|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
25.4.2012 10:53:34   
škratka 007
P.S. dobrodošle nove user posted image

(odgovor članu škratka 007)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
25.4.2012 11:09:12   
KajaNagaja
hey hey...no kot da ni že dovolj težav...se mi je pojavilo še glivično vnetje. Doma imam še iz časa pred zanositvijo Gyno daktarin al neki tazga, sem klicala v gin. ambulanto pa so rekli, da moram k svoji ginekologinji, ki jo imam pa dobrih 30 km stran in RES ne bi rada samo zaradi tega tja hodila, ker VEM da je to to, ker sem že imela veliko teh vnetij :( Poskusla sem tampon namočen v jogurt, pa sploh ni hotel notr, ker je tako bolelo :( Kaj lahko naredim doma? Lahko kupim Canesten, brez posveta ginekologinje? Rada bi se tega vnetja čimprej rešila...

(odgovor članu škratka 007)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
25.4.2012 11:11:47   
vrtnica00
canesten lahko uporabljaš v nosečnosti. mislim, da je za nosečnice najboljše tist, ko je sm ena tableta. no tk je rekel v lekarni. drugač je pa meni rekla moja pred 2 mesci, da naj si ga nabavim

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
25.4.2012 11:18:24   
mkranjec
a lahko samo vprašam kako izgleda to glivično vnetje?

jaz imam nek izcedek, samo je brez vonja, pojavlja pa se tekom dneva. Ponoči ga ni.

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
25.4.2012 11:20:28   
mkranjec
zdej pa ne vem kaj sem nardila, da nisem poslala..?
bom še enkrat vprašala:kako izgleda to glivično vnetje? jaz imam nek izcedek čez dan ampak je brez vonja. Ponoči ga nimam.

Neposredna povezava do sporočila: 2055
25.4.2012 11:21:43   
Charli

IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica00

dobrodošla user posted image
kuk pa maš prve 4 stare otroke?

ja nekje sm tudi zasledila, da je možno, da pride do ratrganja maternice pri ZO. groza

Najstarejša, ki je hkrati tudi edina user posted image , bo julija stara 12, potem je user posted image , ki je bil februarja star 9, sledi user posted image , ki bo junija dopolnil 6 let in zaenkrat najmlajši - user posted image - bo julija star 3. Torej si sledijo vsaka 3 letauser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2056
25.4.2012 11:23:04   
KajaNagaja
Pr men zgleda tko...da mam ful gost izcedek, pa srbi me vhod v noznico, pa med spolnimi odnosi peče...tko da takrat ni za sexat. Ah ja...

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
25.4.2012 11:40:13   
kale
kajanagaja - ti si kar nabavi canesten v lekarni, saj ga je tud meni v prvi user posted image svetovala gin., tako da škodit ne more...

Dobrodošla Charli! Po seznamu sodeč skoraj prevladujemo Štajerke user posted image . Kaj pravite na kakšno srečanje (recimo v MB) v bližnji prihodnosti?

Hiter še seznam uredim in že počasi šibam na pregled user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2058
25.4.2012 11:43:13   
kale

user posted image

PDP,
nick, starost, številouser posted image , število user posted image  , naslednji pregled, kraj/porodnišnica, spol 

29.5.
mina88- 23 let, 1user posted image , KP/Izola, user posted image

1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , Štajerska/, user posted image

2.6.
mtt - 34 let, 3user posted image , 2 user posted image , Gorenjska/, user posted image
MiaMia22- 1user posted image , user posted image

3.6.
genovefa- 37 let, 2 user posted image , LJ/, user posted image
Akin- 24 let, 1 user posted image , LJ/ , user posted image

4.6.
sugar grl – 27 let, 1user posted image , KR/, user posted image
bimbasi- 1 user posted image ,  Bled/Jesenice, user posted image
Daisy_- 28 let, 3 user posted image , 1 user posted image , /, user posted image
mkranjec- ?let, ?user posted image , /, user posted image

5.6.
titi29 - 29 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
ancyka- 24 let, 1user posted image , MB/, user posted image
pika001- 35 let, 2 user posted image , Postojna/ , user posted image
Nives28- 28 let, 1 user posted image , okolica LJ/, user posted image
Joob- 31let, 2user posted image , 1user posted image , okolica Domžal/, user posted image

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2user posted image ,   okolica Domžal/ , user posted image
Ploha - 24 let, 3user posted image , 2user posted image , , Gorenjska/, user posted image

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , Štajerska/ , user posted image
Lanaa – 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Dolenjska/, user posted image
kepca- 30 let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image , KR/Jesenice, user posted image
tigrica78, 2user posted image , ?user posted image , MB, user posted image

9.6.

10.6.   
Saraah – 30 let, 1user posted image , LJ/, user posted image
googica – 26 let, 2user posted image , 1user posted image , Gorenjska/,user posted image
Srecka010- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/LJ, user posted image
top secret- 26 let, 1 user posted image , MB/ , user posted image

11.6

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , , ?/ NM , user posted image
dobrovoljka - 2user posted image , 1user posted image , , user posted image user posted image
tinxi- 24let, 1 user posted image , LJ/ , user posted image

noelina- 38let, 2user posted image , 1user posted image   MB/, user posted image
13.6.
baby12 – 22 let, 1user posted image   , Kamnik/, user posted image
Ninch7- 28 let, 1user posted image , , Portorož/Izola, user posted image

14.6.
LeJo- 33 let, 2user posted image , LJ/LJ, user posted image

15.6.
Morgan – , MB/, user posted image
mary12- 31 let, 2user posted image , 1user posted image ,  /  user posted image

16.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image , / , user posted image
hinavkica- 34let, 3 user posted image , 2 user posted image , LJ, /, user posted image
Orescek- 24let,1user posted image , MB/MB, user posted image
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 user posted image ,  / , user posted image
MiaLi- 26 let, 1user posted image , , LJ/, user posted image
LiliMia- 28 let, 1 user posted image , ,  LJ/, user posted image
megiTT- 28 let, 1 user posted image , Primorska/ , user posted image

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3user posted image , 2user posted image ,  Koroška/ , user posted image
ananaska87- 24 let, 1. user posted image , NM/LJ,user posted image
19.6.
buba1982- 29let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image
Gromska - 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
nimanorven- 26let, 2user posted image , 1user posted image , okolica LJ/LJ, user posted image

20.6.
škratka 007 – 33 let, KP/, user posted image
legenda_m - 30 let, 2user posted image , 1user posted image ,okolica Kamnika/, user posted image
ninocka26- 32 let, 1user posted image , /, user posted image
Charli- 35 let, 5 user posted image , 4 user posted image , MB/SG, user posted image

21.6.
kale – 30 let, 2user posted image , 1user posted image , Ptuj/MB, user posted image
Pecorella –2user posted image , 1user posted image   / , user posted image
tintinek –28 let, 2user posted image , 1user posted image , , MB/MB, user posted image
mylinn- 25 let, 1 user posted image , LJ/, user posted image

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 1user posted image , /,   user posted image
tejci1981 - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , štajerska/MB, user posted image
taraji- 39 let, 2user posted image , 1user posted image , /, user posted image

23.6.
pikalonca- 32 let, 3user posted image , 2user posted image , /, user posted image
katy8- 32 let, 1 user posted image , /, user posted image

24.6.

25.6.

Lanolina – 33 let, 3user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
vim - 2user posted image , 1user posted image ,  ., /,  user posted image

26.6.
Pikica80- 31? let, 2user posted image ,/ , user posted image

27.6.
Isabelle
- 2user posted image , 1user posted image , morfo., user posted image     
malina86- 25 let, 1user posted image , , LJ/LJ, user posted image
LILA100- 3user posted image , 1user posted image , , MB/, user posted image
pikica159- ?user posted image , LJ/ LJ, user posted image
jupi ja- 24 let, 1.user posted image , CE, user posted image

28.6.
Afrodita1
- 34 let, 3user posted image , 2user posted image , New York/, user posted image
jancheee- 1user posted image , okolica CE, user posted image

29.6.

30.6.
kronca1- 28let, 2user posted image , 1user posted image , user posted image
mamica_bom- 1user posted image , /, user posted image  

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2user posted image , 1user posted image , Savinjska/, user posted image
Polho3006 – 36 let, 2user posted image , 1user posted image , /, user posted image
bUbAmAmA- 28 let, 1 user posted image , Savinjska/, user posted image

SKUPAJ NAS JE : 75

NOSEČKE Z DVOJČKI :   dobrovoljka

PRIČAKUJEMO:    17   user posted image
                              21   user posted image
                              30  user posted image

POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D user posted image
*cuero76 user posted image
*modrookica user posted image
*Živica user posted image
*Pkica user posted image
**viva* user posted image
*delfinka82 user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
25.4.2012 11:44:31   
mkranjec
hvala KajaNagaja!

upam, da se boš čimprej rešla te nadloge in seveda spet začela uživat s svojim dragim.user posted image

Sicer pa, če je samo to..

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
25.4.2012 11:55:36   
iluzija
Drage nosečke pozdravljene,

Sem mamica 5 in 1 leto starima punčkama in sem v času nosečnosti tudi sama redno obiskovala tukajšne forume. Na vas pa se obračam z eno prošnjo, in sicer pišem diplomsko nalogo z naslovom STRES NA DELOVNEM MESTU PRI NOSEČNICAH IN MATERAH. Lepo bi vas prosila, če si vzamete minutko časa in rešite kratko anketo za raziskavo pri diplomski nalogi. Anketa je anonimna. 

http://www.1ka.si/a/14614

Že v naprej se vam zahvaljujem in vam želim čim lepših trenutkov v času nosčnosti, ko pa se vam vaš novi član pridruži pa čim več crkljanja in cortkanja z malimi štručkami.

SREČNO!

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
25.4.2012 12:10:42   
pika001
Hinavkica, Škratka007 - hvala za odgovor, kar se CSD tiče mi tega ni nobeden povedal, da dobiš 2 odločbi... samo da niso kaj zmutili. Škratka, lepo da je vikend z nečakom minil brez večjih pretresov. Vsakič bo bolje.

KajaNagaja - tudi jaz sem imela glivično vnetje 2 mes. nazaj in mi je gin. napisal tabletke Canesten (3 v pakiranju za 3 dni - če boš to naj ti povem, da jih vstaviš brez aplikatorja) in meni je takoj pomagalo. Sem pa slišala, da se rado ponovi, no, pri meni se ni HB. Sem pa poostrila intimno nego, umijem se po vsaki potrebi z antibakterijskim milom za int. nego, baje ima tudi Canesten milo in da je super...

Mkranjec - jaz sem imela taki bel gosti oz. sirasti izcedek, pa zunanje spolovilo me je srbelo za pop... user posted image grozen občutek.

Charli - 5 otrok, ha? To mi je ful lepo. Občudujem velike družine. Škoda, da so danes taka redkost. Izkušena mamica bo verjetno lahko imela za nas kakšne dobre nasvete... ja, pa dobrodošla.

Tudi vse druge nove dobrodošle, se mi zdi, da nas je kar dosti ratalo junijkuser posted image !

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
25.4.2012 13:01:51   
hinavkica

KajaNagaja - tudi jaz sem imela glivično vnetje 2 mes. nazaj in mi je gin. napisal tabletke Canesten (3 v pakiranju za 3 dni - če boš to naj ti povem, da jih vstaviš brez aplikatorja) in meni je takoj pomagalo. Sem pa slišala, da se rado ponovi, no, pri meni se ni HB. Sem pa poostrila intimno nego, umijem se po vsaki potrebi z antibakterijskim milom za int. nego, baje ima tudi Canesten milo in da je super...

Tudi jaz sem imela isti problem in dobila ista zdravila.To se je meni zgodilo dober mesec nazaj vendar mi je takoj pomagalo in trenutno je vse ok.
Bi pa vseeno svetovala da se pogovoriš iz G in nič ne jemlješ na svojo roko.Kolegica je na svojo roko vzela svečke zaradi vnetja in drug dan ji je odtekla voda (v35 tednu).Ni rečeno da je kriva svečka ampak js mislim da se je treba za vsako stvar posvetovati z svojim G.

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
25.4.2012 13:24:09   
genovefa
Živjo stare in nove souser posted image !
Za mano je še en pregled in UZ, ki je pokazal, da se dete še ni obrnilouser posted image . No, gin. nama je dala še dva tedna časa (sem v 35. tednu) in upam, da do takrat bo. Sem pa pri jogi slišala za vaje (jogijske), ki jih nosečnica lahko dela doma in baje pomagajo da se dete obrne user posted image , bom poskusila vsekakor!

Imam vprašanje za tiste, ki niste prvič noseče: Gin. je na UZ komentirala posteljico, vse ok, samo vmes je ugotavljala, da je tudi zadaj posteljica, ne samo spredaj?! Naj si to razlagam, da dete nosim bolj v križu ali bi bil tu še kak drug pomen?

Čim jasnejši dan želim!user posted image

(odgovor članu hinavkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
25.4.2012 20:04:15   
top secret
hy user posted image
Dobrodošle nove in čestitam mlado poročencemuser posted image
modrci- sem si kupila danes v h&m, dva v paketu za 20e, kr ok sta, vazno da mi joški več ne skačejo venuser posted image
Mariborčanke- mogoče katera ve koliko da občina ob rojstvu utroka oz. ali sploh kaj da?
Počutje- cela sem natečena, kosti na gležnju se mi sploh ne vidijo več, podplate imam ravne, pete trde, noge neobrite, vem da ni glih sexi sam res ne pridem blizu pet, noge komaj vidim. po trebuhu mam polno strij, kljub mazanju, ogromna sem, hodim zelooo počasi saj otrok pritiska dol in me boli in začela mi je uhajat vodauser posted image
Charli- štirje in peti na poti. No potem pa res ne more biti tako grozno rodituser posted image . Čeprav morem povedat da ima tudi moja prijateljica 4 sine in da jih kar dober obvlada, so pridni.
Carski rez- pred slabim mesecem je sla prijateljica rodit, in med porodom potiskala, otrok je sel dol pa nazaj gor, to se je ponavljalo, nato mu je padel srcni utrip in so ugotovili da se mu je popokoivnica ovila okoli vrata, naredili so ji cr. Po porodu jo je bolelo še 14 dni, vmes je parkrat krvavela iz raztrganine. uglavnem se mi je full zasmilila.
Tiste, ko se jim user posted image še niso obrnili, saj se imajo cas, mogoče se še bodo, če pa ne pa tud cr bote prezivele, sam da bodo nasi sončki zunajuser posted image , verjamem pa da si vse želimo čim krajsi naravni porod, ampak tako kot nam je namenjeno bomo pretrpele, ane?
Danes sem kupila mandlejo olje, potrebujem se vato, krpice za pranje ritke imam vodo tudi, to bo to od začetne kozmetike. ostalo bom kupila ko in če bo potrebno.
Lepo se imejte

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
25.4.2012 20:48:00   
Orescek
Pozdravljene souser posted image in nove članice,

top secret sva na istem. Danes sem prišla izpod tuša, in se po dolgem času res zazrla v ogledalo, pri tem sem ugotovila, da je moj lampi pa že res ogromen in da sem ko sodček. user posted image Postalo mi je jasno, zakaj sem potrebovala pol ure, da sem si pobrila noge, in pred tem tričetrt ure, da sem si porezala nohte na nogah, pri čemer sem si en prst skoraj odrezala, ker me je prekucnilo. Vedno bolj razmišljam, kako neki se bom sama obrila pred porodom, ker to si nekako želim narediti sama in ne da me v porodnišnici. Pač neke stvari nisem pripravljena prepuščat drugim in to je ena od stvari. Sem že mojemu pravla, da če ne bo šlo, bo moral pomagat, da na to še nekak pristanem, da me pa popoln tujec...khmm..user posted image user posted image Sem ena čudna user posted image .

Hormonsko pa.. haha... zdaj vem zakaj gremo mal prej na porodniško. Morm rečt, da so v službi res vsi zelo uvidevni do mojega spreminjajočega razpoloženja, vendar včasih se prav sprašujem, če me bodo še meli radi ko pridem nazaj...user posted image

Vnetja - jaz jih imam, kdaj mam 5 min cajta. V nosečnosti trenutno že 3 vnetje, moj ginekolog mi vedno da canesten svečke, 2 pakla. Pa moram vzet tri dni, pa tri dni nič, pa spet tri dni. Pol je pa za nekaj časa boljše. S tem, da mene nikoli nič ne srbi, sam izcedek mam, z nepojasjenim vzrokom.

kale - res nas je dost štajerk, Bi blo lepo, če bi se kdaj dobile, če ne prej pa z vozički.user posted image

Zunanji obrat - jaz sem proti, brez tehtnega razloga. Pač ne vidim nič pozitivnega v modricah in naslanjanju na moj lampi. Že zdaj me boli ko se malo ruknem v njega (sem ful nerodna), prostovoljnih bolečin pa si ne mislim zadajat. Tak, da če se ne bo sama obrnila bomo pa CR imeli. user posted image

Drugače pa, sam jutri še pa podaljšan vikend, juuuuheeeej. (no vsaj zame). Bom spala ko velika. No pa še mal za faks pofretala, sem ugotovila, da zdaj pa res več ni heca in bi blo fajn, če še ta zadnji izpit nardim... morda pa ga bom.:) Pa mal o diplomi razmislim, pa morda temo prijavim... ah,... sem bla včeraj na faksu oceno vpisat, pa morm rečt, da sem do 3 nadstropja prav prisopihala, pa počutla sem se prav čudno. Lampi pa faks... ah jaj... user posted image

Koš user posted image user posted image user posted image vsem. Uživajte v sončku in božajte svoje lampije. Še malo pa bomo vse na cilju.user posted image

(odgovor članu top secret)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
26.4.2012 8:40:40   
waiting
Orescek Jaz imam ze kar nekaj casa tezave z britjem intimnih delov,
tako da to ze nekaj casa opravlja kar moj.
Prav tako pa nameravam jit v porodnisnico ze obrita,
tudi jaz ne zelim da oni tam na horuk nekaj brijejo,
pa se malo dela jim bom prisparala ;)

Vceraj sem bila na CSD in sem lahko uredila le za paket.
Za ocetovski dopust je rekla da mora po rojstvu prinesti rojstni list.
Sem bila cisto zmedena in nisem ze tam vprasala,
skratka a ta rojstni list dobimo ze v porodnisnici?
Ker vem da izpisek iz rojstne maticne knjige traja dlje, da ga dobis.
Gre se mi samo zato, ker, ce bo julija sprejet nov zakon naj bi tudi ukinili
ocetovski dopust, tako da bo treba kar pohiteti z vlogo.
Sicer pa ni zelela cisto nic povedati o spremembah, ki se obetajo.

Se to, koliko casa od vloge traja da nakazejo za paket,
jaz sem se odlocila za denar.

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
26.4.2012 9:03:09   
KajaNagaja
Včeraj mi je teta v lekarni rekla, da moramo nosečnice na pregled v primeru suma vnetja, ker lahko da ni vnetje, ampak znak za prezgodnji porod (ampak redko, da ne bom katere strašila).

Britje - tud js se ne mislm pustit brit v porodnišnici. Nisem zastonj hodila 4 leta na brazilsko depilacijo in redčla pa mehčala dlak, zato da mi bojo uni tm počupal na hitr mal vn. Tud zdj s tem nimam težav, ker še vedno hodim na depilacijo, sem bila ravno včeraj in bom šla še kakšen teden pred porodom, se pravi čez 5 tednov...

(odgovor članu waiting)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
26.4.2012 12:20:47   
kale
Pozdravljene junijke!

Z našim user posted image  je vse ok, lepo raste in pridobiva na teži- trenutnio ima nekje 1900 g in za ca. dober teden prehiteva v rasti. Obrnjen je na glavo in srčno upam, da tako ostane. Zadnja 2 dneva so njegovi gibi nenormalno močni in sunkoviti, kot da se upira vedno manjšemu bivalnemu prostoru user posted image . Počasi bi se lahko to umirilo, glede na to, da zna bit to zelo boleče in navsezadnje sem že tud v 33. tednu oz. po UZ sodeč že skoraj v 35., ko bi se naj to vse počasi ublažilo user posted image .

Danes sem tudi žem dobila odločbo od CSD. Denar naj bi bil nakazan maja, edino ne vem al okoli 15. v mesecu (kot porod. nadomestila) al konc meseca. Ali ve katera?

Waiting - to pa 1. slišim, da partner za očetovski dopust potrebuje rojstni list. Mi smo ga naknadno dostavili. Ponavadi ga tudi ne dobiš takoj, očetovski dopust, pa lahko tvoj koristi takoj oz. že naslednji dan, ko je oddal vlogo (ponekod še celo isti dan). Naj si pa vaši user posted image  že prej v službi dajo izpolnit prilogo (mislim da S-1), da ne bodo še za to imeli po rojstvu user posted image  skrbi...

Neposredna povezava do sporočila: 2069
26.4.2012 12:21:12   
ninocka26
Waiting kje si pa zasledila, da bodo ukinili očetovski dopust. Jaz o tem nisem nič slišala. Je pa tudi res, da bomo me do takrat že rodile, kar pomeni, da bi za nas zakon veljal za nazaj, kar pa ne sme. Midva sva npr. tudi oddala, da si bova delila dopust za nego otroka (bo moj ostal doma zadnjih par mesecev), pa mi ni na CSD nič omenjala, da bodo kakšne spremembe na tem področju.
Glede tega potrdila naj bi ga dobili v porodnišnici (tako je meni rekla na CSD) in ga očka nato prinese na CSD preden začne koristiti ta dopust.

Neposredna povezava do sporočila: 2070
26.4.2012 13:55:59   
KajaNagaja
kale- naša pikica je imela v 30 tednu 1800g, če tebi prehiteva v 33. tednu za en teden s približno isto težo...bi mogla jaz že skoraj rodit :D

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
26.4.2012 16:46:53   
Charli

Mariborčanke- mogoče katera ve koliko da občina ob rojstvu utroka oz. ali sploh kaj da?

Nazadnje (jaz sem jo dobila leta 2009) je bila višina enkratne denarne pomoči od občine 105€. Upam, da bo to ostalo kljub zadolženosti občine. user posted image Za to pomoč pa zaprosiš na občini s posebno vlogo, ki jo lahko dobiš na spodnjem naslovu:
(upam, da bo povezava delovala)
http://www.maribor.si/povezava.aspx?pid=3485

(odgovor članu top secret)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
27.4.2012 9:54:50   
KajaNagaja
Hey hey...spet par vprašanj...

v nedeljo greva z mojim na morje, pa me zanima kako je s sončenjem. Sicer prov neke vročine ne bo, ampak vseeno. S kakšnim faktorjem naj se namažem po trebuhu...a je kaj važno? Pred leti sem opazila da nosečnice na morju čisto različno ravnajo. Nekatere imajo čez trebuh majico/brisačo, druge se samo namažejo, tretje pa se nenamazane ob 12h sončijo...

Pa še tole...FUL mam rada morsko hrano, ampak ne vem če jo lahko jem. Eni pravjo da v mejah normale lahko, drugi da raj ne...kakšno je pa vaše mnanje?

(odgovor članu Charli)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
27.4.2012 10:25:54   
malina86
KajaNagaja, jaz ti sončenje (sploh pa trebuha) popolnoma odsvetujem. Nam so v šoli rekli, da je koža v nosečnosti veliko bolj občutljiva in da jo moramo pred soncem zaščitit. Ampak ne samo zaradi tega. Ne svetujem ti, da se ob prvem povišanju temperature slečeš, ker se boš po vsej verjetnosti prehladila. Jaz sem bila celo zimo zdrava in niti dneva nisem smrkala, včeraj sem se pa pošteno prehladila. user posted image
Morska hrana - ribe so vsekakor zelo priporočljive, sploh sardele in losos. Od ostale hrane sem pa jaz do sedaj v nosečnosti uživala le še rižoto z rakci. Kakšne školjke se odsvetujejo. Za ostalo pa ne vem.

Neposredna povezava do sporočila: 2074
27.4.2012 10:38:46   
Rina2
Ojla souser posted image !

Najprej dobrodošle nove user posted image . Kako lepo je videti, da se se seznamček še naprej veča, čeprav gremo že proti koncu! user posted image
Drage moje, jaz vam z veseljem sporočam, da sem v sredo (po dolgih 6 tednih) zapustila Lj porodnišnico in sem trenutno v domači oskrbi user posted image . Naša pupika je OK, MV so namerili 5mm daljši kot ob prihodu v bolnišnico, dopolnili smo 32T in dohtarji so rekli, da lahko grem domov počivat! Na poti domov sem se počutila, kot da bi me izpustili iz zapora.
Jupi ja, upam, da boš tudi ti kmalu doma (ali pa si mogoče že?) in user posted image za prve izvide.
Naj malo pokomentiram ZO glede na to, kaj vse sem videla in slišala v teh tednih v P bi se odločila za ZO, če bi bili pogoji za to dobri: dovolj plodovnice, zmehčano ustje, da se lahko takoj začne porod (čeprav ti v primeru ZO dajo vaginaleto za sprožitev poroda), dovolj prostora. Delajo ga samo zjutraj, delajo ga počasi, ves čas spremljajo dogajanje z UZ in ga prekinejo, če bi karkoli kazalo na zaplete, oz. je vedno v pripravljenosti celotna ekipa za CR, če bi bil potreben. CR namreč ni tako nedolžna zadeva, kot sem tudi jaz nekoč mislila. Pogovarjala sem se s sestrami, zdravniki in pediatrinjo o tem in roko na srce si ga resnično ne želim in upam, da bo vse OK in bom lahko s čim manj težavami rodila po naravni poti. Predvsem pediatrinja je razložila, da je CR velik stres za otroka. Sicer pa je prav, da se o teh stvareh vsak odloča po svoji vesti. In če drugače ne gre, je seveda CR najboljša možna rešitev.
Moj user posted image je danes spet po nakupih, tokrat Avstriji (nabavlja voziček, pohištvo). Kako super bi bilo, če bi lahko bila zraven. Še bolje pa bi bilo, če bi lahko obiskala starše na Štajerskem. To bo moralo počakati do rojstva otroka, poleti pa šibamo gor in se nameravamo prepustiti razvajanju dedkov in babic user posted image .

Sončenje sama imam alergijo na sonce in se le malo sončim, zato pa veliko berem o preventivi, in o tem, kako čim bolj ublažiti vplive nevarnih sončnih žarkov. Med drugim sem prebrala, da se izpostavljanje trebuščka soncu ne priporoča oz je lahko nevarno za otročka. KajaNagaja jaz bi na tvojem mestu trebušček zaščitila oz. pokrila. V končni fazi gre za malo tvojega užitka nasproti morebitnim nevarnostim... Sicer pa, kot sem že omenila, vsak se odloča po svoji vesti in pameti.
Dovolj sem nakladala. Imejte krasne praznike!
in ena user posted image za vse!

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!

Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?