|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
18.1.2012 9:43:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2651
   RE: Marčevke 2012
18.1.2012 9:46:40   
tosja
Hrana pred porodom in bruhanje...

Na to, kdaj bo dete hotelo prikukati na svet nimamo nekega velikega vpliva, razen vnaprej določen CR...tako, da se s hrano ni potrebno obremenjevat. Sama sem šla prvič v porodno skor tešča (8.00) - banana in pol skodelice žitne kave. Od 12ih mi babica ni več dovolila piti vode, ker je vedela, da bo cr...do večera, ko sem to novico izvedela tudi jaz nisem bila nič lačna, ampak zelooooo žejna. Zaradi narkoze in posledično 9 ur brez tekočine sem se z narkoze zbudila grozno žejna...seveda piti nisem smela.
Mene je prvič bolj skrbelo, da bi se jim pri tiščancih podelala v porodniuser posted image Ko pa sem imela v operacijski tiste ubijalske svoje popadke, pa bi se jim najraje...zanalaščuser posted image user posted image user posted image
Ne se obremenjevat, raje se sproščajte in vadite dihanjeuser posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
18.1.2012 9:52:08   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: populis

IZVIRNO SPOROČILO: tosja

IZVIRNO SPOROČILO: populis

http://www.mama.si/forum/index.php?topic=36099.0;wap2

sem si po tem seznamu naredila seznam za šoping "potrošnega materiala" in piše, da v lekarni pokažeš rojstni list in dobiš kremico Bebival zastonj :)

Naš lekarnar je prvič verjel na besedo, ker sem skoz nekaj kupovala prej... Dovolj je MKuser posted image

OK važno da je to res :) . Sicer neke kremce so pa tudi v paketu ki ga dobiš ob odhodu iz P, za prvo silo vem da je. PRi naši sem dobila Sudocrem in je bil super, sem ga tudi kasneje dokupila, čeprav z vneto ritko nismo imeli hudih težav, na srečo.

Ja res super da je z nam vse ok, danes v službi pospešeno pripravljam stvari za v naprej ( k sreči imam veliko stalnih zadev in gre) če me slučajno kaj prej zvije.

user posted image user posted image user posted image super, da si bolje. Ti paketi v P so se spremenili - vsaj pri nasuser posted image Ni več Bebivala, ampak je Sudocrem, pa bolj reklame za Pampers. Prvič so bile knjižice, spisane s strani pediatrov, porodničarjev...Dojenje-prvi teden, Uspešno dojenje, Vodnik po zdravstvenih pravicah...same uporabne stvariuser posted image Še dobro, da sem jih spravilauser posted image
Sudocrem sicer nikoli nismo potrebovali, ga pa ne more prehvaliti moja sestra-edini učinkuje pri nečakovi rdeči riticiuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
   [Brisano sporočilo]
18.1.2012 10:00:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2654
18.1.2012 10:32:24   
tosja
...če že hvalimo kreme...user posted image

Naš bibon si je že decmbra prislužil zelo suho kožo okoli ust, seveda se je obilno lizal-beri:kar naprej, vse je že bilo rdeče...naša P je rekla, da gre za dermatitis - do takrat nismo imeli od rojstva tud enega mozoljčka ne.
Priporočala nam je kremo, ki je pomagala njenemu sinu-en teden si je pustil mazat, potem je začel protestirat da peče (vsebovala je cink). Stvar se je za en teden potuhnila, z januarjem pa jovo na novo....čeprav čist malo in tud ne tako rdeče. Ko sta prejšnji teden letela na inhalacije je predlagala balzam v obliki stika, ki ga včeraj nisem dobila v DMu.
Ker sem mali bibi kupovala milo, olje v Melviti sem kupila še karitejevo maslouser posted image user posted image user posted image Namazala sva včeraj zvečer in danes zjutraj je bila koža spet gladka, mehka...user posted image user posted image user posted image ne duha, ne sluha o suhi koži, dermatitisu...
Nič ne protestira, ker user posted image to je čarobna krema v čist posebnem čarobnem lončkuuser posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
18.1.2012 10:37:49   
caelia

Ju3 imam G in diabetologa...če se ne oglasim več, sem....user posted image user posted image user posted image

hec, hec,hecuser posted image user posted image

ojla!

Se opravičujem, ker "vdiram" k marčevkam, .. drugače sem pri aprilčicah, ampak redno berem tud marčevke :) ker ste dosti bolj zgovorne user posted image

sem videla, da maš diabetologa... maš NS? tudi meni so jo diagnosticirali, pa zdaj sem en čas full pazila, mam itak vse pod mejami full, tud če se kaj pregrešim.. samo enkrat mi je prišel cuker nad 7.. (dovoljeno do 6,6), pa še to sem se res nabasala čokolade user posted image
hotla sem te vprašat, kok paziš, kaj ješ.. kok ti težijo?

ker jaz mam skoz pod 5 meje, tudi po jedi.... in ker se nisem nič redila.. (1kg do 29. tedna) me je zadnjič diabetologinja kar mal nakregala.. da naj ne pazim toliko, da so to pač znižani kriteriji, da če bi bla lani noseča me itak nebi nihče nikamor pošiljal... zdaj pa je pač tako...

in potem ne veš več... bi pazil al ne, bi jedla normalno ali ne?...

moja G pa pravi, da je vse ok, da tudi če se nisem kaj dosti zredila, dokler ne bo krize, ni treba, da grejo kile nekaj strašno hitro gor....

pol pa bodi pameten??

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
18.1.2012 10:57:22   
Caitlin
No super, da ni takih problemov s hrano pred porodom. Bom si nabavila kakšno frutabelo, da bom mela s sabo, če bo res kakšna kriza. Če ne bom pa mojga poslala po kakšen okusen sendvič user posted image

Vam pa moram tale filmček posredovat. Men je prav polepšal dan, ker je tamala taka pojava user posted image
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vUJIgkPoiBg

Zdaj pa šibam na sprehod do naših. Lepo se mejte.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
18.1.2012 11:29:42   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

Ju3 imam G in diabetologa...če se ne oglasim več, sem....user posted image user posted image user posted image

hec, hec,hecuser posted image user posted image

ojla!

Se opravičujem, ker "vdiram" k marčevkam, .. drugače sem pri aprilčicah, ampak redno berem tud marčevke :) ker ste dosti bolj zgovorne user posted image

sem videla, da maš diabetologa... maš NS? tudi meni so jo diagnosticirali, pa zdaj sem en čas full pazila, mam itak vse pod mejami full, tud če se kaj pregrešim.. samo enkrat mi je prišel cuker nad 7.. (dovoljeno do 6,6), pa še to sem se res nabasala čokolade user posted image
hotla sem te vprašat, kok paziš, kaj ješ.. kok ti težijo?

ker jaz mam skoz pod 5 meje, tudi po jedi.... in ker se nisem nič redila.. (1kg do 29. tedna) me je zadnjič diabetologinja kar mal nakregala.. da naj ne pazim toliko, da so to pač znižani kriteriji, da če bi bla lani noseča me itak nebi nihče nikamor pošiljal... zdaj pa je pač tako...

in potem ne veš več... bi pazil al ne, bi jedla normalno ali ne?...

moja G pa pravi, da je vse ok, da tudi če se nisem kaj dosti zredila, dokler ne bo krize, ni treba, da grejo kile nekaj strašno hitro gor....

pol pa bodi pameten??

Super, da se oglasi vsaj ena, ki je v istem zosu kot jaz user posted image
Sama sem bila aprilčica 2008 user posted image super mesec za user posted image

V prvi user posted image nisem imela s strani diabetologa potrjene SB, pa je moja G gušila do konca in še po porodu...user posted image
Sedaj imam potrjenouser posted image Ker sem bila sedaj teden hospitalizirana, seveda pod njihovo kontrolo in dieto mi je cuker dvakrat nabilo - po zajtrkuuser posted image , papirji so šli takoj na medodelčno obravnavo in diabetolog mi je predpisal inzulin pred zajtrkom 3-4 enote. Če ne bi bila v bolnici se to verjetno ne bi zgodilo, ker mi je na drugi kontroli rekel, da se bo na naslednji-čez 14 dni (jutri), glede na meritve odločil, če bo dal kaj inzulina.
Jaz sem se tud v prvi user posted image zredila +2kg, moja G ni nikoli komplicirala, ker imam v osnovi preveč kg. Sedaj sem se zredila za +2, v januarju pa sem shujšala na -0.5kg pred zanositvijo. Mene glede kg nič ne kregajo, verjetno zaradi + od prej user posted image
Sicer pa vedno rečejo, da se user posted image , ki imajo zalogo od prej naj zredijo minimalno.

Pri hrani pazim in se držim, čeprav imma zadnji teden neke prebliskeuser posted image
Pišeš, da ješ čokolado...jaz je ne! Oziroma 70-85% kdaj kak koščekuser posted image
Pazim, da imam obroke lepo razporejene čez dan, ker drugače imam ketone v urinu (vzrok - prevelik razmah med obroki). Kruh-temen s semeni jem samo za zajtrk - en košček, jogurt z 0,1% maščobo, ali dve rezini sira, ali mlečen namaz, tri rezine piščančjih prsi....pijem žitno kavo, čaj-nič si ne sladim z umetnimi sladili, ker so mi bljak...
Gledam, da pojem tri enote mlečnih izdelkov s čim manj maščob.
Za malico imam največkrat jabolčni kompot, čežano, jabolko, pomarančo, kivi. Ko se mi zelo zalušta sladko je to ena-dve suhi figi.
Kosilo - juha, solate, meso-piščanec ali govedina, pečena ali govedina največkrat kuhana, polnozrnate ali pirine testenine, zelenjavne omake, zelenjava kakršnakoli - sveža, pečena, blanširana. Riž-tisti manj obdelan (temnejši)
Ne jem krompirja, čeprav sem ga npr. v bolnici dobila. Pa velik stročnic - v juhah, omakah, priloga, solata...
Za zajtrk tud pečena jajčka s šunko-se zelo naješ.

Kriteriji so se res zvišali. Jaz moram rečt, da nekega kreganja (še) nisem bila deležna in ga tud ne pričakujem. Ne s strani diabetologa-eden izmed najbolj normalnih dohtarjev s katerimi imam zadne čase velik opravkauser posted image , ne s starni edukatorke... Saj glede kg, pa ni dobro tud za tvojega user posted image in ne tolk samo zaradi tebe.
V MK imaš na strani 16 opisane dejavnike tveganja in opozorilne znake.

Saj pravim, da meni dita sploh ni nek bav bav, čeprav včasih razmišljam kaj bi si še lahko pripravila... Sem en tak čuden človečekuser posted image v user posted image nimam težav z dietami user posted image , a kaj ko je user posted image tako kratka, potem pa grem na stare tireuser posted image , upam, da tokrat ne!user posted image

Ju3 imam kontrolo v 34t in 1/7, pa ti sporočimuser posted image
Aja, pa tud inzulin ni noben bav bav user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
18.1.2012 11:38:13   
pokalona1
tosja če sem prav razumela, karitejevo maslo si kupila Melvitino?Ali v DMu? Jaz moram tud za našo tamalo nekaj kupit, ker ima čist suho kožo po obrazku-tudi Adermina krema ji ne pomaga, pa ja kao za atopike, ki imajo sploh čisto suho kožo.Pa bi šla tole karitejevo kupit.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
18.1.2012 12:39:26   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: pokalona1

tosja če sem prav razumela, karitejevo maslo si kupila Melvitino?Ali v DMu? Jaz moram tud za našo tamalo nekaj kupit, ker ima čist suho kožo po obrazku-tudi Adermina krema ji ne pomaga, pa ja kao za atopike, ki imajo sploh čisto suho kožo.Pa bi šla tole karitejevo kupit.

Ja, v Melviti sem kupila. Sicer je takšna mala 20 ml, ampak sam da pomaga! user posted image
Pa mandljevo olje imajo -40%user posted image

V DMu sem iskala Urea lip balsam, katerega nam je svetovala P. Še dobro, da ga niso imeli.user posted image
Pred tem pa smo imeli Avene cicalfate lotion iz lekarne, ki pa vsebuje bakrov in cinkov sulfat in je prvo res posušil, potema pa pekel...user posted image

Karitejevo dobiš tud v Locitan***** saj ne vem kako se napiše, veliko dozo. Meni je ta Melvitina organska user posted image grem ju3 še nečaku za rokice kupit.user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 18.1.2012 12:40:22 >

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
18.1.2012 12:39:41   
ursonok
Hej,
jaz sem spet mrknila za eno uro in zamudila plavanje user posted image . No, morala bi laufat takoj, če bi želela, to je pa v mojem napol somnabulnem stanju precej nevarno. Bo treba pa zdaj dvakrat zaporedoma. (Se že veselim user posted image )

Ja, ko prebiram forume, vidim, da vam s to sladkorno kar težijo. No, morda je pa to samo način, da se ljudje ne bi tako redili med N
user posted image

Suha koža pri otroku
naša jo ima ful, okoli ust, liže se in je grozno. Doma imam valda karitejevo maslo, ga sama uporabljam, pa se še nisem spomnila, da bi njo namazala user posted image user posted image user posted image . Ma sem res koka. Mažem jo z Weledo, kremico za "veter in dež", taka rumena je videti (pakunga itak, ampak tudi kremica), precej mastna. Pomaga, ampak bom danes po vrtcu poskusila s keritejem. Hvala za idejo tosja! user posted image

Hrana/voda pri porodu
Jaz sem imela urgentni CR, ko sem "rodila" še posteljico, so izginili vsi nosečniški učinki hormonov, v trenutku sem postala "stara jaz" in mi je STRAŠANSKO zapasalo pivo (še preden so me zašili! user posted image ). In potem valda nisem smela CEL DAN nič pit. Niti vode! user posted image Mislila sem, da se mi bo zmešalo. Ena druga, ki je ležala nasproti mene, je imela tudi CR, ampak ni imela vnetja in je imela neko drugo babico, je lahko namakala žlico v radensko in jo oblizovala. No in tako je "polizala" 2dcl v pol ure! user posted image Jaz sem pa zraven umirala. To je res cela muka.
Tokrat upam na naravni porod - a hrano si bom morala itak sabo nosit oziroma mi jo bosta mojadva, ker sem alergična na mleko, jajca, pa tudi pšenice ne prenašam. V P pa zame ziher ne bodo posebej kuhali, drekci pekci. No, pa kljub dojenju si bom privoščila (malo) pivce, ko pridem domov. Da ga spijem s starim dobrim užitkom (zdaj v N mi ne paše tako zelo).

Nič, če že nisem šla plavat, lahko vsaj malo več naredim danes, a ne.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2661
18.1.2012 13:47:03   
tosja
ursonok - weleda je meni zakon, a tud ta za veter in mraz, ki je kr fajn mastna tokrat ni pomagala.
Karitejevo maslouser posted image
Škoda za plavanje, a tudi spanec odtehta user posted image . Moj želodec je bolje. Pomagalo pa mi je mlekouser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
18.1.2012 14:05:56   
caelia

Jaz sem se tud v prvi user posted image zredila +2kg, moja G ni nikoli komplicirala, ker imam v osnovi preveč kg. Sedaj sem se zredila za +2, v januarju pa sem shujšala na -0.5kg pred zanositvijo. Mene glede kg nič ne kregajo, verjetno zaradi + od prej user posted image
Sicer pa vedno rečejo, da se user posted image , ki imajo zalogo od prej naj zredijo minimalno.

Saj pravim, da meni dita sploh ni nek bav bav, čeprav včasih razmišljam kaj bi si še lahko pripravila... Sem en tak čuden človečekuser posted image v user posted image nimam težav z dietami user posted image , a kaj ko je user posted image tako kratka, potem pa grem na stare tireuser posted image , upam, da tokrat ne!user posted image

Ju3 imam kontrolo v 34t in 1/7, pa ti sporočimuser posted image
Aja, pa tud inzulin ni noben bav bav user posted image

full hvala za odg. user posted image

no, jaz že pred nosečnostjo nisem mela odveč kg in nekih zalog tudi ne.. do tiste čist ne vem kok super duper postave bi mela čahko kak kg manj ampak... sem full majhna in sem mela že tako dobrih 55 kg, potem sem na začetku še 4 izgubila in zdaj mam eno več kot pred nosečnostjo... saj to je potem ubistvu 5kg, ki sem jih pridobila nazaj, ampak glede na to, da sem od drugega do peteka meseca samo bruhala, tudi vodo... se nism potem mogla kaj dosti redit, ker mam tako majhen želodec, da pojem manj kot naš 5 letnik user posted image

no, jaz jem zdajle par dni vse... tudi čokolado, piškote... sicer po en košček, ampak vseeno... ko sem se ystrogo držala diete, sem še tisto kilo zgubila...user posted image
in je blo pač narobe, ker se ne redim..

mi je pa čist kul to... jem full bolj zdravo drugače.. ampak že tako nisem pristaš svinjine in masnih reči, obožujem jogurte in sadje, sploh pa zelenjavo, tak da mi ni panike.. mislim, da so res prestroga merila.. ker tudi, ko si merim sladkor je vse v mejah....

če pa se že pregrešim s to čokolado alo čem sladkim... grem pa na orbitrek.. pa je ok :) vedno pade pod 5.... :)

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
18.1.2012 14:12:17   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

če pa se že pregrešim s to čokolado alo čem sladkim... grem pa na orbitrek.. pa je ok :) vedno pade pod 5.... :)

user posted image user posted image user posted image

Si pa res suhica. Ne sekiraj se, če user posted image lepo napreduje!user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
18.1.2012 14:34:46   
ursonok
Ej,
a ta glukometer ali kako se temu reče ... a se to da kupit v lekarni? Koliko pa stane?
Jaz sladkorne nimam (nasprotno, pri 75gr sem imela po 2h sladkor 3,9 user posted image , na tešče pa 4), bi si pa iz čiste zvedavosti malo merila - zanima me, koliko se mi dvigne po mojih gigantskih zajtrkih, kolačih, in koliko pade po orbitreku, plavanju itd. Če prav razumem, vpliva tudi količina, ne samo to, kaj ješ ... Sladkorja ne jem, hidratov tudi malo, jem pa količinsko precej user posted image .

Jaz sem pa kljub dremežu še vedno precej user posted image . Pa zunaj je sivo, že skoraj tema user posted image . Prav zamorjeno. Ob delu kuham ohrovt. Me bo spet napenjalo, jea user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
18.1.2012 15:54:51   
kimsy
ursonok - mene tud zadnje čase full želodec boli, kislina matra! Nč mi ne paše jest, razen pomaranč, ki so po moje strup za razdražen želodec. Edina hrana, ki mi paše je kruh. Ju3 imam pregled in se nisem v teh treh tednih nč zredila, sam res full malo jem. Pa je bilo vmes novo leto, pa ta vikend je naša mala miss praznovala 2 leti! Tako da imam trenutno manj kg kot isti čas v prvi nosečnosti! Sm na +8, upam, da bom zdržala do +10. To je max. user posted image  user posted image  user posted image
Punce, ve kar normalno jejte, jst sm šla v porodno okol pol petih al šestih zjutraj, notri bla cel dan, na oddelek so me peljali okol 11-iz zvečer in šele naslednji dan sem dobila zajtrk. Cel dan mi je pripadal en mali lonček vode! Jst sm mislna, da bom umrla od lakote! Tako da kar uživajte v hrani! user posted image  

Včeraj sem se počutila katastrofalno in me je že mal skrbelo, da me kaj prehiti! Sm sklenila, da ju3 po pregledu pičim v nabavo in kupim vse, kar potrebujem za našega dojenčka. Kozmetiko, pa oblačilce za iz porodnišnice, pa pleničke, pa... Ma oblekic ne rabim, mam še toliko od prve, da je vsega preveč, ampak za prihod domov pa rabi novo garderobo! Oblekice sem presortirala, pobrala ven tamale št, se je pa mami ponudila, da mi jih konec februarja opere.  user posted image   Se nisem nč branila!Pa počasi še lupinico operem, pa košaro od vozička, pa bo! Bi pa kar mal prej rodila, mam včasih že vsega dovolj, predvsem trebuha, ki se mi zdi gromozanski!user posted image

V petek grem še na CSD da si končno uredim porodniško, ker po mojem izračunu naj bi jo zaćela 05.02., sam bom še kar mal delala, mi je kar fajn, da se čist ne zapustim. user posted image  Če sm doma samo iščem hrano, potem imam pa želodčne težave, lenarim, še glave se mi ne da umit... Kap

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
18.1.2012 16:00:15   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Ej,
a ta glukometer ali kako se temu reče ... a se to da kupit v lekarni? Koliko pa stane?
Jaz sladkorne nimam (nasprotno, pri 75gr sem imela po 2h sladkor 3,9 user posted image , na tešče pa 4), bi si pa iz čiste zvedavosti malo merila - zanima me, koliko se mi dvigne po mojih gigantskih zajtrkih, kolačih, in koliko pade po orbitreku, plavanju itd. Če prav razumem, vpliva tudi količina, ne samo to, kaj ješ ... Sladkorja ne jem, hidratov tudi malo, jem pa količinsko precej user posted image .

to smo me, ki imamo NS doble zastonj :) pa še tak fletkan nahrbtniček zraven user posted image  pa listke in iglice pa kar pač rabiš še zraven, dobiš v času nosečnosti na recept, potem ti pa aparatek ostane, lističe in lancete-iglice pa kupuješ. samo si mislim, da mora bit precej drago, ker sem jaz prvi dan, ko sem dobla aparat, dobila samo 10 listkov zraven, ki sem jih mela za razporedit na 5 dni... pa se mi je zdelo full malo, ker sem si začela obsedeno merituser posted image  in sem šla v lekarno pač samoplačniško kupit 50 listkov, ki so stali 29,50 euruser posted image , da sem mela dovolj za tiste par dni, pa še cela žlahta se je pršla k meni domov merit krvni sladkor user posted image user posted image

no, tko da glede cene samih listkov, predvidevam, da tudi aparatek ni ravno poceni...

jst si merim na tešče vsak dan, mam tam od 4.1 do 4.5, potem pa kr tko mal random zmerim še čez cel dan... najbolj realne rezultate dobiš 90 minut po obroku... zdajle recimo, sem po kosilu pojedla rebro čokolade milke s piškotomuser posted image  in grem veselo na orbitrek in potem nazaj za računalnik, da odtipkam še nekaj za na faks...

ursonok
ne vem pa kako je s samo količino.... pri NS moraš merit neke enote teh hidratov in zelenjave,.. pač... da je obrok polnovredno sestavljen, pa tudi količine naj bi tehtal... samo, meni te priporočene količine.. so čist prevelke :) kompenziram s čokoladouser posted image

upam, da res ne bo zaradi tega kaj narobeuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
18.1.2012 16:24:19   
ursonok
Kimsy,
moj želodec je obupen, ampak jaz imam ta problem, da mi PAŠE jest in jem - ne glede na bolečine. Je pa res, da me tudi prazen želodec boli. Mislim, da je to ful fiziološko - jaz na levi strani zgoraj pogosto čutim izbočeno črevo (?) ali del želodca, pa ga notri porinem in čutim, kako je polno plinov tam. Mislim, da zaradi nosečnosti nimajo "prostora", da bi se prebili naprej. Kaj jaz vem. In me boli in špika in peče in sploh user posted image user posted image .
Sem pa tudi jaz obsedena z mandarinami in moram priznat, da je to totalen samomor!!! Zadnjič me je tako bolelo (res je tudi, da sem jih zbasala skoraj 2kg user posted image ), da sem mislila, da bom skozi okno skočila user posted image .

Skratka, jajc je vse skupaj. Še največ mesec in pol muk (če bo bog dal, pa malo manj), pa bo user posted image

Caelia,
res dragi, ti lističi. Tu na Poljskem je glukometer med 100 in 200 zlotov, tj. med 25 in 50 eur. Sem prejle posurfala po netu. Bom pa vpr v apetki, koliko stanejo lističi. Če niso predragi, si bom čist zares nabavila to zadevo user posted image . Moj se samo križa. Pravi, da je to "čisto v mojem stilu". Tj. špikanje in mučenje samega sebeuser posted image . Že ful dolg ga nagovarjam, naj gre v laboratorij dat kri - če še pri svojih petintridesetih ne ve, kakšno ima krvno skupino! Ignorant! user posted image Pa pravi, da se ne gre "špikat za brezveze". Halo.
Ko je enkrat tamala morala dati kri, sem zatežila, da želim vedeti tudi krvno, pa so ji potem morali pobrati iz žile (najprej so nameravali samo iz prsta). In je bil moj še par dni jezen name user posted image . No, ampak vsaj vemo, da ima krvno skupin 0! A to pomeni, da glede na to, da imam tudi jaz 0, ima potemtakem tudi moj M 0? user posted image

Skuhala ohrovtovo omakco. Mljaaaask! user posted image (Vmes pa pogoltnila še home-made desert iz banane, maka, lanenega semena, rozin in riževega mleka, potem pa še eno banano in rižev puding user posted image . Bogve, kaj bi mi zdaj pokazal glukometer! user posted image )

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
18.1.2012 16:52:49   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

user posted image . Moj se samo križa. Pravi, da je to "čisto v mojem stilu". Tj. špikanje in mučenje samega sebeuser posted image .

user posted image (Vmes pa pogoltnila še home-made desert iz banane, maka, lanenega semena, rozin in riževega mleka, potem pa še eno banano in rižev puding user posted image . Bogve, kaj bi mi zdaj pokazal glukometer! user posted image )

haha.. mene je blo tud najbolj strah, kako se bom samo sebe špikala, zdaj mi je pa res zanimivo, k se lahko preverjam, pa sploh ni tako grozno... en tak majhen "svinčnik" je, prisloniš na prst in pritisneš.. če si moj petletnik (sicer sem vedno zraven!! in zamenjava iglice) sam zmeri, pol veš, da ni sileuser posted image user posted image
mi je pa res uredu, ker se lahko preverjam... pač. že zaradi zdravega življenja user posted image
za primerjavo...
za nenoseče osebe, je (razen na tešče, ko je meja 5.6) meja krvnega sladkorja kadarkoli čez dan lahko do 11... po jedi.. med jedjo....
za nosečke, pa je meja na tešče 5.1 oz 5.3 , 90  min po jedi pa 6.6.user posted image
s tem, da so to vse znižali letos... moja sestrična je bila noseča dve leti nazaj in je mela 5.7 mejo, pa je ni nihče dal na NS in dieto in si ni nič merila, sestra pa je lani tretjič rodila.. pa sploh ni delala teh testov....

no, ampak .. jaz sem si zdajle zmerila po 15 minutah orbitreka na najnižji stopnji težavnosti in sem mela 5.6, kar pomeni, da je že zdaj pod mejo (6.6), po 90 minutah odkar sem nazadnje jedla, pa bo najbrž že pod 5... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
18.1.2012 17:01:22   
tosja
ursonok- kot ti je že napisala caelia se lističi, lancete in aparat dobi v ambulanti - vsi sladkorni. Jaz sicer nisem dobila nahrbtnika user posted image , so pa lističi dragi...jaz sem dobila recept za 200 lističev, račun v lekarni je bil čez 100 ojrekovuser posted image drag špasuser posted image
Takoj po obroku se ne meri, ampak 90 min po, jaz si moram občasno pred obrokom in seveda zjutraj na tešče. Tudi mene pomilujejo zaradi pikanjauser posted image prvi teden so bile blazinice boleče, sedaj pa so že utrjeneuser posted image

Tvoj jedilnik pa mi vedno pocedi slineuser posted image , ma bom celo tipkovnico zaslinilauser posted image

A po porodu ti niso povedali za otrokovo krvno skupino??? Ni nujno, da ima mož 0. Pri nas imava z bibonom 0 neg., mož pa mislim, da A.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
18.1.2012 18:42:13   
Jassika

IZVIRNO SPOROČILO: zuza

Živijo bodoče mamice,

tudi jaz se moram pohvaliti kako moj mali princ lepo napreduje. Danes smo že presegli porodno težo, pije že sam in nič več po sondi (hranijo ga po brizgalki), v petek sem ga PRVIČ SAMA PREVILA, danes pa sva se PRVIČ KENGURUJČKALA user posted image user posted image user posted image user posted image  - in to celo pol urce. Ne najdem pravih besed, da bi opisala vse te silne občutke, ki se porajajo v mamici, ko prvič pestuje svojega otročka.

Srečna sem do nezavesti, ...user posted image

Bravo zuza in tvoj junaček!!  user posted image user posted image user posted image Le tako pridnio naprej, da boste čim prej doma user posted image
hov hov tebi pa veliko sreče user posted image , da čim dlje ostaneš 2v1 in da se psoteljica kmalu neha luščit user posted image
caitlin jaz pa sem ravno nasprotno sliašal, da se je fajn malo najest preden greš v P, v primeru da se vse začne vlečt, je kar vredu da nimaš praznega želodca. Itak te pa sklistirajo, tako da ne ješ ravno tik rped tem in rodiš v pol ure, kar gre. Sem pa imela namen sabo vzeti krekerje, ravno v ta namen, ampak me je potem porod prehitel, ker so ga sprožili po pregledu in niti 1% nisem pričakovala tega user posted image Sem pa jaz bruhala v porodni sobi. Ampak zadeta od smejalnega plina ne od hrane ali kaj podobnega.
tosja super, da si spet doma user posted image . Kot predhodnice ti želim, da obiščeš P samo še v času poroda. Srečno jutri pri diabetologu.
populis še dobro, da se je srečno končalo v P in si še vedno 2v1 user posted image Si pa kar predstavljam, da te je fajn prestrašila kri, vsako bi.
no pa še naše poročilo: naša pupa OK še vedno v delovnem položaju (obrnjena na glavo), MV se dobro drži user posted image tako da ostajam na dopustu user posted image . Sem pa danes po pregledu presedela 5 ur v knjižnici in izbirala/prebirala članke za diplomo in vam povem, da mi je rit zaspala user posted image Sem še zdaj vsa trda user posted image Ampak dobro, kar se mora, ni težko. Rada bi vsaj osnutek diplome oddala, da se rešim glavnega dela, pa potem če ustno zagovarjam po porodu, ni panike. Upam, da energije bo dosti, da bo dete spalo. Ja, dreams... user posted image

(odgovor članu zuza)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
18.1.2012 19:45:09   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: kimsy

Včeraj sem se počutila katastrofalno in me je že mal skrbelo, da me kaj prehiti! Sm sklenila, da ju3 po pregledu pičim v nabavo in kupim vse, kar potrebujem za našega dojenčka. Kozmetiko, pa oblačilce za iz porodnišnice, pa pleničke, pa... Ma oblekic ne rabim, mam še toliko od prve, da je vsega preveč, ampak za prihod domov pa rabi novo garderobo! Oblekice sem presortirala, pobrala ven tamale št, se je pa mami ponudila, da mi jih konec februarja opere.  user posted image   Se nisem nč branila!Pa počasi še lupinico operem, pa košaro od vozička, pa bo! Bi pa kar mal prej rodila, mam včasih že vsega dovolj, predvsem trebuha, ki se mi zdi gromozanski!user posted image

V petek grem še na CSD da si končno uredim porodniško, ker po mojem izračunu naj bi jo zaćela 05.02., sam bom še kar mal delala, mi je kar fajn, da se čist ne zapustim. user posted image  Če sm doma samo iščem hrano, potem imam pa želodčne težave, lenarim, še glave se mi ne da umit... Kap

Ja, jaz se tudi včasih grozno počutim in me kar stisne .... mater, sej mam že veliko naštimano, ampak določene stvari pa še čakajo ... No, nujno se moram zdaj lotiti torbe za iz porodnišnice! In pa tudi v petek že končno iti na CSD. Sem mislila danes, pa ni zneslo .... v petek pa res grem.

Jutri grem res še zadnjič v službo ... končno, sem jih že sita totalno!!! user posted image user posted image user posted image

Danes imam pravzaprav grozen dan, tečna sem za pop... user posted image user posted image user posted image zjezila me je sodelavka, potem tašča, za piko na i pa še tamala ... sva šle na sprehod še z eno kolegico in njeno tamalo in dojenčkom in tamalidve sta bili živa katastrofa... vlekla se mi je po nogah čez cel Bled, tulila, se metala ob tla ... ta druga je bila pa ista!!! user posted image user posted image user posted image user posted image Sem prišla domov mokra od švica, živčna, rdeča v glavo, jezna .. tamala se je pa drla, da je kar jeclala .... sem jo samo mojemu predala in skočila pod vroč dooooolg tuš! Upam, da bo jutri boljši dan!

Lahko noč, šibam na kavč ..

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
19.1.2012 9:16:24   
tinčka3
Heeej :)
Včer sem imela pregled.. zgleda da bo moja podnajemnica košarkašica (po očku) :)
Sem v 32 tednu pa ima že 2000g, obseg glavice 31,5 ;)

Drugače smo že obrnjeni na glavico, in kot kaže je vse OK... Naj tako ostane..

Naročena sem spet čez 1 mesec... bom fejst skup nogle držala, da ne bo hotla prej ven ;)

Pridne bodte..

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
19.1.2012 10:58:57   
Anonimen
Hoj!

En dan ne berem, pa se nabere za 2 uri branja! user posted image

Hrana - v šoli za starše so nam rekli, da lahko ješ in piješ normalno tudi v času popadkov. Ko pa imaš popadke 1 uro redno na 5 minut, pa ne več. Takrat pa v P. Pa svetovali so, da naj imamo s sabo kakšne prigrizke za po porodu, če bomo rodile tako, da ravno ne bo čas za zajtrk/kosilo/večerjo.

Včeraj sem imela pregled in je naša user posted image težka 2050g, obseg glavice pa 302 mm. Se je pa malo obrnila in zdaj čepi na mojem mehurju. Kar seveda čutim že nekaj dni. user posted image Samo da se obrne pravočasno in da se dobro razvija!!!

Selitev
- trenutno živiva na Viru pri Domžalah v hiši njegovih staršev. Vhod imava skozi njihovo stanovanje, prav tako je skupen pralni stroj (ker pri nama ni prostora). Stopnice do naju (podstreha) so ozke, zavite in brez ograje in čeprav se lahko opiram na stene, se ne morem nikamor resno prijet. Imava pa svojo mikro kopalnico in čisto spodobno veliko kuhinjo in spalnico. Za dnevno sobo ni prostora.

Malinov čaj - G mi je včeraj rekla naj ga začnem pit v 35. tednu, ker je imela že nekaj nosečk, ki so ga začele piti prej, pa so prezgodaj rodile. Jaz jo bom kar ubogala. Pravi, da traja kakšna 2 tedna, da čaj prime.

Nažiranje - meni rata slabo, pa želodec me začne takoj bolet, če preveč pojem, tako da količinsko sploh ne morem pretiravat. Bi pa raje videla, če bi mi uspelo jest več zelenjave in sadja. Ampak ne uživam v kuhanju, pa je zato tud moja prehrana bolj enolična. Ampak se trudim.

Punce, naj se vam posteljica lepo drži maternice, MV naj ostane zaprt in naj se vsi user posted image lepo razvijajo in vsaj do 37. tedna ostanejo varno v trebuščkih.

(odgovor članu tinčka3)
  Neposredna povezava do sporočila: 2674
19.1.2012 11:01:59   
ursonok
Dober dan.

Jaz sem čist obupana user posted image . Si človek misli, da zdaj bomo pa imeli dojenčka, zaradi katerega pač spet leto ali dve ne bomo normalno spali ... A pri nas že zdaj ne spimo - tudi po zaslugi triletnika user posted image . Zjutraj itak nikoli ni dolgo spala, največ do 7 ali 7.30, večinoma pa se zbuja prej. Zadnje dni se pa budi sredi noči. Ob 3h ali 4h. In kar nekaj. Hoče lulat ali pa ne najde svoje ovčke. Danes se je hotela kar igrat, začela je lajat in govorit, da je kužek. Najprej jo je treba prepričat, da smo sredi noči in naj zaspi, ko ti to uspe, pa sam ne moreš zaspat, ker si čisto znerviran user posted image user posted image . Skratka, živ obup. Da ne omenjam smetarjev, ki potem že pred sedmo zbijajo pod oknom. In zbudijo tamalo, ki bi zaradi nočne žurke morda potegnila celo do pol osmih user posted image .

Pa zvečer ni mogla zaspat, ker je ful kašljala. In nam sploh ni bilo jasno, zakaj - ker prej, ko je prišla z vrtca in smo se igrali, sploh ni kašljala (ali pa le tu in tam). Sva ugotovila, da je mogoče kaj narobe s pižamo - smo dva dni nazaj nabavili neko poceni debelo frotirjasto pižamo in je sploh nismo oprali (čisto v našem stilu). No, sva ji preoblekla zgornji del ... In se je kašelj skoraj povsem polegel. Ne štekam, zgleda, da je šlo za neko alergijo, al kva user posted image user posted image

Ko vidim, kako težko in slabo prenašam take zadeve, take dneve in noči, se mi zdi, da sploh nisem za met otroke. Niti enega, kaj šele dva! user posted image

Čestitke vsem za uspešne preglede. Noge seveda kar skupaj držat, da ne bo kaj ušlo user posted image .

Danes grem pa plavat, pa če se od utrujenosti in zaspanosti utopim v bazenu! user posted image

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.