Andromeda
|
Živjo! helenčica - čestitam za NS, saj sem vedela, da bo vse OK Posteljica se pa tekom nosečnosti ponavadi res dvigne, poznam 2 primera, kjer je bilo potem vse OK oz. se je do 20. tedna že premaknila. No, danes ste se pa kar razpisale, glede na to, da je taka vročina.. jaz sem cel dan zabila na pregledu pri G, tu v Kranju majo tak hecen sistem, no, itak moraš it zjutraj v laboratorij in potem s kartonom v ambulanto in ker moj ginekolog dela kasneje, so mi rekli naj pridem potem čez 3 ure nazaj ion seveda sem še 1 uro čakala, da sem šla v ordinacijo. Po eni strani ni slabo, da sem trenutno brezposelna, ker kateri delodajalec bi me pa takole gledal, da me cel dan ni zaradi enega pregleda pri G? No, so pa zato vsaj laboratorijski izvidi OK...naslednji pregled pa imam šele čez 6 tednov, ko bom že v 20. tednu. Uf, saj bom kar naenkrat na polovici nosečnosti število UZ - zavarovalnica krije 2 UZ pregleda, vkolikor nosečnost poteka brez posebnosti, kot ste že nekatere napisale, nekateri G pa imajo res prakso, da vsakič še "na hitro" pogledajo. Včasih je pripadal še UZ v 32. tednu - kontrola rasti in meni se zdi res neumno, če že ne neodgovorno, da pravzaprav od morfologije do poroda ni več nobenega UZ, pa ravno takrat se največ zapletov (zastoj rasti ploda) lahko pojavi...res butasto. No, jaz sem imela v 1. nosečnosti UZ še v 32. tednu, zaradi nos. sladkorne in sem bila prav pomirjena, ko sem videla, da dete lepo raste in se mu zaradi mojega stanja nič hudega ne godi. No, sedaj še kavico spijem (danes je namreč sploh še nisem pila), potem pa grem po amlega v vrtec in ga peljem na sladoled. Lepo se imejte in naj vam bo čim manj vroče!
|