|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
24.7.2012 13:07:59   
CAC
Aja, še to me zanima, tiste ki dajete UM- koliko vam pojejo na obrok in na koliko časa jim dajete?
Moja user posted image  je od začetka jedla po 60- 90 ml na obrok, včeraj in danes je vmes pojedla 1x tudi 130 ml- drugače pa v povprečju poje 90 ml. Sicer je res bolj drobna, saj se je rodila z  2,8 kg. Trenutno jih ima okrog 5 kg. Ker na škatli piše, koliko bi naj pojedel otrok glede na starost po mesecih- in moja poje dosti manj. user posted image   Ji dajem vmes na 2,5- 3 ure, pa mi včasih tudi sploh noče jest. user posted image   Je pa vsa ta priprava hrane in prekuhavanje totalna zmeda zdaj za mene, saj tega nisem vajena- kaj čemo, se bom morala vse privadit in najti nek sistem.

Upam, da ko ji bom čez 1 mesec začela dajat počasi ostalo hrano, da bo kaj boljše, ker zgleda, da sicer ni ne vem kakšna jedka. Bo zgleda manekenka user posted image  

Meni so tudi od vseh teh brig in sekiranja šle vse kile dol, zgleda da sem šla še pod svojo običajno težo, saj so mi moje obleke že malo prevelike user posted image  .

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 601
24.7.2012 13:41:27   
PapuaNG
kasting za dojenčke se ponavlja danes, v torek 24.7. ter v sredo 25.7., lokacija in ura ostaneta enaki :) Vljudno vabljene....

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 602
24.7.2012 13:42:15   
Arwen_84
Pozdravčke,

joj, ko berem tele vaše poste o spanju mi kar slabo rata. Naša noč je bila spet katastrofa...jaz nevem kako otroku razložit, da se spi več kot 1h lahko skupaj...user posted image . V glavnem vse postaja ena velika NOČNA mora...dobesedno. Jaz delujem na low-batteries čez dan in komaj čakam večer, da grem spat...in hkrati me je strah noči-what a lifeuser posted image . Počasi mi gre vse že na živce, obema....delujem komaj čez dan, ko ona počiva jaz premišljujem kaj naj ponoči še naredim...ali naj pač pustim, da joka in da zaspi sama- ampak mislim, da to nebo nič pomagalo v končni fazi...

v glavnem, zaspala je ob 21h (pol odspi teh svojih 4h,5h v kosu v svoji posjtlici) do 1h...no, potem se pa začne kalvrija. Se je prebudila ob 2h (spet malo dojila) sem šla spat v dnevno...se je po 30min zbudila in začela jokcat...sem šla k njej, jo dvignila mi je tkoj zaspala nazaj v naročju, sem jo odložila se je začela dret ko zmešana...sem jo nazaj dvignila se je tudi pri meni drla...sem ji pela potihem se je po 15 min umirila....sem jo odložila in je bla ura 3.50h, ko je zaspala...No, spala je natanko 40min...sem pa spala zraven nje a se je nisem dotikala...pol je torej ob 4.30 jedla ...ob 5h sem jaz še na uro pogledala in zaspala...do 6.15h, ko se je razbudila in sem vstala...Torej sem spala 4 ure do 1h in pol do 5,00h bla budna in še 1 urco do jutra...V glvanem eno veliko mučenje...zakaj se od 1h naprej zbuja na 1h mi ni jasno...če bi bla lahkota bi se jokala takrat ...pa je zaspala nazaj brez joške. Nevem kako narest, ko se zbudi tako čez 1h...jo dvignit in ujčkat da zaspi nazaj....ali ji podturit joško in jo pač brezveze ''prenajedat''....ker se tako na 1h potem celo noč doji...user posted image Nevem ampak jaz sem obupana nad vsem tem. Ker so noči takšne, mi gredo tudi dnevi na živce...danes zjutraj jo je imel moj, da sem jaz odspala pol še dobri 2h...ampak, ker dela od doma in se je pač lahko vzel cajt...ostale dneve, pa nevem kako naj sploh funkcioniram...razmišljam, da mi najela kakšno pomoč za te 3h zjutraj al nekaj...samo spet kdo, kako,...otrok malo premajhen, itd....Ampak jaz z 4-5h spanja ponoči enostavno ne zmorem več.

Čez dan mi je včeraj spala 1x30min zjutraj na sprehodu in nekje od 13.30-16h (z vmesnim dojenjem). Ostali čas je ful aktivna in tudi pred kopanjem je bila ((sicer je res, da sta minili samo 2,5h od spanja do kopanja) ampak je zato zaspala šele ob 21h (ponavadi pa je že 19.30-20h). Nevem, mogoče je ne bi smela pustit tolko časa spat prej popoldne? da ne spi vsaj od 14h do kopanja?...samo tako je tudi že bilo in je isto...tistih 5h odspi in pol konec....ampak ne, da bi ona ful gledala in se smejala in nevem kaj ponoči...ker tkoj ko sem jo vzela mi je zaspala...samo ni mi jasno zakaj se zbuja na 1h -1,5h in kolovrati...jo bom takrat ob 1h dala v svojo pojstlico pa naj se zdere in zaspi...kaj čem drugega narst...samo nevem če bo kaj ''pomagalo'' al bo pol vedno vedla...ja prvič, ko se zbudim, jem in pol jokam dokler ne zaspim (mami in oči pa bosta isto budna zraven kot da mi jo mela v naročju do takrat)...mah, katastrofa.

Arabella1: super čupko resuser posted image Naša je še kar pleška oz počasi ji laski rastejo pa bjonda ratujeuser posted image

CAC: ja sej maš prav, tole je en sam napor, če nekaj ne laufa..pač ne. Mi je tašča rekla, da moj tudi ni hotu pit pri njej in da pač ni dojila (2 tedna se je trudila) in je zdaj toliko bolj ponosna, da jaz pa lahko....ampak kot sem že rekla naša se še enkrat ni odmaknila od mene, tko da OK...če bi pa (in če bo) to začela delat, pa neham tudi jaz v sekundi...silit je pa ne mislim...otrok že ve, kaj mu paše in kaj ne...mamica pa pri tem ni nič kriva. Ma jaz sem slišala, da obkladki iz zelja (listov) pomagajao ful...da jih daš v zmrzovalnik in pol jih nosiš v modercu...kakšen dan, dva in je konec. Samo zdej moreš res malo pazit, da neboš še kakšnega mastitisa fasala....

naša spi (seveda driskica, če pa je ponoči tako) ampak jo bom čez 30min zbudila, tko da bo budna vsaj 5h do kopanja...pa naj bo tečna. Jaz mislim, da mi našo premalo pustimo jokat...vsakič ko se glasi ji ustrežemo...in ima preveč energije, al kaj pa vem kaj ji je.

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 603
24.7.2012 14:30:17   
misk2
hejla aprilčki.... mi imamo punčko Leo rojeno 8.4. 2012. imate mogoce tudi skupino na FB?

prišel je naš princ Gabrijel 12.12.2010 :*
prišla je naša princesa Lea 8.4.2012 :*

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 604
24.7.2012 14:58:41   
ursap
IZVIRNO SPOROČILO: CAC

Aja, še to me zanima, tiste ki dajete UM- koliko vam pojejo na obrok in na koliko časa jim dajete?
Moja user posted image  je od začetka jedla po 60- 90 ml na obrok, včeraj in danes je vmes pojedla 1x tudi 130 ml- drugače pa v povprečju poje 90 ml. Sicer je res bolj drobna, saj se je rodila z  2,8 kg. Trenutno jih ima okrog 5 kg. Ker na škatli piše, koliko bi naj pojedel otrok glede na starost po mesecih- in moja poje dosti manj. user posted image   Ji dajem vmes na 2,5- 3 ure, pa mi včasih tudi sploh noče jest. user posted image   Je pa vsa ta priprava hrane in prekuhavanje totalna zmeda zdaj za mene, saj tega nisem vajena- kaj čemo, se bom morala vse privadit in najti nek sistem.

Upam, da ko ji bom čez 1 mesec začela dajat počasi ostalo hrano, da bo kaj boljše, ker zgleda, da sicer ni ne vem kakšna jedka. Bo zgleda manekenka user posted image  

Meni so tudi od vseh teh brig in sekiranja šle vse kile dol, zgleda da sem šla še pod svojo običajno težo, saj so mi moje obleke že malo prevelike user posted image  .

jaz našo Pio hranim za Aptamilom in na obrok poje cca 120 ml. enkrat poje vse, drugič pa ne. sva probala dat tud 150 ml pa je blo preveč. sicer na škatli piše, da bi morala pojest še več, ampak sem mi zdi za tko majhen želodček preveč mleka naenkrat. jaz naše ne silim. pač poje kolikor poje, ostalo zlijem stran. jemo pa na tri ure čez dan, ponoči pa ko se zbudi in zajamra. 

glede dojenja sem se tud jaz veliko presekirala in prejokala. dojila sem samo 14 dni pa še to sem morala dodajat, ker sem imela premalo mleka. od rojstva naprej spim na trebuhu, prsi nisem imela trdih. se mi je pa Pia nonstop trgala iz prsi dol in jokala in obračala glavo stran in se zvijala. bradavice sem imela vse pogrižene, ker ni znala pravilno zagrabit. potem pa sem si raje začela črpat. iz ene dojke sem si zjutraj načrpala po cca 30 ml, kljub temu da si celo noč nisem nič črpala. ko sm vidla da je tko mal, pa sem raje nehala. mi je tud patronažna svetovala, da bolje da neham, kot da si poškodujem žleze, ker na silo črpam. če ni mleka, ga pač ni. s črpanjem pa sem nehala tko, da sem vsak dan eno črpanje ukinla in na koncu prenehala. problemov nisem imela, tud mastitisa nisem dobila. če dobr.

sem bla pa od začetka glede dojenja čist potrta in žalostna, ker sem bla prepričana, da bom dojila in tud rada bi. zdaj sem se sprijaznila pa še mož mi lahko pri hranjenju pomaga. ampak mi pa gre to prekuhavanje vode in pripravljanje mleka na bruhanje. pa še drago je. tko da, blagor se tistim ki dojite.

tud jaz bom po dopolnjenem 4. mesecu začela dodajat drugo hrano. bomo vidl če bo rada jedla. user posted image

glede spanja zaenkrat še nimamo problemov. naša zaspi med 20h in 21h in spi do 2h ali 3h. potem jo nahraniva in zaspi nazaj še do 5h ali do 6h ko jo drugič nahraniva. ob 8h pa je ponavadi že pokonci. sem pa opazila, da sedaj ko zunaj ni vroče, čez dan večkrat zaspi in se ponoči zbudi 2x. ko je blo vroče pa čez dan ni dosti spala in se je ponoči zbudila samo enkrat.

Pia zaspi sama v svoji posteljci. se zaenkrat nič ne joka, samo stoka in se pogovarja sama s sabo. če stoka, ji ponavadi dam dudo in potem z dudo zaspi in jo kasneje ven pljune. je pa res, da je iz posteljce nisem dvigovala več, ko sem jo enkrat vanjo položila. sem pa sedela zraven in se z njo pogovarjala in ji brala pravljice. če je zajokala, sem jo božala po glavici in ji dajala dudo. upam, da tko tud ostane. ko berem kako imate nekatere težave, vam nisem nč fovš.

Arabella1: tvoj lepotec je pa res čupko. naša Pia ma čist mal laskov in čist kratke. user posted image  
hvala za nasvet glede pasenja kravic. tole z dekico pod prsmi bom definitivno probala. sicer naša rada pase kravice, ampak se začne pritoževat, ker se verjetno zmatra. glavico cel čas drži pokonc.

naša mala smotka zlo rada gleda nazaj "v znak", pa ne vem kako bi ji to preprečla. tolk je firbčna in bi rada vse vidla. tud ko je v naročju, se tko zvija da jo je nemogoče držat. najbolj uživa ko jo v naročju držim obrnjeno na trebušček, da lahko gleda naokrog. 

trenutno pa se trudimo, da bi se orbnila iz boka na trebušček. enkrat ji je uspelo, da se je popolnoma sama obrnila, drugače pa ji morš mal pomagat. dekico dam na sredino njine postelje in jo položim na hrbet in jo potem primem za rokico in zelo narahlo potegnem in ji nakažem kaj bi rada od nje. ko se prevali na trebuščka, si zdaj tud rokice že sama naštima naprej. 

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 605
24.7.2012 16:41:01   
ovnica7
Da se še jaz malo javim po dolgem času.
Arabella - tvoj user posted image je pa res čupav! No, mi tudi lepo kravice pasemo, zdaj je pa začela že glavico dvigovat od podlage ko leži na hrbtu.

Rutine mi še ne uvajamo, vsaj ne v smislu določene ure, bomo kasneje, trenutno se mi zdi brez veze se mučiti s tem, da na silo uspavam otroka in da sredi poletja ne bi nikamor šli, pa še ponavadi je ravno zvečer ko se ohladi priložnost, da kaj okoli hiše ali po vrtu postoriš. Tako gre enkrat spat ob 21., drugič ob 22. ali 23. uri in potem ponavadi spi 5 ur, pojemo, potem pa spimo še 2-3 ure. Dokler je tako se nimam kaj pritoževat, glavno je, da ve kdaj je noč. Ja, tudi zunaj v mestu smo bili že do 22. ure, je lepo spala v vozičku, potem sem jo samo prestavila v posteljico. Malo me skrbi le to, da se je navadila na dudo vsakič ko gre spat, in kako bo z odvajanjem..

Sem pa zdaj prebrala knjigo Najsrečnejši dojenček daleč naokoli, ki opisuje načine za odpravo kolik (saj veste, tistih 5Š). No, saj na vsebino knjige niti nimam pripomb, ker kolik pri nas skoraj ni bilo in ne vem koliko to deluje, najbrž celo deluje, ampak je pa napisana čisto na ameriški način, da mi je bilo včasih kar slabo in sem komaj zdržala do konca. Tip je opisal par načinov za pomiritev otroka, ki se že leta uporabljajo v nekaterih delih sveta, to na novo zapakiral v knjigo in evo - svetovna uspešnica. Je pa to toliko enega nakladanja in ponavljanja, po potem spet vse še enkrat v obliki vprašanj, ki so jih stranke zastavljale, pa na koncu še povzetek, pa milijon zgodbic, podobnih ena drugi kot jajce jajcu (in seveda kako je dr. Karp veliki rešitelj njihovih težav). Kot bi pisal za debile. Nekaj kar bi lahko napisal na 50 straneh je razvlekel na 300. Ne vem zakaj, ampak američani vse delajo na tak način tudi po TV, ko npr. prikazujejo rekonstrukcijo nekega dogodka, potem pa več oseb eno in isto razglablja, pa vmes so še reklame in potem to traja uro ali več. Pa kdo ima toliko časa poslušat ena in ista jajca.. Tu pa enako, če ima otrok kolike in ure in ure joka, pa kdo ima takrat čas in živce, da prebere 300 strani.. Pa potem še njihovi izrazi, da vse spominja na neko tekmovalnost in uspešnost, že sam naslov "najsrečnejši dojenček".. ali ni dovolj, da je otrok srečen, ali res mora biti srečnejši od drugih? Pa notri omenja, da boste najuspešnejši starši, da se boste pri pomirjanju otroka neizmerno zabavali in podobna sranja.. Pa uporablja polno nekih primerjav in metafor, npr. da otroci v prvih 3 mesecih proizvajajo 3 vrste zvokov: "1) cviljenje-nežen zvok, ki meni prej prošnjo kot pritoževanje, kot npr. klic vaše sosede, ki bi si rada izposodila sladkor, 2) jok-pomeni močno prošnjo za vašo pozornost, kot npr. takrat ko zaslišite kuhinjsko opozorilo in 3) krik-zveni kot prodoren vzklik, ki bi lahko razbil okno, tako piskajoč in neznosen kot alarm, ki odganja vlomilce".
Ma, dajte no, ali vas je kdaj otrok spominjal na sosedo, ki si je prišla izposodit sladkoruser posted image

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 606
24.7.2012 17:53:08   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: CAC

Zoja tehta 6,5 kg/63,5 cm in poje trenutno 150 ml na 2,5-3 ure. To pomeni 150 vode in mleko v prahu, kar pride na nekje 170 ml gotovega pripravka. Poje pa 6-7 obrokov dnevno.

Jaz nič ne prekuhavam flašk oz. zelo redko. Operem pod tekočo vodo, občasno v pomivalnem stroju. Vodo pa ogrevam s kuhalnikom vode in vedno imam pripravljeno ohlajeno prekuhano vodo, da ne hladim vrele vode pred pripravo. Tako gre bistveno hitreje.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 24.7.2012 17:55:35 >

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 607
24.7.2012 19:59:17   
cacao
Aprilček2012, ja naš je točno tak kot ti opisuješ Aljaža. Ful se hitro ustraši zvokov, preveč ljudi.. itd. No pa bo res nekaj na tem, da so fantje bolj občutljivi. Zanimivo, ne? Bi pričakovali bolj za punce,ko smo pa že v osnovi večje jokice user posted image

Arwen, mi imamo zelo podobno zgobo. Naš se ponoči konstanto zbuja. Pač, takoj ko odspi en spalni cikel, odkrije da ni več mamice, oz joške v bližini in se začne bunit. S tem, da se jaz ne grem več tega prestavljanja v njegovo posteljico, ker me to preveč izmuči in potem ne morem funkcionirat čez dan. Prejšni teden sem približno dva dni to počela, pa sem komaj preživela dan. Že zjutraj mi je bilo hudo, sem hotela, da bi moj kar doma ostal. Če pa spi tamal pri meni, se pa vsaj naspim in se tako lahko vsaj naslednji dan z njim ukvarjam. Jaz se zavedam tega, da sem daleč od pravilnega početja. samo njemu prav nič ne koristi zmozgana mamica. Skratka, zato sem se odločila da grem vse tole malo bolj postopno. Začela sem tako da ga dam malo bolj na sredino postelje zraven njega pa pliška oblečenega v mojo majico. Tako, da se ga skoz nekaj dotika. Jaz ga pa tudi tako manj zbujam. Ponoči tudi poskušam malo počakati in ga ne dam kar takoj na joško, pač pa res počakam da se začne jokat. KO pa vidim, da me zares hoče,.. ga pa pač priklopim.
To se bom šla res postopoma, kot piše v tisti knjigi. Je zaenkrat prevelik šok tako zame kot zanjga. Mislim, da smo si že v osnovi narobe zastavili in prej ko to ˝urediš˝ bolje je. Vendar, jaz za mojga malčka vem, da že v porodnišnici, ko sem ga samo položila v njegovo posteljico se je že zbudil in hotel biti pri meni. Torej se je že rodil tak.

Arabella1, arwen: tudi midva sama živiva v stanovanju in edino kar si v tem trenutku lahko privoščiva, da greva posamično na kako pijačo. Približno enkrat tedensko greva vsak, je dobro za najino psiho. Sicer se je pa tudi že mami ponujala, da bi prišla zvečer ko mali spi in da nej greva midva na kako večerjo, kino. Samo nama to prou ne sede, sploh ne bi bila sproščena. Pač zdaj mamo otročka, malo se pa more spremenit življenje. Sej se bomo že vnesli in potem bo lažje.Zaenkrat nama čist sede, da si pripaviva sama večerjo, kako pivo in film. Dve urce sta itak takoj okol, pol mormo pa že spat, ker je naslednji dan itak budnica user posted image

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 608
25.7.2012 10:53:37   
tatjanka
No ko vas takole prebiram ugotavljam, da smo res lahko srečne mamice, katerih malčki ponoči spijo. Naša je danes spala od 21 pa vse do 6 ure zjutraj. Mogoče na to vpliva tudi, da se midve prvi mesec nisva dojile ampak sem si črpala mleko. Pa tudi v porodnišnici ni bila pri meni in so jo navadile da je spala že takrat po štiri ure skupaj.
Je pa "problem" ker čez dan najraje spi v postelji na trebuščku in ji spanje v lupinici ne diši preveč. Tako da smo več ali manj kar doma, tudi voziček počiva. Jo pa nesem na zrak za tiste pol urice dopoldan in kakšno urico popoldan.
Tudi midva živiva v isti hiši s taščo, pa je do zdaj še nisva pustila pri njej v varstvu. Tako ali tako sva navajena bit bolj doma, da se v miru pogovarjava pa malo pocrkljava.
Naše razno zvoki ne zmotijo razen če drema, potem se prestraši in zajoka. Obiski jo pa bolj uspavajo. Se ji pač ne zdijo zanimivi.
To da pa se očetje danes tudi bolj posvečajo otrokom pač eni ne razumejo. Še sreča da si moj vzame čas in se poigra s tamalo. Je pa res, da dela doma in ima več možnosti prilagajanja časa. Se pa zgodi, da sva potem kakšen dan ali več dni čez dan same doma. Sploh ko se začne košnja in spravilo sena. Nekaj je tega doma, nekaj pa še pri sosoedih. Takrat pa sva kar rahlo naveličane ena drugeuser posted image .
Arabella tvoj sinek je prav fletkanuser posted image

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 609
25.7.2012 12:06:10   
Kurumba
Joj to spanje, spanje, spanje... Naš ne spi ne podnevi ne ponoči. Zadnjih par noči je katastrofa, vstajamo celo noč tudi na pol ure, danes je bil uspeh, da smo vstali samo 5x. Joka, potem na joško, potem je, potem odklop, prestavitev nazaj v posteljico, če podremo kupčka, se zbudi, če ne podremo kupčka, se zbudi zaradi nepodrtih kupčkov, ker tolikokrat je, ful lula in se zbudi in joka zaradi mokre pleničke, če ga previjem, se spet zbudi, potem spet joška... Joj, pa že tako lepo je spal, tudi do 5.30, sicer pa se je zbudil največ dvakrat, pojedel in zaspal nazaj. Kaj se je zgodilo, da sedaj taka sprememba?! Preskok v rasti je samo izgovor, mogoče pa je, da vplivajo nanj antibiotiki, ki jih jemljem, čeprav naj ne bi.

Spanje podnevi je še bolj porazno. Zeha že, ko vstane, nato ga uspavaš najmanj 1 uro, da zaspi za 20 min, vsako nadaljnje uspavanje je neuspešno, nato je malo pokonci, pa spet začne zehati in sitnariti. V naročju joka in se upira spanju, čeprav je čisto zaspan. Če ga uspavam z joško, imamo čisto pomešan ritem hranjenja, to potem ni na 3 ure, ampak na 1 uro po malo, da sploh ne ve več, kaj je hranjenje in kaj uspavanje. Vožnja v vozičku ne pomaga, vožnja z avtom prav tako ne, razen če se vse poklapa, spi toliko časa, kot se vozimo (ne bom postala odvisnica od vožnje z avtom!). Se bojim, da ker se pogosto hrani podnevi, se hoče prav tako pogosto tudi ponoči (če odmislimo, da je uspavanje z joško najslabši način, pa tudi v to bi šla, če bi vedela, da bo potem spal 2 uri, za 20 min se pa ne splača). V naročju mogoče zadrema (vendar ne meni!), ko pa ga hočeš odložiti, se zbudi. Podnevi spi max 3x po pol ure, kar je seveda premalo. Tudi se ne morem cel dan ukvarjati samo z njim. Hočeš ga dat spat, pa se čisto zbudi ali začne jokat. Kot bi se upiral ali bal spanja. Zvečer sicer zaspi ok 20h, ampak se potem prvič zbudi že ob 23h.

Nasveti v uni knjigi so ful preveč zapleteni. Danes sem ponoči poskušala skrajšat obred dojenja in ga odstavit, pa se je čisto zbudil in začel jokat, da sem mu morala dat joško nazaj. Potem se je pa očitno bal, da mu hočem vzet hrano, je pa ful sesal in se seveda prenajedal, polival, podrl kučka, se zbudil, ful lulal, se zbudil zarad mokre plenice. Ob 5h sem ga previla, dala na joško, ga odstavila, dala dudo, ga prestavila v njegovo poteljo in je celo spal še do 8h.

Zdi se mi, da ga cel dan samo uspavamo, pa ne spi ne podnevi ne ponoči. Kakšen nasvet???

(odgovor članu tatjanka)
Neposredna povezava do sporočila: 610
25.7.2012 12:51:44   
cacao
kurumba, tud mi ga cel dan samo uspavamo.Jaz sem še vedno v tisti fazi, da sem na straži ko se zbudi in mu tako podaljšam spanec. Včasih rata, da odspi 2h, včasih samo 1h.Je pa bistvena razlika. Poskušaj tvojmu malčku z dudico podaljšat spanec? vi imate vsaj dudo, pri nas obstaja samo joška.

Drugače, ko sem imela vsega dovolj sem ga dala v sleepy wrap, kjer mi je vedno zaspal.
Ko sem imela pa res poln kufer vsega, sem šla pa z njem na posteljo, ga objemala, pela, delala šššššš, toliko časa da je zaspal. Mislim, da s tem ni nič narobe, saj si skoz zraven, on ima tvojo ljubezen in ga ne pustiš samega v sobi, kjer bi se izjokal do onemoglosti. Seveda sem to delala. ko je bil vidno utrujen in moras bit pripravljen na dretje. Včasih se ti res trga srce, samo enostavno ne moreš ga skoz nosit. Pa pri meni, itak ko je tečen ne mara joške. Se odriva stran in joče. Ne vem, tudi jaz iščem pravo metodo s čim manj joka.
Vsi nsveti dobrodošli...

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 611
25.7.2012 12:58:35   
Kurumba
Joj to spanje, spanje, spanje... Naš ne spi ne podnevi ne ponoči. Zadnjih par noči je katastrofa, vstajamo celo noč tudi na pol ure, danes je bil uspeh, da smo vstali samo 5x. Joka, potem na joško, potem je, potem odklop, prestavitev nazaj v posteljico, če podremo kupčka, se zbudi, če ne podremo kupčka, se zbudi zaradi nepodrtih kupčkov, ker tolikokrat je, ful lula in se zbudi in joka zaradi mokre pleničke, če ga previjem, se spet zbudi, potem spet joška... Joj, pa že tako lepo je spal, tudi do 5.30, sicer pa se je zbudil največ dvakrat, pojedel in zaspal nazaj. Kaj se je zgodilo, da sedaj taka sprememba?! Preskok v rasti je samo izgovor, mogoče pa je, da vplivajo nanj antibiotiki, ki jih jemljem, čeprav naj ne bi.

Spanje podnevi je še bolj porazno. Zeha že, ko vstane, nato ga uspavaš najmanj 1 uro, da zaspi za 20 min, vsako nadaljnje uspavanje je neuspešno, nato je malo pokonci, pa spet začne zehati in sitnariti. V naročju joka in se upira spanju, čeprav je čisto zaspan. Če ga uspavam z joško, imamo čisto pomešan ritem hranjenja, to potem ni na 3 ure, ampak na 1 uro po malo, da sploh ne ve več, kaj je hranjenje in kaj uspavanje. Vožnja v vozičku ne pomaga, vožnja z avtom prav tako ne, razen če se vse poklapa, spi toliko časa, kot se vozimo (ne bom postala odvisnica od vožnje z avtom!). Se bojim, da ker se pogosto hrani podnevi, se hoče prav tako pogosto tudi ponoči (če odmislimo, da je uspavanje z joško najslabši način, pa tudi v to bi šla, če bi vedela, da bo potem spal 2 uri, za 20 min se pa ne splača). V naročju mogoče zadrema (vendar ne meni!), ko pa ga hočeš odložiti, se zbudi. Podnevi spi max 3x po pol ure, kar je seveda premalo. Tudi se ne morem cel dan ukvarjati samo z njim. Hočeš ga dat spat, pa se čisto zbudi ali začne jokat. Kot bi se upiral ali bal spanja. Zvečer sicer zaspi ok 20h, ampak se potem prvič zbudi že ob 23h.

Nasveti v uni knjigi so ful preveč zapleteni. Danes sem ponoči poskušala skrajšat obred dojenja in ga odstavit, pa se je čisto zbudil in začel jokat, da sem mu morala dat joško nazaj. Potem se je pa očitno bal, da mu hočem vzet hrano, je pa ful sesal in se seveda prenajedal, polival, podrl kučka, se zbudil, ful lulal, se zbudil zarad mokre plenice. Ob 5h sem ga previla, dala na joško, ga odstavila, dala dudo, ga prestavila v njegovo poteljo in je celo spal še do 8h.

Zdi se mi, da ga cel dan samo uspavamo, pa ne spi ne podnevi ne ponoči. Kakšen nasvet???

(odgovor članu tatjanka)
Neposredna povezava do sporočila: 612
25.7.2012 13:17:21   
_vanilija_
Kurumba, pri vas je res naporno user posted image Poskusi ga čez dan čim več zmatrat, ne ga uspavat dokler res ni čist gotov. Malo ga nosiš po rokah, pokažaš mu rožice, knjige, vse kaj je pisano, naj se igra v igralnem centru. In ko bo ful tečen ga daš na joškico da malo popaca in bo zaspal. Jst Tini za zaspat zmeraj dam isto joškico iz katere je prej jedla, da ni preveč mleka (da jo ne matrajo kupčki). Jst tko delam zvečer ko mi noče zaspat po kopanju in mi je brezveze silit jo da spi če noče. Boljš mi je da jo ful zmatram in ko jo dam na joškico, 3x potegne in je koma user posted image V njeno posteljico jo premaknem ko sem sigurna da je zaspala in da trdno spi (bolj počasi diha).

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 613
25.7.2012 13:43:58   
_vanilija_
Ja, še to sem hotla napisat. Ko sem se ful matrala da jo upavam in ona ni hotla zaspat sem bla tolk utrujena kot da sem prelaufala maraton. Zdej ko se igram z njo mi je ful lažje dokler ona sama ne rata zaspana. Verjetno je psiha user posted image Ne vem, vem da je lahko za rečt in ful težko za naredit, ampak probaj se ne obremenjevat, lahko bo ratalo ko se malo sprostiš. Otorci sigurno čutijo ko smo jezni, nervozni in pole oni takšni ratajo. Drugega bolj pametnega ne znam svetovat, razen tistega kaj je meni lažje.

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 614
25.7.2012 14:25:44   
anglistka
Oj!

Kurumba: Mislim, da je v tvojem primeru nasvet od cacao na mestu. Vzemi ga v posteljo, ga namesti tako, da ne bo mogel preveč brcati (npr. med dve odeji) in ga tako dolgo cartaj, božaj, lubčkaj, šuškaj na uho dokler ne bo zaspal. Verjetno se bo drl kot jesihar zeloooo dolgo (zna trajati tudi do ene ure) a bo slej ko prej zaspal. Ker problem pri tvojem je po mojem ravno v tej kronični neprespanosti. Jaz sem to pri Katarini naredila že ene trikrat, ko klasično uspavanje ni zaleglo, sem pa videla, da je fuuul zaspana. Če ni potem nima smisla. Pa ziher moraš bit, da je vse ostalo ok (ni lačen, neprevit, nima krčev, itd). Slej ko prej bo skapiral, da pri tebi ni heca. Če reče mama: Spat!, pol se gre spat :)))

CAC: Nič se sekirat. Pridni sta bili, sta se dojili v tistih najnežnejših tednih, če pa zdaj ne gre, pač ne gre. Ena dva tri bo tu čas, ko bodo v glavnem jedli gosto hrano in bo ta čas že zdavnaj pozabljen. Škoda živcev. Tudi jaz sem veliko naredila in se presekirala, da je dojenje steklo kot je treba. Zdaj pa sem z tem obdobjem popolnoma zadovoljna glede na klavern začetek, tako da tudi če jutri nehava, se sploh ne mislim sekirat več ampak to sprejet in lepo živet dalje. Da bi še enkrat šla skozi to kalvarijo, ni šans!!!

A še kateri fuuul izpadajo lasje ali bom samo jaz počasi plešasta? Kar groza me je iti si lase umivat, saj pustim za sabo celo morje las. In kdaj bo tega konec?

LP

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 615
25.7.2012 14:45:17   
Arabella1
pozdravljene pupe

pri vsej dobri volji ne vem zakaj naš user posted image spi, kaj delamo drugače kot vi, bom opisala postopke uspavanja pri nas, pa probajte user posted image

ob cca 6ih se user posted image ga nahranim, previjem in preložim v najino posteljo, tam odvisno od dneva, kakšen dan ima govorne vaje in se mu ne spi, drugič pa lepo še malo poje in spi, do cca 8ih, potem se spet nahrani in spi do cca 10ih, mogoče 10:30, takrat ga nahranim, preoblečem in greva v igralni center se malo igrat, ponavadi tam okrog 11.30, do 12ih začne spet sitnarit za spat, tako, da ga dam na posteljo, podojim in zaspi za max 1 uro, potem vstane, ga preoblečem in greva malo na teraso, na zrak, ponavadi mu popoldne dam tudi čaj (hipp komarček, kamilica in janež), spije cca 150 ml) držim ga budnega do cca 14.30, potem spet hranjenje in uspavanje, da zaspi še za cca 1 uro, potem, pa ga ne uspavam več do večera.) okrog šestih popoldne se začnejo procedure za večerno spanje, najprej hranjenje, potem pasenje kravc, kopanje, hranjenje z druge (.) in potem spanje (zaspi cca ob osmih in spi v kosu do 6.30 po novem)
parkrat je zaspal v ležalniku, ga je user posted image guncal in mu dal čaj, pa na trebuhu, po pasenju kravc, ko ga je user posted image nežno trepljal po riti.
da bi ga dala budnega v posteljo in bi zaspal sam, tega pri nas ni, po kopanju ko se doji in zaspi med dojenjem je prav cunjast, tako, da dokler ni cunjast ga niti ne nesem v posteljco, ker drugače je ponovi vajo parkrat...

na dan spijem eno belo kavo in to najkasneje ob enih popoldne, čez dan je v hiši šunder, ni tišine, zvečer zaspi ob tv-ju, ni tv na kričanje naštiman pač neka srednja glasnost, spi pa ponoči od prvega dneva dalje v svoji sobi, na začetku v zibki, potem pa v posteljci, ker v zibki je ratal siten, ker je imel premalo prostora, spalnice so v mansardi, kjer je zvečer mir, ne hodim gledat v sobo in ga motit, ga pustim na miru, imamo pa une podloge z dihalnimi senzorji od angel care, zraven varuške. V posteljici nima igrač, okrog je una obloga z medvedki, da se ne obunka cel, pokrit zdaj poleti je samo s kapno in eno tanko dekico (tiste od dormeo zverinice, ki so bile v mercatorju)

kaj še? hmmm aja zvečer ga vedno podojim iz leve (.) tako, da ga dam v posteljco brez obračanja, na bok, ma na boku je par minut, potem je itak na hrbtu in vse štiri od sebe user posted image
dude ne mara več, na začetku jo je imel rad...

ne vem več kaj napisat, tako gre "uspavanje" pri nas, če se spomnim še kaj kar nisem napisala pa dopišem

kurumba probaj ga nekako za čaj prepričat, da vsaj kak obrok nadomesti s čajem, ne vem mogoče bo boljše, pa vsaj (.) (.) se ti malo spočijejo....

ja naš user posted image je res čupast, že v porodnišnici so se sestre hecale, da je kar za k frizerju peljat user posted image

tako zdaj pa kuhat kosilo, da ne bova s user posted image lačna

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 616
25.7.2012 15:59:01   
Arwen_84
Pozdravčke,

Kurumba: Lahko ti bo vsaka mamica na tem svetu dala nasvet kako uspavajo svoje user posted image , pa noben ne bo zapalil pri tvojem...pa tudi razumi, da to da otroci spijo tako nepretrgoma 8,9h je zgolj izjema in ne pravilo...večina se še vedno (do GH) zbuja vsaj 2x na noč (će spijo recimo od 20-8h). To pač moreš vzet kot nekaj normalnega....ker kot si napisala ste tudi tako imeli...a je zadnji teden, dva drugače...preskok v rasti?-pomoje je res to en mičken izgovor, oz. enkrat je že...ma sigurno ne traja 14 dni in še manj, da bi se to poznala v dnevu in noči .... ponoči se tudi naša zbuja na 1,5h-2h...sem ugotovila, da je to itak blo že prej...ampak sem jaz takoj nazaj zaspala, sedaj pa ne več...smo pa dosegli vsaj spanje 5h v kosu, ki ga prej ko je zaspala ob 23h nismo imeli...ponoči pa bom očitno tako vstajala dokler bo pač ona tako zahtevala...zdej morem samo še pogruntat kako naj jaz pri tem najboljše spim...danes bom probala nasvet od cacao, da naj dam eno pliš igračko...in bom šla spat v dnevno...da bom vsaj ti 2h vmes spala, če se bo še pogosteje zbujala pa pomeni da res šteka in da rabi mojo bližino...driskica...Ampak glede na to da imaste dudo, ga ne umiri?...
In res uspavat, ne dovolj utrujena otroka nima sploh smisla...je pa res, da veš sama kdaj je ful tečen in mu nič ne paše-in takrat je verjetno pač čas za ga uspavat, apmapk glede na vse (ne)spanje je verjetno res že kronično utrujen in mu ne znese dosti skupaj spat oz. ga zmoti vsak drek - ko ga recimo preložiš iz naročja...tko, da mogoče boš res mogla malo forsirat stvar z jokom (čeprav sem jaz ful proti temu, ampak če res ne gre drugače...se bo vsaj eno rundo naspal, pa bo vnaprje mogoče lažje). Vem, pa da ni lahko niti tebi funk. čez dan , če imaš filing da je skozi tečen in vse kar z njim delaš je ga uspavat...samo je to očitno prešlo kakšno mejo in je res že hudo.

Mi čez dan kar dobro funkcioniramo, joka dejansko sploh ni, uspavanja pa tudi zmeraj manj...pa mi zmeraj spi vsaj 2x30min in po 2-2,5h v kosu (takrat grem tudi jaz počivat)...tole v kosu gre nekako okoli 12h (ali pač 11h kakor nanese), ko rata tečna povsod, v igralnem, pri meni na kolenih, telovadni podlogi...takrat jo podojim ampak ne pustim d ami zaspi na joški (čez dan), pol jo dvignem za kupčka, dam na žogo, pojem ali cd od enye...včasih traja 30min, včasih 5min...malo se kdaj pobuni (to tudi v vozičku rpeden zaspi, ma j kar pustim, da odpoje svoje) in zaspi...pol jo kdaj odložim takoj, se zbudi po 30min, tkoj nazaj in zaspi nazaj in ponavadi preložim v najino pojstlo in s euležem zraven-takrat ima ta daljši spanec....potem okol15h spet vstane, telovadive, se igrave, igralni, knjigice, pol moj pride je on z njo...gre še na en sprehod z vozičkom..pol je glih taka tečkasta že malo...(če je ful dobre volje jo dam na previjalno in obračam, pase kravice, dokler ji ne rata tudi to dolgčas) in pol ho v banjo, ker se še ful zbrca....potem pride k meni v sobo, se podoji, če zaspi jo prestaviva takohj v pojstlico na trebušček...če se odstavi in gleda...se je ne trudim uspavat...ampak jo dam na kolena, moj pa bere knjigo, ona se z neko pliš igračko še igra...ko rata tečna jo dam na drugo joško in tam v 99,9% zaspi kot top...(najkasneje ob 20.30-21h) in odspi svoj spalni cikel (4-5h)...potem je seveda tisto gosto bujenje ampak tako menda bo, dokler bom dojila.

IZVIRNO SPOROČILO: anglistka

A še kateri fuuul izpadajo lasje ali bom samo jaz počasi plešasta? Kar groza me je iti si lase umivat, saj pustim za sabo celo morje las. In kdaj bo tega konec?

LP

Ja, meni...pa se je začelo kakšen dober mesec po porodu in kar traja, čeprav mislim, da je manj kot čisto na začetku....kdaj neha pa nevem, baje se popravi ko se hormoni spet na mesto postavijo...pri meni se tko očitno še ni uredilo, ker niti user posted image nevem, če sem že mela prav...enkrat sem krvavela 10dni, zdej pa že 4x samo 1 dan neka krvava sluz, tko da mi sploh ni jasno kaj je in kaj ni. Ne jemljem pa nobenih kon. tablet.

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 25.7.2012 16:06:07 >

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 617
25.7.2012 19:52:51   
Arwen_84
eko glih berem članek o izpadanju las....

http://www.ringaraja.net/clanek/izpadanje-las-in-znojenje-po-porodu_5653.html

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 618
26.7.2012 8:42:18   
Arabella1
ja izpadanje las... meni je frizerka med nosečnostjo rekla tako: zdaj si verjetno opazila, da ti lasje izpadajo malo, oz. skoraj nič (res je bilo tako) po porodu pa bodo izpadli verjetno še tisti, ki bi morali med nosečnostjo, ne boš ratala plešasta, tako, da ne delaj panike....

je pa res kriza videt kup las, posebno pri tistih, ki imamo daljše

arwen ta tvoja user posted image je pa pravi cukr videt na tej slikici, si jo sama slikala?

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 619
26.7.2012 9:35:08   
Arwen_84
Hehe, ne nisem sama (Nika Zor s.p)...eden od trenutkov, ko ni jokala. Ja, cuker, ki bi bil še slajši, če bi meni pustila spat kaj ponoči...user posted image
Tale kompletek pikapolonce pa smo kupli v kakdu trgovini...majo še druge živali, pa še akcija je tega kratkega bodija+kapica...če kero zanima ...Sem ji kupla še jakno pikapolonce (ko bo že hodla)...pomoje si bo folk mislu, da sem zmešana da tko oblačim otroka...meni je pa ful lušnouser posted image

http://www.kakadu.si/otroska-trgovina-znizano.php

tko btw. ena ful dobra krema za ritko...po nasvetu zdravnice smo probali in res ne uporabljamo več hladilnih mazil in podobnih zadev, ki se itak prej vpijejo v plenico preden ona pokaka....ta krema ostane na riti (nardi tak bel sloj, je gosta) tudi ko je celo noč neprevita...in od takrat nimamo več ene glivice ali izpuščajčka....sploh pa, ker ni ''''''''mokra'''''''' kot so hladilna mazila, ki se sperejo takoj z lulanjem...

http://www.lekarnar.com/izdelki/lasepton-zascitna-krema-80-ml

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 26.7.2012 9:48:19 >

Neposredna povezava do sporočila: 620
26.7.2012 9:47:10   
Arabella1
user posted image luštna je zelo

kar se tiče pa klobasic, jih ima tudi naš user posted image veš kako pravijo: blago ni sirota user posted image

tiste, ki ste že cepile user posted image a so imeli kaj reakcije? mi imamo datum 1.8. - sreda... prejšnjič sem preložila, sem rekla, da je malo šmrkast user posted image sem zelo proti cepljenju in me je po pravici povedano zelo strah, da bodo kakšne posledice user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 621
26.7.2012 9:50:43   
Arwen_84
Ja, mene je tudi strah cepljenja - ga imamo jutri...sem včeraj brala vsega po netu (sej vem, da boljše da ne bi)...ampak jih večina omenja vročino, razdraženost, nespanje (jao, kaj šele mene čaka pri vsem našem spanju?!?), izcedek iz nosa, ki traja tudi mesec dniuser posted image ....So pa tudi hujši primeri kot so paraliza in podobno, zaradi nekih starih cepiv...mamamia...kaj ti pol pomaga ''doživljenska renta'', če ima otrok tako hudo reakcijo...No, sej ne smemo tko razmišljat...in bo vse OK, mi je pa akr neprijetno...priznam.

Neposredna povezava do sporočila: 622
26.7.2012 10:44:59   
danijela1987
pozdravljene user posted image

kar se spanja tiče, imamo tudi mi probleme ... 1x na teden spi 5h v kosu, ostale dni sem srečna, če spi 3h v kosu user posted image . pojma nimam, kaj jo zadnje čase daje ... zaspi okrog 21:30 in spi do 00:30, hranjenje in nato spanec do 3:00, hranjenje in spanec do 4:30, hranjenje in če ima dober dan spanje do cca 6h, hranjenje in spanje do 7h, crkljanje (in dojenje user posted image ), potem pa nujno vstat user posted image user posted image jaz bi pa še tako spala ... je bila pa danes izjema, saj jo je očitno dež uspaval, pa tudi bolj temno je bili v sobi, tako da je po hranjenju ob 7h spala še do pol 9 user posted image . sem ko roža ... ponoči ne zaspi drugače kot z dojenjem, sem jo probala samo pocrkljat, vendar ne pali ...
spi pa v najini postelji, da se ponoči vsaj malo naspim user posted image , saj je tole nočno vstajanje katastrofa ...

uspavanje ... žoga je zakon user posted image . spi čez dan kar veliko, ponoči pa tudi, vendar se veliko zbuja. imamo očitno preskok v rasti, saj je na 2 uri. mleka imam pa na srečo dovolj za malega sesalca user posted image

cepljenje ... mi ga imamo 8.8. user posted image , bo pa gospodična v soboto stara 3 mesece. bi se mu najraje izognila, nisem ravno pristaš cepljenja. baje otrokom, ki jih starši niso dali cepiti, nič ne manjka ... vendar so starši plačali kazen zaradi tega ...

klobasice imamo pa tudi mi user posted image ... imamo že skoraj 7 kg user posted image pri še ne treh mesecih.

šibam, bodite lepo user posted image

< Sporočilo je popravil danijela1987 -- 26.7.2012 10:54:31 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 623
26.7.2012 11:50:53   
JozicaH
Pozdravljene,
pridno vas berem in tudi kaj uporabnega sem pobrala iz vaših debat. Resda se glede spanja nimam kaj pritoževati, ker ne vem sicer kako nam je to ratalo, ampak naša zaspi sama v kinderpetu, sJe pa skoraj vsak večer okrog 9h, dam ko notri kake pol ure prej, da se sama umiri, še malo podebatira z osliškom, ki je našit na obrobi in zaspi. Včasih kaj pojoka zaradi utrujenosti, no bolj pojamra, damo dudico in zaspi. Pred tem smo uvedli rutino okrog 7.30 kopanje, hranjenje, crkljanje, potem jo pa brez kakih zgodbic, pesmic položim v posteljico. Če je dovolj sita, bo zaspala. Čez dan pa jo dam spat, ko vidim, da je utrujena in spi povprečno 2-3x na dan po dve uri. Včasih več, včasih manj, pa se ne obremenjujem, glavno da spi. Ker če ne spi veliko čez dan je zvečer na mrtvo utrujena in se ji še jest ne da. Posledični tudi kasneje zaspi, ker traja predno spije toliko, da je sita. Spi pa tja do 2h (pa je v 1. in 2. mesecu spala že tudi do 4h in 5h, pa je rekla pediatrinja, da očitno zdaj rabi več hrane, pa malo crkljanja, tako da bomo v 4. mesecu začeli zvečer dajat kašico), torej zbudi se ob 2h. 4h, 6h, pride v posteljo, včasih jo še prej previjem, da dlje spi in drnjohama tja do 8h, včasih tudi do 10h. Se pa zanimivo ona v spanju podoji ponoči. Niti oči ne odpre.
Cepljenje: mi smo imeli v torek cepljenje. Tudi sama sem bila pred otrokom nekako proti, ampak zdaj jo dam raje cepiti, ker vem, da bi si očitala, če bi karkoli fasala. Bolelo je ni kaj dosti, malo je postokala, ko jo je že pičila. Doma je cel dan prespala, zbudila se je le za pojest in previt. Čez dan je imela vročino 37,5, ko je bila budna je skoz nekaj stokala. Zvečer je vročina narasla na 38,5, smo dali svečko, se je pol ure crkljala na zizi in zaspala. Vročina je padla v 15 min. na 37. Drug dan je bila še malo utrujena, vendar že čisto ok, naša čebljačka :) In po pogovoru s pediatrinjo je to čist normalna reakcija, in je rekla, da jih zelo veliko prespi cel dan in noč. Sama pikica ji ni kaj dosti otekla, nam je pa pediatrinja rekla, da če bi jo zeo bolelo, naj ohlajama, drugače pa jih gaza s fiziološko, priepljeno na bedru (kar naj bi hladilo) bolj moti, kot pa bi jih pikica bolela.
Tako, to je naša izkušnja, upam, da bo keri pomagalo, da se ne bo tako ustrašila in zapaničarila ob vročini, kot sem jaz :) Dobro, da me je moj dragi pomiril, ker sem hotla že kr rešilca klicat user posted image
Je pa naša tud velika, pri treh mesecih 65 cm in 7090 g :) Pediatrinja je rekla, pa običajno pri 5h mesecih podvojijo težo, naša pa je že podvojila in še kaj dodala. Pač rada je in protestira oz. joka samo takrat, ko ni dovolj sita. Drugače joka ne poznamo :)
A vaši dojenčki že jokajo s solzicami? Naša še ne... ni ni solzic...

aja, lasje tud men izpadajo ful... ja, vse za nazaj :)

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 624
26.7.2012 13:58:16   
CAC
Ojla!

Evo, včeraj sva se šle tehtat in ima sedaj pri 3,5 mesecih 5.140 gramov, in se je lepo zredila, zdaj ko je na Aptamilu, pa tudi zrasla je v 2 tednih za 2 centimetra, tak da sem pomirjena. user posted image  

Edini problem so še moje prsi, ki se še 1x na dan, najbolj ponoči napolnijo in me bolijo, čeprav si devam hladne obkladke in pijem žajbljev čaj. Upam, da bo hitro minilo in se ne bodo več polnile. Itak jo več ne dojim, grem pod vroč tuš in si malo ven iztisnem, toliko da niso več tako napete, dam gor mrzle obkladke in fejst povežem- moj mi je včeraj tako stisno, da sem komaj dihala user posted image  

Mi smo imeli cepljenje že pred 2 tednoma in tudi jaz sem se ustrašila reakcije, ampak hvala bogu ni bilo nič hudega- malo je bila bolj tečna čez dan, zvečer sem ji pa dala svečko, da je lepo spala ponoči. Pa čez dan sem ji gor na mesto pikeca devala hladne obkladke- mrzlo krpico in sem jo zalepila, pri previjanju sem jo zamenjala in ni imela nič rdeče.   Tak da manj se boste sekirale, boljše bo, boste videle.

Izpadanje las- meni  izpadajo kar v šopih, ko si jih umivam, tako da se vedno skoraj zjočem, ko vidim, koliko mi jih je izpadlo. Isto se je dogajalo že pri prvem user posted image , ampak vseeno sem zaskrbljena, da bom ostala skoraj brez las. Po stanovanju jih non stop pobiram, saj imam dolge lase, pa jih potem imam rajši v čopu. user posted image

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?