|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
19.6.2012 12:48:22   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

n€na - čestitke tudi z moje strani, tako za krst kot tudi za poroko user posted image

Glede marelic, breskev - nam je patronaža svetovala, da breskev še ne dajemo, ker spadajo med "kosmato" sadje in le-to je alergeno (kot recimo kivi, jagode,..). No, meni se pa zdi breskev super sadje za sedaj in tudi v veliko kupljenih kašic je. Ali je imel kateri od vaši user posted image kako reakcijo oz. ali ste komplicirale? Bi jih pa v začektu dajala kuhane brez olupka, kasneje pa sveže.

Lepo se imejte!

hvala!!

Sem skuhala breskev in marelice skupaj in bom videla če bo kaka reakcija. jaz mu bom ponujala sezonsko sadje. Probaš v majhni količini pa vidiš če je kaka reakcija.
Ti poročam, če bo kaka alergija na breskve.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
19.6.2012 13:10:23   
lily32
No, meni se pa zdi breskev super sadje za sedaj in tudi v veliko kupljenih kašic je. Ali je imel kateri od vaši user posted image kako reakcijo oz. ali ste komplicirale? Bi jih pa v začektu dajala kuhane brez olupka, kasneje pa sveže.

Breskev je bilo takoj za jabolkom prvo sadje, ki sem ji ga dajala. Podobno kot ti, najprej kuhano, potem sveže. Ni bilo nikoli nobene reakcije.

nena, čestitke še z moje strani!

ronja, se popolnoma strinjam s tem, kar si napisala. Moj pokojni oče, ki se je več let boril z rakom in so ga nonstop nekaj špikali, je imel take in drugačne izkušnje. Najbolj je pohvalil sestre na onkološkem, ki so po njegovem menenju vse zlate, v Izoli, pa mu je enkrat ena pol ure iskala žilo in potem se je razjezil in ji je rekel, da si bo sam in ko je prišla mimo druga in je rekel, naj mu vzame ona in tiste prve ni več pustil blizu. Otrok se ne more sam branit in zato se moramo starši v takih primerih postavit po robu.

trnuljčica, , jaz naši lani niti v največji vročini nisem dodajala nobene tekočine. Ko je rabla, se je priklopla in mislim, da ji ni prav nič manjkalo.

vijolica, kam se odpravljate na dopust? (če ni skrivnost) Sem ti dolžna še odgovor na vprašanje od prejšnjega tedna, a nisem utegnila sesti za računalnik, da bi kaj napisala: Mi je res super spet v službi. Delam za polovični delovni čas in uživam, saj sem spet med ljudmi, ne le doma in hkarti imam še vedno dovolj časa za deklice, ga pa res zmanjka za računalnik. Drugače ima naša enoletnica zunaj že vse štirke, ki so jo mučile 3 mesece, zdaj so že na pohodu trojke in spet malo spimo. Prejšnji teden je shodila in zdaj ni nič več varno pred njo. Odpira vse predale ...

< Sporočilo je popravil lily32 -- 19.6.2012 13:12:19 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
19.6.2012 13:34:01   
ronja
Ronja, smem vprašati zakaj mu bodo kri vzeli? Pa želim vama da bo Svit cepljen...

Komot - zaradi burelije - preventivni pregled, ker sem mela jaz burelijo v nosečnosti, potem še njega pogledajo, če je ok, pa preverijo, če ni kaka bakterija odtavala do njega skozi posteljico oz. če je, če jo je ab ubil in če je zdaj vse ok. Pogledajo, če ma mali not protitelesa skratka.
Je pa bil cepljen in se je držal ko heroj! Ta otrok je res ful bolj flegma! Malidve sta bili precej bolj užaljeni, ko so ju pičili. Ta pa je to res zelo budistično prenesel - svaka čast, upam, da ostane tak karakter, to bi bio res praktičnouser posted image - zanj in predvsem zame oz. za nas - mava dve mali komplikatorki čist dovolj - ena je sploh ultra, tadruga je pa danes recimo hotela, da ji OČI prinese ponoči za pit, ne jaz... Tak da tut ni glih cvetka;).

Breskev je bilo takoj za jabolkom prvo sadje, ki sem ji ga dajala. Podobno kot ti, najprej kuhano, potem sveže. Ni bilo nikoli nobene reakcije.

Podpis. Sadje mu bom jaz dala kar surovo za cuzat, prvih parkrat pokuhano, potem pa surovo. Sploh sem se zdaj malo navdušila nad tem "baby lead weaning" - kjer otrok sam zagrabi, ne da ga skoz pitaš s kašicami... Bomo videli, če bo on za.
Za breskve prvič slišim, da bi bile alergene, kolikor vem, nimajo večjih količin histamina, pa tudi na splošno ne veljajo za kako problematično sadje - obe sta jih jedli, Lejla gotovo emd prvimi hranami in ni bilo nikoli nobenih problemov, tako da jih bom tudi Svitu ponudila.

Otrok se ne more sam branit in zato se moramo starši v takih primerih postavit po robu.

Tole je ful res in zato mi je prav hudo,. da sem pustila, da tako delajo z njo! Ampak takrat me je bilo tako strah zanjo (in oni to vejo in igrajo na to karto - pač če hočete, da pogledamo, kaj je narobe z njo, pa kaj rabi, potem jo držite, da jo jaz tuki štoram 3/4 ure! - no, zdaj vem, da se lahko zbunim: majo tudi dobre sestre in bom zahtevala, da Svit dobi dobro, če bo ena začela s temle štoranjem. Ker je brezveze, da mi ga matrajo, ipak je dojenček in se ne more branit in naj se uči na svojih, če če. Lahko ga piči še 1x, nima pa kaj štorat z iglo not! To se ne sme, pika! Če ima kdo problem s tem, jim grem najt predpist!) me je malo strah, da bi bila preveč "uvidenvna"/"prestrašena", pa se pripravljam na to... Malo razmišljam, da bi kar lubija vzela s sabo - sicer sem jaz bolj divja kot on, samo je lažje, če sva dva, da imaš zaledje - pa jaz sem v zdravstvu mal preveč potrpežljiva, ker sem res že svašta navajena, pa sploh ne vem/pomislim, da bi se dalo drugače... Nekdo, ki prvič vidi kaj takega, pa lažje reče: ej, halo, tole pa ni ok! Mene so kot otroka tudi fuuuuuul bolj matrali s tem špikanjem (pa se mi dobro vidi žile, nikoli se nisem bala igel in vedno sem lepo držala roke - ampak enostavno se za odrasle bolj potrudijo, majke mi! In to je tisto, kar mi gre v resnici najbolj na živce!)

trnjulčica, pliz poglej zs.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
19.6.2012 14:09:27   
lily32

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Sploh sem se zdaj malo navdušila nad tem "baby lead weaning" - kjer otrok sam zagrabi, ne da ga skoz pitaš s kašicami... Bomo videli, če bo on za.

Ena deklica, ki jo poznam je bila do prvega leta brez zob, a je kljub temu sama pojedla celo jabolko. Ga je kar s čeljustmi zgrizla. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
19.6.2012 20:08:15   
Mistica
Punce, HVALA za vaše odgovore in izkušnje z breskvami. Vsem v našem "okolišu" namreč patronažne odsvetujejo ta sadež v začektu uvajanja GH, ker naj bi bil alergen, tako kot ostalo "kosmato" sadje. Jaz ji tudi želim ponuditi sezonsko (tudi češnje smo recimo jedli), saj drugače ga ziher eno leto ne bo jedla. Tako da bom probala, pa upam, da ne bo reakcije.

Lepo, mirno noč vam želim!

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
19.6.2012 20:10:04   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32
Drugače ima naša enoletnica zunaj že vse štirke, ki so jo mučile 3 mesece, zdaj so že na pohodu trojke in spet malo spimo. Prejšnji teden je shodila in zdaj ni nič več varno pred njo. Odpira vse predale ...

lily32 - čestitke za zobke in seveda prve korake! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
19.6.2012 21:13:03   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

vijolica, kam se odpravljate na dopust? (če ni skrivnost) Sem ti dolžna še odgovor na vprašanje od prejšnjega tedna, a nisem utegnila sesti za računalnik, da bi kaj napisala: Mi je res super spet v službi. Delam za polovični delovni čas in uživam, saj sem spet med ljudmi, ne le doma in hkarti imam še vedno dovolj časa za deklice, ga pa res zmanjka za računalnik. Drugače ima naša enoletnica zunaj že vse štirke, ki so jo mučile 3 mesece, zdaj so že na pohodu trojke in spet malo spimo. Prejšnji teden je shodila in zdaj ni nič več varno pred njo. Odpira vse predale ...

Seveda ni skrivnostuser posted image V Rovinj gremo-komaj čakam. Polpenzion, tako da si bom še jaz odpočila od kuhanjauser posted image . Prejšnji teden je pa še sestra rezervirala za njo in mojo mami. Sicer bodo 2 km stran od nas-v apartmaju. Tako da bom lahko pri njiju skuhala za malega in mu nebo treba jesti kupljenihuser posted image . In lahko ga bodo kdaj popazile in bova midva z user posted image šla kej na sprehod. Sem vesela da pride sestra spet v SLovenijo, saj ko bo začela delati je dolgo nebo in malega bo vidla samo preko skaypa.

Lily čestitke za zobeke in za prve korakeuser posted image Verjretno mora biti res zanimivo ko shodiuser posted image

Mi sedaj jemo samo zelenjavo. Odvisno od dneva koliko poje. enkrat 100g, enkrat 80g, zadnič je pa korenčka in blitve pojedel 160g in se še podojil. Tako da me je malo strah, da bo težko prekiniti dojenje...oz. malo težko si predstavljam... a ko bo obrok dovolj velik mu bom samo vodo ponudila po obroku?

V četrtek imamo pediatra-2 doza rotavirusa.Pa točno ne vem če bo 2 cepivo? a je že sedaj?

Aja....ker ne vem kako toplo bo morje in imamo zraven bazen z morsko vodo je tudi možnost da bomo malega tam kopali. Pa bi vas vprašala kaj je boljše da kupim plenice za v vodo-katere mislim da so za 1x uporabo ali tiste hlačke ki so za večkrat-mislim da ste se že o tem pogovarjale?

lep večer vam želim....

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 19.6.2012 21:21:55 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
20.6.2012 6:32:51   
vijolica2
jutro user posted image

moj mali falot se je odločil, da se bo zbujal na tri ureuser posted image Spat je šel ob 21h, in bil pokonci že ob 12h in potem ob 3h in spet ob 6h... pa ene 2x še vmes. Sem kar zmatrana.... Ne vem kaj mu ne paše. A je res tako lačen? IN ponavadi poje iz ene dojke(vedno se doji iz obeh) in zaspi.
Drugače pa te dni dosti manj je....Vaši normalno jedo?

Neposredna povezava do sporočila: 2733
20.6.2012 8:17:25   
beti 1
Vijolica: ob taki vročini je čisto normalno, da se user posted image  večkrat dojijo, pa takrat manj. Jaz sem npr. mojo včeraj od 4.-7. popoldan 4x dojila, 2x je bilo približno normalno, 2x pa samo za odžejat se (ene 10_x_ potegne). Kolikor tolko normalno se mi podoji samo kadar se dojiva v leže in se nič ne dotikava, ker ji je tako najmanj vroče.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 20.6.2012 8:18:17 >

Neposredna povezava do sporočila: 2734
20.6.2012 8:47:07   
Auri
Vijolica: za mojega je to mormalno, da se podoji ob 12, 3, 6 ponociuser posted image Gre pa tudi moj user posted image sat ob 21.

Prej ni bilo obroka ob polnoci..... Sedaj , ko je voce pa popolde kar noce jest in nadokadi ponoci z dodatnim podojem. Se mi zdi, da cez dan se sam odzja s prednjim mlekom. Dokler je vudei zdrav me prav nic ne skrbi.

Aja, sem se nalezila prehlada od mojega user posted image . Sedaj je on zdrav. A je mozno da se naleze on od mene ali ne?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
20.6.2012 8:48:56   
Auri
Ojoj, napake ..... Se opravicujem. user posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
20.6.2012 8:49:08   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Vijolica: ob taki vročini je čisto normalno, da se user posted image  večkrat dojijo, pa takrat manj. Jaz sem npr. mojo včeraj od 4.-7. popoldan 4x dojila, 2x je bilo približno normalno, 2x pa samo za odžejat se (ene 10_x_ potegne). Kolikor tolko normalno se mi podoji samo kadar se dojiva v leže in se nič ne dotikava, ker ji je tako najmanj vroče.

mo se nič več ne doji kot ponavadi...na cca.3 ure je...zdele spet ni hotu jestuser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
20.6.2012 8:52:34   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Vijolica: za mojega je to mormalno, da se podoji ob 12, 3, 6 ponociuser posted image Gre pa tudi moj user posted image sat ob 21.

Prej ni bilo obroka ob polnoci..... Sedaj , ko je voce pa popolde kar noce jest in nadokadi ponoci z dodatnim podojem. Se mi zdi, da cez dan se sam odzja s prednjim mlekom. Dokler je vudei zdrav me prav nic ne skrbi.

Aja, sem se nalezila prehlada od mojega user posted image . Sedaj je on zdrav. A je mozno da se naleze on od mene ali ne?

Možno da je tako,da ponoči nadoknadi....meni ni to nič všečuser posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
20.6.2012 8:54:04   
beti 1
Auri: tako hitro se ne more ponovno nalezt, če vaju res ista "golazen" daje, če si pa ti drugo pobrala v tem obdobju pa seveda lahko.

Vijolica: a si poskusla ga dojit po tem, ko ga ohladiš v hladni kopeli (npr.32°C). Nekaterim user posted image  je tako vroče, da se pač samo odžejajo, čez vikend, ko se bo shladilo se bo pa še najedu, če ne že prej. Če ma slino v ustih in lepe ustnice,.... potem mu nič ne fali. Saj zdaj majo pa tud že tolk rezerve, da lahko kakšen teden tud brez mastnega dela mleka brez posledic preživijo.

Neposredna povezava do sporočila: 2739
20.6.2012 9:56:36   
ronja
Vijolica: ob taki vročini je čisto normalno, da se user posted image večkrat dojijo, pa takrat manj.

podpis. Niso lačni, so pa žejni. nič narobe s tem, samo malo večkrat vstanemo ponoči;). Sicer pa gre Svit spat dostikrat okoli 22h, pa potem se doji enkrat ponoči (ko je še tema, ne gledam več na uro:D, je pa to verjetno okoli 2-3h, vsaj tako je, kadar bedim do takrat), pa enkrat zjutraj okoli 5-6h, ko se ravno začne svetli, včasih takrat vstane, pa gre potem nazaj spat in potem seveda ob 7-8h, ko dokončno vstane.

Včeraj je zaspal še kasneje, ker sta ga prej malidve zbudli, ko sem ga lih uspavala v kuhni na žogi v slingu (ja, ne moreš verjet, vročina, da je še meni toplo, on pa če bit v slinguuser posted image , pa sta prišli rečt za zvezdico (jih zbirata da dobita nazaj 3. otroški stol - nikoli še nisem tega naredila, ampak tokrat pa hočem, da si res zapomnita, ker je ta stol padel na Svita - imam namreč sicer prepoved met stolčke po tatamiju, kadar je gor Svit - sta se lepo držali, enkrat samkrat pa ne - in to se je vse skup zgodilo v 2 minutah - sem se šla umit, mala je odnesla stol na tatami, se je prekucnil in na Svita. Saj mu ni bilo nič, malo je zajokal, sicer pa se mu ni nič poznalo, niti ni dolgo jokal, ampak hočem da vesta, da to pa res ne - sem vzela stol in zdaj morata bit ful pridni, da si ga spet prislužita:). No, včeraj sta bili res pridni, oči je pa ob branju pravljice edini zaspal, pa jima je ni narisaluser posted image - tak da - noben kriv, sam kaj češ, se zgodi).

Sicer so ga pa cepili včeraj, herojsko prenesel in nobene reakcije potemuser posted image in ima 8320 g in 68 cm. Konkreten dedec, saj pravimuser posted image . Je pa včeraj že spoznal svoji novi vzg. in ju je že očaral s svojimi sinjemodrimi učki in prešernim nasmeškomuser posted image . Sem vesela, da so v tem vrtcu res tako fajn, sta rekli, da sta gledali, če bosta naju dobili in sta bili prav veseli - mam srečo, da sta malidve pridni, potem si pa vsi želijo moje otroke, hehe.

No, je pa nazajgrede iz zdja mali spet hotel bit v slingu in sem ga nosila v tisti vročini - naročena sva bila ob 11h, pa vse skup je malo trajalo, ker je zdravnica na drugi strani in pride na to stran pocepit, tak da sva šla domov res v najhujši vročini, še meni je bilo vroče! Res pa da sem mela gor dolgo jeans krilo, ki je res toplo (lubi mi takrat še ni prinesel škatle poletnih cot iz avta:D), pa tjagrede sem celo pot tekla, ker se nama je mudilo, sva bila že pozna, ker sem morala vmes še malima prinest kopalke in brisačo - imajo v vrtcu na dvorišču cev z vodo in uživajo:). Tako zelo uživajo, da sta obe bili za, da gresta danes spet v vrtec! In to včeraj in smo se zmenile in si danes zjutraj NISTA premislili!!! Kaj sem jaz vesela, tralalalala! Ne maram ju turit v vrtec, če sta potem skoz bolani, pa nočeta it, ker jima težko argumentiram, zakaj pa da morata it, če sem jaz doma (če moram v slubžo, teh problemov ni - šta se mora, nije težkouser posted image )... Ampak če pa radi gresta, ju pa seveda z veseljem peljem, ker se mi zdi, da zdaj pa tam res bolj uživata kot bi lahko doma... Jaz jima ne morem naštimat vode zunaj (mamo balkonček, velik glih za dojenčkasto bano, kamur ju res težko stlačim, čeprav sta suhici...), pa še družbo imata. In zdaj je manj otrok in se Ronja čisto razživi - če jih je 20, potem se kar mal ukoki, če jih je pa 10, je pa vsa srečna - je danes vzg. isto rekla, da je čist druga, če jih je manj, ker se potem lahko bolj njej posvetita, pa ni skoz nekega opozarjanja na red in disciplinouser posted image (ona to ful resno jemlje - ta njena pravila... kje se je ta otrok vzel... noben od naju ni na red in disciplino mahnjenuser posted image )
Danes gremo potem še v zoo, ma tamala zaključek vrtca tam.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
20.6.2012 14:50:45   
kimica86
Moja piška ponoči spi v bodi- ju s kratkimi rokavi, ker imamo v spalnici 26-27 stopinj.. Pokrita je pa s prevleko od kovtra..

Mi pa gremo na morje čez 1 mesec.. Komaj čakam, ker moja mala pikica obožuje vodo user posted image user posted image

Kar se tiče sadja, jaz moji tamali lih breskve še ne bi ponudila.. Ne vem, no.. Malo me je strah, ker jaz sem dobila pri 6 mescih pikice po celem telesu, ko mi je mama ponudila 1/4 breskve..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
20.6.2012 15:06:41   
Matkurja
Naš spi samo v bodiju brez rokav. Nič pokrit. Pa ima lepo tople noge in roke zjutraj.

Jaz sem našemu dala za cuzat že marelico, breskev in melono pa je nad vsem navdušen. Po moje, samo da nekaj cuza, ker ga dlesni srbijo. Po moje bodo zobje. Sem mu pa dala včeraj popoldne sadno kašico s prosom in je ful zmazal. Kdaj ste pa začele z drugim obrokom?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
20.6.2012 15:38:37   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Naš spi samo v bodiju brez rokav. Nič pokrit. Pa ima lepo tople noge in roke zjutraj.

Jaz sem našemu dala za cuzat že marelico, breskev in melono pa je nad vsem navdušen. Po moje, samo da nekaj cuza, ker ga dlesni srbijo. Po moje bodo zobje. Sem mu pa dala včeraj popoldne sadno kašico s prosom in je ful zmazal. Kdaj ste pa začele z drugim obrokom?

Mi smo še kar na enem obroku-kosilu. Jutri imamo P in ga bom vprašala da bi šla še na drugi obrok-večerjo. Vendar za kosilo se še vedno po obroku podoji.Ne vem koliko bi mogel pojesti da bi bil samostojen obrok iz zelenjave?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
20.6.2012 15:38:51   
beti 1
Ronja: super, da punci uživata v vrtcu. Upam, da se ne boste skuhali v ZOO -ju. Mi smo bli včeraj pod Grmado od pol petih do pol sedmih, pa se je kar dalo prežvet.

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
No, včeraj sta bili res pridni, oči je pa ob branju pravljice edini zaspal, pa jima je ni narisal - tak da - noben kriv, sam kaj češ, se zgodi).

A tvoj tud to zna. user posted image user posted image user posted image

Jaz kar verjet ne morem, da gre moj mlajši user posted image  v petek zadnjič v vrtec. Se mi zdi, da sem bla še včeraj noseča in je bil konec junija še neznansko daleč.

Matkurja: mi2 še prvega obroka nimava, je pa začela zadnje čase grabit vse kar mava po rokah, pa cel žur ji je vtikat jeziček v kozarec z vodo. user posted image

Jaz bi z marelicami in breskavmi počakala, da bodo res zrele in sladke, pa zagotovo slovenske.

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Možno da je tako,da ponoči nadoknadi....meni ni to nič všeč

Hi, hi, čaki, da bo mel 15 let, pol boš pa iz lastne potrebe isto tko pokonc. user posted image  user posted image  user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Mi smo še kar na enem obroku-kosilu. Jutri imamo P in ga bom vprašala da bi šla še na drugi obrok-večerjo. Vendar za kosilo se še vedno po obroku podoji.Ne vem koliko bi mogel pojesti da bi bil samostojen obrok iz zelenjave?

Če ni več krompirja kot zelenjave nimajo zadost velikih želodčkov, da bi se od tega lahko najedl.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 20.6.2012 15:41:14 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
20.6.2012 15:53:39   
Matkurja
Beti1, marelice in breskve so iz našega vrta.

Naš ponavadi poje tam okrog 120 do 140 g (izjema danes k mu je tko vroče, da tud jest ni mogu). in po tistem mu ne dam več mleka. Je pa res, da dobi vodo po flaški. Vijolica, tvoj se verjetno podoji, da se odžeja, al se motim. Ker naš tudi po flaški poje največ 150 ml. Je pa v vsakem kosilu ali krompir ali riž poleg zelenjave.
Zadnje čase samo posodico in žličko vidi, že začne odpirat usta na "stežaj". Še celo slinček pusti normalno pripet brez joka.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
20.6.2012 16:37:57   
vijolica2

Beti1, marelice in breskve so iz našega vrta.

Naš ponavadi poje tam okrog 120 do 140 g (izjema danes k mu je tko vroče, da tud jest ni mogu). in po tistem mu ne dam več mleka. Je pa res, da dobi vodo po flaški. Vijolica, tvoj se verjetno podoji, da se odžeja, al se motim. Ker naš tudi po flaški poje največ 150 ml. Je pa v vsakem kosilu ali krompir ali riž poleg zelenjave.
Zadnje čase samo posodico in žličko vidi, že začne odpirat usta na "stežaj". Še celo slinček pusti normalno pripet brez joka.

Jaz mojem dam že par požirkov vode med obrokom. Veš da ti ne morem povedati ali se samo odžeja ali še potem je. Moram enkrat probati ko bo pojedel okoli 150g da mu dam samo vodo.Jaz mu dostikrat dam krompir, riža še nisem poiskusila. A riž malo bolje skuhaš in z vilico zdručkaš?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
20.6.2012 16:43:34   
Matkurja
Ne, riž imam od Hippa instant (brez mleka in sladkorja).

Neposredna povezava do sporočila: 2747
20.6.2012 17:27:22   
vijolica2

Ne, riž imam od Hippa instant (brez mleka in sladkorja).

ahaaaaauser posted image hvala

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
20.6.2012 17:47:42   
trnuljčica
Ronja sori sem šele sedaj odposlala. Tukaj je tako vroče, da mala ful manj spi čez dan ,pa neke mama sindrome ima... No, če me ne vidi je ok, če pa me, pa je sam stok in jok... Ati ni dovolj dober. Mogoče bratec za par minutk. Ker pa imam računalnik v dnevni me seveda vidi...

Marelice so tu domače in ekstra sveže , zrele... Sem ji danes že 2 dan skuhala in je celo pojedla pol do eno našo malo žličko. Očitno ji odgovarja okus. Ostalo ji ne dajem, ker je še tri dni nazaj burno zavrnila- krompir- Slovenka pa taka...user posted image Mogoče marelice zmešam s krompirjem?

Neposredna povezava do sporočila: 2749
20.6.2012 22:23:48   
coccinella

n€na - čestitke tudi z moje strani, tako za krst kot tudi za poroko user posted image

Glede marelic, breskev - nam je patronaža svetovala, da breskev še ne dajemo, ker spadajo med "kosmato" sadje in le-to je alergeno (kot recimo kivi, jagode,..). No, meni se pa zdi breskev super sadje za sedaj in tudi v veliko kupljenih kašic je. Ali je imel kateri od vaši user posted image kako reakcijo oz. ali ste komplicirale? Bi jih pa v začektu dajala kuhane brez olupka, kasneje pa sveže.

Lepo se imejte!

Aja, da bi bile breskve alergene? Nisem vedela, jaz jih mojemu dajem pa nismo imeli nobene reakcije, res pa da breskvo olupim in nato spasiram.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......