trnuljčica
|
Violica meni se tole vaše spanje ne zdi prav nič čudno. Sedaj so pač večji, matrajo jih vsakega po svoje zobki, pa gibanje... Moja je od 1,5 do 3 mes samo dojena prespala po 8 ur ponoči. Od treh mes (torej 2,5 mes) pa se zbuja 2 x ponoči ( na točno 3 ure). Če seveda ne štejem zbujanj do 24 ure. Teh je v povprečju 3-5. Tako da mi verjemi, ko primerjam s prvim je to NORMALNO. Pa še to ne bi vedno spala, če ne bi uporabila tiste sladkobe od Koroških kapljic ali kapljice Daktarina. Lahko me kregate kolikor hočete, ampak jih uporabljam za to, da sploh zagrabi dudo za tisto 1 min in zaspi. Ker pri dojenju zaspi res redko. Joka pa po prvem več ne prenesem. Mislim resss joka. In ko se joče zaspanček, se pač ne neha, samo hujše je... Očitno sem pri prvem prve 2 leti toliko joka dala skozi, da več nimam tolerance. Pa ne me narobe razumet, drugi otročki se lahko jočejo, nič si ne bom mislila o mamicah... Prej se mi smilijo, ker me asociira na prvo porodniško...A jok moje mi je sedaj nekaj kar dlje časa teško prenesem. Tako da če se navežem s sladkorji iz kašic. Prve tri mesece vse dajemo to sladkobo proti krčem malim (sem jih več probala, vse sladke), da ja ne bi trpeli ob krčkih potem pa, beremo etikete, iščemo sladkorje.... Pa ne me razumet narobe, tudi jaz sem to počela pri prvem in bom pri drugi (še nima kašic, ker poje ca pol žličke), a po zdravi pameti, če jim ni prej grozno ogrozilo zdravja, bodo tudi sedaj preživeli, kakšno narobe kupljeno kašico. Tako, da uživat z malčki in se čimmanj žret kaj, kako... Po zdravi pameti pa je. No mala mi je sedaj ravno prepuzala čez celo sobo... Aha, je ugotovila. da je melona zakon. Sem ji dala tako za lizat, cuzat in je uspela brezzoba pocuzat pol koščka. Samo so pa tukaj res super okusne! Mali je pojedel pol melone.
|