mojcakk
|
zdravo punce..da se malo javimo po dolgem času,ko smo končno naprosili internet,da bi pa mogoče delal.. naš fant že lepo je gosto hrano,uvedli smo že dopoldansko in popoldansko malico,včasih,če je dobre volje,poje še kaj od kosila..poskusil je tudi že nekaj naše hrane,npr:pire in omako od čuftov,govejo juhico z rezančki in korenčkom,rižeka,praženega krompirčka,..kak on to malica.. ..komaj folgaš dajat.. rad ima pa tudi krompirčka-korenčka-bučko,albert kekse z raznim sadjem,...rad ima tudi skorjico od kruha,da jo cuclja in topi v ustih.. včasih imam občutek,da ta otrok čist preveč spi..zbudi se zjutraj ob 6,spije mlekca in potegne še do 8,ko se preoblečema,malo pocartama,nakar gre spet spat,spi do 11,poje malico,okrog 12 gre nazaj v posteljico,obvezno se zbudi ob pol 3,ko pride ati in imamo skupno kosilo,okrog pol 5 gre spat,spi do pol7-7,se nahrani,ob 8 šiba proti posteljici,zaspi,ga ob 10 v spanju nahranim,in spi do 6 zjutraj..zjutraj in zvečer zaspi lepo sam v posteljici,imamo edino probleme čez dan,ko ga moram uspavat na rokah..kaka redno vsak dan zjutraj,ko se zbudi drugič,zdaj 4 dni je prestavil na popoldne..v pon in torek je imel probleme,ko ni mogel kakat,in je bil posledično cel dan jokav,siten,razdražljiv,sem iz masla napravila svečko,mu dala v rito,za 15 min se je dečko pokakal,ko velik..v sredo ni,včeraj popoldne je pa tako nafilal pleničko,kakec je bil vsepovsod,skoraj do vratu,do kolen,tak da sem ga zavila v brisačo,MM je v kopalnici v umivalnik natočil vodo in sva ga lepo tam oprala..ker zdaj ga je že umetnost oblečt..pleničko še nekak,bodi,žabice,hlače,..oblačimo tako,da sedi na mojih kolenih.. bili smo v sredo v lj na gastro pregledu,kjer je zdravnica ocenila,da lepo napreduje(v 5,5 mescih 3740g in zeeelo raste-18.5 cm),se lepo razvija,ne poliva(ni nikoli,ampak pustimo to)..povedala sma,da je bil zadnji teden na aptamilu(prej je imel allernovo,ampak ni bila alergija na 4 testih nikoli pozitivna),da ni dobil nobenih flekcev,ni bruhal,driskal,...in je zaključila,da ne potrebuje več allernove,ga ni več naročila na pregled.. tak da sem zelo vesela(saj ne rečem,da je bil problem hoditi v lj,ampak,ker poznam otroka,vem da ni nič narobe z njim,pa tudi hodili smo gor po same pohvale,tak da sem res zelo vesela da smo zaključili)..je vprašala,če že kaj je goste hrane,in rečem,da 2-3 obroke na dan,pa reče SAMO??pa rečem ja,saj ima SAMO 5,5 mesecev.. hodimo še kar v RA,kjer je zdravnica rekla,da res ne rabi hodit tja,ampak,ker smo v rač.,bomo hodili,dokler ne shodi,pa še potem enkrat kontrola hoje,prav tako bo ukinila FT,ko ga pripeljemo do plazenja..tak,da se stanje z zdravniki in obiskovanjem bolnice počasi normalizira.. imam pa probleme z taščo,in to grozne..npr. včeraj smo bli tam na obisku,z MM sma bila zunaj,ko slišim,da mali notri joče,kot bi ga nekdo mlatil..šibam not,in vidim,da mu tašča z rokami odpira usta,in mu z žličko daje hrano not..zvedla sem,da je to breskov kompot in baby piškot..študiram,zakaj on tega noče jest,ko pa je doma tako rad papcal to..poskusim jaz to hranico,in...bilo je tako mrzlo,ma še hujše,kot bi vzel iz hladilnika..rečem,da je to premrzlo,ona reče,da kaj govorim bedarije,da naj pustim otroka,da v miru je..nato pride še MM,mu razložim situacijo,popoka otroka,in reče-tamala,gremo..ampak to ni edina stvar..karkoli rečem jaz-nasprotno,kar reče ona,sem žleht,ji kradem trenutke z vnukom,..tako,kot sem bila najslabša mama,ker dvomesečnega dojenčka nisem pustila,da bi on "pančal pri babi čez noč"..kot izgovor je bil,da nočem,da se navadi spati v veliki postelji,da bi spal med nama..in naslednjič,ko pridemo,ona ima v sobi otroško posteljico,postlano z besedami"evo,zdaj boš pa lahko pančal pri babici,ker tvoja žleht mami zadnjič ni pustila"..in pozimi..nikoli ni bilo premrzlo,da nebi šli k njej na obisk,a ko smo omenili,da gremo k nam,smo bili vedno strašni do otroka,da ga vlačimo po takem mrzlem..še več..skoraj vsak dan je klicala,da pridemo k njej,a ima ona isto avto,doma je 5 minut vožnje od nas.. pa v hiši ima sibirijo..pri nas smo v kratkih rokavih,ko smo prišli od tam,sem vedno rabila kakšno uro,da sem se segrela..kljub temu,da sem bila v hiši v bundi..ima namreč 16-18 stopinj,ker špara na olju..in potem naj tam vlačimo 2-3 mesečnega otroka,pa da bi še spal tam..ne vem,ali sem nora jaz,ali so drugi.. uf,sem se razpisala..ampak moram dat to ven iz sebe.. punce,uživajte,se beremo.. tak da imam že karto za vojnik..
|