|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
10.8.2012 19:12:20   
tissa12
Evo, tudi jaz sem mela danes morfologijo. Puncko bova mela, ima ze 25 cm in tehta 350g. Posteljico ma pa zadaj, tak da ni cudno, da ze tak dolgo cutim brcike. Pravi ginekolog, da je zivahna in da je vse fajn, fajn, fajn user posted image
Sem mela tale pregled kar hitro. Sem sele v 21.tednu, brce cutim pa ze od zacetka julija. Sam da je vse vredu user posted image
Zredila sem se pa skoraj za 6 kg in sem ga vprasala, ce se prehitro redim, pa pravi, da ne, da bova spremljala in se naj se nic ne sekiram. Mi je vsec, da je tak na easy in ne komplicira.

Evo, to je to. Lepo se imejte user posted image

Ps: anii, mene trebuh nic ne srbi, tak da ti okoli tega ne morem odgovorit. Verjetno pa te res srbi zato, ker se koza razteza. To pa se ne pomeni, da bos mela strije. Se kaj mazes s kakimi kremicami?

(odgovor članu buubikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 951
10.8.2012 21:10:51   
HeLenčica
Tissa in Andromeda! Ja čestitke za pupe! Iiiiiiiiuser posted image . Bom naslednjič pri obnovi seznamčka malo preštela koliko imamo fantkov in koliko punčk. Kak faaaajn!

Cokoladka, če pa maš dvojčke! Normalno, da malo več kg gor dobiš. Sej boš pol dvakrat toliko delala kot me in boš vse dol dobila. A so ti na morfologiji povedali spol?

Mene zadnje dni zelooo boli trebuh pa še ledvice povrhu. A je to možno, ker se maternica širi, ker če bi bilo vnetje bi čutila pri lulanju? Ne vem, je pa zelo neprijetno. Me skrbi da ni kaj narobe, čeprav junak pridno brca.

anii, koža te srbi ker se razteza, zdaj je pravi čas da jo fuuul mažeš. Ni pa nujno da boš dobila strije, lahko da si nagnjena pa jih boš imela ali pa tudi ne. Tu nobena krema ne pomaga.

mala bejba, sem vesela tvojega mnenja o vozičku user posted image Vitamini - jaz jemljem Fidivid mami, ker so občutno cenejše od ostalih pa zdi se mi da ne more škodit. Pijem pa tudi MG in CA tablete.

Uživajte vikend!

< Sporočilo je popravil HeLenčica -- 10.8.2012 21:11:54 >

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu buubikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 952
13.8.2012 8:51:27   
cokoladka10
Hoj punce....No Helenčiča spol se ni videl pri obeh...vendar jaz mislim, da bo parček... v ponedeljek imam pregled in bom mogoče tam kaj več izvedela.

Današnje temperature so za izkoristit, mi tako paše....., Lep dan vam želim

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 953
13.8.2012 9:23:43   
zaljubljena23
Andromeda..Čestitke za punčkouser posted image user posted image

tisa..tudi tebi čestitke za uspešen pregled in punčkouser posted image user posted image

Eno vprašanje? A še vse jeste folno? Jaz sem jo nehala jest po 3 mesecih user posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu buubikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 954
13.8.2012 10:39:02   
haram
user posted image vsem tistim ki imate za seboj uspešne preglede, predvsem pa da bojo končno kšne punčke ker zaenkrat je blo več fantov.
Folno sem pa tud jst nehala jest po treh mescih.

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 955
13.8.2012 13:01:18   
Nova_nosečka
Se še jaz malo javim. Pregled za nami, vse je bp, bomo pa imeli punčko. Moj pravi, da je letos leto punčk, ker vse okrog nosijo punčke.

Teža, no mene je skoraj zadela kap, ker smo bili na dupustu in je ta prinesel skoraj +2kg. Je pa to posledica prevečjih količin kruha in sladoleda. Upam da ostanem na tej teži do konc meseca. Vse skupaj sem so sedaj pridobila med 2-3kg.

Folna kislina, tudi jaz je ne jemljem več. No mi je zdravnik malo ostreje rekel, da pa to res moram in vitamine. Pa sej tak rečejo to vsaki. Zdaj si bom kupila novo pakungo in začnem spet jemat.

Zgaga - a že katero jezi? Uf mene je konkrentno začela dvigovat kislino. Tudi bruhala sem 1krat. Bo potrebno sladkor kar omejit, ker ta precej vliva na kislino. Čeprav vem da na koncu več ni noben ukrep pomagal v prvi nosečnosti. Se je bilo potrebno sprijaznit.

Oprema, mene že pošteno firbec daje. bom počasi odprla škatle od prve hčerke in prečekirala kaj bo prišlo v poštev in seveda opremo preverit in oprat. Se že veselim tega planiranja. Vendar mislim da pred septembrom kaj ne bom, ker bo potem ta mala v vrtcu in bom imela dopoldan v miru čas to delat.

Drugače pa je meni zelo fino fajn ko punca tak pridno brca. Ni lepšega občutka. Uživajte še te poletne dni. Meni super prija sonček, ker smo potem vsi tako dobre volje.

(odgovor članu haram)
Neposredna povezava do sporočila: 956
13.8.2012 13:12:37   
HeLenčica
user posted image

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.12.

user posted image JANIEBLUE,33
user posted image ZALATM, 35, 3 user posted image ,2 user posted image , 1 user posted image

2.12.
user posted image
AISHA1, Koper, 6 user posted image , 4 user posted image

4.12.

user posted image Tenčica, okolica Cerknice, 1user posted image  

5.12.
user posted image
 Anii, 2 user posted image , 1user posted image   user posted image  
user posted image   Hope87

6.12.
user posted image ČEBELI
user posted image ZUMBIKA,32,VELENJE, user posted image ,user posted image ,1 user posted image
user posted image  Skobcevka, 24, Velenje, 2user posted image , 0user posted image , 1user posted image user posted image

7.12.
user posted image Cukica, 29, Cerknica, 5 user posted image , 1user posted image , user posted image  - Jure, 22.8.

8.12.
user posted image  LaMAY32,VELENJE
user posted image   Polona19, 2 user posted image , 1user posted image

8.12.
user posted image TALLA,33,OKOLICA DOMŽAL, 4 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image user posted image

10.12.
user posted image MALA BEJBA, 29, TRBOVLJE, 3 user posted image , 1 user posted image user posted image

11.12.
user posted image DECEMBERKA 2012
user posted image  Čirimbara, 28, Ljubljana, 3user posted image , 1user posted image
user posted image   Slogirl87, 24, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image

12.12.
user posted image TINCA10, 25, OKOLICA LJUBLJANE, 2user posted image , 1user posted image
user posted image CARAMEL, 2 user posted image ,1 user posted image
user posted image  Lutko, 2 user posted image , 0 user posted image
user posted image  Metuljcica_98, 21, Ljubljana, 4 user posted image , 0 user posted image
user posted image  Helen@, okolica Kranja, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image user posted image

13.12.

user posted image  Cokoladka10, 1 user posted image ,0 user posted image , 2user posted image
user posted image   smoki3, 25, Maribor, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image user posted image
user posted image   Lisa01, 27, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image

14.12.
user posted image POLI_H, 29, MARIBOR, 3 user posted image , 1 user posted image

15.12.

user posted image BUUBIKA, 24, OKOLICA PTUJA, 1 user posted image , 0 user posted image , 1user posted image user posted image , 4. 9.

16.12.
user posted image  NOVA_NOSEČKA, 29, 2 user posted image , 1 user posted image   user posted image  

17.12.
user posted image MIŠKAMAŠKA, 23, LJUBLJANA, 1 user posted image
user posted image BERDY,24,KRANJ,1 user posted image ,0 user posted image
user posted image CUKICA,29,CERKNICA, 5 user posted image , 1user posted image , 18. 7.

17.12.
user posted image  
Mejckena81, okolica Ljubljane, 1 user posted image

19.12.
user posted image Grahek, 37, Gorenjska, 9user posted image
user posted image  Poopsie95, 1 user posted image ,0 user posted image , user posted image , 31.7.
user posted image  Violetaa, 1 user posted image ,0 user posted image

20.12.

user posted image ALFI, 34, DOMŽALE, 4 user posted image , 2 user posted image

21.12.
user posted image ROZKA. 1 user posted image ,0 user posted image
user posted image  Mišk, 30, 3 user posted image , 2 user posted image , 26.7.

24.12.
user posted image  Diduska, 29, Ljubljana, 2 user posted image , 1 user posted image
user posted image   Monka, 1 user posted image , 0 user posted image

25.12.
user posted image  Inda_T, Primorska,  1 user posted image , 0 user posted image , 1user posted image  Lovro
user posted image   Andromeda , 3 user posted image , 1 user posted image user posted image
user posted image   Wannabemommy, 29, Maribor, 4 user posted image , 1 user posted image

26.12.
user posted image  m.piccolina, 34, Celje, 2 user posted image , 1 user posted image , 1user posted image , 22. 8.
user posted image Haram, 27, Domžale, 2 user posted image ,1 user posted image , 1user posted image user posted image
user posted image  zaljubljena23, 27, okolica MB, 3 user posted image ,1 user posted image , 1user posted image , morf. 17. 8.

27.12.
user posted image  Tissa12, 26, Ljubljana, 1 user posted image , 0 user posted image , 1user posted image  user posted image  

29.12.
user posted image  HeLenčica, 31, Maribor,1 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image user posted image , morf. 21.8.
user posted image  Annai, Koroška, 2 user posted image , 1 user posted image , 1 user posted image user posted image , 27. 8.
user posted image  mamica03, 33, tujina, 3 user posted image ,2 user posted image .
user posted image  moja mala pika
user posted image   binabana, okolica MB, 1 user posted image , 0 user posted image , 8. 8.

30.12.
user posted image  Tulipancek3, 30, tujina, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image
user posted image  Ilenija, 34, tujina, 1user posted image , 0user posted image

13. 1. 2013
user posted image  Kokica25, 25, Dolenjska, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE user posted image :50
user posted image user posted image : 51

FANTKOV user posted image : 9
DEKLIC user posted image : 6

Pot z nami so začele:
Sara - Primorka user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si
                             - babybook.si
- noseča.com
                             - pregnancy.org
- bibaleze.si 
                             - bambino.si
- mojezdravje.si
                        - parrentsconnetct.com
- pregnology

-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

Neposredna povezava do sporočila: 957
13.8.2012 15:10:22   
skobcevka
Živijo punce!

Tudi jaz čutim že konkretne brcike našega user posted image
.Folna kislina, sem jo začela jemljati že pred zanositvijo in jo še jemljem.(Femibion 2)
Oprema- kupila sva že voziček in zibelko.
Teža- do sedaj sem se zredila za 2.7 kg, bomo videli kaj bo tehnica pokazala na naslednjem pregledu user posted image

Punce ali je katera od vas še študentka? Ali ste že vse zaposlene?(služba)

Jaz sem še študentka (pišem diplomo) in delam prek študentskega servisa.

To je vse s strani mene.

Lep pozdrav user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 958
14.8.2012 10:05:17   
HeLenčica
Hej punce!

Oprema - danes bomo najbrž kupili voziček (+košara, lupina), ker sva našla izjemno dobro ponudbo.

Folna kislina oz. vitamini - kot sem že napisala, jaz še vedno jemljem Fidivid mami, čeprav mi je G rekla da ni potrebe. Se mi zdi da škodit ne more. Poleg tega pa pijem tudi magnezijeve in kalcijeve šumeče tablete, ker sem imela krče.

(odgovor članu skobcevka)
Neposredna povezava do sporočila: 959
14.8.2012 10:32:48   
mejckena81
Folna kislina: Jaz sem ji nehala jemat že pri dveh mesecih, ker se je takrat začelo moje obdobje slabosti in bruhanja. Žal ni nobena tbl. ostala v želodcu, zato je ginekolog rekel, da naj vse skupaj pustim.

Dodatki: moj ginekolog je mnenja, da pa prehranskih dodatkov nosečnica ne potrebuje edino v zadnjem trimesečju zaradi železa. Zato sama ne jemljem nobenih stvari, razen Magnesola vsak drugi dan preventivno zaradi krčev.

Oprema Ja jaz še vedno samo gledam preko neta vse skupaj in se odločam kaj bom. Imela sme že dva UZ pa na nobenem moj mali otroček ni hotel razkrit kateri spol bo, tko da ostajam še pri barvi sten, ki ne vem kakšne bodo, očitno bo treba dat bolj nevtralne pa bo.
Za voziček in ostalo čakam, da se prodajalci vrnejo z dopusta, pol pa v nabavo.

Neposredna povezava do sporočila: 960
14.8.2012 14:01:12   
annai
prvo čestitam vsem za fantke in punčke!user posted image  sama še čakam morfologijo, mislim pa daa je res punčka, tako kot so mi povedali že na nuhalni. user posted image

Helenčica sta vzela zdaj bebe confort high trek? user posted image  

je bojde res dober voziček. Mi smo nabavili star model za na vikend in sprehode po gozdu. in sicer za starejšo zdaj saj smo menjali quinnyija na katerega sem bila že jezna ker ni šel po makedamu niti po travi na dvorišču pa tudi naslon se ni dal nastavit (zapp). user posted image  novi bebici pa smo nabavili bolj mestnega, da ne rabimo prevažati vsak dan toliko robe iz enega kraja v drugega. user posted image

(odgovor članu mejckena81)
Neposredna povezava do sporočila: 961
14.8.2012 17:35:42   
m.piccolina
Živjo, včeraj sem odnesla na CSD papirje glede porodniške in mi je rekla socialna delovka, da prenavljajo paketke tako, da boš dobil paket glede na višino dohodka, to velja tudi za pakete ne samo če se odločiš za denar! Mislim, ta država nam skoz samo jemlje.

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 962
14.8.2012 18:24:34   
buubikaa
Kdaj pa moraš dati vlogo za te paketke oz. denar?
Je tudi to novo ali še vedno velja, da imaš čas za to do okoli 2 meseca pred PDP-jem??

(odgovor članu m.piccolina)
Neposredna povezava do sporočila: 963
14.8.2012 19:16:29   
tissa12
Hvala vsem za čestitke user posted image

Vitamini in prehranska dopolnila: ne jemljem ničesar. Folno sem začela jemati takoj, ko se izvedela, da sem noseča. Pojem ogromno sveže zelenjave in sadja, tako da se mi ne zdi potrebno jemati še dodatkov. Pa tudi krčev nimam, tako da ne rabim jemat mg.

Nova nosečka, na žalost ti ne morem svetovat okoli zgage. Upam, da kmalu mine oz. da te ne bo preveč mučila.

Oprema: kot sem že rekla, bova vse v ikei kupila. Res je predrago pri nas. Bi raje kupila slovensko in našo proizvodnjo podpirala, pa je razlika v ceni prevelika.

Skobcevka, jaz sem še študentka, ampak manj pridna, kot ti. Me čaka še nekaj izpitov, diplomi (dvopredmetni študij) in diplomski izpiti. Upam, da mi vsaj izpite uspe nardit pred porodom, čeprav dvomim, ker nekako ne najdem motivacije za učenje. user posted image

HeLenčica, sta kupila bebe comfort? Kakšen je, koliko sta plačala? Meni je tudi všeč, ampak je draaaaag. Sem gledala še vozičke Lux4Kids, pa so se mi zdeli kar vredu, ampak menda se kvarijo. user posted image

buubikaa, tudi mene isto zanima. Če kaj izveš, prosim povej user posted image

Lepo se imejte jutri na fraj dan! Upam, da se debata še kaj bolj razvname user posted image

(odgovor članu buubikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 964
14.8.2012 21:13:08   
mala bejba
Samo na hitrco,Bebe Confort se dobi v Italiji ful cenej kot tle,jst sm ga šla iskat en mesec predn sm tamalo rodila ker so me v eni izmed naših štacun nasrali.Mam pa sive barve,pa neke zvezdice ma na strehci,tko da je za oba spola fajn.Jst sm še dokupila oporo za glavo in se tamala tok veselo stiskala pozimi,pa spodaj pride taka zadeva da se dvigne glavo,sploh če veliko polivao.Tudi to sem dokupila.Morm rečt da zdej gledam malo vozičke tko za hec,in bi se sigurno za High treka odločila.Edn lupinica men ni bla tok všeč(creatis),sam zdej majo boljšo(pebble).Itakl  sm pa tamalo prevažalo v avtu kar v košari.Morm jt po tamalo,sta z atijem nardila spet celo štalo v kopalniciuser posted image user posted image .

18.12.2009 Sara

(odgovor članu tissa12)
Neposredna povezava do sporočila: 965
14.8.2012 21:22:11   
annai
mala bejba..torej si zadovoljna z vozičkom. jaz bom dokupla še košaro pol decembra. zdaj bo pa za malo. :) super. vidim da sem se fajn odločla. user posted image  imaš prejšni model ane?

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 966
15.8.2012 8:19:04   
zaljubljena23
Tisti državni paket (denar ali oprema) se po novem vloga oddaja po rojstvu otroka...In ne pripada družini, katere prihodek je na družinskega člana večji od 600 (pa nekaj čez) evrotov...

m.piccolina, kakšne papirje si nosila glede porodniške na CSD..Koliko vem je rok 60dni pred PDP-jem...Me pa še nismo tako daleč hihi

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 967
15.8.2012 8:56:00   
tissa12
To, da se bebe comfort dobi v italiji ceneje ze vem, ampak kako je pa pol z garancijo? Jo lahko uveljavljas v slo, ali moras nazaj v italijo?
Joj, meni glede teh vozickov in dodatkov ni cisto nic jasno. Ste kupile tisti komplet, kjer dobis lupino, kosaro in sportni del, ali se kupuje vse posebej? Se da mogoce kar kosaro za avtosedez uporabit? Pri nekaterih vozickih se menda to lahko naredi.

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 968
15.8.2012 12:08:17   
m.piccolina
Ojla, odnesla sem papirje za porodniško, ker mi je na socialni pred mesecem dni ko sem oddala vlogo za prehrano za sina, socialna delovka rekla, da moram glede na PDP vlogo oddat do sredine avgusta, in glede na to, da so CSDji zadnje čase tak hitri pri izdajanju odločb sem jo raje upoštevala in že odnesla potrjeno vlogo s strani delodajalca. Drugače pa nevem, kako je s to papirno dokumentacijo ker pri sinu sem bila študentka in pred osmimi leti niso tak komplicirali kot danes!

(odgovor članu tissa12)
Neposredna povezava do sporočila: 969
15.8.2012 13:23:13   
Inda_T
Uf, spet v zamudi - tokrat zaradi 10-dnevnega dopusta...

Kakorkoli, glede vitaminov - jaz jih imam kupljene injih jem bolj kot ne redno,razen sedaj na dopustu sem na folno in omega3 kar pozabila, jedla pa sem samo magnesol in kalcij... Sedaj doma, ko bo ritem spetnormalen pa jih bom jedla do konca pakunge, potem pa bom videla če se jih bom spomnila kupit.

Brcanje najinega Lovrota pa sedaj postaja že kar malo divje - najprej ga ful dolgo nisem čutila, ker imam posteljico locirano bolj spredaj (sem izvedela na morfologiji), potem pa se je pred nekajdnevi začelo s tistimi malimi mehurčki, nato dva dni nič, potem pa je začel s pravimi malimi karate udarci - včasih takomočno, da moram kar skloniti, če me zadane v stoječem položaju... user posted image

glede zgage, ena je spraševala zgoraj - imam zanimivo zgodbo - tašča mi je v Evrospinu kupila Freffervescente - nekaj kar naj bi bilo kot neke magnezijeve paličice za raztopiti v vodi, sama sem na etiketi nato prebrala da gre za paličice sode bikarbone in zadevo iz kilskega kozarca veselo vsipala v zamašena odtoke. Ko pa me je enkrat zgrabila zgaga, pa pojem po eno paličico (dolge so cca 1-2cm) in popijem malo vode čez in zgage ni več user posted image

Aja, pa to sem hotela vprašati - meni je morfologijo naredila v 19 tednu (sem napisala zgoraj) in nisem preveč zadovoljna, ker me je blazno na hitro odpravila (kot me na vsakem pregledu) pa razmišljam, da bi šla na 3D/4D ultrazvok. Ali se je katera ukvarjala s to idejo, poznate koga s to izkušnjo??

(odgovor članu m.piccolina)
Neposredna povezava do sporočila: 970
15.8.2012 14:38:19   
annai
Inda_T , v prvi nosečnossti sem bila na 4D pregledu, bolj za spomin kot kar koli drugega. je isti pregled kot morfologija, otroka pregledajo, zmerijo,..., drugače je le da je slika 4D, dobila sem tri slike in vse skupaj so mi posneli na cd. cena pa je 80eur, dela se pa se okoli (ali po) 30. tedna...je bila pa zelo lepa izkušnja. tudi tokrat jo bom verjetno plačala ker je res neprecenljivo, poleg tega pa naj ima enkrat vsak otrok svoj spomin! user posted image  je pa res da 80eur ni mali denar..premisli in sporoči kako se boš odločila. user posted image  

še 12 dni do morfologije...sem res že neučakana. user posted image  ampak me res zanima ali bo res še ena princeska kot so rekli na nuhalni ( je bila super obrnjena) ali pa bo princeski zrastel lulček in bo na koncu princ. user posted image  

če je katera iz Koroške...kje so tu otroška igrišča, da se otrok star leto in pol lahko vsaj malo igra. user posted image  meni osebno je grozno da v Slovenj Gradcu ni igrišča za otroke! sramota user posted image  ... otroka vozit v  drug kraj, da se lahko igra se mi pa zdi butasto, saj bi te lepe dneve lahko izkoristila za voziček. user posted image

< Sporočilo je popravil annai -- 15.8.2012 14:44:41 >

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 971
15.8.2012 17:16:09   
Inda_T
Annai, hvala za informacijo in izkušnjo, saj gre tudi meni bolj za to - namreč, da mi bo g. naredila morfologijonisem vedela, moj na pregldu ni bil z mano in tako ostal brez te izkušnje. Ker sva bila na nuhalni pri dr. Strahovi in je bila to zelo dobra izkušnja razmišljam, da bi šla še na tega... Mimogrede, meni so na nuhalni rekli da bi znala biti deklica, sem pa sama od vsega začetka čutila da bo fantek... Potem pa na morfologiji izvem, da bo fantek... torej, 6 čut še deluje... user posted image

žal pa sem sama s primorske, tako da o igriščih v SG ne vem nič - še v mestus em bila samo enkrat pred leti na obisku pri bivši sošolki s faksa... user posted image . pa tudi drugače živim na vasi, kjer tudi igrišča ni, oziroma če je kje kako igralo mi ga še ni uspelo najti...

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 972
16.8.2012 9:03:54   
HeLenčica

IZVIRNO SPOROČILO: tissa12

HeLenčica, sta kupila bebe comfort? Kakšen je, koliko sta plačala? Meni je tudi všeč, ampak je draaaaag. Sem gledala še vozičke Lux4Kids, pa so se mi zdeli kar vredu, ampak menda se kvarijo. user posted image

Veš kaj, zgodilo se je nekaj hecnega in sicer sem kupila Jane slalom user posted image . Ker sem našla v Pikapolonici star model (ker nov mi ni OK, je ful ozek športni del) za 590€ skupaj s košaro in lupinico pa sem kar tega vzela. Se mi vseeno zdi 220€ razlike nekaj, za kar bom lahko kupila marsikaj drugega, pa ko sem Jane-a vozila malo naokoli in ga zlagala se mi tudi zdi fuuul vodljiv in dober voziček. Primeren kompromis med ceno in kvaliteto. user posted image . Pa tudi košara se lahko uporablja za vožnjo v avtu.

Paket ob rojstvu otroka - zaljubljena23, pa veš mogoče če se v to kvoto 600€ na člana šteje dojenček zraven ali ne?

m.piccolina, zanimivo okoli vloge za porodniško. V zakonu namreč piše, da jo lahko oddamo šele 60 dni pred predvidenim PDP?! Če jo lahko oddamo že zdaj je zame to definitivno bolj ugodno, ker se šteje za obračun 12 mesecev plače pred oddajo vloge, jaz pa ne vem če bom imela oktobra še službo....

Brcike so vsak dan močnejše, zame ni lepšega občutka. Ima pa mali aktivne in manj aktivne dni. Včasih kak dan tudi cel dan akcija user posted image . Verjetno bo tako tudi ko se bo rodil? user posted image

Inda_T, jaz grem ziher na 3d/4d UZ. Baje je noro (kot je napisala annai), delajo pa ga med 25. in 30. tednom, ker je bojda potem že kar velik otrok in se manj premika/vidi. Sama imam v torek morfologijo, potem se bom pa naročila enkrat za september še za to. Pri nas ga dela dr. Lukman na Ptuju, za MB ne vem za nobenega, za Primorsko pa še manj user posted image

Še 5 dni do morfologije, komaj čakam user posted image user posted image user posted image , da vidimo če je 100% lulček.

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu tissa12)
Neposredna povezava do sporočila: 973
16.8.2012 10:07:30   
Inda_T
Hej hoj,

o vozičkih, moj je včeraj prostovoljno javil, da greva danes v LJ po trgovinah na lov za vozički (model imava že izbran ampak bi očitno gospod rad še malo potreniral, jaz pa seveda nimam nič proti user posted image )

Glede paketa pa v bistvu ne vem, po eni strani bi bilo logično da se mali šteje zraven, je pa čisto možno (glede na to, v kako nelogični državi živimo) da se ga ne šteje... Glede oddaje vlog pa se je očitno treba pozanimat na matičnem CSD, ne bo druge...

O brcikah pa tako - da bi govorila o bolj aktivnih dnevih ne morem, moj ima bolj trenutke - npr. strahotno pobrca ko se usedem ali pa poknem na kavč - kot bi hotel reči, ''kaj zdej mati a bomo samo sedeli'' - tako da upam, da se tak vzorec ne bo ponavljal ko bo na svetu.... user posted image

O 3D/4D pa še vedno malo dvomim - predvsem zato, ker sem včeraj na spletni strani ene od centrov kjer ga delajo prebrala, da je možno, v kolikor ima nosečnica posteljico 'odspredaj' da ni nič videti... In ker jo jaz imam - to je ena redkih stvari, ki mi jo je moja g. povedala (zato sem tudi brce začutila šele v 20 tednu) resnično malo cvikam, da ne bi dajala kup denarja, potem pa bila razočarana... Moram kar direkt poklicat in povprašat kaj mi svetujejo. Sem pa imela namen it k Strahovi v Domžale, saj sem bila tam na nuhalni in sem bila fulll zadovoljna. Na Primorskem pa ta pregled opravljajo samo v Postojni - seveda če Postojno šteješ kot Primorsko (če je pa ne, potem pa ni na primorskem nobenega...

Neposredna povezava do sporočila: 974
16.8.2012 10:18:09   
princess13
HeLenčica, glede paketa ti lahko jaz povem, da se šteje novorojenček zraven. Sem bila nedolgo nazaj na CSD in sem vprašala. user posted image
Glede oddaje vlog pa je tako, da jih lahko oddaš najhitreje 60 dni pred PDP, prej ne. Pa še to oddaš samo eno, vse ostalo se ureja po rojstvu otroka (paketi, očetovski dopust, itd.).

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

avto moto
metalord666

ali zbirate avto moto?

da (17%)

ne (83%)

Število vseh glasov: 235

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!