|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
21.2.2012 18:55:05   
Lešnica
Čebela, čestitke, Zuza prav tako!!!
A mogoče katera ve a moraš biti tešč, ko daješ kri za toxo in hepatitis b, sem hotela G vprašat, pa je ni bilo več v službi?
jutri navsezgodaj me bojo špikal v laboratoriju!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 3801
21.2.2012 18:57:41   
ursonok
lešnica,
ne, ni treba biti tešč, ti si kar privošči user posted image

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3802
21.2.2012 19:11:13   
Lešnica
Hvala, sem se že ustrašila, da bo treba bit lačenuser posted image . Imam nosečniške možgane, sem čist pozabila kako je bilo prvičuser posted image .

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3803
21.2.2012 19:56:36   
kendicka
zuza, ful je lepo slišat, da ste fajn, se crkljate in nasploh, da vam gre tako kot je treba user posted image user posted image user posted image

glede poroda, nisem bila na predavanju za epiduralno, G me je spraševala za ultivo, ampak mislim, da se ne bom odločila. čisto dovolj sem zapravila za akupunkturo in homeopatske zadeve ... ali bo delovalo ali ne, vam pa sporočim naknadno user posted image

pica je v pečici, šibam ...

imejte se lepo

(odgovor članu zuza)
Neposredna povezava do sporočila: 3804
21.2.2012 20:26:05   
disere
cebela iskrene čestitke za malega princauser posted image user posted image ..

zuza dobrodošla končno domauser posted image tvoj malček pa že pravi korenjak bravoooouser posted image ..

no mi pa se glih najedle...prvo previjem elin se mi na povijalni cela polulauser posted image jo celo preoblečem dam na sedežno se pokakauser posted image jo še enkrat sprevijem gremo jest in za zaključek se še cela pobruhauser posted image user posted image sm eno uro mela dela sam z njo, tia pa pridna lepo čakala kdaj bo ona na vrsti, sem mojga dragega poslala po nakupih, sm hotla sama ju zrihtat ker bomo počas ostale same, se naš ati počasi vrača v službouser posted image ...
se kr fajn znajdemo same tud, tako, da se nč ne bojim, ko bomo večina dneva same...

lep večer vsem vamuser posted image

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3805
21.2.2012 20:53:24   
Anonimen
Disere, zuza in čebela - čestitke in veliko čudovitih trenutkov vam želim! Sicer bomo pa kmalu vse brez trebuščkov...

Se moram malo oglasit, da me ne pozabite. :-)

Sem še v enem kosu, ampak saj je samo še dobra 2 tedna do roka, G je pa itak rekla, da mi ne bi pustila it čez rok. No, bomo videli.

Preselila sva se in sva zdaj Ljubljančana, ampak brez interneta, zato tudi zatišje kar se tiče mojega pisanja. No, sem vsaj bolj pridna s pripravami. Torbi za v P in za prihod domov sta skoraj pripravljeni. Stanovanje še ni čisto dokončano, ampak se pa da čisto lepo živet noter. Zdaj me ne grabi več panika, bi se dalo čisto lepo živet, tudi če zdaj rodim.

Moram pa pokomentirat depilacijo. Imam krčne žile v mali medenici in na spolovilu, zato sem se nehala depilirat pred nekaj meseci. Enostavno preveč je bolelo. Ker mi je britje vedno povzročilo precejšnje vnetje kože, torej to tudi ne pride v poštev in sem temu primerno zaraščena. Razmišljam, da bi vsaj za porod zbrala vso voljo in šla na depilacijo, ker sem prepričana, da bo britje v P povzročilo še hujše vnetje (izkušnje zaradi laparoskopije). Se moram pa itak podvizat, da ne bom šla prej rodit. A v P hočejo, da si popolnoma na gladko pobrita/depilirana ali dovolijo, da kakšna kocinca že zraste vmes?

Še to - sem opazila, da ste se menile za srečanje. A ste se že dobile? Zdaj bom bolj redno brala, pa bi jaz tud prišla malo na čvek v živo.

(odgovor članu disere)
  Neposredna povezava do sporočila: 3806
21.2.2012 20:53:49   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Glede nespanja otrok ponoči - se pridružujem tarnanju. Naša ima že tri leta, pa se zadnje čase kar pogosto ponoči zbuja in sitnari, tj. zmišljuje si, da bi pila napitek, da gre lulat (par kapljic) ali pa bi se igrala. Ob 3h zjutraj user posted image Ne vem, kaj jo meče. Pa prav danes, ko sem enkrat za spremembo dobro spala.Eh

Nosečniške težave a la hemorodidi, zatekanje, krčne žile, strije, beli tok ...
Nimam ničesar. user posted image Tudi beli tok se je umiril. Moje telo je fizično v precej dobrem stanju, moram rečt, da je tako kot pred nosečnostjo - z izjemo trebuha, valda user posted image . Vse ostalo štima. Edino, kar je za zjokat, je želodec in spanje ter posledična utrujenost. Pa seveda psiha. Psihično nisem čisto normalna - prav zaradi tega tudi komaj čakam porod. Da se vrne dobri stari ursonok user posted image
Drugače je pa z vnetji (glivice) tako, kot je napisala kendicka - nič cukra, bele moke, malo OH in sladkega sadja. Jaz od homeopatije uporabljam granulke Monilia albicans (Boiron) - deluje že po dveh dneh user posted image

Mogoče pa teli naši mulčki že čutijo, da prihaja nov član user posted image
user posted image user posted image Ja res no, mene je kar strah noči .... sem popoldne s tamalo mrknila za 1,5 ure .... sem bila potem kot nova user posted image user posted image user posted image

Nosečniške težave - a nisem glih dopoldne govorila, da trenutno ni problemov s hemeroidi? No, smo šli v maškare in sem bila okol 2 uri stoječki na nogah .... evo ti vraga user posted image user posted image user posted image user posted image grrrrr

Drugač sem pa kar mal napsihirala danes, ful sem slabo čutila user posted image , skor nič no ..... glava me je noro bolela .... sem šla potem z Angelsoundom poslušat, slišala user posted image normalno, pa tud pritisk sem si zmerila - normalen ... tako da .... no, zdaj ga čutim, kako se premetava. Hvala bogu!!!

Drugač pa tud jaz ne bi imela nič proti, če grem kar rodit .. res ne, no.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3807
21.2.2012 20:56:53   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: alna

Moram pa pokomentirat depilacijo. Imam krčne žile v mali medenici in na spolovilu, zato sem se nehala depilirat pred nekaj meseci. Enostavno preveč je bolelo. Ker mi je britje vedno povzročilo precejšnje vnetje kože, torej to tudi ne pride v poštev in sem temu primerno zaraščena. Razmišljam, da bi vsaj za porod zbrala vso voljo in šla na depilacijo, ker sem prepričana, da bo britje v P povzročilo še hujše vnetje (izkušnje zaradi laparoskopije). Se moram pa itak podvizat, da ne bom šla prej rodit. A v P hočejo, da si popolnoma na gladko pobrita/depilirana ali dovolijo, da kakšna kocinca že zraste vmes?

Še to - sem opazila, da ste se menile za srečanje. A ste se že dobile? Zdaj bom bolj redno brala, pa bi jaz tud prišla malo na čvek v živo.

Ne, sej sploh ni treba biti pobrit za porod ... one pobrijejo samo un mali delček - za rezat presredek, če je treba ..... ostalo ni treba briti ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3808
21.2.2012 20:58:12   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: disere

cebela iskrene čestitke za malega princauser posted image user posted image ..

zuza dobrodošla končno domauser posted image tvoj malček pa že pravi korenjak bravoooouser posted image ..

no mi pa se glih najedle...prvo previjem elin se mi na povijalni cela polulauser posted image jo celo preoblečem dam na sedežno se pokakauser posted image jo še enkrat sprevijem gremo jest in za zaključek se še cela pobruhauser posted image user posted image sm eno uro mela dela sam z njo, tia pa pridna lepo čakala kdaj bo ona na vrsti, sem mojga dragega poslala po nakupih, sm hotla sama ju zrihtat ker bomo počas ostale same, se naš ati počasi vrača v službouser posted image ...
se kr fajn znajdemo same tud, tako, da se nč ne bojim, ko bomo večina dneva same...

lep večer vsem vamuser posted image

Joj, prov krasno je brati!!! Super, da se tako fajn rihtate in da si tako dobre volje pa optimist!!! O, da bom še jaz vsaj pol taka, sem že na konju .... a te nespanje nič ne ubija? Kako pa je z dvema, a kdaj spita obe skupaj?
Res, krasno, sem super vesela za vas!!!! Bravo, kar tako naprej, pa kar javljaj se, super te je brat!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3809
21.2.2012 20:58:25   
mmmv
Čebela in Zuza iskrene čestitke!!!!

Drugače pa se javljam, da vas malo pozdravim. Čez vikend sem bila tudi jaz otekla. Sem komaj pest stisnila. Ampak včeraj zjutraj pa kot da ni nič. in danes isto superca. sem naredila danes res doolg sprehod. Probam izkoristiti ta sonček.
Dajte mi povedati ali boste imele vse svoje partnerje doma po porodu ali bo kateri partner koristil očetovski dopust kaj kasneje? Midva razmišljava da bi ga kasneje v maju, juniju, da bi šli lahko na morje. To pravim, če bi bilo vse uredu.
Je pa to moja prva nosečnost pa res ne vem. Ne vem kaj naj pričakujem. Dajte mi tiste,ki ste že rodile povedati kaj vam je najbolj prav prišlo ali manjkalo,če niste imele partnerja ob sebi. Saj prve 3 dni po prihodu iz porodnišnice bo doma. Ampak če ne bom preveč šivana ali v kakšno čudno psihično stanje padla bi pa res tudi jaz raje videla,da gremo na morje. pa skupaj izkoristimo čas. Kaj mislite? Imam pa mamo in taščo blizu, če bi kaj rabila. skuhal mi bo mož v vsakem primeru. ali en dan prej ali pač ko pride iz službe. tist kruh pa pač ostalo za jest si bom pa že pripravila.
Je pa HB tako, da se v službi lahko zmeni,da bo takoj frej ali ne. Tako, da bova res počakala na prve dni. pa bomo videli. Koelgicaje rekla,da ne bi rabla nobenega, če ne bi imela tistega vnetja dojk...ne vem kako se že reče. skratka možje itak delal in ji je mama prišla pomagat.Je imela zelo visoko vročino in tudi na wc ni mogla. Ampak kar se ostalega tiče bi ji šel paprej vsak na živce kot pa dabi ji bajtihodil pa ne bi vedel kaj naj:) PO naravi pa nisem tako občutljiva in upam,da mi hormoni ne bodo nagajali:) optimist a ne?

Ja srečanje ja. Kaj je zdaj? Sicer še hodim v šolo za starše in tako enkrat zjutraj, enkrat popoldne, skratka.... Upam, da se ujamemo.

Aja potem to pomeni, da gremo vse v porodnišnico z nenalakiranimi nohti??

LP

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 3810
21.2.2012 21:02:20   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

ne vem kakšen kirurški poseg si mislila, verjetno kakšne res bolj zapletene situacije... samo, v KR imajo stalno na voljo dve ekipi in enega porodničarja in babico v stalnem dežurstvu v dometu 20 minut do porodnišnice. Pa še EA lahko dobiš 24/7, ker imajo stalno anestezista zaposlenega, tudi v dežurstvu.
Tko so nam povedali prejšnji teden na tem predavanju za EA in Ultivo.

jaz še vedno ostajam optimist in upam, da bo šlo vse hitro in gladkouser posted image  kar želim tudi vsem ostalim in upam, da nas ne bojo preveč namučili.

sem bla pa od začetka full ne-pristaš EA... zdaj pa razmišljam, da bo jo vzela, če bo prehudo..

ker tisti stavki "sej so še vse rodile in preživele, pa bom tud jaz" se mi zdijo že tok staromodni, pa kar malo "prisilni".. zakaj bi ženske morale trpet, če ni treba..
otroka ne bom mela nič manj rada, če vzamem EA..

sej stoletja nazaj so tud na roke prale, pa pomivale pa pometale... pa mamo danes pomivalne, pralne stroje, sesalce... pa se nobena ne pritožuje, da bi raje na roko to vse delala, da bi bla bolj utrujena zato in imela filing, da je naredila nekaj večuser posted image

Ja evo, jaz sem prvič tudi rodila naravno .... ne vem, EA kar nekako ne upam vzet user posted image
In sem šla pač naravno .... tam sem potem rotila za CR pa nekaj proti bolečinam, so mi dali tist hudičev Dolantin ... vam povem, da nisem verjela, da mi je sploh kaj dala, ker ni bilo čisto nič drugače .. user posted image user posted image user posted image Bolelo je kot 100 user posted image , še umetne popadke so mi dali .... ma jaz sem mislila, da me bo pobralo. Pa še nizek prag bolečine imam ... user posted image Tako da ... tokrat Ultiva .... itak da preživiš in mine ... ampak je pa kar hudo!!!

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3811
21.2.2012 21:06:23   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: mmmv

Drugače pa se javljam, da vas malo pozdravim. Čez vikend sem bila tudi jaz otekla. Sem komaj pest stisnila. Ampak včeraj zjutraj pa kot da ni nič. in danes isto superca. sem naredila danes res doolg sprehod. Probam izkoristiti ta sonček.
Dajte mi povedati ali boste imele vse svoje partnerje doma po porodu ali bo kateri partner koristil očetovski dopust kaj kasneje? Midva razmišljava da bi ga kasneje v maju, juniju, da bi šli lahko na morje. To pravim, če bi bilo vse uredu.
Je pa to moja prva nosečnost pa res ne vem. Ne vem kaj naj pričakujem. Dajte mi tiste,ki ste že rodile povedati kaj vam je najbolj prav prišlo ali manjkalo,če niste imele partnerja ob sebi. Saj prve 3 dni po prihodu iz porodnišnice bo doma. Ampak če ne bom preveč šivana ali v kakšno čudno psihično stanje padla bi pa res tudi jaz raje videla,da gremo na morje. pa skupaj izkoristimo čas. Kaj mislite? Imam pa mamo in taščo blizu, če bi kaj rabila. skuhal mi bo mož v vsakem primeru. ali en dan prej ali pač ko pride iz službe. tist kruh pa pač ostalo za jest si bom pa že pripravila.
Je pa HB tako, da se v službi lahko zmeni,da bo takoj frej ali ne. Tako, da bova res počakala na prve dni. pa bomo videli. Koelgicaje rekla,da ne bi rabla nobenega, če ne bi imela tistega vnetja dojk...ne vem kako se že reče. skratka možje itak delal in ji je mama prišla pomagat.Je imela zelo visoko vročino in tudi na wc ni mogla. Ampak kar se ostalega tiče bi ji šel paprej vsak na živce kot pa dabi ji bajtihodil pa ne bi vedel kaj naj:) PO naravi pa nisem tako občutljiva in upam,da mi hormoni ne bodo nagajali:) optimist a ne?

Ja srečanje ja. Kaj je zdaj? Sicer še hodim v šolo za starše in tako enkrat zjutraj, enkrat popoldne, skratka.... Upam, da se ujamemo.

LP

Ne vem, meni je zelo prav prišlo, da je bil doma. Sicer bolj za čustveno oporo. Sem imela poleg še mami ali taščo - za kuhat in pospravljat. On mi je bil pa čustvena opora, ker sem bila čisto adijo .... tako, psihično pa nenaspana. In ko je potem prvič šel v službo, sem kar jokala ... user posted image
user posted image user posted image

Zdaj bo tudi takoj doma ... sicer ima tako trapasto dopust, da gre že 17.3. delat (jaz pa 11.3. rok, pa prvič sem rodila 3 dni čez rok). No ja, pa vsaj zarad tamale je fajn, da je doma tudi, ko sem jaz v bolnici ..... bo pa potem delal 6 dni, potem je pa spet ene 14 dni doma. Tiste 6 dni vmes sem pa z mami zmenjena, da pride ... Ma na začetku je težko ... če imaš težek porod, si lahko ful nikakva .... bog ne daj kakšen CR. Lahko te pa hormoni uničijo pa nespanje in imaš potem psihične težave, pa je tud fajn ...
Ne vem, malo razmisli ....
Glede morja - mi recimo pri ta prvi prve 3 mesece nismo mogli nikamor zaradi močnih celodnevnih krčev ... je skoz jokala, tako da res ni bilo nikamor za it .... Šele pri 3,5 meseca je bilo fajn okol hodit ...

Ampak to je vse tako ... lahko pa da bo vse ok in boste kamot šli na morje, pa kamot boš že takoj sama .... jaz sem pač bolj sigurna rada ... pa že tako sem malček pesimist po naravi user posted image

< Sporočilo je popravil Jada82 -- 21.2.2012 21:08:23 >

(odgovor članu mmmv)
Neposredna povezava do sporočila: 3812
21.2.2012 21:16:17   
caelia

moj sploh ne vem, mogoče bo en dan doma, ali pa dva... ker je s.p. in je pač plačan po urah tam kjer dopoldan dela in se težko zmeni za kak dan frej.. samo kadar je kolektivni. že ko je blo  treba  malega dvakrat na urgenco pelat (enkrat je razbil nos, enkrat pa čelo, je blo treba šivat so iz vrtca klical, jst pa sem bla ravno na bolniški, strogo mirovanje) so mu rekli, kao " a ga nisi lih zadnjič peljav", kot da se zmišljuje...
ne vem... jst upam, da bo..

sicer se tašča full ponuja, sam nism najbl za..

eno čist "off the topic" vprašanje... kolk pogosto vaši user posted image  hodjo sami ven? mislim, s kolegi pa to?

jaz sm dans tok uničena, da bi sam ležala.. pa je prej en kolega mojga klical, če grejo v maškare, pa je moj reku da ne.. sem mu pol rekla, da naj gre, če bi rad šel, pa da pokliče tega kolega...

in je res poklical in je šel...

zdaj mi je pa kar tečno, ker sem sama... pa gre enkrat na mesec mogoče ven, včasih še to ne... zdaj od novega leta naprej ni nič hodu...
kar tak čuden občutek mi jeuser posted image

(odgovor članu mmmv)
Neposredna povezava do sporočila: 3813
21.2.2012 21:38:50   
zmajcy_

LP

Jaz težko realno rečem, ker midve sva prišli iz P, bili 2 dni doma in potem šli še za en teden v bolnico... je bil pa moj ta čas doma oz. velik del dneva pri nama... ampak mislm, da tut če bi bili doma ga nisva nujno potrebovali. jaz sem bila drugi dan po porodu ko nova, nisem bila nič šivana in tamala je samo spala user posted image  tko da pomoje, da če bi bli doma bi nam blo dolgčas user posted image  bo pa zdej bl zanimivo k bo že ena doma user posted image

(odgovor članu mmmv)
Neposredna povezava do sporočila: 3814
21.2.2012 22:08:44   
pokalona1
alna jaz imam tudi tam žile.Pa se kar pobrijem,samo bolj previdna sem.Je pa res,da nimam občutljive kože,tako da nikoli nimam vnetja.Sem pa razmišljala o brazilski,ampak si ne upam zdaj,da mi ne bi res kože ranilo,pa še žil zraven

Glede partnerjev-jaz moram reč, da oni čist drugače dojemajo vse skupaj kot me.Jaz,če sedaj pomislim za nazaj,sem imela sigurno poporodno depresijo in moj tega ni prepoznal-je mislil, da so mi hormoni čist podivjali in da sem sitna od tega in od neprespanosti. Mi je pa zelo pomagalo, da je k nam hodila mami. Res dolgo po porodu se nisem sestavila skupaj, vse me je bolelo, utrujena sem bila...in njena pomoč je bila res dobrodošla.Tako da sva se tudi zdaj zmenila, da bo doma nekaj dni po prihodu iz porodnišnice,potem bomo šli pa najverjetneje vsi skupaj k mojim.Če bom seveda potrebovala pomoč.Je pa tako, da prvič si res ne predstavljaš,kaj pomeni dobit otroka-vse se obrne na glavo. Ampak res vse. Močno upam, da je tako, kot mi pravijo prijateljice, da je druga porodniška čisto drugačna-da je to tista prava-za dušo....

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3815
21.2.2012 22:09:57   
Aleda
Ma joj mene je taka lakota zdej popadla da sem si mogla kar sendvič nardit, groza a ob taki uri. Sej se nam upala stopit na vago več. Zdaj grem pa kar spat, ne vem kaj je to, jst bi kar spala. Že popoldne sem šla za ene pol urce in če ne bi ustala bi lahko še kar spala.

Ja moj bo doma tistih 15 dni ko bom prišla iz porodnišnice. Kako se pa to šteje, a 15 dni z vikendi vred? Sam itak ne bo skoz zraven, ker bo če bo lepo vreme imel delo v gozdu, bo malo drvaril. No ene par dni si bo pa že vzel čas da se bomo malo cartali. Vsaj upam, da ne bom vsa čudnauser posted image

Caelia- moj pa kar pogosto hodi ven, pa ne tak pogosto po gostilnah jst vse skupi to štejem, različne stvari. No ravnokar je pršu user posted image Recimo ta vikend je šel vn v petek, soboto, v nedeljo sva šla pa skupi- itak pust, zdaj misli da mora izkoristit ker potem ne bo mogu. Sam bo sigurno prav tako šel, sam malo manj. No največ dela ima pri gasilcih, vedno kakšna izobraževanja, vaje, intervencije al pa kar tako se malo dobijo. Potem gre pa včasih še malo na smučišče kot reševalec.
Mah kdaj me ujezi, ker ga ni včasih mi pa prav paše da sem sama. Zdaj ko bo user posted image bom pa verjetno bolj oštra glede tega.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3816
21.2.2012 22:14:51   
pokalona1
aja odhodi ven-moj je zelo priden,ne hodi sploh sam ven. Edino zaradi česar gre,je šport-pa še to zdej pozimi ne teče, na pomlad bo spet začel. Pred otroci sva pa tudi športala skupaj.Sicer pa greva vedno skupaj ven,oziroma grem jaz občasno s puncami, on pa nima te navade. Je pa tudi cele dneve v službi-gre zjutraj pred osmo in prihaja okrog 18ih.

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3817
22.2.2012 2:46:58   
zwezdica82
Evo jaz spet ne spim..Ne vem kaj je to. Ob 10h sem bila tako podrta da bi pred tv zaspala..Ko sem pa v spalnico prišla pa ne zaspat..In sem sam na wc hodila. Mala se je 1x zbudila ampak sm jo kar pustila da je malo pojokcala in je lepo zaspala nazaj..

Glede očetovskega dopusta..Moj je bil doma pa moja mami je itak skoz pomagala, ker živimo dejansko skupaj. No ja isti vhod dve hiši. Pa mi je dejansko prišlo samo ponoči prav da je bil doma. Ker sem bila neprespana in je večinoma on vstajal in pa mi pomagal itd..Nismo pa nikakor ujeli ritma. Hodili smo ob nemogočih urah spat - 1h ponoči itd.. Ko je pa šel v službo smo pa z malo takoj ujele ritem in smo normalno ob 10 začeli hodit spat. Tako da ne znam rečt kaj je prav. Sedaj mi pa bo prav prišlo, ker imamo večjo doma in na začetku pa res ne bi mogla sama. Se je pa zgodilo pri prvi da je ravno dobro šel v službo in je že moral v tujino. Tisto je pa bilo malo kriza da si par dni brez..Pa tudi to smo se hitro navadili.

Kar se pa tiče odhodov ven. Moj je priseljen k meni. Drugače je pa iz Koroške. Sicer je že prej delal v Lj ampak nekih prijateljev pa ravno ni imel tukaj. Tako, da če gre ven gre z mano. Gremo tako okrog do mojih prijateljev itd..Pa tudi ni mu nekaj za hodit ven raje kaj postori doma. Ga to bolj sprosti sploh ko cele dneve v službi pred računalnikom presedi.

Zmajcy_ - kaj pa je bilo z malo, da sta morale takoj nazaj v bolnišnico..MI smo drugi dan ko smo prišli domov, morali nazaj v pediatrično ker je imela zlatenico.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 3818
22.2.2012 7:50:40   
Saša33
Dobro jutro še preostalim nosečkam.
Mi smo danes dopolnili polnih 38 tednov. Včeraj sem šla dat urin, ker se mi dva dni zaporedoma res ne da v lj.
Potem obiski, nakupi in ko sem hotla spat se je začelo špikanje direkt nad vratom in mali je robanil da nisem vedla a naj stojim ali ležim. Pa še pop nisem šla nič spat in sem bila sitna za p.....

Sem že mislila, da se bo začel kaj dogajat no potem se je vse skupaj okol 24h umirilo in sem zaspala za cele 6h, luxux.
Danes bom celo doma in si bom malo več mira privoščila, jutri me čaka ctg, pa pregled in se morm psihični pripravit če bo treba v bol. ostat.

Partnerji. Moj se je zmenil, da ko pridem iz bolnice bo ostal 14 dni doma. Je pa res, da me skrbi ker tudi on kar precej pomaga ostalim in sem mu že napovedala, da ne vem kakšna bom. Po stopnicah pa ne mislim prvih 14 dni hodit. Drugače pa brez zamere bom šla domov. A najprej počakajmo, da vidim kakšna bom.

KG: Se zadnji teden ne vagam, verjetno 15+, apetit odvisen od dneva do dneva.

Slinjenje: zadnje dni se močno ponoči slinim, da mi je že kar čudno.zaslinim pol vzglavnika. A ma katera še tak problem.Da o zamakanju bradavic ne govorim. Včeraj po tuširanju se mi je kar samo pocedilo. Bom že modrček za dojenje pred porodom uporabljala:).

Sem se zbudila danes zamočena na vseh straneh.Je blo res smešen vidt.

Nič počasi bomo tud mi na vrsto, takoj grem rodit če je treba.se na čase počutim kot kit. Včeraj sem šla v trgovino pa se mi je zdelo da vsi gledajo vame kot, da niso vidl še nobene nosečke.

Punce lep dan pa še mal..... zdržmo.

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 3819
22.2.2012 8:07:13   
Jada82
Jutro!!!

Jupiiii, danes smo spali user posted image user posted image user posted image user posted image No ja, jaz sicer bolj rahlo, s parimi obiski wc-ja pa zbujanji .... sam ok, tamala pa je .. jaz imam pač nosečniške težave, ampak sem kar vseeno prerojena user posted image user posted image user posted image Sam da tamala spi, smo na konju user posted image user posted image user posted image

Partner sam hodi ven - ja, moj gre včasih ... recimo decembra je bilo par novoletnih žurk, pa včasih gre tkole po službi s sodelavci na kakšno pijačo (ravno včer recimo) pa ob nedeljah ima hokej (zjutraj in zvečer, če je frej), pa gredo potem vedno še na pijačo .... Pa dobro, sej mi ni glih fajn, ampak ga pustim. Že tako je precej doma, k ima tako službo in se kar dosti s tamalo ukvarja, pa meni tudi pomaga v gospodinjstvu, tako da se ne pritožujem. Si pa zato tudi sama kdaj vzamem frej, al grem zvečer do kolegice al s kolegom kdaj ven, če sem pride ... Dobro, zdaj ko sem noseča, ni glih filinga ... pa bo potem spet tolk bolj ..... če bo zdržal user posted image sam doma z 2 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bomo videli. Sva se pa s kolegico zadnjič že menili, da greva poleti ven. Pa s kolegom tud. Mi je pa mož celo predlagal, naj greva s tem kolegom na kakšno potovanje .... ker on je že parkrat šel sam, tudi odkar imava tamalo (za par dni, npr. Menchester, Edinburgh itd.), da mi2 bi pa šla v London za par dni ... bomo videli, sva se že nekaj menila user posted image user posted image user posted image user posted image Če ne bom preveč otrok pogrešala, hehehe.

Mah, vsekakor moraš tkole kaj zase naredit in ne samo doma viset. Jaz sem ugotovila, da sem ful boljša oseba in mamica, če si vzamem tud čas zase .... se že nekako zmenimo. Ker cele dneve z otroki te tudi izčrpa .... pač, potrebujemo družbo odraslih, malo odklopa .... user posted image In si ga bo tudi z 2 user posted image treba vzet!

Saša33, a tebi pa že teče iz jošk? Meni nič, tudi v prvo mi ni .... no, tudi dojila nisem potem .... bomo videli sedaj .... verjetno boš potem lahko dojila .... user posted image user posted image user posted image

Drugače sva pa mi2 s tamalo bile tudi najprej 4 dni v P (so en dan podaljšali, ker je imela zlatenico), potem sva prišle za eno noč domov in drug dan nazaj za 3 dni, ker ful ni jedla .. - posledica zlatenice, pa že tako je bila neješča. No, še zdaj je tak suhec .... smo jo ravno včer vagali in pri 2h letih še nima 11 kg. Hm user posted image Joj, mi je bilo pa tako grozno iti nazaj potem .... sem kar jokala, čist sem bila preč ..... tako da upam, da bo zdaj bolje.

Pokalona1 - a res tako pravijo prijateljice? Ja, potem pa grem kar z navdušenjem v to porodniško, hehehe. Če bo le za dušo user posted image user posted image user posted image Ker moje pa pravijo, da je veliko bolj naporno, heheh. Sploh tiste, ki imajo majhno razliko. No, jaz jo imam .... Ampak to smo hoteli, to imamo user posted image user posted image user posted image user posted image

Nič, grem se oblečt, pa fruštkat! Spet je tak lep dan zunaj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3820
22.2.2012 9:15:51   
Jassika
čebela čestitke ob rojstvu sinka user posted image Želim vam veliko prespanih noči.
žuža, disere vama pa čestitke ob tako lepem napredovanju vajinih sončkov. Pa čestitke za prihod domov user posted image
tosja a si ti še 2 v 1? Verjetno ne več...
Vsem, ki čakate na začetek poroda, želim, da se vam želja čimprej uresniči (pa še mene prištejte zraven user posted image ). In pa vsem, ki vas tarejo tegobice - še malo punce, pa bomo šle vse v Rim user posted image in teh težav bo konec. Se bodo pa začele druge user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3821
22.2.2012 9:18:22   
Aleda
Hoj hoj,
kakšna zanič noč user posted image sem se zbudila ene stokrat vsa potna, vroče mi je blo...če sem se odkrila me je pa v grlo zeblo, sem mela tak občutek da me bo začelo kar boleti. Sem si zmerla vročino, sam je na srečo nisem imela, potem sem si pa šal dala okrog vratu in se odkrila do pasu. Pa user posted image me je ful motil, ker ponavadi sploh ni problema ponoči, kar bolelo me je vse in dihat nisem mogla normalno.
Ne smem zboleti zdaj, ker greva jutri v toplice. Sam je pa velik bolnih zdej.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3822
22.2.2012 9:18:29   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Saša33, a tebi pa že teče iz jošk? Meni nič, tudi v prvo mi ni .... no, tudi dojila nisem potem .... bomo videli sedaj .... verjetno boš potem lahko dojila .... user posted image user posted image user posted image

To potem glede dojenja ne držiuser posted image  menje v prvi nosečnosti že ful kmal tekel mleko ven pa mi je potem pri 2m zmanjkal mlekauser posted image

Drugače sva pa mi2 s tamalo bile tudi najprej 4 dni v P (so en dan podaljšali, ker je imela zlatenico), potem sva prišle za eno noč domov in drug dan nazaj za 3 dni, ker ful ni jedla .. - posledica zlatenice, pa že tako je bila neješča. No, še zdaj je tak suhec .... smo jo ravno včer vagali in pri 2h letih še nima 11 kg. Hm user posted image Joj, mi je bilo pa tako grozno iti nazaj potem .... sem kar jokala, čist sem bila preč ..... tako da upam, da bo zdaj bolje.

Midve sva šle nazaj zaradi zlatence in potem so še ugotovili uroinfekt, tko da je bila na antibiotikih... je pa naša tut precej suha.. čakamo da pri svojih 82cm pride do 10 kg user posted image
Pokalona1 - a res tako pravijo prijateljice? Ja, potem pa grem kar z navdušenjem v to porodniško, hehehe. Če bo le za dušo user posted image user posted image user posted image Ker moje pa pravijo, da je veliko bolj naporno, heheh. Sploh tiste, ki imajo majhno razliko. No, jaz jo imam .... Ampak to smo hoteli, to imamo user posted image user posted image user posted image user posted image

Men prva ni bila problem sem pa ziher, da bo v tej težji user posted image

Nič, grem se oblečt, pa fruštkat! Spet je tak lep dan zunaj user posted image user posted image user posted image

Dober tek! user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3823
22.2.2012 9:35:54   
patella
Hej Hej!

Pr nas se pa trenutno sonce muči meglo prebost - upam, da mu kmalu uspeuser posted image .

Očetovski dopust: MOj ga bo kar prve tedne izkoristil, ker mi bo takrat (upam) najbolj prišel. Čeprov, ko se spominjam privh dni doma, je bilo kar naporno. Tamala se je še ponoči dojila na uro in pol do dve uri in sm bla čist fertik. Moj itak pr tem ni mogel nič narest. Čez dan je pa kar prav prišeluser posted image . Ampak, ta prve dni je bil res priden, pol se mu je pa nekak že zahotelo v službo oz. se mi zdi, da se je že kar "naveličal" bit doma in je stalno iskal neke "izhode" (npr. "A je treba kaj v trgovino, lekarno"... "uf, to morm it uredit...."....) - ah, deciuser posted image . Joj, bi pa vse dala, da bi mela mojo mamo v bližiniuser posted image , to bi blo pa že skor idealno. Sej tašča živi odspod, sam NE, HVala! Včer se je spet 3x v treh urah naslikala pr nasuser posted image . Pa skos kao neki prnese (najprej je prnesla eno jopco, ki sem jo kao pozabila dol na hodniku, pol je prnesla neke kao ful dobre mandarine, pol pa še neko našo posodo, ki je bla pr njejuser posted image ). Sam, da ma v uržah se slint k tamali. Pa dobr, sej vem, da mora tamala tut neki časa s starmi starši preživet, sam men je to tko vsiljivo in me pol še bolj odbija.

Ta vikend bova verjetno šla z možekom na morje, če bova dobila kej frej. Tamala gre pa na počitnice k našim. Verjetno je ta zadn vikend, ko ta pobeg lahko izkoristiva, pa še lepo vreme je napovedano.user posted image .

Izhodi partnerja: Ja, moj gre cirka 1x na teden na pivo s kolegom. To so ponavadi srede ali četrtki. Gre pa za cirka uro in pol. No, pa ob četrtih ma tut sestanke v gasilnem domu. Mah, itak pride najkasneje do 10ih domov, ker on itak rab spanca kot dojenček, če ne je čist paf. AJa, pa še 1x na mesec hodijo kolegi iz službe na bovling. To je pa to. OKey, pridejo decembra kake službene fešte, ki se malo bolj zavlečejo, al pa pol maja, junija kak piknik, ampak ni sile. Glede tega ga morm prov pohvalit. Se mi zdi pa prov, da gre malo s svojimi kolegi in mal odklop in se sprosti - ne vem, zakaj bi mu branila in težila, da bi mogla ves čas skupaj viset. Sej to tut ni zdravo.user posted image . Jst pa tut upam, da bo lahko tut čimprej šla kam s kolegicami.user posted image . Pogrešam pa edin to, ker mava ful mal skupih prijateljev z otroki. Najini letniki večinoma še nimajo otrok, zato se je ful težko uskladiti. Fajn bi blo, da bi šli npr. na morje skupi, da se otroc med sabo igrajo itd. Ker letos smo bli dva dni skupaj nejgovim sodelavcem, katerega tamau je isto star k naša, zdej majo pa spet dojenčka. Tko, da upam, da se bomo tut letos kej zmenil. Ker družba zmer fajn pride.user posted image . Sam morš vseeno tko gledat, da se lahko rihtaš čist po svoje in si neodvisen drug od drugega, ker če ne je lahko naporno in hitro pride do nesoglasij.

Čebela: Čestitke za sinkota.user posted image user posted image user posted image user posted image Mene tut matra, kako ste mu dal imeuser posted image

Midva mava še zmeraj dva imena na lagerju in se sploh ne morva odločituser posted image . Bova počakala na dan poroda, da vidiva, katero mu bo bolj pasalo.user posted image

EA: Mah, jaz bo tut tokrat kar brez probala. Se po eni strani strinjam s tistimi, ki pravite, zakaj bi trpele bolečine, če se da rodit skoraj brez teh. Ampak, jaz se bila tok firbčna, kako spolh zgleda ta porodna bolečina (ker vseeno to ni klasična bolečina), da nisem hotela nobenih analgetičnih sredstev. Veliko je tut v glavi. No, pol sem rodila čist natur, še maske mi niso dal, ker so bile takrat vse v uporabiuser posted image . Ja, maja je bla gužvauser posted image . AMpak, HB, je šlo hitro in se je komot dal preživet. Zdej, drugač pa je, če se kaj zakomplicira oz. če se porod zavleče, pol pa verjamem, da EA prov pride, da porodnice ne izčrpa preveč. No, pustimo se presenetit.

Nič, mene čaka kup tetra plenic za zlikat.user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3824
22.2.2012 9:40:07   
ursonok
Dobro jutro,

mi spali kar ok, smo imeli pa že zjutraj bitko s tamalo. Malo histeirje in trmarjenja, ampak kaj čmo - človek mora "graditi svojo osebnost", ali kako že. Je pa sranje, ker s histeričnim dretjem in metanjem ob tla zbudi pol bloka user posted image

Možje in potepanje
Moj ni tak tip. Tj. nima neke "moške družbe", pije pa itak ne (razen kadar potujeva, takrat ga "prisilim", da se malo sproščava in počneva neumnosti user posted image ). Ven hodi enkrat ne teden za 2 uri, ko ima "tandem" s kolegom Špancem - eno uro se pogovarjata v slovenščini (tisti Španec prevaja iz slovenščine, pa da malo drži nivo), eno pa v španščini. Da ne izgubi stika.
Drugače sem pa pri naši hiši jaz "žurer". Ko tamale še ni bilo, smo ful ponočevali, skupaj ali pa jaz sama. In je bil dostikrat ogenj v strehi, ker se mu celo noč nisem javljala na telefon in je že čisto blaznel user posted image . No, problem je v tem, ker je v Krakovu ful barov "pod zemljo", tam pa ni signala.
Tudi odkar imamo tamalo, grem večkrat jaz sama ven - s knjigo na pirček. Da se malo sprostim. Mene barska atmosfera pomirja, dobro se tam počutim, malo meditiram, kaj razmislim. In pridem domov precej boljše volje user posted image .
Moram pa priznat, da mi je všeč, da je moj bolj doma in ne hodi nikamor. Nasploh mi je tip "tipičnega" moškega, ki ima moško družbo, se gre neke moške športe in hodi na pir, precej tuj in neprivlačen. Sem čudna, a ne user posted image

Meni tudi že nekaj iz prsi teče, ampak ni krize. So mi pa rekli, da to nima veze s tistim, kar bo potem. Lahko imaš mleko ali pa ne.

Po porodu je štala, ja. Sploh psihično. Jaz sicer nisem imela depre, je bilo pa na začetku hudo, sploh zaradi nespanja. Upam, da bo zdaj res bolje. Moj dopusta nima, ampak itak dela doma, tako da bo skoz zraven. Vam povem, da meni bi se mešalo, če ga ne bi bilo. Po prvem porodu sem imela prav napade panike oziroma strahu. Že če je šel v trgovino za eno uro, sem bila čisto napsihirana. Sama s tamalo sem se počutila kot v nekem brezdušnem, strašnem vesolju user posted image user posted image

Drugače pa pri nas nič ne dogaja. Trebuh mi niti otrdeva ne. Pa seksamo, telovadimo, hodimo na dolge sprehode ... Nič.
user posted image

Grem tudi jaz papcat.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?