|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
22.8.2012 21:59:52   
cebelica_
ojla punce!

ste se kar razpisale user posted image

mi smo tudi dali skozi nuhalno prejšnji teden, rezultati bolj tako-tako: sama nuhalna je bila super, po DHT se je pa drastično poslabšalo user posted image
Kakorkoli, G pravi, da ni panike in naj se ne sekiram, zdaj moram samo sebe še 100% prepričat v to.
Sam pregled je bil zelo lep, tudi spol je napovedala, ampak se meni za to zdi še zelo zgodaj in nič kaj dosti ne verjamem. Bom počakala še do naslednjega pregleda, ali celo do morfologije.

Drugače sem relativno OK, razen tega, da imam (ponovno) grozen apetit in sem se že obupno zredila. Ene 4 kg, ali še več. Sem precej nesrečna zaradi tega, ker sem si obljubila, da tokrat pa ne bo tako. Tudi G mi je zabičal, naj se pazim, jaz pa jem in jem, kot da bo konec svetauser posted image

A ste že vse na FB? se bom pridružila tudi jaz.

pozdravček

(odgovor članu marčevka.marec)
Neposredna povezava do sporočila: 426
22.8.2012 22:19:13   
Michelle12
Dober večer :))

Spet nič od plaže...sem zaspala :( Bo pa jutri..100% !!!

lalyka super :) Ne priporočajo vsi pa zto sem raje rekla, da greš oz pokličeš :) Da ne bi bla pol jaz kej kriva, hihihihi :)

Jaz bi tudi neki jedla....ribice. Samo ta moj dragi mož mi jih noče očistit! Jaz jih pa ne znam. On pa noče, ker je jezen baje.. ah, kdo bi ga razumel.

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

Neposredna povezava do sporočila: 427
22.8.2012 22:27:01   
čiba

IZVIRNO SPOROČILO: Michelle12
Jaz bi tudi neki jedla....ribice.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pijem: vodo ali 100% sadne sokove brez dodanega sladkorja. Jutri pa si kupim donat, ker imam težave s prebavo. Kako ve to pijete? Zjutraj na tešče? Mrzlo, sobne temp.?

Čokolešnik:
vsak dan na sporedu, ne vem kaj mi je s tem čokolešnikom user posted image

user posted image

trebuh: še skrivamuser posted image

Čestitke na nuhalne in pregledeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lahko nočuser posted image

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 428
22.8.2012 22:54:56   
Michelle12

Čiba jaz sem ga pila v prejšnji N ma mi ni dosti pomagal. Pol sem si kupla kivije. Sem pojedla enega do dva zjutraj, pred zajtrokm in mi je pomagalo. Ko mi niso pasali, sem si pa stisnila 2 pomaranče in spila 10,15 min pred zajtrkom..mi je tudi ful pomagalo :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu čiba)
Neposredna povezava do sporočila: 429
22.8.2012 23:09:10   
Mamaja
Joj, ste pa prav pridno začele čvekat, vam komaj sledim user posted image

Čestitke vsem, ki ste že skozi pregled NS in je vse v redu z vašimi pikicami (ki to niso več user posted image )
Jaz imam NS 4.9. v LJ porodnišnici, ker grem zaradi starosti na napotnico. Upam, da so zdravniki malo manj zblojeni kot sestre, ker vsakič ko pokličem dobim drugačna navodila user posted image . Sem že skoraj obupala nad njimi in šla na samoplačniški pregled, a sem se nato vseeno odločila za sociološki izlet v naše javno zdravstvo. Upam, da bo vse OK - me malo skrbi zaradi let, a zaenkrat uspešno odganjam črne misli....

A imate ve že vse materinske knjižice? Jaz je ob prvem pregledu nisem dobila, na NS jo pa menda moram prinest s seboj. Pa kup pregledov naj bi že imela opravljenih - od urina, krvi, toksoplazmoze, sifilisa, čudabožjega. Jaz seveda nimam še nič od tega, mi je moja G rekla, da bova to opravili konec septembra ob drugem pregledu. Moram poklicat G in se zmenit, da vse uredim. Me pa ne bi presenetilo, če bi mi, ko bom prišla na NS, rekli, da v bistvu ne bi rabila imet ničesar. V LJ porodnišnici so tako smotani, vsakič drugače povejo, stokrat jih je treba poklicat ("gospa danes še nimamo razporeda pregledov, pokličite takratpatakrat..."), da me ne bi nič presenetilo, če bi bilo tako...

Sweet November sem Gorenjka v fazi selitve v LJ. Milli tvoja zgodba s partnerji in odnosom do otrok je izredo podobna moji user posted image

pitje: meni najbolj paše navadna voda, ki je nikoli prej nisem preveč marala. Občasno pijem še kak sadni sok, zmešan z vodo (1:4) ali nesladkan čaj, a v glavnem se nalivam z vodo. Sem pa nonstop žejna...

mazanje trebuščka: A to se začne tako zgodaj? Uf, dobro, da zdaj vem, preden bi me presenetile strije, ki sem jim kar podvržena. Bom kupila eno mastno kremico in začela...

trebušček & pridobivanje teže: meni se še vedno zdi, da se mi trebušček že vidi, mojemu pa še vedno, da je isto kot ob menstruaciji user posted image . Na oblačilih se mi še ne pozna, da bi me kaj tiščalo, razen enih že omenjenih hlač. Ne upam pa na tehtnico, da bi videla, če sem se kaj zredila. Zaradi težkih dojk in drugačnega občutka v trebuhu se sicer počutim težje kot prej, ampak na splošno sem pa zaradi več ukvarjanja s športom (poletna klasika) in dejstva, da jem v glavnem zdravo hrano (zdaj bi bila lahko tudi presnojedka, mi pašeta v glavnem sveža sadje in zelenjava) najbrž malo shujšala. Vsaj ogledalo in obleke tako pravijo, z izjemo prsi in trebuha.

Neposredna povezava do sporočila: 430
23.8.2012 8:42:31   
Beba78
Dobro jutro!

Kaj pa je s tem vremenom user posted image  V Lj se je v hipu pripravilo na tako nevihto, da mi nič ni jasno. Sicer je bilo pa danes ponoč vsaj meni neznosno soparno...Pa še zvečer se mi je zluštalo mehurčkov in nisem imela nič drugega kot ohlajeni Donat...sem ga spila cel kozarec, pol pa od dveh dalje nič spala, ker se mi je v črevesju dogajalo, kot da bi dobila klistir user posted image ...jao meni, jaz ne pijem več donata, sploh!

Ne vem, koliko imate izkušenj z vnetji, ampak v nosečnosti je to treba nujno zdravit skupaj z ginekologom. Ne se hecat, zaradi teh glupih bakterij lahko pride tudi do predčasnega poroda...Jaz sem do sedaj v obeh nosečnostih bila zelo podvržena vnetjem in me je G vedno svaril pred tem...pa brez seksa med zdravljenjem vnetja, pa seks samo s kondomom po zdravljenju...

Mamaja, jaz ima NS pred prvim pregledom in ne bom imela s sabo niti materinske knjižice niti opravljenega nobenega testa urina, krvi, ipd. Mislim, da za NS to ni pomembno...vsaj meni nikoli niso rekli, da bi na pregled NS mogla prinest karkoli drugega razen € user posted image ...tebi pa še tega ni treba, kar je tudi kul user posted image .

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 431
23.8.2012 10:41:05   
abc123
Pri nas dežuje že dve uri - je tolk fajn ko se je malo ohladilo, pa še likanje sem se lotila, ker v vročini likat pa res ne morem.

STRIJE: v prvi nosečnosti sem imela nekaj od Justa in mi jo je še malo ostalo, potem pa še ne vem kaj bom kupila.

TREBUH: zjutraj še kar gre, zvečer sem pa kot balon, napihnjena in imam občutek kot da bi bila v 8. mesecu ne pa 10 tednu. A vas tudi kaj dajejo vetrovi? Men je za znost, moj se bo po moje odselil user posted image

Z vnetji nimam izkušenj.

PITJE: voda, Cedevita, včeraj sem si pa skuhala čaj in ga ohladila. Se mi pa zdi, da premalo prijem - no to itak že celo življenje, ampak zdej pa še tolk bolj poudarjajo kolk bi mogli pit, ampak jest se sploh ne morem nacejat.

TEŽA: en kg. i je bilo splabo in sem skoz jedal oz. sem se nažirala, da je blo bolš za tistih 10min pol pa spet. Zdej se je to hvala bogu umirilo.

DOJKE: na začetku so bile bolj občutljive, napete, zdaj so samo okoli bradavic.

Počutim se fajn, kljub temu da se mi trebuh pozna in sem napihnjena imam pa občutek, da je to znak, da je verjetno vse OK. Komaj čakaj drugi pregled in NS čez 14 dni.

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 432
23.8.2012 11:08:59   
Pattsy
Mili* - držim pesti zate! user posted image slikico pa sem mogla takoj nastavit ja, če pa sem tako ponosna user posted image
Michelle12 - super za UZ, mamo približno isto vlke otročke. user posted image
misstanja - kolko pa je velik?
seveda pa vsem user posted image user posted image user posted image za nuhalno, in vso srečo tistim ki vas še čaka.

ooh končno malo dežja, mi prav paše. upam da bo celi dan tako. edino to vreme me na spanje vleče. user posted image bom šla po kosilu v posteljo dokler dragi ne pride domov. user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 433
23.8.2012 13:28:17   
Michelle12
Ma jaz imam ta glupa vnetja non stop :( JA, sem prepričana, da me dragi ne vara..me nima kdaj. No, razen v službi..samo potem bi bila tudi plača manjša..

Mene je zvečer spet mučil želodec, na srečo imamo colo doma od Michelleinega RDja :) in sem šla to pit , mi je bil otakoj boljše:)

Kje dežuje?? Tu je vroče, soparno ...in nič ne kaže na spremembe :(

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Pattsy)
Neposredna povezava do sporočila: 434
23.8.2012 15:03:51   
Coolgirl
Hej punce, kako ste kaj?

Jaz sem danes čisto boga, Po dolgem času me zpoet muči grozna slabost, poleg tega sem full lačna ampak sploh nimam apetita. Sej ne vem kaj naj dam v usta, se mi zdi da bom vse zbruhala.

(odgovor članu cebelica_)
Neposredna povezava do sporočila: 435
23.8.2012 16:07:28   
DiDi*
OJla,

danes pijem bebe čaj in mi je res manj slabo. Bomo vidli, če bom tud kaj manj napihnjena. Ponavadi sem do večera že kot da sem v 5 mescu. Pa še ful je dobr, njami.
Tko da tisti, ki ga je predlagala hvala za nasvet user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 436
23.8.2012 16:33:41   
marčevka.marec
punce ki ste mi poslale zs za FB skupinico,.. sem vam odgovorila oz. poslala prošnje po fb - tistim ki ste napisale kakšno slikco mate zraven oz. ste ena in edina pod takšnim imenom:)  žal nekaj na pamet nebom več klikala,  tako da res prosim dajte opisat malo več ne samo ime in priimek. ene punce pa ne najdem, ker ma skrit profil oz. ne deli z javnostjo nič in nevem če je prava..  sem pa poslala prošnje na fb in sporočila, tak da če katera neve kdo ji prošnjo pošilja:) user posted image  

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 437
23.8.2012 18:11:08   
misstanja
oiii no moj je pa velik 6cm hitro gre to ane nosečke :)

(odgovor članu cebelica_)
Neposredna povezava do sporočila: 438
23.8.2012 18:16:16   
Coolgirl
DiDi* Super da ti pomaga. user posted image Napihnjena še boš pa vseeno, ampak upam, da malo manj.
Ja okusa je pa ravno fajn, se ga da za žejo pit, še posebej če ni dosti sladkan.
Pa še to, naj bo koncentracija čim manjša (recimo 3 vrečke na liter) ker so vseeno zališča in vemo, da se čaji ne priporočajo najbolj za nosečnice.

Jaz sem pa odspala svoj popoldanski počitek, pojedla en velik kos kruha s pašteto, sedaj pa se spravljam v trgovino, potem pa grema z mojim še na en sprehod. Morem ostat v formi, da bom fizično pripravljena do marca user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 439
23.8.2012 19:42:32   
tralalala
punce za en teden se poslavljam grem med user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image po morju pa z svežimi novicami z nuhalne pa tak ...držte se in lepo se meite

(odgovor članu Coolgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 440
23.8.2012 20:09:24   
Michelle12
Jaz grem pa zdej malo plavat v naše lepo umazano morje :)

tralallala Uživajte !! :) Kam pa greste ?

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu tralalala)
Neposredna povezava do sporočila: 441
23.8.2012 21:54:03   
Mili*
Pozdravljene,

nuhalna za mano user posted image . Otročiček (ne veva še, če je fantek ali punčka) je velik 58 mm, srček bije z 162 udarci na min, nuhalna je 1,7mm, ostalo zgleda ok.

< Sporočilo je popravil Mili* -- 23.8.2012 21:55:02 >

Neposredna povezava do sporočila: 442
23.8.2012 22:45:03   
Mili*
Je pa blo tveganje vseeno kar visoko 1:500. Me je vprašala, če hočem na dvojni hormonski test...sem rekla, da ne. Zdaj pa ne vem...

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 443
24.8.2012 8:14:10   
anseV85
ojla puuunceeee =)
Učiraj sem imela nuhalno :) vse ok tveganje 1:4862 user posted image user posted image user posted image user posted image
Smo vidli nogice, rokice, glavico, nosek, čeljust, hrbtenico....iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii vseeee se je vidlo, je že ceu otročiček velik 8,2cm user posted image  Najlepše je pa blo opazovat bodočega očija kako je nepremično gledal v ekran in biu očaranuser posted image user posted image user posted image  Res so občutki v nosečnosti do zdj na pregledih čudoviti in neopisljivi z besedami.user posted image
Rok so mi potrdilii 03.03.2013 user posted image

Smo bili pa malo u strahu in panični, ker sem učiraj zjutraj zagledala svežo kri na wc,user posted image ...ampak verjetno ni nič nevarnega, imam probleme z zaprtostjo pa verjetno je povezano s tem..... so mi pa priporočali počitek do nasl.pregleda pri ginekologiji, ki ga imam nasl. teden v petek 31.08......ne bomo zganjali panike user posted image

Pozdravček vsem user posted image  

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 444
24.8.2012 8:47:38   
_srečka_
Oj punce!
Čestitke za nuhalno tistim, ki ste že imele user posted image jaz imam drugi teden in komaj že čakam. Sploh pa, ker do NS nočeva še povedat drugim, ampak meni se pa trebušček že ful pozna in mislim, da me je že kar nekaj ljudi pogruntalo, me pa še ni noben nič vprašal. Hlače pa ne morem več nosit, ker jih ne morem zapet zaradi trebuščka. Še dobro, da je še toplo in lahko nosim oblekice user posted image Mene nič ne mučijo slabosti sem pa ful utrujena. Med službo mi kar pride trenutek ko bi najraje kar zaspala. Zaspim doma popoldne, potem pa plavanje ali pa sprehod zvečer.

Jaz pijem samo navadno vodo in sem non stop žejna. Spijem 2 do 3 litra na dan. Sem pa zato pogosto v WC-juuser posted image

Glede strij pa nimam veliko upanja, da jih ne bo še več, ker jih imam že od prej. Se pa vseeno mažem vsak večer, upanje umre zadnjeuser posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu anseV85)
Neposredna povezava do sporočila: 445
24.8.2012 9:42:36   
Pattsy
anseV85
8,2cm?? ojej kakšen velikan/ka user posted image user posted image v katerem tednu pa si? drugače pa malo krvi po pregledu je baje normalno če maš občutljiv maternični vrat.
Mili* - jaz bi na tvojem mestu šla na DHT, za ziher.

drugače pa meni je prišlo ven 1:21535, nuhalna pa je 1,4mm user posted image
za vse vas pa sem ful vesela da je vse okej, pa da smo nosečke srečke še naprej user posted image user posted image

(odgovor članu _srečka_)
Neposredna povezava do sporočila: 446
24.8.2012 9:49:10   
Ateya
No pa se še jaz malo oglasim. Kmalu bo ponedeljek in tako bom tudi jaz dočakala svoj prvi pregled user posted image . Midva nisva povedala še nobenmu, tako da bova to storila po pregledu ko bom že konec 11.tedna. Oblačila so mi še vedno vsa prav, edino kavbojk še nisem probala. Glede na kg se tko nisem zredila, ker mi zaradi celodnevnih slabosti nekako ne paše jest, ampak se izboljšujeuser posted image . Glede opreme imava že pribljižno ogledano, tako da samo čakava, da pride primeren čas za nakupuser posted image . Zanima me v katerem tednu ste bile na NS in kje? sama se bom morala naročiti in razmišljam o zdravstvenem centru Dravlje. lep sonček petek vsem user posted image

(odgovor članu _srečka_)
Neposredna povezava do sporočila: 447
24.8.2012 9:58:53   
anseV85
Jaaaa kr velik user posted image , je reku moj da je po očetu user posted image . Sem v 13 tednu (12t 5dni), rok 03.03.2013  same trooojkeeeeee user posted image
NS je 1,5. Sicer se na te številke (rezultate ne spoznam) pomembno mi je le, da mi je rekla ginekologinja da spadam v povprečne nosečnice in da je tveganje zelo nizko user posted image

A ve pijete oz. jemljete kake dodatne vitamine, folno kislino,....??

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 448
24.8.2012 10:03:35   
Coolgirl
Punce jaz sem tako vesela, da je z vašimi malčki/malčicami vse vredu!

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 449
24.8.2012 10:20:33   
anch23
lalyka iz Pesnice sem. =)

Glede pijače tudi jaz pijem večinoma vodo, ker mi druga ne paše. Včasih še kak Schweppes Bitter Lemon, al pa jabi z vodo. V glavnem ne morem nič kaj preveč sladkega. Prej sem oboževala sladko, skoraj vsak dan kaki pakl bonbonov al kaj podobnega, zdaj pa nič več! :)
Pa malo čudno, ampak po testeninah mi je slabo. In pa ne odgovarjajo mi intezivni okusi.

Drugače pa trebušček se že vidi. Zjutraj malo manj, zvečer pa je tak velik. user posted image

Hlač več ne morem nosit, razen enih ki sem jih imela številko večje, pa ene na gumico. Ampak super je da je vroče in da lahko nosimo oblekce. Drugače pa mi je sodelavka prinesla njena oblačila iz nosečnosti, in so trenutno res najudobnejše za nosit. Nič ne tišči, vse je super fino fajn. =)

(odgovor članu _srečka_)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?