|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
26.7.2012 17:27:33   
ursap
JozicaH -- Cepljenje: mi smo imeli v torek cepljenje. Tudi sama sem bila pred otrokom nekako proti, ampak zdaj jo dam raje cepiti, ker vem, da bi si očitala, če bi karkoli fasala. Bolelo je ni kaj dosti, malo je postokala, ko jo je že pičila. Doma je cel dan prespala, zbudila se je le za pojest in previt. Čez dan je imela vročino 37,5, ko je bila budna je skoz nekaj stokala. Zvečer je vročina narasla na 38,5, smo dali svečko, se je pol ure crkljala na zizi in zaspala. Vročina je padla v 15 min. na 37. 

CAC -- Mi smo imeli cepljenje že pred 2 tednoma in tudi jaz sem se ustrašila reakcije, ampak hvala bogu ni bilo nič hudega- malo je bila bolj tečna čez dan, zvečer sem ji pa dala svečko, da je lepo spala ponoči.

Rada bi vaju vprašala kakšne svečke ste to dale? Mi imamo tud cepljenje v petek 3.8., pa še tehtanje in merjenje kolk je zrastla.

< Sporočilo je popravil ursap -- 26.7.2012 17:30:35 >

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 626
26.7.2012 18:31:17   
tatjanka
Mi smo dobili recept za svečke pri pediatrinji. Drugače tudi naša ni imela nobene hude reakcije. Nič vročine, sam naslednji dan je bila malenkost bolj razdražljiva. Pa dvajset minut po cepljenju smo počakali še v čakalnici, če bi prišlo do kake hude reakcije. Vsaj tako delajo pri naši zdravnici.

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 627
26.7.2012 18:35:26   
JozicaH
Mi smo dobili na recept od pediatrinje (za vsak slučaj, če bo kaj) Maridol Paracetamol, ki pa se jih dobi tudi brez recepta. In sicer nam je rekla naj damo v primeru vročine malo več kot pol svečke (po nasvetu farmacevtke prerezane po dolgem, torej sem jo malo postrgala stran po dolžini). Malo me je bilo strah, ker je po tem, ko smo dali svečko kar veliko prdala, vendar je temperatura padala, pa tudi potem, ko sem jo previla, ni bilo videti, da bi karkoli šlo ven.

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 628
26.7.2012 20:20:47   
CAC
Ursap- Mi smo dobili recept za svečke pri pediatru in sicer Paracetamol 600 od Lekarna Ljubljana. Jih pa dobiš tudi za kupit. Jaz vročine nisem merila, sem ji pa itak dala svečko, če bi kaj bilo, tako mi je vsaj rekla, naj rajši dam, da bo boljše spala.

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 629
26.7.2012 20:49:50   
ursap
punce hvala za odgovor. upam, da ne bomo imeli kakšne hude reakcije na cepiva, tečnobo bomo pa že prenesli. user posted image   za svečke pa bom prosila pediatrinjo.

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 630
27.7.2012 12:19:20   
Arwen_84
Pozdravčke,

tko za nami je 3 pregled...naša se lahko pohvali s svojimi 7300g in 72 cm...cepljenje dali skozi, brez pretiranega joka(malo je začivkala, ko je je piknila potem pa nič),reakcije še nobene, svečke pa smo dobili in ji bom dala samo v primeru vročine.

Čaw baw

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 631
27.7.2012 16:20:37   
Arabella1
ooooooo arwen tvoja je pa prava velikanka, po kg smo na istem, je pa tvoja 4 cm večja, torej bolj elegantna user posted image

super za cepljenje, da ni bilo joka, držim pesti, da ne bo imela vročine user posted image

jaz sem pa danes dobila po pošti dojenčkov album... ne vem sem mislila, da je to malo drugače sestavljeno.... ga še katera ima?

in spet vročina za krepat!!!! grrrrr niti nosu ni za dat iz hiše

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 632
28.7.2012 10:08:05   
_ada_
Pozdravljene...no smo se vrnili z dopusta.Prvo za UM je spraševala CAC,jaz imam v termovki prekuhano vrelo vodo in v drugi steklenici prekuhano ohlajeno vodo in ji pol zmešam na pravo temperaturo,pa še če kam grem,vzamem termovke pa je.Flaške sterilizram na par dni v mikrovalovki ker imam tiste od mam flaške ki jih samosteriliziraš v mikro,ful dobr,če bi vedla bi jih uporabljala od začetka.Poje pa od 120-150ml(no tolk je vode + AM).

Dopust je bil kar naporen,pot tja katastrofa,ustavli smo se 6-krat,dvakrat kakanje, pol jok ker ni hotla bit v lupinci ji je blo dolgčas.Smo pa šli zgodaj zjutraj in pot ki naj bi trajala 4,5 ure se je razvlekla v 7ur.Pot nazaj super,smo se odločli da gremo zvečer ko je utrujena in je spala skor celo pot,ustavli se samo enkrat za dobre pol ure in tako prispeli v dobrih 5 urah domov.Tako da zjutraj ne grem več na pot ker je preveč spočita,zvečer je zmatrana in lepo spi.Pa še ko smo prišli domov smo jo skopali,nahranli in zaspala naprej do 6,jedla in do 8 zaspali.

Smo pa imeli težave z ljudmi,ki so kar preveč na glas govorili pa vsi v njo silili ker je valjda bla vsem zanimiva.Potem so jo hotli vsi po rokah in sem zgubljala živce,ampak sem kar hitro prišla h seb in ko sem vidla da je zmatrana,njo v roke in v sobo se zaprla in spat,ker če ne je blo neznosno,tako smo pa lepo normalno funkcionirali.Ljudi je drugače lepo sprejela,kljub temu da je blo tolko neznancev okrog se jim je smejala in seveda klepetala z njimiuser posted image .Spalni ritem nam je ostal isti, med 20-22.00 kopanje,uspavanje,hranjenje.Zbujanje okoli 4,5 ih in pa spanje do 8,en dan potegnila do pol 10,ko sem se zbudla sem jo šla preverjat če je vse v reduuser posted image .
Glavco drži ful lepo sama,jo ni treba sploh podpirat,kravce lepo pasemo,se fajn dvigne na rokicah in tudi dlje zdrži,ji postavim igrače pred njo in se igra in pa poskuša prit do njih.No tolk za zdaj,grem mal pospravt potem pa h svojim jo niso vidli 15dni in jo komaj čakajo.
Drugače sem vas brala neki na hitr a ko bom mela kej več časa bom še kej pokomentirala.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 633
29.7.2012 20:54:04   
Arwen_84
Pozdravčke,

no, za nami je še en vikend...v glavnem tamala ni imela nobene reakcije (menda tudi ne bo) na cepljenje...brez vročine, niti spala ni več (žal), razdražena pa tudi nič bolj, tko da user posted image .
Smo pa imeli čez vikend taščo in tasta na obisku, tko da je bla mala itak skozi po rokah...jaz pa sem jo dobila več al manj, ko je blo treba jest-no, sej paše, priznam...po drugi strani je pa kar nek ''''''''psihični'''''''' napor, ker mi non-stop govorijo naj grem spat, naj grem delat kaj drugega, itd...kot, da imajo občutek, da sem pač zraven, da jih preverjam kaj z njo delajo in ne ker mi pač paše bit v bližini mojega otroka...sej, tudi, če bi jih v končni fazi..oni so svoje otroke vzgojili, tko da naj pustijo nam naše, a ne...kanček ljubezni, pa naj kar podarijo vnukinji...vse ostalo bova poskrbela midva. Tko, da jaz tko nisem kaj dosti več spala, ker ko sta šla sama na sprehod jaz enostavno nisem mogla zaspat...neka čudna skrb, čeprav sem vedla, da nima kaj bit...samo tko...so minile 3h brez da bi jedla, pa niti jokala ni...pol pa se oglasi oni pa njo da ki bo pila čaj in jo ''''''''silijo'''''''' s flašo on pol se nekaj igra s cucljem in oni pol, da je pila časj-yeah sure (pa še meni ni ratalo da bi spila kaj iz flaše)...mislim, kot da ni logično in skrajni čas, da pride k meni, četudi samo jest...pol jo jaz oblečem, ko gremo na plažo in pol prideva midva iz vode in je slečena (pa ne da je kaj narobe ampak kar nekaj po svoje....), da ne govorim o ljupčkanju in podobnem ampak... take so me malo znervirale, ampak sem se kar ugriznila v jezik...živimo na drugih koncih slovenije in kljub temu, da bi mi kdaj prav prišla kakšna roka, sem srečna, da je tako...ker se tko vidimo 1x na mesec, drugače bi se pa vsak danuser posted image .

Smo pa spet premaknili uro kopanja na 20h...jao. Tisto ob 18.30 bi blo čisto OK, če bi ona pol zaspala nazaj ...ampak da mi odspi spalni cikel (5h) do 00.30 in se pol do 7h zbuja na 1h...je blo katastrofa...je bla ob 4h čisto naspidirana za vstat...tko, da smo zdej, tko da jo pustimo odspat kar pač hoče takrat okoli 18,19h...ko je najbolj tečna (ponavadi spi 30min na sprehodu, ki smo jih zdej podaljšali oz gremo na plažo od 17-19h, kjer odkinka kake pol urce) pol okoli 19.30 jo damo na previjalno in pustimo, da se zbrca, pase kravice, telovadi in ko rata tečna še hop v vodo, kjer se spet smeji in mi pol v 15min zaspi na joški...recimo okoli 20.30-21hh...in je včeraj podrla rekord in spala skoraj 6h v kosu (je bla ura 2.30) pojedla, se zbudila še ob 3.30, 5h in 7h...tko, da nam po spalnem ciklu ne rata odspat več kot 1,5h v kosu nazaj...ma sem se vsaj samo 3x zbudila in ne 5x...

Včeraj se je tudi prvič naglas zasmejala...user posted image . Smo skupaj čebljali (moj ji spušča neke čudne zvoke z usti in ona začne ful bolj glasove spuščat) in se je pol nekaj nasmihala in pol še z glasom...sva se oba tko nasmejala...user posted image . Pa se mi zdi, da vsak dan bolj nekaj čeblja, še posebno ko je tko čisto umirjena na podlogi ali pri meni na kolenih in ji kdo nežno kej govori in naj kaj pove....in pol začne svoje monologe...je pa začela tudi vrećčat in piskat medtem, ko teži za kaj (ni več samo tisti jok) ampak prav tako tapravo bunjenje...jaz pa se ji kdaj nasmehnem in ji rečem bravo za nov zvok (smotana mama)user posted image . Tudi pri pasenju kravic imamo nove finte...sploh redko rata, da bi bla pri miru in gledala naprej...ali se z glavo drži več al manj dol in cuza roke, ko zmešana ali gleda prste ali pa kolovrati z nogami in se hoče naprej odrivat...tko pokrčuje kolena, stopala odriva od podloge in naprej sili z rokami...nevem, če jo naj pustim ali raje obrnem nazaj? Enao je kdaj, ko je na hrbtu se dvigne z ritjo od podloge in pokrči kolena in stopala tko da se premakne na podlogi navzgor...sicer ne dosti, ma vseeno...se mi zdi, da kar nekam šla, če bi le lahko...user posted image

lupinca-dvigovanje glave naprej: naša v lupinci ful glavo naprej poriva ponovem, pa nevem če nimamo kej prav naštimano (na je ne stisne not dovolj) al je pač to samo njeno novo odkritje?

Nič, grem spat počasi tudi jaz...da vsaj en del noči prespim. Noč

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 29.7.2012 20:58:52 >

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 634
29.7.2012 23:23:59   
_ada_
oi oi no pa da malo napišem ...
Prvo zgražanje ene sorodnice ko je vidla da jo tuširam pod tušem in je bla čist panična kako to delam.Eni res delajo iz muhe slonauser posted image .Mala pa seveda še vedno najbolj uživa pod tušem,včeraj se je tko režala ko me je gledala kako sem si prala lase,tako se je smejala na glas.
No sem jo tudi prvič pustila pri tašči in tastu za tri ure in me je blo tko strah,ker je prvič pri njiju ostala sama,pa še tašče ne mara preveč,zadnje čase začne kar jokat ko jo vzame,no vsaj tast ji je všeč.Tako da sva z mojim šla na kosilo ampak ni blo to to ker jima ne zaupam,nevem je čist drugač,svojim staršem jo pustim brez skrbi cel dan,njima pa me je tok strah.Pa še nevmesne komentarje mata,joj ko se vsak vpleta v vse,sta mela svoje otroke in jih vzgajala po svoje,jaz bom delala po svoje in pika.No dost o tem.
Lupinica-dvigovanje glave...naša že lep cajt dviguje glavo v lupinci,tako da mislim da to ni zaradi položaja.Jaz sem opazla da jo zadnje čase nogice zanimajo pa ne zna prit do njih in pol dviguje glavo naprej.no zadnje čase dviguje glavo tudi če leži na hrbtu od površine in jo kar zadrži gor za nekaj sekund.
Obračamo se tudi s hrbta na boke,v pojstli jo najdem obrnjeno za 180°user posted image .Glede razvoja je kar napredna,močna,pač kakor jaz opažam,bomo vidli kaj bo rekla pediatrinja 6.8.
Dojenčkov album...jaz sem ga dobila že v porodnišnici po telegramu,pa mi ni lih fajn,ene stvari so čist brezveze,neke pa ko bi jih jaz dala pa manjkajo.
Cepljenje in svečke...zanimivo kako je povsod druga praksa,men je odsvetovala svečke,dokler je zdravnik ne pregleda,po cepljenju je pa rekla da tud če bo vročina takoj nazaj.
Izpuščaji...groza kako rata od vročine in ko se prepoti,čist pikasta rata,po tuširanju je bolj in mažem gubice z bepantenom,zaenkrat se je najbolj obnesel.Potem smo fasala vnetje od huggies plenicuser posted image ,in kar noče rdečina zgint,je že mal boljš pa pol zopet ko je ful vroče slabš.Tako da večkrat na dan luftamo ritko in bi bla ona najraj brez plenic,ji je tok fajn.
Spanje...čez dan ne gledam na uro za spat,pač ko je zmatrana,ji dam dudo in se uležem zraven nje in pol ponavadi zaspi.Jo ne uspavam ob določenih urah ker ritem itak menjajo čez dan.Tudi če je budna in ni zadovoljna ampak nervozna,jo ne animiram ampak ji pojem in jo crkljam ker jo nima smisla matrat ker je pol še slabše.Tako da glede spanja lahko trkam v les,je kar dobro,pač kakšen dan dva je slabše in smo sitni ampak že ma razlog za to.

No zdej grem pa spat,čeprav nisem zaspanauser posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 635
30.7.2012 16:04:11   
_vanilija_
Pozdravljene mamice!!!

Mi smo prejšnji četrtek šli na morje v Ankaran in je vse blo fajn dokler nismo šli nazaj domov. Katastrofa user posted image Tina je tolk jokala, smo delali pavze, ampak nič ni pomagalo. 2h je jokala!!!! Na koncu ni hotla na joški bit da bi jo malo umirila. user posted image In to je bil tisti ful žalosten jok, in takšen žalosten pogled da smo vsi v avtu jokali. user posted image user posted image user posted image Jst res ne vem kaj neredit z avtom, vožnjo in avtosedežom. Nasljednji vikend gremo na eno poroko v Bovec (spet 1h vožnje) in nasljednji v toplice in pojma nimam kako bomo to naredili. Jst res ne morem tko matrat otroka user posted image Ma tudi ni rešitev da smo non stop doma, bomo obe ponorele....

Vozičkanje je včasih OK, dans recimo ni hotla bit noter pa je jokala ves čas in sem jo mogla nosit po Gorici in voziček porivat zraven. Ma večinoma mi zaspi v vozičku, dans je nekij bla nervozna.m

Tudi naša se je začela smejat na glas, moj jo je dans prvič slišal ko je bil ka kosilu. Zdej vidim da ful reči zamudi ker je v službi skoraj cel dan. In pušča vse več različnih zvokov, prov je smešna :)

Zdej je moja mama bla pri nas 1 teden in jo je čist razvadila. Sploh noče bit več v stolu ki ga mam na mizi. Prej je tam lepo sedela in se igrala dokler sem jst kuhala ali dokler smo jedli kosilo. Zdej se takoj začne bunit.

Spanje je pri nas še vedno ob 23:00, zbudi se ob 5ih, zadnje cajte ob 4ih in dans ob 3eh ?! Potem je zbujanje na vsako uro ali uro pa pol, ob 7:30 je konc "spanja". Tko da sem dans ful zmatrana. Arwen, zdej vem kako je tebi, ko ti tko "spi" vsak dan.

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 636
30.7.2012 21:46:30   
Arwen_84
večer,

_vanilija_: jaz sem pa včeraj prvič spoznala kako je tistim, ki se zbudijo samo 1x/noč...res luksuzuser posted image

Mi je zaspala ob 20.30h, pol se je ob 2.00 zbudila, jedla...pa ful kolovratila, sem rekla mojemu, da tko ne morem spat naj jo da v posjtlico na trebuh...in pol zaspimo...se začne jokat, pogledam na uro (digitalno) - ker sem brez očal napol čorava sem vidla 2.40 sem rekla eh, pa tak spanec in reče moj, če se ne mislim obrnit za drugo joško...sej je ura 5.40user posted image ...najprej nisem verjala, ma je blo res...res da smo pol tkoj vstale ampak pravim, čisti luksuz. Zbujanje na 1h veliko bolj utrudi kot spanje tudi, če samo 6h v kosu....
lupinca: naša je pridna, joka preden zaspi, drugače je pa budna not OK...res pa da nismo z njo bili še na daljše ture zadnje čase, da bi bla budna tolko časa lahko not...jaz jo umirim tako, da ji dam flašo čaja - sicer ne pije, ker ne zna ampak ji je cucelj ful zanimiv in se igra z njim, vrti po jeziku, itd...pa pomirja jo tko da se zamoti, morem pa pazit, ker vse kar ji uspe iztisnit ven gre za vrat in po majčki, tko da ji to dam delat največ 30min pred domom in če je res kriza....ko pa je fulll zaspana in se ne umiri in je pred nami še poti, tko da ji flaške ne morem dat ali je takoj vzet ven pali neka radijska postaja, ki ne dela - tisti šum, nekaj časa malo začudeno gleda pol pa začne očke zapirat in zaspi...tko, da probajta to, če ne bo nič drugega več palilo...sej vem, do doma moreš tko al drugače prit...ma 2h joka pa je tudi napor za vse...

joj, danes sem vidla enga dojenčka v morju v fredovem obroču je tko norel, je ležal gor, migal z nogicami od mamice k očiju in nazaj, res užival se smejal na ves glas, pa morje ima 23C, pa še ura je bla že 19h...sem mamico prašala kolko je star ..pa je imel že 6 mesecev, čeprav je roti naši punčari zgledal kar drobcen...pa je rekla, da naj počakamo do 6m, ker nimajo še razvito teh poti, splovil..pa da je v morju res vsega in svašta...mi je res žal, da bo za letos še premičkena, nasledje leto bo pa že tko prava deklica...ampak sem rekla, da ga bom kupla in šla z njo v bazen (čez mesec, dva) ali pa pri mojemu imajo tisto veliko banjo-jacuzzi, pa natočla tono vode in dala not, ko bo trdno držala sama glavo pokonci...user posted image . Sem pa brala, da eni pediatri ful odsvetujejo, da naj bi spodbujal nepravilno držo in zategovanje mišič, tko da mi ni čisto jasno kaj naj si mislim o vsemuser posted image

spanje čez dan: jaz sem tudi nehala z uspavanjem....pač, ko rata tečna, jo dam v gugalnik...primem cel gugalnik v roke in začnem zibat-tko je nimam na rokah in je ni treba prestavljat in ostane tam kjer zaspi, tko da ko se vmes predrami jo kdaj samo malo zazibam. Res da ga komaj nosim ampak pol, ko je že skoraj v transu ga dam na kauč in se zraven usedem in ji pojem in zibam...in zaspi, kdaj za 20min, kdaj za 2h...sploh joške ne uporabljam več, tko da je res na min 3h, včasih minejo tudi 4 pa ji jaz malo podturim, da se spomne tudi jestuser posted image . Veliko mirneje zaspi, v parih min, brez joka....če me pač gleda in se mi začne smejat takoj neham, jo dam ven in začnem z njo drugo aktivnost...očitno ji samo prejšnje niso več pasale...ko je zaspana, zaspi in to brez večje moje pomoči...tko, da se ne matram več z nobenim uspavanjem. Je pa res to, da mi je zdej lažje, ker ponoči boljše spi in jaz lažje funkcioniram tko da se ''''ne borim'''' več, da zaspi v kosu, da grem lahko jaz počivat...zdej če rata super, če pa ne pa tudi zdržim lažje kot sem prej.

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 30.7.2012 21:51:17 >

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 637
31.7.2012 9:21:38   
Arabella1
pozdravljene pupe

arwen boš videla, vedno bolje bo in vedno več bo spala user posted image jaz ga tudi čez dan nič več ne uspavam, pač, ko rata sitkan greva na posteljo, se podoji, če je zaspan zaspi zraven, drugače ne, ima dovolj spanja ponoči pa potem še kitica zjutraj user posted image

vanilija kaj pa če jo naslednjič probaš nahranit, preden greste v avto, mogoče bo pomagalo.

Jaz sem že vsa živčna, ker je jutri cepljenje user posted image user posted image user posted image

drugače pa ugotavljam, da je naš malček vremenar.... v nedeljo je bil sitkan, nič mu ni bilo prav, samo, ko je bil priklopljen je bilo uredu, vročine ni imel, kakal tudi je, zvijalo ga ni nič, dristast pa na fertik, dokler ni bila nevihta, potem pa kot bi ga izklopil, spet pravi on, dobrovoljček.... očitno čuti vreme

kravce po novem rad pase user posted image obrati iz hrbta na bok mu pa ne grejo, ja če ga jaz skoraj na pol premaknem potem ja, drugače je pa lenuhec..... mislim, da se bo prej obrnil iz trebuha na bok, zdaj ga ne pustiva preveč časa past kravce in ga takoj, ko rata siten dvigneva, ker to želvanje ga kar zmatra, se je pa začel cukat za prste na nogah user posted image pa roke da skupaj kot bi molil user posted image smeje z glasovi se že nekaj časa in čeblja, joj koliko ima on za povedat, ma kaj ko ga nič ne razumemo user posted image je prav zabavno res.

a mogoče katera ve če obstaja kakšen otroški šampon v peni, net sem preiskala in ne najdem nič user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 638
31.7.2012 10:34:50   
anglistka
Pozdravljene!

Se pa res pozna, da so dopusti, saj se tudi na forumu bolj malo dogaja.

Tiste, ki ste že bile na morju z tamalimi, ali ste jih namočile kaj v vodo? Mi gremo čez dober teden in bi jo ful rada malo namakala, če bo vodica dovolj topla. Arwen_84, ti si slišala, da to ni dobro ampak je to prišlo od kakšnega strokovnjaka ali samo od ene preveč skrbne mamice? Moja ima fuuuul rada vodo (čeprav kopanje v čebričku ji po novem ni več všeč, ampak v banici pa še vedno ful) in kar vriska od sreče notri, zato se mi zdi škoda, da je ne bi malo namočili. Pa morska voda je za moje pojme dobra za kožo. Samo res ne vem, da me ne bojo vsi postrani gledali kako neodgovorna mama sem user posted image

Mi še vedno lepo spimo, kakšna dva tedna zdaj že od 20h do 4h (če kaka čez dan in je nič ne šraufa). Tako, da sem spočita kot sonček čez dan in imam voljo celo za telovadbo user posted image . Dva dolga sprehoda na dan in eno rundo zumbe na wii-ju zvečer pa nekaj trebušnjakov + dojenje = hujšanje. Upam, da bodo res tele kile šle dol, ker se res slabo počutim v svoji koži. Še vedno imam 6 kil viška user posted image . Dokler bo mala taka dobrovoljka in zaspanka, bom tudi našla voljo ta telovadbo, če pa se to spremeni, pa ne vem kako bo...

Obiske ima še vedno rada, prav zadovoljna je, če je lahko v družbi in posluša, gleda obraze. Edino v rokah mora bit, ker je na tak način dovolj blizu. Če jo damo v gugalnik ali v center, se začne hitro pritoževati. Če pa sva sami, pa tudi tam zdrži nekaj časa.

Dojenčkov album imamo tudi mi, pravzaprav je naslov: Moj otroški album, ki ga že lepo izpolnjujem samo slikic še nisem dala razvijat. Dojenčkov album pa sem dobila pozneje in mi je ful všeč zaradi slikic, ker so od Jelke Reichman (ki je porisavala Ciciban celo našo otroštvo), ampak se mi ne zdi smiselno dva izpolnjevat tako, da tistega dobi naslednji user posted image .

Šampon za lase: Mi imamo tistega od Bebival pa se bolj malo peni tako, da ne bo za vas Arabella. Drugih pa še nisem sprobala. Zelo malo šampona porabim, pa je za lase in telo.

Za danes je dovolj, lep pozdrav!

< Sporočilo je popravil anglistka -- 31.7.2012 10:36:37 >

Neposredna povezava do sporočila: 639
31.7.2012 10:44:36   
tulpek
Se javljam na hitro, veliko dogaja zadnje dni... danes spet pakiramo za k mojim staršem, je sestra z mularijo tam, čez vikend so bili pri nas....

Kravice je naš začel kar naenkrat lepo pasti, ga pa nikoli nismo silili, tudi P je rekla, da glede na težo, ki jo ima, ga ne smemo nič silit, kar pa itak nisem niti prvič počela. Tudi na bok se obrne iz hrbta, če je dobre volje.

Arwen,
saj bo boljše, samo malo več časa potrebuje, pa bo.

kurumba,
pa še katera, če se ponoči zbujajo zaradi dojenja, poskusite jih čez dan čim bolj hranit, ne samo, da bo več obrokov, ampak do bodo dejansko več pojedli. Če moj ne poje dovolj čez dan, se obvezno enkrat na noč zbudi, sicer spi in spi.... tudi od 18ih-7ih, ga samo preden grem spat podojim.

Je pa postal tak priden dojenček.... glede na to, kar smo imeli prve 3 mesece, ko se je skoz jokal in bil na rokah, sploh ni primerjave... in najpomembneje, začel je spat čez dan in to kar veliko.... pa ponoči zato nič manj ne spi. Sedaj je vesel v vozičku, igralnem centru, ležalniku.... zunaj na odeji, kjerkoli...

Aja, čez dan spi skoraj izključno v košari od vozička, ker je taka fajn, ni ravna spodaj in ko malo zamiga, se košara zagunga in on srečno spi naprej. Prvič mi šlo to miganje na živče, ker nismo imeli problemov z dnevnim spanjem, sedaj je pa zakon. Samo malo pozno sem to ugotovila. Razmišljam, kam ga bom dala, ko zraste če nekaj cm.... čeprav mu čisto paše spati s pokrčenimi nogami....

Največja fora pa je bila včeraj, ga dam zvečer v kinderpet za spanje (običajno zaspi brez piskanja)... po nekaj minutah začne malo piskat in potem ga vzamem v roke, ker moj otrok pa že ne bo jokal, če ni treba.... in potem v trenutku jok, kot bi ga na živo rezal, nič pomagalo.... ga dam nazaj v kinderpet in v minuti zaspi user posted image user posted image user posted image user posted image bogi revež je verjetno hotel samo, da se poberemo iz sobe in mu damo mir. Js imam pa kar slabo vest včasih, ker mora sam zaspat, prvega sem pa cartala do konca in naprej, sedaj pa ne morem....

Sem še dodala nekaj slikic v album. Nosi pa oblačila, ki jih je prvi nosil v svojem prvem poletju (rojen septembra) torej 9-12 mesecev user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 640
31.7.2012 12:21:10   
Arwen_84
IZVIRNO SPOROČILO: anglistka

Tiste, ki ste že bile na morju z tamalimi, ali ste jih namočile kaj v vodo? Mi gremo čez dober teden in bi jo ful rada malo namakala, če bo vodica dovolj topla. Arwen_84, ti si slišala, da to ni dobro ampak je to prišlo od kakšnega strokovnjaka ali samo od ene preveč skrbne mamice? Moja ima fuuuul rada vodo (čeprav kopanje v čebričku ji po novem ni več všeč, ampak v banici pa še vedno ful) in kar vriska od sreče notri, zato se mi zdi škoda, da je ne bi malo namočili. Pa morska voda je za moje pojme dobra za kožo. Samo res ne vem, da me ne bojo vsi postrani gledali kako neodgovorna mama sem user posted image

Jaz sem ji namakala samo nogice, ker kot sem napisala so mi odsvetovali (in to kar sem prebrala na netu), da bi otroka pred 6m dajala v vodo....tudi za bazen je problem zaradi vseh nesnag in pride v upoštev samo tista vadba, ker so user posted image prvi po čiščenju bazena not...ali pa tako (kot je že ena napisala, da so bili prvi na bazenu (se ne spomnem katera)...drugače naj ne bi kar tako dajale otroke not...meni je tudi ful žal, ker mam vsak dan pred nosom morje in se hodiva midva izmenično kopat, ko pa bi lahko še njo fliknili not...sej ni treba da je dolgo, ampak tudi v banjici ful uživa in me zanima kako bi blo...sploh pa gremo na dopust prvi teden v septembru, takrat bo že 4,5m in bo glavo že lepo gor držala in vse...ah, nevem. Nebi pa rada kej reskirala s to njeno lulikouser posted image , tko da bom najbrž kar počakala do 6m.

tulpek: Super fant, ja...tisti tvoj napis ''''nosim malo dete'''' je tudi posrečen, glede na to kakšen je zdaj, haha.... ja, sej jaz ko mojim razlagam da naj mi kupujejo zdaj 74 št me kličejo nazaj..ma kako, če je 68 za 6m otroka...jao, naša je kar dolgin (72cm) tko da ji 68 še komaj zaprem (H&M še gre, ke rima večje št. recimo), o hlačkah in podobnih zadevah pa sploh ne govorim, ker jih komaj gor spravim, ker ji je vse čisto oprijeto, lastika pa tko tišči, da ji pol trebuha dol visi...tko, da sem veliko stvari kar zapakirala in dala pod pojstlo...itak jo pa mam skozi samo v bodiju s kratkimi...če že kam gremo ji kako oblekico oblečem, glih za nas za se šminkarituser posted image .

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 31.7.2012 12:36:32 >

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 641
31.7.2012 12:38:52   
_ada_
Namakanje v morje...mislim da jim ne bo nič narobe če namočiš otroka za par minut,pa itak obstajajo tiste pleničke nepremočljive za v vodo in kokr se men zdi one ne premočjo čez vodo.Aja pa tok ko sem bla mlajša in smo bli s starši nekje ne hrvaškem in je bil pač bazen zraven ane semm vidla eno mamo skočit z 6m dojenčkom not in ko sta bla na dnu ga je spustila in je sam priplaval gor,tako da smo sam gledal pa se čudil,pa je noben ni grdo gledu ampak so bli vsi navdušeni.

teža...no jaz imam še 4plusa pred nosečnostjo,ampak sem mela že prej viška kilogramov in bi morala it še vsaj 8kg dol,kako mi bo ratal,upam da z dolgimi sprehodi,pa trebušnjake moram začet delat,ker mi gre ta trebuh tako na živce,ko gledam nekatere ki imajo tako mičkene pa nič trebuščka jim kar zavidamuser posted image .

Spanje nocoj je bilo obup,od enih zjutraj sem dežurala,so jo dlesni matrale,tok jo je srbel da je vse dala v usta kar je mela,celo obe svoje roke je hotla od enkrat dat not.Pa sem ji pol mazala,pa hladno grizalo,pa je komaj po treh urah popustil,in seveda pol je bla še lačna in še nahranla jo in ona bi se pol še igrala.Tako da sem bila na koncu že fuč,sem zbudila svojga jo njemu pustila iin šla v dnevno spat in ja pr njemu je pa zaspala v roku pet minut.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 642
31.7.2012 14:00:40   
_vanilija_

IZVIRNO SPOROČILO: Arabella1
vanilija kaj pa če jo naslednjič probaš nahranit, preden greste v avto, mogoče bo pomagalo.

Nahranim jo zmeraj v avtu preden štartamo, pa je spet na joški ko delamo pavze. Tudi kupček podremo. Bomo probali še tisti šum če bo ratalo. user posted image

Mi nismo dajali Tino v morje, septembra ko bomo šli bo imela 5 mesecov, verjetno jo bomo mal dali not. Bomo vidli kolk bo topla voda.

Tudi mi smo imeli slabo noč, ob 4ih se je zbudila in ni hotla zaspat do 6:30. Katastrofa! Pa se ne zbudi ker je lačna, ampak ker mora prdet, nogice dviguje v luft in se ful premika. ?! Dans se je ob 5ih zjutro pokakala.

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

Neposredna povezava do sporočila: 643
31.7.2012 15:02:45   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

tulpek: Super fant, ja...tisti tvoj napis ''''nosim malo dete'''' je tudi posrečen, glede na to kakšen je zdaj, haha.... ja, sej jaz ko mojim razlagam da naj mi kupujejo zdaj 74 št me kličejo nazaj..ma kako, če je 68 za 6m otroka...jao, naša je kar dolgin (72cm) tko da ji 68 še komaj zaprem (H&M še gre, ke rima večje št. recimo), o hlačkah in podobnih zadevah pa sploh ne govorim, ker jih komaj gor spravim, ker ji je vse čisto oprijeto, lastika pa tko tišči, da ji pol trebuha dol visi...tko, da sem veliko stvari kar zapakirala in dala pod pojstlo...itak jo pa mam skozi samo v bodiju s kratkimi...če že kam gremo ji kako oblekico oblečem, glih za nas za se šminkarituser posted image .

no, napis je iz leta 2009... spet aktualen. kupujemo pa nič ne, ker imam veliko bodijev s kratkimi rokavi št. 80 od prvega in mu je vse prav, čeprav ima 71cm.... verjetno mu širina pobere, ker 74 komaj zaprem. je pa tudi večinoma samo v bodijih.

gremo zdaj, vas berem preko telefona, pisat se mi ne bo dalo...

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 644
31.7.2012 15:04:37   
tulpek
vanilija, pri nas deluje v avtu kakšna muzika precej naglas, se takoj pomiri, potem pa utišam.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 645
31.7.2012 15:08:49   
anglistka
Arwen_84: Jaz sem bila tista, ki sem pisala o bazenu. Takrat smo se imeli ful fajn, zato sem bila prepričana, da jo bom namočila tudi v morju, zdaj pa ne vem več... Ful hitro se namreč zasekiram zaradi takih in drugačnih mnenj. Eni pravijo, da naj se ne sekiram in poslušam samo sebe, spet drugi imajo tisoč opozoril kaj naj ne bi počeli user posted image . V dvomih sem zaradi temperature vode (v bazenu je bila okoli 30 stopinj) in zdaj še zaradi umazanije. Je pa res, da ji lahko damo gor one pleničke. Bom še malo razmislila. Bo pa stara 4 mesece in 1 teden, ko bomo doli. Eh, nazadnje pa bo ful grdo vreme in mi bo odločitev prihranjena user posted image .

Vanilija: Se mi kar smilite, ker je res naporno otroka poslušat tako se jokat v avtu. Pri meni se je tudi enkrat in nisem vedela kaj naj naredim. Še huje pa je to, da greste zdaj verjetno vsi nervozni v avto in čakate kaj bo, nervoza se prenese na otroka in voila. Naveta pa nimam nobenega pametnega zate kot to, da vztrajate, slej ko prej se bo vnesla.

_ada_: Saj tudi jaz nisem imela prej idealne postave (v bistvu je nikoli nisem imela) ampak to, da bi šla še še pod začetno težo (63 kg pri 162 cm) so sanje, zdaj se mi že prednosečniška teža zdi kot ena fata morgana user posted image .

tulpek: Pri nas lahko samo sanjamo, da bi zaspala sama. Mislim, da se je zgodilo samo dvakrat. Ampak glede na to kaj berem na tem forumu, sem z njenim spanjem več kot zadovoljna, pa tudi če rabi cartanje pred spanjem.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 646
31.7.2012 15:57:05   
JozicaH
...nam bo pa letošnje morje "kriza" pojedla. user posted image Pa tud če bi šli, bi bolj zaradi mene, naša mala še ne bi imela toliko od morja, kot verjetno drugo leto. Bom že potrpela... Jaz bi ji verjetno tudi namočila nogice, rokice, če bi šli. Tud kako minutko bi jo imela v vodi, več pa sigurno ne. Raje bazenček s sladko vodo nekje blizu.
...naša se je začela, tudi že po 7h prespanih urah v kosu, zbujati na 2-3 ure. Pa ne vem, a je lačna, a samo jaz prehitro skočim. Zbudi me pa hlastno sesanje palca in butanje z nogami ob jogi (noge visoko dvigne in jih na hitro spusti na tla in poči po jogiju). Tako se vstanema, greva podojit v dnevno in nazaj. Vedno sesa, včasih več, včasih manj. Zadostuje za 1-2 uri, pa spet... Pa tako lepo je že spala. Pediatrinja nam je rekla, da lahko po 4. mesecu dava zvečer kako kašico. ...pa ne vem... ali ji dam to kašico na flaško ali na žličko. Mislim, da bi na flaško šlo za začetek lažje po grlu :)
Pa tudi glede sesanja palca ne vem, kaj naj. Po tem vem, da je lačna, ko ga prav hlastno išče, hitro najde in na polno sesa. Pa jo poskušava ne navadit jo na palec in ji vztrajno menjavava palec za dudico. Včasih prime, včasih ne, sploh zdaj, ko že zna dudico na tri-dva-ena potegniti iz ust in jo nadomestiti z palcem. Ali pa jo pljune daaaaleč ven. V obeh primerih se potem tako zadovoljno nasmeje ... češ. mamica, spet sem te! user posted image Kako ve rešujete to, če sploh? Ji pa pustim, da grizlja-liže-slini-vtika roko v usta, ker vem, da je pač to del spoznavanja sebe in okolice.
Tudi naša dviguje nogice, z nogicami boža, se dotika, s prsteki kot bi hotela prijeti... skoraj tako kot z rokicami. :) Se pa zaradi tega dviga nog prevali na bok kot bi mignil, če je seveda kaj zanimivega. In predvčerajšnjim se je prevalila tudi na trebuh. user posted image In danes je to uspela ponoviti, le da je bila že na boku :) Mislim, da je bila še sama presenečena, kako ji je pa to uspelo. Sem pa kak teden nazaj odstranila loke v igralnem cestru in ima zdaj igračke le na levi in na desni, da jo mogoče spodbudim k obračanju.

...mah...kilogrami... Vem, da jih imam še kar nekaj, ampak me veseli, ko kar vidim, da gre dol. Počasi, a gre. med nosečnostjo sem jih dobila kar 26, ostalo mi jih je le še 6. Sem si pa rekla, da na dieto ne grem nobeno (sem jih imela dovolj v življenju), torej zdrava redna prehrana, sprehodi in kjer se bo ustavilo, bo to to. Sem pa ugotovila, da bo potrebno tudi kako telovadbo ali jogo uvest, ker me je v križu zagrablo in sem lahko 3 dni samo sedela in ležala. Še dobro, da je moj dragi doma :) Torej, hlače od prej že dobim na rit, samo zapet jih še ne morem user posted image . Pa zize so se mi nenormalno povečale. In ostajajo velike. ...pa ne vem, če mi je to sploh všeč... Ali se po dojenju kaj "skrčijo"?

dost bo.

Neposredna povezava do sporočila: 647
31.7.2012 21:25:05   
Arwen_84

IZVIRNO SPOROČILO: anglistka

Arwen_84: Jaz sem bila tista, ki sem pisala o bazenu. Takrat smo se imeli ful fajn, zato sem bila prepričana, da jo bom namočila tudi v morju, zdaj pa ne vem več... Ful hitro se namreč zasekiram zaradi takih in drugačnih mnenj. Eni pravijo, da naj se ne sekiram in poslušam samo sebe, spet drugi imajo tisoč opozoril kaj naj ne bi počeli user posted image . V dvomih sem zaradi temperature vode (v bazenu je bila okoli 30 stopinj) in zdaj še zaradi umazanije. Je pa res, da ji lahko damo gor one pleničke. Bom še malo razmislila. Bo pa stara 4 mesece in 1 teden, ko bomo doli. Eh, nazadnje pa bo ful grdo vreme in mi bo odločitev prihranjena user posted image .

Ma, ja saj...samo kako naj poslušamo samo sebe, sej nevemo se o vsem, a ne?...Ma ja sej bolj je uprašljiva ta temperaturna razlika...zunaj 38C, pol pa ga flikneš v 23C....ni glih OK, zato je tudi tista mamica s fredovim obročem kopala komaj ob 19h in v takem ograjenem bazenčku morja, kjer odraslim voda pride do pasu in je sigurno malo toplejša voda...je pa mali bil not sigurno 10min. Sicer pa jaz tudi v banjo ne dajem 35C vode kot so rekli v SŠ....mene bolj skrbijo tele bakterije in mikroorganizmi plus vso sranje, ki mrgoli v morju...bi pa te pleničke lahko tole malo rešile, tko da sem se odločila, da ju3 pokličem pediatra in kar direkt uprašam koliko je to riskantno...pa bom poročala.

IZVIRNO SPOROČILO: JozicaH

...mah...kilogrami... Vem, da jih imam še kar nekaj, ampak me veseli, ko kar vidim, da gre dol. Počasi, a gre. med nosečnostjo sem jih dobila kar 26, ostalo mi jih je le še 6. Sem si pa rekla, da na dieto ne grem nobeno (sem jih imela dovolj v življenju), torej zdrava redna prehrana, sprehodi in kjer se bo ustavilo, bo to to. Sem pa ugotovila, da bo potrebno tudi kako telovadbo ali jogo uvest, ker me je v križu zagrablo in sem lahko 3 dni samo sedela in ležala. Še dobro, da je moj dragi doma :) Torej, hlače od prej že dobim na rit, samo zapet jih še ne morem user posted image . Pa zize so se mi nenormalno povečale. In ostajajo velike. ...pa ne vem, če mi je to sploh všeč... Ali se po dojenju kaj "skrčijo"?

Ja, sej tko pravijo 9mesecev gor in pol 9 dol, pri večini vsaj no. Jaz sem tudi še +4kg ampak so to samo joškeuser posted image , ker pri 62kg in 175cm nimam kaj dosti zgubljat...in me klie sploh ne motijo kot me nabran celulit med nosečnostjo...ki pa nebo šel stran ne s sprehodi in ne z dojenjem, ostalo pa se mi še ne da oz. si nekako niti ne vzamem cajta...v tej vročini se itak zmučim že, če grem na wc...kaj šele telovadba al pa wiiuser posted image . Nevem, če se tole kaj skrči v smislu zmanjša...pomoje so prazne samo bolj povešeneuser posted image , meni tudi ni všeč, ampak kaj čmouser posted image ...sem rekla mojemu že v nosečnosti, da takih kot sem jih imela nebo nikoli več...in kako zares prav sem imelauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 648
31.7.2012 22:39:14   
tulpek
jozica, mi smo sli prvic direkt na zlicko, nic flas, edino ce dodajas AM in ze pripravljas flase, lahko das vmes. sicer si pa stisnes malo mleka in dodas rizevo kaso - z njo se obicajno zacne. ce pa ne bo slo, pa lahko se vseeno s flasko poskusis.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 649
1.8.2012 9:08:05   
JozicaH
jozica, mi smo sli prvic direkt na zlicko, nic flas, edino ce dodajas AM in ze pripravljas flase, lahko das vmes. sicer si pa stisnes malo mleka in dodas rizevo kaso - z njo se obicajno zacne. ce pa ne bo slo, pa lahko se vseeno s flasko poskusis.

Običajno imamo zvečer navado, da jo umijeva/skopava, potem greva v spalnico, kjer spije flašo Am (če jo dam na zizo, ne poje zadosti, ker je preutrujena in potem se pregovarjava še za kak požirek iz flaše), tam med 100 in 150, jo dam v posteljico in zaspi, prej ali slej, ampak je zelo utrujena. Da bi jo prej kopala, odpade, ker smo probali tudi to, a potem traaaaaja, predno zapi. Zaspi pa vedno, ne glede na karkoli, okrog 9h, +/- 15 min. In da bi jo pred spanjem z žličko.... Mogoče na žlico tam okrog 6h kako kašico, pa zvečer v flašo zamo zgostitve...

Sicer pravijo, da naj bi prvo uvedli kosilo in še to zelenjavno. Torej tale zgostitev za večerjo ne šteje? Sama sem mislila v 5. mesecu jo bolj kot ne spoznavati z okusi, tu pa tam kaj, kako žličko, da se navadi okusov, Mogoče kako kosilo, če bo hotela, drugače pa bolj cuzanje raznega sadja, kaka žlička korenčka ali druge zelenjave. Pa da se navadi žličke, ker zdaj še pljuva ven vse. Kako se ve uvajale, tiste, ki že mate malo večje otroke oz. kaki so vaši "načrti" za zdaj?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?