Vivaldi
|
Evo, Rozi, sem (ko une 80 letne mame) za trenutek odložila delo in vam prisluhnila, moje tlačanke, prov pogrešala sem vas. Mučoooooo! Jajajajajajajaja, tečt! Jaz imam vedno izgovor - tekla sem v OŠ in SŠ in se mi je potema nekako zamerilo. Hitro hojo, ki je noben ne more sledit, brez problema, tečt pa... Isto je s hojo v hrib. Ampak to nekako premagujem. Kako si rekla, oreh, 100 hoje, 100 teka, 5 ponovitev? Kako pa vem, kolk je 100 m? Aja, pa jaz ne morem tečt s temi napravami v ušesih, ker grem ven zato, da gledam naravo. Mogoče bi mogla to spremenit, bi bla bolj zmotivirana. Jaz sem čist ubita, včerej sem imela od jutra do večera noro v službi (tam ni računalnika), sem pa blazno mislila na vsako posebej, kako kolnete vozičke na poletnem sprehodu, potiho pa v bistvu ocenjujete: "Joj joj, le kako ima lahko samo 3 kolesa, to je preveč nestabilno za košaro; joj, le kako ga lahko tako veliko/tako malo obleče na takle dan; joj, le kako ima lahkon tako barvo vozička, to pa res ne vpliva dobro na otroka; joj, le kako ma lahko tako neumnega deca, pa tolko otrok, moj je pa tko fajn, pa se nič ne prime." In tako naprej. Ej, štajereke, nehejte ga biksat s temi pirčki, ga bom navsedaznje še pit začela! Ok, ne rečem, kakšen guiness, ki je že skor kofe, kdaj res pade. Tole z znaki je pa res uredu. Bomo potem nardile znanstveno evidentiranje in dokazale vse možne vrste nosečniških znakov. In potem zračunamo procente, in narišemo grafe in vse. A imamo kakšno statističarko? Jaz sem humanistka, ne bo šlo - mi prov niso vgradili teh stvari noter (v možgane, al kam sicer dajejo take stvari?) Aja, že vidm, moj bi reku, da nam manjka kontrolna skupina. Ma glede na to, da smo ful sposobne in multi super aktivistične aktivke, mislim, da smo lahko same sebi kontrolna skupina. Jaz sem glede lulanja konec tedna kar mirna, kar bo, pa bo. Bomo vidli. Sem pa za vikend na izobraževanju, tako da ne vem - tam pa res ne bom lulala, ne? Pa še tuki gor ne bi mogla sporočit, če bi blo kaj! Sem pa tja prsi kaj pošpikajo, bradavice zasrbijo, in to je to. Sepa res ne morem spmnit, a se to ponavadi dogaja med M ali med O Pišuka, pojma nimam Helenčica pa ti bomo malo povišale variabilni del, no, če že punce tako mislijo, Saj si res nekam nenavadno prizadevna in vztrajna. Saj vem, zdaj hočeš tuki kariero začet, da ko bo kakšna odpirala privat kliniko, takoj tebe zaposli! Ninej, kaj se boš selila no, malo še počakaj in še lulaj, da te potem pri ans zabeležimo kot nosečko! Kliki tam tam bomo lulale. Tudi enkrat na mesec je zadost, da si Moja kolegica je rekla, da sploh ni verjela, da je noseča, ker sta s. po ovulaciji in je bil potem vseen debel +! Na koncu se je izkazalo, da je dvojen Oreh, če boš preveč tekla, te bojo joški bolel - garant! In pol se ti ne bo samo zdelo, da te bolijo. Dej mi še povej, kje nej kupim kšn res uredu super duper športni modrc za aerobiko, zumbo, in ok, tek. Obseg 75, košara ponavad D. Helenčica, jaz si ne predstavljam, da bi me še bolj bolela glava, tako da predpostavljam, da bo med nosečnostjo izginila. Včeraj me ni, ker sem imela itak službo, in sem bla še vedno na spidu, lahko bi me danes zjutraj, ko sem si rekla, da bom ležala, dokler bom, pa uživala (kadar to rečem, me zmerej). No, potem sem se zvečer hvala bogu spomnila, da je ta rek recept za migreno, in sem si rekla, še, da se bom noro noro spočila in se sveža zbudila v nov dan (spat sem šla že ob 20:30 ) In res, ob 7h sem se zbudila ko čuk v tole mešanico sonca in dežja, obesila cunje, dala prat nove, nafutrala mačke, zrihtala glodavce, zdej pa čičam tuki in pijem kofe. Moj in pesjanar bosta vstala tam nekje okrog 10h (kužolin zdaj spi na mojmu, moj pa verjetno misli, da sem jaz ) O mašina, sem spet naklofala enih traparij. No, zdej veste, zakaj mi zmerej rečejo, da nikol ne znam nehat.
|