Najin_pikec
|
No to noč nismo tko dolgo spali, dojila sva se že ob 2.30 in potem ob 6.30. Potem sem bla pa malo zbegana, a nej vseeno vstaneva ob 8h in se podojiva za zajtrk, al ne. Ampak glede na to, da skušam en ritem uvest, sva kar vstala. Zdaj mava obroke sicer mal bolj na skupi, pa ne vem, a naj probam še kakšnega ukint (mogoče da bi po kosilu nasledni obrok imel že riževo kašico in bi bilo dojenje po kopanju v bistvu večerja). Zjutraj se najprej podojiva ob 8h, ob 11h je malica (dojenje), kosilo sledi že okrog 13h, ob 16h malica (dojenje) in ob 18.30 večerja + dojenje pred spanjem okrog 20h. In seveda eno do dve nočni dojenji. Mater sej tko ko pogledam, ves čas neki je . No pa saj malice so itak mišljene kot premostitveni obrok in so zato bolj lahke. Prej pa nisva imela nobenega urnika, sem se prilagajala temu, kdaj sva zjutraj blagovolila vstat. In potem je bilo enkrat kosilo ob 12h, drugič pa šele ob 14h . Danes smo bili pri pediatru, smo dobili tretjo dozo cepljenja in drugo dozo proti rotavirusu. Zdaj smo pa do 9-tega meseca frej, če ne bomo nič bolančkani. Je pa pikico danes prav dobro prenesel v primerjavi z zadnjič. Mogoče je pomagalo, ker je bil ati zraven, mogoče je bil pa preveč zaspan. Zjutraj po 6.30, ko se je dojil, ni več hotel nazaj zaspat, je pa potem zaspal kar med oblačenjem na previjalki v ambulanti in oddremal kakšne pol ure. No zdaj ga je pa spet zmanjkalo. Nekega urnika se danes najbrž ne bom mogla držat, ga tole cepljenje kar iz tira vrže... Drugač smo zdravi, mal ma ozko kožico na lulčku in jo moram bolj dol vlečt, pa jajčka mu rada iz mošnje gor uidejo. Ampak pravi pediatrinja, da se bo vse porihtal, da imamo čas do 3 leta. Pri 5 mesecih in 1 tednu smo veliki 68 cm in težki 7,7 kg. Je kar konkreten fant in precej pridobiva na teži, ampak je rekla, da ni preveč in tudi ko ga pogledaš ni bajsek. Opozorila nas je še, da naj ne računamo preveč, da bomo ponoči super spali, ker sta zgornja dva zobka tudi že pripravljena, da počasi na svetlo prideta. Upam, da ga ne bo preveč matral . Aja, tud glede GH sem vprašala in so mi svetovali, da naj najprej za dopoldansko malico uvedem sadje, čez kakšen mesec mu pa že lahko dam skorjo od kruha al pa kakšen piškot, grisin ipd. za glodat. Pikomiko, ziher je to nerganje samo ena od neštetih faz, ki nas še čakajo in bo sigurno hitro minila, pol bo pa spet čeblanje in smeh v hiši . Janja506, super za nove aktivnosti. Pri moji prijateljici je blo isto, tamali se najprej ni hotel obračat, pol je pa v roku enga meseca že vse živo počel . Aljoši se obrača že, ampak nič kaj preveč ne kaže interesa, da bi sam sedel (uživa pa v sedečem položaju pri mamici). No včasih v polsedečem položaju "trebušnjake" dela. A vaši že samostojno sedijo?
|