|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
7.3.2012 8:50:13   
Arwen_84
Jutro,

pomoje nisem edina, ki je danes slabo spala...ali?user posted image Od 2.00-4.30 sem u luft gledala in se rotirala po pojstli..pol je glih user posted image vstal, user posted image zlezla pod kouter...in je že tu moja budilkauser posted image ...Mislim, da bo tele dni enkrat polna luna..in očitno nek vpliv ima name...torej se morem 6.4 pazituser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

Arwen_84, a mislis da res deluje to Elle TENS? Nam niso nič o tem govorili v m.šoli. Pa niti ni drago če bi ga najeli recimo za 1 mesec. Jst še vedno razmišljam o Ulitivi.... user posted image Zakaj bi se matrala če res ni nujno... Kot da greš h zobarju in tam te praša če hočeš anestezijo ko ti, recimo, puli zob.... Ne vem... Po drugi strani tolk žensk rodi "naravno", pa bom lahko tudi jaz...

Amm...pojma nimamuser posted image , sej zato sem prašala...sje nam niso to v m. šoli rekli ampak fizioterapevtka pri telovadbi. Teh 30€ se mi ne zdi preveč...itak maš dejansko res samo en mesec...(pač okvirno oceniš glede na rok). Škodljivega ni nič, nam je samo rekla, da edino kar je lahko ej to, da ti ni prijetno...sicer si ne predstavljam točno kako to misli ampak ok...jaz res razmišljam, da bi to sprobala. Sej Ultiva in EA tudi ne izničita bolečine..pač malo znižata njen prag..ampak bolečina more bit, ker je neko vodilo poroda, pritiskov, itd...Meni se zdi, da je to res čisto osebna odločitev in ne maram nekih ''predsodkov'' o tem, češ vse so preživele - boš ti tudiuser posted image , čeprav je jaz ne bom vzela (razen, če bom imela porod v medenični vstavi - ampak tu bo skoraj sigurno CR, tko kot je to praksa v Slo.). Vsaka sama pri sebi ve in se pozna, ne?

Dianatal gel Tole ima neke 3 kapsule...a se toliko rabi? cenovno ni najbolj poceni (ca 100€) Msilim časovno različno not stiskajo ali pač odvisno koliko količine rabiš...Jao, pol pa kupiš pa ti tega ne dajo...user posted image

samado Super za novo user posted image user posted image . veliko sreče seveda!

gorga Aja, super...sem misnla, daj e CR kar avtomatsko pri user posted image user posted image . Torej ti imaš pred sabo še dobra 2 tedna user posted image ? waw, pol pa kupe user posted image

streptokok Res se razlikujejo te cene...pri moji gin je 44€, v PO pa 13€!...mislimuser posted image Ampak definitivno se grem testirat (sem v 23.tednu bla pozitivna). Mislim, pa da ga povsod izvajajo med 36 in 38 tednom, če s ene motim.

Danes je spet en lep sončen dan, uživajte!user posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
7.3.2012 9:02:39   
Hinata
Tudi jaz moram malo izpolniti svojo dolžnost in se malo javiti user posted image
Zadnja dva tedna sta bila zame pravi čustveni vlakec, nekaj dni sem bila super, potem spet čisto na teleh...nemotivirana za nič, samo posedala in brala po spletu in seveda ogromno ogromno pojedla. Tudi včeraj sem imela spet en tak čuden dan...zunaj lepo sonce, jaz pa doma vsa apatična, brez volje in samo gledala, kaj se da še pojesti user posted image

No, pa danes se sama sebi zdim malce bolj normalna...Popoldne imam tudi ponovno UZ, kje bo preverila rast v teh dveh tednih. Ampak glede na to, da sem bila zadnje čase pravi požeruh, se je pomoje tudi mali dosti zredil, če se nisem samo jaz malce preveč user posted image

Glede vozička midva nisva preveč komplicirala. Vzela sva enega starejšega rabljenega za simbolično ceno bi lahko rekla, ki se ga da poležti na ravno in ima mehko košaro in 4 velike napihljive gume, da bo za po različnem terenu in primeren od rojstva. Treba ga bo še temeljito oprati, ampak mislim, da bo služil svojemu namenu. Sicer je pa ekstremno velik in zasede večino prtljažnika user posted image

Caelia, čestitam za malega Rožleta user posted image Mislim, da bi res skoraj vsaka v mislih kar pohitela s porodom, ko smo vse tako neučakane, da vidimo svoje user posted image , tudi jaz :), ampak bi vseeno rajši videla, da se rodi donošen.

Upam na en lep dan :)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
7.3.2012 10:19:42   
Gorga
Ojla souser posted image

Evo mene s pregleda. Najprej so me zvagale. Te kile mi ne grejo nikamor user posted image Ne vem ali premalo jem ali me sproti cuzata tamale dva... Pr ta prvem sem šla gor 17kg, zdej pa sem na 10+ že cel zadnji mesec. G mi ni rekla nič, jaz sem pa tudi pozabila vprašati. Pritisk je ok, 110/65. CTG tudi ni nič kazal. Z UZ je pogledala količino plodovnice, posteljice in lego. Vse bp user posted image

A si upam rečt na glas, da bi rada pridrsala do aprila? user posted image

Lp user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
7.3.2012 11:09:51   
_vanilija_
Samado user posted image user posted image user posted image Želim ti lepih user posted image in da bo vse OK!!!

IZVIRNO SPOROČILO: krispin
Mimogrede - a je še kateri fuuuul vroče? Radiatorje imava ponoči na minimumu, ampak se kljub temu zbujam čisto premočena...

O joj, meni je ful vroče! Ponavadi sem non stop zmrznjena, ma zdej mi je ful vroče. Mi se grejemo samo na klimo, ma že 2 tedna sploh nič ne kurimo. Ja, je res da pri nas dosti sonca in da se čez dan stanovanje greje na sonce, ampak ker stavba nima izolacije, ko ni več sonca stanovanje se hitro ohladi, recimo na 19 stopinj. Če ne bi bla noseča bi verjetno še vedno celo noč imeli vklopljeno klimo.

streptokok test - pa res je čudno da so cene tolk različne!!! 44eur???? Jst sem plačala 12.

Gorga - za kile sem prebrala da je normalno da v 9tem mesecu se sploh ne zrediš niti enga kilograma. Pri meni je obratno. Do zdej sem se zredila 7kg in zdej vidim da dobim po 1,5kg na teden ?! Po eni strani upam da bo ta mala počakala še kakšen teden, po drugi naj čim prej gre ven, kdo bo tolk kil dal dol??? user posted image

Jst sem včeraj bla na pregledu, so mi delali samo CTG (brez veze sem šla na depilacijo, ker ni še bil cajt, lahko bi počakala še 1 do 2 tedna user posted image ), srček je OK, mi se zdi da krčenja maternice ni blo, ker je bla skoraj ravna črta tam na 40 (če je to to sploh user posted image ), enkrat je šlo na 80, ampak jst nisem niče čutila.
Ma kolk sem "pametna", pred pregledom sem bla na kafetu in coca coli z prijatelji, in ko sem se vlegla na bok, trebuh je tolk začel skakat, tista sestra je samo gledala kaj se dogaja. In seveda se to vse slišalo na CTGju. Sem rekla, očitno je party dans. user posted image

Od nasljednjega tedna grem na preglede v APRN v Šempeter (sem se odločila za Šempeter, ker mi je ginekolog reku da v Postojni ni več Ultive, ker je prepovedana in da nobeden nima dovoljenja za delat z Ultivo, zdej ne vem a je to res ali me je zlagal). Bomo vidli kaj mi bojo tam rekli, ker je ta moj ginekolog spet nekaj govoril o tem da bi mi sporžili porod, da se bo dr.Šoštarič odločil. Huh...

Moj user posted image je dans šel smučat... Jst bi tko rada šla malo na sneg, malo hodit gor, svež zrak, ... Ampak se nisem upala peljat po tistih ovinkih in luknah po cesti, posebaj ne z sedežnico it gor, ker itak dosti ruka ko gre mimo tistega stebra. Samo mi še manjka da rodim nekjer v gozdu ali na sedežnici user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
7.3.2012 11:22:49   
krispin
Polna luna bo kmalu. :) Tudi jaz sem danes ponoči bluzila okrog, naš user posted image je bil nad družbo več kot navdušen in sva se igrala cele pol ure, preden se me je naveličal. Vroče mi je še vedno in moj čisto pop**** če se ponoči stisnem k njemu. Me heca, da imam bojlerček... Imava pa okrog 19 stopinj v spalnici in spim tko, da sem pokrita praktično samo čez boke - toliko da so ledvičke na toplem. :)

Test za streptokoka B je pri moji G okrog 20 eur, izvaja pa se med 35. in 37. tednom. No, vsaj tako je moja razložila. Pa nima veze, če se je zdravljenje že kdaj izvajalo - ker se pogosto ponovno okužimo in ravno zato testirajo šele proti koncu nosečnosti.

IZVIRNO SPOROČILO: nusi
dianatal gel - mislim, da je čist ok, če ne drugega tudi pri babicah naredi nek efekt, da se jim ne mudi tko zlo rezat.

Good point...

CSD - A so pri nadomestilu za očetovski dopust kaj fleksibilni za tisti en mesec ali strogo gledajo samo zadnjih 12 plač pred dnevom nastopa dopusta?

samado - čestitke in lepo nosečnost želim! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_Samo mi še manjka da rodim nekjer v gozdu ali na sedežnici

LOL user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Gorga
A si upam rečt na glas, da bi rada pridrsala do aprila?

Mislim, da vse tu držimo pesti, da ti uspe. user posted image

Pediatri v ZD je kriza, ker je res velika frekvenca ljudi in hitreje kakšen bacil prineseš domov... Zadnjič se je v čakalnici laboratorija nasproti mene usedel starejši par z ubijalskim kašljem. Mislim, imela sta možnost sedet na drugem koncu, kjer je bilo manj ljudi, ampak ne, šla sta v največjo gužvo, pa še ust si nista pokrivala... In pol me je ata grdo gledal, ko sem vstala in se presedla na drug konec. Celo tako prijazen je bil, da je čez par minut vstal in se šel izkašljat direkt pred mene user posted image . Halooooo?!
No, v glavnem, pozanimala sem se kako je z ločevanjem zdravih in bolnih in jih naročajo ob različnih urah. Verjetno bom kljub temu najprej poskusila pri zasebnikih, če pa ne bo šlo, pa pokličem še v ZD. :)

Lep sončen dan vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 1955
7.3.2012 13:06:48   
pobalinkaa
Po dolgem času en lepo sončen pozdrav user posted image

Caelia čestitke !!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image Delimo s teboj veselje, veliko lepih in srečnih, predvsem pa zdravih trenutkov z novim članom!!!

27.02.2012 sem imela pregled in vse poteka po načrtu; težka je že 2580 in normalno pridobiva 200 g na teden, moja G pravi, da bo ravno prav če zdrživa do konca, če se pa naša deklina odloči pokukati na svet kaj prej pa da tudi ne bo težav.user posted image

Ob prebiranju vaših postov; predvsem čudovite novičke o pridobljenem novem članu, me je zadelo kot strela z jasnega; da zdaj je pa res samo še slab mesec do PDP...05.04.2012 bo tik tak tu...sem že zakorakala v 37.tedenuser posted image Me obdajajo različna čustva in dejansko sploh ne dojemam da bom postala mama. Arwen, glede na to da tudi jaz nekako čutim vpliv lune; nespečnost, čudno počutje, ponoči vroče za pop.... bomo verjetno v tem tednu ravno v porodnišnici.
Moje počutje je drugače čez dan odlično, s preteklim tednom sem nehala s treningi, določenih vaj enostavno ni bilo več moč izvajati, tako da se zdaj samo še sprehajamouser posted image , in tudi ob sprehodih večkrat ustavimo; saj mi trebuh napolno otrdeva.

Danes moram urediti še papirje na CSD, jutri uradno začnem s porodniško. Ko sem bila prvič tam in oddajala vlogo za paket, sem povprašala glede zadnje plače, pa mi ni nič komplicirala in je rekla da je pomembno da jim prinesem en dan pred nastopm izpolnjen obrazec, da bodo upoštevali tudi februarsko, klub izplačilu v marcu.

12.03.2012 imam ponovno pregled, ctg+urin, in potem se začnejo pregledi na 1 teden. To bo še pestro user posted image

Tako, zdaj šibam pod tuš in počasi na potep, lep sončen dan je treba izkoristit maximalno.
Mejte seuser posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
7.3.2012 13:25:01   
Anonimen

Od nasljednjega tedna grem na preglede v APRN v Šempeter (sem se odločila za Šempeter, ker mi je ginekolog reku da v Postojni ni več Ultive, ker je prepovedana in da nobeden nima dovoljenja za delat z Ultivo, zdej ne vem a je to res ali me je zlagal). Bomo vidli kaj mi bojo tam rekli, ker je ta moj ginekolog spet nekaj govoril o tem da bi mi sporžili porod, da se bo dr.Šoštarič odločil. Huh...

Mati mila ljuba duša, samo stran od rojevanja v Šempetru in predvsem od Šoštariča. Ne vem če si slišala, ampak Šoštariču je 14 dni nazaj že v četrto (za kar jaz vem, sigurno pa je še kakšen primer) "uspelo", da mu je umrl sicer popolnoma zdrav novorojenček med porodom (3x zaradi aspiracije, 1x zaradi popkovine okoli vratu). Ne strašim samo hočem dobro. Aja jst sem pa zaposlena kot medicinska sestra v Šempetru, pa sem se kljub temu odločla za porod V PO, decembra sem še dobila ultivo.

Se mi zdi da sem enkrat že davno nazaj prebrala, da je imel tvoj otrok neki na sumu srčke. Če je res kaj narobe s srčkom, potem se ti bolj splača, da rodiš v Ljubljani, saj imajo tam vse pri roki, v Šempetru so precej bosi z opremo, pa še če se jim bo zdelo, bodo otročka tako ali drugače popokali v Lj naslednji dan po porodu, oz. ko bo stabilen, tebe pa šele čez tri dni. Jst bi sicer rekla, da ga bodo skoraj sigurno poslali še na dodatne preiskave v Lj, da se "operejo", ker jih že tako vse preveč ljudi grdo gleda.

Pa brez zamere ker vdiram v vašo temo.       

Neposredna povezava do sporočila: 1957
7.3.2012 14:26:40   
1.april
Jst sm pa mal slabe, ker moj G ne dela (občasno!) več na Jesenicah. Pa tko sm računala, da bo glih takrt on tam user posted image
Pa da gre vse v eno (ekstremno) smer; naravno user posted image
Ker jaz sem se mislila na licu mesta (če!) odločit za EA, ne da zdej begam drugje, kje bojo EA imel 25ur/dan?
Porkafix, en dan se genau na Jesenice zapeljem pa da vidim kako majo  urejeno.

Pediater; mene zanima samo tak, ki NI za cepljenje 350% v prvem trimesečju in dopušča, da se malega cepi šele po dop.6 oz. še rajši 9 mescu. Kje bi se takega dalo dobit?
Pa še razlike med zasebnimi (sploh nism vedla, da obstajajo zasebni?) in ZD pediatri? kakšne so? Verjetno zasebni je za plačat al kako?
Nimam pojma o pediatrih user posted image

Baby Boom voziček; tale je men v uč prec padel, pa še v getza ga lah jedva zbašem user posted image
če ne dobiva rabljenega (enga Quinnyja) oz. le-ta ne bo šel v getza, pol bo baby boom, tanov (ne rabljen), ker ima možnost dajanja strehice nižje in ne rabiš pol  senčnika. Pa cena je relativno primerna za komplet šare (košara, šp.del, ogrodje, lupinca, vreča, prot vetru, torba). Pa šp. del se poleže v vodoraven položaj user posted image Mi je všeč praktična sivo/zelena kombinacija, da ni voziček prec usran.

Spim zaenkrat dobro, s črvom, jasno. Zelo redko ponči vstajam, moram res spit že enormno pred spanjem, da moram ponoči na WC. Edino vroče mi je občasno; zdej ma zaprte radiatorje in je ok. Pokrita sem pa s tankim kovtrom b.p. Edino obračam se ponoči redkokdaj - ker se skor zbudim, predno se s črvom vred brnem na drug bok in napol v spanju pod trebuh podložim tanjši povšter. Zbujam se pa zdej kar zgodaj (vedno sem se med vikendom zbujala okoli 10. ure ali še kasneje), no ob 7,30 sem že budna user posted image

Včasih me (kadar fizično preforsiram) boli križ, me prav useka v desno nogo, ko stopam, odkar redno pijem dve šumenki Mg+ , Donat in pol doze Basice mi trebuh občasno otrdeva, ampak ni sile. Krčev tudi nimam, sam redno morm jest vsa ta dopolnila.

Počas bom začela lokat pesin sok s korenčkom - da naujo rekl, da mam pemal železa (ga mam ok)
Pridno hodim enkat tedensko na akupunkturo user posted image , začela sem tudi z moxibustacijo (ogrevanje aku.točk z mokso). Nič strašnega, nadležnega, bolečega user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
7.3.2012 14:49:42   
_vanilija_
Anonimna, hvala za info. Poznam še eno žensko ki dela v Šempetru, bom še njo malo prašala da se pozanima kaj se tam zdej dogaja. Takrat ko sem bla v bolnici v Šempetru je dr.Šoštarič bil OK, on me je poslal v LJ na preiskave, pa bi lahko tudi rekel da bo vse OK in me ne bi poslal v LJ... Zdej ko je vse OK z srčkom so tudi v LJ rekli da ni potrebe da bi pri njih rodila. Tko da.... Huh... Bom očitno mogla še malo premisliti....

Ne vem če si slišala, ampak Šoštariču je 14 dni nazaj že v četrto (za kar jaz vem, sigurno pa je še kakšen primer) "uspelo", da mu je umrl sicer popolnoma zdrav novorojenček med porodom (3x zaradi aspiracije, 1x zaradi popkovine okoli vratu).

Tega nisem slišala, verjetno se ne "hvalijo" s tem okrog. user posted image Tudi nič ni pisalo na forumih...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
7.3.2012 15:17:17   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: 1.april
Pa še razlike med zasebnimi (sploh nism vedla, da obstajajo zasebni?) in ZD pediatri? kakšne so? Verjetno zasebni je za plačat al kako?

Zasebni - kot z zasebno prakso, nekateri imajo samo samoplačnike, dosti jih jemlje tudi na koncesijo.

No, zdaj pa še jaz šibam ven, D vitamin nabirat. :)

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
7.3.2012 15:58:28   
2.mami
Dober dan "skorajmamice" in mamice!

Se vam javljam po 100 letih user posted image

Najprej čestitke Cealii in Rožletu user posted image user posted image user posted image user posted image  Prepričana sem, da bo vse steklo tako kot mora in se boste kmalu cartali doma.

O CSD-ju bi tudi jaz imela veliko za povedati: jaz sem oddala vlogo s plačo dveh delodajalcev, nadomestilom od Zavoda in še en mesec brez (torej 55% mimalne plače). Ob oddaji sem prosila elavko, da preveri, če je vse ok, da ne bom imela težav. Rekla je da je vse vredu in naj ne skrbim. Potem dobim odločbo brez upoštevane 1 plače. Kličem, grem na CSD in po treh dneh razrešim zadevo, s tem da so me obtožili, da sem jih namerno zavedla user posted image  jim. Seveda v lastno škodo - user posted image

Bila sem na predavanju o EA in od takrat se mi zdi "naravni" porod skoraj barbarski. Se opravičujem vsem, ki jih to prizadane. Sem prvič tudi sama rodila brez EA. V tujini je EA vsakdanja praksa, pri nas pa kot da smo v srednjem veku... ko so pulili zobe in šivali rane na živo. Danes še za prehlad vzamemo lekadol, pri porodu pa kot da mora ženska trpet al kaj, da se dokaže. user posted image  Vsaj tak vtis dobim včasih ob prebiranju zagovornic "naravnega poroda".

Dianatal gel- zanj se nisem odločila ker verjamem, da je "zadeva" če nimaš vnetja dovolj podmazana. Rezanje presredka pa je odvisno tudi od hitrosti iztisa in velikosti glavice/medenice.

Za streptokok B se tudi ne bom testirala - po preučitvi zapisov sem prišla do zaključka, da načeloma škoduje lahko samo nedonošenim, pa še tistim dajo antibiotik preventivno. Baje nas je pa 1/4 prenašalcev, vključno z medicinskim osebjem v porodnišnici. Zato pa smo mamice in dojenčki pod nadzorom v porodnišnici še nekaj dni...zaradi možnosti takih in drugačnih zapletov o katerih je bolje ne razmišljati.

Voziček smo mi izbrali tak, ki gre v moj prtljažnik (Getz) - ni bilo veliko izbire user posted image , pa da je lahek za zlaganje in prenašanje za mamico - torej mene.

Tablete za železo sem dobila tudi jaz. Pri meni so imele povsem obraten učinek, ko sem jih jedla na prazen želodec - diareja user posted image
Zdaj jih jem s hrano in ni težav.

No, toliko zaenkrat od mene. Upam da se kaj prej javim naslednjič user posted image

Držite se, še malo pa bo finale user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
7.3.2012 21:04:24   
Arwen_84

Jaz sem bila na predavanju o ''''lajšanju bolečin'''' v PO bolnišnici 10.2 in takrat je bila Ultiva normalno na voljo, tko da se raje pozanimaj...ne verjamem, da so jo v tem mesecu ukiniliuser posted image . Je pa fajn, če ne že nujno, da se udeležiš predavanja, kjer dobiš info...in obrazce (nek splošen, ki velja po Slo porod., da si predavanje poslušala) in dejanski obrazec, ki ga izpolnjenega prineseš s sabo v kolikor se za to odločiš. Morem pa povedat, da je anesteziolog predstavil Ultivo kot ''''modno muho'''' in jo priporoča samo tistim, ki jim je EA kontraindicirana. Velikokrat je tudi poudaril, da to ne uniči bolečine, ker ta more bit...in da so statistike o ''''vakumskih porodih'''' ob EA, zapletih z vstavljanjem katetra, user posted image ''''lenivčkih'''' bolj zanemarljive kot pa opozorila vredne...Nevem, meni se zdi, da jo je ''''hvalil''''...če bi vprašali kakšno babico pa bi blo verjetno obratno, ker more tam osebje malo bolj sodelovati in porodnici pomagati,,,

Meni se še vedno zdi, da je vse odločitev posameznice...in brezpredmetno razglabljat o temu komu se zdi ''''naravni porod'''' mučenje in komu jemanje EA ''''kemija zaradi boljšega lagodja mamice''''...a ne?user posted image Če smo glih pri temu je ležanje med porodom najbolj nenaraven položaj...ampak imajo pri tem zdravniki najboljši ''''pregled'''' nad dogajanjem...pa se še vedno dogaja kupe rezanj, itduser posted image Včasih si še popadke moral predihavat leže - zdaj, če ni kontraindikacij lahko menjavaš položaje, hodiš, sediš na žogi - mogoče se bo tudi v Slo malo spremenila praksa in bodo gledali na vse malo bolj ''''napredno''''. Jaz mislim, da je potek poroda še kako pomemben in prav je, da vmes sprašuješ in sodeluješ z osebjem, ter poveš vse želje in pričakovanja.

Miren spanec, tistim z vplivom lune pa še bolj...moja user posted image je že cel dan v ''''komi'''', očitno ima za ponoči drugačne planeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1962
8.3.2012 7:29:07   
Arwen_84
Pa frčafele ...en čudovit dan danes!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 8.3.2012 7:38:22 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
8.3.2012 7:54:04   
nusi
jutro user posted image
arwen kaj si ti pridna user posted image , zadnja se javiš in zjutraj prva user posted image .
Mah ja tale EA in ostalo je res odločitev posameznika, jaz sem prvič brez protibolečinskih rodila, tudi maske nisem želela in vam povem, da se ne grem več user posted image , sem probala, nč bolj nisem mama zarad tega, noben mi ne bo medalije za hrabrost pripel user posted image . Je pa res, da sem do zadnjega hodila, še clo s popadki na slabi 2 m in 8 cm odprta sem se po štengah zvlekla do porodne, kar se mogoče sliši butasto, samo men je res pomagala tale hoja pri hitrem dogajanju. verjetno, če bi imela EA bi morala že prej ležat, to pa ni zame, tko da se moram okol tega pozanimat.
Al pa če katera mogoče ve kako je s tem? A dobiš un kateter v hrbet in potem lahko še šetaš okrog dokler ti ne začnejo protibolečnskih noter šopat?
Res si ful želim rodit na pručki, ampak kolkr vem pa kombinacija EA pručka ni mogoča, a v PO sploh imajo pručko?

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
8.3.2012 8:25:37   
2.mami
Kakor jaz razumem postopek z EA, najprej predihavaš popadke čez prvo fazo odpiranja 3-5 cm, da babice vidijo kako se odpiraš. Potem dobiš EA oz. ko je hudo. Nato na lestvici oceniš bolečino od 1 do 10. Čimbolj iskreno, da ti ne dajo preveč ali premalo anestetika. Nato ti v sede dajo kateter v hrbtenični kanal in dozirajo EA. Prime v 15 min. Odvisno od občutka v nogah lahko hodiš oz normalno uriniraš. Sicer ležiš in ti dajo kateter, če je treba spraznit mehur. Bolečine ni oz so tako minimalne da ležati ni problem user posted image  

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
8.3.2012 8:40:40   
**Tinkara78**
Najprej čestitke Cealii in Rožletu user posted image user posted image

Jaz pa imam jutri 35. teden. Ne morem verjeti, da sem prišla tako daleč. Opažam, da postajam čedalje bolj nerodna. Mi cel čas nekaj iz rok pada, brcam v omare, vezalke so umetnost zase... še težje se gibljem. Sem pa opravila tri sprehode. Včeraj nisem šla, ker mi telo enostavno spet ni dalo.

Mala je zelo aktivna. Tiska nogice tako ven, da brez problema premerim širino stopala in dolžino. Prav neverjetno. Da o bolečinah ob tem niti ne govorim. Noči dokaj prespim. Edino ko si vležem grem še cca. 10 x na wc. Zredila sem se 9 kg. Vse v  trebuh. No vsaj moj občutek je tak. Nisem še pripravila ne torbe zase in ne paketka za malo (mi ga prinesejo ob odpustu).

Papirje za porodniško sem dala gor v marcu, ker sem tudi hotela imeti zajete podatke za februar. Upam, da bodo upoštevali. Sem še posebej povdarila,da želim imeti zajeti februar. Porodniško začnem 18.3.. To bo hitro tu. Naslednjo nedeljo. Potem pa naša mala buba lahko pride. Računam, da bi se rešila do konca marcauser posted image user posted image .

Z vozičkom se tokrat nisva kaj dosti obremenjevala. Res sva izbrala večjega, čeprav bo problem pri naših izletih, dopustih. Smo vzeli v zakup. Mogoče kupiva rabljenega Peg Perega in bomo s tistim hodili okrog. Meni je glavno, da mi gre v dvigalo. Ga bom vozila pred stanovanje ali v stanovanje. Ne vem še. Mimo stanovanja gredo le tri družine tak, da ne bo ovire. Imamo sicer prostor v bloku samo za otroške vozičke. Bomo videli.

Ime je kot kaže izbrano. Moja dva že veselo kličeta po imenu moj trebuh. Sicer pa ga jaz tudiuser posted image . Tak, da verjetno ne bo sprememb. Je pa ime zelo redko v našem okolju. Pravzaprav ne poznam nikogar s tem imenom.

Pregled in CTG imam točno na 36. teden in potem vsak teden. Pa verjetno še kak ultrazvok. Upam, da mala ni preveč pridobila na teži. Sem si potešila par luštov s sladkarijami. Samo, da bo hiter porod in brez zapletov. To mi je glavno.

Uživajte v soncu!

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 8.3.2012 8:46:58 >

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
8.3.2012 8:44:50   
Hinata
Včeraj sem bila na pregledu...kjub temu, da sem tja tekla, ker sem zamujala, sem imela v redu pritisk. Sem pa med tekom dobila močan pekoč občutek v sprednji del meč, da sem mislila, da sploh nikoli ne bom prišla tja, sem že obupavala, skoraj jokat začela med potjo user posted image Pa sem kjub temu še malo čakala preden so me notri poklicale...sem se vsaj malo odahnila :)

Zredila sem se dobrih 2 kg v 2 tednih!! Prav groza me je, se je to stalno iskanje hrane zadnje čase kar prijelo...user posted image Naj bi se zredile približno 2 kg v 4 tednih, ne pa v dveh, jao jao....se bo treba mal omejit, da ne bom vsako uro jedla, ampak na 2-3..No zdaj sem že na ene + 10...ojoj pa še skoraj 2 meseca do konca user posted image
No, očitno pa se je tud naša deklica poredila v teh dveh tednih...mi je rekla, da je že okrog 2100g in to v 33. tednu, kar precej se mi zdi...no, malo napake je v meritvi, tako da je v mejah normale...

Mi je pa omenila, da so v posteljici vidne kalcifikacije...se pravi, da se je posteljica že začela starati in se v njej nabira kalcij, kar je sicer normalno, da se začne starati, ampak ni pa ravno najboljše no. Glede na to, da je plodovnice dovolj ni nič kaj komplicirala glede tega in tudi jaz upam, da bo posteljica še naprej dobro opravljala svojo nalogo.

Jah, še enkrat je pogledala za spol in mi rekla, da bo user posted image . No ja...domov sem šla z mešanimi občutki...pa sploh ne vem zakaj, saj sem bila sicer vesela karkoli bo, samo da bo zdravo, kajne....pa vendarle sva nekako skušala narediti fantka...pa moj si želi fanta...eh...Po drugi strani pa sem včasih upala, da bo mogoče punčka...No ja, moja bo oz. najina no :) razen, če še kaj zraste do poroda :P
Očitno so bile moje sanje nekako pravilne, saj vsakič, ko sem sanjala o spolu, sem dobila punčko :)
Se mi pa zdi, da je v zadnjem času ogromno deklic, vsaj okrog mene...vsi moji sorodniki in kolegi dobivajo punce....bomo še prevladale :)
Tudi mojemu sem kar povedala to novico, čeprav ni želel vedeti...ampak sem bila v takem čudnem stanju, da sem morala tudi z njim razjastiti te svoje čudne občutke. Pač malo mi je šlo na živce, da vedno nekako o fantu govoriva, čeprav verjetno ne bo...Saj njemu je tudi drugače vseeno, kaj bo, preferenca je pač preferenca....mi je pa malo žal, da sem sploh spraševala o spolu...očitno bi bilo zame najbolje, če bi pač čakala do konca...

Glede poroda, jaz mislim roditi naravno. Najraje bi kar doma...seveda pod kakim strokovnim nadzorom, pa da bi imeli vse pripravljeno, pa pač pri nas to ni možno, babice iz tujine pa si ne moremo privoščiti...Ko se bo začelo pa bom verjetno čim dlje skušala ostati doma, v položaju, ki mi bo ustrezal, poznanem prostoru, mogoče celo v banji...potem pa na hitro v porodnišnico na finiš user posted image To je zdaj moja predstava najbolj idealnega za naše razmere :)

Porod na pručki je možen v Ljubljani, Kranju, Izoli in Murski Soboti (piše v Baby Book).

< Sporočilo je popravil Hinata -- 8.3.2012 8:49:41 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
8.3.2012 8:57:53   
Aprilcek2012
Moj trebušček pri 32 tednih in 2 dnevih user posted image

user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
8.3.2012 8:59:48   
Aprilcek2012
1. april kam pa hodiš na akupunkturo? Jaz sem v LJ našla samo v Pilates holistični center na Wolfovi...

Hinata, mi2 imava na isti dan PDP user posted image Moj je tehtal pri 32. tednih 1995 gramov, tako da jih ima pri 33. tednih verjetno že 2200. Meni se to zdi fuuuul, do poroda bo sigurno imel 4kg user posted image

< Sporočilo je popravil Aprilcek2012 -- 8.3.2012 9:08:01 >

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
8.3.2012 9:25:49   
čikica
Lep pozdrav.

Kočno sva kupila vozek. In za to sva porabila skoraj cel dan včeraj. Odisejado sva začela v Domžalah - Lj - Bled - Trzin.

Od vsega kar sva včeraj doživela, sva bila najbolj razočarana nad strokovnostjo trgovcev oz. njihovim zavajanjem. Glede na to, da je to najin prvi otrok (kljub posvetom z pari, ki že imajo otroke, prebiranju raznih revij in nenazadnje tudi našega foruma), nisva vedela katerega bi kupila. Na koncu sva se odločila za voziček od Peg Perego GT3 (komplet).
Všeč nama je bil zaradi tega, ker je prostoren, enostaven za sestavljat, tudi manevriranje z njim je enostavno. Košarica mi je še posebej všeč, ker se lahko uporabi kot posteljica. Ta voziček sva pa vzela tudi zaradi tega, ker se pri športni del lahko položi v vodoravni položaj. Res pa je, da spada voziček med težje in manj zložljive vozičke.

Naročila sva pa tudi stolček (počivalnik), ki se ga lahko uporablja od rojstva naprej (sva ga imela ogledanega že prej). Za nabavo tega, sva se odločila zaradi tega, ker imava dva psa, ki sta v hiši - zaradi varnosti (drugače sta psa socializirana - sam žival je žival, nikoli ne več, kaj mu roji po glavi).

Posledica tega najinega popotovanja pa je bila moja huda utrujenost in vročina, ki je bila očitno posledica utrujenosti. Kljub temu pa mi je spet uspelo prebedeti pol noči. Zbudila sem pa z hudo bolečim želodcem, tako da bomo današnji dan bolj ali manj počivali (če zunaj ne bo vetra, se bomo šli mal martinčkat).

Ko prebiram vaše pogovore o rojevanju, me "daje prpa". Priznam, da se rojevanja zelo bojim. Če le ne bo potrebno, bi se rada izognila vsakemu bolj konkretnemu lajšanju bolečin. Mi je pa moja dobra prijateljica ravno ta vikend "spredavala" kaj si ona misli o vsem tem. In zelo mi je ostalo v glavi dejstvo, ki se mi zdi dokaj na mestu: Dokler ne bom imela v glavi vse razčiščeno, tako dolgo me bo strah.

Zdaj je pa zadosti, da ne bom napisala celega romana. Uživajte današnji dan, brez kakršni bolečin in skrbi. Mejte se.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
8.3.2012 9:29:30   
tramar
Zdravo vsem! Pa da se še jaz pofočkam (res da dober mesec pred PDPjem) user posted image Sem Dolenjka, drugič noseča. Razlika med mojima user posted image user posted image bo 17mesecev (ma me je kr mal strah), ampak res sam mal, kako bo to vse izvedljivo. Sam če pomislim kakšne skrbi sem imela v prvi nosečnosti user posted image pa je vse OK?!!

Sem mal brala nazaj, pa če kateri ke pomaga:
VOZIČEK - Pri prvem sem dobila od sosede Peg Peregota Pliko P3. Fajn voziček, ni potrebno nobene košare, tud v redu se zloži, strehica je fajna, ker ima "podaljšek", trpežen vozičwk, super spodnja košara in ogromen plus - ROČAJI. Zakaj? če bi me kdaj videle kako grem iz trgovine "ovešena" z vrečkami in torbami user posted image veliko lahko gor spraviš, sam ne smeš pa potem user posted image ven jemat, ker se ti vse zvrne :D tud za manevriranje je super. Ni potrebne nobene košare, ker je pri straneh visoko zaprt, jaz sem potem samo spredaj čez strehico pripela kakšno večjo plahto.
Od sestrične sem pa kupila rabljeno Muro3 in lupinico - vrhunski voziček, še posebe zato ker ima tud za podaljšat strehico. Tudi tu se ni pokazala nobena potreba po košari. e pa res da je bolj odprt kot Peg Perego. Sem ga tud uporabljala mal kasneje, na začetku itak nisem velik okol hodila. Se pa da z njim priti praktično povsod. Men ga je uspelo tud zložit na neko normalno velikost (res da ni glih marela), sam ko sem dala sedežni del dol, gume dol, sem ga prav lepo spravila za sovoznikov sedež user posted image . V obeh sem že od začetka uporabljala ovčko (vse letne čase, --> začudeni pogledi na morju, samo po pravici povedano, ko je bil mali na ovčki, je bil poleti dosti manj moker kot pa samo v lupinici ali pa v vozičku). Sem pa zdajšnje Mure gledala, prav morbidne barve, kot da nočejo da bi jih kdo kupil user posted image , pa strehica, je una k jo moraš skoz premikat, res super ko ti zaspi pa moraš lovit sonce <-- NOT! to majo sedaj res velik minus. sem pa še dokupila zraven (ne originala) mrežo za na ročaj, dežno prevleko za lupinico in voziček pa mrežo proti komarjem. In vse se je izkazalo za dober nakup.
No in potem smo mislili da bo čas da bo mami šla v službo. In nisem vedela da sem user posted image , so pa to vedeli moji hormoni user posted image . Pa je bilo treba nujno!!!!! res nujno!!!!!!! kupit marelo, ker, kako bomo pa šli v trgovino pa oh in sploh, v glavnem HORMONI hvala vam za vse te pripetljaje ki ste mi jih povzročili. Smo prodali celoten Maxi Cosi sistem, po (to sem videla kasneje) zelo zelo ugodni ceni. In kupili rabljenega Moon-a. Men osebno-groza od vozička. Edini plus, se zloži na mahno in je lahek. To je pa vse. Košara popolnoma nedostopna, manevriranje izredno težko. Ampak to je meni osebno, poznam kar nekaj zadovoljnih uporabnic. No in ugotovimo da sem noseča, sine pa tud še kar ni hotel hodit. In HORMONI, ja nč treba spet nujno!!!!!! kupit enga terenca. In ker ni bilo na Bolhi nč ugodnega, razen enga Quinnya Freestayla (ga ima kolegica in je rekla da ga ne zamenja za nič na svetu), sem se odločila da ga kupim. In sem ga - HORMONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In potem ga lepo doma občudujem in dam v avto in men je bil kar ogromen!!!! nobenga navdušenja ..... zakaj? ker sem hotela imet nazaj Muro - HORMONI!!!! no in tako je šel Quinny v prodajo, jaz pa sem uspela dobit novo staro Muro user posted image . Toliko o vozičkih.

CSD- sem šla v prvi nosečnosti mal prej se pozanimat, kaj vse rabim prinest. No in potem me vpraša za partnerja, povem da sva v izvenzakonski skupnosti. Pa mi reče ja da če si poročen, je lažje, ne rabiš papirjev. Pa ji v hecu rečem, ja sej jst bi se pa se on noče in se zraven nasmejem, ona pa čist resno: ja, gospa, to bi se pa bilo za pogovorit .... ha ha ha.... sem že misnla da bom dobila obisk na domu. Da pa o tem, kaj naredijo ko se zmotijo pri kakem datumu oz. čemurkoli, da moraš sam reševat sra user posted image sploh ne govorim.

POROD- rodila z EA, ni mi žal nobenga eura, sam moram rečt da sem pričakovala da to bolj omrtviči. Se pa še vedno čuti, samo zelo zelo zelo manj. Sem pa morala ležat na boku ko sem jo imela vstavljeno. Glede rezanja presredka - meni ga niso, pa je bil sine orenk dečko - 53cm, 4050g. Sta bili pa poleg dve babici <-- zlati, sem poskušala delat tako kot sta mi naročili, in me ni bilo potrebno rezat, pa čeprav sem mela malo notranjih raztrganin ki jih je bilo potrebno šivat. Tako da, ne vem, mam občutek da malo vpliva tud koga maš zraven, upam da se ne sliši preveč obsojaoče, odvisno koliko se da babici ukvarat s teboj. Ampak, zopet moje mnenje.

KILOGRAMI - sem jih dobila ogromno - okol 20kg. Sem imela kg prej na spodnji ravni ITMja, med nosečnosto pa ko da sem spužva, polna vode. Kar je bilo kasneje super, so kilogrami kar skopneli :) brez kakršnekoli dodatne telovadbe (user posted image Okončine pa, boljš da ne govorim. Ko sem šla ponoči na WC, in sem dala roko pod mrzlo vodo, sem čutila kako mi napenja tadrugo. Noge pa kot ...... naj samo povem, da so bile Crocse edina obutev ki sem jo uspela nataknit oz. bolje rečeno narinit na noge, ko sem šla ob 2h zutraj v porodnišnico :) Pa sem ves čas poslušala, man soli!!! he he he, mo vam lahko pove, da jaz pa sol sploh nisva BFF, ko jaz kuham si mora on vedno dosolit, ker o ne uporablam, oz. res minimalno. In to že skoz. :)

Uf sem se razpisala, se vidi da je tamali v varstvu az pa na čačkih (nek prehlad al kaj me preganja, sem brez glasu in s šmrkavim nosom :) ). Zdaj pa malce delat!!!!

Lep pozdravček vsem!!!!!

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
8.3.2012 9:32:29   
tramar
Aja, pa pri porodu - ko je najbolj bolelo, sem si samo rekla, še mal, jutri tak čas bo vse že mimo!!!!!!!!!!1 pa je mal pomagalo, se vsaj ne smiliš sam sebi.
Lep dan!!!!!!!!!!

(odgovor članu tramar)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
8.3.2012 9:39:24   
**Tinkara78**
Čeprav imam za sabo en prek 50 ur dolgi porod se ga ne spomnim več kaj. Vem,da so bile bolečine ampak sem si govorila še samo malo. Potem pri iztisu,da je pa zdaj konec. Edino posteljca me je potem mučila, ker se mi je zdelo da traja. Sicer sem rabila, da sem se naspala, najedla, šivana nisem bila in tako sem tretji dan zjutraj že normalno funkcionirala. Bolečine res pozabiš.

(odgovor članu tramar)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
8.3.2012 10:07:50   
_vanilija_
Dobro jutro aprilčice!!!

Aprilcek2012 ful lep busi user posted image user posted image user posted image !!!

Hinata, tudi meni je na zadnje v 32 tednu na UZ videl kalcifikacije, ampak je rekel da ni problema ker se otrok lepo razvija.
Očitno so bile moje sanje nekako pravilne, saj vsakič, ko sem sanjala o spolu, sem dobila punčko :)

Nam so rekli da je 80% punčka, ampak jst zmeraj ko sanjam otroka, sanjam da je fantek. Oj joj, če bo fantek bo oblečen večinoma v roza in vijola user posted image . In bo imel vijola posteljico....

A ja katera rodila (ker je bla polna luna..)? user posted image Vem da so se v bolnicah sestre "pritoževale" da je ful porodov ko je polna luna.

Upam da se boste dans imele fajn! Moj user posted image mi je včeraj rekel da bi dans za kosilo lahko spekla piščančje noge in sem mu rekla: "A me boš pustil kuhat za 8.marc? Ma pelji me na kosilo! user posted image ". Itak mi se nič ne da delat.... user posted image

Jst sem včeraj cel dan prejokala (ah... hormoni) ker sem cel dan razmišljala o tistem kar je napisala Anonimna za Šempeterko P. Vem da ni mislila nič slabega, ampak ni lepo slišat nekaj takega 2-3 tedna pred rokom. Huh... Ma sem bla kot kašna cujna cel dan... Ma niti dans ni boljše... Zjutro sem se zbudila kot da sem bolna, komaj sem se dvignila iz postelje...

(odgovor članu tramar)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
8.3.2012 10:28:49   
Aprilcek2012
čikica a lahko napišeš za kakšen stolček oz. počivalnik gre? Je bolj na višini ali na tleh? Mi imamo tudi kužiko, zato sprašujem user posted image

tramar, v kateri porodnišnici pa si rodila?

_vanilija_, jaz sem se rodila na polno luno in me še zdaj vsakič matra, tako da sem si že pogledala kdaj je v aprilu in maju, ker bo mogoče tudi mojega malčka zvabila takrat ven user posted image

A mi lahko katera pove, kako izgleda to otrdevanje trebuha? Jaz imam recimo trdo, če se z ritko upre "ven" in potem tam kjer je ritka, je trdo... Jutri grem pa prvič na dekompresijo, pa da vidimo to "čudo"user posted image

To mi je pa tok simpatično, da moram delit z vami (pride v poštev za gorgo user posted image )
user posted image
Vir: http://www.smesnemajice.si/

< Sporočilo je popravil Aprilcek2012 -- 8.3.2012 10:40:12 >

Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?