati do četrtka, ko mi bodo sprožili porod... v torek naj bi se odločili ali bo splav s tabletko ali porod, saj je ravno na meji... v glavnem se v vsakem primeru pot mojega deteta zaključi...user posted image

vsem želim čimbolj mirno nosečnost do januarja. takrat bom sigurno z mislimi z vami!

lp kokica

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 866
25.8.2012 9:17:20   
Mala BB
Draga Kokica25, ostala sem brez besed. Sem zelo, zelo žalostna. Drži se in se zavedaj, da mislimo nate! Velik objem!

(odgovor članu kokica25)
Neposredna povezava do sporočila: 867
25.8.2012 10:55:45   
matejad
Kokica25, tudi z moje strani sožaljeuser posted image Si ne predstavljam, da se kaj takega zgodi zdaj, ko otročka že čutimo...v bistvu je že del družine. Hudo...user posted image

Meni je v četrtek ginekolog potrdil punčkouser posted image , na hitro je pregledal, če je vse ok, čez 14 dni pa imam pravo morfologijo, vključno z laboratorijem.
Me tolk že drži za šopinge, pa vedno domov pridem razočarana...kot da bi bila preveč zbirčna, pa nisemuser posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 868
25.8.2012 20:06:38   
Bijoux
Anonimna, čestitam!! user posted image Samo upanje je treba ohranit, pa je. Držim pesti, da se tokrat pozitivno izzide in da boš čez skoraj 9 mesecev pričakala eno malo štručko user posted image

Kokica25, tudi meni je žal, ko preberem tako novičko..res ne more biti lahko. Bodita močna in pogumno naprej, enkrat bo sigurno ratalo user posted image

Ančka27, kako pa izgleda ta otrdelost? Malo si me prestrašila, ker imam pogosto napet trebušček, samo je ponavadi takrat, ko imam poln mehur ali pa ko me napenja. Pa se mi do zdaj to ni zdelo nič čudnega..

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 869
26.8.2012 8:31:56   
HotCat

kokica: moje sožalje user posted image user posted image user posted image .....to je pa res grozno slišati in si ne morem predstavljati kako hudo to mora biti! Mislimo nate!!!!!

anonimna: čestitke in welcome back, držimo pesti da bo vse ok in da nam čimprej javiš kako je user posted image user posted image

mi še čakamo da izvemo bolj sigurno kaj je...nekje 80% so rekli da bo fantek...morfologijo pa imam 12.9, tako da upam da bo takrat pokazal/a spol user posted image user posted image ...

aja...nosečke eno vprašanje, ki sicer ni o nosečnosti hehe...prijateljica kmalu praznuje 33 rojstni dan in bi ji radi pripravili kakšne igre da se nasmejemo, ima mogoča kakšna ideje za razne igre?? Hvalauser posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 870
26.8.2012 9:20:14   
elenn
kokica iskreno sožalje in upam, da imata v sebi dovolj upanja za naprej...vse bo v redu samo misliti pozitivno je potrebno!! in vse me držimo pesti za vaju!!

anonimna čestitke tudi z moje strani.....

jaz komaj čakam 17.9. da vidim spet najino pikico...tokrat gre tud moj z mano:)))) upam da nam pokaže kaj bo:)))čeprav sem vedno govorila da ne bom hotela vedeti.....:)

jaz že dva dni perem, sem dobila fulllllllll oblekic, ta majhnih in sem se kar lotila, dokler še upam.....pol pa še zlikat in vse pospravit....ta teden upam da bova končala z beljenjem in poslikavo sobice, pol pa omaro zložit in spet čakat:))))))) sam še 22 tednov:)))))))

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 871
26.8.2012 11:48:00   
zvezdica01
Anonimna tako zelo lepo je slišati tako dobro novicouser posted image sedaj pa čim manj skrbi in najlepšo nosečnost!! In na žalost še sožalje Kokici25...vedno me stisne ko preberem kaj takega in ti samo želim, da boš čimprej spet zagledala user posted image ...

Pri nas je drugače vse super. Brce že čutimo, srček zelo močno bije in naše dete je neverjetno poskočno. Še malo pa bomo prilezli do 20. tedna. Druagče pa..na fb se nam ogromno dogaja..veliko debat in nasvetov..tako da če ima katera želja se lahko še vedno pridružite..več nas je bolj je luštnouser posted image

(odgovor članu elenn)
Neposredna povezava do sporočila: 872
26.8.2012 18:43:58   
ančka27
Pozdravljene,,,Inigo hvala za odg..user posted image jutri imam ginekologa tako da komaj čakam, da mi še on pove kaj več.drugače pa je bilo cel vikend vse ok tako da nisem imela nič več napetega in otrdelega. Bioux to pa zgleda nekako tako da se ti spodnji del trebuha zelo napne in trebuh kar otrdi ampak mislm da če bi se ti to pojavlalo bi že čutila in vedla da je to to,ker je neobičajno trd trebuh in traja par minut, drugače kot sama napetost ali pri polnem mehurju.več o tem ti pa lahko povem jutri ko bom govorila še s svojim gin.komaj čakam,vem da bo vse ok pa še za spol ga bom jutri vpašala user posted image Kokica iskrene sožalje tudi z moje strani upam da si uredu, pa javi se nam kaj če boš imela čas in voljo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 873
26.8.2012 18:57:07   
ančka27
aja pa še to me zanima kakšno je vaše mnenje glede tega če imaš v službi sodelavko ki z njo tesno sodeluješ ona pa ima hepatitis c ??? ali je bolje da greš prej na bolniško,namreč drugače kot da z njo sodelujem ne morem opravljat svojega poklica....hvala za odgovore.

(odgovor članu ančka27)
Neposredna povezava do sporočila: 874
26.8.2012 19:10:41   
vesper
punce pozdravljene. Pa se še vam jaz pridružim. PDP imamo 6.1. Na nuhalni so nam 70% napovedali babiko, ampak še čakamo na morfologijo, ki jo imamo v četrtek 30.8 in upam, da takrat 100% izvemo kaj bo prijokalo na svet user posted image Nakupili še nismo nič, ker še želiva izvedet za spol, potem pa še na en kratki dopust in nato v šoping user posted image
Skratka brcike že čutimo nekje 10 dni, sploh zvečer je naš otrok zelo aktiven, tako da upam, da ne drži to kaj pravijo, da bi to naj že bil otrokov ritem user posted image
Težav posebnih nimam, razen tu pa tam kakšen rahli krč ki po nekaj sekundah izgine, predvsem pa se ne smem preveč najest, ker se mi zdi da mi bo trebuh kar razneslo, kr vse me nekaj tišči ko hudič. Pa neverjetno me peče zgaga.
Vitaminov posebnih ne jemljem, že elevit sem nehala jest po 2 mesecih (seveda po posvetu z G) ker sem v prvem tromesečju imela neverjetne slabosti in je elevit vse skupaj še poslabšal. Sicer pa je moja G itak mnenja, da je vse skupaj to en marketing in z prehrano otrok dobi vse kaj potrebuje. Edino čemu se ne morem upret je coca-cola, ki mi tudi neverjetno olajšuje želodčne težave user posted image user posted image
No, sem se kr razpisala sedaj user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu ančka27)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......