nina166
|
Evo mene s pregleda. Mi je delala morfologijo Salobirjeva iz porodnišnice Celje, ki nadomešča mojo g. In mi je res naredila tak podroben pregled. Pokazala mi je vse kosti, vse žile, ki se vidijo in mi res tak podrobno vse razložila, da sem kar z odprtimi usti gledala. Moja g ne naredi niti približno tako podrobnega uz-ja. Je pa zaenkrat vse vredu, še vedno je fantek, pa tak je bil lepo, ko je usta odpiral, ko bi hotel nekaj povedat, pa se z rokico po ličku božal Moja izkušnja z EA: V prvi nosečnosti sem bila prepričana, da brez EA ne grem rodit. Sem šla tudi na pregled, kjer so mi pregledali hrbtenico in mi rekli, da je vredu in da jo brez problema dobim. Potem je moja mama vprašala eno super babico, kako je s tem in je rekla, da ona kot babica tega ne priporoča. Potem sem se odločila, da bom poskusila brez in če bo res hudo bom rekla zanjo. V porodno sobo sem šla odprta 4cm in z zelo rahlimi popadki. Potem so se mi popadki začeli stopnjevat in sem po dobri uri rekla, da naj mi jo dajo. babica sicer ni bila navdušena, vendar je vseeno poklicala anestezista, ki mi jo je vstavil. Vstavitev me ni nič bolela...kot vsak drug zbod z iglo. Potem so bili popadki sicer bolj blagi, še vedno pa sem jih čutila. Čez dobre 2 uri sem rodila. Še vedno me je bolelo, bilo pa je res lažje. Se mi je pa zdelo, da mi EA porod malo podaljšala in da bi brez rodila hitreje. Tudi drugače pravijo, da se rado zgodi, da porod z EA traja dlje. Cel porod od vstopa v porodno je trajal 3ure in 20min. Potem je bil prvi dan še vredu, naslednji dan pa me je začela blazno bolet glava....in to veliko bolj kot pa prej sam porod. Če sem ležala pri miru na hrbtu in imela zaprte oči je še nekako šlo, če pa sem mogla sedet ali hodit, pa sem imela take bolečine v čelu, da sem imela občutek, da se bom kar sesedla. In ker je imel sin še ene probleme in je bil pri sestrah, ker je dobival antibiotike, sem ga mogla hodit tja dojit. Že po hodniku sem komaj prišla, potem pa tam sedet in se trudit z dojenjem, ko še sedet skoraj nisem mogla. To je trajalo en teden, potem so glavoboli izginili. V celem življenju skupaj me ni glava tako prebolela kot tisti teden. Tudi dojenje nama ni steklo in je na koncu si pristal na flaški. Delno tudi zato, ker enostavno nisem imela dovolj moči, da bi se trudla še z dojenjem. Razen tistega groznega tedna me potem glava ni več bolela...vsaj ne na tak način. Pri drugem porodu sem rekla, da bom rodila brez vsega...je bolelo...zelo, vendar to je samo tisti čas ko so popadki, potem pa to v trenutku neha. Sicer še potem malo bolijo šivi in krčenje maternice, to pa je tudi vse. Po drugem porodu je bilo počutje čisto drugo, takoj sem se lahko posvetila hčerki, dojenju, ki nama je lepo steklo...čist drugače ko prvič. Sicer med samimi popadki je EA fajn, samo če pa padeš v tistih nekaj procentov primerov, ki imajo potem posledice pa ni fajn. Je pa to res bolj redko. Jaz je še enkrat sigurno nebi vzela.
|