|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
12.4.2012 11:01:23   
Auri
Vijolica: verjetno je res od preutrujenosti, glede na to, da ti je potem spal do 5ih. So pa v knjigi, ki jo imam od dojencka opisana ta obdobja preskokov, ko naj bi bili sitni. Moj je sedaj v 12. tednu in je bil res bolj siten.
Ce katero zanima pa naj bi bila obdobja:
- med 4. in 5. Tednom
- med 7. In 9. Tedom
- med 11. In 12. Tednom
- med 18. In 20. Tednom
- med 25. In 27. Tednom
- med 36. In 40. Tednom
- med 44. In 48. Tednom
- med 53. In 57. Tednom
.... Potem je opisano za vsako obdobje posebaj zakaj in kaj se dogaja, bla, bla, bla

Nas je opravil uz kolkov pa je vse ok.

Pasenje kravic: je zelo rad na trebuscku (hb) posledicno ga veckrat obrnem na trebuscek in pri pasenju kravic je pravi strokovnjak. Glavica mu ne omahava vec ze nekaj casa. Je pa isto kot pri Matkurji, ze v prvi posvrtovslnici so mi rekli naj ga cimvec stavim na trebuscek. Sem ga tudi poizkusila primit za rokice in se dvigne, ko je na hrbtu. Ne vem vec, katera je omenila, ko sem povprasevala ali se gre za iz.vzorec.

Matkurja: kako je z izpuscaji? So izginili?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
12.4.2012 11:05:40   
Auri
Kimica: opasenju kravic bi ti moral pediater povedat, svetovat..... Sama od sebe itak ne mores vedet. Jaz bi isto pomislila, da se prevec napreza, ce mi ne bi pediater rekel, da ga je potrebno stavit na trebuscek.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
12.4.2012 11:18:44   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Kimica: opasenju kravic bi ti moral pediater povedat, svetovat..... Sama od sebe itak ne mores vedet. Jaz bi isto pomislila, da se prevec napreza, ce mi ne bi pediater rekel, da ga je potrebno stavit na trebuscek.

Ma meni naša P čisto nič ni povedala.. Jo je pa obračala na trebušček P iz RA, ampak nam tudi ona ni nič povedala..

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
12.4.2012 11:40:22   
vijolica2
Punce rabim nasvet.
Moj mali poje na obrok od 100 ml do 130ml. In potem noče več in protestira in noče zagrabiti več. Sem prebrala da naj bi pri 3 mesecih pojedel od 130-160 ml. Ne vem ali mu naj dodajam ali kaj naredim?
V petek bo star 3 mesece, njegova porodna teža 3130g, odpustna 2910g, sedaj pa ima okoli 5650g. Do sedaj je bilo vse ok in je pediater rekel da ok pridobiva.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
12.4.2012 11:59:28   
tanika1

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Punce rabim nasvet.
Moj mali poje na obrok od 100 ml do 130ml. In potem noče več in protestira in noče zagrabiti več. Sem prebrala da naj bi pri 3 mesecih pojedel od 130-160 ml. Ne vem ali mu naj dodajam ali kaj naredim?
V petek bo star 3 mesece, njegova porodna teža 3130g, odpustna 2910g, sedaj pa ima okoli 5650g. Do sedaj je bilo vse ok in je pediater rekel da ok pridobiva.

Vijolica tvoj mali čisto dobro napreduje na teži, tko da ga res ni treba siliti, da bi pojedel več. Nekje sem brala, da otroci sami najbolje vedo, kdaj so siti in če jih mi silimo da jejo več, je to prvi korak k debelosti. Kako pa veš koliko poje na obrok? jst nimam pojma kok poje, ker ga samo dojim, pa dokler je on zadovoljen, dobre volje n se vidi kako lepo raste, me sploh ne skrbi da bi dobil premalo.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
12.4.2012 12:04:12   
kimica86
vijolica: ne se obremenjevat s tem, da ti tamali noče več zagrabit.. Moja tamala je 2 dni nazaj za cel dan spila samo 570ml v celem dnevu.. Zato pa ima dneve ko spije tudi 750-800ml..

Lih danes je mene moja presenetila.. No ja, malo me že skrbi, da bi šla tamalo zbudit, ma vem, da bo potem sitna..
Celo noč je spala od 00:30 do 8:00.. In ob 9:00 sem jo podojila- je spila samo 60ml in zaspala na joški.. Sem jo dala kar v košarico in sedaj od 9:30 še vedno spi user posted image Sej me skrbi, samo, če bi bila fulllll lačna, bi se zbudila..
Zato pa bo verjetno, ko se zbudi pojedla takoj 150ml..
Če otrok normalno pridobiva na teži, se sploh ne obremenjuj.. Opazuj, če bo tako še 2-3 dni, mu poskusi kaj dodat.. Ma nič prej..

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 12.4.2012 12:05:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 1856
12.4.2012 12:05:36   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Punce rabim nasvet.

In ti se sekiraš? Moj poje ponavadi od 90 do 120, največ je pojedel do sedaj 150. Kolko kil ima ne vem, verjetno bo v torek rekla, da je premalo, ampak jaz ga ne morem prisilit, da bi pojedel več. Pa ga čez dan dostikrat tudi na eno uro futram.

Neposredna povezava do sporočila: 1857
12.4.2012 12:07:59   
tanika1
Hej! se še jst malo javim, ko sem končno prišla do računalnika, pa mali mi spi, večji pa je pri tašči v sosednji hiši.
Mi smo dobro, prov všeč mi je sončno vreme in spomladanske temperature, pa smo lahko veliko zunaj. No saj včasih tudi paše dež, samo večjega je notri malo težje motivirat, ker ma tok energije. Zunaj pa ima peskovnik in bi se tam preigral cele dneve.
drugače pa smo začeli zidat hišo, tako da res nimam veliko časa za računalnik in vas tudi prebrat ne uspem, kaj šele, da bi kaj pisala. v torek smo mali cepljenje, pa je bil popoldne malo bolj razdražljiv, zdej je pa spet dobrovoljček. Ponoči pridno spi od 9h do 6 zjutraj brez prebujanja, tako da se lahko naspim in mi čez dan ni problema, ko je skoraj ves čas buden. se je pa v zadnjem času MM bolj malo ukvarjal z njim in posledično mali sploh ni hotel biti pri njem (ga je pozabil?), sploh če me ni bilo v istem prostoru je začel histerično jokat, ko pa sem ga jaz vzela v naročje je bilo takoj dobro. tako je tudi pri ljudeh, ki jih vidi prvič ali pa ne preveč pogosto. no ampak čez praznike smo bli malo več skupaj, pa se ga ne boji več.
Lepo se mejte in uživajte s svojimi sončki

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
12.4.2012 12:08:59   
kimica86
Moja tamala zjutraj spije max. 120-130ml, čez dan pa tudi od 150-170ml pa kljub temu ne pridobi fullll vsak mesec (od 800-900g)..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
12.4.2012 12:34:14   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: tanika1
Vijolica tvoj mali čisto dobro napreduje na teži, tko da ga res ni treba siliti, da bi pojedel več. Nekje sem brala, da otroci sami najbolje vedo, kdaj so siti in če jih mi silimo da jejo več, je to prvi korak k debelosti. Kako pa veš koliko poje na obrok? jst nimam pojma kok poje, ker ga samo dojim, pa dokler je on zadovoljen, dobre volje n se vidi kako lepo raste, me sploh ne skrbi da bi dobil premalo.

Podpis. Sem hotela skoraj enako napisat.

Me smo vse tri prehlajene in cel ljubi dan samo nose pucam. user posted image   Ta mala si ne pusti in je jok in nonstop borba, hb da je vsaj večja tako pridna in skoraj vse sama naredi. Je pa utrujajoče skrbet za user posted image , če si tudi sam bolan. user posted image

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
12.4.2012 12:50:14   
vijolica2
Hvala, ste me pomirile. p.s. doma imamo tehnicouser posted image katero bom sedaj dala stran. ja vesel je in dobre volje.
nič letim nazaj za štedilnik user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
12.4.2012 13:45:23   
beti 1
lily: hitro okrevanje vsem 3 želim. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1862
12.4.2012 14:16:52   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: tanika1

Podpis. Sem hotela skoraj enako napisat.

Me smo vse tri prehlajene in cel ljubi dan samo nose pucam. user posted image   Ta mala si ne pusti in je jok in nonstop borba, hb da je vsaj večja tako pridna in skoraj vse sama naredi. Je pa utrujajoče skrbet za user posted image , če si tudi sam bolan. user posted image

Ja ne govori, sem na istem.....

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
12.4.2012 14:32:20   
kimica86
No, evo.. Moja tamala se je po 3 urah spanja prebudila (jo je prebudilo kakanje user posted image ) in ker je pred tem pojedla smao 60ml, je potem nadoknadila še za nazaj in pojedla 180ml.. Hehehehe user posted image user posted image Prava požeruhinja user posted image user posted image
Moja tamala je pa danes imela kar polnega noska- fulll teh zelenih bibic sem pobrala ven..

A vam vaši user posted image tudi redno kihajo??? Moja že od samega začetka najmanj 3-4x na dan kihne.. Pa potipam rokice- ima mlačne ali tople.. Pa v hiši je 23°C in ima dvojne rokave oblečene.. Jaz mislim, da ji ni mraz user posted image user posted image
Kašenkrat ima tudi malo hladne rokice- jih ima vedno zunaj in pod nobenim pogojem jih noče imet pokrite.. Tudi, ko trdno spi i jo pokrijem celo, čez 5-10min prav potegne ven rokice.. Tako dela tudi v vozičku. zato me je malo skrbelo jo vozit v vozičku, ko je bilo manj kot 15-16°C user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
12.4.2012 14:46:52   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
A vam vaši user posted image tudi redno kihajo??? Moja že od samega začetka najmanj 3-4x na dan kihne.. Pa potipam rokice- ima mlačne ali tople.. Pa v hiši je 23°C in ima dvojne rokave oblečene.. Jaz mislim, da ji ni mraz user posted image user posted image

Pri dojenčkih je kihanje refleksno. Z njim odstranijo tujke iz nosu, Ne pomeni, da so prehlajeni ali da jih zebe.

Beti, hvala. Saj bo bolje po par dnevih.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
12.4.2012 14:57:58   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Pri dojenčkih je kihanje refleksno. Z njim odstranijo tujke iz nosu, Ne pomeni, da so prehlajeni ali da jih zebe.

Oooo, super user posted image user posted image Zdaj vsaj vem kako je na stvari.. Hvala lily32 user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
12.4.2012 15:41:24   
kokosh
cepljenje in sistematski pregled - danes. Držal se je hrabro, minimalno zajokal ob piku injekcije, zaenkrat je tudi še povsem dobre volje. Tehta 5900, v dolžino pa meri 64 cm (v zadnjem mesecu je pridobil 650g in zrastel za 5 cm).

gibanje - P je pohvalila njegovo stabilnost in odzivnost. V naročju se mi iz handling položaja za hranjenje poganja v sedenje, ampak ga bom ta mesec še zatirala. S trebuha se občasno prevali na hrbet, se pa prav hecno trudi, da bi se potegnil naprej z rokami. Večino časa ga imam na tleh, če je pa siten pa v naročju ali v košari od vozička na gugalnem stojalu.

Pa še en namig za preobračanje user posted image s hrbta na trebuh. Meni so RNO prijemi iz RA (brat) prišli v navado in tudi svojega sedaj tako premetavam. Če kateri pride prav - na tla ga položim na bok (handling), poravna se na hrbet, nato pa mu iztegnem npr. levo nogico in rokico ter mu pravokotno pokrčim desno nogico, primem za stegno in prekucnem čez levo stran telesa. Glavica mora slediti telesu. Našemu je kar všeč, zdaj sem tega prijema naučila še MM, je pa to najlažje izvajati na tleh.

prehrana
- še vedno se dojiva, ampak zdaj sem začela nekaj mešetariti z riževimi kašicami za večerjo. Po testiranju sem ugotovila, da se ponoči zbuja, ker ima prazno rito. Tako da zdaj enkrat čez dan načrpam zaloge mleka za večerjo (okoli 120ml), ga potem zgostim z riževimi kosmiči (Hipp, brez AM) in mu jih podtaknem po steklenički, potem se pa še doji do onemoglosti :D Po takem tretmaju spi od 22h do 7.30 v enem kosu. Zmaga!

spanje - zadnje čase je zvečer tako utrujen, da okoli 19h zaspi za slabo urco. Ampak - tukaj je treba biti previden, da zadremlje minimalno nahranjen, sicer bo odspal 2h in potem razgrajal do polnoči :D Skratka, nad uspavanjem 20-21h sva zaenkrat obupala ravno zaradi tega večernega dremuckanja. Bo že bolje ...

menstruacija - že eno leto je od zadnje user posted image Ne bo uspelo imeti dveh user posted image v istem koledarskem letu user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
12.4.2012 15:52:48   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh
menstruacija - že eno leto je od zadnje user posted image Ne bo uspelo imeti dveh user posted image v istem koledarskem letu user posted image

A sta mislila kar pohitet z naslednjim user posted image ?

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
12.4.2012 16:00:13   
kokosh
Nikakor ne user posted image user posted image (mora tale zverinica malce zrasti, midva pa se malo postarati - priti do 30, pa sobe v brlogu bo treba razmnožiti). Itak pa ni mogoče user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
12.4.2012 16:09:51   
Matkurja
AURI, pikice so še. Upam, da bodo izginile.

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

cepljenje in sistematski pregled - danes. Držal se je hrabro, minimalno zajokal ob piku injekcije, zaenkrat je tudi še povsem dobre volje. Tehta 5900, v dolžino pa meri 64 cm (v zadnjem mesecu je pridobil 650g in zrastel za 5 cm).

A to je zadost kilaže? Ti ni P nič težil/a? Ker jaz se bojim, da bo naš tudi tako malo dobil.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
12.4.2012 16:25:42   
kokosh
Matkurja, P je rekla, da polno dojeni user posted image v povprečju mesečno dobijo okoli 700g (torej je ok tudi, če en mesec dobi 900, drugi pa 500). Takšna teža je za 3 mesece povsem povprečna, dolžina pa je nadpovprečna. Meni se zabuhli user posted image itak zdijo nelepi user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
12.4.2012 16:31:42   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
mistica sem hotela dodat še od vozičkanja. ni rečeno, da dojenček nikoli ne bo maral vozička, če ga zdaj ne. lahko da se bo z veseljem vozil, ko bo večji in bo sedel, jedel kak piškot in  gledal okrog sebe. moj starejši je bil takrat super vozičkar - sva se lahko sprehajala cel dan. vse doklej ni shodil in ugotovil, da se da zlest ven  in tacat naokoli user posted image .

Kasija - hvala za tolažbo, upam, da bo res s časoma boljše.

Prehrana - tu je potrebno upoštevati koliko obrokov ima user posted image ter to, da user posted image porazdelijo dnevno potrebo po hrani čez cel dan (recimo, da bi morali pojesti 900ml, ni nujno, da imajo 6 obrkov po 150ml, lahko imajo en obrok 150ml, pa naslednejga samo 90ml, pa potem 120ml,...).

Kokosh - user posted image za prespane noči! A tako zgodaj se že lahko daje riževe kosmiče tako kot ti praviš? Bi tudi jaz poskusila, saj naša še nikdar ni prespala noči, zbujamo se 1x-2x v 10ih urah user posted image Kok gosto je potem to mleko oz. skozi kateri cucelj mali to poje?

Pozdravček

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
12.4.2012 16:53:35   
camino79
Kako kaj napravljate vaše user posted image v teh dneh?
Meni je tašča prejšnjič čisto zatežila... Ampak je naša pikica cmerava in tečna, če ji je vroče.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
12.4.2012 16:55:55   
kokosh
Mistica - uradno velja, da se vse, kar ni mleko, dodaja od dopolnjenega 4. meseca dalje, ampak rizeve kosmice das lahko prej (ne vsebujejo glutena, hipoalergeni, lahko prebavljivi, sem danes za vsak slučaj vprašala P in je potrdila, da so ok). Paziti moraš le, da kupiš prave - brez mlečne formule (v žitnih kašicah je namreč nadaljevalno AM, ki je 6+). V DM imajo npr. Hipp rizevi kosmici, Alnatura rizevi kosmici z rizevo sluzjo in Babylove nekj ... Jaz dajem Hipp. V mleko dam po občutku (~1 čajna žlička na 100 ml), toliko da je lepo tekoče. Če je pregosto, dodam še malo mleka, potem pa počakam nekaj minut, da se kosmiči raztopijo. Steklenička - avent cuclji imajo premajhne luknjice (jaz imam tiste z 2 luknjicama), po Nuk cuclju pa lepo teče, se pa naš user posted image na steklenički mora bolj matrati kot pri meni. Povečevanja luknje ti ne priporočam, raje dodaj še malo mleka, da bo še teklo. Namesto svojega mleka lahko narediš isto z AM, nekateri celo samo s prekuhano vodo, ampak tisto je precej ogabno (vsaj jaz take corbe ne bi jedla :D).

Jaz sem takole lotila - 1. večer je dobil 20ml, naslednji dan pa nič, da sem opazovala prebavo in ni bilo težav. 3. dan je dobil 90ml in spal celo noč(+ ok prebava), 4. dan nič, pa se je zbudil za nočno dojenje. Sklep: ni vpliva na prebavo + pozitivno vpliva na trajanje neprekinjenega spanja.

< Sporočilo je popravil kokosh -- 12.4.2012 17:05:30 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
12.4.2012 17:22:30   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Vijolica: se pridružujem Kasiji. Sedaj so že tako veliki in toliko stvari opazijo, da popoldan in zvečer enostavno ne sfolgajo več vsega in potem delajo edino, kar v tem primeru znajo, to je jočejo. Lahko so tako utrujeni, da ne vedo, da so tudi lačni. Če mu ponudiš dojko in je noče, ga poskusi pomiriti, kot je rekla Kasija v okolju s čimmanj dražljaji. Če zaspi in se potem kmalu zbudi, se lahko ker je lačen in poskusiš ponovno. Ni mu pa treba vsakih 5 min ponujati dojke. Včasih se kadar so na tak način razdraženi zbudijo že zato, ker se jim v spanju premakne roka, zalaja sosedov pes, ... So tudi ko zaspijo lahko še nekaj časa bolj občutljivi na dražljaje. Tudi jaz bi poskušala ga uspavat že vsaj pol ure do 15 min preden se običajno prične ta jokava faza. Želim ti, da kmalu ugotovita, kaj ga pomirja.

upam da mi bo to uspelo ugotoviti, ampak ne vem točno kakouser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......