|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
16.8.2012 10:25:27   
HeLenčica
O, super, princess, hvala za odgovor user posted image . Potem bomo pa MOGOČE celo dobili paket.

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu princess13)
Neposredna povezava do sporočila: 976
16.8.2012 13:24:04   
zaljubljena23
Ja..Pri paketu se cenzus upošteva z novorojenčkom, za to, pa se po novem tale vloga oddaja po rojstvu otroka :)

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 977
16.8.2012 13:57:18   
buubikaa
Po rojstvu? user posted image
Ah ja....Boljše to kot nič... user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 978
16.8.2012 17:14:34   
Andromeda
Živjo!

O, kako pridno klepetate, pridem vsak dan pogledat sem, a vendarle nimam vedno čas, da tudi sama kaj napišem... user posted image

V glavnem, danes bi moral priti moj mož nazaj iz Amerike, a so mu podaljšali, tako da se vrne šele 25.8. user posted image Sem bla jezna res kot hudič, med drugim so se nam tudi načrti z dopustom izjalovili, tako, da gremo na morje šele v začetku septembra, ker imam jaz 4.9. še izpit user posted image Da ne rečem, kako mali pogreša očija, še dobro, da obstaja skype in smo vsak dan pol ure na zvezi, da ne pozabimo, kako izgledamo user posted image Sicer pa imam sedaj čez vikend kar nekaj planov, potem med tednom pa tudi nekako mine in nato je že sobota, ko pride nazaj...

helenčica - fajn, da si nabavila voziček, mi bomo z nakupom počakali do oktobra, ko mi bo že kaj bolj jasno kaj za vraga sploh hočem user posted image Za 220 € pa dobiš npr. prav fajn previjalno mizico.

Glede državnega paketa je res tako, da se pri izračunu upošteva tudi novega člana in na srečo potemtakem tudi nam pripada. Pa res grdo od države, da lahko šele po rojstvu oddaš vlogo, že tako bomo na razne odločbe o otroških dodatkih in tiste, ki imamo že otroke v vrtcu pol leta čakale na nove odločbe, eh, no comment user posted image Pa res se obnašajo, kot da nam bodo podelili vsaj 5000 €, no važno, da pri sebi ne rabijo šparati državni funkcionarji...

brcike
so tudi pri meni vedno bolj močnejše in na trenutke že na karate udarce spominjajo, še vedno pa pride kak dan, ko je vse mirno v trebuščku in se gospodična šele proti večeru razživi user posted image

(odgovor članu buubikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 979
17.8.2012 11:18:51   
Inda_T
Andromeda, si kar predstavljam kako se počutiš... Sem bila v isti situaciji v februarju s to razliko, da nisem bila noseča in da sem bila v ZDA sama, mož pa doma... Si pa ne predstavljam biti v tvoji koži... Kar mravljinci mi grejo po koži...

glede paketa, pa dobra novica v bistvu, potem pa tudi mi mogoče pridemo zraven -bomo še mačka napisali kot vzdrževanega člana, glede na to da izdatki za njegove potrebe tudi niso ravno zanemarljivi... user posted image

O vozičkih, pa updejt od včeraj - sva bila v BC v Ljubljani in nama je prodajalec rekel, da se konec meseca verjetno obeta akcija za Mutsyeve vozičke, če bo katero zanimalo slediti...

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 980
17.8.2012 14:42:31   
poopsie95
Pozdravljene nosečke!

Mi smo se vrnili z morja, bilo je super, lahko bi dlje trajalo. Sem vas vmes uspela 1x prebrati na hitro, ma se mi ni dalo nič napisati. user posted image 31. 7. sem imela pregled in morfologijo, dragi je bil z mano, je bil ful navdušen, tako kot na NS, jaz pa nisem dosti videla, mi je G samo 2x obrnil monitor in mi pokazal srce in možgane, to je pa tudi vse. Baje se je vse lepo videlo, vse je ok, za spol se je matral, ker je imelo dete stegnjene noge in rekel, da si ne upa z gotovostjo trditi, ampak kaže na punčko. Mi je obljubil, da bova naslednjič še pogledala. Me je pa okregal zaradi teže, sem se vsega skupaj zredila za 9 kil do zdaj. Groza. Na morju sem dobila 3kg, ampak priznam, da se nisem pazila. Sem pojedla dosti kruha in sladkarij, doma pojem tega tri četrt manj... Na telesu se mi poznajo kilce na stegnih in bokih, joškah in pa seveda trebuščku. Sem se sama pri sebi odločila, da bom od zdaj naprej pazila, koliko pojem, da se ne bi po porodu sekirala in jezila sama nase. Včeraj sem spekla super njami sadno pecivo, pojedla pa sem samo en grižljaj za okus! user posted image

Drugače pa dete ful brca, se vidi tudi že navzven, ko frca trebuh. Zjutraj, preden vstanem, me fino nabrca v mehur in potem komaj pridem do wcja. Dragemu ni tolk zanimivo gledat kako brbota trebuh, raje da roko gor in čaka, kdaj bo, potem pa noče brcnit in je užaljen češ da imava midva z user posted image nek tajni dogovor. user posted image

Zdajle šibam na kosilo, potem vas pa še preberem do konca!

Neposredna povezava do sporočila: 981
17.8.2012 15:38:09   
cukica
Po novem lahko pred Pdp urediš le porodniško in očetovstvo. Vse ostalo po porodu. Paket,ki naj bi pripadal za novorojenčke bodo programe dobili šele septembra tako,da tudi tisti,ki so oddali maja bodo dobili jeseni oddločbe.

Brcike pri nas so vsak dan močnejše in izrazite.Se pa veselim pregleda,ki ga imam v sredo.

Drugače pa se pripravljamo na uvajanje v vrtec z Nejcem in uživam še v njegovi družbi.

Vam še kaj pišem.

17.01.2011 Nejc

Neposredna povezava do sporočila: 982
17.8.2012 15:47:45   
poopsie95

IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Po novem lahko pred Pdp urediš le porodniško in očetovstvo. Vse ostalo po porodu. Paket,ki naj bi pripadal za novorojenčke bodo programe dobili šele septembra tako,da tudi tisti,ki so oddali maja bodo dobili jeseni oddločbe.

Ampak potem bi bilo nekak logično, da spremenijo tudi vsebino paketov tako, da so not stvari, ki jih rabiš že malo kasneje. Ker pomojem ne bo noben čakal na posteljico/previjalno/avtosedež/voziček iz paketa, dojenček pa bo star že 2 meseca. user posted image

Cukica, a hodiš ti h ginekologu v Postojno ali k dr. Jordanovi?

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 983
17.8.2012 16:34:02   
cukica
Poopsie95 ne dr. Jordanova dela v Cerknici in hodim k njej tukaj. Bi pa hodila v Postojno,če nebi bila tukaj zadovoljna. Pa ti?
Kar se tiče pa paketov se pa strinjam.

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 984
17.8.2012 21:05:17   
mala bejba
Čer.
Se javljam po dvodnevnem bivanju v bolnici.Me je zvečer zagrabil nek čuden krč na desni strani pod rebri.Sm mislila da pač neka bolečina,na koncu je blo tko hudo da sm šla ob polnoči h zdraviku.So mi dal Spasmex v žilo in ker ni prijel sem šla na ginekološki oddelek.Z dojenčkom je hb vse vredu,so mi pa našli 4 žolčne kamne,kateri povzročajo kr hude napade.Panika je ker tak napad lahko povzroči popadke,lahko se celo naredi da bi bla potrebna operacija med nosečnostjouser posted image user posted image user posted image .
Zdej sem na strogi dieti,pa upamo da se umiri.Po navodilih zdravnika moram ob vsakeršni bolečini pod desnim rebrom vzeti spasmex in takoj nazaj na oddelek.Upam da se to ne ponovi in  da zdržimo čim dlje.
Helenčica,super za voziček.Jst sm poleg bebe conforta tud gledala Jane,sam mi je bil prenizek in se je blo treba ful slanjat h dojenčku,medtem ko bebe confort jeres visok in zarad križa mi je bolj ustrezal.Mi ja pa Jane ful lušten za vozit.
Grem se mal spočit,postelje v bolnici niso nič kaj prijetneuser posted image .

18.12.2009 Sara

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 985
18.8.2012 7:28:19   
cukica
Mala bejba upam,da se stanje umiri pri tebi. Kolegica je mela take probleme pri tretji nosečnosti. Imela je ravno tako žolčne kamne in so jo nato zadržali v bolnici. Rodila je v 36 tednu zdravega fantka. Tako,da probaj počivat in pazi nase in otročka.

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 986
18.8.2012 9:14:21   
HeLenčica
Joooj, malabejba, držim pesti da se stanje umiri. Počivaj kolikor se da, vem pa, da je ležati cel dan zelo težko.

Paket za novorojenčka - hjoooj če je tako, potem je pa res najbolje vzet denar, ker res ne vem kaj ti pride prav pri nekaj mesecev starem otročku. Jaz bom v vsakem primeru dala vlogo pa da vidimo.

Poopsie, čestitke za morfologijo. Če bo za spol naslednjič pogledal pa je tako super, kajne? Jaz nooooro odštevam dni do torka, res se mi vleče user posted image . To je najbrž zato, ker tako intenzivno čutim malega v trebuščku da komaj čakam da ga vidim zdaj,ko je zrastel. Čeprav moram priznat da sem ga videla tudi 3 tedne nazaj, ampak čisto na kratko. Najbolj me firbec matra če bodo spet rekli da je fantek, ker se je moji prijateljici zgodilo, da je bil na NS fantek, na morfologiji pa punčka. IN je res punčka. Vse je torej možno user posted image

Teža - ja, se je treba kar paziti, prebrala pa sem, da je zdaj pa do konca nosečnosti nekje normalno pol kg na teden, torej 2 kg na mesec. Jaz sem se od prejšnjega pregleda uspela zrediti (saj ne vem če je to samo?!) 1 kg (prejšnjič pa 4!), tako da sem na 6+. Ni optimalno, ampak tehtnice ne morem ustavit, pa če samo solate jem user posted image

Andromeda, še sreča da imaš srčka, ki ti krajša dneve in boš tako lažje počakala na dragega. Zagotovo je neprijetno, naj ti mine!

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 987
18.8.2012 12:32:52   
zaljubljena23
Hej.:Evo še mene...

Včeraj sem imela morfologijo, dete zdravo in težko skoraj 400g..Spol pa ostaja skrivnost do poroda, nismo videliuser posted image

Ojej mala bejba, tole pa ni fajn brati..Pazi nase...Držim pestke, da je bil to zadnji napad...

Jao meni, jaz jih imam še kar v sebi, že 12 let :( HB sem prejšnjo N sfurala brez napada, in upam, da tole tudi..:Me je kar groza tega...Predvsem, ker so zeloo boleči napadi in ker ravno ni fajn, če se ti tole zgodi v času N

Aja, NP 19.9

Neposredna povezava do sporočila: 988
19.8.2012 21:19:34   
annai
haaj.

ooo mala bejba držim pesti, da bo vse ok.

js pa še vedno čakam morfologijo...še en teden...vam prav zavidam, ko vas berem, drugače pa vsem čestitke za super opravljeno morfologijo. user posted image
mi smo danes meli družinski izlet po pohorju...ati in mala sta z vozičkom prehodla kar lepo razdaljo...js pa sem mogla z avtom naprej in jima hodit nasproti.hehe user posted image ... sicer mi je blo kr vredu tk ker sta mela kar hiter tempo poleg tega je pa lepo, da vsaj nekaj časa preživita sama skupaj, saj mož dela od jutra do večera in res pogreša te trenutke z hčerkico. smo pa sprobali bebe confort high trek in se je super odrezal...je bil res kar težek teren...sem res vesela, da smo ga nabavili...super. user posted image

....povejte mi...ima še katera probleme z zaprtostjo..mene muči že kak mesec, pomaga pa ne dosti kaj... user posted image

kar se pa teže tiče mi pa kar malo odgovarja, da se je pokvarla vaga in mi niti ni, da bi kupla nove baterije.hehe. user posted image sem pa verjetno okrog 5+ user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 989
19.8.2012 21:34:33   
zaljubljena23
zaprtost..Ni nekih problemov...Vsaj zaenkrat..trkam...Si poizkusila donat?

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 990
19.8.2012 22:00:56   
annai
donat mi dvigne želodec v sekundi...vse bi lahko samo donata ne. tk, da se ga izogibam kolikor se da. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 991
19.8.2012 22:18:47   
poopsie95
Fige in suhe slive! Meni definitivno pomaga. Tast jih je prinesel z Obale ogromno tko da je poln hladilnik, jaz imam to bolj za preventivo zaenkrat. Si upam celo trdit, da imam zdaj bolj redno prebavo kot pred nosečnostjo, pa tudi zdaj ne grem vsak dan.

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 992
20.8.2012 9:40:46   
Nova_nosečka
Tudi mene je dajala zaprtost pa sem stvar rešila z več probiotiki. Sproti pa sem reševala za donatom. je pa res ena boljših idej suhe fige in slive.

Punce, mene je skoraj zadela kap danes na tehtnici. Skoraj eno kilo v dobrem tednu. Tudi tak sem kipnila. Mišice so uplahnele in povečala se je maščoba. Ne vem no. Nisem mislila da bo šlo tak ekstremno gor. Potrebno bo se res pazit. Sladkarije in kruh stran. V prvi nosečnosti sem precej uživala v hrani in temu primerno so rastli kg a se nisem preveč sekirala. Potem mesece po porodu pa sem bila v primerjavi z prej ful debela in sem natrenirala telo. Zdaj ko pa imam ta malo doma pa sploh ne morem kaj športat. A še katero daje panika glede tega? ne vem več ali pretiravam ampak vseeno mislim, da tako povečanje tudi ni ok. Sej v tem obdobju je zdravo povečanje 0,5 kg na teden.

Vsem čestitke za morfologijo!!! Ko bi bilo več takih pregledov, da bi dlje časa gledale bebice a neuser posted image ?

Mojo dete res veselo brca. Pa to je nekj najlepšega. Tudi trebuh se je občutno povečal in sedaj dejansko opazijo, da sem noseča.

Mi smo začeli opremljat in preurejat otroško sobico. Ful sem navdušena nad vsem tem. Malo manj pa z čiščenjem za temuser posted image

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 993
20.8.2012 12:45:45   
skobcevka
Živijo punce!

Tako, da še jaz nekaj napišem. Brcike čutim vsak dan, največkrat pa po dolgem sprehodu in zvečer, ko grem spat. Kar se pa tiče kil hvalabogu, da doma nimam tehniceuser posted image . Rajši počakam do naslednjega pregleda, pa tam vidim koliko kilogramov sem pridobila. Naslednji pregled imam 17.9.. mala bejba držim pesti, da bo vse ok. Mi pa imamo že voziček, pa zibelko sva že sestavila. user posted image grem v službo. Lp user posted image

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 994
20.8.2012 13:02:29   
mejckena81
Moram rečt, da kile kr lezejo gor, tko da sem vsak bolj presenečena ko stopim na tehtnico. Ampak se ne bom sekirala zaradi tega, ker mi ginekolog zaenkrat ni nič rekel, da je kaj narobe.

Glede na to da sem bila že 3x na UZ in da moj otroček noge drži skoz skupaj sem obupala in otroško sobo pobarvala v barvo banane, kakšne poslikave in nalepke bodo pa na steni se bom pa še odločila.

Kar se tiče oblačil, se je moja dužina izkazala in skupaj nabrala že 6 velikih škatel vsega, zdej me čaka samo še sortiranje po velikosti in pranje. Mi je kar odleglo, da ne bo treba decembra po trgovinah hodit pa iskat te in one stvari. Posteljice imam že dve, prve dva meseca bo v zibelki v kateri sem jaz spala, naprej pa v večji posteljici. Zdej grem samo še na lov za vozički, nagledanega že imam, samo še preverit moram funkcionalnost.

Neposredna povezava do sporočila: 995
21.8.2012 7:47:00   
tissa12
mala bejba, žal mi je, da se tito dogaja. Upam, da boš mela več sreče in napadov ne bo več.
Helenčica, super za voziček! Ja 220 evrov je kar nekaj denarja in če vama je Jane tudi všeč, zakaj pa ne user posted image
annai, tudi jaz nimam več problemov z zaprtostjo. Meni so pomagali muesliji pa malo kavice čez. Ko sem bila pa enkrat 10 dni skupaj zaprta in me je že orng bolelo vse, so mi pa iz Sanolaborja prinesli nek slivov sok in je pomagal. Po 10 minutah sem šla normalno na wc, brez bolečin. Pozimi lahko v šparu, mercatorju ipd. kupiš tudi zeljnico, to je sok od kislega zelja. Menda tudi to dobro pomaga. Pomoje poskusi s tem sokom in se navadi vsak dan it ob nekje podobni uri na wc. Meni je to pomagalo. Mam že celo življenje s tem probleme, ampak je zadnje čase med nosečnostjo bolje.

Kar se pa moje teže tiče, pa.. Nimam besed. Pomoje sem od prejšnjega petka še eno kilo pridobila. Ampak pravijo, da se samo v trebuh pozna. Recimo, da jim verjamem user posted image
Opremo, voziček, sobico, cotke in ostalo bova pa pele jeseni nabavila. V oktobru ali pa novembru nekje. Jaz imam še veliiiko dela prej s faksom, dragi pa s službo. Pa sobico je treba pripravit. Najprej spraznit, pobarvat, pohištvo nakupit in sestavit itd. Sej bo jeseni še dovolj časa. Nagledala sva si sobo in vozičke, kupila ju bova pa kasneje.

Kako pa kaj vročino prenašate? user posted image Jaz zelo težko..

(odgovor članu mejckena81)
Neposredna povezava do sporočila: 996
21.8.2012 8:16:26   
Nova_nosečka
mala bejba, držimo pesti!

Glede teže je mogoče pa res kak poskok. Sem glede na moj apetit nehala obupavat pa pač kaj pojem. ne vem no. Dete raste, z njim pa v širino jaz.user posted image

Punce a se vam zdi, da čas mineva ali se vleče? Meni se zdi december taaaaaaaak dalečuser posted image Še služba in vse priprave pa s emi zdi da ne bom dočakala te porodniškeuser posted image . Pa tak vem, da potem ko bom pogledala nazaj bom rekla, ja kam pa je šlo leto 2012. Tak je vsako leto.

Vročina mene ne moti ker se zadržujemo čez dan od znotraj - imam to srečo. Sicer je te suše res preveč, ampak imam raje tako vreme ko pa že mrzlo in deževno. Tega bo še dovolj v oktobru in novembru. Zdaj še moramo malo uivat v sončku.

(odgovor članu tissa12)
Neposredna povezava do sporočila: 997
21.8.2012 11:58:34   
zaljubljena23
Vročina..Bljek...Niti mi ne govorite..Edino fajn je, da so noči sveže, da se takrat lahko vsaj malo zadiha...

Čas do decembra...Kaj vem, prejšnjo N je bilo obdobje, ko se je zeloooo vleklo, med 20. in 30.tednom..Zdaj pa imam itak enega 20 mesečnika doma, ki me napolno okupira in mi gre tole prehitro...user posted image

< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 21.8.2012 11:59:39 >

Neposredna povezava do sporočila: 998
21.8.2012 12:54:19   
anii
HeLenčica in tissa12 hvala za mnenje. Trebuh si mažem že od ene 3.meseca dalje. Strij v prvi nosečnosti nisem imela. Mislim, pa da sem našla vzrok srbenja. Par dni sem nosila oprijete majčke in me je zgleda dražil material.

Zadnjič sem imela pregled pri svoji ginekologinji in je opravila kontrolno morfologijo. Veliko bolj podrobno in umirjeno kot pa tista nadomestna. Spol je potrjen. Zaradi lege otroka se je dolgo zadrževala pri opazovanju srčka in ker ni sigurna al je neki del zaprt al ni ( ne vem točno kaj) moram konec meseca na pregled. Naj bi blo vse ok, ampak da bo sigurno, mi je vseeno dala napotnico... upam da res ni nič. Ker raste zelo dobro. Še predobro, tako da mi je rok poroda rajši prestavila na 28.11. In s tem se verjetno poslavljam od vas, pa grem pogledati k novembrkam.
Želim vam veselo nakupovanje, čim manj problemov in zdrave otročke :)

Neposredna povezava do sporočila: 999
21.8.2012 16:31:50   
cukica
Helenčica kako si odpravila na pregledu? Mene čaka jutri in upam,da mi nebo treba jit v porodnišnico,ker imam probleme. Imam namrec ves čas trd trebuh in bolečine.
Vročina želim si,da bi bilo malo manj vroče in znosno.
A razmišljate kam boste šle rodit?

17.01.2011 Nejc

Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kako naj poimenujem svojga še nerojenega sinka?
Rosana29

Vid (22%)

Gal (23%)

David (27%)

Mark (28%)

Število vseh glasov: 337

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!