|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrčki 2011
2.4.2012 21:01:31   
2sneg13

IZVIRNO SPOROČILO: si.pikica

čau!

meni lasje ne izpadajo nič več kot običajno v tem času, je pa res, da jih morem imet večimoma časa spet, ko držim user posted image v rokah, ker drugače mi jih takoj prime in potem vedno kakšnega izpuli in potem jih vlečem ven iz njenih rokic...

glede spanja v svoji sobici: mi smo bili še do kakšnega tedna nazaj prepričani, da jo bomo kmalu prestavli, zdaj pa zadnja 2 tedna spet slabo spimo (ne vsako noč enako) ampak se precej zbuja, vsako uro do dve in včasih hitro zaspi, če jo malo pobožam, včasih pa se prav začne jokat in si menca učke in meče ven dudo, tako da jo morem kar nekaj časa držat za rokice, da se umiri. včasih pa jo morem kar v naročje vzet. tako da res ne vem kaj je... mogoče so zobki, ker ko ji namažem dlesni je boljše ampak jaz nič ne čutim pod roko, tako da res ne vem.
pa tudi čez dan spi slabše kot prej...

mi ji kot tekočino dajemo za zdaj ali hipp čaj ali pa vodo. po žlički (ko smo zunaj z vozičkom, ker drugače se polije) ali iz lončka doma. na flaško pije samo mleko.

me pa nekaj zanima: tiste ki že uvajate zajtrk, kdaj ga jeste? moja user posted image namreč okrog 6-ih popije flaško mleka in potem spi do 8-ih ali celo 9-ih, ma do 10-ih ni lačna. jaz ji takrat (za zdaj še) dam flaško mleka in je potem spet 4 ure sita, nakar za kosilo poje zelenjavno kašico + malo čaja, okrog 18-ih pa ji naredim riževo kašico. zvečer pred spanjem (okrog 22-ih) pa spije spet mleko. glede na to, da i hitro lača e vem kdaj ji poudit kakšno malico?

grem, me kliče...lp

Glede na uro kdaj gre spat zvečer, naj bi bil njen zajtrk komaj ob 10 dopoldan. Meni veliko pomeni red ( že zaradi velike punce), da je pri nas ob 8 zvečer tišina, obe spita. In predvsem je smiselno že zaradi vsega kar me še čaka za postorit po stanovanju. Ga ni lepšega kot imeti čas zase v večernih urah. Pa tudi sicer je smiselen red zaradi kasnejšega vstajanja,ko mora otrok v vrtec. Babe, se zavedate, da gredo naši čez pol leta že v vrtec???? user posted image

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 501
2.4.2012 21:20:19   
si.pikica
meni za zdaj tako paše... kadar popoldne spi jaz kar precej naredim doma. ker za zdaj ne hodimo ven popoldne, ker v vozičku se ne naspi, če pa moremo kam it, pa spi kasneje. in če gre ona okrog 22.30 spat, grem tudi jaz, če bi šla prej spat, pa ne vem kdaj bi se spravla spat in bi bla posledično precej zaspana... pač nismo vsi enaki. in jaz imam to srečo, da moja user posted image e bo še šla v vrtec to leto, bo kar pri noni, vsaj 1 leto.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 502
2.4.2012 22:47:32   
Najin_pikec
Ja res, kako čas beži. Še malo, pa bo šel v vrtec (če bo sreča...).

Drugač pa Aljoša tud zaspi precej pozno. Kopava se okrog 20.00 - 20.30, ampak potem kar rabi, da zaspi. Bom probala postopno premaknit uro kopanja na prej in to glih zato, ker sem zadnjič razmišljala kako bo zjutraj vstajal, ko bom začela hodit v službo. Čeprav zdaj mi kar paše, da mi ni treba zjutraj ob 7h že vstajat, ker res nisem jutranji tip user posted image .

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 503
3.4.2012 12:38:00   
2sneg13
Ja, vse je odvisno od nas samih,kako imamo urejeno vse skupaj.Meni paše vstajat zgodaj, ker itak moram, ker peljem taveliko v vrtec, čez zimo jo je pa moj mož. Pa tudi sicer bo fajn na poletje, ker bomo ob 8-ih že zunaj, v tahudi vročini pa noter spali v času kosila. Jaz nimam možnosti varstva pri babicah, zato gre naša kar v vrtec. Takrat bo vstajala še prej kot ob 7-ih. Je pa res razlika za tiste, ki imate prvega otroka, ker v bistvu imate samo enega,se prilagajate ve njim, jaz tega ne morem, nas je mal več.user posted image sama vem kako sem se ukvarjala s taveliko ko je bila dojenček, zdaj ni več tako, takda imam velikokrat zelo zelo slabo vest.user posted image ampak tako pač je! Itak kasneje vse od sorojencev poberejo. Lepe in grde stvari.user posted image

Ta teden bo eno drekasto vreme, bodo spet problemi za spat.user posted image

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 504
4.4.2012 15:07:21   
Najin_pikec
Sem se odločila, da je treba tole spanje mal porihtat. Zvečer bom probala, da bo šel prej spat (včeraj sva se kopala ob 19.30 in je bil ob 20.30 v posteljici, malo kasneje je tudi zaspal), pa dnevne počitke mu bom tud probala podaljšat. Pa saj ponoči je kar vredu, ampak čez dan spi pa samo 3x po pol ure in to ni vse skup nič... user posted image  Tko da sem šla včeraj v knjižnico po knjigo Otroško spanje - brez joka v sanje, pa bomo probal...

< Sporočilo je popravil Najin_pikec -- 4.4.2012 15:12:35 >

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 505
4.4.2012 17:56:31   
2sneg13
super najin pikec, sej vam bo šlo. Poskušaj tudi čez dan,da ti sam zaspi,se res obrestuje!

Neposredna povezava do sporočila: 506
4.4.2012 18:21:03   
pikomiko
Najin pikec - jaz ga poizkušam nazaj uspavat, če se mi čez dan zbudi čez pol ure in največkrat mi to uspe potem pa spi sigurno še eno uro. Je pa tudi meni spal včasih le po pol urce ali pa še manj in to res ni nič. Ne za njega ne za mene, če hočem kaj postorit al pa si mal spočit in nabrat moči. Res pa da takrat, ko sam zaspi, spi dlje.

Pri nas gre kar zgodaj spat pa posledično tudi prej vstane. Čist po mojem tempu, ko bom mogla v službo, zdej ko sem doma bi pa kdaj tudi do 8h spala pa vedno ni po moje user posted image .

Opažam pa da se vedno bolj boji tistih, ki jih ne vidi pogosto in pa tujcev. Po moje je prišel že v fazo, ko se bojijo tujcev. Se je pri tašči tako razjezil, da ga moj ni mogel potolažiti in ga je moral odpeljat. Samo gleda kje sem in če grem v drug prostor začne protestirat.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 507
4.4.2012 18:58:22   
Najin_pikec
No danes po kosilu je zaspal v svoji posteljici in se po 45 minutah zbudil, ampak sem ga uspavala nazaj in je potegnil še za skoraj eno uro user posted image . Ko se je zbudil, sva se podojila in je potem lepo zdržal še 2,5h do večerje. Se mi je pa že pred kosilom zdelo, da je utrujen, ampak ni pa ni hotel zaspat. Hja, očitno sem narobe ocenila... Dopoldne po zajtrku je pa spal cca pol urce v vozičku, pa bom probala tudi to dopoldansko spanje malo podaljšat.
Moram pa zdaj, ko prej začneva z večerno rutino, mal prilagajat hranjenje, tko da ne mine vedno 3 ure med dvema obrokoma. Imava pa 5 obrokov + dojenje pred spanjem (že kakšno uro do uro in pol po večerji, zato mu dam za večerjo malo manj riževe kašice, kot piše v navodilih).

Tudi jaz opažam, da se Aljoši prestraši tujcev, sploh če se je ravno zbudil. Pa tudi faza, ko mora imeti enega od naju z možem skoz pred očmi, je očitno tu. Tko da zjutraj, ko si grem umivat zobe in se zrihtat, ga kar s stolčkom vred postavim k vratom od kopalnice, da me lahko gleda.

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 508
4.4.2012 21:59:27   
2sneg13
No,sej bo šlo. user posted image Sam jaz munebi podaljševala spanca dopoldan. Pri nas zj.poje,je eno uro in pol pokonci in potem zaspi pol ure, včasih tudi 45 min.Po 3 urah zadnjega hranjenja se spet doji in je pokonci še eno uro. Pride kar zmatrana.Potem je čas za spanje, opoldansko in spi. Včasih več kot uro in pol.user posted image Popoldan pa imamo med enim in drugim hranjenjem samo še 2 kratka spanca po pol ure. Niti ne pričakujem da spi več, ker je potem 12 ur noči. Dojenčkinaj bi spali so 16 ur preko celega dneva. So izjeme,ki rabijo manj in izjeme ki rabijo tudi še po 20 ur dnevnega spanca.Sam teh je malo.user posted image

In v tem dnevnem ritmu dejansko naša je samo 2x na 3 ure, vse ostalo je na 2,5. Res pa je, da je materino mleko hitro prebavljivo .

Sem pa doživela danes šok,ko sem na vprašanje kaj mala je odgovorila da se samo doji, dobila povraten odgovor: a še vedno????? mater no,enkrat ja dojenje enkrat ne......naslednjič odgovorim kako pa kaj vaše spolno življenje???Pa da vidimo odziv okolice.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 509
5.4.2012 10:05:32   
pikomiko
2sneg13 narobe bi vprašala, morš bit bolj direktna. Vprašaj kolkrat se spravjo sexsat user posted image . Eni pa so firbci, mene tudi čudno gledajo, ker se še vedno dojiva. Ampak mali očitno to potrebuje, če ne drugega, da se pocrklja. Pa bom to nadaljevala, dokler bo mleko.

user posted image user posted image najin pikec za spanje. Ne sekiraj se če od večerje preteče le toliko časa. Tudi pri naju je tako. Če bo sit se bo odstavil. če pa ne ga pa po občutku ti odstavi, če misliš da ima dovolj. Ja po dojenju je tudi pri nas prej lačen. Tudi midva imava 6 obrokov, no danes jih bo očitno 7, ker je že ob 3h jedel, ga nisem mogla uspavat nazaj. A se vašim malčkom tudi dogaja, da v spanju jokajo???

Podaljševanje spanca dopoldan. Jaz ga, ker mi gre večinoma samo 2×spat čez dan in če mi spi samo 2× po pol ure je siten ko user posted image . Če bi mi pa spal še popoldan 2× ga pa nebi podaljševala.

Mam eno vprašanje: Ali je katera kje zasledila koliko pa naj bi okvirno pojedel user posted image

za malico, da je lahko samostojna in ga ne rabim še podojit. Kosilo je od 190g naprej, a malica tudi???

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 510
5.4.2012 12:37:46   
2sneg13
Ja, obroki so si kar enakovredni po gramih. S tem da seveda je kosilo malo težje, malice vmes lažje, v končni fazi sadje je sama voda,ne? Najlažje je neka mera 6 velikih žlic (polnih) oz. ko sam podre kupčka. Po preteku enih 15 minut, lahko tudi pol ure pa cca 30. ml tekočine. Jaz sem dajala ponavadi na začetku kar sadno kašico, da je bila prebava ok. Ni bila nikol zaprta. Se je večinoma pokakala po kosilu, zato je tudi spala dobro :) Kasneje, po 8 mesecu starosti pa je imela za dopoldansko malico gosti sok, da je bilo kosilo bolj obilno. Je bila res ješča...no, saj je tudi zdaj. hihi

Zdaj pri tej punčarci pa pojma nimam kako bomo zalaufale.user posted image Je taka obsedenka s ziziko user posted image

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 511
5.4.2012 23:02:45   
Najin_pikec
Evo, poročam kako je šlo. Včeraj zvečer sem ga ob 20.30 budnega položila v posteljico ampak je rabil kar eno uro, da je zaspal. Je pa potem spal od 21.30 do 5.00 zjutraj, potem pa po dojenju podaljšal še do 8h user posted image . Verjetno bi lahko potem še malo spal, ampak sva kar vstala. Potem je spal v vozičku od 10h do skoraj 11h in po kosilu še malo več kot dve uri user posted image . Danes smo se malo kasneje kopali (ob 20.15), ker nas ni bilo doma, ampak je vseeno zaspal ob 21.30 v svoji posteljici. Zdaj pa samo upam, da me bo tudi to noč presenetil in pridno spančkal user posted image . Sej ne računam, da bo zdaj vsako noč tako, ampak upam, da bo vedno več takih noči...
Pa tko je fino, k je moj dragi glih na dopustu in sva si lahko popoldan skupaj malo spočila!

2sneg13, ljudje so res trapasti, mislim že samo ime dojenček ti pove, da se pač doji. Midva sva sicer že uvedla 2 obroka GH, zdaj bova počasi šla še na malico, ampak ga vseeno nameravam še dojit, če bo šlo vsaj do takrat, ko bom šla v službo. Potem bomo pa počasi ukinjali. Pa tko ko pomislim, mi bo kar hudo, ko bo dojenja konec, ker to je res samo najin čas in imava oba rada te trenutke. Čeprav priznam, da na začetku, ko se je hotel skoz dojit, sem mislila, da se mi bo zmešal user posted image .

Glede malice pa bom tudi jaz dala Aljošiju približno enako količino, le da bo obrok lažji (verjetno sadje z malo žitaricami). Drugače pa mi za kosilo poje cca 150-160 g. Katero malico pa boš najprej uvedla - dopoldansko ali popoldansko?

< Sporočilo je popravil Najin_pikec -- 5.4.2012 23:05:07 >

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 512
6.4.2012 9:10:23   
Janja506
Zdravo!

Pri nas nič posebaj novega, razen tega, da je mali ultra aktiven postal (obračanje na trebuh hrbet, poizkusi plazenja). Previjanje je že prav umetnost ob vsem tem zvijanju.

Hrana: ob 8h GH, ob 12h kosilo GH, ob 16h malica GH ob 18h GH ob 24h flaška (210ml) ob 5h čaj.
Spimo pa še ne, da se ob 12h ne bi prebudili za flaško. Pa mu zaenkrat to tudi puščam, ker mi je čez dan tako ali tako noče jest, pa naj jo ima vsaj takrat.

Dopoldan spije 120ml soka (gosti ali bistri), popoldan pa pije hippov čaj.

To je pa to.

LP

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 513
6.4.2012 9:28:42   
pikomiko
Jaz s sadjem eksperimentiram že pri kosilu in tako sprobavam, če ga kaj napenja. Po moje bom kar dopoldansko uvedla, ker se zjutraj 2×dojiva. No ob 3h in še okrog 8h. Popoldne pa samo ob 15h in pred spanjem. Smo v fazi rasti 25teden in mamo mal ritem zmešan.

Meni je tudi že sedaj hudo, ko pomislim, da se bova nehala dojit user posted image .

Se pa mali zadnji teden oglaša tako, kot da bi se samo kregal ali pa kot da bi trmaril. Takole nekako se sliši: mmmmmmmmm user posted image . Prav pogrešam kakšno žlubodranje, kot je bilo prej. Upam da to spada le v fazo.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 514
6.4.2012 12:04:37   
2sneg13
Uf, ste pridne z obroki GH.user posted image Jaz začnem drug teden. Ampak res...čeprav sem to rekla že 14dni nazaj user posted image user posted image user posted image jaz bi uvedla najprej popoldansko malico, ker proizvodnja mleka v joškah je najboljša dopoldan. Popoldan se kar namatrajo, da priteče oz.sej vidiš kako vneto vleče,dopoldan kar curi user posted image No, razen če ste kakšne ekstra mlekarce user posted image

Seveda lepše spijo preko noči, če gredo spat ob solidnih urah, to je že dognano. Razen seveda, če se zbujajo na uro, dve....jih je karveliko takih. Sej pravim, vsak ima svoj red. Pa seveda je lažje uspavat tiste, ki imajo dudo, mi nimamo nič, samo joško. Sicer zadnji mesec pred spanjem malo prstek cuzlja, pa naj ga. Ne branim. Prvorojenka ga je do 1 leta, ravno tako pred spanjem, potem je šel kar ven sam. Ko pa je dobila prvi prehlad, pa ni znala dihat skozi usta in istočasno s prstkom...pa je kar pozabila na njega. Ni bilo nobenega matranja z odvajanjem.

Sem pa zadovoljna s svojim dojenjem, tak čas se je tavelika odstavila,sama. Sem imela psihološko krizo zaradi tega. In zdaj sem srečna, ker se tamala še doji, ko bo prenehala, imam pojme prečiščene. Itak najslajše, najbolj pomembne vitamine je dobila prve 3 mesece.In seveda protitelesa.user posted image Upam da se dojimo čimdlje.user posted image

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 515
6.4.2012 12:09:24   
2sneg13
Glede motorike: sama se kar precej že dvigne proti sedečemu položaju , se ne obrne sama na trebuh, ji gre pa dobro obračanje na hrbet, ko pase kravice. Začela je tapkat po mizi z rokami,te dni je zagledala svoje noge,vendar do ust še niso prišle. user posted image Motivacija na plezanje je s telefonom, po igračkah se lepo steguje, ravno tako par dni nazaj je osvojila preprijemanje igrač iz roke v roko. So si pa različni glede vsega, itak. Tavelika je bila napredna, hitra...ta bo pa ziheraš hihi

Najlepši trenutki so pa stegovanje do mojega ali drugega obraza, ko prideš do nje in te lepo objame,tak zavestni objem.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 516
6.4.2012 12:27:28   
Najin_pikec
No to noč nismo tko dolgo spali, dojila sva se že ob 2.30 in potem ob 6.30. Potem sem bla pa malo zbegana, a nej vseeno vstaneva ob 8h in se podojiva za zajtrk, al ne. Ampak glede na to, da skušam en ritem uvest, sva kar vstala. Zdaj mava obroke sicer mal bolj na skupi, pa ne vem, a naj probam še kakšnega ukint (mogoče da bi po kosilu nasledni obrok imel že riževo kašico in bi bilo dojenje po kopanju v bistvu večerja). Zjutraj se najprej podojiva ob 8h, ob 11h je malica (dojenje), kosilo sledi že okrog 13h, ob 16h malica (dojenje) in ob 18.30 večerja + dojenje pred spanjem okrog 20h. In seveda eno do dve nočni dojenji. Mater sej tko ko pogledam, ves čas neki je user posted image . No pa saj malice so itak mišljene kot premostitveni obrok in so zato bolj lahke. Prej pa nisva imela nobenega urnika, sem se prilagajala temu, kdaj sva zjutraj blagovolila vstat. In potem je bilo enkrat kosilo ob 12h, drugič pa šele ob 14h user posted image .

Danes smo bili pri pediatru, smo dobili tretjo dozo cepljenja in drugo dozo proti rotavirusu. Zdaj smo pa do 9-tega meseca frej, če ne bomo nič bolančkani. Je pa pikico danes prav dobro prenesel v primerjavi z zadnjič. Mogoče je pomagalo, ker je bil ati zraven, mogoče je bil pa preveč zaspan. Zjutraj po 6.30, ko se je dojil, ni več hotel nazaj zaspat, je pa potem zaspal kar med oblačenjem na previjalki v ambulanti user posted image  in oddremal kakšne pol ure. No zdaj ga je pa spet zmanjkalo. Nekega urnika se danes najbrž ne bom mogla držat, ga tole cepljenje kar iz tira vrže... Drugač smo zdravi, mal ma ozko kožico na lulčku in jo moram bolj dol vlečt, pa jajčka mu rada iz mošnje gor uidejo. Ampak pravi pediatrinja, da se bo vse porihtal, da imamo čas do 3 leta. Pri 5 mesecih in 1 tednu smo veliki 68 cm in težki 7,7 kg. Je kar konkreten fant in precej pridobiva na teži, ampak je rekla, da ni preveč in tudi ko ga pogledaš ni bajsek. Opozorila nas je še, da naj ne računamo preveč, da bomo ponoči super spali, ker sta zgornja dva zobka tudi že pripravljena, da počasi na svetlo prideta. Upam, da ga ne bo preveč matral user posted image .
Aja, tud glede GH sem vprašala in so mi svetovali, da naj najprej za dopoldansko malico uvedem sadje, čez kakšen mesec mu pa že lahko dam skorjo od kruha al pa kakšen piškot, grisin ipd. za glodat.

Pikomiko, ziher je to nerganje samo ena od neštetih faz, ki nas še čakajo in bo sigurno hitro minila, pol bo pa spet čeblanje in smeh v hiši user posted image .
Janja506, user posted image  super za nove aktivnosti. Pri moji prijateljici je blo isto, tamali se najprej ni hotel obračat, pol je pa v roku enga meseca že vse živo počel user posted image . Aljoši se obrača že, ampak nič kaj preveč ne kaže interesa, da bi sam sedel (uživa pa v sedečem položaju pri mamici). No včasih v polsedečem položaju "trebušnjake" dela. A vaši user posted image  že samostojno sedijo?

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 517
6.4.2012 12:44:26   
Najin_pikec
Uf sem se tko razpisala, da je 2sneg13 vmes že dva posta objavla user posted image .

Jaz sem se najprej kar precej matrala, da bi Aljoša sprejel dudo, pa je ni pa ni hotel (ker se je na joški ogromno crkljal in sem bila duda v bistvu jaz). Pred enim mesecem so pa zobki prišli in jo je kar naenkrat sprejel user posted image .
Hm, ko tkole pomislim, je popoldanska malica precej smiselna, dopoldan je mleka res polno user posted image . Ampak če se odločim en obrok ukinit, popoldansko malico v bistvu že imava uvedeno. Dopoldanska je pa tud fajn, ker se bojim, da bi ga po sadju matralo... He he, čist preveč kompliciram, saj vem user posted image .
Je pa tud meni tko lepo, ko se dotika mojega obraza in me boža. Se kar stopim, tko je zlat ta moj sonček...

Neposredna povezava do sporočila: 518
6.4.2012 13:58:17   
pikomiko
Ah kje pa, sedi pa še ne samostojno, še založen je bolj pijan. Pa saj naš še 6 m nima, no bo kmalu. Za sedenje imajo pa še res kar nekaj časa. Pasenje kravic in obračanje s trebuščka je naš sonček hitro obvladal. Iz trebuščka na hrbet se je prevalil samo 3× in sedaj nič več. Tudi če ga hecam s kakšno igračko, se prav ukajla z roko, da je ja stabilen. V naročju zelo rad sedi, seveda ob opori. Če leži se že dviguje - trebušnjaki. Igračke tudi že preprijema pa do stopal je že prišel, ma mu kakšen centimeter še sfali do ust user posted image .

Mi mamo tudi ozko luknjico oz. kožico pa ne upam preveč dol vlečt, mu je parkrat že mal zakrvavel.

Neposredna povezava do sporočila: 519
6.4.2012 14:52:16   
Najin_pikec
Glede te kožice mi je ravno danes P rekla, da ni problem, če včasih malo zakrvavi in da naj potem par dni zadevo pri miru pustim. Če bi mu mogli kirurško to zrihtat v bistvu ne naredijo nič drugega, kot da kožico na silo potegnejo user posted image .
Ja, saj naš ima tudi še čas, da se sam usede, je šele dobrih 5 mesecev star. Me je pa kar šokiralo ko je dr. komentirala, češ a vsest se pa še ni pripravljen... No saj potem je vidla, da hrbtka lepo zravna. Je pa imel že zdaj sistematski pregled za 6 mesecev, čeprav mu še kar nekaj časa manjka (smo lovili drugo dozo rotavirusa, ki jo more dobiti pred 6m).
Drugače tudi igračke že preprijema in po mizi tapka že kar nekaj časa, na previjalki pa nogice obvezno v ustkih pristanejo user posted image . In ob podpori zna lepo zravnano sedeti. Iz hrbta na trebušček se skoz obrača, kontra pa se je samo ene parkrat, zato ga večinoma kar mami popravlja user posted image .  Govori tudi že, ampak ga noben ne zastopi, pa bere tud že tekoče, ampak samo potihom user posted image  user posted image  user posted image .

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 520
7.4.2012 22:42:22   
Najin_pikec
VESELE PIRHE VAM ŽELIM!!!!

Prejšnja noč je bila zelo naporna, ker je imel Aljoša reakcijo na cepivo. Imel je malo vročine pa precej je kakal, tko da je bil posledično zelo siten. Skoz se je zbujal in na koncu pristal v postelji zraven naju, da mi ni blo treba ves čas vstajat. Zjutraj je bil seveda neprespan in siten, po kosilu pa je malo oddremal in potem je bilo bolje user posted image . Je bil spet vesel in zadovoljen dojenček user posted image . Zdaj pa samo upam, da bo to noč lepo spal...

Neposredna povezava do sporočila: 521
8.4.2012 8:19:49   
Janja506
Jutro!

Spet eno vprašanje. :) Kako je z vašimi jajčkami in dojenčki. Mojemu že konkretno nogice spodaj ven visijo. A to je ok? Imam od MC jajčko, a so katere večje?

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 522
8.4.2012 10:32:50   
pikomiko
Jaz imam tudi od MC pa jo nagnem malo bolj nazaj. Nimamo kaj, treba bo počakat, da bodo naši velikani stabilno sedeli, potem pa v pravi avtosedež. Sem imela pa prej iz kompleta vozička in mu je bila v 2 mesecih preozka in prekratka, tako da smo menjali. Kokr vem ni večjih oz daljših, ali pač user posted image

VESELE PRAZNIKE TUDI TEBI IN TVOJI FAMILIJI Najin_Pikec user posted image
Mi bomo maja 1. cepili, me že pošteno zvija v želodcu, ko samo pomislim. A to pogosto kakanje je ena izmed reakcij? Kakšno pa je imel blato? Tekoče? Sam tolk, da vem ne panike delat, če bo pri nas tudi. Upam, da ste to noč dobro spali.

Nič, gremo na en košček potice, ampak res samo en, da ne izzovemo kakšne alergije.

Pa pa

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 523
8.4.2012 19:45:41   
Najin_pikec
A proti rotavirusu boste maja prvič cepili? Ker kolkr so men v ZD povedali, mora user posted image  do 6. meseca dobiti že 2 dozi cepiva, pa če se ne motim mora med eno in drugo dozo minit en mesec. Drugač pa je bilo večinoma normalno sračkanje, ene 2 plenici vmes pa sta bili podriskani. Saj lahko da je že pri prvi rundi malo driskal, ampak takrat je bil samo dojen in se neka ornk razlika ni opazla user posted image . Ampak ga je bolj povišana temperatura zdelala, se mi zdi. Je bil tak čist zdelan, kot cunja. Pa ni bla neki visoka vročina.

Mi imamo tudi MC Cabriofix lupinico in zaenkrat je še dovolj velika, čeprav se mi zdi, da jo bo pri ramenih kar kmalu prerasel. Se mi zdi dobra rešitev avtosedež 0-18 kg, ki ga lahko uporabiš tudi zdaj, ko še ne sedijo tko sigurno.

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 524
9.4.2012 9:16:54   
pikomiko
Rotavirus bomo izpustili. Na splošno pa bomo začeli šele pri 7 m. Iz previdnosti je P čakala, ker ima neke zgibke v spanju.

A kdo pozna spalni mioklonus dojenčka, ga je kateri user posted image od vas imel?

Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?