beti 1
|
Oblačenje: naša tudi nikoli ni imela žabic. Ima bodi z dolgimi rokavi, kratke nogavičke in čez pliš pajacka z stopalci, povečini. V dneh, ko je bolj toplo ji dam pliš pajacke brez rokavov. Za ven imava do okol 15°C prehodnega pajaca in kapico. Ko je topleje pa jopico in pletene čeveljčke. Z dekico je pokrita če sva dalj časa v senci ali bolj pozno popoldan. Jo pa moram kdaj pa kdaj tudi odpeti, če je res toplo je v vozičku brez kapice. Kapica: pri temperaturah, ki so enake kot v stanovanju načeloma ne rabijo kapice. Je pa treba biti pazljiv, dokler še piha hladen veter, ker imajo proporcionalno večjo glavo, pa še povečini so brez las in zato preko lasišča izgubijo več toplote kot ostali. Naša ima sedaj izven vozička še kapico, ker povečini vsaj malo piha in to hladen veter, ker se bolj senčna področja še niso ogrela. Ko bodo temperature tudi preko noči višje, pa ob takih temperaturah zunaj ne bo imela kapice, razen seveda za zaščito proti soncu. Da bi pa rabil kapico zaradi mečav pa prvič slišim. Bi pa znala moja babica kaj takega povedat, če bi jo videla brez. Voziček: ugotavljam, da sem kupila super košaro. Ima namreč okenčka pri strani, tako da naš firbec lahko tam ven gleda. Če ne piha ravno zelo ji pa tudi jaz spustim strehico, da si lahko ogleduje drevesa ali stavbe mimo katerih gremo. Ima pa že kar nekaj časa na ročaju košare obešeno igračko, s katero se tudi zamoti, s tem da jo gleda, pa tudi dotaknit jo že kdaj poskuša. Mi je prav fajn, ker ima najraje igrački, ki ju je dobila od bratcev. Del košare po trupom se lahko dvigne, tako da ima že nekaj časa za okol 20° dvignjeno vzglavje, ker je tako veliko mirnejša. Kasneje pa lahko košaro s pomočjo zadrge spremenim v sedež, ki je menda uporaben do 18m, bomo videli. Za vozičkanje bo kot košara uporabna še vsaj kakšen mesec, kot posteljica za spanje pa so ji dnevi šteti. Kg: sem približno na nuli. Kar pa ne pomeni, da mam postavo kot pred nosečnostjo. Po prvem porodu so mi šli boki narazen in nikoli več povsem nazaj, pa ne zaradi oblog. Sicer večinoma še vedno lahko oblečem oblačila tudi izpred prve nosečnosti (samo so iz mode ). Mi je pa tokrat pobralo največ mišic, so mi uplahnila stegna, pa nekdo mi je tazadnjo ukradel , niti se ni povesila, samo je ni več. Mam pa maščobne obloge na zgornjih delih stegen in trebuhu, ki jih prej ni bilo. Kak kg več mam pa še vedno tudi v zgornjem štuku. Prsi po dojenju: po mojih izkušnjah, če imaš težo kot pred nosečnostjo, je kako leto ena živa žalost . Ker tkivo, ki je potrebno za dojenje uplahne, maščobe pa ni nič ostalo in se le počasi nabira nazaj, vsaj meni. Cepljenje: kako ga prenese ni odvisno samo od cepiva, ampak tudi od . Moj prvi je ob vsakem cepljenju tulil kot bi ga iz kože dajali, pa dokler je imel oteklino je bil opazno bolj nerazpoložen. Drugi pa kot da ne bi bilo nič. Še ob samem cepljenju je bil čisto tiho. Še nogice oziroma rokice ni umaknil. Da bi kateri imel vročino se ne spomnim. Za cepljenje proti rota se še odločam, do 14.4 mam čas. Kupčki: mi mamo sicer v družini težave z želodcem in požiralnikom, ampak moja 2 jih še sedaj pridno podirata (6 in 8 let). Sploh starejši je pravi mojster. Mali mi pa kdaj po obroku jamra, da ga tišči v želodčku, pa ga spomnim na kupček (rig? ) in potem je v redu. Se pa postopno naučijo to počet v vseh položajih, tako da ga ni treba več posebej držati in tapkati, najkasneje takrat, ko so že bolj na gosti prehrani.
|