|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
4.6.2012 21:12:57   
Matkurja
A so vaši otorčki že začeli prepoznavat "naznance"? Naš se zače jokat takoj, ko nekdo neznan vanj sili. Pa tudi če je to nona, ki ga je še par dni nazaj celo popoldne in večer čuvala. No, saj po pol urce se počasi navadi, ampak če prehitro pride do njega, je spet jok.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
4.6.2012 23:54:03   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: n€na
v stanovanju imam full vroče, ko pa hočem ven pa piha tak, da mislim, da me bo odpihnilo. Sej ne vem več kakonaj tamalga oblačim

Hvala enako, mi mamo tut ful vroče notri, tako da ga imam samo v bodiju s kratkimi in v kratkih hlačah, pa štumfki (al pa brez). Za ven pa dam tanjše dolge hlače (al trenirka al tanke kavbojke), kratek bodi in majčka s kratkimi. Če je vroče samo bodi, če je hladneje (kar že dolgo ni blo), pa še kakšna jopica oz. zgornji del trenirke čez majčko.
No, mi smo še precej zadaj za večino tukaj, kar se tiče GH. Nismo začeli še z ničemer, razen v opoldanski obrok dodam v mleko malo riževe kašice. Najprej mi je P rekla, naj začnem s korenčkom, ko pa sem ji rekla, da naš ful poliva, mi je svetovala, naj začnem s kašico, pa potem čez par dni korenček....ampak se mi zdi, da mali zdaj odkar tole dodajam še bolj poliva, to se zdaj dogaja ene tri dni in jutri mu prav ne bom dodala kaše, pa da vidim....pride pa v sredo itak patronažna, da mi pove vse o GH...
Drugače pa pridno rastemo, stari smo 4 mesece in pol, imamo 7kg in 65,5cm, kar se tiče spanja smo super pridni (trkam), kar se tiče obračanja smo bolj leni, se obračamo le na bok, zdaj je odkril nogice in si jih prijema, v usta si jih še ne daje user posted image
Huh, na pol spim, grem spat, pa drugič kaj več napišem....nočko user posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 4.6.2012 23:56:36 >

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
5.6.2012 6:01:09   
pinia30
Po slabem mesecu sem imela zadnja 2 dneva kar nekaj za prebratuser posted image in zanimivo je takole videt kako različno se razvijajo in napredujejo naše štručke. Mislia sem tudi, da je naša mala ''že velik dojenček'' pa iz prebranega vidim, da je s svojimi 63 cm in 6886 g kar pri tamalih in to kljub temu, da je med starejšimi - v nedeljo smo imeli točno 5 mesecev in se za GH tudi še nismo odločili in se še vedno lepo dojiva. Ko berem o vašem uvajanju HG me daje kar slaba vest, ker naši pupi še ne ponudim nič konkretnega user posted image .
Imamo pa še vedno oz. spet probleme z učki user posted image . Zdaj nam je P predpisala Tobrex in imam občutek, da so bile kapljice (na njih je pisalo, da so za v nos)user posted image ) boljšeuser posted image . A katera morda ve katere kapljice so to bile?

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
5.6.2012 8:03:30   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: pinia30
Ko berem o vašem uvajanju HG me daje kar slaba vest, ker naši pupi še ne ponudim nič konkretnega

Eh, kakšna slaba vest daj daj user posted image . Bomo že, saj je še čas. Mene edino fuuuul zanima kako bo sprejel in kolk zanimivo bo tole uvajanje user posted image , ampak še kar čakam. No, jutri pride patronažna, pa bomo videli kako naprej.
Za kapljice pa ne vem, smo mi tudi dobili Tobrex enkrat.

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
A so vaši otorčki že začeli prepoznavat "naznance"? Naš se zače jokat takoj, ko nekdo neznan vanj sili. Pa tudi če je to nona, ki ga je še par dni nazaj celo popoldne in večer čuvala. No, saj po pol urce se počasi navadi, ampak če prehitro pride do njega, je spet jok.

Pri nas se je to zgodilo že nekaj časa nazaj pri moji mami 2 dni zaporedoma, pa jo zelo pozna. Je začel ful tulit in se je pomiril šele pri meni. Od takrat je spet uredu. Pred parimi dnevi je bil pri teti, ki jo je videl 2x, pa je že začel nabirati, tako da mi ga je dala takoj nazaj. Isti dan je bil še pri neki drugi teti, ki je nikoli ni videl, je blo pa vse ok, tako da ne vem...očitno zaenkrat ni fora v tem koga pozna...mogoče odvisno kolk mu je všeč obraz, pa kako ga kdo prime, pa kakšne volje je on sam....

Lep dan vsem, zaenkrat je sonček! user posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 5.6.2012 8:14:00 >

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
5.6.2012 9:26:37   
n€na
jutrouser posted image

Danes smo zelo slabo spali. Mali je začel neki kašlat in je kašlu celo noč. Sedaj je vse OK. Je malo prehlajen in zgleda, da se mu ponoči katar nabere in potem zaradi tega kašlja. Mu vsak večer posesam noska, da bi mu vsaj malo olajšala noč. Danes ponoči ga je tudi malo izbruhal in je bilo potem boljše.

trobentica...moj je tudi mel refluks, pa sem vseeno začela s korenčkom, krompirjem...pa je boljše ne poliva več tok oz. po GH sploh ne bruha.

Ko berem o vašem uvajanju HG me daje kar slaba vest, ker naši pupi še ne ponudim nič konkretnega user posted image .

nikar ne imej slabe vesti, dokler vama dojenje lepo teče se kar dojita.

Imamo pa še vedno oz. spet probleme z učki user posted image . Zdaj nam je P predpisala Tobrex in imam občutek, da so bile kapljice (na njih je pisalo, da so za v nos)user posted image ) boljšeuser posted image . A katera morda ve katere kapljice so to bile?

tobrex kapljice so tudi za oči, samo na njih piše da so za nos. Mi smo jih tudi imeli za učke.
Enkrat jih je tavečja dobila za učke. Pridem iz lekarne domov in vidim, da so kapljice za nos pa sem klicala v lekarno če so mi dali napačne kapljice. Pa je farmacevtka rekla, da so tudi za oči.

A so vaši otorčki že začeli prepoznavat "naznance"?

Ne vem če je to lih prepoznavanje neznancev pri nas....Naš tamal gre k tistemu, ki mu je simpatičen, začne takoj tulit, če se mu kdo približa pa mu ni najbolj po godu.

Neposredna povezava do sporočila: 2530
5.6.2012 9:35:21   
Matkurja
Trobentica, jaz upam, da ta sonček tudi ostane, da gremo vendarle malo ven.

Neposredna povezava do sporočila: 2531
5.6.2012 9:54:25   
vijolica2
Pozdravljene....

Mi čakamo na sončka, baje se bo v naših koncih nazadnje prikazal....

Moj mali tako pridno je(vsaj meni se zdi user posted image ), včeraj sva drugič jedla korenčka in je pojedel 2 kocki(tisti za led delati) in če bi še imela se mi zdi da bi še jedel. Kako veš kdaj ima dosti, oz. koliko mu naj damuser posted image

A sadje mu lahko začnem uvajato ko bo že pojedel zelenjave za cel obrok? ali lahko že prej? Včeraj sem jedla banano zvečer in sem mu malo dala in jo je tako popapcal.. Kaj je bolje, da mu zvečer dobi kakšno kašico ali sadje?Ali bo sade za zajtrk?
Glede riža me še zanima...a ga toliko skuhate da je že čisto mehak in ga malo pretlačite?

Pri nas pa ne hodi patronažna za uvajanje GH...škoda...

Ko kdo pogleda v voziček in ga mali zagleda najprej gleda začudeno. Vendar če ga ta oseba malo nagovori se takoj začne smejatiuser posted image Tak pravi smeško je.Se pa tudi zgodi, ko ima slab dan da se mu zelo raztoži in začne pri drugem jokati in se samo pri meni potolaži. Tudi mojo mami ko vidi na par dni včasih sprejme z jokom, vendar je kmalu bolje.
Mojo sestro je pa zelo lepo sprejel. Jo je videl ko se je rodil in sedaj, pa se ni nič jokal. No, ja vidi jo preko skypa user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
5.6.2012 10:01:11   
pinia30

Koliko časa pa si jih uporabljala? Meni je rekla na 2 uri user posted image kar nekaj dni (nekak 4 dni) in potem še 3 dni. user posted image user posted image V kakšne času pa sta potem popolnoma sanirali okice? Sta preventivno počeli še kaj? Ma te učke me res skrbijo user posted image

tobrex kapljice so tudi za oči, samo na njih piše da so za nos. Mi smo jih tudi imeli za učke.

Veš da na mojih kapljicah piše, da so za oči (tobrex), smo pa imeli pred meseci ene druge in je pisalo za nosuser posted image ...bom šla magari kar v lekarno se pozanimat, ker kolikor imam občutek so bile prejšnje kaplice (za v nosuser posted image ) učinkovitejše.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
5.6.2012 10:17:45   
Mistica

Matkurja -
tudi nam se to dogaja, in sicer smo sedaj ugotovili, da je zjutraj vse ok, saj se takrat smeji tudi popolnim neznancem. Popoldan, ko pride že precej utrujena in sitna, pa se joka, ko zagleda znan ali neznan obraz, razen ko zagleda naju. Menda je to faza, ki mine... upam.

pinia - nič ne imej slabe vesti! Super je, če se dojita in bo že prišel čas, ko boste začeli z GH.

vijolica - nam je patronažna svetovala, da se začne uvajat sadje po tem, ko se uvede meso. Torej nekako takole: 3 tedne uvajaš samo zelenjavo, krompir, riž, polento,... potem po teh treh tednih začneš uvajati večerje in poleg zelenjave za kosilo tudi meso in ko uvedeš meso, potem začneš z uvajanjem sadja (recimo za malico, v večerno kašico,..). Če sem si prav zapomnila... Sicer pa ne bo nič narobe, če boš kaj po svoje naredila. A imaš tiste kopije od Janchek, ki ji jih je dala pediatrinja? Tam je kar lepo razloženo. Če nimaš, mi pošlji mail na ZS in ti jih pošljem.

Lp

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
5.6.2012 10:41:36   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Moj mali tako pridno je(vsaj meni se zdi user posted image ), včeraj sva drugič jedla korenčka in je pojedel 2 kocki(tisti za led delati) in če bi še imela se mi zdi da bi še jedel. Kako veš kdaj ima dosti, oz. koliko mu naj damuser posted image

A sadje mu lahko začnem uvajato ko bo že pojedel zelenjave za cel obrok? ali lahko že prej? Včeraj sem jedla banano zvečer in sem mu malo dala in jo je tako popapcal.. Kaj je bolje, da mu zvečer dobi kakšno kašico ali sadje?Ali bo sade za zajtrk?
Glede riža me še zanima...a ga toliko skuhate da je že čisto mehak in ga malo pretlačite?

Naš je tudi danes (ja, sem mu lihkar dala) že pojedel svojo GH. Je pa pojedel ful. Sem včeraj pogruntala, da mu naredim pregosto in sem pol včeraj in danes naredila ful tekoče in je jedel kot stari. Pojedel je pa eno kocko korenja zmešano s približno lih tolko krompirja.

Ne vem, kdaj začet s sadjem, samo zdi se mi, da ni dobro dat sadje zvečer. Ponavadi ga dajo kot dopoldanska malica, če se ne motim. Zvečer pa kako mlečno stvar (rižek, proseno kašo). Saj rižek se drugače tudi kupi tako da je že zmlet in toplotno obdelaš in samo s toplim mlekom, ali pa vodo zmešaš. Isto prosena kaša.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
5.6.2012 10:52:13   
vijolica2

Naš je tudi danes (ja, sem mu lihkar dala) že pojedel svojo GH. Je pa pojedel ful. Sem včeraj pogruntala, da mu naredim pregosto in sem pol včeraj in danes naredila ful tekoče in je jedel kot stari. Pojedel je pa eno kocko korenja zmešano s približno lih tolko krompirja.

Ne vem, kdaj začet s sadjem, samo zdi se mi, da ni dobro dat sadje zvečer. Ponavadi ga dajo kot dopoldanska malica, če se ne motim. Zvečer pa kako mlečno stvar (rižek, proseno kašo). Saj rižek se drugače tudi kupi tako da je že zmlet in toplotno obdelaš in samo s toplim mlekom, ali pa vodo zmešaš. Isto prosena kaša.

Ja saj se mi je zdelo da ni ravno dobro sadje za zvečer. Imam pa mlečni riž od Mulipe, sem ga zadnjič kupila. A mora imeti polni obro zelenjave da lahko uvedem kašico za zvečer?
Moj bo sedaj dobil še samo mleko, naslednji obrok bo pa korenček in krompirček.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
5.6.2012 14:53:43   
kimica86

Naša tudi ne mara neznancev.. Zadnjič jo je ena soseda prijela v roke in dala ljupčka na glavico in je začela tulit.. Pa še apr primerov je tašnih.. Sem opazila, da ni najbolj navdušena nad osebami, ki jih ne vidi pogosto..

IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

No, mi smo še precej zadaj za večino tukaj, kar se tiče GH. Nismo začeli še z ničemer, razen v opoldanski obrok dodam v mleko malo riževe kašice. Najprej mi je P rekla, naj začnem s korenčkom, ko pa sem ji rekla, da naš ful poliva, mi je svetovala, naj začnem s kašico, pa potem čez par dni korenček....ampak se mi zdi, da mali zdaj odkar tole dodajam še bolj poliva, to se zdaj dogaja ene tri dni in jutri mu prav ne bom dodala kaše, pa da vidim....pride pa v sredo itak patronažna, da mi pove vse o GH...

Pri nas tudi ne pride P za uvajanje GH..

Ko berem o vašem uvajanju HG me daje kar slaba vest, ker naši pupi še ne ponudim nič konkretnega user posted image .

Naj te ne peče vest.. Jaz tudi moji tamali še ne ponujam GH.. 1x sem ji ponudila malo pretlačenega jabolka (vse skupaj za eno čajno žličko) in je pojedla pa 3x do sedaj sem ji naredila po 30-40ml soka (korenček + jabolko), ki sem ga sama stisnila..

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

vijolica - nam je patronažna svetovala, da se začne uvajat sadje po tem, ko se uvede meso. Torej nekako takole: 3 tedne uvajaš samo zelenjavo, krompir, riž, polento,... potem po teh treh tednih začneš uvajati večerje in poleg zelenjave za kosilo tudi meso in ko uvedeš meso, potem začneš z uvajanjem sadja (recimo za malico, v večerno kašico,..). Če sem si prav zapomnila... Sicer pa ne bo nič narobe, če boš kaj po svoje naredila. A imaš tiste kopije od Janchek, ki ji jih je dala pediatrinja? Tam je kar lepo razloženo. Če nimaš, mi pošlji mail na ZS in ti jih pošljem.

Ma nam je tudi P svetovala, da uvajamo meso pred sadjem, ma jaz ne bom tako delala.. Jaz bom raje 3 tedne uvajala zelenjavo in vmes bom vsake toliko ponudila malo kuhanega jabolka in potem bom začela še s sadjem.. In meso bom začela šele po 7 mescu uvajat.. Glede na to, da je stara 4,5 mesce in še vedno ni pripravljena na GH (beri tekočo GH), mislim, da tudi za meso ne bo pripravljena čez dober mesec.. Čez 1,5 mesca gremo na morje in bom s seboj vzela že pripravljene kašice (zelenjavne in sadne), ker tam ne bom mogla kuhat..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
5.6.2012 15:50:26   
camino79
Naša piška pa je očitno prvič bolna. Že včeraj mi je bil sumljiv njen jok pri zdravniku (COMR), pa popoldne je potem veliko spala. Ampak sem se tolažila z utrujenostjo.
Potem pa jok po kopeli, pa parkrat je tako glasno zastokala med spanjem zvečer...po polnoči pa se je začelo. Jok. In me je spremenila v mama-dudo. Pa je bilo malo bolje.
Zjutraj ok, ampak je MM tudi opazil, da se ji nič ne da. Potem sva šli malo na zrak, je prespala. Zdaj popoldne pa jok-spanje...
Ima povišano temperaturo, 37,5 pod pazduho, ampak ne vem, ali naj ji dam svečko zvečer, če ne bo bolje?
Očitno je prehlad?

Zdaj sem jo oblekla samo v bodi in med spanjem nalahno pokrila s pleničko, pa nos sva skušali sčistiti (ampak se obupno joče_ima pa ful sluzi). In malo sem jo hladila z vlažno krpico po obrazku, nogicah in rokicah.
Eh, se mi smili.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
5.6.2012 16:38:04   
Mistica
Punce, meni se zdi pa čudno, da vam patronažne ne hodijo svetovat o GH, saj nam le-to pripada. A ste jih sploh poklicale? Ker k nam tudi ne bi prišla, če je ne bi poklicala.

Kimica - seveda lahko narediš po svoje! Vendar upoštevaj, da tudi meso vsebuje koristne vitamine (železo, cink,...), ki jih user posted image potrebujejo. Sicer pa meso itak spasiraš in je isto kot zelenjava, sadje,...

camino - upam, da ne bo kaj resnega! Mogoče je samo bolj "po vremenu" te dni in bo jutri boljše, ko nas čaka lepše vreme. Držimo pesti!

beti - kako je tvoje počutje?

Lp

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
5.6.2012 17:20:27   
Trobentica_
Hej!
Ste šli kej na sončka? No, jst sm imela danes en pregled, tko da sva se samo peljala od doma do moje mami v varstvo :), voziček sem pa doma pustila, ker je bla napoved čudna (potem pa cel dan sonceee-edino vmes ena plohica), ampak ok, sta bla z mami na balkonu :)
IZVIRNO SPOROČILO: n€na
trobentica...moj je tudi mel refluks, pa sem vseeno začela s korenčkom, krompirjem...pa je boljše ne poliva več tok oz. po GH sploh ne bruha.

Nam sicer P ni nikol rekla, da bi mel refluks, zadnjič sem jo vprašala, če je kej narobe, ker tolk poliva, pa je rekla "jah ne, dokler lepo pridobiva na teži, ni nč narobe...". Naš že od štarta ful poliva, vmes je mel eno obdobje, ko skoraj ni, no zdaj je pa spet začel.
Ma ja, sej jst bom tut začela po moje kr s korenčkom kmalu. Danes mu nisem dala v obrok tiste kašice in zaenkrat še ni nič polil. Ne vem, a mu res ne odgovarja kaša al kaj... No jutri pride pa itak patronažna, da mi "spredava" o GH :)
Pri nas pa ne hodi patronažna za uvajanje GH...škoda...

Ja, saj meni tudi patronažna sama ni nič rekla prej na začetku ko je hodila, naj jo ponovno pokličem ob uvajanju oz. mogoče mi celo je, pa sem pozabila no:) mi je pa pediatrinja na prejšnjem pregledu rekla naj jo pokličem. In kot pravi Mistica, to nam pripada, zato jih kar pokličite (tiste, ki to želite seveda). Saj res, da tukajle dosti zvemo, pa še kje drugje na netu ali pa iz knjig, ali pa pač kjerkoli oz. od kogarkoli, ampak meni osebno zelo odgovarja, da mi pride patronažna tudi osebno povedat stvari.
Lepo se mejte user posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 5.6.2012 17:22:41 >

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
5.6.2012 17:28:29   
Mistica

Hej!
Ste šli kej na sončka?

Ja, midve sva se dopoldan odločile tvegat in tako nama je uspelo biti zunaj več kot 2 uri user posted image No, sedaj popoldne pa nas je pregnalo, je padlo nekaj kapljic in smo šli noter ravno, ko je mala zaspala in smo jo seveda zbudili, dežja pa od nikjer user posted image

Saj res, da tukajle dosti zvemo, pa še kje drugje na netu ali pa iz knjig, ali pa pač kjerkoli oz. od kogarkoli, ampak meni osebno zelo odgovarja, da mi pride patronažna tudi osebno povedat stvari.

Se strinjam z napisanim - tu in vsepovsod si lahko veliko preberemo, a jaz sem vseeno poklicala patronažno prav z namenom, da mi ona predstavi neke "smernice" in da potem po teh okvirno začnemo z uvajanjem...

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 2541
5.6.2012 20:37:49   
n€na

Koliko časa pa si jih uporabljala? Meni je rekla na 2 uri user posted image kar nekaj dni (nekak 4 dni) in potem še 3 dni. user posted image user posted image V kakšne času pa sta potem popolnoma sanirali okice? Sta preventivno počeli še kaj? Ma te učke me res skrbijo user posted image

Men se zdi, da sem jih morala dati 4x na dan

Veš da na mojih kapljicah piše, da so za oči (tobrex), smo pa imeli pred meseci ene druge in je pisalo za nosuser posted image ...bom šla magari kar v lekarno se pozanimat, ker kolikor imam občutek so bile prejšnje kaplice (za v nosuser posted image ) učinkovitejše.

Možno, da so tiste za nos učinkovitejše mi smo se vnetih učk znebili v nekaj dneh.

camino.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da se čimprej pozdravite!!!

Ste šli kej na sončka?

ja smo bili celo popoldne zunaj na terasi. Mali v vozičku, jaz in tavečja pa sva se igrali čajanko z njenimi dojenčkiuser posted image

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
5.6.2012 21:06:38   
Matkurja
Midva sva bla pa danes dvakrat zunaj. Naprej sva šla po tatkota v službo peš (mali v kengurujčku), popoldne smo šli pa še z vozičkom.

Midva greva pa z malim v četrtek v mojo službo pogledat, sama, uro vožnje, mali bo sedel zadaj, nimam špegla ne nič... in me je malo strah. No, upam, da bo spal. Pa verjetno bom šla po regionalni cesti, ker se lažje ustavim, če bo kaj narobe.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
5.6.2012 21:29:56   
Auri
Matkurja: ne bo nič narobe ... mali bo spal, ti pa boš lepo pripeljala v miru do cilja:) ne rabiš špegla. se bo user posted image že javu, če mu bo kaj manjkalo. user posted image

prepoznavanje: jaz sem opazila, da se joče pri drugih, ko je zaspan in to vedno, ko je utrujen, ne sme biti pri komu drugemu v naročju... razen pri meni ali pri možu.

gh: nismo še začeli. danes je bila patronažna na obisku pa bomo kmalu začeli...z bledo iz vrta. druge zelenjave še ni. imam pa namen si prepisat vaše nasvete iz foruma. jih je precej in zelo fajn so...samo zbrat skupajjih morem :) user posted image mi je pa tudi meni rekla, patronažna, da je dobro da začnem uvajati ravno zaradi železa, ko sedaj pojenja otroku "zaloga"

motorika: moja štruca se samo obrača na bok in (ne vem katera je že omenila) dviguje rito v zrak, ko pase kravce pa vrti se :) za 180stopinj, nekako se porine v stran. parkrat se je obrnu iz hrbta na trebušček ampak verjetno po nereči. bo že se navadil tut on enkrat user posted image

danes mi je mali zaspal že ob 19.30 ?????? res, da mu manjka 2uri popoldanskega spanca...ampak, tako zgodaj mi ni še zaspal. bomo videli kako bo ponoči :)
danes smo prešli na športni del vozička in lupinico smo zamenjali s stolčkom od 0 do 18kg ... mi je sestra posodila, ker ga je njena user posted image urasla.

camino:čimprej se pozdravite

ronja: mimogrede, imaš odličen blog

p.s.: se opravičujem za napake ... hitim, nisem šla gledat v predogled ... izkoristim večer, če bo mali spal, da bova več časa sama z možem

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
6.6.2012 0:34:22   
Trobentica_
Midva greva pa z malim v četrtek v mojo službo pogledat, sama, uro vožnje, mali bo sedel zadaj, nimam špegla ne nič... in me je malo strah. No, upam, da bo spal. Pa verjetno bom šla po regionalni cesti, ker se lažje ustavim, če bo kaj narobe.

IZVIRNO SPOROČILO: Auri
Matkurja: ne bo nič narobe ... mali bo spal, ti pa boš lepo pripeljala v miru do cilja:) ne rabiš špegla. se bo user posted image že javu, če mu bo kaj manjkalo. user posted image

Matkurja, naj te ne bo strah, nima bit kaj narobe. Jaz sicer imam to ogledalo, ampak ga ne uporabljam, ker je brezveze, ker itak ne vidiš točno kaj otrok počne, je premajhno in predaleč. Sem ga uporabila ene 2x za boljši občutek, ampak to je pa to. Verjetno ga bom zdaj naštimala tako, da se bo sam gledal notri, ker zdaj se že opazi, pa mu je zanimivo... Greva dostikrat kam sama, pa se še zdaj ustavljam na počivališčih in bencinskih, da vidim kaj počne mali :) Kadar joka in kar ne neha, se itak ustavim, da ga pomirim (se je tudi že zgodilo, da sem se na vsaki bencinski in vsakem počivališču ustavljala hehe), kadar pa štartava, pa da joka in potem kar naenkrat neha, se pa tudi ustavim, da vidim a je le zaspal al je kaj drugega user posted image . Mi ne da mira, dokler se ne ustavim :))) Jaz bi šla na tvojem mestu raje po avtocesti, po regionalni boš rabila še več časa... Mu pa dam zmeraj zraven kaj da drži v roki...nekaj takega kar lahko pač pustim, pa da vem da ne more kaj bit...ninica, tetra plenička, če zagrabi dudo, mu jo pustim...itak če jo bo ven vrgel, pade nekam med noge (no dudo mu dam redkokdaj, ker je itak ne mara najbolj)...pa danes sem mu prvič naštimala glasbeni vrtiljak nad lupinico, je manjši kot tisti za nad posteljico in je ravno prav za na lupinico, voziček al pa igralni center recimo - pa mu je blo ful zanimivo :)

IZVIRNO SPOROČILO: Auri
bo že se navadil tut on enkrat user posted image

Naš še ničesar posebnega ne počne user posted image edino na bok se da občasno....bo že, ko bo čas za to :)
Se je pa navadil spuščati balončke med usti al kako naj razložim - tako da da ustnice skupaj in oponaša "prdenje" in od vse sline, ki jo proizvaja, seveda nastanejo balončki in še popljuva me celo, če sem preblizu hehe, se mu prav nasmejim user posted image .

Nočkouser posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 6.6.2012 0:44:45 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
6.6.2012 9:56:23   
Matkurja

[Jaz bi šla na tvojem mestu raje po avtocesti, po regionalni boš rabila še več časa...

Hm, pri eni uri se pozna enih 10 minut. Če grem ap po hitri cesti do vrh Rebrnic, potem pa samo
5 minut.

Neposredna povezava do sporočila: 2546
6.6.2012 9:59:00   
Mistica
Dober dan vsem!

Kako ste danes spančkali? Naša je tudi zaspala že pol ure prej kot ponavadi, se je pa zbudila že čez 3 ure in pol nekaj štrajkala, že drugič ta teden user posted image Po GH naj bi bolje oz. dlje spali, a ne? Naša se zbuja še bolj pogosto user posted image Upam, da je samo faza ter da se mora samo navaditi na goste obroke. Ima še katera podobno izkušnjo? Mogoče je pa samo luna...

Se je pa navadil spuščati balončke med usti al kako naj razložim - tako da da ustnice skupaj in oponaša "prdenje" in od vse sline, ki jo proizvaja, seveda nastanejo balončki in še popljuva me celo, če sem preblizu hehe, se mu prav nasmejim user posted image .

Trobentica_ - tudi naša to počne! Več ko je sline, bolj je zabavno. He he,..user posted image

Matkurja - kar mirno, vse bo ok. Naša recimo rabi kar nekaj časa, da zaspi, ko kam gremo. Jo imam sicer vedno na sovoznikovem sedežu, tako da vidim, kaj počne. Ponavadi se igra s kako pleničko ali igralnim lokom in potem zaspi. Tudi jaz ti proporočam avtocesto, saj ima veliko počivališč, pa hitreje boš na cilju, sploh če ti mali spi.
Tudi jaz še nisem obiskala sodelavcev- kar nekam odlašam,...

Midve se počasi odpavljave ven, vreme je spet bolj tako-tako, čeprav so bili obeti dobri.
Naredite si lep dan.

Neposredna povezava do sporočila: 2547
6.6.2012 10:29:08   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Kimica - seveda lahko narediš po svoje! Vendar upoštevaj, da tudi meso vsebuje koristne vitamine (železo, cink,...), ki jih user posted image potrebujejo. Sicer pa meso itak spasiraš in je isto kot zelenjava, sadje,...

No ja, bomo sproti videli kako ji odgovarja.. Ker na dopustu lahko vzamem samo že pripravljene kašice in mesnih ne bom kupovala, ker so ponavadi ogabni user posted image user posted image

Patronažna: Mahhh, jaz je ne bom klicala.. Bom naredila pos voje in po občutku- tako kot bo tamali odgovarjalo.. Ona lahko razloži in predlaga, ampak user posted image določi kaj mu je všeč..

Naj te ne bo strah.. Ti kar lepo počasi in boš videla, da bo šlo user posted image Mene tudi kašenkrat zaskrbi kako bo, ko boš šla prvič sama, ker je tamala na začetku v lupinici precej sitna.. Ampak se tolažim, da bo vse v redu user posted image

Prepoznavanje: Lih, ko smo včeraj začeli razglabljat o tem, se danes pojavi ta "težava".. Je prišla tašča po 15dnevih na obisk in sem bila doma s tamalo in moja mami je bila, ker smo želele počasi na sprehod.. Bila je 18ura.. In tamala je ležala na previjalni, kjer smo se pogovarjale z njo, ker po rokah jo vlačit ji je še njej dopi... pa še vroče je, ko se greje ob naša telesa.. In jo tašča ogovori: Kje si ti miška?? Ma kako si ti zrastla.. Kako si lepa.. In se bogica tako nakremži uno žalostno in začne jokcat.. Pa tašči nič jasno.. Pa pravi tašča: Ma me nisi vidla že toliko časa.. Živimo pa 2km stran.. Mamica noče nič s tabo prit na obisk.. Za it na obisk je pa cel 1km hriba in tro velikega hriba in ozke ceste, kjer gresta komaj 2 avta en mimo drugega (brez pločnika).. In jaz, da se šetam tam?? Ma NI GOVORA!! Pa sem rekla, da se bojim ceste za it z vozičkom.. Pa reče: Zakaj ne pridem z avtom gor?? Sem rekla: ker sama še nikoli z njo nisem šla in tamala se vedno razjoče, ko jo dma v lupinico in kora vedno nekdo z njo biti zadaj.. In dodam: da ne bom hodila nobenemu pod noge, če jo hoče videt in ko se bom za to odločila, bo to takrat, ko bo tamala že navajena na lupinico in bo pridna.. Sej počasi se že privaja.. Pa ji ni bilo prav!! Ma sploh me ne zanima.. Otrok je moj in potem kamorkoli gremo, jo vsi skozi po rokah vlačijo in nekam tresejo.. Kot uno pa kje si ti pa jo potresejo levo-desno.. Ona pa takoj v jok, ker ne mara tašnih gibov.. Je umirjena dušica in potem, ko kaj povem mi rečejo: a dejj no, sej niso dojenčki tako občutljivi.. Ma sorry ma moj dojenček je user posted image user posted image

Ehhh, sem se razpisala.. Oprostite za moj roman user posted image

Naša tudi to počne.. Kot, da me hoče popljuvat.. Pa ji jaz tako naredim nazaj in se mi nasmeji in potem spet nadaljuje in se dajeva komu se da dlje vztrajat user posted image user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
6.6.2012 10:54:37   
Matkurja
a ve bi dale otroku malo graha v kašico? itak bi ga prepasirala čez cedilo tako da kožica ne gre skoz (ta menda napenja). Ga imamo ful svežega pri hiši in mi je mal bedno, da bi pa zdaj brokoli ali cvetačo kupovala, če je pa druga zelenjava doma.

Mistica, naš normalno spi od cca 10h do 6h zjutraj ne glede na kašico. Bomo pa vidli, kako bo jutri. Mogoče je zdaj več spal zaradi antibiotika.

Balončke je pa naš delal že en cajt nazaj, zdaj mu ni več zanimivo.
Joj, malo prej je imel telovadbo. Kaj je počel. Se je obračal (ko je na trebuhu se tolk slini, da celo lužico naredi) in metal igračke naokol.

Glede jutri sem se že malo potolažila, ampak vseeno bi šla raje po regionalni cesti (no, saj AC je samo polovica). Je pa malo prometa, tako da se komot ustavim, 4 smernike prižgem in grem na zadnji sedež do njega. No, bom še vidla. Mogoče naredim en krog po mesti prej, da bo zaspal. Naš se rad vozi v lupinici in kmalu zaspi.

Kimica, kako boš naredila kašice za s sabo za na morje? Pasterizirala v kozarčke? Ker jaz bi tudi pa me zanima kak recept.,

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
6.6.2012 11:00:39   
kimica86

Kimica, kako boš naredila kašice za s sabo za na morje? Pasterizirala v kozarčke? Ker jaz bi tudi pa me zanima kak recept.,

A ne, neee.. Jaz bom kar kupila kašice in jih vzela s seboj.. Če jih bo zmanjkalo, jih bom pač tam kupila.. Ne mislim se zaje... in packat par dni prej, da naredim kašice s sabo pa še ne vem kako bi zdržale od nekje 4-5h zjutraj do 12h, da niso na hladnem v hladilniku ali zamrzovalniku.. Pa v hotel gremo tako, da tam soi ponavadi manjši hladilniki..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......