|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
12.4.2012 23:26:45   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

In še to - čudno ne, da bojo varčevalni ukrepi v šolstvu (zviševanje normativov, zmanjševanje ur OPB,   ukinjanje jutranjega varstva, povečan obseg dela, združevanje zavodov) prizadeli samo JAVNE šole.
Za privatne ti ukrepi niso predvideni. Zakaj že? Aja, oni so zasebni sektor ... ja, ja 80% financiran iz državnega proračuna user posted image

Ja sej toliko casa, da bo treba za kakrsnokoli spodobno solstvo placat...tko kot v ZDA. Ce pa nimas pa v javno solo, ampak tam ni nobene prihodnosti niti znanja. Sej potem se bo pa kolcalo po dobrih uciteljih...ampak ne, dokler majo kaj za v skledo dat naj ne strajkajo a ne? Ce jim pa kaj ni ok, naj pa grejo drugam. In vam povem, grejo. Ogromno visoko izobrazenega kadra se seli v tujino, veliko naprednih raziskav slovenski studentje opravijo v tujini. Zakaj ze? ker jih za to dobro placajo. In nudijo druge ugodnosti. A znanje ostaja tudi v tujini. In vec kot bo taksnih 'krcenj sredstev' vec bo ' bega mozganov'. Kdo bo pa nastradal? vasi krofeki in sonceki...

Mah, saj jim ne pride do živega - slovenca pač mora fejst udariti po žepu (in še to zgolj in samo po njegovem lastnem), da spregleda. Drugače je njegov vid zaseden z gledanjem sosedu v krožnik in iskanju načina, kako mu krožnik sprazniti. In potem, ko končno spregleda, vidi, da je ta čas tudi njemu nekdo spraznil krožnik - samo takrat je pa že prepozno.

Kako strašna je slepota človeka user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 376
13.4.2012 0:46:51   
LuLu
Eno vprašanje, da ne odpiram nove teme. A je katera/i kje zasledila/i, da je kak odgovor vlade, zakaj so verskim skupnostim znižali financiranje iz proračuna za 20% in ne npr. več...
Nekak mi ni jasno to financiranje in ločenost po Ustavi. Naj mi kdo to razloži, strokovno.
Ni treba mnenj pisat, ker vem da so različna, raje kake linke, da dobim odgovore. Hvala.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 377
13.4.2012 8:46:17   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Je sploh kaksna moznost, da vsaj za trenutek odlepis misli od denarja in pomislis, da ni plača tisto, kar je vodilno pri stavkah...?

Seveda je.
Ampak nikjer še nisem zasledila, da bi zaradi česarkoli drugega jamrali bolj, kakor zaradi znižanje in/ali ukinitve financ. Jamrajo zaradi marsičesa, ampak zaradi financ pa najbolj. Vsakdo je pripravljen sprejeti več dela in večjo odgovornost - nihče pa manj denarja.

Vcasih je smiselno prisluhnit tistim, ki so zasledili, videli...
Vcasih pa zmanjka kapacitete tudi za tovrstna opravila.

A so se ljudje prodali v toliksni meri, da ne vidijo nic drugega kot denar?

Za druge ne vem - ampak jaz sem se. Za denar in seks. Ampak tokratna stavka (menda?) ni zaradi seksa. Kvečjemu zaradi je*anja določenih v določen del telesa (bolj zgoraj). user posted image

Vec kot ocitno.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 13.4.2012 8:50:40 >

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 378
13.4.2012 8:47:30   
Kerensa*
Vcasih je smiselno prisliuhnit tistim, ki so zasledili, videli...

Saj berem in poslušam.
Ampak dopuščam možnost, da sem gluha in nepismena... kajti največ govora je še vedno o znižanju plač. Ne glede na to, za katero delovno mesto v JU gre.
Vec kot ocitno.

Seveda. Zakaj ne bi priznala tistega, kar je res?

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 379
13.4.2012 8:49:36   
Frodo Bisagin

Podpisem.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 380
13.4.2012 9:27:50   
Frodo Bisagin

Vcasih je smiselno prisliuhnit tistim, ki so zasledili, videli...

Saj berem in poslušam.
Ampak dopuščam možnost, da sem gluha in nepismena... kajti največ govora je še vedno o znižanju plač. Ne glede na to, za katero delovno mesto v JU gre.

Zakljucki, ki jih sprejemamo na zavedni ali nezavedni ravni so rezultat kampanj, selekcije podatkov in informacij, nacina predstavljanja le teh ter lastne kapacitete, zmoznosti zainteresiranosti, pripravljenosti za spremembo perspektive in obvladanje instrumentov, ki nam omogocajo operiranje s podatki in informacijami (ter se nekaj dejavnikov).
Najmanj govora je o denarju, ki ga odbi cerkev in ki dalec presega vse to o cemer govorimo. Ali to pomeni, da zlahka in z veseljem, prepricani v dobro nalozbo dajemo davkoplacevalski denar verskim ustanovam in ne javnem solstvu? - ilustrativno retoricno vprasanje.

Vec kot ocitno.

Seveda. Zakaj ne bi priznala tistega, kar je res?

Ker ni potrebno, saj je vec kot ocitno. Z druge strani pa to stalisce doloca tudi tvoj vrednostni sistem, tvojo pripravljenost prodati, tvoje poimanje sposotovanja samega sebe skozi katere "cenis" oz bolje receno financno vrednotis zadeve, ki nimajo materialne vrednosti in so kot taksne tebi nerazumljive in nezanimive. Tvoj odnos do izobrazevanja in njegove vrednosti je zelo jasen in znan ter enako zanicevalno-negativen.
Prav zato ne vidis in ne slisis (tudi)* zakaj se stavka, niti ne mores razumeti.

*(tudi) je zapisan zato, ker je tudi med ucitelji zagotovo nekaj taksnih, ker so to kar so zgolj zaradi place.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 13.4.2012 9:28:39 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 381
13.4.2012 9:33:30   
Kerensa*
Najmanj govora je o denarju, ki ga dobi cerkev

Ja ampak saj patri ne štrajkajo, a ne?
Z druge strani pa to stalisce doloca tudi tvoj vrednostni sistem, tvojo pripravljenost prodati, tvoje poimanje sposotovanja samega sebe skozi katere "cenis" oz bolje receno financno vrednotis zadeve, ki nimajo materialne vrednosti in so kot taksne tebi nerazumljive in nezanimive. Tvoj odnos do izobrazevanja in njegove vrednosti je zelo jasen in znan ter enako zanicevalno-negativen.

Ne pretiravaj. Oz. če že, potem jasno napiši, da je to tvoje mnenje, ne moje.
Jaz pač razmišljam po ameriško, ne po slovensko. Seveda sem se pripravljena prodati (vsi smo se, vendar ima vsak svojo ceno - pa če to priznate ali ne - nenazadnje so se delavci v JU pripravljeni t.r. "prodati" za tisto odpravo plačnih nesorazmerij in ostalo, o čemer je govora - eni temu pravica, drugi cena).
Če je moje razmišljanje zate zato, ker je drugačno od tvojega, zaničevalno oz. negativno, potem naj pač bo. Zame je samo realno.

Neposredna povezava do sporočila: 382
13.4.2012 10:21:41   
Frodo Bisagin

Najmanj govora je o denarju, ki ga dobi cerkev

Ja ampak saj patri ne štrajkajo, a ne?

user posted image user posted image user posted image  Izjava za anale. user posted image user posted image user posted image

Z druge strani pa to stalisce doloca tudi tvoj vrednostni sistem, tvojo pripravljenost prodati, tvoje poimanje sposotovanja samega sebe skozi katere "cenis" oz bolje receno financno vrednotis zadeve, ki nimajo materialne vrednosti in so kot taksne tebi nerazumljive in nezanimive. Tvoj odnos do izobrazevanja in njegove vrednosti je zelo jasen in znan ter enako zanicevalno-negativen.

Ne pretiravaj. Oz. če že, potem jasno napiši, da je to tvoje mnenje, ne moje.
Jaz pač razmišljam po ameriško, ne po slovensko. Seveda sem se pripravljena prodati (vsi smo se, vendar ima vsak svojo ceno - pa če to priznate ali ne - nenazadnje so se delavci v JU pripravljeni t.r. "prodati" za tisto odpravo plačnih nesorazmerij in ostalo, o čemer je govora - eni temu pravica, drugi cena).
Če je moje razmišljanje zate zato, ker je drugačno od tvojega, zaničevalno oz. negativno, potem naj pač bo. Zame je samo realno.

..... ne zato, ker je drugacno od mojega, temvec ker je do izobrazevanja negativno in zanicevalno - zate vsekakor realno.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 383
13.4.2012 14:55:29   
liliana

Mah, saj jim ne pride do živega - slovenca pač mora fejst udariti po žepu (in še to zgolj in samo po njegovem lastnem), da spregleda. Drugače je njegov vid zaseden z gledanjem sosedu v krožnik in iskanju načina, kako mu krožnik sprazniti. In potem, ko končno spregleda, vidi, da je ta čas tudi njemu nekdo spraznil krožnik - samo takrat je pa že prepozno.

Samo res.....

Ker je izgleda zelo težko razumeti, da odhodki za cca. 25 % presegajo prihodke......in da so plače v JS druga največja postavka (za pokojnininami in socialnimi transferji).....

In da brez posegov v te dve postavki ne moremo uravnotežiti proračuna......

In da ne gre za slovensko faušijo....da bi zdaj cel gospodarski sektor bil nevoščljiv javnemu sektorju (predvsem učiteljicam) za njihove privilegije......

Pokojninsko reformo smo zavrnili (70 ali 80 % tistih, ki je šlo na referendum je reklo ne....tistim, ki niso šli se je pa sviralo za prihodnost države)....torej se nekaj časa v tem segmentu ne more ukrepati.....ker smo z eurom člani evropske monetarne unije, moramo uravnotežiti proračun oz. znižati javne izdatke......večina drugih članic EMU je to že davno storila.....mi nismo.....in EU pritiska na nas, da moramo....

In za konec.....da, Janez Janša si zasluži, da se mu mečejo polena pod noge, kot je on metal polena pod noge (skupaj z istimi sindikati, ki njemu zdaj mečejo polena pod noge).....nihče si tega ne zasluži bolj kot on.....vendar tega si ne zaslužimo državljanke in državljani Slovenije......ker vedno bolj kot bomo čakali z uravnoteženjem javnih financ, vedno bolj boleči bodo ukrepi......in na koncu nobena stavka in nobeni sindikati ne bodo mogli preprečiti tistega, kar se bo zgodilo.....in kot državljanka Slovenije, ne bi metala polen pod noge ukrepom (ki bi jih mimogrede izvedla tudi katerakoli leva vlada, ker bi jih enostavno morala), ki so nujni......zgolj zato, ker škodijo meni, ker prizadenejo mene osebno.....

Zato pravim, da je slepota človeka strašna......ker človek gleda samo skozi svoje oči......dolgoročno in širše pa ne vidi.....ja, žalostno je, da se pravice kršijo, žalostno je, da potrebnih reform nismo sprejeli pred leti, še bolj žalostno je, da pametni ljudje ne sprevidijo, zakaj se splača iti na referendume in volitve, pa če se nam zdijo še tako butasti in da s tem ko ne gremo ne naredimo nič, in se naš denar še bolj zapravlja za prazen nič.....

Zganemo se šele, ko same nas udari po žepu......in če smo dovolj močni, prepričamo še ostale, da morajo iti vštric z nami.....kdor pa ne gre vštric z nami, kdor ne verjame slepo nam in našim besedam, tega pa označimo za neumnega in slepega......podobnost s stranko SDS je zgolj naključnauser posted image .....kot pa vidimo, niti ne preseneča tisti Goebelsov propagandni govor, ki so se ga poslužili novinarji v Srbiji in ki so ga vse politične stranke zapopadle......le akterji se menjajo, ljudje pa smo v bistvu isti, že stoletja......

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 384
13.4.2012 15:35:07   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

in kot državljanka Slovenije, ne bi metala polen pod noge ukrepom (ki bi jih mimogrede izvedla tudi katerakoli leva vlada, ker bi jih enostavno morala), ki so nujni......zgolj zato, ker škodijo meni, ker prizadenejo mene osebno.....

Zadnjic: Nihce ne pravi, da so ukrepi odvec in da niso nujni. Govori(mo)jo o tem, da je problematicna njigova zastavljenost, vsebina ter naravnanost ker gredo dolgorocno v veliko skodo ne mene osebno temvec celotne drzave in njenega ljudstva za kar nekaj generacij naprej.
Da, treba je vzeti, vprasanje je kje in komu vzeti. Je to tako tezko videti - je res slepota na delu?

(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   [Brisano sporočilo]
13.4.2012 15:50:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 386
13.4.2012 16:03:24   
Anonimen

in kot državljanka Slovenije, ne bi metala polen pod noge ukrepom (ki bi jih mimogrede izvedla tudi katerakoli leva vlada, ker bi jih enostavno morala), ki so nujni......zgolj zato, ker škodijo meni, ker prizadenejo mene osebno.....

Zadnjic: Nihce ne pravi, da so ukrepi odvec in da niso nujni. Govori(mo)jo o tem, da je problematicna njigova zastavljenost, vsebina ter naravnanost ker gredo dolgorocno v veliko skodo ne mene osebno temvec celotne drzave in njenega ljudstva za kar nekaj generacij naprej.
Da, treba je vzeti, vprasanje je kje in komu vzeti. Je to tako tezko videti - je res slepota na delu?
7
Tako je ... brez problema naj mi vzamejo tistih 10% plače, pa čeprav ni bogovska ... bomo že kako ... samo totalno neumno se mi zdi, da ti. tajkuni pa vsi tisti, ki so prvoosebno pripomogli k trenutnemu stanju ne bodo nikdar odgovarjali, pa da se verske ustanove napajajo iz državnega proračuna, čeprav je z ustavo določena ločenost med njima ... tisti pa, ki dan za dnem s (pod)povprečno slovensko plačo tuhtamo kako prit iz meseca v mesec, bomo pa ob del porodniške, ob otroške, ob štipendije, ob del plače, itd. itn.

< Sporočilo je popravil Otika -- 13.4.2012 16:04:29 >

Neposredna povezava do sporočila: 387
13.4.2012 16:21:47   
Kerensa*
..... ne zato, ker je drugacno od mojega, temvec ker je do izobrazevanja negativno in zanicevalno - zate vsekakor realno.

Zakaj pa se ti zdi moje mnenje negativno oz. zaničevalno? Po mojem mnenju namreč ni ne eno, ne drugo. Razmišljam pa, v določenih primerih, drugače, kakor večina - kakor sem že napisala, po ameriško.

Finance so gonilo, pa če nam je prav ali ne. Za več denarja in za boljše (ostale) razmere se vsakdo pač bolj potrudi. V javnem šolstvu je to (delno) omejeno - z zakonsko predpisanimi plačnimi razredi, višinami dohodkov, napredovanji in ostalim. V zasebnem šolstvu je drugače in ravno npr. USA je za to dober primer (ker v SLO zasebno šolstvo še ni dovolj razvito, se bo pa očitno kmalu razvilo) - prej omenjenih omejitev ni oz. so bistveno ohlapnejše, kar pomeni, da če se bolj potrudiš (s kateregakoli vidika - izobrazbenega, motivacijskega, delovnega,...), ti osebno bolj in prej profitiraš (napreduješ, višja plača, boljši delovni pogoji) in tudi učenci imajo večjo korist (kvalitetnejše in bolj/e osvojeno znanje). Bottom line - učitelji v zasebnih šolah so bolj izobraženi in/ali bolj izkušeni in/ali bolje plačani in/ali bolj zadovoljni in/ali bolj motivirani in/ali še marsikaj. In posledično ni nič nelogičnega, da so v USA med javnimi in zasebnimi šolami takšne razlike (v večini, ne pa vedno in povsod, da ne bo pomote) - in tudi pri nas bodo. Ker denar pač je vodilo vsega skupaj. Še v tej temi je nekje lepo oz. jasno zapisano, da bi se strinjali z višjimi normativi in določenimi drugimi stvarmi, ki jih prinaša reforma - samo tisto ubogo plačo naj se jim pusti pri miru. Če sem si kakšen detajl od tega narobe zapomnila, se pa opravičujem.
In ker razmišljam na tak način, to še ne pomeni, da je moje mnenje o izobraževanju negativno in/ali zaničevalno. Daleč stran od tega. Samo gledam s finančnega vidika (ostali vidiki pač pridejo posledično) in zato ločim med... ne bom rekla med dobrim in slabim, ampak bom rekla med dobrim in boljšim (bo tako bolj realno). Ker če javna OŠ ne bi bila dobra, potem jaz svojih potomcev ne bi vpisala vanjo. Za vse ostale neumnosti v življenju napraskam denar - ja ni hudič, da ga potem ne bi tudi za to. In ja - priznam, da sem razmišljala o Waldorfski OŠ in gimnaziji - in šolnine sploh niso tako zelo visoke (vsaj za naš trenutni finančni budžet se mi ne zdijo pretirane). Vpisala ju nisem izključno zato, ker Pubertetnik noče v gimnazijo (izbral si je strokovno SŠ), OŠ je pa predaleč (glede na to, da nimam avtomobila) - komoditeta, torej, v slednjem primeru. Če bi še vedno živela v Stari LJ, kakor sem prej, potem bi moj Mladič hodil na Waldorf.

Če razmišljam s finančnega vidika, to ni ne negativno, ne zaničevalno. Nenazadnje izobrazbe nisem nikoli zaničevala - samo trdila sem, da človek lahko čisto solidno živi tudi brez nje (sklepala sem po sebi). To ni zaničevanje ali negativizem, temveč dejstvo. In vedno sem se strinjala s tabo (še ko si imela prejšnji nick), da je izobrazba bistveno boljše izhodišče za življenje od ne-izobrazbe. Ni pa nujno potrebna za solidno življenje. Kriteriji, kaj je za nekoga solidno in kaj ne, so pa seveda različni od človeka do človeka.

Torej... ja, podpiram razvoj zasebnega šolstva, ampak ne pa na račun javnega. Zasebno naj se financira iz svojih virov (iz javnih kvečjemu s kakšno subvencijo), javno pa pač iz davkoplačevalskega denarja. Da bi pa jemali javnemu šolstvu zato, da bi dajali zasebnemu - ne, s tem se pa ne strinjam. Se nikoli nisem in se nikoli ne bom, ne glede na moje lastne finance. Kajti še vedno je javno šolstvo tisto, ki mora biti, po zakonu, dostopno vsem - za zasebnega pa to ne velja. Torej mora biti javno šolstvo dovolj kvalitetno za večino. Da ne bi bilo zaradi zasebnega - to pač ni sprejemljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 388
13.4.2012 16:38:22   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
Tako je ... brez problema naj mi vzamejo tistih 10% plače, pa čeprav ni bogovska ... bomo že kako ... samo totalno neumno se mi zdi, da ti. tajkuni pa vsi tisti, ki so prvoosebno pripomogli k trenutnemu stanju ne bodo nikdar odgovarjali, pa da se verske ustanove napajajo iz državnega proračuna, čeprav je z ustavo določena ločenost med njima ... tisti pa, ki dan za dnem s (pod)povprečno slovensko plačo tuhtamo kako prit iz meseca v mesec, bomo pa ob del porodniške, ob otroške, ob štipendije, ob del plače, itd. itn.

V premiselk dva clanka:

http://m.delo.si/clanek/202884

in

http://24ur.com/novice/slovenija/izracun-vladnega-varcevanja-toliko-bodo-vzeli-druzinam.html 

Kopiram oz. kar citiram z nekega drugega foruma:

"Sedaj je treba zrušiti te reforme, potem damo pa mi svoje predloge:

- prenehanje financiranja verskih skupnosti iz proračuna (financirajo naj jih verniki po avstrijskem ali nemškem sistemu)
- obdavčitev nepremičnin verskih skupnosti (RKC letno zasluži 200 milijonov EU in ne plača niti centa davka)
- legalizacija in obdavčitev prostitucije, ki je sedaj dekriminalizirana (2500 slovenskih prostitutk letno zasluži 10 milijonov EU in ne plača niti centa davka)
- legalizacija marihuane (dilerji na črnem trgu letno zaslužijo preko 10 milijonov in ne plačajo niti centa davka)
- uvedba trošarin na kofeinske in teinske izdelke, sladkarije in pa hrano z dodanimi škodljivi E konzervansi (vsi niso škodljivi, za neškodljive naj se trošarin ne bi dajalo)
- zmanjšanje števila svetnikov Državnega sveta na 20
- zmanjšanje števila poslancev na 46 (44 + 2 predstavnika narodnih manjšin)
- uvedba 44 regij, občinske uprave pa naj zamenja 44 regionalnih uprav. Tako bi župan po novem bil kot neke vrste regionalni poslanec, izvršno oblast pa bi imel predsednik regije in regionalna uprava.

Slovenija je premajhna, da bi se delila na 211 občin in pa da bi z 2 milijona ljudmi upravljalo 90 poslanecev.

Mislim, da je stanje v določenih državah približno takšno:
- 622 poslancev na 82 mio.Nemcev --> 7,6 poslancev na 1 mio. prebivalcev
- 630 poslancev na 61 mio.Italijanov -->10,3 poslancev na 1 mio. preb.
- 200 poslancev na 10,2 mio. Čehov -->19,6 poslancev na 1 mio. preb.
- 183 poslancev na 8,3 mio. Avstrijcev --> 22 poslancev na 1 mio. preb.
- 150 poslancev na 5,5 mio. Slovakov --> 27,3 poslancev na 1 mio. preb.
- 90 poslancev na 2 mio. Slovencev --> 45 poslancev na 1 mio. Slovencev.

Če bi število poslancev zmanjšali na 46, bi na 1 milijon prebivalcev prišlo 22 poslancev (+ 2 na narodnostni manjšini), kar je primerljivo s sosednjo Avstrijo.

Če bi imeli 44 poslancev + 2 italijanske in mađarske skupnosti, bi bila sestava Državnega zbora, če upoštevamo predčasne volitve 2011 taka:

PS: 14 poslancev
SDS: 13 poslancev
SD 5 poslanev
DLGV: 4 poslanci
DeSUS: 3 poslanci
SLS: 3 poslanci
NSi: 2 poslanca
italijanska in mađarska manjšina: 2

Menim, da bi s takšno sestavo Državnega zbora enako uspešno vodili državo, kot sedaj, ko imamo 90 poslancev. "

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 389
13.4.2012 16:43:26   
Kerensa*

prenehanje financiranja verskih skupnosti iz proračuna (financirajo naj jih verniki po avstrijskem ali nemškem sistemu)

Se strinjam.
obdavčitev nepremičnin verskih skupnosti (RKC letno zasluži 200 milijonov EU in ne plača niti centa davka)

Se strinjam.
legalizacija in obdavčitev prostitucije, ki je sedaj dekriminalizirana (2500 slovenskih prostitutk letno zasluži 10 milijonov EU in ne plača niti centa davka)

O tem bi se dalo debatirati user posted image , ampak v osnovi se strinjam.
legalizacija marihuane (dilerji na črnem trgu letno zaslužijo preko 10 milijonov in ne plačajo niti centa davka)

O tem bi se dalo debatirati user posted image , ampak v osnovi se strinjam.
uvedba trošarin na kofeinske in teinske izdelke, sladkarije in pa hrano z dodanimi škodljivi E konzervansi (vsi niso škodljivi, za neškodljive naj se trošarin ne bi dajalo)

Dodaten davek na mojo kavo? Ne, ne, to se pa ne strinjam. user posted image
-zmanjšanje števila svetnikov Državnega sveta na 20
- uvedba 44 regij, občinske uprave pa naj zamenja 44 regionalnih uprav. Tako bi župan po novem bil kot neke vrste regionalni poslanec, izvršno oblast pa bi imel predsednik regije in regionalna uprava.

Se strinjam.

By the way - jaz sem tudi ateistka, ampak tako zelo proti RKC, kskor si pa ti, pa nisem. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 390
13.4.2012 16:47:54   
Frodo Bisagin
.... In vedno sem se strinjala s tabo (še ko si imela prejšnji nick), da je izobrazba bistveno boljše izhodišče za življenje od ne-izobrazbe. Ni pa nujno potrebna za solidno življenje. Kriteriji, kaj je za nekoga solidno in kaj ne, so pa seveda različni od človeka do človeka.

In prav v teh kriterijih je jedro najinega nerazumevanja. Bile so celo teme, kjer si odkrito govorila o nepomembnosti izobrazbe ker - parafraziram ti neizobrazena si bolj pametna in izobrazena od marsikatereega izobrazenega in kaj ce ti doktor znanosti cce ne zna zamenjat zarnice... - kar ze kot golo stalisce kaze na nerazumevanje pomena in vloge izobrazbe. Taksno stalisce je se vedno negativno in zanicevalno. Enako kot trenutno nerazumevanje, da placa ni esenca javnega solstva in izobrazevanja, kljub temu, da v solstvu delajo ljudje, ki morajo preziveti in , ki od tega dela zivijo.
In ko to javno solstvo spodrsne tvoji otroci zagotovo ne bodo imeli dobrega izhodisca za zivljenje, tako kot mnogi drugi, ker kljub temu kar vecina tukaj pise svojim otrokm ne more in ne bo mogla zagotoviti nic vec kot  javno solstvo.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 391
13.4.2012 16:49:32   
nejcko
Liliana, če bi šlo samo za plače, verjemi, da stavke ne bi podpirala, prav tako je ne bi podpiral masrsikateri učitelj.
Vsi se zavedamo, da je varčevanje potrebno, da so nekateri ukrepi potrebni - problem nastane, da je vlada zdaj, ko je sesula vse ukrepe prejšnje vlade, ki bi bili manj kruti, zarezala z veliko večjo močjo.
Res ne vem, zakaj je potrebno toliko ukrepov izvesti na področju šolstva naenkrat. Lahko bi učiteljem znižali plače, morda zaprli kakšno podružnično šolo, kjer je kvota učencev res sramotno majhna in s tem šola povsem nerentabilna. veliko učiteljev, zlasti srednješolskih, je že v zadnjih letih dobilo odpoved zaradi ukinjanja oddelkov, prav tako jih je ogromno zaposlenih za DČ, pa med počitnicami dobijo knjižico, da niso v breme državi ...
Veliko bi se dalo privarčevati v šolstvu z ukinitvijo Zavoda za šolstvo (in ne Pedagoškega inštituta, kar bojo naredili zdaj - torej ukinili edino politično neodvisno ustanovo na področju šolstva - zakaj že?!), kjer se redijo gor ljudje, ki dobesedno mešajo zrak, vendar dražijo šolski sistem z vsemi veleumi. Večina izobraževanj za učitelje je v njihovi domeni, torej država plačuje v bistvu sama sebi, kajne - izobraževanja pa so popolnoma, ampak res popolnoma nekoristna, vsaj velika večina, in so sama sebi namen oz. so namenjena zaslužku teh pametnjakovičev na Zavodu, da imajo lepe honorarje user posted image
Z zmanjšanjem šolske birokracije bi se tudi lahko kar veliko prihranilo (če ne drugega na papirju).

Torej preveč ukrepov, liliana, preveč takih ukrepov, ki kar vpijejo in kažejo an to, da ta vlada želi sesuti javno šolstvo. Drugega jaz ne vidim v vsem tem, res ne. Ne vidim koristi v tem, da se OPB zaključi ob 15.30 - nobene družbene koristi ne vidim v tem. enako ne vidim nobene družbene koristi v prenatrpanih oddelkih, utrujenih in naveličanih učiteljih.
Malo si poglej, kakšna je delovna obveznost učiteljev drugod po Evropi, pa ne spreglej, da imajo marsikje učitelji svojega asistenta ... pa koliko birokracije imajo drugod in koliko pri nas ... ko se že tako radi primerjamo z drugimi. O plačah pa itak nima smisla razglabljati na tej točki.

Pa še nekaj - marsikatero družino bojo vsi ti ukrepi krepko udarili po žepu. Od znižanja otr. dodatkov in povečanja plačila vrtca, subvencije za malice se bojo ukinile ... Jaz računam, da bomo nekje od 300-400 evrov na slabšem, s tem da bom še brez službe ostala.
In naša družina ni edina!!!

Tako da lilijana ... gledam v svoj krožnik in pripravljena sem zategniti pas ... ampak revščine pa ne bi rada tolkla. in krivično se mi zdi, da ena hčerka Zofije Kukovič pa je komot dobila službo v JU - tukaj pa ni treba zatiskat pasu. Evo, že samo na tem mestu se mi zdi krivično tole zategovanje pasu. Ker nas imajo za norca. Tebe in mene, veš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 392
13.4.2012 16:51:22   
Frodo Bisagin
By the way - jaz sem tudi ateistka, ampak tako zelo proti RKC, kskor si pa ti, pa nisem. user posted image

BTW1 : nisem ateistka in sem proti vsem tistim, ki parazitirajo na hrbtu delavskega razreda in drzave. RKC ni moja izbira temvec zgolj najvecji parazit, ki ga ne mores spregledati.

BTW2: clanek sem kopirala  z nekega drugega foruma in ni moj; je od nekoga podobno mislecega...

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 393
13.4.2012 16:56:18   
Kerensa*
.... In vedno sem se strinjala s tabo (še ko si imela prejšnji nick), da je izobrazba bistveno boljše izhodišče za življenje od ne-izobrazbe. Ni pa nujno potrebna za solidno življenje. Kriteriji, kaj je za nekoga solidno in kaj ne, so pa seveda različni od človeka do človeka.

In prav v teh kriterijih je jedro najinega nerazumevanja. Bile so celo teme, kjer si odkrito govorila o nepomembnosti izobrazbe ker - parafraziram ti neizobrazena si bolj pametna in izobrazena od marsikatereega izobrazenega in kaj ce ti doktor znanosti cce ne zna zamenjat zarnice... - kar ze kot golo stalisce kaze na nerazumevanje pomena in vloge izobrazbe. Taksno stalisce je se vedno negativno in zanicevalno. Enako kot trenutno nerazumevanje, da placa ni esenca javnega solstva in izobrazevanja, kljub temu, da v solstvu delajo ljudje, ki morajo preziveti in , ki od tega dela zivijo.
In ko to javno solstvo spodrsne tvoji otroci zagotovo ne bodo imeli dobrega izhodisca za zivljenje, tako kot mnogi drugi, ker kljub temu kar vecina tukaj pise svojim otrokm ne more in ne bo mogla zagotoviti nic vec kot  javno solstvo.

Eno od naju očitno zdajle vara spomin user posted image ...
Nikoli nisem trdila, da je izobrazba sama v osnovi nepomembna. Trdila sem samo (in še vedno trdim), da je nepomembna kot edini kriterij za solidno življenje (pa recimo, da pod solidno življenje smatram najmanj povprečno splošno razgledanost in najmanj osnovne materialne potrebe - o detajlih se mi ne da debatirati - bova kdaj drugič, če se nama bo obema dalo). Ker recimo mene, z mojimi izkušnjami, ne more nihče prepričati, da potrebujem izobrazbo zato, da lahko solidno preživim. Imela sem nič denarja, imela sem veliko denarja in imam soliden znesek - in na nič od tega ni vplivala moja izobrazba, temveč vse drugo prej, kot to.
Nikjer nisem trdila, da sem pametnejša (oz. izobraženejša) od marsikaterega doktorja znanosti - trdila sem samo, da imam od marsikaterega doktorja znanosti več življenjskih izkušenj, ki pa so zame pomembnejše, kakor izobrazba sama. Pri žarnici pa (izhajajoč iz prejšnjega stavka) imaš pa prav - kaj mi bo doktorat iz prava, če doma ne znam zamenjati žarnice? In nikar ne reci, da bi imela z doktoratom prava zagotovljeno tako dobro službo, da bi si lahko privoščila (finančno) tudi sredi noči klicati majstra, da mi jo zamenja. Mislim, da nekje obstajajo linki do statistik oz. točnih podatkov, koliko doktorjev (različnih znanosti) je nezaposlenih. S tega vidika (finančnega) sem jaz celo na boljšem, pa čeprav sem nezaposlena in neizobražena.

In ja - logično, da plača ni edini razlog, da gre nekdo delat v javno šolstvo. Je pa bistveno prenizka, da bi bila odločilni kriterij. Vsaj za večino oz. vsaj za tiste, ki so dejanski tisti pravi učitelji - učitelji po duši. Škoda je samo, ker teh ni večina.

Neposredna povezava do sporočila: 394
13.4.2012 16:58:28   
liliana

Izgleda, da je....pa ne samo pri meni, tudi pri tebi.....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 395
13.4.2012 17:00:07   
Kerensa*
BTW1 : nisem ateistka in sem proti vsem tistim, ki parazitirajo na hrbtu delavskega razreda in drzave. RKC ni moja izbira temvec zgolj najvecji parazit, ki ga ne mores spregledati.

A da ne?
No, z ostalim se pa strinjam. Že nekaj časa.

Neposredna povezava do sporočila: 396
13.4.2012 17:03:55   
end1

BTW2: clanek sem kopirala  z nekega drugega foruma in ni moj; je od nekoga podobno mislecega...

odlično mislečega, takoj podpišem user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 397
13.4.2012 17:13:38   
liliana

Liliana, če bi šlo samo za plače, verjemi, da stavke ne bi podpirala, prav tako je ne bi podpiral masrsikateri učitelj.
Vsi se zavedamo, da je varčevanje potrebno, da so nekateri ukrepi potrebni - problem nastane, da je vlada zdaj, ko je sesula vse ukrepe prejšnje vlade, ki bi bili manj kruti, zarezala z veliko večjo močjo.
Res ne vem, zakaj je potrebno toliko ukrepov izvesti na področju šolstva naenkrat. Lahko bi učiteljem znižali plače, morda zaprli kakšno podružnično šolo, kjer je kvota učencev res sramotno majhna in s tem šola povsem nerentabilna. veliko učiteljev, zlasti srednješolskih, je že v zadnjih letih dobilo odpoved zaradi ukinjanja oddelkov, prav tako jih je ogromno zaposlenih za DČ, pa med počitnicami dobijo knjižico, da niso v breme državi ...
Veliko bi se dalo privarčevati v šolstvu z ukinitvijo Zavoda za šolstvo (in ne Pedagoškega inštituta, kar bojo naredili zdaj - torej ukinili edino politično neodvisno ustanovo na področju šolstva - zakaj že?!), kjer se redijo gor ljudje, ki dobesedno mešajo zrak, vendar dražijo šolski sistem z vsemi veleumi. Večina izobraževanj za učitelje je v njihovi domeni, torej država plačuje v bistvu sama sebi, kajne - izobraževanja pa so popolnoma, ampak res popolnoma nekoristna, vsaj velika večina, in so sama sebi namen oz. so namenjena zaslužku teh pametnjakovičev na Zavodu, da imajo lepe honorarje user posted image
Z zmanjšanjem šolske birokracije bi se tudi lahko kar veliko prihranilo (če ne drugega na papirju).

Torej preveč ukrepov, liliana, preveč takih ukrepov, ki kar vpijejo in kažejo an to, da ta vlada želi sesuti javno šolstvo. Drugega jaz ne vidim v vsem tem, res ne. Ne vidim koristi v tem, da se OPB zaključi ob 15.30 - nobene družbene koristi ne vidim v tem. enako ne vidim nobene družbene koristi v prenatrpanih oddelkih, utrujenih in naveličanih učiteljih.
Malo si poglej, kakšna je delovna obveznost učiteljev drugod po Evropi, pa ne spreglej, da imajo marsikje učitelji svojega asistenta ... pa koliko birokracije imajo drugod in koliko pri nas ... ko se že tako radi primerjamo z drugimi. O plačah pa itak nima smisla razglabljati na tej točki.

V bistvu bi se lahko začeli na tak način takoj pogajati, ne pa da ste takoj napovedali stavko, ko je vlada prišla ven z ukrepi......

Pa še nekaj - marsikatero družino bojo vsi ti ukrepi krepko udarili po žepu. Od znižanja otr. dodatkov in povečanja plačila vrtca, subvencije za malice se bojo ukinile ... Jaz računam, da bomo nekje od 300-400 evrov na slabšem, s tem da bom še brez službe ostala.
In naša družina ni edina!!!

Večino teh ukrepov je naredila že Pahorjeva vlada......

Tako da lilijana ... gledam v svoj krožnik in pripravljena sem zategniti pas ... ampak revščine pa ne bi rada tolkla. in krivično se mi zdi, da ena hčerka Zofije Kukovič pa je komot dobila službo v JU - tukaj pa ni treba zatiskat pasu. Evo, že samo na tem mestu se mi zdi krivično tole zategovanje pasu. Ker nas imajo za norca. Tebe in mene, veš.

Ja, v prejšnjem manadatu pa je dobila službo Pahorjeva prijateljica......tako to gre v politiki....tako, da nas imajo vsi za norca.......

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 398
13.4.2012 17:21:40   
liliana

- prenehanje financiranja verskih skupnosti iz proračuna (financirajo naj jih verniki po avstrijskem ali nemškem sistemu)
- obdavčitev nepremičnin verskih skupnosti (RKC letno zasluži 200 milijonov EU in ne plača niti centa davka)
- legalizacija in obdavčitev prostitucije, ki je sedaj dekriminalizirana (2500 slovenskih prostitutk letno zasluži 10 milijonov EU in ne plača niti centa davka)
- legalizacija marihuane (dilerji na črnem trgu letno zaslužijo preko 10 milijonov in ne plačajo niti centa davka)
- uvedba trošarin na kofeinske in teinske izdelke, sladkarije in pa hrano z dodanimi škodljivi E konzervansi (vsi niso škodljivi, za neškodljive naj se trošarin ne bi dajalo)

Slovenija je premajhna, da bi se delila na 211 občin in pa da bi z 2 milijona ljudmi upravljalo 90 poslanecev.

Če bi število poslancev zmanjšali na 46, bi na 1 milijon prebivalcev prišlo 22 poslancev (+ 2 na narodnostni manjšini), kar je primerljivo s sosednjo Avstrijo.

Če bi imeli 44 poslancev + 2 italijanske in mađarske skupnosti, bi bila sestava Državnega zbora, če upoštevamo predčasne volitve 2011 taka:

SD 5 poslanev

Menim, da bi s takšno sestavo Državnega zbora enako uspešno vodili državo, kot sedaj, ko imamo 90 poslancev. "

Samo eno vprašanje.......že nekaj let je kriza....zakaj s takimi ukrepi pobudniki niste prišli na dan že v prejšnjem mandatu.....ko se je recimo sprejemal Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki je prizadel najšibkejše.....?

Neposredna povezava do sporočila: 399
13.4.2012 17:26:41   
nejcko

SD 5 poslanev

Samo eno vprašanje.......že nekaj let je kriza....zakaj s takimi ukrepi pobudniki niste prišli na dan že v prejšnjem mandatu.....ko se je recimo sprejemal Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki je prizadel najšibkejše.....?

verjetno zato, ker s(m)o bili zaslepljeni od soraštva do lažnih samohranilk in s(m)o ploskali ukrepom, ki jih bodo "zašila", hkrati pa s(m)o zašili sami sebe.
Tako to gre v Slo - foušija nas tera naprej, zaslepljeni smo od sosedovega krožnika in nimamo časa na lstnega paziti. user posted image
In zgodba se zdaj ponavlja.
Ubogi Vodnik se verjetno obrača v grobu user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?