|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
13.4.2012 12:14:13   
Chocolat
Ojla žogice ! Upam, da ste vse ok in še doma. Jaz sem danes previjalno torbo v DM nabavila. Za 25 eurov črno, meni je zelo všeč. Pa če imaš neke njihove točke (50 točk) dobiš še 25% popust. Danes jo vržem v pralni stroj in posušim, potem pa pripravim noter vse, kar rabim za dojenčka iz porodnišnice (pajacek, bodije, plenico, kapice etc), saj mi jo bo moj prinesel v porodnišnico.

Jasmina: kako mi je hudo za tvojo prvorojenko ! Upam, da je sedaj že bolje. Pošiljam vama eno user posted image  za srečo in čimprejšnje okrevanje. Si kar predstavljam kakšen stres je to bil zate. Drži se ! Hvala tudi za navodila glede štetja gibov, bom naštudirala in začela pridno štetiuser posted image

Dodajanje tekočine ob hranjenju: se še nisem odločila ali bom dajala tekočino ali ne. Odvisno koga poslušaš. Zgrešiti pa nimaš kaj, če dodajaš tekočino, to je res. Si vsaj pomirjen, da ni otroček žejen, še posebej zaradi poletnih mesecev. Pomembno je le, da je prekuhano (voda ali poseben čaj za dojenčke).

Illuna: pri tebi se pa vsi tile simptomi že resno berejo. Da ne boš res aprilčica ? Držim pesti, da dete počaka do PDP.

Danes sem začela brati knjigo, ki mi jo je posodila prijateljica z naslovom Modrost rojevanja (porodni vodnik vodilne svetovne babice) avtorice Ina May Gaskin. Kaj pa vem...bom videla, če bom vztrajala do konca. Jo je katera prebrala ?

(odgovor članu srcek12)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
13.4.2012 14:20:18   
Jasmina 85
zdravo

hvala chocolat za lepe želje :)))

Glede dodavanja čaja, jaz ga verjetno bom, tudi če bom dojila bom vsaj malo dodala. Vse bo pa odvisno od kakeca user posted image . Srčno upam da bo mehki, pri hčerki ni bil nikoli. Od 1 tedna je komarčkov čaj na voljo, kamilični pa se ne spomnim, zdi se mi da od 2 tedna-ne me za besedo jemat. Čaj si bom sigurno nabavila, tudi mleko za vsak slučaj. Prijateljica je včeraj rodila fanteka 3700g in 54 cm je velkeuser posted image  pravi korenjak. :)) Tak da sem zlo vesela za njo.

Illuna-ne se nič sekirat tudi če bo prej otrok rojen zdaj si v varnih tednih in je že očitno dovolj dorasel in hoče k mamici v naročje. Želim ti vse dobro, pa da čim dalj časa ostane v trebuščku.
Ne vem sicer ampak meni bi bilo po eni strani slišati fajn ko bi ti zdravnik rekel da si skoraj na pol poti-4cm odprta, tak da pričakuj ko bo šlo zares boš 1 2 3 opravila s porodom.user posted image

lp vsem

< Sporočilo je popravil Jasmina 85 -- 13.4.2012 14:23:42 >

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
13.4.2012 15:23:35   
ovnica7
Pozdravljene souser posted image !

Tudi jaz sem bila prejšnjo soboto odprta 4 cm in pristala v P na opazovanju. Opcija je bila tudi že porodna soba, ampak smo se potem odločili, da se malo še počaka. Sedaj ne vem ali sem odprta že kaj več, ker nismo več drezali in česa pospeševali. V glavnem imam vsak dan ctg in kakšnih resnejših popadkov k sreči še ni. Danes sem si izprosila izhod, ker moram nujno urediti dokumente, jutri pa nazaj. Naslednji teden predvidoma v četrtek bom imela CR (medenična vstava, user posted image pa se ne more več obrniti), če se izkaže za nujno, pa lahko tudi že prej. Sedaj sem v 37.t, naslednji teden bom v 38.t.

Evo, sploh ne morem verjeti, da mi teče zadnji tedenuser posted image .

(odgovor članu srcek12)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
13.4.2012 15:52:27   
srcek12
Ovnica saj si iz hudega že vn. Kaj pa so ti kaj delal v bolnici, a te je bolelo, da so idl, da si odprta. Jaz sem sedaj ravno polnih 35 teden pa bi še rada kak teden zdržala. MV naj bi bil dolg 1.5 cm in naj bi se začel odpirati, sam ne vem pa kok,to mi ni nič rekla.

lp, vsem

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
13.4.2012 18:03:54   
ovnica7
Srček 12 - Imela sem redni pregled z UZ in tam se je videlo, da je plodovnice zelo malo, kar je ponavadi znak, da posteljica popušča in že to je bil razlog za večjo previdnost. Potem pa sem G sama omenila, da sem dva dni pred tem opazila rjavkast izcedek, kar bi lahko bilo zaradi sprostitve čepa ali pa bi šlo morda za kakšno vnetje. Zaradi tega me je potem pregledala še vaginalno in smo ugotovili, da sem odprta. Sicer pa ja, glede tednov naj bi bil otrok dovolj razvit, samo sama sem pa kar malo v stresu, ker zaradi malo plodovnice gibov user posted image ne čutiš tako izrazito, pa nikoli ne veš ali je otrok v stiski ali ne, zato imam tudi vsak dan ctg-je. Tako da po eni strani komaj čakam, da bo teh skrbi konec, čeprav zaradi user posted image je pa bolje, da se čas podaljšuje.

(odgovor članu srcek12)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
13.4.2012 18:05:02   
lluna
Jasmina 85, hvala, iskreno se zdaj res ne sekiram več, do tedna nazaj pa sem še upala, da malo zdržimo. Tudi prvega sem rodila 2 tedna prezgodaj, tako da sem malo že tako pričakovala, da se zna ponoviti tudi tokrat. Tudi 4 cm odprta je super user posted image , upam le, da dobim do dneva D svoje prave popadke, saj sem prvič tudi šla notri, ker sem bila že precej odprta, popadkov pa od nikoder. Tisti umetni res niso najbolj fajn, ampak če ne bo druge, bo tudi to OK user posted image , glavno, da bo z dojenčico vse v redu! To, da bom 1 2 3 opravila pa iz tvojih ust v božja ušesa! user posted image

Ovnica, kako pa je s tvojim materničnim vratom, je že čisto spuščen?

Srček12, kdaj se bo dejansko žačel odpirati, če se še ni, ti ne more napovedati, ker je zelo različno. Jaz sem bila pri svojem prvorojencu že mesec dni prej odprta 1 cm, pa ni pred tem nič nakazovalo na to, razen da je nekoliko odstopav v velikosti. Zdaj, ko sem imela veliko lažnih popadkov (tudi do 30 na dan) sem kakšne 3 tedne zelo počivala, saj sem želela prilesti do sem, kjer sem zdaj. Takoj, ko sem bila v varnih tednih oziroma blizu, kot je že omenila Jasmina 85, pa sem si oddahnila in nadaljevala z opravki, sprehodi in se očitno začela odpirati. Zdaj se ne šparam, vendar imam mejo, toliko kot zmorem, oziroma da se počutim ok. Zoprno je le, ker mi narazen vleče sramne kosti (saj mislim, da sramne - čisto spodaj spredaj / in ne medenične) ter se mi že dela diastaza, tako da G pravi, da bi bilo kar fino, da bi bilo prej. Se strinjam user posted image . Baje je zato "kriva" naša velika punca v trebuščku, pa vendarle je to že druga nosečnost. Aha, moj MV pa je dolg nekako tako kot tvoj, v 35. tednu je bil dolg 2,5 cm in sem bila še zaprta. Je pa odvisno od tega ali je že zmehčan ali še trd. Meni se dnevno po malem lušči.

Srečno vsem!!!

< Sporočilo je popravil lluna -- 13.4.2012 18:08:30 >

(odgovor članu srcek12)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
13.4.2012 18:15:08   
lluna
IZVIRNO SPOROČILO: ovnica7

ker zaradi malo plodovnice gibov user posted image ne čutiš tako izrazito, pa nikoli ne veš ali je otrok v stiski ali ne, zato imam tudi vsak dan ctg-je. Tako da po eni strani komaj čakam, da bo teh skrbi konec, čeprav zaradi user posted image je pa bolje, da se čas podaljšuje.

Ovnica7, imaš že ves čas manj plodovnice ali ti že počasi odteka? Ker meni se je ravno včeraj zvečer zgodilo, da sem začutila takšno toplo mokroto, sem bila prepričana, da se je vlilo, potem pa sem imela le malo mokre hlačke. Sem danes govorila z G in je rekla, da se naj opazujem, vendar mi sedaj nič ne kaplja.. Je pa mala precej bolj mirna kot ponavadi, jo na vsake toliko malo podražim, da me vsaj brcne nazaj :). Vglavnem, opozorila me je, da moram v P, če gibov sploh ne bi več čutila (se je namreč zgodilo tudi pri prvem, ampak je bilo na tak zaspan dan in ga je tudi G morala nekaj časa premetavati, da je zamigal user posted image ). Je pa stresno tole ugotavljanje prisotnosti gibov, se popolnoma strinjam! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
13.4.2012 18:21:34   
lluna
IZVIRNO SPOROČILO: ČrnTulipan

chocolad upam da so krči minili, drgač ti res priporočam od firme Gnld CalMag tablete. so iz naravnih snovi-jajčnih lupin in so zato bolj močne kot tiste ki jih kupiš v lekarni-mislm da so od krke. vem da sm probala vse možne prvo nosečnost, ampak zdej mam sam te. je blo pa na začetku tko hudo da sm upila sred noči-groza, noge pa use zategnjene.

CalMag od GNLD so res super, vendar imajo dodan vitamin D zaradi boljše presnove in nekje sem prebrala, da na koncu nosečnosti ni priporočljivo jesti D vitamina - no mogoče le, da je potrebno paziti na količino, se ne spomnim, vendar sem jaz raje ostala kar na Magnesol tabletah. Pa pomagala mi je krema Cosmerba rjava.

Tudi jaz želim čem manj "zategnjenih" noči! user posted image user posted image

(odgovor članu ČrnTulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
13.4.2012 21:03:35   
ovnica7
lluna - nimam ves čas manj plodovnice, pa tudi mislim, da mi ni nič odteklo. Če posteljica popušča to pomeni, da posteljica ne proizvaja več dovolj plodovnice. vsaj tako sem jaz razumela in mislim, da se to dogaja pri meni. Glede spuščanja MV pa mi ni nič omenila, samo koliko sem odprta.

(odgovor članu lluna)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
14.4.2012 9:32:09   
Chocolat
Dobro jutro nosečke. In eno dišečo user posted image za vse. Ponoči kar ok spala. Ni čudno, saj je bila prejšnja noč katastrofa. Se pa sedaj ne premetavam več sem in tja po postelji, ker so obrati že pravi podvig (trebuh imam ogromen, ne vem če je lahko sploh še večji) ampak vstanem in grem v dnevno sobo brati. Sem prebrala v zadnjem mesecu ene 4 knjige. No, saj potem itak ne bo toliko časa za to...

Ovnica7: a ti boš pa v četrtek rodila ??? Sploh ne morem verjeti, da smo že tam. Bomo majčice mislile nate v četrtek.Srečno, srečno, srečno. user posted image

Iluna: hvala za napotke glede CalMag od GNLD. Sem potem tudi jaz kar pri magnesol šumečkah ostala, ker so se krči malo umirili in je bilo "zategnjenih noči" res manj. Naj traja...

Komarčkov čaj za dodajanje k hranjenju otroka: a to kupiš v lekarni ali v navadnih štacunah ? Ker pri prvemu jaz nisem nič dodajala, je veljalo še, da je dojenje dovolj ampak ker bodo naši pikci prve tri mesece preživeli v poletju, bi bilo fajn imeti na zalogi tudi to (no, še vedno lahko prekuham vodo in dodam par žličk).

Prehrana: En dan me je prešinilo, da moraš pri hrani (ko dojiš otroka) paziti na vse mogoče. In da so tudi sadne in zelenjavne solate precej omejene zaradi morebitnih krčev otročka. Se sedaj bašem s skledami mlade solate in motovilcem, saj sem nora na zelenjavouser posted image

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
15.4.2012 7:51:21   
monita

IZVIRNO SPOROČILO: Chocolat

Komarčkov čaj za dodajanje k hranjenju otroka: a to kupiš v lekarni ali v navadnih štacunah ?

lahko ga kupiš v lekarni, lahko pa tudi v navadni trgovini (mercator, spat, tuš), tudi DM in muller ga imata....

kako ste kaj???
pri meni je počutje ok, edino zgaga me skos nekaj peče... pomaga mi edino mleko... me pa sedaj začenja skrbeti, da mogoče preveč mleka spijem...koliko pa se ga lahko spije v nosečnosti????

sem pa v petek vse cotke oprala za malo, tako da jih jutri začnem veselo likat....
zdajle pa grem malo pospravit, potem k tašči na kosilo, popoldan pa pridejo obiski....

lepo nedeljo vsem

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
15.4.2012 16:50:15   
Chocolat
Monita: hvala za nasvet glede komarčkovega čaja. V pon grem v nabavouser posted image  Sprašuješ glede kisline. Jaz sem jo imela v 7 mesecu, pa je sedaj čudežno izginila.
Ja, menda pomaga mleko in velikooo Donata. Če pa je zelo moteče, bi jaz vprašala G kako je z Rupurutom, čeprav bi to vzela, le če je res nuja. Kaj pa vem..farmacija je le farmacija.

Počutje drugače OK, le utrujena postanem zelo hitro in kar precej sem nespečna ter trebuh me ovira pri skoraj vsaki aktivnosti razen branju in počivanjuuser posted image
Kilogrami gredo strmo k višku, bo treba migati po porodu že vidim...

Me je pa zadnjič prodajalka v DM prijazno spomnila, da se kot nosečnica in nato mamica včlanim DM BabyBonus 2012 program. Prijaviš se lahko preko spletne strani www.dm-drogeriemarkt.si oziroma preko terminala v vseh prodajalnah DM. Nosečnice imamo možnost predprijave, ko rodimo pa svoje stanje posodobiš in imaš nato do otrokovega 3 leta popuste pri nakupu plenic ter drugih izdelkvo preko bonov ugodnosti, s katerimi nekaj privarčuješ, če seveda kupuješ v DM. No, jaz sem se včlanila, če bom pa kaj koristilo ne vem...

Tudi z moje strani lepo nedeljo vsem...

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
16.4.2012 7:13:16   
mausikaa
dobro jutro souser posted image
evo pa nas čaka še en deževen dan (vsaj pri nas prav lepo pada), tako da jo bom jaz pičila kar lepo nazaj v vodoravni položaj, se mi pa res še nič ne da, itak sem skoraj celo noč dežurala...
včeraj sem si pripravila seznamček kaj moram še zase nakupiti in spakirat - počasi bo treba pripraviti nahrbtnik/torbo za v porodnišnico...punce meni se zdi tako nerealno da bomo počasi na vrsti...
Čokoladica thx za tip za DM, bom šla tudi to še urediti, sem malo gledala, pa je kar nekaj fajnih popustov...
ste o porodnem načrtu že razmišljale oz. a ste ga že sestavile? jaz se spravljam k sestavi že kar lep čas, pa mi nekako zmanjka beseduser posted image  

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
16.4.2012 11:32:25   
biba217
hej hej souser posted image !

res je šlo hitro naokrog in kar ne morem verjet da se bližamo dnevu D.

Zanima me, če se vam že kaj pojavljajo lažni popadki? Sicer imam rok konec maja, vendar
se mi zadnjih par dni kar intenzivno pojavljajo. Bolečina je na začetku kar huda, vendar je
lažje ko vem da kar hitro mine.

Porodniški dopust ste že vse uredile? Slišala sem da naj bi novi zakon začel veljat po 1.6.2012.
Imate kaj več info kaj to pomeni za nas? Prve tri mesece dobimo po starem, kaj pa naprej?

Lep ponedeljek

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
16.4.2012 16:28:12   
Chocolat
Jaz sem pa danes cel dan letala naokoli...še morala še nekaj finalizirati v službi, pa potem zadnja potrdila na CSD, pa DM malo nakupov seveda. Tam sem nabavila 2 paketa čaja za dojenje Teekanee, pa 2 paketa čaja za otročka (en komarčkov, en pa zeliščni če bom dodajala tekočino), drugače pa ga bom jaz spilauser posted image Vse skupaj zneslo ene 8 eurov, tako da niti niso tako dragi ti čaji za dojenje kot sem nekje slišala....

Porodni načrt: v prvo ga nisem imela, v drugo ga tudi ne bom. V načrtu je sicer epiduralna, če pa bo možna je seveda druga zgodba.Bom pa poskušala biti čimbolj sproščena, se prepričati da gre za naraven dogodek. Skratka: sproščenost in zaupanje na prvem mestu.

Lažni popadki: se pojavljajo, zelo močni. Če me zagrabi ko hodim, se moram kar ustaviti in se česa oprijeti.

Porodniška in zakonodaja: spremembe bodo veljale od 1.7 dalje. Prve tri mesece 100%, nato pa 90% in nato 80%.  Menda bo največ kar lahko dobiš 1200 eurov, ne glede na to koliko plače si imel v zadnjih 12 mesecih. Sedaj je bil ta maksimum 1800 eurov. Doslej je bilo namreč najvišje starševsko nadomestilo navzgor omejeno z 2,5-kratnikom povprečne plače, z novim zakonom pa bo lahko znašalo največ 1,5-kratnik, ne glede na to, kolikšen dohodek je imela in koliko je prispevala v blagajno ženska,ki odhaja na porodniško. Konkretno to pomeni, da porodniška po novem ne bo mogla biti višja od približno 1200 evrov na mesec. Moram priznati, da ženskam ta vlada res ni naklonjena...

:

(odgovor članu biba217)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
17.4.2012 11:54:01   
teja188
pozdravljene!
kako ste kaj? jaz imam naslednji teden pregled v lj za zunanji obrat. ima katera kaksne izkušnje s tem.

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
17.4.2012 15:16:00   
Jasmina 85
Živijo

Teja nimam izkušenj s tem tak da ti ne morem pomagati.
Danes sem od ginekologa, tehtamo 2910 g lepo prosim, o moj bog kaj me čaka. Hčerka je ob rojstvu tehtala 2840g. Drugače je vse ok, obrnjen je navzdol z glavico, tak da čakam dan D. danes sem bla tudi v dm, nabavljala stvari, manjkajo še mi kremice iz lekarne, ostalo pa je keko teko kredi user posted image . Dobila sem še napotnico za porod, pa je katera delala test za neke steptokoke-verjetno se nisem prav izrazila. V glavnem vzeme ginekolog bris, je pa plačniški. Jaz danes sem mela tudi to. Če je + pol dobiš pri porodu zdravilo, da se ne okuži otrok-sepso mi je omenila ginekologinja. Tak da bom vidla, čez teden dni bi naj bli že rezultati.

Lažni popadki se pojavljajo oziroma me zelo dol tišči, pa me pol vse boli. otrdeva trebuh tudi,včasih man občutek kot da bi me v nožnici kdo z nožem urezaluser posted image . Mah saj bo, samo malo še... Torba še pa zmeraj ni dokonca pripravljena,uh mene.

No lepo se imejte
lp

(odgovor članu teja188)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
17.4.2012 17:51:57   
mausikaa
Teja tudi jaz nimam izkušenj s tem, ga pa baje nekatere porodnišnice sploh ne izvajajo več, največji stručkoti za zunaji obrat so menda v Kranju.
Jasmina meni je prejšnji teden G vzel bris za streptokoke, izvid sem dobila danes domov in je vse ok, je pa res za plačat in sicer 15€ (v Postojni)
uf lažni popadki, če sem iskrena nisem vedno prepričana da so lažni, začne se v križu potem se preseli v zgornji del trebuha in nato v spodnji del, traja dobro minutko in še malo, predvčerajšnjem zvečer sem že mislila da smo v nizkem startu, me je kar lep čas špikalo na 10 minutk pa potem na 8, no sem pa vsaj trenirala dihanje in sem se sama sebi zdela smešna, še dobro da mojega user posted image  ni bilo doma ker bi itak mislil da sem čisto prismuknjena...
se pa počasi odločam ali bi epiduralno ali ne bi, včeraj sem govorila z eno, ki jo je imela par mesecev nazaj in pravi da je carsko, da je bila kot prerojena, samo kaj ko ji ni ves čas držala...ne vem, mislim, da se bom odločila tik pred zdajci...
no zdaj imam za škratka/škratico vse oprano, posušeno, samo zlikam še in zložim v previjalno, pa v torbo...danes sem tudi nakupila še čisto zadnje stvari zase za v P...edino stekleničk še nisem kupila, s tem bom počakala da dete pride...ma komaj že čakam, da spoznam malo žabo, samo upam da bo šlo do konca vse tako kot mora biti...

< Sporočilo je popravil mausikaa -- 17.4.2012 17:53:13 >

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
18.4.2012 8:33:43   
monita
dobro jutro

kako ste???
včeraj sem bila v Lj in sem nakupila še nekaj stvari za malo, danes pa grem še v NM po previjalno torbo in verjetno še kako malenkost ki mi bo všeč...
drugače počutim se vredu, edino včeraj sem pa bila tak utrujea, da groza... so me noge tako bolele da obup...

moram pa tudi danes ali pa jutri začet z likanjem in pakiranjem torbe za v P.....

a se pri CR lahko otrok tudi okuži če je test na streptokok pozitiven?

lepo se imejte

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
18.4.2012 11:19:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: monita

dobro jutro

kako ste???
včeraj sem bila v Lj in sem nakupila še nekaj stvari za malo, danes pa grem še v NM po previjalno torbo in verjetno še kako malenkost ki mi bo všeč...
drugače počutim se vredu, edino včeraj sem pa bila tak utrujea, da groza... so me noge tako bolele da obup...

moram pa tudi danes ali pa jutri začet z likanjem in pakiranjem torbe za v P.....

a se pri CR lahko otrok tudi okuži če je test na streptokok pozitiven?

lepo se imejte

kolikor vem se ne more pri CR okužit.če sem prav seznanjena, se otrok okuži s streptokoko v porodnem kanalu oziroma pri izstisu.nekako takouser posted image

(odgovor članu monita)
  Neposredna povezava do sporočila: 1895
18.4.2012 11:37:07   
teychiD
Pozdravljene majčice user posted image

vas berem že od začetka nosečnosti, ampak sem bolj lena za pisanje in sem se odločila vam pridružiti bolj na koncu, ko imam več časa. Me sprejmete medse? user posted image user posted image

Tud js mam že po večini vse pripravljeno za bibo, razen par malenkosti iz lekarne mi še manjka. Torbi za v porodnišnico sta tudi že pripravljeni, saj nikoli ne vem kdaj bo treba it user posted image   rok imam 2.5. in že kar komaj čakam user posted image

Me pa zanima, če so kateri na uz namerili manjši plodek (naša pikica bi naj imela sedaj okoli 2500g) kar pomeni, da malo zaostaja in me imajo kar pod kontrolo...ker če ne bo pridobivala na teži, me zopet pošljejo v bolnišnico in me je strah, da me tam obdržijo kar do poroda. Jutri imam ponovni uz...tako da držite pesti, da se je otroček vsaj malo poredil user posted image

lepo se imejte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
18.4.2012 12:40:21   
ČrnTulipan
ojla, tut jst mam malo časa, mi ga sine vzame full.

teychiDj tut men so v prvo skoz govoril da mam majhen trebuh in plodek, pa je bil na koncu 3400, 50cm tko da ni zmer to kar pravijo. srečno, bo pa hmal ja, jst sm pr tazadnih- mende heh

mim grede ena je sprašvala za knjige o otrocih. Priporočam vsem knjigo: Otrok od rojstva do šole- lahko celo preberete al pa sam po delih. Porod je ful lepo opisan tut iz strani otročka ne sam iz mamine strani, pa tut naprej sm ful zanimivih in dobrih metod našla za našega malega razbojnika. pa knjigo: Znanost o vzgoji, pa Z otrokom lahko sodelujemo. te so ble men res dobre pa vredne branja. zdej pa se šibam uležt, ker me use tišči že dol, pa sm sam kosilo skuhala- nevem al bo kaka polna luna al zarad zob, mali me čist ob živce spravu k je sitko- nččččččč mu ne paše danesssss... ah bo že, tut taki dnevi pridejo, pripravite se :) lep dan še naprej pa srečnoooo

(odgovor članu teychiD)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
18.4.2012 12:59:21   
ČrnTulipan
aja, pozabila, pravijo da čimveč na levem boku ležat ker otrok baje dobi več hrane in bolj mu je udobno. lp

Neposredna povezava do sporočila: 1898
18.4.2012 19:47:42   
Chocolat
Ojla sonosečke. Jutri imam tudi jaz pregled pri G (zdaj sem tam vsak teden) tako da ga bom vprašala za test za streptokok B. Vem pa, da je samoplačniški, ja.

Drugače pa vse zaenkrat še ok, upam da tako ostane čimdlje. Sem in tja preberem aprilčice in njihove prve dneve oz. tedne z otročki. Pa dobim vmes preblisk kaj me še vse čaka oz. kaj moram še pripraviti. Če še nimate izbranega pediatra malo pokličite naokoli kateri so kaj prosti oz. bi vas bili pripravljeni vzeti vašega otročka. Bodo sicer večinoma rekli, da pokličite še enkrat po rojstvu ampak boste vsaj vedele kateri pediatri sploh še jemljejo nove in pri katerih ni šans zaradi dolge vrste. Na srečo naša pediatrinja pravi, da če imamo prvega pri njej, bomo pač imeli še drugega, tako da se mi je odvalila skala s srca v teh dnevih....prvi pregled otročka pri pediatru je namreč pri 4 tednih otrokove starosti.

Neposredna povezava do sporočila: 1899
19.4.2012 15:05:01   
Jasmina 85
živijo punce

kako se držite? Jaz neprespano user posted image  in utrujeno...
saj bo zdaj smo že tak na cilju skoraj.
Danes sem bla pri prijateljici, ki je rodila točno teden dni nazaj....joj kak je krasen otrok. Pozabila sem kako je tudi majhenuser posted image . Je bila patronažna tam in je rekla da ne rabimo čez dan na široko povijat, ponoči samo. Da v mb in lj tega že dolgo ne delajo. Je pa bila mlada in ne 100 let za nekaterimi patronažnimi. No smo ugotovile, da bo k meni tudi ona hodla, tak da sma se že naprej spoznale :)))

Tak lepo se imejte...
čuvajte user posted image
lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?