nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika nejcko, najprej se opravičujem za moj izpad v zgornjem postu. Sem ga hotla takoj izbrisat, pa nisem mogla več na internet. Sem bila 2x na istem kot ti, ampak sem ostala brez službe. Ti ne boš in ti tud ne privoščim, da bi pristala na zavodu. Vžgalo me je tvoje pisanje o privoščljivosti, medtem ko naštevamo dejstva, ki jih je treba spremenit, ne glede na vse lopove in tajkune. Leta 2004 mi je , prof. geografije, rekla, da če bi takrat upokojili vse geografe, bi jih še vedno bilo 150 preveč. PeF proizvaja preveč kadra, ki bi ga slovensko šolstvo preneslo. Ne verjamem vašem sindikatu o štvilkah odpuščenih učiteljev . Povedat bi morali št. odpuščenih brez varčevalnih ukrepov. Vem za srednjo šolo, kjer so po letošnjem slabem vpisu ugotovili, da bo odpuščenih 13 učiteljev. Združit se bo morala z drugo srednjo šolo, ki ima ravno tako slab vpis, kjer bo tudi nekaj odpuščenih-št. ne vem. Normativi oddelkov in del. norm. so nastavljeni tako, da kljub temu ne bo masovnega odpuščanja. Zato pa vlada želi znižati še plače. Nikjer nisem zasledila spremembe normativov za podružnice. Če tukaj ni sprememb in se bodo okoliške šole morale združit, bodo nastale podružnice za katere min. normativi ostanejo enaki, zato ne verjamem tako masovnemu odpuščanju in slabšanju razmer v šolah. Redko kje dosegajo zgornje normativ zasedenosti razredov in tudi po ukrepih jih ne bo nič več. Mika, opravičilo sprejeto. Saj sem tudi jaz preveč užaljeno reagirala. Težki časi so , vsi smo napeti. No, jaz bom definitivno ostala brez službe. Zaposlena sem za DČ, nadomeščam porodniško, in sem že tako ali tako imela pogodbo sklenjeno do 30.6., ampak pred vladnimi predlogi je bilo vsaj veliko možnosti, da me s septembrom vzamejo nazaj, zdaj pa je ta možnost popolnoma nična. In ja, tako je zaposlovanje v zadnjih letih v šolstvu, da te dajo čez počitnice malo na zavod, se mi ni zgodilo prvič in ne samo meni. Ja, zavedam se, da je zaposlovanje v šolstvu že nekaj let v krizi in da je za to predvsem kriv popolnoma zgrešen študijski sistem - vpisovanja študentov na določene smeri se ne koregira, pa čeprav vsi že dolgo vemo, kam to prelje, da je diplomantov, zlasti humanistike, mnogo preveč. Toda za to spet nismo krivi mi. Za to je kriva vlada (ta, prejšnja, predprejšnja in spet predpred prejšnja ...), ki nekaor noče poseči v to, ker je preveč poznanstev spet v igri, kajne. Vsi razni dr.-ji pač morajo tudi imeti službe in službe imajo, če so študenti. In celo več; vse več fakultet se odpira, predvsem takih, kjer bodoči diplomanti nimajo nikakršne možnosti zaposlitve, a se odpirajo, Kker morajo razni Jambreki imeti svoj koritek nekje Saj vem, da se bo spet našla liliana, ki nam bo očitala, da kje smo pa bili prej, zakaj pa nismo proti temu že prej rovarili. ampak vsi dobro vemo, da se o tem že dolgo govori tudi javno, poleg tega od enih izvoljenih politikov, ki vlečejo dobre plače, človek pač pričakuje, da bojo pa ja kaj tudi sami uvideli. In ne nazadnje - kdaj pa so še upoštevali želje uboge raje, prosim vas lepo - kar spomnimo se referenduma o odprtju trgovin ob nedeljah!!! Takrat celo na referendumu glasno izrečena volja in želja ljudstva ni bila upoštevana. Dejstvo je, da vlada vedno vidi samo tisto, kar njej ustreza in ukrepa samo na način, ki njej ustreza. Za folk ji dol visi, kakor meni za lanski sneg. In zato mene ne bo nihče prepričal, da so ti ukrepi nujni, ker so dobri za naše dobro, nihče!!! Dobri so samo za elito, za rajo pa ne. dobri so samo za njihove interese, za interese malega čoveka pa ne. In zato, samo zato nikoli in nikdar ne bom ploskala barabam, ki ob zlatih kelihih in krožnikih pridigajo o ponižnosti in potrpežljivosti. Nikoli mi nihče ne bo mogel ukazati, da ne bom gledala njihovih dejanj, medtem ko bom poslušala njihove besede. Preveč zgodovine (najboljše učiteljice) je že preteklo, da bi se jaz osebno lahko obnašala kot bebka, sploh pa, če modrujejo tako prozorni ljudje, kot je trenutna vlada. Se vse vidi skozi
|