|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
2.6.2012 15:01:42   
vijolica2
Ronjauser posted image user posted image user posted image

Danes je moj mali prvič jedel konečka in mu je bil všečuser posted image Sedaj me pa zanima kako gosto-redko to naredite? Pa predno sem jaz naredila se je že skoraj ohladilouser posted image ?? A ve naredite to količinsko pa daneste v skrinjo ali vsak dan posebej kuhate?Ker s paličnim take male količine ne zagradi?? Pa še to..Sedaj mu bom 3 dni dajala korenčka...a čez tri mu mislim dodati krompi-a to dodam korenčku-zmešam ali mu najprej samo krompir ponudim?user posted image

Mogoče bodo kateri smešna vprašanja, ampak mene to še malo begauser posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
2.6.2012 16:14:19   
lily32
ronja, čestitke za vrtec.user posted image

vijolica, gostoto prilagodiš otroku, če lepo požira, mu lahko narediš malo gostejše, če ne, malo redkeje. Dobro je, da mu ponujaš več tekočine, ker pride pri uvajanju rado do zaprtja. Male količine je težko zmešat s paličnim, čeprav niti ni nujno, lahko samo dobro zmečkaš z vilicami in dodaš tekočino. Nekateri skuhajo več zelenjave in jo zmiksajo ter dajo v posodice za ledene kocke ter zmrznejo v zmrzovalniku. Jaz ponavadi skuham vsak dan oz. pustim v hladilniku in naslednji dan porabim. Če bo dobro prenašal korenček, mu lahko potem dodaš krompir, celo dobro je - naša še pri enem letu obožuje to kombinacijo, ji pašejo okusi skupaj. Po eno živilo se uvaja le zato, da če pride do alergične reakcije, vemo, katero živilo je krivo.

Kako je šel krst skozi? Kako se je držal mali mož? Mogoče si že kaj napisala, a vas ne utegnem več brat vsakodnevno, pa sem mogoče spregledala.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
2.6.2012 16:45:19   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

ronja, čestitke za vrtec.user posted image

vijolica, gostoto prilagodiš otroku, če lepo požira, mu lahko narediš malo gostejše, če ne, malo redkeje. Dobro je, da mu ponujaš več tekočine, ker pride pri uvajanju rado do zaprtja. Male količine je težko zmešat s paličnim, čeprav niti ni nujno, lahko samo dobro zmečkaš z vilicami in dodaš tekočino. Nekateri skuhajo več zelenjave in jo zmiksajo ter dajo v posodice za ledene kocke ter zmrznejo v zmrzovalniku. Jaz ponavadi skuham vsak dan oz. pustim v hladilniku in naslednji dan porabim. Če bo dobro prenašal korenček, mu lahko potem dodaš krompir, celo dobro je - naša še pri enem letu obožuje to kombinacijo, ji pašejo okusi skupaj. Po eno živilo se uvaja le zato, da če pride do alergične reakcije, vemo, katero živilo je krivo.

Kako je šel krst skozi? Kako se je držal mali mož? Mogoče si že kaj napisala, a vas ne utegnem več brat vsakodnevno, pa sem mogoče spregledala.

Hvala Lily

Aha. Potem lahko dam v hladilnik in porabim naslednji dan? Potem pa samo pogreješ in ji daš? Koliko časa pa je lahko v zmrzovalinku?Pa se ti zdi da ima isti okus iz skrinje A je v redu da redčim z vodo v kateri se je kuhalo? Se mi zdi da sem danes preveč gosto naredila, ampak mu je kar šlo.

Krst smo dali čez. Bilo je dobro. Mali je bilo zelo, zelo priden. Sem bila zeloo presenečena. Tisti dan niti zajokcal niuser posted image . V cerkvi je samo gledal in opazoval. Ko ga je polil z vodo se je samo malo stresel in to je bilo to. Potem je pa spal 3 ure, da sva se lahko z user posted image v miru pojedla. In potem je bil cel vikend tako priden da me je res presenetil. Je bila moja sestra tukaj za vikend in je rekla da ne more verjeti kako pridnega sinčka imava.user posted image
Lily, kako je v službi? si se že privadila?

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
2.6.2012 17:44:23   
Matkurja
Ronja, čestitke za vrtec.

Nena, super za obrate. Našemu brez pomoči še ne rata. Samo na bok gre, včasih še malo dlje, ampak prav okrog pa ne. Se pa premika po tleh tako da rit dvigne. Ma ne moreš verjet, kako daleč pride, če ga pustim.

Vijolica, jaz sem tudi prvič obupavala nat tako malo korenčka. Pol sem pa še eno veliko količino domačih bio - starih dobila in sem skuhala, zmiksala in dala v modelčke za ledene kocke, ko je zmrznlo sem pa ven vzela in dala v vrečko. Tko da mam zdaj korenčkove ledene kocke. Pa špinačne. Korenček zato, ker zdaj tako malo poje, in se ne da miksat, špinačo pa zato, ,ker jo zdaj imamo, pol jo ne bo več. Isto bom z jabolki naredila, ker ima moja mami še domače od jeseni v kleti in so še čisto OK.
Jaz našemu zdaj ponujam s krompirjem (to skuham vsak dan posebej - pretlačim pa čez cedilo in gre fajn). Samo naš malo poje. Mu jeziček še ven meče.
Glede gostote pa ja, z vodo v kateri se je kuhalo. Če je pa nimaš več, pa s prevreto vodo, al pa kar z mlekom.

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2504
2.6.2012 17:46:16   
Matkurja
Še to... da se ne ohladi, dam jaz v eno posodo z vročo vodo. No, saj vroče itak ne sme bit, ampak prav mrzlo je pa vsaj meni zanič. Mogoče je pa otrokom fajn, kaj se ve.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
2.6.2012 21:01:27   
vijolica2
Potem bom pa tudi jaz tako naredila, da bom naredila večjo količino in zamrznila.Imamo domače korenje, krompirček bomo pa kuhali zasproti.
Ker nisem nek zalenjavar bo tudi zame to velik izziv, saj bom mogla dobro spoznati zelenjavo, da mu bom ponudila. Lahko bi pa tudi pisale kakšne variante dajete, da si malo pomagamo med seboj?user posted image
Komaj čakam da bo sadje, saj nam bo to super ker imamo doma skoraj vse domače od jabolk, breskev, marelic, hruške....user posted image user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2506
2.6.2012 21:02:02   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Še to... da se ne ohladi, dam jaz v eno posodo z vročo vodo. No, saj vroče itak ne sme bit, ampak prav mrzlo je pa vsaj meni zanič. Mogoče je pa otrokom fajn, kaj se ve.

Dobra ideja, hvalauser posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
2.6.2012 21:04:15   
Mistica
vijolica - če dovoliš, ti še jaz odgovorim na nekaj vprašanj. Glede gostote, lahko prilagajaš tako kot so ti napisale že punce- pač odvisno kako user posted image lepo požira. Jaz sem redčila s prekuhano vodo, prvi ali drugi obrok (korenčke) pa kar z malo AM, saj okus mleka user posted image poznajo in potem jedo zelenjavo raje. V skrinji lahko hraniš zmrznjeno zelenjavo ali sadje 3 mesece. Tako je meni povedala patronažna. Sicer pa itak ne kuhaš takih količin, da jih ne bi porabila v treh mesecih. Glede kombiniranja živil, sem od patronažne dobila tak nasvet: najprej ponudiš recimo samo korenček 2-4 dni, nato lahko kombiniraš že preizkušeno živilo z novim. Torej recimo korenček (ki si ga že preizkusila) s krompirjem, to spet 2-4dni. Nato recimo krompir + špinačo, itd. Upam, da sem ti pomagala.

Lp

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
2.6.2012 21:07:52   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Lahko bi pa tudi pisale kakšne variante dajete, da si malo pomagamo med seboj?user posted image
Komaj čakam da bo sadje, saj nam bo to super ker imamo doma skoraj vse domače od jabolk, breskev, marelic, hruške....user posted image user posted image

vijolica2 - fajn ideja.
Jaz ji kuham predvsem tisto zelenjavo, ki jo tudi drugače mi jemo in seveda čim več domačega. Nimam ji namena kuhati živil, ki jih tudi sicer ne jemo. Živila, ki smo jih mi do sedaj preizkusili so: korenček, brokoli, bučke, špinača, cvetača, jabolka, češnje, ... zelenjavo sem zgoščala s krompirjem ali riževimi kosmiči, te dni bom probala tudi s polento.

Lp

< Sporočilo je popravil Mistica -- 2.6.2012 21:08:43 >

Neposredna povezava do sporočila: 2509
2.6.2012 21:22:56   
vijolica2
Hvala, vsakega nasveta sem vesela.user posted image
Kot pravim, sem bolj antizelenjavar, ampak se bom potrudila, da bova tudi midva imela na krožniku zelenjavo katero bo T. jedel.
Količo časa pa ve to kuhate?A ve to naredite tekoče skoraj kot kremne juhice? Ker to kar sem mu jaz danes naredila, ni bilo tekoče pa je kar jedel. Sprašujem ker si napisala Mistica
da zgoščuješ s krompirjem in podobno?
Jaz sem korenček vzela ven in na krožniku z vilčko zdrobila. Pa potem dodala malo vode.

Joj morem priznati da se počutim neumno, ker vse to sprašujemuser posted image user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
2.6.2012 22:46:12   
Kasija
vijolica tale forum je za to, da sprašuješ. niti najmanjšega razloga ni, da bi se zato počutila neumno!

jaz uvajam takole: odprem hladilnikizberem par kosov zelenjave ; dodam riž ali kupljeno riževo kašico (to dodam v že kuhano) ali žličko polente in skuham user posted image . ok, samo mi smo zelenjavojedci, pa to ni težko. ti pa v nabavo, vijolica. user posted image
pri tem pazim načeloma na to, da je od tega največ ena nova zelenjava, ki je še ni poskusila. zdaj, po kakem mesecu, se zelo trudim, da bi hrano, ki jo jeva jaz in ta srednji, prilagodila njej - da torej kuham za vse enako. torej kuham precej zelenjavnih juh, ki jih ne solim in ne dam močnih začimb. potem haji odlijem juho in zgostim z riževo kašico. nama z galom pa dodam smetano ali kaj takega, česar ona ni smela, solim. še ena super alternativa, ki jo tamala obožuje, je zelenjava iz kokošje juhe. pa jaz ji dodam v hrano kapljico ali dve olivnega olja. delam pa vse precej tekoče, ker še vedno ne zna pit iz flaške in ji raje dajem več tekočin vsaj po žlički. ampak ni čisto tekoče. konsistence kot pire krompir. kuham toliko časa, da je tako mehko, da zlahka pretlačiš z vilico.
ideje za uvajanje:
pretlačen korenček/cvetača/brokoli z riževo kašico
brokoli ali špinača s krompirjem
zelenjava iz juhe
cvetača s polento
in te variacije na temo ponavljaš. potem pa dodaš po kakem mesecu belo meso od piščanca in recimo še purana. potem enkrat pa pridejo na vrsto še glutenske zadeve, pa dodaš še pšenice. potem je pa izbira že večja user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2511
2.6.2012 23:40:07   
Matkurja
A ve solite in dodajte olje? Jaz solim ne, olje (olivno) pa dam kako kapljico, če se lih spomnim.

Je pa dobra idej, da napišemo, kaj dajemo. No, kot sme že prej napisala, mi smo trenutno na korenju in krompirju. Imam še 7 kock, odvisno kolk bo jedel. Če bo več, bo za manj dni, če bo pa tako malo, kot zdaj bo pa še za en teden. user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
3.6.2012 6:45:22   
vijolica2
Hvala Kasija.

Jaz sedaj komaj gledam. Je imel moj dragi nočno v službi, pa je očitno mali čutil da atija ni doma da dela in je hotel še mamico zaposlitiuser posted image Do 3h zjutraj se mi je na 15-30 min zbujal, od 3 do pol 5h pa sploh ni spal.user posted image Js sm bla čisto gotova. Potem je le zaspal do 6h. Sedaj pa tukaj telovadi. Kaj mu je bilo user posted image ...

Še enkrat hvala, danes bom skuhala malo več korenja in ga dala v skrinjo. Pojutrijšnem mu bom pa že korenček dodala. Sem pa opazila da mi zadnje čase veliko vode spije. Kar mi je všeč.

Meni je P rekel da ko bo pojedl za pest velik obrok lahko ta obrok - ta hrana zamenja en obrok mleka..a je res tako?
Aja še to bi vprašala Kasija..a to si mu kmalu začela zgoščati z kašico oz. polento?

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 3.6.2012 6:49:28 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
3.6.2012 11:43:23   
mefisto
Dober dan!

Tudi naš mali je danes ponoči imel žur. Zbudil se je ob 4.00 in je bilo konec spanja. Zdaj pa je siten že cel dopoldan in vsake tolko malo zaspi. Sumim, da ga zobki jezijo, čeprav še ni nič na vidiku.

Kar se tiče GH....jaz mu vsak dan sproti kuham, naredim malo več, toliko da gre zmiksat s paličnim mešalnikom. Kar ostane pa vržem vstran. Imam vso zelenjavo na vrtu, tako da vsak dan kombiniram kar sproti oz. kar je na voljo. Danes bo jedel korenček in grah. Zdaj pa je par dni jedel krompr in korenček ali pa krompir in grah, krompir in špinačo. Redčim z mojim mlekom, ampak ne dosti, mu naredim bolj gosto kot pa redko, se mi zdi da lepše poje. Sicer pa mu zelenjava ni najboljša, je prav hecen ko je, se kar nekaj zmrduje pa pači zraven in niti slučajno ne poje za en obrok. Sadje tisto pa ja mu je zelo všeč. Sem mu začela dajat popoldan sadno kašico, ker drugače precej težko kaka. Korenček ga pa sploh zapira in mu samega sploh ne smem dati.
Mi je pa full žal, da si pri prvem nisem pisala kako in kaj sem uvajala, kdaj je kaj jedel. Bi mi sedaj prišlo prav. Ker se mi zdi da mi gre to uvajanje veliko bolj počasi kot pri prvem.

Neposredna povezava do sporočila: 2514
3.6.2012 13:37:29   
Mistica
vijolica - gostota obroka, ki ji ga jaz dajem je recmo kot pire krompir oz. malce bolj gosto, ker se mi zdi, da že lepo je. Pasiran korenček je recimo dokaj gost, medtem ko so bučke, brokoli, špinača,... bolj redke in zato recimo le-te zgoščam z rižem ali krompirjem, danes bom recimo brokoli zgostila s polento. Tako kot ti je opisala Kasija. Zgoščam pa tudi zato, ker je sama zelenjava manj nasitna, kot pa recimo zelenjava in riž/ krompir/ polenta,... Seveda pa je fajn, da gostoto prilagajaš svojemu otročičku. Pa še to- jaz včasih zelenjavo spasiram s paličnim, včasih pa pretlačim z vilico ali tisti "tlačilko" za krompir (kromprija recimo nikoli nisem pasirala s paličnim). Težko ti rečem, koliko časa kuham zelenjavo na pari- pač do mehkega, amapak ne da se čiz razkuha, probaš z vilico. Pa še nasvet - jaz uporabljam tiste VIVA lončke od Aventa in vanje shranjujem/ zmrzujem zelenjavo ter običajno tudi v njih pripravim obrok, tako vem približno koliko poje. In ko mi je pojedla tak lonček zelnjave + čaj, smo ukinili AM. Tako, da mi imamo sedaj 2 gosta obroka (kosilo in večerjo).
Sicer pa naj ti ne bo nič nerodno vprašat, vse se učimo in tu smo, da si pomagamo. Pravzaprav je lepo, da vprašaš in da se potrudiš svojemu otroku pripraviti svež obrok.

Mene pa zanima, če ima katera kako idejo glede kašic za večerjo. Trenutno imam tiste kašice od Milupe, ki se samo zmešajo s prekuhano vodo ali pa riževo kašico, ki se zmeša za AM,... kaj pa recimo kaka kašica, ki jo lahko sami pripravimo, ne da bi kupovali tele "praške" ali "frutke"? Sedaj verjamem, da je malo izbire, ker še ne smejo glutena, a kaj pride v poštev kasneje? Najbrž kak gres ali polenta na mleku, zdrobljeni keksi/ prepečenci v mleku, pa kako sadje, ... Če ima katera kako idejo/ nasvet, bo dobrodošlo.

Pozdravček

< Sporočilo je popravil Mistica -- 3.6.2012 13:38:59 >

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2515
3.6.2012 13:48:06   
Mistica

A ve solite in dodajte olje? Jaz solim ne, olje (olivno) pa dam kako kapljico, če se lih spomnim.

Matkurja - jaz tudi ne solim in še nekaj časa nimam namena dodajati soli. Dodam pa v vsako zelenjavo kapljico ali dve olivnega olja tako kot ti- če se spomnim. Je baje priporočlivo tudi, ker se s tem, ko dodamo olje, vitamini lažje absorbirajo iz zelenjave.
Nam je patronažna svetovala, da dodajamo eno vrsto olja (recimo samo olivno, repično,..), ne pa unih olj, ki jih je več vrst skupaj.

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto
Korenček ga pa sploh zapira in mu samega sploh ne smem dati.

mefisto - tudi našo je korenček zapiral, medtem ko je špinača za prebavo super.

Lp

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
3.6.2012 15:24:50   
Kasija
vijolica riževo kašico in polento sem dodajala takoj, mislim da čisto od prvega obroka. se mi zdi bolj hranljivo od samo zelenjave.

solim ne, olje dodam

večerje tudi mene begajo. zaenkrat smo šele začeli in dobi tiste kupljene kašice ali pa podobno kot za kosilo - rižoto, kuhano zelenjavo. do sedaj nikoli nisem dodajala am, razen v že kupljenih kašicah. ampak če itak dodajaš, mistica, potem lahko z am narediš karkoli mlečnega za zvečer - riž, proseno kapo, ipd. lahko pa dodaš svoje mleko, če si ga katera črpa. se tudi priporočam za kakšne ideje, da malo obogatim izbor.
tiste, ki dojite, a boste dodajale am v kašice?

aja, krasna knjiga z recepti je velika paparica za male papavčke. samo moram še sama upoštevat svoj nasvet in si jo izposodit user posted image .

< Sporočilo je popravil Kasija -- 3.6.2012 15:26:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 2517
3.6.2012 16:28:22   
kimica86
Fajn vas je brat, kako že na veliko uvajate GH.. Mi pa še nismo začeli-mislim, da je zanjo še prezgodaj in ni še pripravljena.. Tamala ima še vedno jezička veliko zunaj in ga meče ven.. No ja, par dni nazaj sem ji poskusila dat malo pretlačene jabolke in je pojedla- se je sicer namantrala, ker sem ji morala z žličko pomagat, da ni vse ven zmetala, ma je pojedla mogoče za eno polno žličko (to pa zanjo ni nič)..
Jaz ji zaenkrat samo stiskam sok (korenček + jabolko) in z veseljem spije tistih 30-40ml.. To pa naredim vsak 2-3 dan user posted image

Samo naš malo poje. Mu jeziček še ven meče.

Sej zato pa jaz moji tamali še ne uvajam, ker jeziček zunaj pomeni, da ima še vedno na veliko "vklopljen" sesalni refleks user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
3.6.2012 19:40:35   
Matkurja
Naš je pa danes spal in sem ga mogla ob 6h budit, da je vzel antibiotik.

Kimica, kar se tiče jezička, je vsak dan boljše. On bi, ker nas gleda, se mu sline cedijo... ampak se mora navadit.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
3.6.2012 20:40:52   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
večerje tudi mene begajo. zaenkrat smo šele začeli in dobi tiste kupljene kašice ali pa podobno kot za kosilo - rižoto, kuhano zelenjavo. do sedaj nikoli nisem dodajala am, razen v že kupljenih kašicah. ampak če itak dodajaš, mistica, potem lahko z am narediš karkoli mlečnega za zvečer - riž, proseno kapo, ipd. lahko pa dodaš svoje mleko, če si ga katera črpa. se tudi priporočam za kakšne ideje, da malo obogatim izbor.
tiste, ki dojite, a boste dodajale am v kašice?

aja, krasna knjiga z recepti je velika paparica za male papavčke. samo moram še sama upoštevat svoj nasvet in si jo izposodit user posted image .

Kasija - Mogoče sem malce čudno napisala. Jaz sem AM dodajala zelenjavi samo prvi ali drugi obrok, in sicer v pasiran korenček, ker je bil le-ta gost in ker sem nekje prebrala, da če dodaš AM (ali svoje mleko), potem dojenčki raje jedo GH, saj že poznajo okus mleka. Sicer pa imam riževe kosmiče, katere se pripravi z AM, a so tako brez okusa... Sicer pa AM ne dodajam v GH. Hvala za ideje glede večerje in ker si nas spomnila na knjigo. No, dvomim, da bo čas jo sedaj brat, a mogoče pride prav kasneje za kako idejo, da malo popestirmo obroke.

kimica - ni ti potrebno hiteti z uvajanjem, če misliš, da mala še ni pripravljena, to je tvoja odločitev, vendar se strinjam z Matkurjo - jezička bodo dajali z vsakim obrokom manj ven in vsak obrok bodo hitreje pojedli. To, da poje 2-3 žličke, je čiz ok za začetek. Seveda po tem noben otrok ne bo sit, zato ji pač dodaš AM ali jo podojiš. In prva hranjenja itak trajajo celo večnost, potem pa jedo vedno hitreje. Jaz se prav spomnim, da smo prvih nekaj žličk korenčka, torej prvi gost obrok, jedle več kot 45min user posted image , naslednji dan je podjela par žličk več že full hitreje...

Matkurja - kako je tvoj mali po antibiotikih, razen da je več spal danes?

trnuljčica - kako kaj tvoje počutje?

Mirno noč vam želim!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2520
4.6.2012 10:03:06   
trnuljčica
Mistica hvala na vprašanju, sem že dobra. Imam še za 3 dni atb. Predvsem sem se nehala obremenjevat glede nakupa nepremičnine. Upam, da zadevo uspešno zaključimo naslednji teden, da gremo končno na dopust.

Mi imamo danes posvetovalnico in drugega pikeca, ker smo ga morali prestaviti zaradi koz za 6 tednov.
Sicer je mala pridna in zdrava (trkam). Včeraj smo jo samo gledali user posted image , ker smo jo za 5 s odložili v ležalnik (imel je malo naklona) , da bi se napravili za odhod od doma in ker je bil lok spuščen (pri nogah), se je loka na vsaki strani ob boku prijela in se potegnila gor in sedela . Čisto lepo. Seveda se je držala na obeh straneh, a vendar- mala se znajde, ha , ha... Mi smo pa čukasto gledali 5 sek, da smo potem panično začeli iskat fotoaparat... Pa sta seveda trup in glava še pretežka, da bi čakala celo minuto da pride fotoaparat... Pol je pa mali začel glasno in od navdušenja govoriti: Bravo sestrica, bravo... In ploskal je user posted image , ona pa ga je čukasto gledala, potem pa v glasen krohot, ker ni imela pojma, kaj je tako navdušen...
Je pa res že precej časa na komolcih, ko leži vznak , glava pa čukasto gleda vsepovsod... V košari se mi tudi prime za rob spredaj z eno roko, z drugo pa je na komolcu in gleda ven, a posest pa se še ni uspela... Tako, da bo pri 6 mes, naslednji mesec, mogoče celo res že sedela... Jaz sem pa že mislila, da bo prej plazila, ko je tako navdušeno zastavila prejšnji teden...

Glede hrane smo daleč za vami. Sem ji tretjič poskusila dati korenček in ima očitno sesalni refleks res premočan... Je sicer boljše kot prvič, ker je celo 2 x uspela pogoltnit in se pri tem panično odkašljevala, a pojedla je glih za njen nohtek hrane. Tako, da danes povprašam v posvetovalnici kako in kaj, ker naša patronažna za hrano sploh ne hodi... Tudi pri prvem ni, a sem imela takrat toliko drugega, da mi je uvajanje bilo zadnja briga... Se nisem obremenjevala in ko je steklo je steklo... Živila, pa sem uvajala po pameti in po svoje... Začela sem celo s sadjem... Pa je mali navdušeno jedel vso zelenjavo prve 3 leta. Sedaj pa ima določeno ful rad (korenček, špinača, paradižnik, paprika...), določeno pa ne (brokoli...). Ampak to je menda normalno.,

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
4.6.2012 10:12:25   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
Matkurja - kako je tvoj mali po antibiotikih, razen da je več spal danes?

Mali je OK. Ful je živahen, tako da pomaga toti Hiconcil. Vmes dajem še enkrat dnevno biogaja kapljice. Upam, da nam ne zboli takoj, ko damo antibiotik stran. Nismo šli pa nič dosti ven zdaj, ko je kar naprej nebo, kot da se bo lihkar vscalo. :(

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
4.6.2012 13:55:04   
Mistica
trnuljčica - lepo, lepo slišat, da ste boljš! user posted image Sicer pa je nakup nepremičnine zagotovo tak stres ob katerem imunski sistem rad odpove... to pa itak že veš. In bravo vaši punci za take podvige! Močna punca! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Se nisem obremenjevala in ko je steklo je steklo... Živila, pa sem uvajala po pameti in po svoje...

To se mi zdi super nasvet!

Matkurja - tudi z vaše strani je lepo brat, da vam gre na boljše! Seveda bo tudi po antibiotikih zdrav, saj ga čaka polno vitaminov iz domačega vrta user posted image
Vreme je pa res user posted image Midve sva bili sicer več kot dve uri in pol zunaj, a s pogledom vedno uprtim proti nebu, saj je kazalo kot da se bo zdaj zdaj utrgal kak oblak... no, zaenkrat se še ni...

Pozdrav

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2523
4.6.2012 15:15:37   
n€na
Tole vreme je pa res kar neki user posted image v stanovanju imam full vroče, ko pa hočem ven pa piha tak, da mislim, da me bo odpihnilo. Sej ne vem več kakonaj tamalga oblačim user posted image

Včeraj smo bili pa povableni na krst bilo je zelo lepo in tudi tamali je bil full priden. Mami se je zelo spočila saj so ga vsi radi popestvali. Vsi so pa bili tudi uvidevni saj ko je spal so ga pusitli pri miru. Prav tako niso sislili v krščenko. Še obstajajo normalni ljudje, ki ne silijo v otročkeuser posted image

Sem mu pa danes skuhala zelenjavno juhico in dala notri malo meseka samo za okus. Skuhala sem večjo količino in bom dala malo zamrzniti. Sem pa uporabila bučko, cvetačo in korenček...je prišla taka fina sladka juhica. jo je z veseljem zmazaluser posted image Pretlačim pa samo z vilico in zelo lepo je. Včasih pa tako žveči zraven, ko da bi mel v ustih grižljaj šniclauser posted image

Pa da še malo potožim...moj tast je ubitačen...sej ne vem več kaj naj mu še rečem....ima take čudne načine igranja z otroci. Nikoli jih ne pusti pri miru, vedno mora  biti zraven, ko se otroci igrajo. Vedno jih mora imeti pod kontroli in jih stalno neki komandira. Naj povem, da jih je med igro kao kaznoval tako kot so njih kaznovali v šoli kadar niso bili pridni. Vzel je šibo in otroci so morali stegniti dlani on jih je pa s šibo po rokah tepu...kao igra. Skratka ima take in podobne fore igranja. Jaz sem mu skozi pravila, da tako se ne igra in da tepeška ni del igranja saj nikoli ne veš kdaj te bo otrok udaru in pol bo zaradi tega kaznovan.
No in ravno to se je danes zgodilo...Igrajo se neke opice in mala po nesreči udari tasta z metlo on ji pa vzame metlo iz rok in jo z metlo čez rit tako, da se ji je ornk štil od metle poznal na riti.Krivasem pa itak jaz, da ga je udarla. Ampak pri meni ni vidla tepežke. Pri nas imamo druge vzgojne metode, ki zaenkrat še palijo.
a mi zna kera kaj svetovat...Sem rekla mojmu, da naj se temeljito pogovori okol tega. Ker mi tamale ne tepemo niti ne bom tolerirala, da jo kdo drugi tepe!!! Jo je nauču tepst, daj pa naj posledice sam nosi in naj ne vali krivde na nas.

Pa se je ulil dežek in bo vsaj malo shladilo user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2524
4.6.2012 17:14:33   
beti 1
Trnuljčica, Matkurja: bravo za okrevanje!!!user posted image user posted image user posted image

Gosta hrana: pri starejšem sem začela z riževo kašico na AM zvečer, v upanju da bo ponoči kaj bolje spal, pa ni delovalo. Sicer mam v glavi, da smo prej uvajali sadje (jabolka, banana,...) in kasneje zelenjavo, krompir,... Tako da sem obema kar dolgo dajala jabolko s krompirjem, pa s korenčkom, tudi v bučke je pasalo,... Sem večinoma tako delala, da sem skuhala zelenjavno juho in za user posted image  potrebno količino spasirala, ostalo pa sama pojedla. Za sadje mi je bil pa najbolj všeč steklen ribežen, ker si lahko dal sveže sadje, pa je skoraj bolje spasirano kot če bi ga s paličnim. Tudi moja sta oboževala zelenjavo, ki se je kuhala v mesni juhi, ampak samo zadnjih 10-15 min, toliko da da okus juhi.
Naša user posted image  je v zadnjih dneh ugotovila, kako se da jezička iz ust, pa ne sesa več vsega kar da v usta, ampak zna tudi samo oblizovat in "žulit", tako da najkasneje, ko bo začela dodajat nočna dojenja začnemo uvajati.
Je pa šele danes imela čas spet natančneje pogledat starejšega user posted image , ki je bil cel teden na šoli v naravi, v soboto in nedeljo pa se ni imel časa z njo ukvarjat in ga je kar malo začudeno gledala, kot da ne-bi točno vedela, kam naj ga da. user posted image user posted image
Vikend smo uspešno preživeli , rojstnodnevna zabava je uspela, moje grlo je še vedno "gnilo", se bojim, da me bo zdaj zvilo, ko mi je vse okoli organizacije z ramen padlo.

CSD: so me čisto user posted image user posted image me ma, da bi kogauser posted image . Sredi maja sem klicala, ker še nisem dobila odločbe za vrtec malega pa bom mela notri samo še do konca pouka. Mi reče, da to ej razlog za prednostno obravnavo. OK. Potem čakam na odločbo, ki je ni blo, že hočem v četrtek spet klicat, dobim obvestilo, da je odločba prišla, grem iskat, je bla odločba za doklade. V petek dotične referentke ni blo, no danes jo končno dobim. Odločbo je naredila še isti dan, samo iz neznanega razloga ni prišla iz CSD do mene. Pravi, da mi lahko še eno sprinta, ampak jo moram prit osebno iskat, ker trenutno ne smejo ničesar pošiljati. user posted image  OK, ker mam samo 15 min peš, grem tja. No in pridem domov, pogledam odločbo in vidim, da mi ni upoštevala podatkov o hipoteki in mi ni znižala plačila za 1 razred (določilo MOL). Kličem, prizna napako nato pa ugotovi, da so založili mapo z mojimi dokazili in prosi, da jih ponovno pošljem, zraven obveznega ugovora. Kljub temu mi ne more povedati, kdaj bo lahko obdelala moj ugovor, ker jim še niso uredili aplikacije za ugovore. user posted image user posted image  Mislim, a gre lahko še kaj še bolj narobe???

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......