|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
27.4.2012 11:00:43   
mkranjec
meni so sončenje odsvetovali, pomladansko sonce naj bi bilo nevarno. Jaz se pomalo sončim na našem balkonu, ampak trebušček po 15 minutah pokrijem z brisačo. ne vem tako se bolje počutim, glede na to, da sem po eni uri že rdečkasta - pa prej nisem imela težav s tem, ker sem temnopolta.
Kar se tiče morske hrane, jaz sem do sedaj jedla samo ribe, ostalih zadev sem se izogibala, sploh školjk, ki pa jih imam najraje. Ne bi se rada zafrnikla v zadnjem mesecu..pa še do LJ moram priti..

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
27.4.2012 11:21:54   
KajaNagaja
Hvala za odgovore...ne sj če ne bo 30° sploh ne bom zunaj v kopalkah...bom pa vseeno kupila visok ZF za vsak slučaj, pa še kšno brisačko čez trebuh... :) verjetno pa sploh ne bo za zunej bit v kopalkah...

Ja ribe se priporočajo...sm bl ciljala na školjke, amapk vidim da ni prov preveč dobro...ah ja. Pa drugo leto :) Pol ko bomo dojile jih tudi ne bomo smele...

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
27.4.2012 11:32:03   
mkranjec
ma ja, kopalke vzem zraven, pa kakšno brisačo al pa ruto okol si zaveš.sem na morju - Umag, pa ti povem, da me ne mika it v kopalke. Ob plaži piha in zna bit kar zoprn, čeprav se bodo temperature povišale. odvisno kam gresta..v Dalmaciji dol, so pa baje že v kopalkah in je oh in sploh vroče.. :) kakor za koga..

pri dojenju bo treba tud mal drugih stvari zreducirat, jaz odkrito povem, da ne vem kako bom zmogla, ker sem kakor kontejner,, ki vse meče vase - kar seveda je dovoljeno. Da ne govorim o čokoladah..Moj jih skriva povsod, ampak jaz jih povsod tudi najdem in kaj je posledica tega - še z večjim užitkom si privoščim sladki greh.. :)))

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
27.4.2012 12:45:54   
vrtnica00
kuk sm do zdj slišala v materinski in prebrala, je sončenje odsvetovano. ker se s tem pregreje telo in to ni dobro za dete. tako kot ti odvsetujejo, da se kopaš doma al pa v bazenih s pretoplo vodo. nesme se telo preveč segret... izogibaj se tisti največji vročini od takih urah in pazi na buška

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
27.4.2012 15:41:15   
megiTT
Hej

Mislim, da naj bi bilo sončenje odsvetovano tudi zato, ker se v nosečnosti tvori še več melatonina (zato imam jaz kožo polno novonastalih materinih znamenj) in če se taka koža sonči postane zaflekana. Moja prijateljica, tudi user posted image ima po obrazu prav temne flekce po čelu in licih. Ni nujno, da gre to stran.
Mene je G posebno opozorila, da se take kože ne sonči, ker taki fleki potem ne gredo stran. Tudi linea negra lahko ostane, če se preveč sonči trebuh.

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
28.4.2012 8:25:09   
Rina2
Pozdravljene user posted image

Dajte mi prosim povedat, ce in katero mandljevo olje boste uporabljale za novorojencka? Povsod priporocajo naravno mandljevo olje, ne vem pa cist tocno, kje naj ga kupim. Katero je torej naravno? Moj je pred tednom nabavljal te stvari in kupil olje babylove pa sem sedaj, ko sem prisla domov vidla, da vsebuje parfum, pa kamilico, ki menda izsusi kozo... Se mi zdi, da bi morali nekaj drugega nabavit... Kaj pravite?

Lep vikend in ena user posted image za vse!

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
28.4.2012 9:52:57   
vrtnica00
mislim, da je najboljše v lekarni. ker jaz mam enga iz dm-a in pa obupen vonj, fuuuul je parfurmiran in meni ful smrdi. sm ga pa dobila od kolegice, ki si ga je isto optimistično kupila, pa ga nemore tudi uporabljat, ker ma grozno močen vonj. je rekla, d asi je šla pol v lekarno ga kupit in je čist drugi

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
28.4.2012 9:57:46   
mkranjec
jest sem tud kupila v DM za sebe, da se mažem proti strijam. Meni nič ne smrdi in kožo mi je naredilo ful lepo, tko da si mažem kar celo telo. Tudi moja kolegica ga je uporabljala za dojenčka in je bilo vse ok.Tko, da ne vem. Sporočite katerega ste nabavile v lekarni..

Neposredna povezava do sporočila: 2083
28.4.2012 10:09:32   
pika001
LeJo - lepo,da si doma! jaz sem mandljevo olje kupila kar v BC, sproti, ko sem šla po spodnje perilo za našega junaka. Je hladno stiskano in 100%, brez dodatkov. Imajo pa 200ml in 500ml, ki se dosti bolj splača. Sem kupila velikega in sem ga prelila v majhno flaško (ostanek spravila za user posted image ), dodala sem par kapljic sivkinega eteričnega olja in se jaz mažem. Povem ti, da sem ful zadovoljna, nimam nobnih izpuščajev. Prej sem se mazala z oljem od Eucerina za nosečke, pa sem dobila mozoljčke, po mandljevim pa mi je vse izginilo. Koža pa je lepa, mehka in nič spokana. Verjetno pa dobiš kaj podobnega tudi v lekarni ali pa DM-ju, tudi od Welede pohvalijo BIO kozmetiko...
KajaNagaja - jaz pa bi se malo pomartinčkala na sončku, če bi mi zadišalo, kakšno urco ne glede na to kaj pravijo drugi. Seveda če ne bi imela problemov s kožo ali počutjem...
Waaw, drage moje, jaz sem ful vesela, sem vstopila v 35. teden nosečnosti, kar pomeni še dober mesec zadihanosti, bolečin in okroglosti. user posted image Pregled imam v ponedeljek teden, tako da komaj čakam. Bi tale moral biti po 3 tednih, je gin rekel, da bo bolj spremljal razvoj in predvsem rast (širina) našega korenjaka, ker je veeeliiik, da ima tudi veliko glavo... user posted image v 32. tednu je imel 2100g in glavico 31cm. Pregled pa dejansko imam šele čez 4 tedne zaradi dopustov. Kako pa kaj napredujejo vaši user posted image ? A so tudi vaši večji in kaj pravijo gin.?

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
28.4.2012 16:50:51   
Orescek
Lejo super, da si spet doma, upam, da bo micena zdržala do PDP, ter, da ti ne bo potrebno več predčasno nazaj.user posted image user posted image
JupiJa si tudi ti že doma?

Kar se olja in kozmetike tiče za bebo, jaz sem res komplet vse nabavila v Tosami. Od hladilnega mazila, olja, zložencev, tetra krpic... Od kozmetike mam v bistvu samo Mandljevo olje in pa TOTO hladilno mazilo. Ne vam pa katero olje je. Bom pogledala jutri, ko grem k staršem, mam namreč vse pri njih shranjeno. Ostale kozmetike pa nisem kupovala, ker so nam jo v MŠ odsvetovali. Prav tako so nam povedali da v MB porodnišnici dobiš mandljevo olje in alkohol za nego popka, ter da si potem tole lahko domov odneseš, tako, da naj alkohola za popek sami ne kupujemo, ker ga je prek zadost v flaški ki nam jo dajo, za čas ki ga potrebujemo. So tud povedali, da če je katera alergična na mandljevo olje, mora to po porodu povedati ji bodo dali olivno olje za nego. Tako, da vidite obstajata obe varianti. So pa rekli, da naj nikar ne uporabljamo nič disečega, z kakšnimi parfumi, vsaj v začetku ne.

Sem pa danes po dolgem času šla na malo večji sprehod, do pikapolonice na sladoled, in je bilo tako fajnuser posted image , sem mojemu predlagala, da bi šla pa še do iliha, in hvala bogu, da je rekel, da bo to predaleč, ker me je pol na pol poti naza tako štihnilo od spodaj,da sva komi do doma prišla, pa še zavtekla sem cela,... sem zgledala ko spužva,...no zdaj pa že vso popoldne ležim... čeprav bi tako šla po trgovinah se malo past, .. mam v mislih že vse možne scenarije pobega.. haha.. user posted image

Ah, še morda eno ..mal ne čist z otroci povezano vprašanje, vendar pa,.. midva bova svojo sobo s posteljo, odstopila dojenčku, tako, da bova iz ''spalnice'' naredila otroško sobo, midva pa bova spala na kavču,in ker meni kavč ni niti malo udoben od kar sem noseča, pa dvomim, da mi bo polj tud, ..sva razmišljala o nadvložku, trenutno.. se navdušujem nad Dormeom Roll up - a ga morda katera uporablja v kombinaciji s kavčom, ali ima vsaj izkušnje s tem?

Lep sončen dan vsem, pa dosti user posted image user posted image

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
28.4.2012 20:39:23   
pika001
Orescek - jaz bi na tvojem mestu zaenkrat naredila skupno spalnico, saj priporočajo, da naj bi prvih par mesecev otrok spal v istem prostoru kot starši (zaradi varnosti, dojenja,...). Ne vem če si prav predstavljam - a posteljo bi pustila v vajini sedanji spalnici? Vidva bi spala pa na kavču v dnevni sobi?
Upam, da se domislita pametne rešitve, ki bo udobna za vse tri... tudi jaz sem občutljiva na spanje, mi kavč ni udoben, pa ta razumem.

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
28.4.2012 20:58:14   
jupi ja
user posted image prelep pozdrav od doma user posted image
ja tudi mene so po dobrih treh tednih spustili domov iz bolnišnice, seveda pa moram isto počivat in nič delat... vsaj doma sem je čisto drugače, čeprav ko vidim da kaj ni pospravljeno sem kr živčna... drugače se počutim vredu user posted image pa tudi lepo brca. imam pa grozne težave s hemeroidi ki sem jih dobila včeraj za znoret boliuser posted image , upam da mi bo pomagala krema ki mi jo je lubi prneso iz lekarne, ponoči sem se zbujala od bolečin user posted image
LeJo super obe sma doma user posted image

Have a nice day and put a smile on your face....

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
28.4.2012 22:40:24   
Orescek
pika001 so ble to tud najine želje,da je dojenček pri nama, pa je tak, da soba v kateri sedaj spiva je noter le postelja, nič druzga ne gre not,... no tole bo šlo zdaj ven, pa otroška not...v dnevni, kjer pa bova midva spala, pa nimava kam dat posteljce za otročka, tako kot je nimava dat kam v spalnici.. in to pravim dobesedno... sva iskala še in še alternativ in možnosti prerazporeditve pa ni šlo, tako, da žal bodo tukaj nasveti eno, realnost pa drugo...user posted image
ampak vrjamem, da nam ne bo nič manjkalo, če bo potrebno bom jaz kak dan na fotelju ob miceni prespala,.. al pa ati user posted image
drugače pa tako nameravava kupiti varuško, pa vrata bodo skoz odprta, tako, da vem da ne bo nič narobe z user posted image ..

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
29.4.2012 9:29:22   
pika001
JupiJa - lepo da si doma! Hemeroide imam tudi jaz user posted image so prav nadležni. Mogoče pa bi ti pomagalo da jih prhaš z mrzlo vodo. Meni pomaga.
Orescek - sta pa itak lepo naštudirala. Seveda bo OK, samo navadit se bo treba.

Pa lep dan vsem skupaj!

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
1.5.2012 22:09:43   
malina86
Hej punce, kje se skrivate? Ste vse na morje pobegnile? user posted image Midva z dragim sva danes šla na lep popoldanski izletek, jutri sledi celodnevni izletek, potem se pa spet posvetim pisanju diplomice. Se kar vrtijo tej dnevi do poroda. Kar ne morem verjet, da imam še manj kot 2 meseca časa.
Sem stopila v 33. teden in opažam, da so se brcike res umirile, kot ste napovedovale. Sedaj se dete le še preteguje in miga z ritko user posted image
Komaj čakam naslednji pregled drug teden, da spet izvem kaj novega in vidim spet našga škratka. user posted image Se bom mogla malo posvetovati z ginekologinjo glede nosečniških težavic, ki so se začele pojavljati. Pogostokrat me zjutraj bolijo mišice v mečah in včasih me grabijo krči kljub temu, da vsak dan pijem donat. Zadnje čase, odkar pijem ritafer (železo) imam tudi težave z zaprtjem. Bomo videli, če dobim kak pameten nasvetek od ginekologinje.
Lepo izkoristite jutrijšnji dan in puhno sončka vam želim. user posted image

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
2.5.2012 11:25:02   
Joob
Zivjo punce,
mene pa zanima ali je med vami katera ki je rodila z epiduralno ali spinalno?
že v prve sem rodila z CR, in v druge bom spet, s to razliko, da imam tokrat na razpolago, da sama izbiram narkozo. Splošna ne pride v upoštev, zato se odločam med epiduralno in spinalno.
Kakšne izkušnje? :)
Uživajte prelepi sončni dan.

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
2.5.2012 11:41:15   
vrtnica00
kaj je pa bilo, da si rodila v prvo s CR? a to potem avtomatsko tudi v drugo se tk rodi? kakšno je bilo okrevanje? kako to, da splošna ne pride v upoštev? razpiši se malo user posted image

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
2.5.2012 13:16:48   
Joob
Vrtnica, bom čisto kratka, da katere ne prestrašim ;) :)
Bila sem odprta samo 8 cm, mali pa je bil ogromen in ga enostavno nisem spravila ven, tako, da so se po določenem času, na hitro odločili da mi naredijo CR. To je to :)

Neposredna povezava do sporočila: 2093
2.5.2012 15:24:16   
megiTT
Priznam, da ne poznam tveganj oz. nevarnosti splošne narkoze s spinalno. Pa tudi ne konkretnih plusov ali minusov.

Kolikor vem, bi jaz izbrala spinalno, ker bi si želela biti prisotna, ko bi user posted image potegnili ven, tako da bi ga takoj videla in takoj slisala jok. Ne vem, to se meni zdi kolikor toliko pomembno.
Seveda pa če je kakršna koli ogroženost obeh pa splošna anastezija.

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
2.5.2012 15:45:45   
mkranjec
ima katera izkušnje z Ultivijo? ali pa pozna kero, ki jo je uporabila?

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
2.5.2012 17:05:31   
noelina
Pozdravljene user posted image !

Po dolgem času se spet malo javim. Kot sem že napisala,imam vsak ponedeljek UZ in ctg. Prejšnjič je bila ena mlajša zdravnica na UZ,se je spomnim iz predavanja v MŠ. Moj korenjaček prehiteva v rasti za 2-3 tedne in ima 3.100g. Je rekla,da je skoraj prepričana,da so se zmotili pri izračunu PDP.
Ni jim jasno,ali je zato kriva sladkorna,ki jo uspešno krotim,ali pa je kriva konstrukcija,napačen PDP...user posted image
Hja,pa še vedno je na ritki...sem v nedeljo malo ležala na hrbtu,kar mi niti slučajno ne odgovarja,pa se je mali začel obračat,tako,da se je na trebuhu videla izboklina glavice. Je bilo precej neprijetno,vendar sem upala,da bom drugi dan na UZ slišala dobro novico,da se je obrnil na glavico,pa mu ni uspelo.
Sem bolj slabi matematik,vendar se mi zdi,da če se povprečno na teden zredi za 200g,pol lahko pričakujem dete dobrih 4kg težko.user posted image
Prav tako mislim,da bo moje dete majsko...no,bomo videli.
Pričela sem piti malinov čaj,se ga da pit.
Počutim se kot ogromna vodena bomba,otečena pa cela,razen v obraz. Leva noga je katastrofa,sploh ne vem,kaj naj obujem. Komaj migam s prsti,niti čez noč ne splahni.
Sprehodi odpadejo,ker po nekaj korakih že tako pritiska dol in tudi pri vstajanju iz sedečega položaja moram biti karseda počasna in previdna,je občutek,da mi bo padel ven.
Glede morske hrane,pa je pri meni tako,da jih jem,tudi školjke,nikjer nisem zasledila,da jih naj ne bi.
Toliko,grem malo v vodoravno lego,nič ne bo več iz mene danes.
Lepo se imejte.
user posted image za nosečki,ki sta končno doma.

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
2.5.2012 17:12:38   
Joob

IZVIRNO SPOROČILO: megiTT

Priznam, da ne poznam tveganj oz. nevarnosti splošne narkoze s spinalno. Pa tudi ne konkretnih plusov ali minusov.

Kolikor vem, bi jaz izbrala spinalno, ker bi si želela biti prisotna, ko bi user posted image potegnili ven, tako da bi ga takoj videla in takoj slisala jok. Ne vem, to se meni zdi kolikor toliko pomembno.
Seveda pa če je kakršna koli ogroženost obeh pa splošna anastezija.

Obstajajo tri narkoze:
-splošna (spiš in ničesar ne veš, otrok je ves zaspan, logično saj je isto kot mati, bil pod narkozo)
-spinalna in epiduralna sta si zelo podobni....vse slišiš, vidiš, razen, da imaš telo omrtvičeno, da ne čutiš bolečin...ne vpliva na otroka...

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
2.5.2012 17:24:28   
megiTT
Joob: no, saj te osnovne informacije sem vedela. Ne vem pa tistih podrobnih plusov in minusov, ki lahko odločajo o izbiri.
Npr.: po splošni ti je lahko fino slabo, medtem ko ti po ultivi ali ea ponavadi ni; pri splošni menda hitreje prideš k sebi, medtem ko pri ultivi in ea moraš malo še počivat preden kar vstaneš iz postelje....

Tudi jaz sem začela zadnje par dni otekat. Moji (nekdaj) drobceni prsti na rokah in gleženjčka so v stanju, da lahko grem delat v mesnico, ker imam prave klobasice na rokah (še nikoli nisem videla mesarja, ki bi imel drobcene prstke), gležnja pa sta... eh, šunkici user posted image

Trenutno mi teče 34. teden in mali se je kar očitno manj aktiven kot kakšen teden ali dva nazaj.

Od katerega tedna naprej pa naj bi se začel piti malinov čaj?
Si že ktera masira presredek? S kakšnim oljem to izvajate? Meni je babica priporočila olivno olje ali pa kar weledino olje za mazanje presredka. Priznam, kar ne da se mi ga začet masirat. user posted image

No ja... še malček, pa bomo tudi me tekle zadnji krog user posted image

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
2.5.2012 18:44:28   
jupi ja
DA VAM POVEM NOVICO user posted image
NAJIN TADEJ SE JE RODIL V 31,6 TEDNOV... 1 MAJA, IMA 1570g, VISOK 41cm, Z NJIM JE VSE VREDU JE PA V INKUBATURJU... POROD JE BIL VREDU MAL BOLI AMPAK TO SPADA ZRAVEN...user posted image NOBENI PA NE PRIVOŠČIM HEMEROIDOV PO PORODU KER BOL BOLI KO VSE DRUGA, MAM FUL PROBLEME...user posted image
DRUGAČE SEM PA NAJSREČNEJŠA NA CELEM SVETU user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Have a nice day and put a smile on your face....

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
2.5.2012 18:49:14   
ninocka26
Jupi ja čestitkeuser posted image !!! Samo, da se je dobro izteklo.

Jaz pa prosim, da popravite na seznamu, ker po novem pričakujemo fantka.
Se pa tudi jaz borim z nosečniško sladkorno (mi je pa z dieto uspelo znižati, je bilo kar hudo, bi mi že skoraj dali insulin). Je pa dobra stran tega, da se nič ne redim in sem do sedaj pridelala 6kg.

(odgovor članu jupi ja)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?