|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
21.4.2012 20:36:26   
genovefa
Ojla souser posted image !

Čestitke svežeporočenkamuser posted image in JupiJauser posted image user posted image !

Jupija - kar se amniocinteze tiče bodo pregledali še vse ostale kromosome,če so uredu (Slovenija je ena redkih držav, kjer pregledajo vse kromosome). Držim pestiuser posted image user posted image user posted image !

Modrčki - jaz sem šla v Popek probat nekaj različnih modrčkov in moram reč, da mi je bil ta najboljši (je pa res, da potrebujem večjo številko in močen modrček):

http://www.popek.si/oblacila-za-nosecnice/nosecnisko-spodnje-perilo/nedrcek-za-dojenje-anita-5075-malina.html

Imena : Mene so imena vedno zanimala (pomen, nastanek itd.) in vedno se mi je zdelo, da z izbiro ne bom imela težav, zdaj pa vidim da ni tako lahko (ker delam z otroci je še tolko težje, če ti kak otrok ni všeč ima pa ime, ki ti je oz.ti je bilouser posted image ).
Najbolj so mi všeč kratka in redka imena.  Všečno ime lahko preveriš še na spletni strani od statističnega urada, da vidiš kako pogosto je:

http://www.stat.si/imena.asp 

Lep vikend vam želimuser posted image !

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
   [Brisano sporočilo]
22.4.2012 0:28:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu genovefa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2027
22.4.2012 11:27:57   
pika001
Pozdravljene user posted image ,

Hvala lepa za čestitke!
jupi ja - držim user posted image user posted image user posted image in pošiljam user posted image user posted image user posted image , da bodo tudi drugi testi OK. Eni so pač večji (smo user posted image ) drugi pa manjši.
škratka - želim ti, da obvladaš situacijo z nečakom.user posted image Poskušaj ga dati spat na enak način kot njegova starša, pa bodi mirna. Če bo otroček zaznal, da si negotova, bo verjetno odreagiral z jokom.Če bo ful pogrešal starše bo itak žalosten, verjetno je to njegova prva ločitev... pa ponoči zna biti delikatno. Po drugi strani pa vem tudi da nekatere nič ne moti in niso občutljivi na to kdo jih da spat. Sicer pa vaja dela mojstra user posted image
Moderci - jaz sem tega od Da da naročila, pa moram reči, da mi je res super... je zelo elastičen, nežen in bi samo tega nosila... sem kupila tudi v BC 1 kos in v H&M 2 kosa, pa ni primerjave kako je tale nežen. Bom še enega naročila po porodu (oz. bom videla, če bom v tem delu še vedno tako občutljiva) zaradi velikosti...
Ime - smo izbrali, čeprav s težavami, saj nam je moralo biti všeč vsem tremuser posted image
Mi smo pa prilezli do 34. tedna in nam manjka še 3 tedne, pa bo naš user posted image zrel user posted image . Počasi bom šla v akcijo da najdem tele malinove liste, pa da jih začnem pit naslednji teden... a se zavedate, da nam manjka samo še 6 tednov do roka? No, nekaterim več, drugim manj. Ampak meni se zdi, da mi gre ful hitro. Zdaj, zdaj bomo na cilju. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
22.4.2012 11:39:31   
KajaNagaja
Hey hey...

modrci - sem naročila brezšivnega Carriwell, ampak ne pri DA DA, ker niso imeli črnega S, pa še poštnina je dražja kot iz Anglije. Tako da sem ga naročila preko spleta in še to najprej M (ker so v DA DA, glede na moj obseg tako rekli), ga dobim in ČISTO prevelik, so mi ga brez problema zamenjali in poslali novega, manjšega, brez stroškov poštnine. Pa še par €€ cenejši je bil kot pri nas. Je pa res zelooo dober. Bi ga že zdaj nosila :P

ime- za punčko imava ime že od začetka in ga nisva nič spreminjala, ker je bil obema všeč.

ŠTUDENTKE
a katera ve kako je z boni? Baje ti kot staršu-študentu pripadata dva bona hkrati (in +10 več na mesec). zanima me, če katera ve kako to urediš, kje in kako dokazuješ da ti pripadata dva bona zdaj ko je vse digitalno?

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
22.4.2012 14:58:51   
Lanaa
Hojla!!

Čestitke tudi z moje strani mladoporočenkamuser posted image user posted image
Jupi ja user posted image user posted image user posted image user posted image za pregled, točno vem kako ti je, sem bila pred parimi meseci na istem. Jokala sem od sreče, ko sem zvedla da je vse ok!!

Modrci imam ga iz mullerja in dva iz lisce! 1. sta se dobro obnesla, zato ne mislim menjat!!
Imena mi2 še nisva tako daleč, bo pa nekaj kratkega in brez y in x user posted image

Zadnje čase me na trenutke zelo špikne tam spodaj, sploh če pretiravam s kakšnim fizičnim delom. Se še kateri to dogaja? Sicer ravno ne paničarim, noseča sem, itak da dol pritiska, samo v prvi nosečnosti tega ni bilo, zato sem bila malo zmedena, ko se je začelo to dogajatiuser posted image

Lep preostanek nedelje vam želim

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
23.4.2012 10:55:42   
mylinn
heej punce,evo da se še jaz malo javim,joooj kolk leti ta čas,ne morem verjet,se mi zdi da me čas prehiteva,ful moramo še stvari kupit za user posted image ,pa se mi zdi da skoz nekaj kupujem,omare so že polne vrečk pa garaža stvari za user posted image pa še kar mi manjkauser posted image
Najhuje je ker iščemo stanovanje in ne morem nič začeti prati in pripravljati ker v tem stanovanju itak ni prostora,pa kr nič ne najdemo,tuki v Lj.,je vse tolk drago da ni resuser posted image Smo podnajemniki kar bogi.
Drugače danes oddala vlogo na CSD,sem se odločila za denar namesto paketka so rekli da bo maja nakazanouser posted image

Kar se tiče počutja sem z energijo na dnu,res ponoči tolk slabo spim,čez dan sem kot ena cunja,pa še to vreme ubija niti na sprehod ne morem,in mi prav manjka mal razgibavanja,skoz sam ležim pa jamram kolk se mi nič ne dauser posted image
Zredila sem se pa 5kg,samo v zadnjem mesecu 3 kg,se prav pozna da se nažiram ker sem skoz doma in se nič ne gibam,upam da ne bo teža tolk hitro rasla še naprej in da ne bom prišla čez +10kg.

Modrc si bom jaz kar v dm-u kupla,za začetek itak samo enega,pol za naprej bom pa vidla.če bom dojila na polno bi si najraje kupla tega iz da-da,mi zgleda fajn,pa še v črni barvi ga imajo,do zdej sem jih vidla samo v nekih svetlih barvah,mi niso všeč.

No to je to,vsem ki ste v bolnišnici iskreno želim da se vse isteče kot je treba,user posted image user posted image

Aja sem pozabila napisat da imam zadnje dni nenormalen gost izcedek iz nožnice,tak rumenkast je,brez dnevnega vložka ne gre,sem sicer imela glivice in mi je gin. dala canesten globule,me nič več ne srbi ampak izcedek je pa res ful močan,ko vstanem prav začutim ko priteče venuser posted image

No zdej pa res,en lep pozdravček vsem pazite nase in na svojeuser posted image

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
23.4.2012 15:35:38   
noelina
Pozdravljene user posted image !
Po tistem UZ,kjer so mi ugotovili,da ima user posted image premajhen želodček (ki sploh ni ),me redno kontrolirajo v ambulanti za rizično nosečnost v porodnišnici. Danes sem že bila na drugem UZ,pa čez teden dni spet kontrola. Vsakič mi naredijo tudi CTG in je vse ok,razen,da user posted image prehitro raste zaradi sladkorne.
Ne vem,kako še naj bolj obvladujem ta cuker...sicer jim na pregledu ni jasno,ali je velik otrok zaradi konstrukcije (tudi hčerka je imela 3.970kg ob rojstvu,pa nisem imela sladkorne),ali je kriva sladkorna. Izgleda,da bom vsak teden morala na kontrole. Še vedno je medenična vstava,sem v 33.tednu. Zunanjega obračanja ne bom dovolila,če predlagajo.
Zelo otekam,sploh v levo stopalo in desno dlan user posted image .
Tudi jaz imam močan izcedek in imam Vagisan globule,kar dve škatli...
V soboto zvečer v postelji,ko sem legla k počitku,sem doživela intenziven naval lažnih popadkov,tako,da sem že dvomila če so lažni,začnejo pa se tako,da je user posted image najprej zelo nemiran,močno se giblje,potem pa sledijo lažni popadki,najprej globlje dihanje,potem pa občutek,kot da sili na veliko potrebo.
Glede na to,da CTG ni pokazal popadkov,se tolažim,da so bili res lažni.
Vse vas lepo pozdravljam,še posebej user posted image v bolnici in čestitam mladoporočenkam.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mylinn)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
   [Brisano sporočilo]
23.4.2012 15:41:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu noelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2033
23.4.2012 16:15:27   
vrtnica00
moj user posted image se fuul premika, ampak obrnit se pa noče. zdj sm 33 tednov in kr vztraja z ritko navzdol. omenila mi je G, da bi šla delat ZO, če se ne bo sam obrnil. sm meni ni do etga, sm slišala par primerov, ko je šlo kaj narobe in nevem no. zdj pa, če se ne obrne me pa skrbi kaj bojo nardili. al me bojo pustili,d a se mučim sama vaginalno al nardijo CR. vsako noč mi gre sm to po glaviuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2034
23.4.2012 17:54:47   
ninasiki
se opravicujem, ker vdiram v temo ampak, če katiro zanima prodam vozicek PP SKATE...lupinca, baza za avto, adapterji za lupinico, kosara, sportni del, zascito za dez, nakupovalna kosata, drzalo za flaske in zascita za nogice za zimo...zraden podarim ovcko...barva je tropikal, letnik vozicka je 2011...sportni del se obraca v obe smeri...nakupovalna kosara je prenosljiva...vozicek je uporabljen samo 10 mesecen in je lepo ohranjen...vse informacije na ZS
lp nina

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu ilanaaa10)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
23.4.2012 19:12:27   
mkranjec
Ojla nosečke!

da se še jaz priključim. Ime mi je Mateja, rok imam 04.06. in od kar sem zvedela da se je moja punčka obrnila navzdol, komaj čakam, da prileti ven :) user posted image

Seveda ne gre brez strahu. Morda katera že ve kako bo rodila - povsem naravno, z EA, U? Jaz se odločam za Ultivo.

Drugače pa: zateklost, utrujenost, lakota,.. pa se mi zdi, da je čedalje huje..

Seznam je že napisan in tudi kupljen, pa se mi zdi, da še zmeraj kaj manjka. Pomembno se mi zdi, da imam v porodnišnici in pol prve dni po porodu stvari okoli sebe..

Kaj pa ostale?

Lep pozdravček
Mateja

(odgovor članu mylinn)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
23.4.2012 19:35:18   
Orescek
Pozdravljene sonosečke!

Pa je le posijal sonček po tem dežju. user posted image Po dolgem času sem spet polna energije in elana za naprej, vikend je očitno blagodejno vplival danem, ali pa dejstvo da imam do začetka porodniške le še 17 dni user posted image . Jupi, komi čakam, še malo pa bomo vse na cilju, si lahko predstavljate to? Da je v bistvu le še par tednov? Samo malo še ... pa bomo na koncu. Sama vsakdan bolj čakam na ta dan, tako se veselim najine pikice,.. če bi bil ta dan že jutri .. uhhh.. sej čist mal še .. pa se bomo cartali, pa previjali, pa vozičkali,... user posted image
Naša navihanka je iz dneva bolj živahna... sicer ne brca dost, ampak se ful rita, moj trebuh je večino časa podoben kakšnemu stožcu, namesto lampiju:) Je pa tak cukrana, ko se zrita na eno stran, pa če jo začnem tam božat, začne še dvakrat bolj ritat... že zdaj je taka carta,.. upam, da bo pol tudi taka. user posted image Jo pa ful kolca zadnje dni, .. očitno res preveč mislim na njo user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa še malo vse o vsem :)

KG - haha.. moji samo naraščajo, sploh nočem več na tehnico. Po novem tudi ful zatekam, tako, da je poročni prstan romal v škatlo. Je pa kar praktično to zatekanje kar prav, saj se tolažim, da sem polna vode in ne maščob user posted image

Plenice - jaz sem nabavila bombažne-razgradljive plenice iz Tosame. Sem razmišljala o pralnih, pa nekako se nisem mogla odločit. V začetku bom uporabljala vsekakor te, potem pa nekaj razmišljam o Mullerjevih al pa DM-ovih. Ker glede na mojo porodniško, bomo težko zdržali tempo Tosaminih plenic. Pamperske mi pa niso ok, preveč skomercializirana zadeva. Pač sej nimam nekega tehtnega razloga, sam pač ideja s Pamperskami ne gre skoz. (Po tem stavku se sama sebi zdim rahlo čudna)user posted image

Kozmetika - za miceno imam pripravljeno le mandljevo olje, pa toto hladilno mazilo za ritko in to je to. V MŠ so nam odsvetovali karkoli drugega, niti mili v začetku, sploh pa ne karkoli dišečega. Pa ko sem mal po forumih gledala, pa opazovala sebe in svojo kožo, sem sklenila, da bo manj kar več. Bomo sproti dokupovali, če bo potreba.

UZ - sem malo fauš tistim, ki imaste tako pogosto UZ-je. Meni ga je do sedaj naredil le 2x, prvič da je potrdil nosečnost in potem za morfo (takrat je lahko bil moj zraven). Drugač imam pa če vaginalne preglede, na vsak mesec 1x, pa vodo dajem skoz. Sem pa dala zdaj tudće 3x kri, Na cuker test me ni dal. To je pa tudi to. Sem šla pa 2x samoplačniško na UZ, na nuhalno pa na 3D, na zadnjem je bil moj zraven. Na nuhalno pa ni mogel, ker je blo v času službe in je ravno tak naneslo, da ni mogel zraven. Naslednji pregled mam 10.5. in upam,da mi bo tokrat naredil UZ, pa končno dal papirje za porodnišnico. Je sicer ful zlat ginekolog, sam se mu pa nikamor ne mudi, oz. sem jaz preveč neučakana.user posted image

Zobozdravnik - HB se je nosečnost usmilila mojih zobov, sicer že od kakšnega 3 meseca, mi ful krvavijo dlesni, sploh pri ščetkanju zgleda, da so mi najmanj vse dlesni gor vrezali, čeprav uporabljam soft ščetko, ampak .. ock, zobje so pa ok. Sem bla na dan stavke naročena pri zobozdravniku, po 1 uri čakanja, se vsedem na stol, odprem usta, mi pogleda zobe in reče, ''ja gospa, vi pa maste prav lepe zobe'' in si sne rokavice. Sem ga debelo pogledla,'' a vi meni resno?''.. haha bila sem v 2 min zunaj. user posted image

Spanje- včeraj sem si od BC naročla materinsko blazino, upam da bo pomagala, da se mal bolj konkretno podložim, ker moja bauca, ni najbolj navdušena ko mami spi na boku, ji sam hrbet odgovarja, jaz pa zaradi hrbta štejem ovčke dolgo v noč. Pojštrov imava pa premalouser posted image Če bo še katera nabavljala, imajo zdaj preko spleta akcijo, za 10 evrov manj, kot v trgovinski prodaji, vendar le modro-belo.

Modrček za dojenje - še nimam nič. Tudi tako jih več ne nosim, ker me preveč vežejo in sem pol sitna kot osa. Sem si pa kupla dve majčki v BC za čas nosečnosti, ki tudi držita prsi gor, mal namesto nederčkov, pa sta ful zakon. Sem pa gledala ene nederčke preko srcek.si, je kdo že kupoval tam?

Jupi ja - ful vesela za odliče novice, verjamem, da bodo tudi ostali testi ok. user posted image Koš user posted image za vaju z Lejo. Še malo pa bosta na cilju.

Kale - ti kr zavidam tvojih pet dniuser posted image Maksimalno uživaj v prostih dnevih, pa čim manj tegob.

Ime - malina86, midva imava ime že od začetka, preden sva vedela za spol. Sem bla tako paf, ko sva zvedla, da bova zibala, da sem si šla leksikon z imeni kupit, in sem mela pol celo študijo o imenih. Nakar sva s selekcijo prišla le do enega imena za punčko, za fanta pa nisva in nisva mogla najt. Nakar je bila nuhalna, ko je rekla, da bo punčka (sva nekako oba sumila da bo) in nisva več iskala. Upam, da se ni zmotla, ker imava le to ime, pa še vozek je pink. Moj je reko, da če bo slučajno fantek, bo v isti minuti kupil šprej in prešprical cel voziček na črno. user posted image user posted image user posted image

Noelina - sem vesela, da so se stvari nekoliko popravile, v bolj optimistično smer. Sicer smo morda res pol cele panične ko zdravniki zaženejo panike, ampak jaz pravim, boljše da zaženejo paniko, pa nas spremljajo bolj podrobno, kot pa da jim ni mar, pa bi blo res kaj narobe. Vzemi te dodatne preglede kot en plus. Pa še svojega bebija, lahko bolj pogosto vidiš kot vse me. user posted image

Mateja - dobrodošla med nami!

Da pa ne bom predolga, kot vedno sem user posted image čisto vsem dost dost sončka, pa user posted image za srečo.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
23.4.2012 21:03:31   
pikalonca
user posted image user posted image user posted image  Bravo za vse. Se mi zdi, da je kljub vsem tegobam tukaj toliko optimizma in pozitivne energije.
Držim pesti za vsako posebej in sem vedno znova vesela za vsako dobro in vzpodbudno novičko.
Me pa zanima, čeima še katera tak primer kot jaz. Namreč zadnja dva dni me tako čudno nekam dol tišči.user posted image
Sploh ob večerih, ko se uležem mi dete tako nizko brca, da je zelo neprijetno in skoraj boleče. In na trenutke imam občutek kot da bo vsak čas vzunaj.Priznam, da sem začela malce paničarit in komaj čakam v četrtek, ko sem naročena na redni pregled.
Pripravljeno imam že skoraj vse. Čakam samo še na posteljico in da v lekarni kupim še par drobnarij. (fiziološko, bepanten,lanolin...)
Sem tudi že iskala čaj iz malinov listov, a ga na dolenjskem koncu kar trenutno ni za dobit.user posted image
Kar se kg tiče ima pa tokrat res srečo, saj sem še vedno na začetniški kilaži. Ja to je pa  v zahvalo sladkorni dieti user posted image . Čeprav priznam, da me na trenutke tako daje nenormalna želja po kakšni kremšniti user posted image .
Imejte se lepo in uživajte na sončku, ki ga bo od četrtka dalje menda več.user posted image

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
   [Brisano sporočilo]
24.4.2012 0:16:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vrtnica00)
  Neposredna povezava do sporočila: 2039
24.4.2012 7:22:26   
noelina
Gromska,glede ZO otroka imam jaz svoje pomisleke...zdi se mi,da je to šok za otroka,zniža se mu srčni utrip,sproži se porod. Jaz osebno takoj raje pristanem na CR. Takšno je pač moje mnenje. Tudi me zmoti dejstvo,da ga povsod ne delajo,zakaj ne??
Sicer je tudi hčerka bila skoraj do konca nastavljena medenično,potem pa se je v zadnjem tednu obrnila (rodila sem v polnem 41.tednu).
Glede priprav prvorojenca na novega druž.člana pa je pri nas tako,da najprej ni hotela slišat,ker je vedela,kako se otrok spočne,da se mora mamica ljubčkat,pa ji to ni dišalouser posted image ,no ,ko pa je izvedela,da bo starejša sestra,pa se ni več obremenjevala in sedaj vsak trenutek boža in ljubčka trebušček. Se pozna,da je v 9.letu,je taki materinski tip otroka,čista dušica in bo po moje veliko pomagala pri dojenčku,seveda po svoji želji.
Čim več jo bom vključevala v dogajanje in moram paziti,da se ne bo čutila zapostavljeno.
Orescek,hvala za pozitivne misli. Ti in tebi podobne,tukaj ste prave carice pozitivne energije,Gromska pa me po navadi spravi v smehuser posted image
Objemček od mene,pišite,lepo vas je brati.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2040
24.4.2012 8:49:13   
Lanaa
Hey!

Cr samo v vednost: Znanka je imela naročen carski rez zaradi medenične, pa je naletela na enega "pametnega" zdravnika, ki je pametoval, da opravijo veliko porodov z ritko naprej in da ji ne bo delal carskegauser posted image . In je tudi tako rodila, z rito naprejuser posted image
Podoben primer sem jaz imela prvič, le da se je pri meni lepše končalo. Tudi jaz sem imela naročen cr zaradi medenične. 6 ur prej, ko mi naj bi delali cr, mi je odtekla voda. V P se je našla ena "pametna" babica, ki mi je rekla, da se lepo odpiram in da bomo naredili vaginalni poroduser posted image .
K sreči je potem prišel zdravnik, ki me je vprašal, česa si jaz želim. Seveda sem se odločila za cr, saj sem se nanj (psihično) pripravljala, odkar sem zvedela, da bom tako rodilauser posted image .
Oba primera sta se dogajala v Lj porodnišnici, tako da je čisto odvisno na katerega zdravnika naletiš. Jaz sem imela srečo, saj je bil moj zdravnik velik zagovornik cruser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Tiste, ki že imate otroke: Jih kaj (in kako?) pripravljate na prihod novega člana? Naš je prav smešen, ko ga zadnje čase vsako noč , ko se pretihotapi k nama, ali pred dnevnim oz. nočnim spanjem, kar nekaj popade in začne govorit: Jenček, jenček, ter mi vlečt spalno srajco gor, potem se vleže na trebuh in tako zaspi z dojenčkom. Bo pa kmalu dopolnil 23 mesecev. user posted image

Mi2 se z malo (2 leti) veliko pogovarjava o dojenčku. Zdaj že ve, kje ima mamica dojenčka, da je majhen, da mi ga bo pomagala previjati, da mi bo prinašala pleničke... Velikokrat čez dan priteče do mene, se nasloni na moj trebuh, reče "moj moj" in šiba naprej.
Kupila sva ji tudi baby borna, s katerim se kar veliko igra in z njim poskušamo ravnati, kot s pravim. Mislim da smo kar veliko naredili v tej smeri, da smo tudi njo pripravili na prihod novega člana. Čeprav se bo dejansko stanje pokazalo pa takrat, ko bo user posted image fizično prisoten. Upamo na najboljšeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2041
24.4.2012 8:51:33   
Lanaa

IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Pa super ideja se mi zdi, da te partner preden pride v sobo, prej pokliče, da odložiš dojenčka, da imaš čisto proste roke na prvorojenca vsaj ob prvem stiku. Se mi zdi, da se z malimi prijemi da kar veliko narediti, bomo pa videli, kako bo šlo to v praksi.

Ta ideja je res super, sploh nisem pomislila na to. Jo bomo sprakticirali! Hvalauser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2042
24.4.2012 10:48:19   
vrtnica00
sosedi so delali ZO in se je ženski fuuul pritisk zvečal,d a je mela probleme. zato sama oklevam, ker mam probleme s pritiskom in srčnim utripom. moram glede tega vprašat internistko, če bi blo to sploh zame primerno... v veliko primerih ni uspešen ZO. lahko je detetu kaj na poti,d a se ne obrne in s tem ko oni probajo to, lahk pride do česa. če je kje popkovina okol njega, se lahko še bolj zamota v njo. enim so šele po CR ugotovili, da še dobro, da niso nardili ZO, ker vprašanje kaj bi blo z otrokom, ker je tam nekaj vmes bilo. nevem... do zdj vse kar sm prebrala, ni nič takega pisalo, da bi bla jaz za to 100%. ker ma prednosti in slabosti ZO in pač se mi zdi kakšno maš srečo... lahk tudi se že odpraviš tam in ti ga ne nardijo, glede na preizkave. to ni mala stavr kr tk dete obrnit. kolegica študira medicino inko so bli na ginekologiji in gledli ta ZO, je rekla, videt je preprosto. sm teoretično kaj pa lahk pride zrav zaplete, pa nemorš vrjet. nevem... bomo vidli kaj bo čez 2 tedna, če se obrne al ne in kaj mi bojo v lj rekli. sm če se ne obrne, bi jaz CR. sm pa že veliko primerov slišala, da se tk pametni najdejo in se grejo,d a se rodi z ritko. nekje gre lepo, pri drugih pa pride do komplikacij in pol CR. pomoje to nemroe bit dobro za mamo in dete, da se tk igrajo...

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
24.4.2012 11:56:52   
kale
ZO- jaz bi se najverjetneje odločila za, saj si ne želim rodit s CR (razen, če res ne bi šlo drugače), sploh zdaj, ko vem, kako lepa izkušnja je to - ne glede na bolečine, ga ni lepšega, ko ti dete posadijo v naročje in imaš dovolj časa navezati prve stike z njim user posted image . Po kolcanju sodeč, je naše dete z glavo dol, le se pa motim, bomo pa jutri na UZ-ju videli...

Drugi otrok- mi našo skoraj že 19-mesečno žabo od samega začetka vključujemo v dogajanje okoli novega prihajajočega družinskega člana. Ve, da se nekaj dogaja z maminim trebuščkom in zmeraj, ko jo vprašam, kje je Filip, privihra do trebuščka in mu da ljubčka user posted image . Tud jaz jo nameravam vključit v vse aktivnosti okoli user posted image , da bi bilo čimmanj ljubosumja.

Neposredna povezava do sporočila: 2044
24.4.2012 12:01:50   
kale
Dobrodošla mkranjec!

user posted image

PDP,
nick, starost, številouser posted image , število user posted image  , naslednji pregled, kraj/porodnišnica, spol 

29.5.
mina88- 23 let, 1user posted image , KP/Izola, user posted image

1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , Štajerska/, user posted image

2.6.
mtt - 34 let, 3user posted image , 2 user posted image , Gorenjska/, user posted image
MiaMia22- 1user posted image , user posted image

3.6.
genovefa- 37 let, 2 user posted image , LJ/, user posted image
Akin- 24 let, 1 user posted image , LJ/ , user posted image

4.6.
sugar grl – 27 let, 1user posted image , KR/, user posted image
bimbasi- 1 user posted image ,  Bled/Jesenice, user posted image
Daisy_- 28 let, 3 user posted image , 1 user posted image , /, user posted image
mkranjec- ?let, ?user posted image , /, user posted image

5.6.
titi29 - 29 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
ancyka- 24 let, 1user posted image , MB/, user posted image
pika001- 35 let, 2 user posted image , Postojna/ , user posted image
Nives28- 28 let, 1 user posted image , okolica LJ/, user posted image
Joob- 31let, 2user posted image , 1user posted image , okolica Domžal/, user posted image

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2user posted image ,   okolica Domžal/ , user posted image
Ploha - 24 let, 3user posted image , 2user posted image , , Gorenjska/, user posted image

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , Štajerska/ , user posted image
Lanaa – 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Dolenjska/, user posted image
kepca- 30 let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image , KR/Jesenice, user posted image
tigrica78, 2user posted image , ?user posted image , MB, user posted image

9.6.

10.6.   
Saraah – 30 let, 1user posted image , LJ/, user posted image
googica – 26 let, 2user posted image , 1user posted image , Gorenjska/,user posted image
Srecka010- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/LJ, user posted image
top secret- 26 let, 1 user posted image , MB/ , user posted image

11.6

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , , ?/ NM , user posted image
dobrovoljka - 2user posted image , 1user posted image , , user posted image user posted image
tinxi- 24let, 1 user posted image , LJ/ , user posted image

noelina- 38let, 2user posted image , 1user posted image   MB/, user posted image
13.6.
baby12 – 22 let, 1user posted image   , Kamnik/, user posted image
Ninch7- 28 let, 1user posted image , , Portorož/Izola, user posted image

14.6.
LeJo- 33 let, 2user posted image , LJ/LJ, user posted image

15.6.
Morgan – , MB/, user posted image
mary12- 31 let, 2user posted image , 1user posted image ,  /  user posted image

16.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image , / , user posted image
hinavkica- 34let, 3 user posted image , 2 user posted image , LJ, /, user posted image
Orescek- 24let,1user posted image , MB/MB, user posted image
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 user posted image ,  / , user posted image
MiaLi- 26 let, 1user posted image , , LJ/, user posted image
LiliMia- 28 let, 1 user posted image , ,  LJ/, user posted image
megiTT- 28 let, 1 user posted image , Primorska/ , user posted image

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3user posted image , 2user posted image ,  Koroška/ , user posted image
ananaska87- 24 let, 1. user posted image , NM/LJ,user posted image
19.6.
buba1982- 29let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image
Gromska - 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
nimanorven- 26let, 2user posted image , 1user posted image , okolica LJ/LJ, user posted image

20.6.
škratka 007 – 33 let, KP/, user posted image
legenda_m - 30 let, 2user posted image , 1user posted image ,okolica Kamnika/, user posted image
ninocka26- 32 let, 1user posted image , /, user posted image

21.6.
kale – 30 let, 2user posted image , 1user posted image , Ptuj/MB, user posted image
Pecorella –2user posted image , 1user posted image   / , user posted image
tintinek –28 let, 2user posted image , 1user posted image , , MB/MB, user posted image
mylinn- 25 let, 1 user posted image , LJ/, user posted image

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 1user posted image , /,   user posted image
tejci1981 - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , štajerska/MB, user posted image
taraji- 39 let, 2user posted image , 1user posted image , /, user posted image

23.6.
pikalonca- 32 let, 3user posted image , 2user posted image , /, user posted image
katy8- 32 let, 1 user posted image , /, user posted image

24.6.

25.6.

Lanolina – 33 let, 3user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
vim - 2user posted image , 1user posted image ,  ., /,  user posted image

26.6.
Pikica80- 31? let, 2user posted image ,/ , user posted image

27.6.
Isabelle
- 2user posted image , 1user posted image , morfo., user posted image     
malina86- 25 let, 1user posted image , , LJ/LJ, user posted image
LILA100- 3user posted image , 1user posted image , , MB/, user posted image
pikica159- ?user posted image , LJ/ LJ, user posted image
jupi ja- 24 let, 1.user posted image , CE, user posted image

28.6.
Afrodita1
- 34 let, 3user posted image , 2user posted image , New York/, user posted image
jancheee- 1user posted image , okolica CE, user posted image

29.6.

30.6.
kronca1- 28let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image
mamica_bom- 1user posted image , /, user posted image  

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2user posted image , 1user posted image , Savinjska/, user posted image
Polho3006 – 36 let, 2user posted image , 1user posted image , /, user posted image
bUbAmAmA- 28 let, 1 user posted image , Savinjska/, user posted image

SKUPAJ NAS JE : 74

NOSEČKE Z DVOJČKI :   dobrovoljka

PRIČAKUJEMO:   17   user posted image
                              20   user posted image
                              38  user posted image

POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D user posted image
*cuero76 user posted image
*modrookica user posted image
*Živica user posted image
*Pkica user posted image
**viva* user posted image
*delfinka82 user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
25.4.2012 9:19:29   
pika001
Dobro jutro user posted image ,

Joj, kako lepo sije sonček user posted image ! Končno...
Jaz pa bi vas vprašala, tiste ki ste bolj iz teh voda - dobila sem odločbo za porodniški dopust, me je pa zmotilo, da je to samo za 105 dni... porodniški dopust mi preteče 19.8.2012. OK - no, morda pa sem jaz malo v glavi user posted image , ampak a ne bi morala dobiti za 1 leto ali kako to gre? Ali je tisto potem starševski dopust, pa moram potem še 1x dajati vlogo ali dobim zaradi zmnjševanja potem novo odločbouser posted image ?
Tako je, če človek ne razume te procedure, ampak če sem prav razumela bi na tej odločbi moralo pisati tudi, kdaj se vrnem na delo. Sem rekla, da bom prej vprašala vas, da če je normalno, da ne klicarim na CSD in sprašujem neumnosti user posted image .
ZO - se strinjam s Kale... če bi le šlo, ne bi pa nič reskirala.
Drugi otrok - naš je star 13 let, avgusta bo 14, tako da nimamo takih dilem kot ve. Imamo pa srečo, da je bolj nežne sorte in ima rad dojenčke in majhne otročkeuser posted image . Veseli se skupaj z nama s partnerjem, situacijo spremlja z navdušenjem in prav lušen mi je, ker je ful radoveden in vse prebere in spremlja z mano (forumi, razni članki,...) bolj kot mož user posted image . Srečna njegova bodoča žena. Je pa seveda vprašal, če ga bom še vedno imela rada. Rekla sem, da seveda, da je on itak moj prvi otrok, da bo sicer dojenček rabil več pozornosti, ker je 100% odvisen od nas, da pa naj si zapomni, da ga imam zelo, zelo rada. Rekel je, da bo tudi on pomagal, le da ga ne bo previjal, da pa je vesel in komaj čaka... no, sem mu povedala da se mojih objemov in poljubov ne bo rešil (se več ne mara dosti stiskati - bolj poredko), pa se je samo nasmejal, sem pa v njegovih očeh videla olajšanje (tudi večji še vedno rabijo carklanje).

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
25.4.2012 9:45:41   
hinavkica
Pika001- odločbo si dobila samo za porodniško!Proti koncu porodniške dobiš tudi odločbo za nego!Ni ti potrebno dajati nobene vloge več!
Po porodu daj vlogo za otroške in za nagrdo občine!

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
25.4.2012 9:49:21   
Charli
Pozdravljene!
Po tem, ko že nekaj časa berem različne forume, sem se odločila, da se vam pridružim tudi jaz. Za začetek nekaj podatkov za seznam: stara sem 35 let, sem 5. noseča (naj bi bil fantek) - PDP je 20.6.2012, torej imam doma že 4 korenjake, sem iz Maribora, rodila pa bom v porodnišnici Slovenj Gradec (če bo vse po planih), tako kot ostale 4.
Vidim da debatirate o zunanjem obratu. Po pogovoru z mojo mamo, ki dela v centru za nedonošenčke, vam toplo odsvetujem kakršnokoli zunanje obračanje dojenčka. Poleg tega, da ta obrat spremljajo skoraj hujše bolečine kot pa pri samem porodu, lahko pride do resnih problemov - poškodb dojenčka in tudi maternice. Torej v primeru, da se dojenček ne obrne, je vsekakor boljša izbira CR. To je sicer samo moje mnenje, odločitev pa je seveda vaša.
Glede priprave starejšega otroka na user posted image - pri nas nismo pri nobenem posvečali posebne pozornosti temu, pa nismo imeli nikoli nobenih težav s kakšnim ljubosumjem. Za 5. pa so mi tako ta večji trije rekli, da bi bil že čas, da bi spet imeli user posted image user posted image

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
25.4.2012 10:30:12   
vrtnica00
dobrodošla user posted image
kuk pa maš prve 4 stare otroke?

ja nekje sm tudi zasledila, da je možno, da pride do ratrganja maternice pri ZO. groza

(odgovor članu Charli)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
25.4.2012 10:52:50   
škratka 007
Dobro jutro oz dober dan user posted image

Jaz sem danes imela rutinski pregled in je vse OK, me je pa na novi pregled naročila čez 2 tedna, kar namiguje na to, da se počasi bliža konec user posted image user posted image user posted image

pika001 meni je na CSD povedala, da dobim prvo odločbo za porodniško, ki traja 105 dni in da nato dobim drugo odločbo, ki se kliče dopust za nego in varstvo otroka, traja praviloma 260 dni. Mi je pa še povedala, da moram po rojstvu prinest rojstni list na CSD oz. da naj ga pribese oče.

Da vam še zaupam kako sem preživela vikend z mojim nečakom. Revček je strašno pogrešal starše in je želel bit ves čas pri meni na rokah, se me je oklepal kot klop. S spanjem pa ni bilo problemov, je zaspal ko je bila njegova ura, se enkrat vmes zbudil in zjutraj je bil pravi angelček. Prav drugi otrok kot prejšnji dan, nasmejan, vesel, ma za pojest user posted image

OK, toliko za zdaj, se moram še posvetit službi.
Uživajte v prekrasnem dnevu.

Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?