2sneg13
|
Čer. imam redno,dobila sem jo 2 meseca po porodu,še vedno malo kasneje kot prvič(6 t po porodu). Mi imamo 2 otroka in oba sta si popolnoma različna. In zato ne kompliciram res nič. Že pri prvi nisem, zdaj sem pa sploh naravnana po občutku. Naša drugorojenka poskusi vse, ampak res vse. Najraje cuza kislo kumarico. Dopoldan ima enobrok skutice, popoldan kot malico sadno kašo. Vseh vrst okusa. Včasih če vstane bolj zgodaj, odspi svojo kitico in nato je keksolino na alpskem mleku. Poskusila je tudi že čokolino. Uf, enega oblizovanja. Začetki so bili težki, saj sem začela kot pri prvi,zelenjavo. Aha. Skuhano, pretlačeno, malo osoljeno, dodana žlička olja...mmmmm, fajn zvoki...ko je pršla žlica do ust jih je odprla ko velika, mlaskala in ko je pršla ponovno žlička do ust, je šla hrana lepo iz ust ven. Mami mogla pojest njen obrok. In tako se za čas kosila doji, ker zelenjava je fuuuuj. Bomo kar direkt čorbico skuhali, brez kompliciranja. Res, popolnoma različna otroka. Tale bi pojedla vse kar je sladkega, kislega,ma ni da ni...vse poskusi...samo zelenjava je pa en hudič. Seveda govorim o goli zelenjavi, vseh možnih kombinacij. Pa se daj sekirat, če si pustiš. Dojenje je še vedno zakon, čeprav se mi čez dan zadnji teden upira, čez noč ni problema, saj jo tudi uspava, ker nimamo ne dude, niti prstka. Dajem jo na kahlico vsak dan, sploh ker ima vsak dan isto uro kakanja. Sedi že samostojno kakšen teden, čeprav včasihje še vedno pijanček. Sploh na postelji, ko točno ve, da se lahko vrže vznak. Uživamo vsak dan zunaj, če piha,sonček sije,dežuje....ni da ni. Je dobrovoljček,ki se samo smeje, zadnji teden je osvojila ploskanje na besedo bravo. To so pa najlepši trenutki. Tudi tavelika je bila glede tega res napredna. Drugače pa vam polagam roko na srce, ne komplicirat, res ne! Škoda živcev in časa. Če nekaj ne gre pač ne gre. Hrane je ogromno, res ogromno....veliko hrane bodo imeli možnost poskusiti tudi ko bodo veliki. Men gre kar na smeh,ko se spomnim svojih besed, kako bo tudi ta tamala jedla lepo...jajaja...sanja svinja kukuruz hahaha bo, ampak zelenjave pač ne. Sam prideš žlico do nje in ji gre na bruhanje. UŽivajte!!!
|