caelia
|
mmmv v KR porodnišnici so nam na predavanju za EA in ultivo povedali, da se pri njih lahko kupi Dianatal. In je vpričo nas poklicala babica v lekarno in je cena 60 eur. ga majo vedno na zalogi v porodni, če rečeš, ti aplicirajo. No, če ga prineseš s sabo je v lekarnah okrok 95 eur, pa v porodnišnici ti računajo 10 eur za aplikacijo. Tak da.. se bolj splača ga ne kupit, ker če gre prehitro, si vrgu stran 100 eur, .. če pa tam vidiš, da ga rabiš, ti ga pa dajo, pa skor enkrat ceneje prideš skozi. Mislim, da ima jada iste info, ker predvidevam da je bla na predavanju v KR porodnišnici tetra plenice jaz jih mam tud nekaj čez 30 in mislim, da bo dovolj? čene bom dokupla po potrebi.... morje vam zavidam, tistim, ki ste blizu... jat mam takooooooo rada morje... še bolj spomladi in jeseni, kot pa poleti.. ok, sej grem rada na morje se kopat pa to, sam.. spomladi je dol vse že tako zeleno, toplo, zrak čist drugače diši... mi mamo pa še bolj mrzlo vse... no, saj jaz mam eno slabo uro vožnje do Kopra, samo... ni pač "za vogalom" najbrž gremo v nedeljo v KP, gledat razstavo dinozavrov.. a je bla katera že v prenovljenem akvariju v Piranu (al kje je že)? Se splača it pogledat? pa še lepo vreme je napovedano, upam da bomo res šli.. menla sva se.. ursonok glede črne barve.... no, pri nas ni nič v zvezi s črno... me pa mali sprašuje "mami, a boš ti zdj tudi umrla, k boš mela dojenčka?" ker pač ve celotno zgodbo o svoji biološki mami... in .. včasih zvečer kliče in mu moraš razlagat kam gre "duša" ko umreš, pa kaj več ne moreš delat, ko umreš... ma kar take globoke zadnje čase.. na veliko razmišlja, se mi zdi.... in skoz me sprašuje "mami, a to lahko ješ, a ne bo umrl dojenček?" "a je to uredu zate?"... mamo eno kolegico, ki je v petem mesecu nosečnosti predlani splavila, in je mali čist not padu... zakaj je dojenček umru in take... in sva mu razložila, da je "dojenček prehitro hotel ven, pa je bil še premajhen in ni znal sam dihat, pa je umrl" in zdj pač že malo bolj dojema in skoz boža trebuh pa.. mami, ne to delat, da ne bo prehitro dojenček vn hotu... ja, mamo kar kšne take teme... no, sem pa mela zadnjič na razvojni psihologiji temo smrt.. in sem delala seminarsko nalogo, zdj jo moram pa popravljat.... se spravljam zraven že dva dni.. nisem pravilno citirala literature sem se namalicala; kivi, pol mandarine in pol jabolka pa en deci kislega mleka... ja, tale sladkorna ma res kombinacije.. za prebavo je pa super
|