|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
27.3.2012 15:04:13   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Pa si /oz tvoj partner rekla v službi? Jaz bi tam preverila.

Ja sem bla dons v sluzbi in so rekl, da so dal v sredo naprej ... tako, da so mal pozabl in zato nisem nič še dobila user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
27.3.2012 15:04:52   
pinia30

Pinia 30 mi smo imeli sistematski pregled pri 2 mesecih, ker ga naša p izvaja. Nisem pa bila zelo prepričana , če je to po pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja. Tako, da sem ti poiskala na strani zzzs:

http://www.zzzs.si/ZZZS/info/egradiva.nsf/o/5580D0555F5A1FEAC1256CFB003BB45C

Da ti olajšam: IV/1 27 člen.

RESPECT trnuljčica user posted image user posted image user posted image user posted image
Hvala za info....in to podprto z virom. Res spoštovanje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1477
27.3.2012 15:05:03   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Punce, jaz sem tudi menda zaštrikala...
A moram sama nest v službo izpisek iz matične knjige, da mi iz službe pošljejo na zavod za zdravstveno, ali to na zavodu sami rihtajo?

ker midve še tudi nimava nič...sem čisto pozabila. Takoj jutri letim v službo, mož pa na zavod po potrdilo.

A gre tako?
Ker drug teden imamo 2. posvetovalnico.

V sluzbo nesi rojstni list in morjo oni potem to dat naprej .. vsaj pri nam je tako .. pa pričakuj, da čakaš vsaj 1 teden user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
27.3.2012 15:20:44   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: pinia30

Pinia 30 mi smo imeli sistematski pregled pri 2 mesecih, ker ga naša p izvaja. Nisem pa bila zelo prepričana , če je to po pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja. Tako, da sem ti poiskala na strani zzzs:

http://www.zzzs.si/ZZZS/info/egradiva.nsf/o/5580D0555F5A1FEAC1256CFB003BB45C

Da ti olajšam: IV/1 27 člen.

RESPECT trnuljčica user posted image user posted image user posted image user posted image
Hvala za info....in to podprto z virom. Res spoštovanje user posted image

Eh, nič za to. Jaz moram žal iz službenih dolžnosti znati najti kaj na tej mastodontski strani z miljon akti in podakti.

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
27.3.2012 17:23:31   
kimica86
Dejte mi povedat tiste, ki ste cepile pri 3 mescih svoje malčke.. Kako so prenesli cepljenje??? A je bilo potem vse ok???

Neposredna povezava do sporočila: 1480
27.3.2012 18:14:34   
tamaalaa
Pozdravljene punce :)

Vm morm povedat, da ste prov super s vašo debato in so mi vaši nasveti že parkrat pomagaluser posted image

me pa nekaj zanima, dons zjutraj k se je moja pikica zbudila sm opazla, da ma polovico učka krvavga, k da bi ji kkšna žilca počlauser posted image kaj naj naredim (če ima mogoče s tem že izkušnje)user posted image drugače je čist vredu, dobrovolljček, tko da jo moti (kar je videt) ne...

lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
27.3.2012 18:35:41   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: tamaalaa

Pozdravljene punce :)

Vm morm povedat, da ste prov super s vašo debato in so mi vaši nasveti že parkrat pomagaluser posted image

me pa nekaj zanima, dons zjutraj k se je moja pikica zbudila sm opazla, da ma polovico učka krvavga, k da bi ji kkšna žilca počlauser posted image kaj naj naredim (če ima mogoče s tem že izkušnje)user posted image drugače je čist vredu, dobrovolljček, tko da jo moti (kar je videt) ne...

lepo se imejteuser posted image

Moj je enkrat mel, ampak tako malo pikico, pa je v dveh dneh izginila. je bila tudi verjetno počena žilca.

(odgovor članu tamaalaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
27.3.2012 20:40:13   
Kasija
bazen še nismo bili. starejša sta šla s plavalnimi plenicami kot dojenčka. sicer pa prej težijo, če ima samo neoprenske. ponavadi piše na bazenih, da mora imeti plavalne plenice.

v športni del bo šla enkrat po 4 mesecu. ko bo začela bolj gledat okrog.

mistica jaz ji dam nogavičke čez hlačnice ali pa višje copatke čez hlačnice. potem ji ne gleda koža ven.

kimica smo bili cepljeni, malo je bila sitna in utrujena ter je več spala tisti dan.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
27.3.2012 20:43:07   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

kimica smo bili cepljeni, malo je bila sitna in utrujena ter je več spala tisti dan.

Vročine pa ni imela?? Namreč, enim otrokom se poviša tudi telesna temperatura..

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
27.3.2012 20:55:36   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Moj je bil danes cepljen in je bilo do sedaj vse OK.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
27.3.2012 21:03:38   
tamaalaa
Vijolica2 hvalauser posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
27.3.2012 21:25:10   
lily32
bazen: Vedno uporabljamo kopalne pleničke za enkratno uporabo.

cepljenje: Nikoli nič posebnega, malo bolj sitne tisti dan, zatrdlina na mestu cepljenja ostala včasih skoraj 14 dni. 

kimica, kako je z očki tvoje male?

kilogrami: ženske, kako ste s kg? Ste jih že veliko izgubile?

(odgovor članu tamaalaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
27.3.2012 21:33:00   
kimica86
Učka je na istem- nič se ne izboljšuje pa tudi nič ne slabša.. Bomo videli jutri kako bo.. Čistimo po 3-4x dnevno..

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
27.3.2012 22:04:47   
Matkurja

Matkurja pri meni je zgledala kot menstra. Malo močnejša. Samo prvič sem zlahka spoznala, ker po dobrih 2 tednih nisem imela čišče.
Tokrat še sedaj uporabljam vložek- imam pa tak čuden rumenkast izcedek. Pred 1 mes je bilo enako le da je bil rjavkast. Par kapljic, a vložek je potreben. user posted image Sem zaradi tega uporabila že vaginalete za glivice in za bakterijsko okužbo, ker mi je čudno da bi bil ostanek čišče, pa je stanje enako. Rodila sem 5.1. z CR. Je pa res da se je malce zakompliciralo in sem bila kar nekaj časa po prihodu domov na atb.

A ti si bila že brez čišče/izcedka...?

Ja, pri meni je čišča trajala točno 6 tednov. Pol se je pa zadnjič mi nekaj vlilo, sem mislila, da je kri, pa je bila samo taka prozorna tekočina, kot da bi se polulala, dan kasneje pa tko krvavo na papirju. Možno, da je tudi še čišča, ampak se mi zdi čudno, da bi ves "ponehala".
Me je pa par dni pred tem tudi malo ščipalo, kot ponavadi pred mesntro (kakih hudih bolečin nikoli nisem imela).

Neposredna povezava do sporočila: 1489
27.3.2012 22:08:46   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

ne, se ji ni.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
27.3.2012 23:00:00   
pinia30

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

kilogrami: ženske, kako ste s kg? Ste jih že veliko izgubile?

jah od ene 13-14 pridobljenih kilogramov, so 2 meseca po porodu ostala še 2 kilograma. Saj nekako se ne obremenjujem, ugotavljam pa, da ta 2 kilograma ostajata na meni sedaj že cel 3 mesec user posted image ...najbrž kje na prsih in trebuhu. Drugače pa nosim garderobo iz časa pred nosečnostjo, imam pa vseeno občutek kot da bi bila malo širša čez boke. Sem se poširala? user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
27.3.2012 23:47:27   
trnuljčica
Tamalaa po tvojem opisu sodeč ima hiposfagmo. Krvavitev pod očesno veznico, ki je posledica počene kapilarice. Izgleda lahko ,grozno,, a je večinoma nenevarno. Mine samo, ko se kri resorbira. Ponavadi znotraj 2 tednov. Če se ponavlja je treba iskati vzrok.

Tole je na španskem, a ti lepo pokaže kako zgleda hiposfagma, da lahko primerjaš, če ima to tvoja...
http://vimeo.com/tag:hiposfagma

Skratka bres skrbi, lahko je povzročilo kihanje, napenjanje...

Kg: -17, še 7-8 to go

Reakcija na cepljenje: prvi je imel le 1x blago reakcijo na cepljenje (ošpice, mumps, rdečke). Rdečino, oteklino na mestu vboda in blago vročino.
Smo tudi tokrat že pri prvem pregledu dobili paracetamol svečke. da jih uporabimo, če bi imela reakcijo. Cepljena bo v ponedeljek. Pa še rotavirusno cepivo prejme zraven. Ne pričakujem težav.

(odgovor članu tamaalaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
27.3.2012 23:50:18   
kimica86
Punce, a lahko spijem tableto DALERON, če dojim??? Mene strašno boli glava.. Vem, da v porodnišnici so mi dali tablete Daleron zaradi bolečin pa me zanima, če vseeno lahko sedaj spijem..

Neposredna povezava do sporočila: 1493
27.3.2012 23:52:14   
kimica86
Proti čemu je pa to prvo cepljenje???

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
28.3.2012 0:27:37   
trnuljčica
Daleron lahko mirno vzameš. 2 tbl hkrati(1000 mg) za glavobol. To je v bistvu Lekadol.
Prvo cepljenje je proti davici, tetanusu , oslovskemu kašlju, Hemofilus influenci tipa b in otroški paralizi.
Glede očke: poglej če ima kljub večdnevnem izpiranju s fiziološko otečeno veznico (potegneš spodnjo veko navzdol in pogledaš notranjo stran veke). Če ima jo pelji pokazat. Ponavadi se jim zamaši solzevod in namnožijo povzročitelji vnetja. Mogoče rabi mazilo oz kapljice.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
28.3.2012 7:12:12   
lily32
Glede očke: poglej če ima kljub večdnevnem izpiranju s fiziološko otečeno veznico (potegneš spodnjo veko navzdol in pogledaš notranjo stran veke). Če ima jo pelji pokazat. Ponavadi se jim zamaši solzevod in namnožijo povzročitelji vnetja. Mogoče rabi mazilo oz kapljice.

Se strinjam, zato sem te včeraj vprašala. Če ima tudi danes zlepljene očke in če je notranja stran veke vneta - to pomeni, da je rdeča in zatečena, jo pelji k zdravniku. Z mazilom in kapljicami se stvar uredi v enem dnevu.

Še to, če oko ni vneto, ni zatečeno in notranja stran veke je nežno rožnate/rozaste barve.

Neposredna povezava do sporočila: 1496
28.3.2012 7:19:28   
lily32
kilogrami: Meni so po prvem porodu ostali 3 kg, a se nisem sekirala, ker smo načrtovali, da si bomo kmalu omislili še enega user posted image . user posted image

Tokrat so skopneli vsi kg in sem na kilaži, ki sem jo imela pred obema user posted image . Sem prav veselauser posted image , čeprav sem tudi jaz opazila, da se je moje telo spremenilo, da sem se razširila v bokih, izgubila sem pa rit. user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
28.3.2012 7:42:37   
vijolica2
Jutro

a ve jim še dajete kaplice proti krčem? MI mu nismo dali 2 dni pa je bil včeraj cel dan siten-ga je napenjalo in zvečer ni zaspal do 23h. Potem pa je zaspal in spal do 6huser posted image Tako, da mu bomo danes dali bio gaia. Bomo probali s tem.

Jaz mu tudi nisem nikoli dajala žabic, ima bombažne hlačke, ali s stopalkami, če ne ima zokenčke in pletene copatke. Za ven je po potrebi pokrit z dekico če je mrzlo. Drugače je pa itak košara čisto pokrita, tako da ne pride nič do njega.Kapico pa ima vedno zunaj. Enkrat ko je bilo vroče, nič ni phalo in mi nikakor ni hotel zaspati v vozičku(ponavadi v sekundi) in sem mu dala kapico dol in je zaspal. Očitno mu ej bilo vroče.

S kilogrami še nisem na nuliuser posted image imam še cca 3 kg za dol dati. Noge se mi zdijo kar ok, rit se mi je malo povesilauser posted image , trebuh mi je pa blek-ga nisem navajena. Najbolj me pa zanima kakšne bom imela joške po dojenjuuser posted image ?

Joj to leto je takšen baby bumuser posted image tolk nosečnic poznamuser posted image

Jaz pa sedaj pijem kavico, mali drema na ležalniku, dragi je pa v dnevni službi. Potem pride mami na obisk in bomo verjento šli na socialo- si nisem še uredila zavarovanjauser posted image . Ker komplicirajo na sociali.Nazadnje si bom raje plačevala sama zavaronje in bo problem na hitro rešen.user posted image

Glede cepljenja- sej se lahko cepi predno gre v vrtec al ne? za rota mislim? Mi imamo pa 19.4. naslednjo posvetovalnico in bo cepljen, upam da bo dobro prenesel.

Tudi mi mu bomo morali dati urediti dokument, imamo v planu izlet v Amsterdamuser posted image . Ste potem ugotovile, da se gre lahko v Bosno z osebno a ne? Da vem kaj mu nareditiuser posted image

A že kaj razmišljate o krstu? Mi moramo začeti študirati in določiti datum, da si bo lahko sestra rezervirala karto. Še prej jo pa vprašati če bo malemu botrcauser posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
28.3.2012 8:05:21   
kokosh
danes nas decko sploh ni mogel jesti. Toliko je moral povedati meni in dojki, da ni slo oboje hkrati :D je pa zvecer prvic zvecer sam zaspal, sicer zraven mene, ampak doslej sva ga vedno a) nosila, b) mu pela, c) se dojila. Upam, da bo to cimprej preslo v navado (brez mene zraven).

Sva pa od ponedeljka sama (MM na sluzbeni poti) in nama gre prav fajn. Ampak komaj cakam, da se nocoj vrne :) je nasmeh od malega, ko ga zagleda, taaaaaako veeeeeelik :) bova pa danes cel dan zunaj, saj sva pri mojih domacih.

Kilogrami - sem tocno na kilazi izpred enega leta :P nosim vsa stara oblacila, imam pa tako kot prej 5 kg prevec, ki me med nosecnostjo niso vec toliko motili, zdaj mi grejo pa se toliko bolj na zivce, sploh ker so se z enakomerne oblozenosti preselili na hrbet, trebuh in prsi, rit in stegna pa so izpuhtela. Upam, da jih bo mali pojedel :P

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
28.3.2012 8:20:06   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Glede cepljenja- sej se lahko cepi predno gre v vrtec al ne? za rota mislim?

Proti rotavirusu se daje cepivo v dveh odmerkih, ponavadi v razmaku enega meseca, zaključeno pa mora biti do otrokovega 6. meseca.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Generacija Beta je prispela
Leto 2025 označuje začetek nove generacije. Preprosto povedano, generacija Beta zajema tiste, ki se bodo rodili med leto...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......