tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: caelia IZVIRNO SPOROČILO: tosja Ju3 imam G in diabetologa...če se ne oglasim več, sem.... hec, hec,hec ojla! Se opravičujem, ker "vdiram" k marčevkam, .. drugače sem pri aprilčicah, ampak redno berem tud marčevke :) ker ste dosti bolj zgovorne sem videla, da maš diabetologa... maš NS? tudi meni so jo diagnosticirali, pa zdaj sem en čas full pazila, mam itak vse pod mejami full, tud če se kaj pregrešim.. samo enkrat mi je prišel cuker nad 7.. (dovoljeno do 6,6), pa še to sem se res nabasala čokolade hotla sem te vprašat, kok paziš, kaj ješ.. kok ti težijo? ker jaz mam skoz pod 5 meje, tudi po jedi.... in ker se nisem nič redila.. (1kg do 29. tedna) me je zadnjič diabetologinja kar mal nakregala.. da naj ne pazim toliko, da so to pač znižani kriteriji, da če bi bla lani noseča me itak nebi nihče nikamor pošiljal... zdaj pa je pač tako... in potem ne veš več... bi pazil al ne, bi jedla normalno ali ne?... moja G pa pravi, da je vse ok, da tudi če se nisem kaj dosti zredila, dokler ne bo krize, ni treba, da grejo kile nekaj strašno hitro gor.... pol pa bodi pameten?? Super, da se oglasi vsaj ena, ki je v istem zosu kot jaz Sama sem bila aprilčica 2008 super mesec za V prvi nisem imela s strani diabetologa potrjene SB, pa je moja G gušila do konca in še po porodu... Sedaj imam potrjeno Ker sem bila sedaj teden hospitalizirana, seveda pod njihovo kontrolo in dieto mi je cuker dvakrat nabilo - po zajtrku , papirji so šli takoj na medodelčno obravnavo in diabetolog mi je predpisal inzulin pred zajtrkom 3-4 enote. Če ne bi bila v bolnici se to verjetno ne bi zgodilo, ker mi je na drugi kontroli rekel, da se bo na naslednji-čez 14 dni (jutri), glede na meritve odločil, če bo dal kaj inzulina. Jaz sem se tud v prvi zredila +2kg, moja G ni nikoli komplicirala, ker imam v osnovi preveč kg. Sedaj sem se zredila za +2, v januarju pa sem shujšala na -0.5kg pred zanositvijo. Mene glede kg nič ne kregajo, verjetno zaradi + od prej Sicer pa vedno rečejo, da se , ki imajo zalogo od prej naj zredijo minimalno. Pri hrani pazim in se držim, čeprav imma zadnji teden neke prebliske Pišeš, da ješ čokolado...jaz je ne! Oziroma 70-85% kdaj kak košček Pazim, da imam obroke lepo razporejene čez dan, ker drugače imam ketone v urinu (vzrok - prevelik razmah med obroki). Kruh-temen s semeni jem samo za zajtrk - en košček, jogurt z 0,1% maščobo, ali dve rezini sira, ali mlečen namaz, tri rezine piščančjih prsi....pijem žitno kavo, čaj-nič si ne sladim z umetnimi sladili, ker so mi bljak... Gledam, da pojem tri enote mlečnih izdelkov s čim manj maščob. Za malico imam največkrat jabolčni kompot, čežano, jabolko, pomarančo, kivi. Ko se mi zelo zalušta sladko je to ena-dve suhi figi. Kosilo - juha, solate, meso-piščanec ali govedina, pečena ali govedina največkrat kuhana, polnozrnate ali pirine testenine, zelenjavne omake, zelenjava kakršnakoli - sveža, pečena, blanširana. Riž-tisti manj obdelan (temnejši) Ne jem krompirja, čeprav sem ga npr. v bolnici dobila. Pa velik stročnic - v juhah, omakah, priloga, solata... Za zajtrk tud pečena jajčka s šunko-se zelo naješ. Kriteriji so se res zvišali. Jaz moram rečt, da nekega kreganja (še) nisem bila deležna in ga tud ne pričakujem. Ne s strani diabetologa-eden izmed najbolj normalnih dohtarjev s katerimi imam zadne čase velik opravka , ne s starni edukatorke... Saj glede kg, pa ni dobro tud za tvojega in ne tolk samo zaradi tebe. V MK imaš na strani 16 opisane dejavnike tveganja in opozorilne znake. Saj pravim, da meni dita sploh ni nek bav bav, čeprav včasih razmišljam kaj bi si še lahko pripravila... Sem en tak čuden človeček v nimam težav z dietami , a kaj ko je tako kratka, potem pa grem na stare tire , upam, da tokrat ne! Ju3 imam kontrolo v 34t in 1/7, pa ti sporočim Aja, pa tud inzulin ni noben bav bav
|