|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
11.4.2012 9:04:12   
beti 1
Cunjice: ne likam, pri prvem sem jih mogoče prelikala, a samo spodnje bombažne, pri drugem sem jih od začetka parkrat dala v sušilca. Sedaj sem se pa sama sebi zdela ful pridna, ker sem vse plenice prelikala, saj jih pri drugem nisem, ker so ble še v redni uporabi. Prvi je imel zelo občutljivo kožo, pa ni bilo nič razlike če je oblekel zlikano ali nezlikano cunjico.

Kimica: mi smo v treh živeli v garsonjeri 31m2, ko smo ugotovili, da bomo štirje smo se pa preselili v 45m2 stanovanjce, ki ima 2 spalnici. Tu smo še vedno, pa nas je 5. Je pa res, da smo, če se le da, zunaj, pa vikende večinoma preživimo pri starih starših na deželi. Pa vedno se tolažimo s tem, da gre za začasno rešitev.
Poznam pa petčlansko družino, ki je, več deset_letji nazaj, živela v enosobnem stanovanju, ki ni imelo niti 30m2, tega si pa res ne morem niti predstavljati.

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Jaz pa ravno ugotavljam, da bi si morala obnoviti garderobo, ker sem si jo nazadnje preden sem imela user posted image ... Zdaj pa tako strašijo s tem varčevanjem, da čuvam vsak €.user posted image No, vsaj varčevanje so sprožili. Potrošnjo pa ustavili... (vsaj pri meni) Samo dvomim, da je to bil njihov namen.

Če mislijo, da bodo s takimi ukrepi sprožili potrošnjo, je z njihovo logiko po mojem nekaj hudo narobe.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 11.4.2012 9:15:53 >

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
11.4.2012 9:17:44   
Kasija
kimica mi smo bili tudi v troje na 32m2. ne bom hvalila izkušnje, je bila prostorska stiska. ampak finančno sva se pa potem hitreje zvlekla ven in šla lažje v nakup večje nepremičnine (kot če bi še naprej plačevala najemnino). velik plus se mi zdi, da je imelo stanovanje kljub majhnosti dva prostora - spalnico in kuhinjo/dnevno. pa ker je tvoje, si lahko urediš in do pikice izkoristiš vsak kotiček. veliko smo se sprehajali, bili na igriščih. mogoče malo težje je bilo, če se ni dalo ven.

likanje kaj je to user posted image . resno, to je bila ena prvih stvari, ki sem jo ukinila. nisem ljubitelj gospodinjskih del, sploh pa ne zgubljanja časa z njimi. grem pa raje na sprehod ali pogledam film zvečer. prej sem jih stresla pred obešanjem, s hajo pa je k hiši prišel sušilec - tukaj pa likanje sploh odpade.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
11.4.2012 12:25:33   
trnuljčica
Tix odg imaš na zs.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
11.4.2012 12:28:28   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Kimica: mi smo v treh živeli v garsonjeri 31m2, ko smo ugotovili, da bomo štirje smo se pa preselili v 45m2 stanovanjce, ki ima 2 spalnici. Tu smo še vedno, pa nas je 5. Je pa res, da smo, če se le da, zunaj, pa vikende večinoma preživimo pri starih starših na deželi. Pa vedno se tolažimo s tem, da gre za začasno rešitev.
Poznam pa petčlansko družino, ki je, več deset_letji nazaj, živela v enosobnem stanovanju, ki ni imelo niti 30m2, tega si pa res ne morem niti predstavljati.

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

kimica mi smo bili tudi v troje na 32m2. ne bom hvalila izkušnje, je bila prostorska stiska. ampak finančno sva se pa potem hitreje zvlekla ven in šla lažje v nakup večje nepremičnine (kot če bi še naprej plačevala najemnino). velik plus se mi zdi, da je imelo stanovanje kljub majhnosti dva prostora - spalnico in kuhinjo/dnevno. pa ker je tvoje, si lahko urediš in do pikice izkoristiš vsak kotiček. veliko smo se sprehajali, bili na igriščih. mogoče malo težje je bilo, če se ni dalo ven.

Preden sva dobila našo štručko (sem bila v 5 mesecu nosečnosti), sva živela na 23m2. Že tam sva se stiskala in sploh nisva imela prostora za spravit vse svoje stvari not (npr. vse obleke).. Tako sem en del oblek- pomlad/poletje imela pri mami v škatlah na podstrešju, jesen/zima pa v omari in potem obratno.. Sedaj smo na 50m2 in se ne stiskamo niti malo.. Je pa res, da je ogromna spalnica.. In sva se z dragim kašen mesec nazaj pogovarjala, da v manjšem stanovanju nam res ne bi ustrezalo. Ker, ko je vreme slabo, si lahko samo zaprt not in če si preveč utesnjen, je grozno user posted image user posted image Meni se že trže, ker smo že 5 dni zaprti, ker je prej deževalo, včeraj in predvčerajšnjem je bilo sončno, a vendar precej pihalo, danes je pa spet dež user posted image user posted image user posted image Ampak ok, tamala je še majhna in je ne bi motil majhen prostor..
Kot sem že napisala, jaz bi zelo težko vzela kredit pa tudi, če bi ga oba vzela, ne bi dobila več kot 70.000 eur in to je absolutno premalo, če bi si želela kupit vsaj enosobno stanovanje user posted image user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
11.4.2012 12:32:02   
miami10
hej...še malo glasu od mene
LIKANJE-jst vse prelikam-stvari od user posted image ...tako bodye, majčke, hlače, plenice in tudi posteljnino...mogoče pretiravam ampak sem bila pač tako vzgojena in tudi naučena da je stvari za user posted image preda prelikat...

Sicer pa smo mi kr uredu...komi čakam da minejo te krči...ki jih je bistveno bistveno manj, ampak ne morm več gledat moje čebelice kako se matra...že minuta mi je predolga...in sem se glih včeri sprasevala...miljone zdravil imamo za odrasle a za otroke pa še noben ni pogruntal zdravila proti kolikam? Dobr da sva bili vsaj na bowmanovi th, ker če bi blo to še vedno tako intenzivno in dolgočasovno bi se mi zdej že zmešal...

ZATEGOVANJE-a se od katere user posted image zateguje? jst sem opazila, da moja se "hoče"...bom rekla pediatru da mi da napotnico za razvojno da mi vsaj vaje pokažejo...očitno je to davek ko smo jo prenosili zaradi krčev...sicer smo menjali roke in položaje ampak očitno ne dovolj...

GLIVICE-a ma katera user posted image user posted image glivice po ritki? Moja jih je mela že 2x...pa kljub temu da predem jo zavijem v plenico leži vsaj 10-15min brez plenice, da se ritka dobro posuši in uporabljam zgolj vodo-nobenih "instant" robčkov...

no malo na kratko in lp user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
11.4.2012 13:20:50   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: miami10

ZATEGOVANJE-a se od katere user posted image zateguje? jst sem opazila, da moja se "hoče"...bom rekla pediatru da mi da napotnico za razvojno da mi vsaj vaje pokažejo...očitno je to davek ko smo jo prenosili zaradi krčev...sicer smo menjali roke in položaje ampak očitno ne dovolj...

Kako to misliš, da se zateguje???

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
11.4.2012 14:28:10   
camino79
Miami - naša glivic, HB, še ni imela, vendar sva imeli od začetka kar precej težav s pordelo kožo na ritki. Odkar ji ritko umivam s prevretimi kamilicami, ima kožo kot princeska. In tudi bistveno bolj zadovoljen dojenček je. Pa niti ne redno...ko se enkrat temeljito popravi, lahko kak dan ali dva samo z toplo vodo, pa gre. Ali pa poskusi s prekuhano vodo, pravijo. Boš pa, da glivice odpraviš, morala najprej uporabiti nekaj proti njim. Kamilice, ne verjamem, da pomagajo pri tem.

Stanovanje: mi3 smo v dvosobnem stanovanju, 54 kvadratov in je fajn. Dnevna in spalnica, pa še kuhinja z jedilno mito in hodnikec...ok. Ampak bomo v roku par let iskali še eno sobo zraven. Sem pristaš tega, da - ko gre otrok v šolo - potrebuje nek svoj kotiček. In MM ima celo službo doma, pa ni te krame tako malo, in kar tlačimo v neke kote. Če ne bi imeli precej stvari pri starših, ne vem, kako bi (kamp oprema, ipd.).
Je pa res, da živim v koncih, kjer cene stanovanj niso poletele tako v nebo kot v LJ ali na Obali.

Likanje: likam plenice, vse ostalo poravnam pred in po sušenju in je čisto ok. kaj pa vem, se raje z malo malo pocartam...nisem ljubitelj likanja. Itak je tisto, kar je nujno zlikati, pri nas prevzel MM.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
11.4.2012 14:31:00   
camino79
Miami10 - mojo pikico zateguje. Zadnja dva dni ful, tako da jo imam zdaj strogo v posteljici ali pa na sedežni, kjer ima še najbolj mir. Groza. Sede se komaj podojiva. Ne vem, kaj ji je...prej se mi je na trenutke že zdelo, da malo izzveneva. Sicer pa imamo napotnico za RA. Ampak naročeni smo šele v začetku junija. Sicer so bili po telefonu ful prijazni, ampak...Mislim, halooo??? Kaj je taka gužva? Najbrž.
Sem rekla, da takrat bo pa že kar sama prišla na pregled.user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
11.4.2012 14:40:48   
Kasija
miami prav glivice res lahko odpraviš samo s canestenom ali čem primerljivim. ampak najbrž sprašuješ za preventivo, da se ne bi ponavljalo? moj srednji ima zelo občutljivo kožo, ki takoj pordeči in tudi gljivice je dobil parkrat zaradi te občutljivosti in posledično ranjene kože. jaz sem mu potem preventivno ritko čistila z oljem - olivnim iz lekarne, mandljevim, katerimkoli za kožo skratka - ob vsakem previjanju. malo olja na robček in s tem pobrisala ritko. brez vode. v previjalni sem imela tudi robčke in olje za po poti.
pa to je res odvisno od kože. starejši recimo je bil prav vesel, ko je bil pokakan - sva se z dragim hecala, da mu je prijetno toplo. sva bila veliko zunaj in posledično sem uporabila veliko mokrih robčkov. nikoli ni imel niti vnete ritke. srednji pa neprestano.

zategovanje nimamo.

< Sporočilo je popravil Kasija -- 11.4.2012 14:43:23 >

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
11.4.2012 16:34:17   
kimica86
Punce, dejte mi prosim pojasnit kaj pomeni to zategovanje??!! Res mi ni jasno kako to zgleda..

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
11.4.2012 17:53:56   
trnuljčica
Miami mi glivic v sklopu pleničnega izpuščaja nismo imeli. Tako kot so napisale ostale, in verjetno veš, se da odpravit z Canestenom...
Je pa naša imela soor v ustih (bele oblogice glivic na sluznici, ki se lahko fizično odstranijo), kot posledico mojega jemanja antibiotika. Če sem prav razumela en od tvojih prejšnjih postov, je tvoja bila na antibiotiku? Ta lahko spodbudi razrast glivic. Lahko se tudi iz ustne votline prenesejo, preko črevesja, na kožo pod plenicami... Poglej če ima bele pikice v ustih. Potem bo rabila Daktarin oralni gel. Ker dokler ne rešiš okužbe zgoraj, jo ne boš mogla rešit dolgoročno spodaj.
Če pa ni imela antibiotika, pa kot si napisala- čimbolj suha ritka, brez uporabe dražečih sredstev, nega... Meni se je za plenični izpuščaj (brez glivic), do sedaj od vseh najbolj obneslo Lamprehtovo mazilo, ki ga imajo v Mb porodnišnici. Nič drugega (Sudo krema itd) ni nikoli v tako kratkem času odpravilo rdeče, razdražene kože. Če sem ga uporabila takoj, ko je nastala rdečina, je izvenelo že do naslednjega previjanja. Ne vem več kaj je notri, mislim da borova kislina v malem odmerku in deluje protivnetno.
Letos sem šla iskat mazilo kar v p. Sedaj pa že 1 mesec sploh ne rabi ničesar. Če rabiš imam eno celo v hladilniku še neodprto. Rok je še 2 mes, a v bistvu dlje, če držiš v hladilniku. Imajo jo sicer tudi v lekarni (mARIBOR)- ne vem pod kakšnim imenom, a mi pri prvem ni tako zalegla kot prav ta, ki jo delajo v lekarni od bolnice.

Si me pa malo potolažila, ker sem se ravno spraševala, če nihče več nima krčev. Moja jih ima, a velikooo manj. Ponavadi je nekaj dni celo brez njh, pa spet ima en dan...

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
11.4.2012 17:58:46   
trnuljčica
Kimica po moje je mislila, da se steguje nazaj. Smo se nekaj strani nazaj pogovarjale o tem in RA.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
11.4.2012 18:31:34   
coccinella
Jaz imam pa vprešanje:

Pri kateri temperaturi jo začnemo zbijati in kako? (pri dojenčkih)

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
11.4.2012 18:53:38   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Kimica po moje je mislila, da se steguje nazaj. Smo se nekaj strani nazaj pogovarjale o tem in RA.

Aha.. Ja, sej naša se načeloma tudi neki izteguje nazaj.. Npr. ko je živčna ali ji kaj ne paše (posebno uživa to počet med previjanjem, da težko zalepim plenico), se začne iztegovat, tako, da ima hrbet v loku (če gledaš od strani ima hrbet v pozi NAROBE U) in nogice in rokice izteguje pa glavico potisne malo naprej, da naredi en veeeelik podbradek.. Pa moram počakat, da se umiri in sprosti nogice, da lahko potem na hitro zalepim plenico.. Se mi zdi, da na tašen način trmari, ker se ji ne da previjat user posted image

2 dni nazaj sem jo na previjalni postavila na trebuh in je tako lepo pasla kravice user posted image Je prav dvignila glavico gor in opazovala.. Sem jo pustila tako 10 sek in jo obrnila, da ne napreza preveč svojega vratka..
Najbolj smešno pa je, da je to poskušala tudi P v RA in ji tega pod nobenim pogojem ni želela narediti user posted image user posted image In samo zaradi tega moramo ponovno prit, cccc user posted image user posted image user posted image Me prav prime, da tamalo slikam v tej pozi in ji naslednjič pokažem, če ne bo spet želela sodelovat user posted image user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
11.4.2012 18:59:07   
trnuljčica
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4358435
Sicer pa:
- ga , slečem,- oblečem le v bodi + nogavičke
- dam paracetamol svečko
- če se mu ponovno dvigne preden lahko dam novo svečko, al pa še nima nad 38, pa včasih uporabim banjico in kopel(36- 37 st), potem pa ga dam ven in posušim na brisači , na zraku,- torej brez brisanja. Potem pa oblečem v bodi. Torej ne ohlajam vode postopno.

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
11.4.2012 19:37:02   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

2 dni nazaj sem jo na previjalni postavila na trebuh in je tako lepo pasla kravice user posted image Je prav dvignila glavico gor in opazovala.. Sem jo pustila tako 10 sek in jo obrnila, da ne napreza preveč svojega vratka..

Nam je pediatrinja že na prvem pregledu rekla, da naj to delamo vsaj 5x na dan, ko previjamo. In mali ful časa pase kravice.

Naš je pa zgleda dobil neko alergijo. user posted image Je ratal včeraj pikast v območju pleničke, danes pa še gor do vrata. So pa take bolj slabo vidne pikice. Zgleda, da je ven udarila svinjina, ker sem malo probala za praznike šunke, danes sem pa še svinjske zrezke naredila. user posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
11.4.2012 20:11:42   
ana.nunez25
mene zanima po kolkem casu ste dobile menstruacijo ko ste nehale z dojenjem...???
jst ze skor 2 tedna ne dojim vec pa se ni sledov o user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
11.4.2012 21:50:18   
vijolica2
Moj se tudi izteguje v črko U, ko mu kaj na paše user posted image A je to ful narobe?

Zadnje tri dni je mali zvečer tako tečen da me totalno izčrpa. Ne razumem kaj mu jeuser posted image Joče se kolikor se more in ga komaj potolažim. ne vem kaj je to??? Pa zvečer bi bil skoz na rokah??

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
11.4.2012 22:16:06   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Moj se tudi izteguje v črko U, ko mu kaj na paše user posted image A je to ful narobe?

Zadnje tri dni je mali zvečer tako tečen da me totalno izčrpa. Ne razumem kaj mu jeuser posted image Joče se kolikor se more in ga komaj potolažim. ne vem kaj je to??? Pa zvečer bi bil skoz na rokah??In potem po vseh mukah končno zaspi, a se čez 5 min že prebudi, in vik in krik. Ne vem kako mu naj pomagam. Včasih noče niti zagraditi bradevice in me je strah da je lačen,a prelen da bi vlekel? a mu naj probam dati po flaški ? Sem brez zamisli in voljeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
12.4.2012 8:53:22   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

mene zanima po kolkem casu ste dobile menstruacijo ko ste nehale z dojenjem...???

Jaz sem jo prvič dobila naslednji mesec.

vijolica, žal nimam pametnega nasveta. Kako sta preživela noč?

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
12.4.2012 8:57:51   
Kasija
Dobro jutro!

vijolica2 jaz pri svoji podobno opažam neko spremembo v razumevanju sveta. večkrat hoče biti pri meni, hitro se ustraši in občasno se iz spanja zbudi s kričanjem. beti je nekaj podobnega opisovala pri svoji kakšno stran nazaj. gre za nek preskok v mišljenju. dojenčki imajo take trenutke spoznanja. to je bolje vidno pri učenju gibanja. en dan leži na trebuhu in potem puf se prevali na hrbet. potem to ponavlja in utrjuje, nekateri recimo po taki epizodi veliko spijo, ali pa kar naenkrat nič ne spijo - spremenijo vzorce vedenja skratka. pri spoznanjih o svetu okrog pa se to zgodi manj opazno. recimo možno je, glede na starost, da na nek način pričenja razumet, da ni eno s tabo. jaz se ji pač prilagodim, kolikor lahko. jo več nosim, spi zraven mene na kavču. na sprehodu jo moram pogosto nosit v slingu.
kar opisuješ v zvezi z uspavanjem, je pa preutrujenost. tem malim se je začelo dogajat. niso več novorojenčki - spal, jedel, spal, malo pogledal okrog model. ker se jim več dogaja, več zmorejo, se zelo hitro učijo, so posledično izčrpani. tako da so sitni za zaspat, ker se jim vse sorte vrti po glavi. poskusi ga dat prej spat. če ne zaspi, pa pač vzameš v zakup sitkanje ob uspavanju. jaz jo dojim zvečer in če ne zaspi, jo dam zraven sebe na kavč. tema v sobi, razen tv-ja in leži tako, da ne vidi kaj zanimivega. potem se malo igra s svojimi rokicami in zaspi. samo tale moja tretja je zelo staršem prijazen model. ampak kot idejo lahko skušaš najti nek miren kotiček, kjer se lahko v poltemi in relativni tišini malo igra oziroma počasi umirja. tiha glasba mogoče? ne vem, moraš ugotovit, kaj pomirja tebe in njega.

mistica sem hotela dodat še od vozičkanja. ni rečeno, da dojenček nikoli ne bo maral vozička, če ga zdaj ne. lahko da se bo z veseljem vozil, ko bo večji in bo sedel, jedel kak piškot in  gledal okrog sebe. moj starejši je bil takrat super vozičkar - sva se lahko sprehajala cel dan. vse doklej ni shodil in ugotovil, da se da zlest ven  in tacat naokoli user posted image .

ana.nunez se ne spomnim točno, mislim pa, da v kakem mesecu ali dveh sem dobila menstruacijo po koncu dojenja.

Neposredna povezava do sporočila: 1846
12.4.2012 9:20:43   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

vijolica, žal nimam pametnega nasveta. Kako sta preživela noč?

Noč je bila potem ok, je spal do 5h, kar sem bila zelo šokirana.In potem se nahranu in spal samo do pol7h. Ampak ok.

Kasija hvala za nasvet, bova midva z dragim preučila in probala ga nekako umiriti.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
12.4.2012 10:17:49   
beti 1
Vijolica: se pridružujem Kasiji. Sedaj so že tako veliki in toliko stvari opazijo, da popoldan in zvečer enostavno ne sfolgajo več vsega in potem delajo edino, kar v tem primeru znajo, to je jočejo. Lahko so tako utrujeni, da ne vedo, da so tudi lačni. Če mu ponudiš dojko in je noče, ga poskusi pomiriti, kot je rekla Kasija v okolju s čimmanj dražljaji. Če zaspi in se potem kmalu zbudi, se lahko ker je lačen in poskusiš ponovno. Ni mu pa treba vsakih 5 min ponujati dojke. Včasih se kadar so na tak način razdraženi zbudijo že zato, ker se jim v spanju premakne roka, zalaja sosedov pes, ... So tudi ko zaspijo lahko še nekaj časa bolj občutljivi na dražljaje. Tudi jaz bi poskušala ga uspavat že vsaj pol ure do 15 min preden se običajno prične ta jokava faza. Želim ti, da kmalu ugotovita, kaj ga pomirja.

Jaz sem pa že tretji dan doma, ker je starejši user posted image  bolan.user posted image  Sem oba termina telovadbe ta teden zamudilauser posted image .

Menstruacija: ponavadi sem jo dobila 3-4 mesece po začetku uvajanja goste hrane, ko sem še dojila.

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Malo neumno vprašanje, ampak kako pa misliš, da jih bo natrenirala, če ne s tem, da jih malo napreza?user posted image  Saj veš, vaja dela mojstra.user posted image Vedno bolj ugotavljam, da je tudi za gibalni razvoj otrok pomembno, da imajo čimveč različnih izkušenj. Tudi sama sem, ko sem bila prvič mama, mislila, da moram svojemu user posted image  čimbolj pomagati, da bo osvojil nova gibanja. Na koncu pa ugotoviš, da se morajo, da se nekaj res dobro naučijo, sami truditi. Z običajnimi načini pomaganja jim prej pomagamo razviti neučinkovite ali celo napačne vzorce. Če jim ne gre, je bolje potolažiti njihovo jezo in jim kasneje omogočiti, da ponovno poskusijo, kot jim pomagati, vsaj za stvari za katere jim zelo malo manjka, da jih bodo obvladali. Tukaj se res ne da ničesar prehiteti, se pa da pomagati s tem, da jim omogočiš različne izkušnje in njim ustrezne preiskušnje, kar npr. pasenje kravic v tej starosti zagotovo je.

Neposredna povezava do sporočila: 1848
12.4.2012 10:33:22   
vijolica2
Hvala punce.

Ja verjetno je res to da je že toliko utrujen, da niti zaspati ne more. Ker čez dan lepo spi. Sedaj mi spi že od 9h.
Zvečer sem ga ponavadi okoli 20-21h še zadnjič podojila in potem je sledilo spanje. In ponavadi je bilo to ok, zadnje dni pa nekako ne.

Kravice
meni je tudi pediater rekel da naj ga že od 1 meseca dajem, pred previjanjem na trebuščka in že tako samo drži glavico, že dolgo. Se strinjam, vaja dela mojstra. Najbolj zanimivo je ko je v tem položaju in gleda okoli in potem se samo obrne na hrbet in je zanimivo gledati njegov odziv, ko je presenečen ko je kar naenkrat v drugem položajuuser posted image

Jaz pa imam ravno čas in iščem ugodne termine za morje. Madona je smotano ker ne poznaš hotelov oz. mest, tako da moram veliko prečekirati da vidim ali je dovolj senčke in podobno.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
12.4.2012 10:52:43   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Malo neumno vprašanje, ampak kako pa misliš, da jih bo natrenirala, če ne s tem, da jih malo napreza?user posted image  Saj veš, vaja dela mojstra.user posted image Vedno bolj ugotavljam, da je tudi za gibalni razvoj otrok pomembno, da imajo čimveč različnih izkušenj. Tudi sama sem, ko sem bila prvič mama, mislila, da moram svojemu user posted image  čimbolj pomagati, da bo osvojil nova gibanja. Na koncu pa ugotoviš, da se morajo, da se nekaj res dobro naučijo, sami truditi. Z običajnimi načini pomaganja jim prej pomagamo razviti neučinkovite ali celo napačne vzorce. Če jim ne gre, je bolje potolažiti njihovo jezo in jim kasneje omogočiti, da ponovno poskusijo, kot jim pomagati, vsaj za stvari za katere jim zelo malo manjka, da jih bodo obvladali. Tukaj se res ne da ničesar prehiteti, se pa da pomagati s tem, da jim omogočiš različne izkušnje in njim ustrezne preiskušnje, kar npr. pasenje kravic v tej starosti zagotovo je.

No ja, nisem vedla, da se to lahko toliko prakticira user posted image user posted image Sem se ustrašila, da si ne napreza preveč vratka user posted image user posted image Bom pa poskusila spet- lihkar se prebuja pa bova malo potelovadili user posted image

Menstruacija: Hmmm.. Jaz še vedno dojim in sem jo dobila konc marca, to pomeni dobra 2 mesca po porodu.. Ampak tudi dodajam, ker nimam zadosti mleka..

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Jaz pa imam ravno čas in iščem ugodne termine za morje. Madona je smotano ker ne poznaš hotelov oz. mest, tako da moram veliko prečekirati da vidim ali je dovolj senčke in podobno.

Kam pa bi rada šla?? Želje?? Mi imamo vse že porihtano.. Sem jaz vse uredila januarja pred porodom.. hehehe user posted image user posted image Še dobro, da sem, ker tam, kjer sva želela biti je praktično skoraj že vse polno user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......