|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 31.5.2012 12:44:38
|
|
|
|
chezAnA
|
Torej ja. O zobkovem dnevu ne morem nič poročati, ker je zobkov dan postal dan bagrov. Sosedje, ki so s svojo gradnjo hiše poskrbeli že za marsikatero mojo prosto uro , so imeli tri dni bager, ki jim je kopal luknje in jih zasipal. Delali so drenažo in urejali okolico in mojih dveh fantov nisem imela srca trgati od ograje. Bom pa za naslednji zobek že imela ideje v glavi. Se že maje, tako da bo kar kmalu spet ta tema tu. Mravljišče imam zaenkrat v velikem kozarcu in noter. Kar ja dobro in slabo. Dobro je, ker lahko vedno, ko gremo mimo, pogledamo, po katerih hodničkih se mravlje sprehajajo danes, slabo pa je, ker imam preredko tkano gazico na vrhu in mravlje uhajajo ven. Sem pa videla na internetu idejo, pa bi jo rada kar posvojila. Prodajajo tako obarvano želatino, ki ima po moje še kaj dodano noter, da je hranljiva in okusna. In to potem mravlje jejo in delajo rove noter (Se vidi skozi). Je prav zanimivo, ker dobro vidiš, kako napredujejo, bolje vidiš, kaj počnejo. Kaj mislite, naj poskusim? Razmišljala sem, da bi želatino pomešala s kakšnim sadnim sokom in jedilno barvo. Pa razmišljala sem, da bi bilo dobro, če bi kozarec ovila s kakšno krpo, da bi bila tema v rovih večino časa. Bi bilo to bolje za mravlje? Ronja, ti si tu šefe, kaj misliš? Balerina, mi kuhamo vsak dan. Vnaprej ne pripravljam, ker enostavno ni časa popoldan, zvečer pa itak imam kaj pametnejšega za delati Ponavadi kuham sama, če se da, medtem, ko otroci spijo. Zadnje čase pa se mi nekaj punta tasrednji in noče spati, potem pa sta budna kar oba. In ju vključim zraven. Narežeta, opereta in strebita solato, olupita in narežeta krompir, nalivata vodo v loce, prižgeta ogenj, tasrednji ima strašno rad, če ga postavim za čuvaja ognjišča in pazi ter nas vse opozori, ko voda zavre, ko kvas vzhaja ... Je malo bolj umazano in traja dalj časa, pa kaj. Je to pomemben del vzgoje, ki je meni manjkal in sem se morala zelo truditi, da mi je kuhanje postalo veselje in da sem si upala kaj narediti celo brez kuharske knjige. Pa še fina motorika in vztrajnost (kar začneš, moraš kočati) ter občutek tega,.da lahko nekaj prispevata se razvijajo. Tisto o veliki površini se pa povsem strinjam. Si ne predstavljam, kako bi šlo na manj. Čeprav vem, da se da. Ampak ko se enkrat razvadiš, je pa težko it nazaj na majhno. Prej kot študenta sva imela z možem čisto majhno kuhnjico, zdaj pa imam 8 m pulta. Kot noč in dan, res. Zemljevid izletov pa naredite, ja, dobra ideja. Dobi otrok neko osnovno orientacijo, kje je kaj. Imam še predlog, da imate zraven še foto album, pa na vsakem izletu naredite nekaj fotografij. Otroci to tako radi gledajo, pa še bolj si bosta zapomnila, kje je bilo kaj. Izabelina, super Gredica pa se še vedno splača, seveda. Še vedno lahko posejeta kakšen fižol, koruzo, solato, bučke, kakšne rožice, drugače pa dajta noter sadike (paradižnik, koleraba, paprike, jajčevci, cvetača. Vse to se lahko daje še zdaj noter). Povprašaj v kakšni vrtnariji. Pa Evo vzemi s seboj, ji bo verjetno zanimivo, toliko rož na kupu. Pa naj si sama izbere, karera ji je všeč, bo raje skrbela zanjo. Vsaj pri nas je bilo tako. josephine, joj, v bolnici? Groza. Da je le zdaj spet doma in se zdravi. Indijanci so super tema. So v tem junijskem Zmajčku tudi, če ga boš v kakšni knjižnici poiskala. So ideje za izdelovanje totema, parjanice in obleke. Pa tole sem že zadnjič malo gledala na Pinterestu. Morda ti bo kakšna ideja všeč http://pinterest.com/search/?q=indians http://pinterest.com/search/?q=native+americans Knjig pa doma zaenkrat nimamo pametnih, malo po cobissu pobrskaj. Boste šli tudi na razstavo v Lj? btw, zadnjič sem nekaj po internetu gledala, pa tegale nisem vedela: Prosti vstopi v muzeje: narodni in prirodoslovni muzel: PRVA NEDELJA V MESECU etnografski muzej: ZADNJA NEDELJA V MESECU če katera ve še za kakšen tak podatek, naj deli z nami, prosim Ronja, včeraj sem si v knjižnici sposodila knjigo Andraža Poliča Čarodejni palčki rastlin. Noter so prelepe ilustracijo zdravilnih rastlin, v pesnicah pa so opisane značilnosti, delovanje. Besede so nekoliko okorne, pesem se malo zatika, to pa je edina kritika, ki jo imam. Pravim pa ti to zato, ker sem se ob njej spomnila na vašo Lejlo. V knjigi so palčki, vsaka rastlinica ima svojega, ki pazi nanjo. Nekaj jih je prav simpatičnih. Morda bi ji bila knigica všeč. Tudi tule sem se spomnila na vas. Si že videla tole? http://www.cruzine.com/2010/12/13/insect-photography/ Dobro, grem zdaj pogledat mladež, kaj počne. Če me že kaj pogrešata (sta pri babici).
< Sporočilo je popravil chezAnA -- 31.5.2012 12:49:34 >
|
|
|