ronja
|
beti, hvala, Svit je že ok - je res trajalo dober teden, slaba dva tedna, kot si rekla. Sem vprašala včeraj še patronažno, ki je prišla zaradi prehrane (smo meli skup s sosedo), pa je isto rekla kot ti in tudi, da ga ni treba nikamor vlačit. Meni je smotano, ker na splošno nisem panik in se mi zdi škoda otroke k zdravniku vlačit, če ni nekaj, kjer lahko zdravnik pomaga, saj se tam kvečjemu še česa nalezejo... potem se pa bojim, da jih kdaj pa ne bom peljala zato, ker bom mislila, da ni nič takega, pa kaj bo, pa se bom po glavi tolkla... No, Svit je ok, zdaj lepo spančka in tudi ponoči je lepo spal (prvič po iksipsilon dneh!), zdaj mu je sploh fino, ker sta sestrici danes v vrtcu in ima blažen mir in lahko spi. Sem videla, da bi že včeraj lepo spal, če bi mu dali mir (pa je bilo skoz nekaj: najprej tamalidve, potem smo šli k sosedi za patronažno, potem spet malidve, potem smo šli pa k Lejlinemu prijateljčku na obisk in seveda spet ni mogel spat in ko smo prišli nazaj đumbus, pa jest, pa kopat... Skratka, cel dan ni nič spal, ker ni mel kdaj, revež... Saj za popoldne sem bila sama kriva: ko je mali zaspal, po tamalem kosilu od tamalih, smo šle delat vigvam, ognjišče in Indijančka - mamo temo indijance - in Ronja se je najprej nekaj afnala, da ne bi juhe (pa jo ma sicer rada) in sva jo z Lejlo čakali, potem je bila pa Lejla že zmatrana in se je vmes, medtem ko smo delale ulegla, da gre počivat. Sem ji rekla, da naj kar začori, da bomo potem skup končale, da samo neki še zvežem. No, potem sem pa vezala in lepila in sem dala na ogrodje od vigvama še blago, da bi lahko, ko se mala zbudi, takoj pobarvali. Valjda, ko se je tamala zbudla (čez par minut, samo nisem vedla, kok časa bo spala...), je bil ogenj v strehi, ker sva nadaljevali brez nje... Vem, napaka, ker sem ji obljubila. No, potem se je drla in valjda s tem zbudila še Svita. Tako da sem bila na koncu jezna na obe, ker je lejla naskrala zaradi Ronje, ki je prej tok časa žnarala, Svit pa zaradi Lejle, ki ga je zbudla... Pa seveda nase, ker nisem bila glih najbolj taktična . Vem, da bi bilo vse ok, če samo tistega blaga ne bi zalepla gor... Samo pištolo sem mela že vročo, pa mislila sem, da bo tamala dlje spala in se nam bo potem že mudilo na obisk, pa da bosta lahko prej pobarvali, da mu neseta za darilo. NO, na koncu sem seveda porabila več časa, da sem njo umirila, pa Svita spet podojila, pa okoli nosila medtem ko sem kuhala taveliko kosilo in smo seveda zamudili... Jap, včasih se nekaj trudiš, pa narediš še večjo štalo:D