tramar
|
Zdravo vsem! Pa da se še jaz pofočkam (res da dober mesec pred PDPjem) Sem Dolenjka, drugič noseča. Razlika med mojima bo 17mesecev (ma me je kr mal strah), ampak res sam mal, kako bo to vse izvedljivo. Sam če pomislim kakšne skrbi sem imela v prvi nosečnosti pa je vse OK?!! Sem mal brala nazaj, pa če kateri ke pomaga: VOZIČEK - Pri prvem sem dobila od sosede Peg Peregota Pliko P3. Fajn voziček, ni potrebno nobene košare, tud v redu se zloži, strehica je fajna, ker ima "podaljšek", trpežen vozičwk, super spodnja košara in ogromen plus - ROČAJI. Zakaj? če bi me kdaj videle kako grem iz trgovine "ovešena" z vrečkami in torbami veliko lahko gor spraviš, sam ne smeš pa potem ven jemat, ker se ti vse zvrne :D tud za manevriranje je super. Ni potrebne nobene košare, ker je pri straneh visoko zaprt, jaz sem potem samo spredaj čez strehico pripela kakšno večjo plahto. Od sestrične sem pa kupila rabljeno Muro3 in lupinico - vrhunski voziček, še posebe zato ker ima tud za podaljšat strehico. Tudi tu se ni pokazala nobena potreba po košari. e pa res da je bolj odprt kot Peg Perego. Sem ga tud uporabljala mal kasneje, na začetku itak nisem velik okol hodila. Se pa da z njim priti praktično povsod. Men ga je uspelo tud zložit na neko normalno velikost (res da ni glih marela), sam ko sem dala sedežni del dol, gume dol, sem ga prav lepo spravila za sovoznikov sedež . V obeh sem že od začetka uporabljala ovčko (vse letne čase, --> začudeni pogledi na morju, samo po pravici povedano, ko je bil mali na ovčki, je bil poleti dosti manj moker kot pa samo v lupinici ali pa v vozičku). Sem pa zdajšnje Mure gledala, prav morbidne barve, kot da nočejo da bi jih kdo kupil , pa strehica, je una k jo moraš skoz premikat, res super ko ti zaspi pa moraš lovit sonce <-- NOT! to majo sedaj res velik minus. sem pa še dokupila zraven (ne originala) mrežo za na ročaj, dežno prevleko za lupinico in voziček pa mrežo proti komarjem. In vse se je izkazalo za dober nakup. No in potem smo mislili da bo čas da bo mami šla v službo. In nisem vedela da sem , so pa to vedeli moji hormoni . Pa je bilo treba nujno!!!!! res nujno!!!!!!! kupit marelo, ker, kako bomo pa šli v trgovino pa oh in sploh, v glavnem HORMONI hvala vam za vse te pripetljaje ki ste mi jih povzročili. Smo prodali celoten Maxi Cosi sistem, po (to sem videla kasneje) zelo zelo ugodni ceni. In kupili rabljenega Moon-a. Men osebno-groza od vozička. Edini plus, se zloži na mahno in je lahek. To je pa vse. Košara popolnoma nedostopna, manevriranje izredno težko. Ampak to je meni osebno, poznam kar nekaj zadovoljnih uporabnic. No in ugotovimo da sem noseča, sine pa tud še kar ni hotel hodit. In HORMONI, ja nč treba spet nujno!!!!!! kupit enga terenca. In ker ni bilo na Bolhi nč ugodnega, razen enga Quinnya Freestayla (ga ima kolegica in je rekla da ga ne zamenja za nič na svetu), sem se odločila da ga kupim. In sem ga - HORMONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In potem ga lepo doma občudujem in dam v avto in men je bil kar ogromen!!!! nobenga navdušenja ..... zakaj? ker sem hotela imet nazaj Muro - HORMONI!!!! no in tako je šel Quinny v prodajo, jaz pa sem uspela dobit novo staro Muro . Toliko o vozičkih. CSD- sem šla v prvi nosečnosti mal prej se pozanimat, kaj vse rabim prinest. No in potem me vpraša za partnerja, povem da sva v izvenzakonski skupnosti. Pa mi reče ja da če si poročen, je lažje, ne rabiš papirjev. Pa ji v hecu rečem, ja sej jst bi se pa se on noče in se zraven nasmejem, ona pa čist resno: ja, gospa, to bi se pa bilo za pogovorit .... ha ha ha.... sem že misnla da bom dobila obisk na domu. Da pa o tem, kaj naredijo ko se zmotijo pri kakem datumu oz. čemurkoli, da moraš sam reševat sra sploh ne govorim. POROD- rodila z EA, ni mi žal nobenga eura, sam moram rečt da sem pričakovala da to bolj omrtviči. Se pa še vedno čuti, samo zelo zelo zelo manj. Sem pa morala ležat na boku ko sem jo imela vstavljeno. Glede rezanja presredka - meni ga niso, pa je bil sine orenk dečko - 53cm, 4050g. Sta bili pa poleg dve babici <-- zlati, sem poskušala delat tako kot sta mi naročili, in me ni bilo potrebno rezat, pa čeprav sem mela malo notranjih raztrganin ki jih je bilo potrebno šivat. Tako da, ne vem, mam občutek da malo vpliva tud koga maš zraven, upam da se ne sliši preveč obsojaoče, odvisno koliko se da babici ukvarat s teboj. Ampak, zopet moje mnenje. KILOGRAMI - sem jih dobila ogromno - okol 20kg. Sem imela kg prej na spodnji ravni ITMja, med nosečnosto pa ko da sem spužva, polna vode. Kar je bilo kasneje super, so kilogrami kar skopneli :) brez kakršnekoli dodatne telovadbe ( Okončine pa, boljš da ne govorim. Ko sem šla ponoči na WC, in sem dala roko pod mrzlo vodo, sem čutila kako mi napenja tadrugo. Noge pa kot ...... naj samo povem, da so bile Crocse edina obutev ki sem jo uspela nataknit oz. bolje rečeno narinit na noge, ko sem šla ob 2h zutraj v porodnišnico :) Pa sem ves čas poslušala, man soli!!! he he he, mo vam lahko pove, da jaz pa sol sploh nisva BFF, ko jaz kuham si mora on vedno dosolit, ker o ne uporablam, oz. res minimalno. In to že skoz. :) Uf sem se razpisala, se vidi da je tamali v varstvu az pa na čačkih (nek prehlad al kaj me preganja, sem brez glasu in s šmrkavim nosom :) ). Zdaj pa malce delat!!!! Lep pozdravček vsem!!!!!
|