|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
21.8.2012 17:56:12   
Andromeda
Živjo!

Uh ja, res je kar vroče, jaz danes kar težko prenašam, pa še moj 4-letnik je danes precej anporen, naspidiran in kar naprej išče pozornost. Bom počakala, da se še malo sonce dol spusti, potem pa greva malo ven, da bo vozil kolo.

mala bejba- res zoprno tole z žolčnimi kamni, verjamem, da neznosno boli. Držim pesti, da ne boš imela več težav, da res ne bo potrebna še kakšna operacija user posted image

cukica
- kaj pa pravi tvoj ginekolog, ker imaš ves čas trd trebuh in bolečine? Meni je v 1. nosečnosti tudi kar pogostokrat otrdeval trebuh od konca 4. meseca dalje, tako, da se niti ne čudim, da sem potem prej rodila... Drugače pa kaj dosti ne razmišljam o kraju poroda, po vsej verjetnosti bom kar v Kranju. Prvič sem rodila v Ljubljani, ker sem tudi tam takrat živela, bi šla po eni strani raje kar spet tam, ampak bo za vse bolj enostavno, če se sedaj držim "domačega" kraja.

anii
- pa ne da nas boš res kar zapustila? user posted image No, tudi tebi vse dobro in da je z malim srčkom vse OK!

Jej, še 4 dni in se vrne moj mož nazaj, potem nas čaka še nekaj obveznosti in potem si bomo končno privoščili morski dopust user posted image

A se morda še katera zadnje čase bolj slabo znajde za volanom?
Meni se zadnja 2 tedna dozdeva, kot bi bila spet avtošolarka user posted image Kar nekam sem zmedena, podobno sem doživljala tudi v prrvi nosečnosti. Res pa je, da niti nisem vsak dan za volanom.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
21.8.2012 19:48:37   
poopsie95
Jap, punce, tale vročina je res huda. Jaz najraje sploh ne grem ven tja do 6ih popoldne vsaj, če ni nujno. Po opravkih skočim dopoldne, ker mam čas pa še takrat se čist prešvicam. Nikoli še nisem tako švicala! Menjam najmanj dvoje gat vsak dan. user posted image

Cukica, a magnezij ti nič ne pomaga pri otrdevanju? Meni tudi otrdeva trebuh že od 19. tedna, ampak ne tako hudo, da bi me bolelo. Samo neprijetno me tišči navzdol pa malo težje diham. Ampak mine. No, upam, da ne boš pristala v bolnici. O porodnišnici nisem itak sploh razmišljala, šla bom v Postojno, ker imam 5 minut peš do tja, tako da bom prilezla tja v vsakem primeru, tudi če vsi avti pri hiši crknejo. user posted image Vem, kakšen sistem imajo, imam srečo, ker prijateljica dela tam in se splača imet koga poznanega-kot povsod. Šla bova z mojim tudi na predavanje za EA, sicer nisem resno razmišljala o tem, da bi jo vzela, ampak me matra firbec in si bova vzela tisto urco za to.

Danes sva šla malo firbcat po trgovinah, zadnje dni gruntava, kako uštimat previjalno. Meni se zdi najbolj praktično to imet v kopalnici, ampak to imamo premajhno, nad pralnim strojem imamo bojler tako da to odpade. Mogoče bi prišlo v poštev samo za začetek za kopanje. Nove previjalne ne misliva kupovat-predrago in niti mi niso všeč modeli. Sva se odločila, da bova kupila en predalnik primerne širine in globine(našla sva enega za 100 eurov) in nanj dala desko, te pa ti tako odrežejo po meri v kakem obiju in ni drago... O tem bova sicer razmišljala naslednji mesec, ta mesec zaradi morja ne bova nič kupila. Kako boste pa ve to pripravile?

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
21.8.2012 21:00:59   
zaljubljena23
cukica...Mislim nate...

poopsie
..mi imamo previjalno še od prejšnjega..Imamo pa sistem previjalno in banjico skupaj..Takšno http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/previjalne-mize-in-dodatki/brevi-previjalna-miza-idea-bukev/57108011250571013
Tako bom rekla...Na začetku smo se kopali samo 1x na teden (v banjici), ostale dni je laufala krpica in voda (umivanje-kar na previjalni)...Ko smo postali malo večji, smo se začeli kopat v taveliki banji(kopalnici), ko smo pri mojih, se obrišema in oblečema kar v kopalnici na pralnem stroju8tole še zdaj prakticirama pri 20-ih mesecih), tukaj kjer živimo je težko, ker ni pralnega stroja noter niti previjalna ne gre (je premajhna kopalnica) in ga pač lepo obrišem, zavijem v brisačko in se greva oblečt v sobo...Tako da..Nič kompliciranja...

Aja..rodit pa grem na ptuj, tako kot nazadnje..MB me ne pritegne

< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 21.8.2012 21:03:13 >

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
21.8.2012 21:45:12   
cukica
Ne magnezol,ne buscopan ne nucata. V prvo mi je bilo to prišparano tokrat ne.

Previjalno je men nardil tast in mi pride prav. Zdaj pa tud že počasi urejamo,ker bi rada mela do novembra vse poštiman kajti prvi je rojen 3 tedne prej.
Upam,da ta zdrzi vsaj do 35 tedna. O Ea sem šla tud jaz poslušat in materinsko šolo sem dala skoz zanimivo. Na koncu nisem nič rabila in tudi tokrat grem rodit v Postojno. Zadovoljna z vsem.

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
22.8.2012 8:37:07   
Nova_nosečka
Glede previjalne v kopalnici je potrebno upoštevat ali živiš v hiši ali bloku. Ker v hišah ponavadi ni tako ogrevano kot je v bloku, kjer zračijo pozimi in zapirajo radiatorje, ker je prevroče. Zato je po mojem neprimerno imeti previjalno v kopalnici, če ta ni res dobro ogrevana. Mi imamo kar ta navadno iz ikee in smo zadovoljni.

Tudi meni se malo mudi, da vse zrihtamo do novembra, ker sem v 1. N imela težave in bila po bolnici. Sem prvič tudi vse prej uredila in si bila potem zelo zelo hvaležna, da nisem poslušala vseh okrog kako prehitevam in pretiravam. Raje se uredi 1 mesec prej, kot pa da po porodu skrbiš za to in za ono.

Tudi mene se dajali krči v nogah pa sem začela spet pit magnezijeve tablete in se je uredilo. Tudi trebuh ne otrdeva več tak.

A veste mogoče kaj mora biti izpolnjeno, da te dajo na test glukoze? Mene prvič ni dala, z razlogom, da nisem v kritičnih letih in da nisem pretežka. Zdaj sem pri drugem ginekologu in bomo vidli.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
22.8.2012 9:48:53   
Inda_T
Živijo punce!
Kar lepo je prebirati debato in ugotoviti, koliko ljudi razmišlja in čuti popolnoma isto...
Pa da dodam še par svojih mnenj na nekatere od tem

zaprtost - ker sem se s tem ubadala že pred nosečnostjo (in zaradi nekaterih družinskih težav v tem letu na tem področju) sem se tej temi posvetila že od vsega začetka. Tako v tem trenutku pijem donat zjutraj, in sirup Lactecon zvečer, vmes pa sem poskušala (nauspešno) z Isilax mama, suhimi slivami (skuhanimi in ne kuhanimi) in tistim ogabnim sokom iz zelja. Zakaj ogabnim - ker če bi ga bilo potrebno za kakršen koli efekt spiti le 1 dcl, bi še šlo, ampak na koncu sem ga morala spiti po 4 dcl in verjamite, da se tista kisloba človeku kar zagravža... Aja, pa zelenjava za večerjo, rukola, solata, kumare, to je vsekakor velik plus k vsej zadevi.

urejanje sobice - midva se nisva še ničesar lotila - sploh ta teden ko sva prišla z dopusta sva našla celo štalo v akvariju in je trajalo cel teden, da je mož zadevo saniral, jaz pa sem igrala moralno podporo solznim očem, ko je prešteval poginule ribice... Sedaj pa bova resnično morala dati v višjo prestavo, ker se mi zdi, da čas kar leti. Ena je komenila, da ji gre počasi, ampak jaz imam občutek, da bo december tako hitro tu, da niti pripravljena še ne bom.

Kilaža - mah, jaz ne vem, zdi se mi, da mi kg kar na miru stojijo, oziroma odvisno od dneva grejo pol kile gor in naslednji dan dol... Res je da precej pazim kaj jem, sladkorjev sploh ne (ker me potem peče zgaga in tišči v želodcu), pašt in kruha pa tudi ne jem nikoli v istem dnevu... Se mi zdi da to s hrano postaja kar kompleksno - ker dobivam občutek, da v želodcu ni več prostora za nekatere zadeve in predvsem količine... v glavnem, najbolj mi sedejo musliji, jogurti, sadje in zelenjava, z ostalim pa je takoj problem...

Koža - že začenja srbeti in opažam, da mi je najbolj udoben ne preveč iztegnjen položaj - sploh po kosilu, si moram takoj namazat in zmasirat trebuh, ker imam občutek da me vse veže... Se kar bojim kaj bo še!! user posted image

Vožnja - hja, v soboto se mi je pripetilo nekaj kar nisem sploh nobenemu povedala. Se usedem v avto, dam v rikverc, pogledam v ogledalo, po gasu in bumf... Na desni strani je bil smetnjak, ki ga nisem videla. user posted image K sreči sem ga zadela samo z desnim ogledalom in ni na avtu nobene praske ali kaj podobnega ampak vseeno, sem se počutila res kot da sem prvič v avtu, kar s tira me je vrglo... Zmedena do amena. To zmedenost tudi sicer na trenutke opažam...

Porodnišnica - sem bila do še nedavnega prepričana, da bom šla v Šempeter pri Gorici, ampak sta me dve kolegici, ki sta rodili v razmaku enega tedna (ena v Postojni in ena v Šempetru) z njunima izkušnjama prepričali, da je boljša opcija Postojna. Res je, da je do tja daljša pot ampak vseeno... izkušnje in priporočila več štejejo...

utrujenost - ali se tudi kateri od vas to dogaja? Sama spim po minimalno 8 ur na dan, zadnje dni sem opazila, da strogo hodim spat med 22 in 22.30h ob tem, da moram popoldan ko pridem iz službe še 'oddremati' vsaj pol do celo ene ure! To je že kar grozno.... ker v drugem trimesečju naj bi bila nosečnica polna energije in ne vem še česa....user posted image

Pa naj bo to za danes to, se vam pridružim jutri...

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
22.8.2012 9:50:50   
HeLenčica
Zdravo babe! Jaz umiram od vročine! Danes ponoči sem ful slabo spala,ko mi je bilo tako vroče, sem si morala naštimat ventilator da sem prebila noč. Groza. Naj omenim, da sem sicer ljubiteljica toplega vremena.

annai, super za voziček, da si zadovoljna! Mislim, da je ta voziček res top user posted image
Sama problemov z zaprtostjo nimam, pravzaprav prebava dela še bolje kot prej, pa tudi prej je delalo tipitopi. Grem tudi 3x na dan, če je potreba user posted image . Sem pa tudi jaz začela piti Donat, ker sem obupala nad temi šumečimi tabletami, so vse z neko kemijo našopane user posted image . Tako da si lepo Donat prezračim in ga spijem user posted image

nova_nosecka, jaz sem se nehala sekirat za kg. Ker sem videla, da tudi če samo zelenjavo jem se mi tehtnica ne ustavi. Je pa bilo tako, da dokler trebuščka ni bilo ni bilo dodatnih kilogramov, odkar raste trebušček, rastejo kg. Nekje je že vzrok da je tako. Pa BTW, meni se tudi zdi da je december še takooooooooooo daleč!

skobcevka, ti si pa hitra z zibelko user posted image

cukica, upam, da bolečine prenehajo. Verjamem, da ni prijetno! Povej, kaj bo rekel/a G!

Porodnišnica - ja, to je pri meni kar velik ? Imam veliko željo roditi v vodi, kar omogoča porodnišnica v Murski Soboti. Do tja imam pol ure, tako da je izvedljivo. Slišala pa sem, da nimajo radi prvorodk v vodi, tako da se moram glede tega še pozanimat. Po drugi strani imam do MB bolnišnice 5 min, pa definitivno jim zaupam bolj, ker jih bolj poznam, zelo vzpodbujajo dojenje, pomagajo porodnicam, večina jih je prijazna, pa tudi dovolijo npr. porod na pručki, kar bi imela jaz, če ne bo možna voda. Tako da se še nisem povsem odločila. Pozna katera kaj bolj MS?

Previjalna - jaz imam tako previjalno, ki se naštima na posteljico in ker je posteljica 1,20m dolga bo povsem izvedljivo imeti previjalno gor. Edino nek lavorček z vodo bo treba prinest pa bo.

Sem imela včeraj morfologijo. Vse je super, sem pa malo razočarana, ker sem pričakovala, da bo lahko partner zraven, pa G ni pustila, češ da je preveč obsežna preiskava. No, kakorkoli, vse je tipitopi, rok se nam ne spremeni, ker je velik točno toliko kot bi naj bil, pa rekla mi je da je lega prava, saj je že obrnjen na glavo. Kaj se ne prevračajo več zdaj? No, nogic ni hotel dat narazen pa še popkovina je bila vmes tako da lulčka nismo mogli potrditi ali ovreči. Je pa zelooo dobra novica to, da se je posteljica dvignila in da nič več ne prekriva MV, kar pomeni, da bom verjetno lahko normalno rodila, kar je super user posted image . Sem se pa že naročila na 3d UZ, ki ga imam v torek, saj čutim potrebo po tem da izvem spol in da ga ati še enkrat vidi.
Imam tudi napotnico za test na glukozo, česar se bojim, da mi ne bi diagnosticirali NS. kar bo, pa bo.

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

Neposredna povezava do sporočila: 1007
22.8.2012 10:35:20   
HeLenčica
user posted image

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

28.11.
user posted image  Anii, 2 user posted image , 1user posted image   user posted image   
1.12.

user posted image JANIEBLUE,33
user posted image ZALATM, 35, 3 user posted image ,2 user posted image , 1 user posted image

2.12.
user posted image
AISHA1, Koper, 6 user posted image , 4 user posted image

4.12.

user posted image Tenčica, okolica Cerknice, 1user posted image  

6.12.
user posted image ČEBELI
user posted image ZUMBIKA,32,VELENJE, user posted image ,user posted image ,1 user posted image
user posted image  Skobcevka, 24, Velenje, 2user posted image , 0user posted image , 1user posted image user posted image , 17. 9.

7.12.
user posted image Cukica, 29, Cerknica, 5 user posted image , 1user posted image , user posted image  - Jure, 22.8.

8.12.
user posted image  LaMAY32,VELENJE
user posted image   Polona19, 2 user posted image , 1user posted image

8.12.
user posted image TALLA,33,OKOLICA DOMŽAL, 4 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image user posted image

10.12.
user posted image MALA BEJBA, 29, TRBOVLJE, 3 user posted image , 1 user posted image user posted image

11.12.
user posted image DECEMBERKA 2012
user posted image  Čirimbara, 28, Ljubljana, 3user posted image , 1user posted image
user posted image   Slogirl87, 24, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image

12.12.
user posted image TINCA10, 25, OKOLICA LJUBLJANE, 2user posted image , 1user posted image
user posted image CARAMEL, 2 user posted image ,1 user posted image
user posted image  Lutko, 2 user posted image , 0 user posted image
user posted image  Metuljcica_98, 21, Ljubljana, 4 user posted image , 0 user posted image
user posted image  Helen@, okolica Kranja, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image user posted image

13.12.

user posted image  Cokoladka10, 1 user posted image ,0 user posted image , 2user posted image
user posted image   smoki3, 25, Maribor, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image user posted image
user posted image   Lisa01, 27, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image

14.12.
user posted image POLI_H, 29, MARIBOR, 3 user posted image , 1 user posted image

15.12.

user posted image BUUBIKA, 24, OKOLICA PTUJA, 1 user posted image , 0 user posted image , 1user posted image user posted image , 4. 9.

16.12.
user posted image  NOVA_NOSEČKA, 29, 2 user posted image , 1 user posted image   user posted image  

17.12.
user posted image MIŠKAMAŠKA, 23, LJUBLJANA, 1 user posted image
user posted image BERDY,24,KRANJ,1 user posted image ,0 user posted image
user posted image CUKICA,29,CERKNICA, 5 user posted image , 1user posted image , 18. 7.

17.12.
user posted image  
Mejckena81, okolica Ljubljane, 1 user posted image

19.12.
user posted image Grahek, 37, Gorenjska, 9user posted image
user posted image  Poopsie95, 1 user posted image ,0 user posted image , user posted image , 31.7.
user posted image  Violetaa, 1 user posted image ,0 user posted image

20.12.

user posted image ALFI, 34, DOMŽALE, 4 user posted image , 2 user posted image

21.12.
user posted image ROZKA. 1 user posted image ,0 user posted image
user posted image  Mišk, 30, 3 user posted image , 2 user posted image , 26.7.

24.12.
user posted image  Diduska, 29, Ljubljana, 2 user posted image , 1 user posted image
user posted image   Monka, 1 user posted image , 0 user posted image

25.12.
user posted image  Inda_T, Primorska,  1 user posted image , 0 user posted image , 1user posted image  Lovro
user posted image   Andromeda , 3 user posted image , 1 user posted image user posted image
user posted image   Wannabemommy, 29, Maribor, 4 user posted image , 1 user posted image

26.12.
user posted image  m.piccolina, 34, Celje, 2 user posted image , 1 user posted image , 1user posted image , 22. 8.
user posted image Haram, 27, Domžale, 2 user posted image ,1 user posted image , 1user posted image user posted image
user posted image  zaljubljena23, 27, okolica MB, 3 user posted image ,1 user posted image , 1user posted image , 19. 9.
27.12.
user posted image  Tissa12, 26, Ljubljana, 1 user posted image , 0 user posted image , 1user posted image  user posted image  

29.12.
user posted image  HeLenčica, 31, Maribor,1 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image user posted image , 3d/4d UZ 28. 8., GTT 10. 9., np 17.9.
user posted image  Annai, Koroška, 2 user posted image , 1 user posted image , 1 user posted image user posted image , 27. 8.
user posted image  mamica03, 33, tujina, 3 user posted image ,2 user posted image .
user posted image  moja mala pika
user posted image   binabana, okolica MB, 1 user posted image , 0 user posted image , 8. 8.

30.12.
user posted image  Tulipancek3, 30, tujina, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image
user posted image  Ilenija, 34, tujina, 1user posted image , 0user posted image

13. 1. 2013
user posted image  Kokica25, 25, Dolenjska, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE user posted image :50
user posted image user posted image : 51

FANTKOV user posted image : 9
DEKLIC user posted image : 6

Pot z nami so začele:
Sara - Primorka user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si
                             - babybook.si
- noseča.com
                             - pregnancy.org
- bibaleze.si 
                             - bambino.si
- mojezdravje.si
                        - parrentsconnetct.com
- pregnology

-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
22.8.2012 11:20:28   
skobcevka
Živijo punce!

Vročinazdaj jo še nekako prenašam...hvala bogu.
Porodnišnica jaz bom šla rodit v Celje.
Previjalnasem razmišljala, da bi kupila komodo in na njo dala previjalno podlogo, bomo še videli.
HeLenčica zibelko sva pa zdaj kupila, zato ker se mi zdi,da se bo december še hitro približal in želim imeti do takrat že vse pripravljeno.
Drugače pa se počutim vredu, brez slabosti,user posted image brca. Še malo pa grem v službo. Punce želim vam lep dan še naprej. papa.

Neposredna povezava do sporočila: 1009
22.8.2012 11:49:11   
cukica
Tako mi smo s pregleda. Imamo strogo ležanje,ker je Jure prenizko in,če nebom doma ležala grem lahko v porodnišnico. Jemati morem buscopan in magnezol. Imamo pa 880 g. Naslednji pregled 19.9.

17.01.2011 Nejc

Neposredna povezava do sporočila: 1010
22.8.2012 11:49:27   
skobcevka
Punce ali mogoče katera od vas sodeluje v nagradni igri NIVEA baby (nagradne igre na ringaraji) pa pozna odgovor na vprašanje?
lp

(odgovor članu skobcevka)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
22.8.2012 12:20:03   
zaljubljena23
cukica..Ojej...Pazi nase in res probaj čimveč počivat, čeprav si mislim, da ob tako majhnih škratkih doma, bo tole zelo težko izvedljivo..Vsaj pri meni vem, da bi bilo..In me je ravno tega groza, če me doleti kaj takšnega..:(((

skobcevka..ne

Neposredna povezava do sporočila: 1012
22.8.2012 12:21:06   
Nova_nosečka
Cukica, to pa ni lušno. Še predobro vem kaj pomeni strogo ležanje, vendar v 1. N. Sedaj ne vem kako bi to zgledalo ko je en navihanček doma. Upam, da se čimbolje držiš in da Jure vztraja čimdlje ter da ti je bolnica še dolgo tuja. Mene tudi malo grize kako bo tokrat in srčno upam zavoljo hčerke, da mi je tokrat to prikrajšano.

Jaz še ne vem kje bom rodila. Najverjetneje najbližje. V materinsko ne bom hodila, ker sem prvič. A vam uspeva kaj knjige brat o nosečnosti in mačkih in vsem povezanem? Meni zelo počasi, saj ponavadi prej zaprem oči, kot da bi kaj napredovala. Čez dan pa se itak dogaja.

Neposredna povezava do sporočila: 1013
22.8.2012 14:28:50   
kokica25
cukica, držim pesti za tebe in Jureta!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1014
22.8.2012 20:09:40   
Polona19
Pozdravljene punce!

Berem vas redno, pišem pa bolj malouser posted image

Danes sem imela morfologijo pri svojem G, pred dvema tednoma pa pri dr.Pušenjaku samoplačniško - ziher je ziher. :) Izgleda vse ok.
Imeli bomo pupiko, doma imamo že fantiča.

Kilogrami pridelala sem jih že 10, pa se full nazaj držim :( Kar kopnim ... no pa ima moja pupika zato komfortno stanovanje :) Imam apetit za 3 ljudi in bi non stop nekaj mlela.

Vožnja avtomobila ... jaz sem tudi štorasta, kot bi včeraj naredila izpit. Pa veljam sicer za dobrega šoferja. Zaradi te moje štoravosti v nosečnosti sem v prvi nosečnosti imela prometno nesrečo, HB ni bilo nič hujšega, le razbita pločevina.

Spanje ponoči Kako ve spite? Jaz se budim 100000 na noč, pa lulat, pit, jest, pa tudi samo obračanje je že cel podvig :) Moja pupika v trebuhu pa pretežno ponoči brca ... ne vem kaj me čaka po rojstvu user posted image

Porodnišnica Bom šla rodit v Postojno, prvič sem rodila v Celju in jo lahko samo pohvalim.

Lepo bodite in pobožajte trebuščke!

(odgovor članu kokica25)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
22.8.2012 21:03:12   
zaljubljena23
Spanje ponoči..Luksuz..Če odmislim vročino in da naš manjši fantič že nekaj dni dokaj solidno spi ponočiuser posted image

(odgovor članu Polona19)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
23.8.2012 8:22:31   
m.piccolina
Živjo morfologija je za nami, vse je vredu malo bitjece je težko 430g, srček bije, lepo se smeje in prste cuza, a kaj se skriva med nogicami ne pokaže, tako da nas bo do rojstva pustilo ugibati kaj neki me brca v trebuhu! Teža je kar poskočila za dobre 4kg, sem se kar malo prestrašila ker do prejšnjega pregleda se nisem nič zredila zdaj pa boom. Daje me zaprtost in utrujenost noge me nenormalno bolijo, mogoče zaradi teže,aja pa hormoni mi delajo na polno, prizadane me že malenkost, ko berem knjigo brez kakšnega velikega razloga jočem ob branju knjige! Prestavil se mi je PDP nazaj na 28.12.2012, naslednji pregled pa imam 25.09.2012.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1017
23.8.2012 9:14:30   
HeLenčica
Ojoj, cukica, držim pesti za vaju! Vse bo v redu, ti samo počivaj.

Polona19, čestitke za morfologijo! Jaz sem tudi nooorooo lačna, pa se ful držim nazaj. Se trudim.

Spanje ponoči je včasih odlično, velikokrat so noči kar dolge in težke....kaj šele bo. Na srečo imam mojega črva, ki mi pomaga pri iskanju najboljših položajev.

m.piccolina, čestitke za morfologijo! Tudi zaradi tega grem jaz na še en UZ, da bi videli spol. Upam da ga bomo user posted image . Smo pa tu nekje s PDP user posted image

Kaže da bo deeeeež in bo končno malo popustilo. Jupi!

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu m.piccolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
23.8.2012 11:57:50   
Nova_nosečka
Pri nas že lušno dežuje. Sicer ven ne moremo, ampak paaaaaašeeeeeeeeee malo ohladitve. Jaz že komaj čakam na pregled.

A boste kaj punce šle samoplačniško na test za streptokok B? Jaz bom, če me sam ne bo dal.

Čestitke vsem za morfologijo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1019
23.8.2012 15:08:15   
cukica
Jaz sem se v prvo sama odločila za testiranje za streptokoko b,čez 2 dni sem šla rodit. Tokrat se bom dala tudi,že zaradi sebe,da bom pomirjena.

17.01.2011 Nejc

Neposredna povezava do sporočila: 1020
23.8.2012 16:55:47   
Inda_T
Cukica - tudi jaz sem z msilimi pri tebi, držim pesti da bo vse ok.

Spanje - danes sem sre sredi noči zbudila in tako mi je bilo vroče, da sem dejansko razmišljala iti spat na teraso user posted image , če ne bo kaj bolje s to vročino bom to dejansko izvedla... user posted image Aja, pa moj črv je dobil delovno ime Banana Joe... user posted image

3d/4d - sem se naročila v Domžalah, pri Strahovi, po zagotovilu z njihove strani, da se v primeru, če otročku ni videti obraza zaračuna malo manj od celotnega zneska - pač 110€ je kar konkreten zalogaj. Ampak ker očka še ni videl svojega sina, pač gremo tudi mi na ta pregled... Komaj čakam tudi jaz, da vidim tega razbojnika - ker brca kot Chuck Norris user posted image

Streptokok B - pa kaj ni ta pregled plačan preko zavarovalnice? Torej je brezveze hoditi samoplačniško... Je pa res, da moraš npr. v primeru moje ginekologinje (ki je itak svoj patron) zadevo izrecno zahtevat (kot tudi nekatere druge zadeve, npr. pregled za sladkorno).

Aja, pa ima še katera probleme s hrano? Jaz bi jedla svašta stvari v svašta kombinacijah, potem pa mi je vedno slabo in me tišči v želodcu... user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
23.8.2012 19:40:06   
poopsie95
Čer!

Spanje-sem danes prespala celo noč, nisem nič tekla na wc. Ponavadi moram nujno enkrat it, ko moj vstane za delat, to je okrog petih, če se pa nalivam z vodo pred spanjem pa itak večkrat. Ampak mi ni to tak problem, to vse nardim v polsnu al nekem transu, dostkrat se zjutraj ne spomnim. Imam pa tudi jaz unega črva nosečniškega in je res zakon. Si ga tako lepo zatlačim med noge in me križ manj boli. Ga bom kasneje probala ponucat tudi za dojit. Mojemu nečaku se zdaj dopade, ko ga zavijemo lepo noter in sedi ko kralj. user posted image

Čestitke vsem za uspešno morfologijo!! Midva ne bova šla na 3d, za ta denar bova raje kupila kakšno stvar več. Itak mi G naredi vedno UZ in se potem s tem pomirim.

Inda_T: veš kaj, hrana ima probleme z nami! user posted image Jaz bi zadnjih par dni lahko pojedla karkoli kadarkoli. Danes zjutraj sem jedla golaž, ki je ostal od včeraj, mi je tako zapasal. Čips s čebulo in kislo smetano pa mora bit skoz v omari. Se ful držim nazaj zaradi kil in se ne bašem, pa vseeno leze gor. Malo popazim, kaj pojem, ker se mi ful spahuje in se mi potem dviga hrana nazaj gor, ta občutek mi je pa ogaben.

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
23.8.2012 20:23:53   
Polona19
Pozdravljene!

Za streptokok B mislim, da je preiskava samo samoplačniška in se rutinsko ne opravlja. Nisem več sigurna v katerem tednu jo naredijo, iz prve nosečnosti imam v spominu, da bolj med zadnjimi tedni cca.35 t. Ni pa nek finančni zalogaj, pred leti je bila cca. 10 - 20 eur - upam, da se ni kaj spremenilo user posted image Jaz ga bom zagotovo delala.

Črva za spanje žal nimam. Sem ga imela v prvi nosečnosti, ko sem ga odrabila sem ga pospravila v klet v kateri ga je napadla plesen in je romal v smeti user posted image . Zdaj si pomagam tako, da sem si kovter zvila v velikega črva user posted image .

Kako so kaj vaši trebuhi? Mene vsi sprašujejo, če grem naslednji mesec roditi user posted image , ko povem, da šele decembra pa vsi obmolknejo. Ima pač moja pupika komfortno stanovanje user posted image .

Cukica ... držim pesti, da bo vse ok ... pa itak, da bo!

Lepo se imejte!

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
23.8.2012 20:40:45   
zaljubljena23
Streptokok testiranje...Meni ga je naredil G in to brezplačno...nekateri G tega ne delajo, nekateri tole tudi zaračunavajo..Vglavnem kar nekaj no..Se pa dela bolj proti koncu N...Aja, sta pa dve obliki testa hitri/daljši oz cenejši/dražji :)

Trebuh..Še ga skrivamouser posted image

(odgovor članu Polona19)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
24.8.2012 10:23:49   
Helen@
Včeraj sem imela pregled in potem opazila, da mi je G v materinsko napisal za 100g OGGT glukoze izvid 4,7 tako, da mi bo zgleda kakšno pitje sladke vode prihranjeno. Vprašala sem, če me čaka še kakšen UZ, in so rekli da seveda. Komaj čakam.

Pri nas se je malo shladilo čez noč in sem super spala, čeprav čisto premalo. Nekako mi časa zmanjkuje, čestitke vsem ki žonglirate še z majhnimi otroci za povrh. Če katera išče pripomočke za spanje imajo v Lidlu ugodno blazino za spanje.

V avtu še nimam težav, se mi pa pozna pri delu precej tale nosečniška raztresenost. Srhljivo, včasih imam občutek, da mi je kar malo IQ padel...

Glede hrane pa sem imela sama težave predvsem v začetku. G je rekel naj se vzdržim kakršnihkoli odvajal, pazim pa naj na hrano. Zjutraj OH, čez dan sadje in zelenjavo, zvečer pa beljakovine. Poleg suhih sliv mi je to res pomagalo.

Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?