beti 1
|
Trnuljčica, Matkurja: bravo za okrevanje!!! Gosta hrana: pri starejšem sem začela z riževo kašico na AM zvečer, v upanju da bo ponoči kaj bolje spal, pa ni delovalo. Sicer mam v glavi, da smo prej uvajali sadje (jabolka, banana,...) in kasneje zelenjavo, krompir,... Tako da sem obema kar dolgo dajala jabolko s krompirjem, pa s korenčkom, tudi v bučke je pasalo,... Sem večinoma tako delala, da sem skuhala zelenjavno juho in za potrebno količino spasirala, ostalo pa sama pojedla. Za sadje mi je bil pa najbolj všeč steklen ribežen, ker si lahko dal sveže sadje, pa je skoraj bolje spasirano kot če bi ga s paličnim. Tudi moja sta oboževala zelenjavo, ki se je kuhala v mesni juhi, ampak samo zadnjih 10-15 min, toliko da da okus juhi. Naša je v zadnjih dneh ugotovila, kako se da jezička iz ust, pa ne sesa več vsega kar da v usta, ampak zna tudi samo oblizovat in "žulit", tako da najkasneje, ko bo začela dodajat nočna dojenja začnemo uvajati. Je pa šele danes imela čas spet natančneje pogledat starejšega , ki je bil cel teden na šoli v naravi, v soboto in nedeljo pa se ni imel časa z njo ukvarjat in ga je kar malo začudeno gledala, kot da ne-bi točno vedela, kam naj ga da. Vikend smo uspešno preživeli , rojstnodnevna zabava je uspela, moje grlo je še vedno "gnilo", se bojim, da me bo zdaj zvilo, ko mi je vse okoli organizacije z ramen padlo. CSD: so me čisto me ma, da bi koga . Sredi maja sem klicala, ker še nisem dobila odločbe za vrtec malega pa bom mela notri samo še do konca pouka. Mi reče, da to ej razlog za prednostno obravnavo. OK. Potem čakam na odločbo, ki je ni blo, že hočem v četrtek spet klicat, dobim obvestilo, da je odločba prišla, grem iskat, je bla odločba za doklade. V petek dotične referentke ni blo, no danes jo končno dobim. Odločbo je naredila še isti dan, samo iz neznanega razloga ni prišla iz CSD do mene. Pravi, da mi lahko še eno sprinta, ampak jo moram prit osebno iskat, ker trenutno ne smejo ničesar pošiljati. OK, ker mam samo 15 min peš, grem tja. No in pridem domov, pogledam odločbo in vidim, da mi ni upoštevala podatkov o hipoteki in mi ni znižala plačila za 1 razred (določilo MOL). Kličem, prizna napako nato pa ugotovi, da so založili mapo z mojimi dokazili in prosi, da jih ponovno pošljem, zraven obveznega ugovora. Kljub temu mi ne more povedati, kdaj bo lahko obdelala moj ugovor, ker jim še niso uredili aplikacije za ugovore. Mislim, a gre lahko še kaj še bolj narobe???
|