Arwen_84
|
večer, _vanilija_: jaz sem pa včeraj prvič spoznala kako je tistim, ki se zbudijo samo 1x/noč...res luksuz Mi je zaspala ob 20.30h, pol se je ob 2.00 zbudila, jedla...pa ful kolovratila, sem rekla mojemu, da tko ne morem spat naj jo da v posjtlico na trebuh...in pol zaspimo...se začne jokat, pogledam na uro (digitalno) - ker sem brez očal napol čorava sem vidla 2.40 sem rekla eh, pa tak spanec in reče moj, če se ne mislim obrnit za drugo joško...sej je ura 5.40 ...najprej nisem verjala, ma je blo res...res da smo pol tkoj vstale ampak pravim, čisti luksuz. Zbujanje na 1h veliko bolj utrudi kot spanje tudi, če samo 6h v kosu.... lupinca: naša je pridna, joka preden zaspi, drugače je pa budna not OK...res pa da nismo z njo bili še na daljše ture zadnje čase, da bi bla budna tolko časa lahko not...jaz jo umirim tako, da ji dam flašo čaja - sicer ne pije, ker ne zna ampak ji je cucelj ful zanimiv in se igra z njim, vrti po jeziku, itd...pa pomirja jo tko da se zamoti, morem pa pazit, ker vse kar ji uspe iztisnit ven gre za vrat in po majčki, tko da ji to dam delat največ 30min pred domom in če je res kriza....ko pa je fulll zaspana in se ne umiri in je pred nami še poti, tko da ji flaške ne morem dat ali je takoj vzet ven pali neka radijska postaja, ki ne dela - tisti šum, nekaj časa malo začudeno gleda pol pa začne očke zapirat in zaspi...tko, da probajta to, če ne bo nič drugega več palilo...sej vem, do doma moreš tko al drugače prit...ma 2h joka pa je tudi napor za vse... joj, danes sem vidla enga dojenčka v morju v fredovem obroču je tko norel, je ležal gor, migal z nogicami od mamice k očiju in nazaj, res užival se smejal na ves glas, pa morje ima 23C, pa še ura je bla že 19h...sem mamico prašala kolko je star ..pa je imel že 6 mesecev, čeprav je roti naši punčari zgledal kar drobcen...pa je rekla, da naj počakamo do 6m, ker nimajo še razvito teh poti, splovil..pa da je v morju res vsega in svašta...mi je res žal, da bo za letos še premičkena, nasledje leto bo pa že tko prava deklica...ampak sem rekla, da ga bom kupla in šla z njo v bazen (čez mesec, dva) ali pa pri mojemu imajo tisto veliko banjo-jacuzzi, pa natočla tono vode in dala not, ko bo trdno držala sama glavo pokonci... . Sem pa brala, da eni pediatri ful odsvetujejo, da naj bi spodbujal nepravilno držo in zategovanje mišič, tko da mi ni čisto jasno kaj naj si mislim o vsem spanje čez dan: jaz sem tudi nehala z uspavanjem....pač, ko rata tečna, jo dam v gugalnik...primem cel gugalnik v roke in začnem zibat-tko je nimam na rokah in je ni treba prestavljat in ostane tam kjer zaspi, tko da ko se vmes predrami jo kdaj samo malo zazibam. Res da ga komaj nosim ampak pol, ko je že skoraj v transu ga dam na kauč in se zraven usedem in ji pojem in zibam...in zaspi, kdaj za 20min, kdaj za 2h...sploh joške ne uporabljam več, tko da je res na min 3h, včasih minejo tudi 4 pa ji jaz malo podturim, da se spomne tudi jest . Veliko mirneje zaspi, v parih min, brez joka....če me pač gleda in se mi začne smejat takoj neham, jo dam ven in začnem z njo drugo aktivnost...očitno ji samo prejšnje niso več pasale...ko je zaspana, zaspi in to brez večje moje pomoči...tko, da se ne matram več z nobenim uspavanjem. Je pa res to, da mi je zdej lažje, ker ponoči boljše spi in jaz lažje funkcioniram tko da se ''''ne borim'''' več, da zaspi v kosu, da grem lahko jaz počivat...zdej če rata super, če pa ne pa tudi zdržim lažje kot sem prej.
< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 30.7.2012 21:51:17 >