|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
26.3.2012 13:58:00   
manja91
živijouser posted image ...tile lažne popadke imam js kr pogosto,no al pa kokr ker dan no,včasih jih imam večkrat,včasih manjkrat...do 5x na dan pa ziher...glede papirovja:)jaz grem v sredo nest papirje na czd...nekaj me zanima,ali katera ve kako je če te fant ali kdo zaposli kot gospodinjsko pomočnico,in potem dobiš več denarja...meni je to tudi svetovala delavka,ko sem šla urejat za dodatno zavarovanje..in je rekla da me naj nekdo mesec dni pred porodom,zaposli kot gospodinjsko pomočnico,da se bolj splača?ve katera kaj?drgače imam pa v sredo uz in komaj čakam da vidim kako se razvija moje dete:)a će veste kako bodo vaši angelčki oblečeni za domov?

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
26.3.2012 15:54:42   
ČrnTulipan
Živjooo, jst bi dodala še na zgornji seznam ležalnik- vsaj meni je v prvo prov prišel, saj sm ga lahko postavla na mizo, pult, sedežno, da sm lahko kaj nardila pa je mali ful užival v njem, ker me je videl. No kasneje sm ga tolk dvignla da je lahko tudi jedu v njem- super. Jst sm kupila dude MAM, pa tut druge stvari bom, če bo potrebno in to latexove ker se mi zdijo še najbolj podobne materini bradavici- še posebej za tiste ki mislte dlje časa dojit.

Prošnjo se odda najkasneje 2 dni pred nastopom porodniškega dopusta- čim kasnej, več plač gre notr. in ko oddaš svojo prošnjo in tisto ki ti jo spolne delodajalec in jo odneseš na CSD, ti dajo potem še obrazec za očetovski dopust, ki ga mora oče prinesti mislm da dan predn začne očetovski dopust. Ne pozabite si sprintat še obrazce ker boste pol mele use na kupu: obrazec za pomoč od občine, obrazec za otroški dodatek da ga oddate čimprej po rojstvu, da ga tut čimprej dobite, drgač se takoj mesec obrne. aja pa še obrazec za zavarovanje novega člana, katerga morte ve al pa mož odnest v službo da je mali zavarovan in dobi kartico. prve 3 mesce je zavarovan po vas in upoštevajo vašo kartico.

chocolad upam da so krči minili, drgač ti res priporočam od firme Gnld CalMag tablete. so iz naravnih snovi-jajčnih lupin in so zato bolj močne kot tiste ki jih kupiš v lekarni-mislm da so od krke. vem da sm probala vse možne prvo nosečnost, ampak zdej mam sam te. je blo pa na začetku tko hudo da sm upila sred noči-groza, noge pa use zategnjene.

upam da uživate lepo vreme, če glih ne piha kot pri nas. jst uživam v brcah malega, drug tedn imam UZ pregled, naš mali hiperaktivc pa me zaposli čez dan z pospravljanjem in crkljanjem :) lepo bodite

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
27.3.2012 7:29:29   
Soncnica Sandra ***
Dobro jutro!
Tudi jaz sem v prvo imela lezalnik,no ja....ga se vedno imam spravljenega user posted image .Pa se nam je prav fino obnesel...res marsikaj lazje postoris,ko mala zaba malce zraste in hoce biti dvignjena da kaj vidi

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu ČrnTulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
27.3.2012 11:17:41   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: ČrnTulipan  aja pa še obrazec za zavarovanje novega člana, katerga morte ve al pa mož odnest v službo da je mali zavarovan in dobi kartico. prve 3 mesce je zavarovan po vas in upoštevajo vašo kartico.

Črn Tulipan: hvala za info glede zavarovanja. Kje pa se ta obrazec za zavarovanje dobi ? In HVALA za namig glede CaMag tablet, bom poskušala še te,ker moje magnezijeve šumečke ne zadoščajo.

(odgovor članu ČrnTulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
27.3.2012 11:23:52   
monita
mi ležalnika prvič nismo imeli...sedaj pa ga bomo imeli.... se mi zdi res vredu stvar, da lahko malega daš na mizo ali pult, pa zraven delaš še kosilo, ker drugače je v posteljici in ga ne vidiš....
glede papirjev pa bom šla v ponedeljek na CSD to urejat, pa da vidim kaj bodo rekli kako in kaj....
a za vrtec je tudi potrebno dat novo vlogo potem ko rodimo???

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
27.3.2012 12:32:09   
Chocolat
Ležalnik sem že dopisala na seznamček. user posted image Danes jaz perem blago iz lupinice ter pregledujem kaj sploh imam in kaj ne, da se lotim pranja. V prvo sem šla samo po seznamu, sedaj pa moram ugotoviti kaj že imam in kaj dokupiti. Upam, da bo slednjega čimmanj.

Monita: če že imaš kakšnega otroka v vrtcu, potem najdeš na spletni strani Min za delo, družino in socialne zadeve obrazec za sporočanje sprememb. V osmih dnevih po rojstvu izpolnjen obrazec pošlješ na CSD, da ti ustrezno (v obrazcu označiš, da je šlo za povečanje družinskih članov) spremenijo odločbo za vrtec za prvega otroka. Vsaj tako so meni rekli danes telefonsko,ko sem preverjala na CSD. Aja, pa priporočljivo je poslati priporočeno in dati zraven svojo tel številko, če jim kaj ni jasno, da pokličejo, mi je rekla. Na istem obrazcu lahko označiš tudi da prosis za spremembo odločbe tudi za otroške dodatke in ostalo, če seveda uživaš te pravice. Mi tega nimamo, tako da meni ta obrazec velja le za subvencijo za vrtec.

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
27.3.2012 13:53:09   
Jasmina 85
Živijo

Hvala za informacijeuser posted image , sem si kar dol napisala na list katere papire si lahko predčasno pripravim, dodala bi samo da lahko podpiše očka otroka na csd očetovstvo v naprej, še ena stvar,da pol ne rabiš hoditi po csd (mislim da more mati privoliti v podpis).

Danes sem mela pregled in je vse dobro, dobila sem tabelo za štetje gibov,sedaj je 100 % da bouser posted image user posted image (fantek), tak da bomo imeli par user posted image  sem happy danes, pa težki smo 2100g.

Lepo se imejte

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
27.3.2012 16:24:52   
biba_leze*
Dan,

mi smo imeli prejšni teden pregled. Naš user posted image bo spet bol drobiž, saj je imel pri dopolnjenih 32 tednih komaj okoli 1680 g. Drugače pa zaenkrat kaže vse ok.

Ste se pogovarjale o ležalniku. Jst sem tudi razmišljala, da bi ga tokrat vzela, samo ne vem če je preveč varno, naša starejša user posted image je namreč pravi vražiček in se bojim, da ga ne bi mogoče po nesreči prevrnila. Kaj pa vem. Morem še razmislit.

Drugače pa komaj že čakam na našega user posted image . Kmalu bo maj tu. user posted image Nekaj me nespečnost matra in zelo slabo spim, predvsem zato, ker naše malo dete rita predvsem ponoči, podnevi pa večino časa spi. Uh, upam da ne bo tudi potem ko se rodi tako.               

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
28.3.2012 8:17:51   
Chocolat
Ojla sonosečke. Ena user posted image  za vse najprej...čestitke za opravljene preglede in dobre novice (parček). To bo veselo !
Naš je pred kratkim tehtal 2000 g, sedaj pa pojma nimam koliko je napredoval. Naslednji pregled imam v začetku aprila.

Drugače sem kar ok(počutje), včeraj preprala blago iz lupinice in ležalnika, danes pa pregledujem cunjice dalje.
Sem pa ugotovila, da razni pliško pajaci, ki jih imam od prvega ne bodo prišli preveč v poštev prve mesece, saj bomo v poletju. Tako da moram kakšen bombažni pajac za prve tri mesece nabaviti...v bistvu je maj tak mesec, da moraš imeti oboje, nekaj toplih oblekic in nekaj že poletnih, saj zna biti uporabno oboje. Že vidim, da bom spet na veliko nabavljala...in to z znižano porodnisko, jebela jim. Potem pa pridem na vrsto jaz in moje zadeve (vlozki zaradi poporodne čišče, modrcki za dojenje, blazinice pod modrcek etc). Sem pa dobila električno črpalko od prijateljice, tako da sem zelo vesela, da jo že imam, čeprav upam da jo ne bomo uporabljali in bo mali pridno jedel pri mami. Ampak nikoli ne veš....lep dan vsemuser posted image  

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
28.3.2012 8:20:56   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: biba_leze* Ste se pogovarjale o ležalniku. Jst sem tudi razmišljala, da bi ga tokrat vzela, samo ne vem če je preveč varno, naša starejša user posted image je namreč pravi vražiček in se bojim, da ga ne bi mogoče po nesreči prevrnila. Kaj pa vem. Morem še razmislit. 

Ležalnik je res uporaben, tako da malo pofirbcaj pri prijateljicah/kolegicah/sorodnikih, če bi ti ga kdo lahko posodil. Važno, da ga imaš pri roki. Ali ga boš uporabljala ali ne, pa se lahko naknadno odločiš ali pa ga uporabljaš takrat ko je prvorojenka v vrtcu ali kje izven stanovanja/hiše. No, zgolj moj predlog...

Neposredna povezava do sporočila: 1785
28.3.2012 11:47:10   
Jasmina 85
Pozdravljene

Hvala chocolat za kavico, je prijalauser posted image . Res bo pa veselo da bomo imeli par. Čist odkrito sem si od nekdaj vedno želela imeti par, nebi bilo pa nič narobe če bi bila punčka še enkrat. Samo zdravi naj so, pa bomo happy. Si pa pridna glede pranja,...
Jaz sem tudi voziček prikredila, lupinico tudi, treba še posteljo prebrisat,je že sestavljena, ter čakam še vedno na nekaj oblekic,ki mi jih namerava prijateljica dati. včeraj sem tudi kupila pajacek za iz porodnišnice, da bomo imeli oblečenega,ostalo bom pa skombinirala glede na vreme.

LEžalnika še nimam, bom prijateljico naštimala da mi ga teh par mesecev posodi, ona ga je imela in bila zelo zadovoljna. Verjetno bo pa res bolj v uporabi ko hčerke ne bo doma, oz. da sem prisotna zraven. Je pa že sedaj navezana na otročička ima pleničko bombažno za ninico in jo večkrat prinese k meni, da si jo zataknem za hlače, da se bo dojenček tudi cartal z njo. pa trebuh pocarta, pa žgečka,... v glavnem upam da bo pol tudi tak.

Joj sem se razpisala...

Prej sem tudi klicala v porodnišnico na posvet glede epiduralne in sem naročena 18.4., če bom jo med porodom imela, še nevem, bom pa si papirje zrihtala. Čist odvisno kako bo porod potekal.

Tak lepo se imejte

lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
28.3.2012 12:48:17   
Chocolat
Jasmina85: kje pa boš rodila ? jaz sem epiduralno imela v prvo, in jo bom verjetno tudi v drugo, odvisno kako bo porod potekal.
Je pa v LJ epiduralno težko dobiti, tako da bo treba kam drugam.

Neposredna povezava do sporočila: 1787
28.3.2012 14:52:25   
Jasmina 85
Rodila bom v Murski Soboti-verjetno malo preveč daleč od vasuser posted image

Sem jo v prvo tudi mela, ampak je od vstavljanja katetra do samega rojstva hčerke poteklo slabih 15 min, tak da ne vem ali je prijela. Naenkrat sem se odprla iz 4cm na 10cmuser posted image . Upam da bo v 2. tudi tak.
V MS bi naj bila na voljo 24 ur, ne vem zakaj je pa pri vas težko jo dobiti?

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
28.3.2012 16:33:51   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: Jasmina 85

V MS bi naj bila epiduralna na voljo 24 ur, ne vem zakaj je pa pri vas težko jo dobiti?

A ves da se to tudi jaz sprasujem zakaj je v LJ tak cudez dobiti epiduralno.Uradna razlaga je,da imajo premalo usposobljenih anestezistov, ce pa bolje pomislim si mislim, da zato, da ne bi bil prevelik naval v LJ iz drugih regionalnih porodnisnic, kjer epiduralne ne dobis. Kaj pa vem...moja laicna razlaga.

Neposredna povezava do sporočila: 1789
28.3.2012 18:26:33   
biba_leze*
Mah, če pa v LJ primanjkuje usposobljenega osebja, potem pa ne vem kje ga imajo zadosti. Pomojem bo prej veljala ta, da bi bil prevelik naval, kar ga ni že dovolj. Zase vem, da bi jst sigurno šla najraje tja rodit, pa tudi zaradi drugih zdravstvenih težav, grem najraje v LJ če se le da. Ne vem, se mi zdi da jim najbolj zaupam. Kaj pa vem.

V PO jo imajo tudi 24 ur/dan, ponekod je pa sploh nimajo (npr. kar jaz vem samo Šempeterska porodnišnica). Vem pa tudi, da se da še marsikaj drugega "iztržit" od zdravnikov, samo vedet kaj vprašat je pomojem treba, poznam celo primer, ko naj bi porodnica dobila lumbalno anestezijo (ki se sicer v medicini uporablja pri operativnih posegih kolkov in spodnijh okončin, in je seveda brezplačna) namesto EA, to naj bi bilo decembra 2011, zdaj pa ne vem če res drži.

Jst bom rodila z EA, zakaj bi se mučila če ni treba. Vem da v prvo sem bila že par minut po porodu kot nova user posted image .  

< Sporočilo je popravil biba_leze* -- 28.3.2012 18:28:23 >

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
28.3.2012 19:58:09   
ovnica7
Evo, jaz sem danes oddala vlogo na CSDuser posted image . Nastopim s porodniško z 11.4., tko da je bil že res čas glede na to, da moraš prej še odločbo dobit. Meni so rekli, da ni treba nič sporočit na CSD glede rojstva otroka, da sami dobijo podatke in nato kasneje avtomatično dobiš še odločbo za nego otroka. Oddati pa je treba vlogo za otroški dodatek v roku 90 dni po rojstvu (čeprav sedaj pa ne vem zakaj je tu določen rok, zakaj je ne bi bilo možno tudi kasneje?).

Mene krči v nogah ponoči tudi še občasno matrajo, sploh če se mi prsti na nogah zavihajo navzdol, se mi zdi, da bi kar tako obstali, če jih ne bi hitro obrnila nazaj navzgoruser posted image . Drugače pa opažam, da občasno čutim bolečino v levem boku, občasno v desnem, torej se boki rahljajo..

Jaz sem se odločila za LJ porodnišnico (zaradi mojega predpisanega jemanja aspirina, sicer ga bom počasi prenehala jemati, ampak vseeno, če pride do kakšnih krvavitev ali zapletov najbolj zaupam LJ), ampak močno pa upam, da bom dobila kaj, da me zadaneuser posted image . Sploh si ne upam pomisliti, da ne bi dobila nič, zaenkrat se še izogibam mislim glede poroda, da ne bi bila že sedaj v stresu.

Neposredna povezava do sporočila: 1791
29.3.2012 10:11:30   
tinispela
Čao dekleta!!! Skrajni čas da se vam malo javim. Berem kar redno, samo napisat se mi ne ljubi. Naš mali tud lepo raste. Pridno hodim na jogo za nosečnice in akupunkturo, tako da bo porod malo lažje potekal user posted image . Še vedno imam težave s spanjem, sem kar budna, prejšnji teden sem tud samo po 4 ure na noč spala (ko jaz drugače rabim 10h). Zdaj sem nekje v 33 tednu, se pravi še 7 tednov, približno...Oblekice že imam, zibelko pa pripeljemo za veliko noč iz vikenda. Berem da se vse lepo pripravljate na prihod novega člana/ov. Čeprav so danes napovedovali sonček, so pri nas v Mb že oblaki. Lep dan še naprej user posted image

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
29.3.2012 11:28:04   
mausikaa
ojla so user posted image
jaz sem bila včeraj pridna in sem oddala papirje na CSD, je bila ena full prijazna teta tako da sva na licu mesta izpolnili vse kar jaz nisem, je pa rekla, da tudi če se sprejeme ta zgrešeni zakon da me naj načeloma ne bi padle pod njega user posted image
sem pa začela zatekati - mam gležnje kot slonček (no ja, recimo rajši slon) user posted image
tole sem našla, meni je full simpatiko http://www.bolha.com/igrace-drugo/unikatne-plisaste-igracke-oglas1279225412 
uživajte 

(odgovor članu tinispela)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
29.3.2012 11:45:33   
Aurora00

IZVIRNO SPOROČILO: Jasmina 85

Rodila bom v Murski Soboti-verjetno malo preveč daleč od vasuser posted image

Sem jo v prvo tudi mela, ampak je od vstavljanja katetra do samega rojstva hčerke poteklo slabih 15 min, tak da ne vem ali je prijela. Naenkrat sem se odprla iz 4cm na 10cmuser posted image . Upam da bo v 2. tudi tak.
V MS bi naj bila na voljo 24 ur, ne vem zakaj je pa pri vas težko jo dobiti?

Jasmina, tudi jaz bom rodila v Murski Soboti! Kdaj pa imaš rok? drugače pa je počutje pri nas super, vsak teden kupim nekaj novega za našo detece in že komaj čakam 12. maj :DD

Neposredna povezava do sporočila: 1794
29.3.2012 13:19:37   
divna
IZVIRNO SPOROČILO: ovnica7

Oddati pa je treba vlogo za otroški dodatek v roku 90 dni po rojstvu (čeprav sedaj pa ne vem zakaj je tu določen rok, zakaj je ne bi bilo možno tudi kasneje?).

Oddaš jo lahko bilo kdaj ali pa sploh ne, ampak če jo oddaš v roku 90ih dni, potem dobiš dodatek za nazaj (od dneva rojstva). Če oddaš kasneje pa ti velja od meseca, ko ti OD odobrijo.

lp

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
29.3.2012 14:19:49   
Jasmina 85
živijo

Chocolat in biba leze*-se strinjam da bi bil še večji naval kot že je. Držim vama pesti, da bo porod takši kot si želita. Če mene vprašata je čista bedarija, da ti nebi dali EA če jo imajo na voljo. Saj smo me tudi pomembne pacientke ki si zaslužimo, da dajo 100% od sebe in nam pomagajo, saj nismo v letu 19__, ko si rodil kot v mučeništvu. Katera želi naraven porod, super in jo podpiram.(sama sem ga preizkusila+umetni zraven brez kakršnih koli protibolečinskih sredstev, razen zadnjih 15 min ko so vstavili EA in rečem da se 2x nebom mantrala če se mi ni potrebno)!!!  

Aurora00 midve pa se bome res verjetno srečale v porodnišnici user posted image  pdp imam 14.5. Sem vesela da se super počutiš, prvi otrok bo to?

Tak lepo se mejte,danes sem kuhinjo generalno počistila imam je dobrih 7m tak da sem uničena, posesala celo hišo... mah bom jutri počivala več.

lp

(odgovor članu divna)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
29.3.2012 14:48:00   
Chocolat
Pridne tiste, ki ste papirje na CSD uredile.user posted image Jaz to urejam jutri, mi je delodajalec vpisal place od feb 2011 do feb 2012.  Ce bi oddajala naslednji teden (torej aprila, pa ti mora vpisati od marca 2011 do marca 2012). Tako so meni razlozili.

Glede vladnih ukrepov in znizanja porodniske pa: jaz bi bila zelo vesela, ce nas to ne bi zadevalo. Ampak po moji logiki pa nas zal bo...ker kako pa naj potem se letos kaj privarcujejo (privarcujemo), ce nas ne bo zadevalo ?! Saj menda zelijo, da je ucinek takoj viden (govorijo o enih 800 miljonih). Bom pa tudi jaz jutri vprasala na CSD da vidim, kaj je na tem, bom javila. No, ali je smiselno varcevati ravno na porodnicah, brezposlenih in podobno pa raje ne bi, ker mi kar pritisk dvigne....res pametna strategija drzave, ni kaj.

Oblekice: pridno perem, polnim omaro, brisem prah. Mogoce sem vceraj v navalu energije malo pretiravala, me je zvecer vse spikalo in bolelo, tako da sem danes malo umirila tempo. Sem pa zmazala pol banjice sladoleda Leone okus lesnik po kosilu. Njami, njami...bi še kar preostalo polovicouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1797
29.3.2012 19:51:11   
Anonimen
Pozdravljene!

Imam vprašanje za tiste,ki ste že oddale vloge na CSD. In sicer me zanima,če ste že dobile odločbe in koliko časa ste čakale na njih?
Hvalauser posted image

(odgovor članu Chocolat)
  Neposredna povezava do sporočila: 1798
30.3.2012 9:39:53   
Jasmina 85
zdravo souser posted image

Super ene ste res pridne glede oddajanja vlog na CSD, jaz sem oddala za paket vlogo in odločbo tudi dobila, ostalo pa drugi teden rešim. Morem na 2 podjetji iti, oz. eno sem poslala po pošti-upam da mi uredijo čim prej, na drugo podjetje pa grem sledeči teden. Obenem se še zmenim za podpis očetovstva kdaj lahko pridem.user posted image

Danes še letim po bolniški list, pa pralni je ravnokar opral perilo, v glavnem v tempu sem spet, pa čeprav sem rekla da danes ne bom. Ne vem če je to kaka nosečniška finta, da bi rada vse prikredila in počistila na enkratuser posted image  pa saj bo boljše...

A bo katera pila čaj iz malinovih listov??? Jaz sem si ravnokar pripravila prvo skodelico čaja, da ga po požirkih pijem. user posted image  
lepo se imejte, upam da več počivate kot jaz,user posted image  
papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
30.3.2012 11:15:47   
Chocolat
Ojla. Pa sem nazaj iz CSD, oddala vlogo, gospa ne ve nič o tem koga bo ukrep glede znizanja porodniske in dopusta za nego in varstvo otroka zajel, saj je zaenkrat ukrep le načrtovan, ne pa še sprejet tako da bi bilo vse zgolj sklepanje (njene besede). Po moji logiki nas bo vključilo, ne glede na oddajo vloge, vsaj tisti del za nego ko je nacrtovanih zgolj 90% in nato 80%, saj prva odločba itak velja le za prvih 105 dni, ta pa je itak za vse 100%. No, bomo videli sproti, ni pa prav, se strinjam....

Malinov čaj: naj bi lajšal in krajšal porod, kajne ?! V prvo sem ga pila, a se mi zdi da ni bilo učinka (porod je bil dolg). Tudi na tisto dekompresijo v LJ porodnišnico sem pridno hodila, pa ni bilo učinka. Ker pa me je Jasmina spomnila na malinov čaj bom mogoče zavila v kakšno zeliščno trgovino, tako za vsak slučaj, da vem da sem naredila vse...koliko tega čaja pa spiješ na dan v zadnjem tromesečju ? Kaj piše na zavojčku glede doziranja ali si si sama odmerila določeno količino ? Ker jaz se kdaj delovanja zelišč kar malo bojim, še posebej v nosečnosti...ne bi rada pristala v P pred majemuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?