|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
8.3.2012 10:53:15   
Anonimen

Podatke o naslednjem pregledu sem vrgla ven, ker se mi zdi, da se tako nobena z njimi ne obremenjuje, samo iskat jih moram med odgovori. če bi jih katera imela, pa jih naj vpiše user posted image user posted image user posted image ali še boljše, naredi ločen seznam samo z njimi, potem bi morda bili celo uporabni. Tak da bom bolj ali manj samo obnavljala ta seznam, da bomo vedela, kdaj gre katera rodit.

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image kraj, spol user posted image ali user posted image

27.3. 2012
user posted image  cmokica*, 1user posted image , MBuser posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let, Lj, 1user posted image , user posted image

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška
user posted image  pobalinkaa, 30let, 1user posted image , Domžale, user posted image

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02), user posted image

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 ,    user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010), user posted image

09. 04. 2012
user posted image caelia, 26let, 4user posted image , 1user posted image  

10. 04. 2012user posted image
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, Brezje pri Dobrovi, 1user posted image , user posted image
user posted image aniani,  user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 28let, Kranj, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10),    user posted image user posted image
user posted image _ada_, 1 user posted imageuser posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,    user posted image user posted image  
user posted image Urška018, user posted image
user posted image loncha

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart, user posted image
  user posted image **Tinkara78**, user posted image , 1user posted image
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)
user posted image Pikapolonica13

16. 04. 2012

user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, user posted image

18. 4. 2012
user posted image Tasha10, 29let, Račeuser posted image

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica (čikica)user posted image

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, 2user posted image , 1user posted image
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ,  user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image  Arwen_84, 27 let, 1user posted image ,  user posted image

24. 04. 2012
user posted image ribella, 27let, 1user posted image ,  user posted image

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image   user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07)
user posted image karincooo, 20let, MS, 1user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata
user posted image danijela1987, 24let, 1user posted image , Sodražica, user posted image ,
user posted image Aprilcek2012, 25let, LJ, 1user posted image  
user posted image mala pikica, 32let, 3 user posted image , 1user posted image , user posted image

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 2user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image
user posted image Piči1, 5user posted image , 1user posted image
user posted image tassha, dolenjska
user posted image baloncek*, user posted image

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 37 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), user posted image
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image
user posted image ursap, 28let, 1user posted image , LJ

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale
user posted image Kurumba

X. 04. 2012
user posted image kofetarka
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

user posted image jezesna, 1user posted image
user posted image klarcy
user posted image soreta
user posted image aniani
user posted image cimetovka
user posted image tramar

SKUPAJ NAS JE ŽE 75 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

user posted image  ......20 fantkov
user posted image .......9 punčk 
user posted image ......46 presenečenj

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado (ponovno user posted image user posted image user posted image user posted image ), Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1976
8.3.2012 10:53:34   
**Tinkara78**
Polna luna- jaz opažam, da ob polni luni mala ponori. Cel dan nič ne spi. Kar brca, se preteguje. Komaj zmorem polne lune. Tudi jaz sem slišala, da je na polno luno gužva po porodnišnicah.

Ko ti trebuh otrdi je to cel trebuh, ne samo določeno mesto. Na otip je potem kot kamen in tudi občutek je čisto drugače.

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
8.3.2012 10:59:14   
Arwen_84
nusi haha, se vidi kolko dela imam user posted image . Meni se zdi, d aje to kar postala navada...budilka, wc, kopalnica, kafe in rogljiček, RR, služba...user posted image . Amm...mislim, da se bo to v roku mesca in pol za 100 % obrnilo na glavo z user posted image .

Itak me pa ful zanima kako druge preživljate user posted image in izkušnje ''že-mamic'', ki imajo izkušnje vredne več kot marsikatera knjiga...čeprav se med sbeo itak ful razlikujejo...ene so malo bolj ''komplikatoke'', druge manj, itd...mislim, da so se in se bomo tudi me na začetku lovile...in na koncu zvozileuser posted image .

In v PO nimajo pručke, lahko si jo pa s sabo prineseš bajeuser posted image Sicer verjetno to glih ne prodajajo v BC, tko da sounds funnyuser posted image . Majo pa porod v vodi in banja sploh ne zgleda ''nehigienska'' kot sme nekje prebrala...Sicer nam je pa babica samo poudarila da pri pručki ne morejo nadzorovat raztrgnin...in nič pozitivnega, tko da mi je šlo kar malo na živceuser posted image ..sicer pa dandanes s tem netom lahko vse prebereš in najdeš.

EA je blo nam rečeno na predavanju, da hodit enkrat, ko to dobiš ne moreš več - oz. te noge zeeeloooo težko držijo, če sploh. In ja traja 15min nekje, da pride...tko da so ene malo jamrale, da so prvič rodile brez in v drugo so hotle...pa je porod prehitro napredoval, tko da so rodile preden je to primlo...-mislim, jaz bi rekla HVALA BOGUuser posted image , čeprau je pa res brezveze vbrizgano in posledično plačanouser posted image

hinata če sem čisto iskrena je bilo pri meni nekaj podobnega...ampak zaradi tega, ker so vsi kolegi okoli govorila...''Ja, važno da bo fant zdrav'' in podobno...in moj je zagrižen free style smučar, off-road kolesar, itd...in sem nekako sama pri sebi čutla, da ima on občutek, da bi s user posted image lahko več počel skupaj...jaz pa sem enako razmišljala o user posted image - s katerimi mislim, da je pol v puberteti malo več dela (No, vsaj če primerjam sebe in kolegice okoli), mislim, da imajo starši nekako ''več skrbi'' pri punčkah, kot da so te bolj ranljive in rabijo več zaščite....fantki pa nekako bolj samostojniuser posted image . Nevem, jaz se s tem ne obremenjujem še sedaj (ena kolegica je izjavila, da ona hoče met 2 fantka in če bo punčka jo bo dala v posvojitevuser posted image - sicer v hecu, ampak meni je blo grozno). Nekako sem čutla, da karkoli govorijo okoli meni ni pomembno, ker je v meni user posted image in imela sem prav. Potem sva se z mojim tudi pog. in sem ga mirno vprašala kakšne občutke ima on ob tem...in morem povedat, da me je presenetil s tem, da mu je res vseeno in da bo vse to, kar bi delal s sinom...delal tudi z njo...in da končno bo lahko imel dve punce samo zaseuser posted image . Tko, da on takrat naprej so se tej moji strahovi čisto polegli...mislim, da vse pride z nekim razlogom ...Če bom enako mislila tudi v drugo, nevem...ampak zdaj bi rada uživala v temu kar imam. Preprosto. Ko se ''pogovarja'' z njo, pa jo že opozarja naj bo pridna punčica in da nama ne bo povzročala nepotrebnih skrbiuser posted image Je reku, če bo po mamici bo kar divjakuser posted image , smotko.

aprilček12 lep trebuščekuser posted image Jaz sem malo več kot teden pred tabo pa pomoje nimam takega:D A se bo še katera opogumila??user posted image

hormoni Jaz se pa samo hitro raznežim se mi zdi...user posted image . Take zgodbe o neuspešnih prodih pa sploh nočem več slišat, ker je zdaj to res grozno. Glih razlagam, da bi rada rodila v PO in zvem, da sta glih lani ble 2 ali 3 smrti po porodu zaradi krvavitve al nekaj...maaahhh, tole zdej res ni potrebna informacija ne?

Mene poroda ni strah, v bistvu komaj čakam vse in s pričakovanjem čakam vsako sek od začetka do konca...pa karkoli že bo...Bolj me skrbijo misli o ''nezdravem'' otroku (sem celo življenje s tem, brat ima cerebralno paralizo - sicer ni invalid je pa duševno ''počasnejši'' kar se je zgodilo zaradi zlatenice po porodu in je bil po porodu ocenjen najvišje in tudi nosečnost normalna - tko, da takih stvari me je strah!), tisto bom že dala skozi tko al drugače...in medalja nebo ''preživetje bolečin'' ampak ''normalno življenje''.
Ampak to je samo ena zgodba, slučaj....tega pri meni, nas, ne bo...in v to more bit vsaka prepričana...a neuser posted image user posted image

V službi imamo prigrizek ob današnjem dnevu...spet bom jedla, heheuser posted image . Mene tudi prijemajo napadi lakote in potem pretirano sitostiuser posted image . Pomoje sem ene +14kg v 34 tednu...pa baje tisto ''najhuje'' še slediuser posted image . No, upam da bo poletje, osvežilna hrana in pijača, vročina, morje, vozičkanje in prestavljanje user posted image to vstrajno dol spodbijalo:D

Polno vitamina D danes!

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
8.3.2012 11:02:04   
nusi
čikica - gt3 je sicer res ogromen, ampak to je pa menda tudi edini minus, ker ga drugače vsi hvalijo

tinkara - super, da še vedno ostajaš 2 v 1 čeprav zdej bi pa kr malo pohitela al kako user posted image

hinata - tvoj odziv na spol je čist normalen, moj si je skos želel punčko, ko so prvič na NS rekl, da bo punčka je bil ves blsžen, jaz sem pa čutila da bo fantek in je tudi bil, pa verjemi, da ga zdej ne bi zamenjal za nobeno punčko na svetu user posted image , zdej v drugo on spet planira punco in spet fantek, je bil mogoče kr mal "razočaran" al kako bi temu rekla, ampak se je hitro unesel in zdej že dela plane kako bodo tekme gldali skupaj in ker sem v manjšini naj nikar ne pričakujem, da bom imela možnost izbire user posted image . Mal je človek vseeno paf, pa ne da nisi vesela, samo privadit se moraš na to, da boste imeli deklico in ne fantka.

tramar - pozdravljena, ja hormoni so ti jo zagodli imaš pa vsaj ful izkušenj v vozički user posted image
vanilija - to si pa dobr nagruntala s kosilom , jaz se bom tudi peljala na kosilo, sem ravno sprejela odločitev user posted image

otrdevanje trebuha - ja cel trebuh (maternica) rata trd, kot da imaš žogo notri pod kožo

porod - jaz sem iskreno pričakovala da bo hujše. Ne bom lagala, da je kt da greš na WC, ampak ko se dogaja si tolk notri, da pač nimaš cajta ne mislt ne jamrat ne nč, pol je pa že mimo, tko da kr pogumno. Res je celo rojevanje enkraten dogodek, mislm, men se je zgodil to, kar sem se najbolj bala, ostala sem brez EA, ker je šlo prehitro in mojga ni blo zraven, ker je moral iz Lj pridrvet, tko da je sam na koncu uletel. Pa vseeno ni tko grozn, da bi človeka kar pobralo. Trdne morate bit predvsem psihično, morate se zavdat, da je vaše telo narejeno za rojevanje in čeprav nekatere lažje, druge pa malo težje, vsaka je zmožna roditi, če se kaj zalomi imamo pa itak zdravnike zraven.

< Sporočilo je popravil nusi -- 8.3.2012 11:08:18 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
8.3.2012 11:14:41   
Piči1
Pozdravljene! Tudi jaz berem redno samo pišem pa prav nič! Glede EA-jaz sem prvega rodila z EA in meni je bila zakon,saj sem se počutila kot na morju! K ti dajo EA si res v sedmih nebesih ker tista bolečinna kr izgine! Ne moreš se sprehajati ker ti omrtviči tudi noge,tudi na wc ne moreš tako da ti vstavijo slamico in tako pač lulaš! Res da ti na koncu ko je čas za potiskanje zmanjšajo dozo tako da čutiš kaj delaš in kako iztisniti otroka! Moj porod je trajal približno 6 ur ko sem dobila EA! Pač EA malo zaustavi dogajanje! Tudi za zdaj imam vse papirje za EA tko da če bo prehudo jo vzamem ker vse ostalo kar ti dajo je samo žegnana voda! Lanskega marca ko sem v sedmem mesecu prekinila nosečnost zaradi prizadetega otroka so mi dali orng dozo za zmanjšanje bolečin in da se mi bo maternica umirila za ene 5-6 ur in da bo potem spet akcija je bil samo pesek v oči! Po 15 min so mi popadki sekali na 2 min tako da sem čez eno uro rodila tisto kar so mi pa dali proti bolečini pa itak ni pomagalo nič! EA je vredna vsakega denarja!
OTRDEVANJE TREBUHA- malo drugače je kot pa da se ti naprči z ritko,ko ti otrdi imaš itak cel trebuh trd in to boš itak čutila saj gre kr po intervalih otrdevanja! Jaz sem mela trebuh kot kamen trd predenj sem rodilla¨!
CAELIA-Čestitke za malega Rožleta da bo priden in spal in da bo v veliko veselje očiju in mamici!
Vse najlepše za dan žena!

Neposredna povezava do sporočila: 1980
8.3.2012 13:22:27   
Sapin
Dober dan vsem!

Jaz sem se samo na začetku prijavila kot nosečka aprilčica, potem pa mi zaradi narave dela in moje male majčice 2010 ni uspelo kaj veliko več napisat. Sem pa se trudila in vsaj malo prebirala forum.

Se mi pa daqnes uradno začenja porodniška!!!!!!!!! Jupi juhej!!!!!user posted image user posted image user posted image In mislim, da si bom našla več časa za klepet na forumu (sem kak teden že kitovka na drugo potenco in mi niti ne paše kaj veliko okol se ganjat. No - razen ko mojo deklco peljem na sprehod, jo grem iskat v vrtec ali pa sadim rožice po vrtu. V glavnem sem prilike okoličšin precej nesocialno bitjeuser posted image )

No pa da še malo updatam moje podatke. PDP so mi dali 5.4. 2012, zredila sem se ene 16 kil (otrok ene 2,5 kg, ostalo je pa pomoje šlo v celulituser posted image ), ginekolog pravi da ne vidi lulčka, ampak 100% bo pa, ko bom rodila. Naslednji pregled imam 19.3. - še vedno imam na štiri tedne.

Luna in porod. Mala je rojena na polno luno. Sicer na petek, ko radi sprožajo porode in ob dveh flašah umetnih popadkov, ampak polna luna je pa bila! user posted image Za ta drugega bom kmalu začela pobirat stave kdaj bo rojen in če se bom odločila za Ljubljano se mi zdi verjetno, da bo v petek 6.4. 2012 na polno luno user posted image .

Hintata: Punčke so zakon. Baje so v zgodnjem otroštvu lažje za vzgajat. Pa če pogledaš statistiko prednjačijo pri zaključevanju univerzitetne izobrazbe in so boljše v šoli ... Pa prihodnost je ženskega spola, pa punčke se da lepo oblečt, pa laske česat.... V splošnem pa spol ni neka silna prednost ali omejitev, važen je karakter otroka in vzgoja.

Voziček: Bo vsaj na začetku še Quinny freestyle. Za čas, dokler otrok ne sedi je super tako košara kot športni del, potem pa se pojavi problem, ker se naslonjalo na športnem delu ne da dati pravokotno na sedišče, pa sedišče je malo malo, no pa strehca je čudno oblikovana in sonce hitro pride do otroka ... user posted image Morda bi bilo pa fino najti kak drug vozičekuser posted image user posted image

Porodnišnica: Tole bo treba nagruntat, pa imam malo pomanjkanje podatkov. Doma sem nekje med Kranjem in Ljubljano. Ljubljana naj bi imela pediatrično zraven, pa urgenco ... Ampak - nekako si samo številka, pa še presredek so mi prerezali. Sem pa dobila ultivo in plin. Kranj mi je precej nepoznan je pa moj ginekolog mislim da porodničar tam, Jesenice pa naj bi imele zelo dobre ocene uporabnic... Kot drugorodka pa prvorodkam lahko povem, da mi je bila ideja naravnega poroda zelo blizu in sem zapisala tudi v porodni načrt naravni porod, da me je na smrt strah kanile v žilo ... Ampak, ko se je začelo zares sem bila pripravljena sprejeti karkoli, samo da ne bi bolelo. Prvi porod je trajal ene 8 ur, v tem času so me hranili po infuziji in brez tega bi imela verjetno manj energije. In 6 ur popadkov brez ultive in plina si tudi nočem predstavljati. Se je pa meni malo zakompliciralo čisto na koncu ... Ko so me šivali je mene bolelo bolj kot rojevanje. Ker se je ravno takrat okoli sprehajal anasteziolog sem dobila narkozo in šivanje lepo prespala. Bila sem pa potem celo noč in še naslednji dan zadeta kot mamba in je bil vsak obisk stranišča mučen. Do toaletnih prostorov sem se plazila ob steni, normalno sedeti na stolu itak nisem mogla, šivi pa so me boleli še nekaj tednov.

CSD in porodniško nadomestilo: Sem oddala vlogo začetek marca s podatki za februarsko plačo. Upam, da mi bodo upoštevali. Sem pa danes dobila odločbo, pa jo moram iti iskat na pošto, da vidim.

Cealia:Čestitm za malo dete. Upam, da se veliko cartata.user posted image

Pobalinka: postati mama ... Pomoje te bo še zadelo. Če ne prej pa potem, ko bo treba pripravit cunjice, posteljico in ostale potrebčšine. Pa ko bo trebuh tako velik, da bi bila pripravljena pri priči rodit, samo da bi se ga znebila. user posted image Sem ravno drugi prepustila cirkus izpolnjevanja projektnih kazalnikov in se tudi jaz sploh še nisem uspela sprostiti.user posted image

1.april in cepljenje: Jaz moram pa svojo malo naročit na cepljenje ...Prvo cepljenje user posted image . Sem isto rekla da mojega otroka tako majhnega, s tako neizoblikovanim imunskim sistemom že ne bodo cepili in mi ga uničili (hormoni pač). Potem pa tudi pediatrinja ni ravno silila in ni hotela prevzeti odgovornosti, pa smo dali na komisijo z obrazložitvijo strah pred morebitno alergičnostjo, moralni zadržki, redka genska napaka, katere nosilec sem ... In smo čakali na komisijo. V januarju smo dobili odločbo, da je potrebno otroka cepit. Je pa trenutno prehlajena, tako da bomo počakali, da se pozdravi. Imam nekako cilj, da je dam enkrat te dni, ko sem doma cepit in jo obdržim doma še par dni po cepljenju, da mi kaj ne zboli.
Boš vprašala za jesenice in EA? To tudi mene silno zanima.

2.mami: user posted image user posted image user posted image user posted image Tole s puljenjem zob me je nasmejalo. Fajn primerjava in se povsem strinjamuser posted image

nusi: Pozdravljena majčica - tokrat imava pa PDP na isti dan!user posted image Mislim, da imajo v porodnišnicah neke ekstra fine sobe za rojevanje z blazinami, žogami ... Ampak je vprašanje če ni polna ko se tvoje dete odloči pokukati na svet.

Sem se kar malo zasedela - grem na eno kavico, pa na sončka.

< Sporočilo je popravil Sapin -- 8.3.2012 13:31:45 >

(odgovor članu Piči1)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
8.3.2012 14:33:17   
tramar
sam da dopolnim, PDP imam 17.04.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
8.3.2012 14:37:51   
tramar
Zdravo! rodila sem v Novem mestu, pa moram rečt, da nimam nobenih pripomb. So bili vsi zelo korektni, dosti medicinskih sester tudi zelo prijaznih.

Neposredna povezava do sporočila: 1983
8.3.2012 16:35:20   
nusi

IZVIRNO SPOROČILO: Sapin

zredila sem se ene 16 kil (otrok ene 2,5 kg, ostalo je pa pomoje šlo v celulituser posted image ), ginekolog pravi da ne vidi lulčka, ampak 100% bo pa, ko bom rodila. Naslednji pregled imam 19.3. - še vedno imam na štiri tedne.
aha sva na istem glede kg in pregledov user posted image

Ko so me šivali je mene bolelo bolj kot rojevanje. Ker se je ravno takrat okoli sprehajal anasteziolog sem dobila narkozo in šivanje lepo prespala. Bila sem pa potem celo noč in še naslednji dan zadeta kot mamba in je bil vsak obisk stranišča mučen. Do toaletnih prostorov sem se plazila ob steni, normalno sedeti na stolu itak nisem mogla, šivi pa so me boleli še nekaj tednov.

a moraš vse povedat tko direktno user posted image , zdej jih boš pa zastrašila do konca, pa glih v zadnjem mesecu.

Ma moj tut ni cepljen, samo je kontraindiciran, pa nismo nikamor nč pošiljl, sej mam mnenje iz alergološke. Ga bom pa mogoče spet kej dala testirat, samo itek ne verjamem, da se je čudežno spremenil.

(odgovor članu Sapin)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
8.3.2012 20:07:28   
Trikratmami
Tramar, tudi jaz sem Dolenjka, iz NM. In prav tako bom o imeli razlike 17 mesecev med drugim in tretjim user posted image . Sicer se tvoja pohvala dveh babic v porodnišnici bere kot da bi jo jaz napisala. S tem, da sem jaz imela še super zdravnico zraven, tako da si lahko samo želim ponovitve (ekipa žal ne bo možna ista).

Za razliko od nekaterih, ki pravijo, kako hitro pozabiš bolečino pri porodu, zase tega ne morem reči. Sicer sem bila strašno hitro gotova (1,5 ure v porodni), ampak še vseeno vem, kako huda je bolečina. Imam pa zelo nizek prag in je to verjetno s tem povezano user posted image . Dodajam, bolečina je huda, ampak takoj, ko je otrok zunaj, tudi mine. Čisto olajšanje.. in potem ti dajo dojenčka na trebuh in itak da pozabiš, da je bilo hudo.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
9.3.2012 8:03:20   
nusi
jutro user posted image

evo, danes grem pa jaz v Po na predavanja za EA, da dobim tiste obrazce, da ne bi slučajno prej prišel april preden se tja odkotalim user posted image . Plan je bil, da greva z mojim, ampak ker mora biti v službi pa še po tamalga je treba v vrtec se bom kar sama odpeljala, pa še na eno kavo bom skočila tam, če bo lepo vreme user posted image .
Drugače pa nč kej presentljivega, čakam 19.3 ko imam ponovno pregled, pa mal bo merla tamalčka, da vidimo kje smo, če bo tolk velik kot bratec user posted image .

(odgovor članu Trikratmami)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
9.3.2012 8:59:22   
tulpek
Koliko ste načvekala zadnja 2 dni, ko nisem imela časa user posted image user posted image user posted image   Dobrodošle nove nosečke, tiste ki ste spet začele čvekat in čestitam samado za ponovno nosečnost user posted image user posted image user posted image .

Komentirat se tak nič ne spomnim user posted image ...

Aja, čikica, kolikor sem slišala so bili s tem vozičkom, ki ga imaš ti, vsi zadovoljni.
Se da pa večina velikih vozov precej dobro zložit, če je treba (morje npr.), samo kolesa je treba dat dol, pa cel športni del in še kaj, pa spraviš vse za enega od sedežev. Ampak malo traja, no, ko je moški del para natreniran, gre že v 5 min, vsaj pri nas user posted image user posted image user posted image

Glede polne lune so meni prvič rekli v porodnišnici, da ni neke posebne gužve takrat. Sem pa imela dve okoli roka (ker sem šla pošteno čez), pa nobena ni nič naredila....

Tinkara, da ne boš šla ti na koncu še čez rok user posted image user posted image user posted image user posted image

Arwen, veš kaj je fajn.... da se vnaprej zavedaš, da imeti dojenčka ni tako idilično, kot to marsikje prikazujejo, da zna bit zelo naporno (pa je vseeno lepo, itak)... pač da ne pričakaš otročka v oblakih, ampak da veš, kaj te čaka. Čeprav nekaterim se potem vseeno zgodi, da mali veliko spi ponoči (kar je ključno, ker če si naspan, je vse lažje, če nisi je pa pomembno, da si na to vneprej pripravljen) in je nasploh nezahteven. Pač moraš bit pripravljen na vse. Zvozile pa itak bomo vse user posted image .

Spol... tisto štručko, ki jo dobiš, imaš najraje in je najlepša in najbolj dišeča... tak da  spol sploh ni pomemben. Je pa smotano, če ti vsi okrog nekaj najedajo in govorijo, kaj bi bilo boljše user posted image user posted image user posted image Sploh če ti veš, da imaš kontra. Glede načrtov, da se da s fantom več skupaj počet, pa ni nujno, da se vedno izide, ker nekateri so potem čist kontra, poznam dva sina nogometašev (eden je igral celo za reprezentanco), ki žoge niti videt ne smeta. AMpak ni pa nujno, itak, nikoli ne moreš vedet, kako se bo zasukalo. Aja, pa tudi verjamem, da bi bil vsak zmeden, če bi mu do 8. meseca govorili eno, potem pa drugo, ker se nekako že navadiš na tisti spol...

Aprilček, lep buši. Meni se zdi, da se mi zdaj v zadnjem mesecu ni nič povečal in je tak, kot mora bit. Prej je imel pa kar naenkrat eksplozijo in sem se že bala, kakšna bom na koncu.

CSD: no, upam da bodo meni naredili tako ,kot morajo. Sedaj imam drugje, kot prvič, kjer res niso delali problemov in so ti vse povedali in prav svetovali.

toliko za zdaj, rabim kavo....

< Sporočilo je popravil tulpek -- 9.3.2012 9:09:16 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
9.3.2012 9:08:04   
tulpek
Aha, še pediatri... no pri nas imajo čakalnico za preventivo in kurativo ločeno. Izbire pa tako ni, ker je majhen kraj. No, zaenkrat sem tako zadovoljna. Čim manj si tam, boljše je.

Vroče mi je malo bolj, ampak še ni krize, običajno se po porodu fulll švica.

Vanilija, kje si brala, da se ne rediš zadnji mesec? Saj že sam user posted image pridobiva 200g na mesec. No, to je pisal nekdo kar tako, običajno se še apetit poveča, ko se otrok spusti in ne pritiska več na želodec. Js sem se prvič zadnji mesec redila kar kilo na mesec, ker mi je končno pasalo jest. Ker je bil moj G na dopustu in me je imela nadomestna, ni niti nič težila, je ženska in je že vedela, kak je v resnici user posted image user posted image user posted image Moški tak ne morejo vedet, kaj delajo hormoni, kakšni so občutki... pa čše so še takšni strokovnjaki user posted image .  Aja, ni pa nič narobe, če se ne rediš, to je pa res.

V sredo me je zagrabil tak krč v nogo, da me še danes boli user posted image user posted image user posted image   Ampak glede na to, koliko krčev je bilo prvič, sem lahko samo vesela.

Zdaj pa res kavica...

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
9.3.2012 9:25:45   
Gorga
Oj souser posted image

Test za streptokok B sem v prvi nosečnosti plačala 20€, tokrat pa nič user posted image Ne vem ali so pozabile računati ali je kaj drugega. Bi morala kolegico vprašat, če so nji računali.

krispin na našem CSD niso prav nič fleksibilni, čeprav ima mož vsak mesec enako plačo (par € gor dol). Je moral popraviti, ker je imel vpisane plače od jan - dec 2011.

vanilija te razumem, da si sedaj v skbeh zaradi porodnišnice v Šempetru. Ampak določen % negativnih stvari je v vsaki porodnišnici. Mi smo nekje na pol poti med Postojno in Šempetrom. Punce se tudi nekje pol pol odločajo kam grejo. V glavnem je vedno ok. Kolegica je prejšni teden že tretjič rodila v Šempetru. Jaz sem šla v Postojno, ker je bila takrat prašičja gripa v največjem (medijskem) razmahu in so bili v Šempetru prepovedani obiski tudi za partnerje. To je bil moj edini razlog.

EA je meni svetovala moja G in tudi rekla, da zakaj bi trpela, če ni potrebno. Šla sem na predavanje in imela papirje v knjižici za vsak slučaj. Sem si rekla, da jaz pa bom že zdržala bolečine. Na dan poroda mi je odtekla voda, pol dve uri ni bilo nič, pol pa so začeli sekati popadki kar takoj na 3 minute. Eno uro sem jih trpela in potem naročila EA. In potem... Jaz imam same pohvale. Prav nič me ni bolelo. Sem ležala na boku, ampak če si brez bolečin, ni problema. Imela sem fajn babico. Vmes mi je 1x spraznila mehur, pri iztisu se je potrudila, da sem tako potiskala, da me ni bilo potrebno rezati. Občutka sem imela dovolj, da sem lahko pritiskala. Moje mnenje je, da je babici še lažje se ti posvetiti, če nisi v bolečinah. Lepo mirno se pogovarjaš z njo in ona te vodi.

Aprilcek2012 kolk si me nasmejala s slikco user posted image Pa še res je kar piše user posted image

Pa je že petek. Ti dnevi prav letijo, čeprav sem skozi doma.

Lep vikend vsem! Lp user posted image

< Sporočilo je popravil Gorga -- 9.3.2012 9:27:10 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
9.3.2012 10:53:37   
čikica
Lep pozdrav

Imam eno vprašanje (čisti laik glede teh stvari). Danes sem dobila odločbo od CSD o uveljavljanju pravic do porodniškega dopusta in porodniškega nadomestila. Zanima me sledeče: na odločbi piše, da sem do tega upravičena 105 dni. Kaj pa potem? V vlogi sva napisala, da bom sama v celoti koristila to porodniški dopust (moj bo koristil samo 15 dni plačanega in neplačanega kolikor mu pripada). A bo potrebno oddati novo vlogo ali to oni enostavno naredijo samo?

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
9.3.2012 11:05:18   
tulpek
Na vlogi si tako že označila, da koristiš porodniški dopust in dopust za nego, prvi je teh 105 dni, ostali pa potem do skupaj enega leta, odločbo dobiš naknadno. Lahko jih pa še tja pokličeš, če slučajno nisi označila ali si v dvomih. 

< Sporočilo je popravil tulpek -- 9.3.2012 11:09:16 >

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
9.3.2012 11:24:17   
1.april
IZVIRNO SPOROČILO: Aprilcek2012

1. april kam pa hodiš na akupunkturo? Jaz sem v LJ našla samo v Pilates holistični center na Wolfovi...

...

Sem: http://www.kitajskamedicina.si/category/vsebina/kje-smo
na Celovško v LJ.

Neposredna povezava do sporočila: 1992
9.3.2012 11:44:23   
_vanilija_
Tulpek, nen vem kje sem prebrala da se ne rediš zadnji mesec... Verjetno na kašnem forumu... Očitno preveč berem... Kaj čem, prvič sem noseča, vse me zanima user posted image

Gorga, sem rekla eni prijateljici ki dela v Šempetru da se malo pozanima, ma mi je rekla da kolikor ona ve da je dr.Šoštarič ful dober. Mah, ne vem... Slabe stvari se dogajajo v vsaki porodnišnici. Ne smem se s tem obrmenjevat.

Prsna črpalka - a je katera mislila kupit električno? Sem vidla v BC da je Aventova znižana sa 150 eur na 120 eur. A slučajno katera ve če je električna tolk boljša od ročne? Ena prijateljica je rekla da je imela ročno in da ji je ful pomagala, tudi da verjetno zaradi črpalke ni dobila mastitisa. Kaj mislite?

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
9.3.2012 11:46:50   
Skarjice
Pozdravljene,

Najprej Samado... čestitke! da se vse lepo izteče tokrat!

Čikica, tako kot ti je napisala tulpek, dobiš novo odločbo naknadno... mislim, da enkat prek iztekom te. Se je men
tudi čudno zdelo, pol sm šla pa nazaj gledat kako je bilo pri prvi. Ne rabiš nobene dodatne papirologije.

Vpliv lune, se kar pozna baje pri porodih, kot potem pri dojenčkih, otrocih, tudi pri odraslih seveda. Tale luna ta teden je
bila kar močna...user posted image

Pediatri: Mi mamo eno posebno pediatrinjo, jo ne morem niti grajat niti hvalit, je poseben človek. Ima pa samo obvezne preglede čez, če je otrok
bolan moraš peljat al k drugemu pediatru ali k osebnemu zdravniku. Fino je edin to, da je čisto blizu, pa če je z otrokom vse
ok, je čist vseeno kdo ga stehta pa pogleda ušesa,....je pa fino, da si čim manj časa notri, ker drugače si samo slabe volje, ker že kaj dobijo, da ni čisto
po "statistiki". Tuki pretiravajo, da se ne boste sekirale...

Bila na pregledu, in se je mali obrnil z glavico navzdol, tako da se mi je odvalil kamen od srca. Ta zunanji obrat me je res zelo skrbel.
Dobila napotnico za v porodnišnico. Pripravila torbo za v porodnišnico, še torbo za dojenčka pripravim, sam tukaj imam še par stvari za oprat.

Za zibko, voziček, čakam moža,... se niti ne sekiram, ker je pri zibki full težko zlikat vse skupaj (če bo pozen, bo moral nekdo drug pol zlikat- tašča, mami...)
user posted image

Tulpek, glede idiličnosti, ko imaš dojenčka se popolnoma strinjam s tabo. Prikazano, povedano je tako, v resnici je precej drugače. Saj je fino, pa smo srečni,
ampak tudi zelo izčrpani, neprespani,...Problem je pri tem, ker so pričakovanja potem drugačna kot realnost. Kakšna dobra prijateljica, mama, stara mama, pove
po pravici kaj pričakovat- morda - če imate srečo. Drugače pa večinoma pravijo.... "Joj kako se boste potem lepo imeli, pa cel dan boš prosta, pa dojenčka boš mela ti ne bo
dolgčas,..." aha...

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
9.3.2012 12:01:56   
Arwen_84

IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

Prsna črpalka - a je katera mislila kupit električno? Sem vidla v BC da je Aventova znižana sa 150 eur na 120 eur. A slučajno katera ve če je električna tolk boljša od ročne? Ena prijateljica je rekla da je imela ročno in da ji je ful pomagala, tudi da verjetno zaradi črpalke ni dobila mastitisa. Kaj mislite?

Jst sem si jo kupla-fuul optimistično, da jo bom fulll rabla...pa čeprau so vse rekle, da naj s tem počakam (in potem kako so pošiljale može iskat to v trgovino, itd)...ampak..če ne bo na začetku pomoč pri stimulaciji...pol pa če bodo kakršnekoli težave in nebom tkoj mogla dojit user posted image oz vsaj ne tako intenzivno kot treba (recimo, če bo v porod. na opazovanju in podobno (glih sem pri marčevkah brala Caelio, ki je napisala kako je s tem dojenjem tam) ali pa kdaj v primeru, da bo mleka preveč...se mi zdi škoda stran to metat) ročna/električna - tudi študije delala...ročna baje daje boljši občutek ampak je kar naporno, ker gre pri obeh počasi..in sem prebrala varjanta - ''pol časa sem doijla ob prostem času pa črpala...user posted image .'' Jaz sem kupla električno in sicer od NUK-a v Mullerju in stane 50€ ali 60€...tko, da glih pol manj kot od Aventa, pa pomoje zato nič slabše ne dela....imaš pa za nastavljat jakost črpanja. Če je ne bom popolnoma nič rabla, novo, neodprto prodam naprej in je.

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
9.3.2012 12:07:05   
tulpek
Saj glede lune je čist odvisno, tokrat sva oba z malim zelo slabo spala user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Skarjice

Tulpek, glede idiličnosti, ko imaš dojenčka se popolnoma strinjam s tabo. Prikazano, povedano je tako, v resnici je precej drugače. Saj je fino, pa smo srečni,
ampak tudi zelo izčrpani, neprespani,...Problem je pri tem, ker so pričakovanja potem drugačna kot realnost. Kakšna dobra prijateljica, mama, stara mama, pove
po pravici kaj pričakovat- morda - če imate srečo. Drugače pa večinoma pravijo.... "Joj kako se boste potem lepo imeli, pa cel dan boš prosta, pa dojenčka boš mela ti ne bo
dolgčas,..." aha...

Js sem imela srečo, da ima sestra 9m starejšega user posted image in to zeloooo napornega, se je jokal (ma ne jokal - drl) za vsako previjanje, se zbujal vsako uro ponoči, se jokal čez dan skoz, nič spal, jokal med kopanjem... in ker je daleč doma od najihnih staršev, je prišla večkrat za 1 teden domov in sem bila takrat tudi sama tam in videla, kako je... potem sem pa dobila svoje pridno dete, so mi domači govorili, da je nekaj narobe, ker nič ne joka ( sploh ni jokal več kot toliko, da je opozoril na sebe, da je lačen, da mu kaj ne paše, torej nekaj sekund), ker ne tuli med previjanjem.... no, dojil se je na 3 ure, podnevi in ponoči (prvih 5 tednov, potem je ponoči podaljševal spanje), s tem da je to čas med začetki podoja, ki so trajali 30-50 min. Pa je bilo vseeno naporno, sploh zaradi slabega spanja na začetku, ker čez dan tako ne moreš zaspat ali pa ravno zaspiš in se otrok zbudi... V glavnem, boljše je vedet resnico in nisi potem šokiran. Prve mesece je pa tako samo: dojenje (hranjenje) - previjanje - uspavanje (če hoče spat) - in pač cartanje, umirjanje otročka... pa vozičkanje. Tu bomo imele srečo, pozimi je veliko bolj smotano za vozičkanje tako malih, že preden njih in sebe oblečeš, postane mali lačen user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
9.3.2012 13:17:57   
Skarjice
Hej,

Ja Tulpek, imaš prav, dost je tudi od dojenčka odvisno.
Pa glede vozičkanja, to je res superca čas. Edino potem poleti med tahujšo vročino,
takrat je bojše da ali si doma ali nekje na kakšnem kofetku počakaš.

Drugače pa prvi mesec pravijo, da leži smrt pod posteljo porodnice, al kakor koli
se že reče. V glavnem prvi mesec se je potrebno kar pazit, pa šivi bolijo, krvaviš,....
Pa hormoni nagajajo,....

No, danes pa mal se martinčkat na sonce! user posted image

Lep vikend!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
9.3.2012 13:28:59   
Sapin
Dober dan!

Evo, da najprej malo povem in pokomentiram.

Arwen_84: Ni fino preveč komplicirat glede nosečnosti, novorojenčkov, dojenčkov ... (lažje reči kot storiti user posted image ).
Otrok se bo rodil, zahteval bo svoje in mu pač poskušaš ustreči kolikor moreš.
Jaz živim še s svojimi starši v skupnem gospodinjstvu in imam veliko pomoči, kar je lahko +, včasih pa tudi -. Posebej, ko moja mami vzdihuje, kako je otrok premalo oblečen moram kar dihat - vdih - izdih, vdih- izdih. Ker imam neko idejo, da je dobro otroka vsaj malo utrditi, da bo vse življenje lažje prenašal normalno temperaturo, kot če ga imaš na 26 stopinjah v treh plasteh (mojo mami non stop zebe). Po drugi strani sem pa neznansko hvaležna za ukvarjanje z otrokom, da me malo razbremeni.

Hormoni: Meni kar precej sekajo. Zadnjič sem brala Ono - torkovo prilogo delu in je neka ženska umrla in je bil pogreb. Jooooooo - sem jokala kot dež. Pa ko sem zapuščala službo se sploh nisem poslovila. Če bi poskusila bi me tak zlomilo in bi spet neustavljivo jokala. Imam namen jih it naslednji teden kaj pogledat in jim mogoče kako torto spečt. vprašanje poroda še ni prišlo na spored.

Imam od prej še listo zadev, ki sem jih želela narediti v tem mesecu pa vem, da mi ne bo uspelo (oprad cunje, pripravit zibko, prebrat kako knjigo (vsaj dve od treh, ki jih trenutno berem), dokončat eno sliko, ki sem jo slikala ene dve leti nazaj, avto peljat k mehaniku, pobarvat praske na avtu (imam barvo še od jeseni), mačko pokazat veterinarju, it na kako kavico, malo več kuhati, pospraviti stanovanje ...) Pa rada bi se malo naspala in spočila, ker sem kar utrujena od službe, otroka in ta teden sem še brez partnerja, ki je na službenem potovanju.

Tinkara: Čestitam, da si prilezla tako daleč, pa da bi zdržala še nekaj tednov.

Nusi in ostale souser posted image : Res nisem hotela strašit. Jaz sem kar ponosna na to, da sem rodila približno normalno. Sploh glede na to, da je imala moja bejba 4 kile. Hočem samo reči, da ni vredno silit z glavo skozi zid z naravnim porodom. Da je bila pri meni razlika, da sem si jaz predstavljala pol ure intenzivnega dogajanja, dve minuti bolečine, pa se realnost nekako ni pokorila mojim željam ter da sem bila hvaležna za analgetike.

Tulpek: Mislim, da dete zadnji mesec pridobiva okoli 200g na teden! To mi je tudi izgovor trenutno za kronično utrujenost.user posted image

Krči: Pijem donat in zadnje dni tudi magnezijeve šumečke. Sem imela kar nekaj krčev, sploh sredi noči v mečih. Zdaj se mi je pa začelo še tajat vse skupaj v medenici in kolkih ... Je bilo prav sitno in sem se nekaj dni pridružila gorginem stanju nepremičnine. Zdaj pa je magnezij prijel in spet malo lažje šetam okoliuser posted image . Pa vitaminčke za nosečnice tudi pridno jem. Če kak dan pozabim, sem čisto brez energije, ki jo pa nujno rabim za mojo punco.

Sem zelo utrujena danes in grem še malo na kavč polnit baterije preden pride tamala iz vrtca.

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
9.3.2012 13:40:35   
tulpek

Tulpek: Mislim, da dete zadnji mesec pridobiva okoli 200g na teden! To mi je tudi izgovor trenutno za kronično utrujenost.user posted image

Sem se zatipkala user posted image user posted image user posted image   Hvala za opozorilo. Itak na teden, pogosto celo malo več, tak da vsaj 1 kilca je otrokova v zadnjem mesecu.

O naših mamah in oblačenju pa brrrrr, moja misli, da so otroci vedno pramalo oblečeni, zato pa sem js tak zmrzljiva, ker me je čist preveč oblačila. AMpak gre na boljše, trenutno imamo malo pod 20 stopinj v stanovanju in imam samo sp. majico in eno bombažno, pa me ne zebe.

(odgovor članu Sapin)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
9.3.2012 20:02:06   
Arabella1
Pozdravljene souser posted image , časa za pisanje na forum nekako zmanjkuje, berem pa pridno skoraj vsaki dan, drugače pa najmanj vsaki drugi dan user posted image

Najprej anonimna..... od kje tebi takšne informacije, v katerih verodostojnost jaz močno dvomim.... dr. šoštarič velja poleg dr. krkoč-eve za najboljšo možnost prisotnosti med porodom. Če že pišeš takšne stvari po forumu imej vsaj toliko poguma in ne piši kot anonimna, takšne obtožbe pa podkrepi s kakšnim dokazom. Poznam kar nekaj ljudi, ki delajo v Šempetru in za te dogodke, ki jih ti navajaš, noben še ni slišal......

Tinkara ti boš šla še čez rok user posted image

Kar se tiče CSD midva sva oddala obrazce to sredo, jaz sem vpisala februarsko plačo tudi noter, kako bodo upoštevali bom povedala, ko dobim odločbo.

Z otrdevanjem trebuha nimam težav user posted image pa si veselo proba razširit svoj življenjski prostor in zgledam kot bi imela krtine po trebuhu, ko se prav izboči zaradi ritke, nogice, podplatka......

Aprilček zelo lep buši user posted image

Zdaj pa malo noge odpočit, zadnje čase mi bolj otekajo... no pa še teden službe, potem bo tudi več časa za pisanje na forum user posted image , danes smo začeli 35.teden, torej če se rodi user posted image v naslednjem tednu ni več kot nedonošenček in se komot rodi v Šempetru user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?