kimica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija kimica ne kupovat ležalnika, se ti sploh več ne splača. manj mirni - kot trnuljčicina - se stegujejo ven že pri pol leta starosti. lupinica je dobra alterantiva za hranjenje. saj govorimo o par meseceih, pri 6-8 nekje bo pa že obvladala sedenje na otroškem stolu. pod otroški stol tukaj mislim pokončne stole ala tisti leseni. če imaš namen kupit plastične, ti so pa že sedaj primerni, ker ima naslonjalo naklon. meni so bolj všeč leseni stoli, ker se lažje čistijo, pa mislim, da otrok lahko dlje sedi v njem. moj 3 letnik ga še uporablja. IZVIRNO SPOROČILO: ronja Kar se stola za hranjenje tiče: ko sedijo, imajo itak že stolček za hranjenje, do takrat je pa najboljše, če so kar v naročju, tako je rekla tudi patronažna. Mojidve sta obe že lepo sedeli pri 6m, tako da ni bil problem, Svit pa bo takrat tudi že sedel, do takrat pa če mu bomo kaj dajali, bo lepo v naročju. Za ta mesec se ti ležalnika res ne splača kupovat. Zelo prav pride na začetku, da imaš kam otroka odložit in ga lahko odneseš (odložiš ga seveda lahko na deko na tla in to je zelo priporočljivo, vendar pa ga včasih ne moreš pustit tam samega s še nekom, ki mu ne moreš čisto zaupat (recimo s psom - pri meni prvič in drugič ali z malimi otroki - pri meni drugič in tretjič...) Uhhh.. Meni je pa pediatrinja pa tudi doktorca v RA povedala, da bog hvari, da dam otroka pri 6 mesecih sedet- da ni še hrbtenica pripravljena in da pred 7 mesci naj še čuvam njeno hrbtenico IZVIRNO SPOROČILO: ronja Kimica, kar se mesa tiče, se ti še čisto nič ne mudi, ga še ne rabijo. Tudi na splošno lahko vegetarijanski otrok prav lepo napreduje, ob predpostavki, da je vegi hrana uravnotežena, dovolj beljakovin itd... Res pa je, da je to težje kot pa če pač otrok je vse. Vendar obstaja precej kultur v svetu, kjer je meso bolj izjema kot ne, pa otroci zato niso zaostali (v tistih delih, kjer je ostale hrane dovolj, seveda). Mesnih kašic tudi jaz nisem nikoli kupovala in jih ne mislim, ker so res ogabne, pa tudi tisto meso na sobni temperaturi mi ni, pa če je še 100x razkuženo vse. Verjamem, da se nič not ne zaredi, vendar pa vitaminov taka reč gotovo nima (železo in cink sta sicer minerala;). Na morju bomo itak kuhali in mu bom dala svežo hrano, pač spasirano zanj. Začela bom kot pri malih s sadjem in zelenjavo, meso bo prišlo kasneje. In tud začet s kašicami še ne mislim zdaj. Zaenkrat je v torek dobil hruško za lizat in včeraj jabolko (midva držala, jasno, pa zraven moraš bit, da ne bi kakega koščka odgriznil in se z njim zadavil. Ampak to mu je strašno dogajalo. Malima tak čas nisem dala še nič, Svit pa je že res velik in pokaže tudi malo več interesa za hrano. Vseeno pa ne mislim prehitevat. Dokler stegujejo ven jeziček, itak še niso pripravljeni, ker je to refleks sesanja, ki ga počasi izgubijo (sesta znajo še zmeraj, samo refleks to ni več). Jaz pri malih nisem imela teh problemov, ker sem jima dala gosto hrano pri dopolnjenih 6ih mesecih in sta obe lepo veselo jedli. Tole okušanje okusov se mi zdi pa čisto ok tudi tako, da sesa/gloda sadje. Sploh sem enkrat lani videla "baby lead weaning", pa se mi ne zdi napačna reč. Ok, ne striktno, ampak tako na splošno pa se mi zdi fajn ideja, da mu ne turiš samo kašic, ampak da si otrok tudi sam lahko kaj "vzame". Jasno pa moraš bit zraven, ampak to si itak vedno ob hranjenju:). Ne, sej tamali bom ponudila meso, ma nisem mislila še tako zgodaj- tam 1x po 7-8 mescu.. Če mi jemo meso, ga bom pa tudi njej ponudila.. Če ji bo všeč ali ne, bo pa sama presodila No, jaz ne bom mogla kuhati na morju, ker bomo v hotelu.. Tako, da pridejo v poštev za tisti 1 teden samo kupljene kašice.. Jaz bom poskusila ponudit tamali malo GH naslednji teden pa bomo videli in če ne bom počakala še 1 teden.. Bom pač vsakih 5-6 dni poskušala, da jo do dopusta (ki je čez 1,5 mesca) navadim na vsaj 1 obrok GH
|