Mamaja
|
Joj, ste pa prav pridno začele čvekat, vam komaj sledim Čestitke vsem, ki ste že skozi pregled NS in je vse v redu z vašimi pikicami (ki to niso več ) Jaz imam NS 4.9. v LJ porodnišnici, ker grem zaradi starosti na napotnico. Upam, da so zdravniki malo manj zblojeni kot sestre, ker vsakič ko pokličem dobim drugačna navodila . Sem že skoraj obupala nad njimi in šla na samoplačniški pregled, a sem se nato vseeno odločila za sociološki izlet v naše javno zdravstvo. Upam, da bo vse OK - me malo skrbi zaradi let, a zaenkrat uspešno odganjam črne misli.... A imate ve že vse materinske knjižice? Jaz je ob prvem pregledu nisem dobila, na NS jo pa menda moram prinest s seboj. Pa kup pregledov naj bi že imela opravljenih - od urina, krvi, toksoplazmoze, sifilisa, čudabožjega. Jaz seveda nimam še nič od tega, mi je moja G rekla, da bova to opravili konec septembra ob drugem pregledu. Moram poklicat G in se zmenit, da vse uredim. Me pa ne bi presenetilo, če bi mi, ko bom prišla na NS, rekli, da v bistvu ne bi rabila imet ničesar. V LJ porodnišnici so tako smotani, vsakič drugače povejo, stokrat jih je treba poklicat ("gospa danes še nimamo razporeda pregledov, pokličite takratpatakrat..."), da me ne bi nič presenetilo, če bi bilo tako... Sweet November sem Gorenjka v fazi selitve v LJ. Milli tvoja zgodba s partnerji in odnosom do otrok je izredo podobna moji pitje: meni najbolj paše navadna voda, ki je nikoli prej nisem preveč marala. Občasno pijem še kak sadni sok, zmešan z vodo (1:4) ali nesladkan čaj, a v glavnem se nalivam z vodo. Sem pa nonstop žejna... mazanje trebuščka: A to se začne tako zgodaj? Uf, dobro, da zdaj vem, preden bi me presenetile strije, ki sem jim kar podvržena. Bom kupila eno mastno kremico in začela... trebušček & pridobivanje teže: meni se še vedno zdi, da se mi trebušček že vidi, mojemu pa še vedno, da je isto kot ob menstruaciji . Na oblačilih se mi še ne pozna, da bi me kaj tiščalo, razen enih že omenjenih hlač. Ne upam pa na tehtnico, da bi videla, če sem se kaj zredila. Zaradi težkih dojk in drugačnega občutka v trebuhu se sicer počutim težje kot prej, ampak na splošno sem pa zaradi več ukvarjanja s športom (poletna klasika) in dejstva, da jem v glavnem zdravo hrano (zdaj bi bila lahko tudi presnojedka, mi pašeta v glavnem sveža sadje in zelenjava) najbrž malo shujšala. Vsaj ogledalo in obleke tako pravijo, z izjemo prsi in trebuha.
|